Találatok a következő kifejezésre: Szülés után időnek (443 db)

Volt aki szülés után, idő előtt hazament a kórházból? Tényleg 6óra a kötelező amit bent kell tölteni?

Úgy hallottam az anya hazamehet,a baba nem.Ki képes az újszülött babáját ott hagyni?

Legjobb válasz: Ha nincs életveszély, akkor egy percet sem kell bennmaradni, de a babának sem! Más kérdés, hogy sokszor megfenyegetik az anyukát, hogy kötelezõ bennmaradni, és a babáját nem viheti haza, pedig ez nincs így, csak hülye a finanszírozási rendszer, és a kórház akkor kap pénzt a szülés után, ha bennmaradtok 3 napot... Más kérdés, hogy érdemes kivárni, pl. rosszabb, hogyha a baba besárgul, és vissza kell vinni, ekkor azonban már nem lehet mellette az anya automatikusan...

Ha nincs életveszély, akkor egy percet sem kell bennmaradni, de a babának sem! Más kérdés, hogy sokszor megfenyegetik az anyukát, hogy kötelezõ bennmaradni, és a babáját nem viheti haza, pedig ez nincs így, csak hülye a finanszírozási rendszer, és a kórház akkor kap pénzt a szülés után, ha bennmaradtok 3 napot... Más kérdés, hogy érdemes kivárni, pl. rosszabb, hogyha a baba besárgul, és vissza kell vinni, ekkor azonban már nem lehet mellette az anya automatikusan...
Nem igazán engednek haza egyik kórházból sem. Emögött ott van a finanszírozás, meg praktikussági okok is. Neked is jobb, ha nem vérben úszva kelsz fel otthon a padlóról (tudom tudom ritka az ilyen de elõfordul még komplikációmentes szülésnél is), meg a babának is jobb, ha nem otthon sárgul be. Nem szép, hogy elveszik, korlátozzák a jogot, hogy hazamenjünk, de a gyereket én sem hagynám ott.
Én októberben szültem! sürgõsségi császárral! mi 1 hétig voltunk bent! be is sárgult 4. napra a kisfiam. Viszont volt egy nõ aki péntek délután szült amikor én és másnap reggel hazament, mert otthon várta a másik 7 gyereke!!! A 8.-at ott hagyta a kórházba és 2 vagy 3 nap múlva jött érte!

Melyik Tena Ladyt ajánlanátok szülés után idõszakra és hol lehet jó áron megvenni?

Legjobb válasz: a nagy, talán éjszakai a legjobb. én Auchanben vettem.

a nagy, talán éjszakai a legjobb. én Auchanben vettem.
Nekem elég volt a normál méret. Dmben vettem.

Szülés után idén mennyi az egyszeri anyasági támogatás?

Legjobb válasz: Kijön belõle az ágy és a babakocsi. Szerintem jó, ahhoz képest, hogy csak úgy jár, munkaidõ, kor, szociális helyzettõl függetlenül, mindenkinek a két szép szeméért. Örüljünk neki, ennyivel is kevesebb a kiadás.

Kijön belõle az ágy és a babakocsi. Szerintem jó, ahhoz képest, hogy csak úgy jár, munkaidõ, kor, szociális helyzettõl függetlenül, mindenkinek a két szép szeméért. Örüljünk neki, ennyivel is kevesebb a kiadás.
Nekem is muszáj kötekednem:S Az 56/1987. (XI.6.) MT sz. rendelet szerint 25 évvel ezelõtt (1988-ban) szerint annak az anyának, aki várandóssága alatt legalább négyszer volt orvosi vizsgálaton, 6000 Ft anyasági segély jár, aki ennél kevesebbszer volt, annak csak 1000 Ft. Ugyanez ma 64125. Bocsi.
Szerintem inkább örülni kellene, hogy egyáltalán Mo.-n létezik ez a típusú támogatás.
Mondtam hogy úgy emlékezett anyukám :D Az lehet hogy már rosszul..., és akkor valószínû, hogy egy nullát lefelejtett :D De nem gondoltam, hogy ezért lepontoztok.. Amúgy nem az a pofátlanság, hogy adnak, hanem, hogy az árak növekednek, és ezek az ellátások már egy ideje be vannak fagyasztva, mint ahogy az emberek is kevesebbet keresnek... én legalábbis sokkal... Szóval a pofátlanság az, hogy igaz adnak valamennyit, de közben a tripláját veszik el annak amit mondjuk 3 éve... amikor szintén ugyanennyi volt az anyasági...
14-es vagyok, a lényeg, hogy engem az se érdekelne, ha nem adnának semmit se, csak keresnénk úgy, hogy abból meg tudjuk élni, és ne legyünk rákényszerülve az ilyen adományokra...
Úgy gondolom, hogy ez a pénz nagyon sokat segít a szülõknek az elindulásban. Csak 1 a bibi. Ha halva született gyermek után is megkapja a szülõ ( bár ezt senkinek nem kívánom ) akkor miért nem lehet ezt a szülés elõtt megkapni, hogy még a pici születése elõtt meg lehessen venni azokat a dolgokat amire ezt a pénzt szánjuk, mondjuk a betöltött 30-32. héttõl...(?) Én úgy hallottam, hogy emelni fogják az összeget egy pár ezer forinttal. Errõl tud valaki valamit? 32 hetes km
A lepontozott vagyok! Valamit én is hallottam, hogy emelni fogják, de semmit se tudok róla, nem találtam se cikket, se semmit... lehet hogy csak pletyka.. :(
1989 év eleji minimálbér 3700 Ft volt, most néztem meg. Akkor ha tényleg annyi lett volna az anyasági akkor majdnem két évi minimálbérest fizetést kapott volna egybe. Már belegondolva is elég képtelennek hangzik.
Sziasztok! Lehet, hogy nem változott az összeg, de én ennek is nagyon örülnék ha majd megkapom. Ez azért nem kevés pénz. Ebbõl mi megtudjuk venni azokat a dolgokat amik még kelleni fognak a babámnak. :)
Szerintem meg az a pofátlanság, hogy ha kap az ember valami állami pénzt a semmiért az soha nem elég és csak több kellene. Miért kellene több, ebbõl meg van a kiságy meg a nagyon alap dolgok a többirõl meg a felelõsségteljes szülõk gondoskodnak majd.
64 ezer valamennyi:)
Utolsó, anyukád utánad kapott ennyit? Oo
Utolsó vagyok és 25 éves kismama :D kemény hogy egy generáció óta nem változott... ez valóban pofátlanság
A kérdező hozzászólása: Pofátlanság teteje. :/
Sõt, még anyukám is ennyire emlékszik, pedig az se ma volt.. :D
A kérdező hozzászólása: Az igen 3 éve is ennyi volt....
64125ft
64250

Szülés után a hasunknak mennyi idö kell, hogy visszamenjen?

Ahogy jött ugy megy? Kell majd 9 honap neki,hogy teljesen visszaálljon minden a régibe?

Legjobb válasz: A has kb. 3-4 hónap alatt húzódik vissza, van, akinek hamarabb, s van akinek sokkal késõbb... Szülés után mindenesetre egy ideig furi érzés lesz, meg látvány is, de kárpótolni fog a kisbabád ezért. Én szülés után szoktam hordani szorító bugyit, s ez is segít a hasfalnak. Jó babavárást, és gyors szülést kívánok:

A has kb. 3-4 hónap alatt húzódik vissza, van, akinek hamarabb, s van akinek sokkal késõbb... Szülés után mindenesetre egy ideig furi érzés lesz, meg látvány is, de kárpótolni fog a kisbabád ezért. Én szülés után szoktam hordani szorító bugyit, s ez is segít a hasfalnak. Jó babavárást, és gyors szülést kívánok:
nekem 2 hét alatt eredeti lett, de valószínû ez a sportnak köszönhetõ. Érdemes szülés után egyébként a hasszorító mellett picit elkezdeni tornáztatni a hasfalat, hogy erõsödjön meg a kinyúlt izom. persze csak fokozatosan és mértékkel.
A kérdező hozzászólása: ÉN IS VETTEM HASLESZORITOT, REMÉLEM SEGIT MAJD, KÖSZÖNÖM A VÁLASZODAT.
Sza. Attól is függ, hogy mennyit hízol.Az én hasam még messze van a régitöl.3 hónapja szültem, de 30kg plussz volt rajtam.Még van 10 kg.

Szülés után érdemes spirált fölrakatni? Szülés után mennyi idő múlva rakják föl?

Mennyire biztonságos? Milyen lett t?le a menstruációtok?

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy mennyi idõ után rakják föl szülés után, de akkor teszik föl amikor menzeszed van. Állítólag majdnem olyan védelmet nyújt mint a gyógyszer, én azonban terhes lettem mellette.

Azt nem tudom hogy mennyi idõ után rakják föl szülés után, de akkor teszik föl amikor menzeszed van. Állítólag majdnem olyan védelmet nyújt mint a gyógyszer, én azonban terhes lettem mellette.
és hogy a másik kérdésedre is válaszoljak, nekem ugyanolyan volt a menszim mint mikor még nem volt spirálom, viszont sokszor volt gyulladásom tõle. De hát minden ember más és más, lehet hogy neked beválik.

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Szülés után mennyi ideig normális, hogy meg mindig nem menstrualok?

Az els? után 8. hétt?l mar volt rendszeres menzim. A kicsi mar 5 hos,es meg mindig semmi. Normális ez? Császár vol. Ezzel osszefugghet?

Legjobb válasz: Amíg szoptatsz, teljesen normális az is ha egyáltalán nem jön meg. Nem hiszem, hogy a császár befolyásolná, minden szülés és szülés utáni idõszak más, sima szülés után is lehetnél ebben a helyzetben.

Amíg szoptatsz, teljesen normális az is ha egyáltalán nem jön meg. Nem hiszem, hogy a császár befolyásolná, minden szülés és szülés utáni idõszak más, sima szülés után is lehetnél ebben a helyzetben.
Szülés után 9 hónappal jött meg elõször.
Szia! Én is császárral szültem, 7 hónapig szoptattam és kilenc hónapra jött meg.
Nekem mivel nagyon sok tejem volt, így meg se jött csak mikor az orvos elapasztotta 16 hónap után.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy vagy megjön vagy nem, tök mindegy!11 hete szültem és eddig még semmi.De nem aggódom mert megnyugtatott.De ha tartod a kapcsolatod az orvosoddal megnyugtathat ha beszélsz vele!
Teljesen normalis nyugi! Kislanyom 11, 5 hos volt amikor megjott. Most 16 honapos es reggel, este meg mindig szopizik.
császár volt, 18hónapra jött meg, a dokim mondta, h 6-12-hóra várjam, tehát kvázi kerek hónapfordulóra várjam.De lehet köze van a méhpempõ cseppeknek, amit 2napja szedtem akkor.
utolsó vagyok, két és fél évig szoptattam
A kislányom 4 hónapos. Eddig egyszer jött meg, amikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, azóta semmi. De nem is hiányzik.

Aki szülés után nagyon rövid időn belül lesz terhes, annál nagyobb a vetélés kockázata?

Legjobb válasz: Én ezt még nem hallottam. Nem hiszem, hogy nagyobb lenne a vetélés kockázata! De mit jelent az, hogy szülés után rövid idõn belül terhesség? Én 5 hónappal a szülés után lettem újra terhes. 17 hetes kismami

Én ezt még nem hallottam. Nem hiszem, hogy nagyobb lenne a vetélés kockázata! De mit jelent az, hogy szülés után rövid idõn belül terhesség? Én 5 hónappal a szülés után lettem újra terhes. 17 hetes kismami
Elméletileg, ha még nem rendszeres a mensi, nem olyan jó újból teherbeesni, mert a rendszertelen mensit a magas prolaktin okozza, ami ugye a szoptatás miatt az egekben van. A magas prolaktin pedig a peteérést gátolja, vagy ha van is peteérés, több az esélye, hogy az olyan kis selejtes pete lesz, ami ha megtermékenyül, nem biztos, hogy osztódásra alkalmas, vagy korai vetélés lesz a vége... Én várnék a rendszeres mensiig, már elég jól átlátom a hormon egymásra való hatását, 2 év próbálkozással, és 1 vetéléssel a hátam mögött. Ha egy picivel is nagyobb az esély a vetélésre, akkor én azt a dolgot inkább kihagyom... 7 hetes km
szia! szülés után 8 héttel estem teherbe, de nem mondta a doki, h nagyobb kockázata lenne, már 4 hós a kislányom, egészséges kisbaba, a nagyfiam meg 15 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az utolsó válaszolótól kérdezném: Csak szoptattad a babát , úgy estél teherbe ilyen korán szülés után?

Szülés kezdetekor meddig lehet és a szülés után mennyi idő után javasolt a szex?

Legjobb válasz: Szülés kezdetekor? Nem inkább a terhesség? :D Amúgy amíg kényelmes a nõnek, de az utolsó pár hétben már nem igazán kéne. Szülés után minimum 6 hét, de inkább 2-2,5 hónap.

Szülés kezdetekor? Nem inkább a terhesség? :D Amúgy amíg kényelmes a nõnek, de az utolsó pár hétben már nem igazán kéne. Szülés után minimum 6 hét, de inkább 2-2, 5 hónap.
Szülés után ajánlott megvárni a 6 hetet azt hiszem.
Ahogy jól esik. Mi a szülés hetében is még vidáman, utána megvolt a 6 hét, de nem, mert szabály, hanem "úgy" nem kívánta, de azért volt ötlete.
A kérdező hozzászólása: illetve nem ebben a pillanatban, hanem még reggel :)
A kérdező hozzászólása: Most derült ki hogy terhes vagyok és hát érdekelt :)
Bocsi, nem rosszindulatból írtam, csak hát kicsit viccesen hangzott :D
szülésig? jaj még az utolsó napokban is lehet, van hogy javasolják, ha túlhordás van 6 hét az egy dolog, attól függ mik vannak belül ( nem ecsetelném, mert ha jól fogom elõtte vagy ), azok látszólag gyógyultak, nem akarlak elkeseríteni, de érezni fogod N
6 hét azt tényleg meg kell várni.
A kérdező hozzászólása: jaj istenem elírtam na... annyira bírom hogy mindenki egybõl a hibát veszi észre -.-
Ha az orvos nem tiltja akkor a terhesség végégig lehet házaséletet élni, szülés után pedig a 6hetes kontrollon ha mindent rendben talált a doki , utána lehet!

Szülés után mennyi idővel találkozhat a gyerkőc idegenekkel?

Tehát mondjuk ha egy héttel a születés után az anyósom hozzánk költözne, az ugye nem baj? Mikor lehetne legkorábban bemutatni ?t a barátoknak, rokonoknak?

Legjobb válasz: Elvileg szülés után 6 hét a gyerekágy, ez idõ alatt nem illik idegeneknek babalátogatóba menni. Nyilván az anyós más, fõleg, ha segít is. Velem anyukám volt 3 hétig. De általában azt mondják, hogy a 6 hét gyerekágy az az anyukájé és babájáé, hogy összeszokjanak, anyuka is kipihenje a szülés fáradalmait és a pici is hozzászokjon a külvilághoz, erõsödjön az immunrendszere kicsit. Aztán a 6 hetes kontrollon úgyis megvizsgálnak mindenkit és utána már jöhetnek az idegenek. De a 6 hét alatt csak a közeli családtagok szoktak látogatni.

Elvileg szülés után 6 hét a gyerekágy, ez idõ alatt nem illik idegeneknek babalátogatóba menni. Nyilván az anyós más, fõleg, ha segít is. Velem anyukám volt 3 hétig. De általában azt mondják, hogy a 6 hét gyerekágy az az anyukájé és babájáé, hogy összeszokjanak, anyuka is kipihenje a szülés fáradalmait és a pici is hozzászokjon a külvilághoz, erõsödjön az immunrendszere kicsit. Aztán a 6 hetes kontrollon úgyis megvizsgálnak mindenkit és utána már jöhetnek az idegenek. De a 6 hét alatt csak a közeli családtagok szoktak látogatni.
Ezzel, hogy külföldre mész vele pláne egy influenzás idõszakban én várnék vele. Ugyan is az õ immunrendszerük sokkal gyengébbek én ha vissza gondolok arra milyen volt amikor a lányom 6 hetes volt akkor én egy nagy alvásra vágytam és nem utazgatásra. Az én lányommal már bõven elmúlt 6 hetes amikor vonattal utaztunk belföldre. Konzutálj a gyerek orvosoddal õ mit javasol, mert ugyan én vittem sétálni mert kell azért vele menni de arra kényesen ügyelek még most is, hogy influenza járvány közepén ne vigyem be zárt térre ahol sok ember van kis helyen.
Nálunk akik jöhettek az elsõ 6 hétben az a párom szülei két testvére én szüleim és a testvérem meg a dédik. Mivel nem voltak itt hosszú idõt és messze laknak tõlünk mi nem mondtuk, hogy a testvéreink ne jöjjenek. Szerintem ez olyan idétlenül is nézett volna ki, hogy egy háztartásban élõk nem jöhettek volna el egyszerre. Amit én kikötöttem az az, chogy senki sem legyen beteg, ha cak egy poici náthát érez valaki akkor inkább halasszuk el a látogatást. Novemberben szültem.
hat en egy 6 hetes csecsemot nem cincalnek meg kulfoldre ha nem muszaj. neki eloszor is az otthont kell megszoknia hiszen az is teljesen uj neki.
Ezt én is inkább a gyerekorvostól kérdezném meg. :) Az biztos, hogy a tengerparti levegõ nagyon egészséges, de hogy egy csecsemõnek mi a jobb, ha itthon szokja meg az itteni klímát, vagy kiviszed 1 hónapra külföldre, azt nem tudom. Amúgy alapból az, hogy utatztok vele 6 hetesen nem hiszem, hogy probléma lehet.
Mondjuk ezt inkább a gyerekorvostól kérdezném meg, ebbe az idõszakba két kötelezõ védõoltás is beleesik. Másrészt ha itthon terveztek majd élni, a kicsinek is meg kell szokni a hideget, az évszakok változását.
Én úgy gondolom, hogy semmi nem baj, amit te nem tartasz annak. Arra azonban gondolj, hogy te szülés után fáradékonyabb leszel mint elõtte. Ha úgy érzed, hogy bírod a vendégjárást akkor hajrá, azonban a saját és a baba konfortja a legfontosabb!
én addig nem viszem sehova, amíg a lényeges oltásokat meg nem kapta, és a fontosabb szûréseken át nem esett, az pedig késõbbre esik. Bármennyire is egészséges a tengeri levegõ, de a fertõzésveszély az komoly dolog. (még sima rövid repülõs útnál is légkondi, amit nem tudsz állítani ahogy a kocsiban, meg hát más az egész klíma, ha hazajöttök neki nehezebb megszokni 20 fok különbséget. Szegény babák még a frontra is érzékenyek, hát még ha egy nap alatt kell 25 fokról átszokni a minuszra...) Na a kérdésre válaszolva: nálunk a nagyszülõk jönnek csak a kórházba, sógoromék pár héttel késõbb hozzánk, de a többieknek a kapu 6 hét után nyílik :) ) 36hkm
hozzám szülés után egy héttel jöttek már látogatni nem történt semmi baj nyugodtan jöhet!!
A kérdező hozzászólása: Én is novemberben fogok szülni, huszadika környékén. Azért kérdezem, mert szüleim január közepén el akarnak minket vinni a párommal és a poronttyal külföldre, egy melegebb éghajlatra, hogy egy hónapig friss levegõt kapjon, tengerpart mellett, ami állítólag külön jó is. Ha jól számolom, akkor kb már 6 hetes lenne, vagy egy kicsit több, szóval elvileg nem lenne akadálya, ugye?
2. Héttõl folyamatosan jöttek rokonok, barátok. A család már a kórházba jött mánap a születése után.
Tudom, hogy manapság nem ez a divat, de másodikkal értek egyet. Nálunk az elsõ 6 hétben csak a szülõk (friss nagyszülõk) és a tesvérek jöhettek, mindenki más (nagynéni, szomszédok, kollégák stb. csak ezután)
Kedves utolsó igazad van nem szabad sterilben nevelni a babát, de azért ne felejtsd el, hogy a nyári babák és a téli babák között van külömbség olyan szempontból, hogy nyáron kevésbé vannak cseppfertõzéssel terjedõ betegségek. Én is sokat megyek a munkahelyemre (eü-ben dolgozom) de azért egy 6 hetes babát nem piszkálnám azzal, hogy kivigyem külföldre. Neki még a saját otthon is elég nem kell még bekavarni más környezettel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!