Találatok a következő kifejezésre: Szülés után idő kell a (47 db)

Volt aki szülés után, idő előtt hazament a kórházból? Tényleg 6óra a kötelező amit bent kell tölteni?

Úgy hallottam az anya hazamehet,a baba nem.Ki képes az újszülött babáját ott hagyni?

Legjobb válasz: Ha nincs életveszély, akkor egy percet sem kell bennmaradni, de a babának sem! Más kérdés, hogy sokszor megfenyegetik az anyukát, hogy kötelezõ bennmaradni, és a babáját nem viheti haza, pedig ez nincs így, csak hülye a finanszírozási rendszer, és a kórház akkor kap pénzt a szülés után, ha bennmaradtok 3 napot... Más kérdés, hogy érdemes kivárni, pl. rosszabb, hogyha a baba besárgul, és vissza kell vinni, ekkor azonban már nem lehet mellette az anya automatikusan...

Ha nincs életveszély, akkor egy percet sem kell bennmaradni, de a babának sem! Más kérdés, hogy sokszor megfenyegetik az anyukát, hogy kötelezõ bennmaradni, és a babáját nem viheti haza, pedig ez nincs így, csak hülye a finanszírozási rendszer, és a kórház akkor kap pénzt a szülés után, ha bennmaradtok 3 napot... Más kérdés, hogy érdemes kivárni, pl. rosszabb, hogyha a baba besárgul, és vissza kell vinni, ekkor azonban már nem lehet mellette az anya automatikusan...
Nem igazán engednek haza egyik kórházból sem. Emögött ott van a finanszírozás, meg praktikussági okok is. Neked is jobb, ha nem vérben úszva kelsz fel otthon a padlóról (tudom tudom ritka az ilyen de elõfordul még komplikációmentes szülésnél is), meg a babának is jobb, ha nem otthon sárgul be. Nem szép, hogy elveszik, korlátozzák a jogot, hogy hazamenjünk, de a gyereket én sem hagynám ott.
Én októberben szültem! sürgõsségi császárral! mi 1 hétig voltunk bent! be is sárgult 4. napra a kisfiam. Viszont volt egy nõ aki péntek délután szült amikor én és másnap reggel hazament, mert otthon várta a másik 7 gyereke!!! A 8.-at ott hagyta a kórházba és 2 vagy 3 nap múlva jött érte!

Szülés után mennyi idő kell a méhnek, hogy felkészüljön a következő terhességre? Mennyit várjunk az újabb teherbeeséssel?

Legjobb válasz: Hát szerintem ezt ne itt, hanem az orvosodtól kérdezd. Ez mindenkinél más lehet, ott bent helyre kell állnia mindennek, minden visszahúzódik, begyógyul. Ahhoz idõ kell, mindenkinál válozó lehet, hogy mennyi idõ.

Hát szerintem ezt ne itt, hanem az orvosodtól kérdezd. Ez mindenkinél más lehet, ott bent helyre kell állnia mindennek, minden visszahúzódik, begyógyul. Ahhoz idõ kell, mindenkinál válozó lehet, hogy mennyi idõ.
Szia! Szerintem két-három hónapot várjatok. Én ugyan még nem vagyok anyuka, de egy kisbaba eléggé "lefárasztja" a szüleit az elsõ hónapokban.
A szervezeted eldönti. 6 hetet amúgy is szokás várni a szülés után. Van ismerõsöm, akinek 13 hónap van a két fia között. Számold ki, olyan 3-4 hónappal szülés után esett teherbe :)
Szia! Ez mindenkinel kulombozo.Nekem pl.azt mondta a dokim, hogy fel evet varjunk, de nem valoszinu, hogy elobb teherbe esnek.Hat az tortent, hogy 3 honapra ra ujra babas lettem.A dokim ketelkedett az utolso pillanatig, de amikor meglatta az ultrahangon, akkor mar elhitte, de nagyon csodalkozott.Szoval, minden megtortenhet!Ja, es En mar 35 eves vagyok. Sok sikert! Egy 14 hetes kismami!

Győrben mennyi ideig kell szülés után bent maradni a kórházban ha minden simán lezajlik?

Legjobb válasz: Szia. Tudtom szerint "normál" szülésnél 5 nap, császárnál 7 nap amit bent kell tölteni. 31 hetes km.

Szia. Tudtom szerint "normál" szülésnél 5 nap, császárnál 7 nap amit bent kell tölteni. 31 hetes km.
Szia! Normál szülésnél 3 nap, császárnál 5 nap. 2 éve legalábbis még így volt.


Szülés után mennyi ideig "kell" leadni a felszedett kilókat, újra elkezdeni foglalkozni magával a nőnek? Mennyi ideig kell a férfinak türelmesnek lennie ilyen téren?

Legjobb válasz: egy év a teljes visszaalakulás, hacsak nem történt maradandó kár, pl. hasizmok szétcsúszása vagy egyéb probléma. A foglalkozáson mit értesz? Legyen tiszta, fürödjön, mosson hajat, fogat. Ezt már a kórházban is szokták. Ha meg a férj extra csinos feleséget akar, akkor vállalja be a babát és küldje anyukát fodrászhoz, kozmetikushoz, addig is pihen.

egy év a teljes visszaalakulás, hacsak nem történt maradandó kár, pl. hasizmok szétcsúszása vagy egyéb probléma. A foglalkozáson mit értesz? Legyen tiszta, fürödjön, mosson hajat, fogat. Ezt már a kórházban is szokták. Ha meg a férj extra csinos feleséget akar, akkor vállalja be a babát és küldje anyukát fodrászhoz, kozmetikushoz, addig is pihen.
Én még nem szültem, de a tesóm igen. Nem sokat hizott jógázott terhesen csak a hasa meg a feneke lett nagyobb, szülés elött ment fodrászhoz is. Ápolt és bár maradt egy kis hasa csinos volt. Nem kellett fél év sem pont olyan csini lett mint szülés elött, sõt még jobb a mellei miatt:) Lehet hogy genetika, remélem én is ilyen leszek.
Szerintem foglalkoznia folyamatosan kell, már amennyire futja az idejébõl, energiájából. Nem arra gondolok, hogy szülés utáni napon, miniruhában, tökéletes frizurával és sminkben, magassarkúban kell lenni, de legyen igényes. Azért az sem mindegy mennyit hízott, mert nem ugyanannyi idõ leadni 10 kilót meg 30 kilót. Néhány pasi elvárja, hogy rögtön fogyjon le, de azok meg hülyék szerintem!
Szerintem a nõnek azonnal el kell kezdenie foglalkozni magával ésszerû keretek között, mert minél tovább elhagyja magát, annál nehezebb lesz visszatérni a rendes kerékvágásba. Ezért cserébe a pasi meg legyen türelmes. Ha látja, hogy a felesége igyekszik újra csinos lenni, akkor támogassa és ne olyanokat vágjon hozzá, hogy 5 kilót semmi sem volt leadni és meg sem látszik eredmény.
Ujra elkezdeni foglalkozni magával? Szülés utáni napon! Türelmesnek lenni? Ha kell, egy évig.
Elég nagy baj van ott, ahol ezek bármelyike "kellés" kérdése...
Jó kérdés. Attól függ, mik a férj elvárásai, hány kilót szedett fel, mennyit segít a gyerekkel a férj (vagy akármilyen rokon), a férj mennyire ad magára. 1-2 év sztem reális, hacsak nem szükséges plasztikai beavatkozás (pl. nagyon megereszkedett bõr). Azért az anyukának is hozzá kell szoknia a helyzethez, az új idõbeosztáshoz, arról nem is beszélve, hogy a szülés milyen folyamatokat tud elindítani vkinek a szervezetében (pl. hajhullás, hasonlók...), de pl. a gyerek is szívesen ccsimpaszkodik bele anyu hajába, és tépni is szereti. Azt nem lehet elvárni sztem, hogy egy éven belül ugyanolyan legyen anyuci, mint elõtte, fõleg, ha nagyon testhez simuló cuccokat hordott, hetente járt fodrászhoz-kozmetikushoz, és sokat sminkelt. Persze, a szülés napjától kezdve vagy pár héten belül érdemes elkezdeni mozogni, figyelni az étkezésre, az meg alap, hogy rendesen mossa a haját, dezodoráljon, fésülködjön, mossa a fogát.
Meg lehet kérdezni, hogy a férj mit tesz saját magáért, mennyire foglalkozik a testével?
1 hét türelmi idõ, utána lapát......
Mit nézzek, azt a vásatag hernyót? Perpill. nincsen mikroszkópom itthon, hogy láthatóvá váljon... Anyucinak mutogassad otthon! Hátha õ beveszi. Én az egész hülye, nagyképû maszlagodat sem, az biztos. Na pá!
28/29 én nem töröltettem semmit. A virtus is kicsi meg a kukacom is? Akkor nézzed még mert nem jól látod :) :) Jó mozizást! De be is veheted!
"A férfi sokat dolgozik, nem tud segíteni a gyerek körül. Nagyszülõk távol, senkire nem lehet hagyni a gyereket." Akkor viszont apuka ne nagyon panaszkodhat, örüljön, ha anyuka ellátja a háztartást és a gyereket. Persze, lehet sétálgatni a gyerekkel, de attól nem mennek le a kilók, fõleg ha anyuka szoptat. Akinek igényei vannak a másikkal szemben, az segítse is: vagy vállalja át a gyereket, vagy biztosítson spéci babakocsit anyukának, amivel lehet futni járni.
Te töröltetted az én hozzászólásomat, én kérdeztem, hogy kicsi-e a kukacod, ha ekkora a szád. De válaszolni azt nem mertél... Helyette töröltettél. Úgy látom, nem csak a szerszám kicsi, de a virtus is.
Egy adonisz, fõnyeremény 30-as dákóval? :D
Nem középkorú, nem egyedülálló, nem szûz, és nem kisf..szú. Csak leírtam a véleményemet amit biztos töröltetett már a sok húsos anyuka azóta. :)
Közben törölték kisf..szú barátunk válaszait. Pedig üde színfolt volt, miként is vélekedik egy középkorú, egyedülálló (esetleg még szûz is ;) ) férfi (?) a témáról :)
Jobb is, legalább nem lesz velem megcsalva a férjed. (ha akarnálak egyáltalán) :)
21 vagyok. Ezért írtam, hogy nekem szerencsém volt, nem rajtam múlott, hogy vékony maradtam. De ha nem így lett volna, se lett volna egy szava se a férjemnek. Terhesen is imádott. 22-es - Mit kompenzálsz így? Kicsi a himbilimbi? Vagy csak gyorstüzelõ vagy? :D Megjegyzem, baromi jó nõ vagyok, 3 gyerek után is, és szóba nem állnék egy ilyen kis pöccsel, mint te.
Negyedik válaszoló vagyok. Igen valóban nem a férfi szült, úgyhogy pontosan ezért fogja is be és ne vergõdjön! értem én, hogy az itt válaszolók többsége szuperanyuka, és már egy hónappal a szülés után bomba formában voltak, de azért nem mindenki egyforma! Szerintem abba sem kell belehalni, ha a nõn a szülés után rajta marad pár kiló. És akkor mi van? Sok embernek (férfinak) szülni sem kell ahhoz, hogy hízzon. Más ilyen kérdéseknél mindig õrjöngenek a válaszolók, ha valaki azt írja, hogy nem kívánja úgy a párját plusz tíz kilóval, merthogy akkor nem is szereti igazán, stb... Akkor a szülés miért kivétel? Miért kellene egy nõnek szülés után úgy kinézni mint elõtte? És fõleg, miért kellene többet tennie magáért mint amennyit a férfi tesz, ha az még csak segítséget sem nyújt ebben?
9 hónap alatt mentek fel a kilók. Ennyi idõ kellhet ahhoz is, hogy lemenjenek. Diétázni, odafigyelni nem mindenki tud a szoptatós idõszak alatt. A legtöbb anyának kell szénhidrátot fogyasztania, hogy rendesen termelõdjön teje. Tornázni sem mindenki tud, sokaknak csökken a tejmennyiség, vagy megváltozik a tej íze, és nem ízlik a gyereknek. Ezen okok miatt én azt gondolom, hogy a szoptatós idõszak végéig legyen türelmes a férfi. Utána már jobban tud a nõ magával foglalkozni, csak a saját testéért felelõs a teste, a gyerek fejlõdéséért nem. Emellett a nõ lehet ápolt és igényes, ehhez nem kell odafigyelés. Én mindig normálisan felöltözöm, tehát pl melegítõben még az életben nem mentem utcára. Ok, hogy a 3 gyerek mellett ritkán hordok magas sarkút, de nem csak abban csinos az ember :) Sok múlik a genetikán is. Nekem szerencsém van, 3 gyerek sem hagyott nyomot. De ez tényleg csak mázli, mert pl ahhoz, hogy tudjak szoptatni, legyen elég tejem, nagyon sokat kellett ennem. De nem híztam el. És a lényeg, ha a férjemnek elvárásai lennének, és nem tetszenék neki terhesen, pár plusz kilóval, kialvatlanul, lazább öltözetben... Szerintem nem lenne akkor a férjem. Tetszem neki úgy ahogy vagyok. Elvárásaim csak magammal szemben vannak/lehetnek, mástól nem tûröm el.
A kérdező hozzászólása: Persze, nyilván a nõ maga miatt is szeretne csinos meg vékony lenni. De azért 10-15 kg-t nem lehet egyik napról a másikra ledobni (nem is annyi idõ alatt ment fel ugye). Õ mondjuk csak 2-3 hónappal szülés után állna neki az aktív diétának és sportnak, nem 6 héttel szülés után rögtön.
4-es, nem a férfi szül...én szültem, amint rendesen tudtam mozogni, jobban foglalkoztam magammal, nem hagytam el magam.
A férfi elvárásai... ajj ez már rosszul kezdõdik. Türelmesnek lenni? Mi van? A pasi karban tartja magát, ösztönzi a nõt, hogy tegyen magáért, bókol neki, mutatja, hogy szereti? Ha csak elvár, akkor rosszat tesz. Engem nem motivál a férjem, nem is reklamál, hogy nézek ki, abszolút türelmes. De jól esne, ha néha ki is mutatná, hogy így is jó vagyok, szépnek talál stb. Most egy éves a kicsi, és én rohadtul nem érzem magam sem nõnek, sem emberformának a mai napig sem. Úgyhogy rájöttem arra, amit csak javasolni tudok, akkor kell tenni magadért, amikor te akarsz, és annyit, amennyit te akarsz.
Elvileg az az egészséges, és normális, és ideális, ha ugyanannyi idõ alatt, mint amennyi idõ alatt felment... Elvileg a méh ugyanannyi idõ alatt nyeri vissza teljesen a régi méretét, és ugyanannyi idõ alatt regenerálódik, mint amennyi idõ alatt megnõtt. Ez 9 hónap... Természetesen a súly, ha tényleg nem ment fel sok, akkor hamarabb lemegy, fõleg, ha figyel az ember, de szoptatás mellett nem szabad fogyózni, drasztikus diétázni, de igenis oda KELL figyelni mit eszik az ember... Fglalkozni magával azonnal kell a nõnek, persze nem arról van szó, hogy 1 hét után hasprés...:D Szerintem maximum 2 év, de ez már sok, de tovább nem, ha támogatja, segíti a párját akkor kevesebb (magyarul vállalja a gyereket amíg a nõ edz, tornázik, jógázik...stb)
A kérdező hozzászólása: A férfi sokat dolgozik, nem tud segíteni a gyerek körül. Nagyszülõk távol, senkire nem lehet hagyni a gyereket.
Akkor otthon is lehet tornázni meg sokat sétálni a kicsivel, az is mozgás.
Akkor nem is értem, mi a kérdés: babysitter vagy az otthoni torna (ami azért nem olyan hatékony, mint az edzõterem, vagy az aerobic óra, de a semminél sokkal jobb). A babysitternél még az ár miat tmegértem, ha húzódzkodik valaki, de aki már az otthoni tornára is húzza a száját, meg kifogásokat keres, azt nem tudom sajnálni...
"A férfi sokat dolgozik, nem tud segíteni a gyerek körül." Nem tud vagy nem akar? Inkább az utóbbi. Õk szokták a munkát kifogásként használni. Az, aki szereti a gyerekét, örömmel szalad haza és "veszi át a feladatot" a nejétõl, mert nem kötelességnek érzi, hanem örömnek. Csak tudnám, hogy ilyen kapcsolatba miért szülsz?
De amúgy ez mi, hogy meddig kell türelmesnek lennie a férfinak? Nem azért, mert nyilván én se akarok egy bálna maradni...Már most kényes vagyok a testsúlyomra, pedig még nem szültem. De most akkor ez hogy néz ki? Szülök, pasim kitalál egy idõpontot, hogy addigra így meg úgy nézzek ki. És ha nem sikerül? Akkor így jártam, hagyjon el?:D Ahh, utálom az egész témát... Mi nõk mindig stresszeljünk, hogy vajon tetszünk-e még a párunknak, meg jaj, fogynom kéne, mert elhagy, de bezzeg a pasiknak a sörhas az csak a "korral jár", meg megférfiasít. Ezt több pasitól is hallottam, többek közt a sajátomtól is, bár remélem azért õ viccelt.

Szülés után mennyi időt kell a korházba tölteni?

Legjobb válasz: Szia. Normál szülésnél 3 éjszaka, császárnál 5 éjszaka. Legalábbis ahol én szültem.

Szia. Normál szülésnél 3 éjszaka, császárnál 5 éjszaka. Legalábbis ahol én szültem.
A 72 órát meg kell várni. Én vasárnap este szültem, csütörtök délelõtt jöhettem haza, normál hüvelyi szülés volt, minden rendben, baba nem sárgult be.
én kedd délután szültem 3-kor és vasárnap (gyermeknapkor :) ) jöttünk haza. mondjuk besárgult a babánk. És természetes úton szültem.
Pénteken háromnegyed 5-kor szültem, ezért azt mondta az orvos, hogy az a nap már nem számít bele, így csak hétfõn mehetek haza, de sajnos a babám sokat fogyott, ezért csak szerdán engedték el. A császáros szobatársam négy napot volt bent.
Szia! Én kedden szültem, 12.45-re lett meg a baba, szombaton jöttünk haza. Viszont egy másik kismama aki ugyanazon a napon szült csak éjjel 1/2 1-kor õket haza engedték pénteken.
Kedden szültem, vasárnap mehettünk haza mert a baba besárgult.
Ja természetesen hüvelyi szülés volt!
Én vasárnap szültem, szerdán mentünk haza. De volt mellettem egy lány, akinek nem evett rendesen a babája, egy napon szültünk, de õt csak csütörtökön engedték haza.
Hát hol mennyit ... császárral általában 5-7 napot hüvelyi szüléssel négy napot de ha ünnep van elõfordul hogy csak hármat. Ha a baba besárgul vagy veled akad valami gond ez hosszabbodhat egy - két nappal. Ezek voltak az állami intézmények bár én úgy tudom hogy jelen állás szerint magyarországon még nincs lehetõség az ambuláns szülésre - vagyishogy szülés után 6-8 órán belül hazamehessetek-
Hüvelyi szülésnél 72 óránál korábban nem nagyon engedik el az embert, mert számítógépes rendszerbõl nyomtatják ki a zárójelentést, és ha nincs meg a 3 nap (nem vicc, percre pontosan), akkor az OEP nem fizeti ki a kórháznak a költségtérítést. Császárnál 5 nap. Ha a baba sokat fogy, vagy besárgul, ez még rátehet egy-két napot.
Nálam nem volt meg a 72 óra.Kedden este 7-kor született a babám, és pénteken reggel 8-kor kaptuk meg a zárójelentést, és mentünk is haza.Bp.Szt.István khz.Ja, teljesen sima szülésem volt.

Szülés után mennyi idő kell a has visszahúzódásához, ha valaki nagy súlyt vett fel a terhesség alatt és nagy volt a hasa?

Legjobb válasz: Hát,legtöbb nõnél még a kis has sem tûnik el teljesen soha, nemhogy a nagy. Haskötõ segíthet, meg szoptatás befejezése után diéta.

Hát, legtöbb nõnél még a kis has sem tûnik el teljesen soha, nemhogy a nagy. Haskötõ segíthet, meg szoptatás befejezése után diéta.
én nem eszek sokat!! de még így sem ment le a hasam 5 hónap után sem. Nem értem miért, de ez van. a doki azt mondta, hogy 9 hónapig ki volt tágulva és annak idõ kell visszahúzódnia. Kitartást. én sem híztam csak 12 kg-ot, vagyis abban benne volt a baba súlya, a magzatvíz stbbb és mégis van egy kis hasam. engem nagyon zavar de nem tudok vele mit kezdeni. MAjd elmúlik, remélem.
Ez nagyon valtozo.Egy baratnom nagyon meghizott terhesseg alatt es oriasi hasa volt 3 honapja szult es meg mindig akkora a hasa mint 5 honapos terhesen.(az alkata is nagy meg)pedig hasleszorito bugyit hasznal.Viszont ismerek olyant aki(bar nem hizott terhesseg alatt el)ugy jott ki akorhazbol a szules utan hogy lapos hasa volt teljesen!
Idõt kell hagyni a testnek, hogy regenerálódjon. Minimum 9 hónapot. Szerintem!!
Én 8 hete szültem, nagyon kicsi hasam volt, 12 kg-t hiztam, azóta lement 10 kg. 2 kg van rajtam, alig látszik, a hasam álló helyzetben szép egyenes, de ha leülök 3 rétegbe türõdik sajnos :(

Császáros szülés után rád teszik a babát, láthatod? Mennyit kell feküdni, ha nem altatásban történik? Mikor hozzák, mennyi idő után a babát szopni?

Legjobb válasz: A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.

A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.
Mindkét babámat császárral szültem. Az elsõt epidurális, a másodikat spinális érzéstelenítéssel. Az elsõnél 8 óra után felállítottak, a másodiknál 12 óra után kellett volna, de a nõvér nem ért rá, így 19 óra után állítottak talpra. Mindkétszer rögtön az arcomhoz tették a babát, megpuszilgathattam õket. A kisfiamat csak azután hozták szoptatni, miután már fel tudtam kelni. Elõtte is behozták és egy kicsit mellém tették, de megfogni még nem nagyon tudtam. A kislányomat már nagyon hamar hozták szopizni, más kérdés, hogy nem tudott még szopni, de jó volt összebújni.
Elsõ babánál, rögtön elvitték, majd visszahozták , megmérve, felöltöztetve.24órát kellett feküdni. Másodiknál (másik kórház) kiemelés után rögtön megmutatták, majd mérés, öltöztetés után odahozták, fejemhez (rám)tették, közben azért tartották, simogathattam, puszilgathattam pár percig. 8óra múlva fel kellett kelni.
Az ÁEK-ben szültem, nem altattak. Nem fektették rám a babámat, viszont odahozták rögtön megmutatni, ott tartotta a fejemhez közel a mûtõsfiú egy darabig, aztán kivitték az apjának. Kb 1 órát vele lehetett, amíg engem "befejeztek", és bevittek a szobába. Én akkor aludtam, de ahogy felébredtem, behozták a babámat is, karomba fektették, de feküdnöm kellett. Reggel volt a szülés, délután felkelhettem zuhanyozni. Este próbálhattam meg szoptatni. Másnap már nem kellett szigorúan feküdni.
Szia! Amikor kivették a babócáat, akkor is felemelték egy pillanatra, hogy lássam még mazsatosan is. Utána a mosdatás és felöltöztetés után nekem odahozák a fejemhez, és adhattam neki egy puszit és megsimogathattam. :) Én délben kerültem ki a mûtõbõl, és 3kor már hozták szoptatni. És én emelgettem a fejem utána, és kb 4-5 hétig fájt a fejem utána, de azért annyira nem volt vészes, én most sem bírnék mozdulatlanul feküdni... :) Remélem tudtam segíteni...
Szerintem ez kórházfüggõ. A SOTE I-es klinikán pl. nem teszik rád, de megnézheted, megpuszilhatod, majd az apukája részt vehet a méricskélésen. Spinális érzéstelenítés után - ha jól emlékszem - 8 vagy 9 óra múlva kellett felkelni elõször. Pontos idõpontokra nem emlékszem, de nekem pl. reggel 9-kor volt a mûtétem, és délután 4-5-6 óra körül hozták a babát a császáros õrzõbe. Utána legközelebb másnap reggel láthattam, amikor lekerültünk a csecsemõosztályra, de akkor már mindig mellettem volt.
Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni! Érzéstelenítéssel császároztak. A babát nem tették rám, de pár másodpercig láthattam amíg elvitték. 6órát feküdtem. Éjfél után 7perccel lett meg a lányom, és már 7kor keltettek. Utána nem sokkal hozták a babát, de elõtte még zuhanyoztam.
Szia, az én lányom a Péterfyben jött világra császárral, egybõl megmutatták nekem még véresen, óriási puszit adtam neki és amíg varrtak, addig a férjemmel együtt elvitték mosdatni és ellátni. Az egész mûtét kb. 20 perc lehetett, meglepõen rövid (elõtte persze az elõkészület hosszabb), aztán kitoltak a mûtõbõl és egybõl hozták a kincsemet, a szülésznõ nyomogatta a mellemet, hogy az elõtej jöjjön, marhára fájt, de valamit ki tudott préselni, onnantól nálam volt a kicsim, néha vitték el vizsgálatra. Én a Péterfy-t nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon anya és gyermekbarát.
A kérdező hozzászólása: Én szegeden fogok szülni, ott nem is lehet bent a férjem a császáros szülésnél sajna, még a fejemnél sem...
A kérdező hozzászólása: És az adatokat (súly, centi, stb) azt a zárójelentésbe beleírják? Vagy hogy? Sajnálom ha butaságokat kérdezek, de elsõ baba, én meg már parázok, mert jövõhéten születik a babánk:)
A baba kiskönyvét meg fogod kapni, abban minden adat benne lesz, azt fogja majd megnézni a védõnõ meg a gyerekorvos is, õk is írogatnak majd bele adatokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Győri kórházban hogy zajlik a baba ellátása a szülés után? Mennyire hagyják a kontaktot baba és mama között? Mennyi időt kell különtölteni a babától?

Legjobb válasz: megszületik,ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán,akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)

megszületik, ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán, akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratulálok a babához! :)
Meg tudom erõsíteni. Én is ott szültem fél éve. Amúgy ha nem mész a csecsemõs nõvérek után egyáltalán nem segítenek semmit. A szülõszobán maximális tisztelet a dolgozóknak!
az elõttem hozzászólóval maximálisan egyetértek. 36+3km Te mikorra várod a babádat?
Úgy van, ahogy az elsõ mondja. De aki este szül, annál elõfordulhat, hogy elviszik elsõ éjjelre a babát, hogy tudjon pihenni az anyuka. Persze kérheted, hogy ne vigyék, velem ott maradt. Egyébként csak fürdetéskor és vizsgálatokkor nincs veled. Sztem ez tök jó. :)
A kérdező hozzászólása: Jujj, hát nekem még van idõm, még csak 17 hetes vagyok! Csak próbálok minél több infót begyûjteni mire oda kerül a sor. :) Köszönöm a válaszokat!
Egy hete szültem, baba végig Veled van, csak a vizsgálatok alatt és fürdetésre viszik el, no meg amíg esetleg varrnak szülés után Téged a megfigyelõben. Kontakt amúgy nonstop. Csecsemõsök többsége baromi paraszt, mosolytalan bunkó, kettõ normálisat láttam a 4 nap alatt. Dokik, szülésznõk tökéletesek!

Mennyi ideig kell a mamának a babával maradnia? A volt férjem elakarja őt venni a szülés után!

A volt párom kihasználja, hogy nincs lakásom és el akarja t?lem venni a szülés után a babámat. Nincs olyan törvény, ami szerint egy ideig az anyának is mellette kell lennie? Ha van, mennyi ideig lehetek vele?

Legjobb válasz: De csak van fedél a fejed fölött, nem? Az már elég, ha rendezett, tiszta. A szüleidnél is, albérletben is jó.

De csak van fedél a fejed fölött, nem? Az már elég, ha rendezett, tiszta. A szüleidnél is, albérletben is jó.
Alapból, ha elvesz a gyámügy egy gyereket, az elsõ az, hogy megvizsgálják, elhelyezhetõ-e rokonoknál. Úgyhogy ilyen nincs, hogy "úgyis elvennék tõlem, akkor legyen inkább az apjánál"!
Inkább lemondasz a babádról, mint hogy anyaotthonba menj, mert "rosszat hallottál róla"??? Nem értem ezt a hozzáállást.
A baba kb. 6 hónapos koráig amúgy is kapna anyatejet, amit az apja ritkán tud neki megadni. Kérdés, hogy TE mit szeretnél? Ha azt, hogy az apjához menjen a kicsi, akkor sincs kérdés, mert az apja még ellátást sem tud igénybe venni a gyerek után, csak 168 nap elteltével. Ha szeretnéd megtartani a gyerekedet, akkor ballagj be az önkormányzathoz, és kérj bérlakást, meg segélyt. Kérj segítséget a szülõktõl, ismerõsöktõl, kinõtt gyerekholmikat, stb. Õszinte véleményem az, hogy ha valóban akarod a babádat, akkor nem kell, és nem is lehet elvenni tõled. Az apja meg támogatja majd úgyis a gyereket, és ha az önkormányzat ad rendszeres szoc. támogatást, akkor a gyes+csp+gyerektartás+támogatás elég lesz kettõtöknek. Úgyhogy a kérdés az, hogy te mit akarsz.
szerintem is a legjobb az anyaotthon, akkor lesz tetõ a fejed fölött, míg nem sikerül egy lakást összehozni.
anyaotthon.. nem veheti el. a magyar jog a legritkábban adja a gyereket pláne egy újszülöttet az apának. hivatkozz az ö körülményeire ha perelni akar.
Konkrét választ sajnos, nem tudok, de szeintem a védõnõd biztos tud segíteni. Esetleg keress a lakóhelyeden, lahóhelyedhez közel, családjogi szakértõt. Vagy egyszerûen keresd meg a helyi gyermekvédelmi felügyeletet. Valahol biztos segítenek!
Nem veheti el tõled, ha van fedél a fejed felett, a gyerek 3 éves kora után kérheti a gyermek elhelyezését magához? Van hol laknotok(albérlet, szülõk)?
A kérdező hozzászólása: Nekem sajnos nincs pénzem albérletre, a jelenlegi lakhelyemre pedig nem jöhetek babával, mivel barátoknál húzom meg magam. Szóval a baba csak az apjánál lehet. Így értettem, hogy elveszi tõlem
Na de te hol élsz? Mi az, hogy elvenné tõled a gyámügy? Anyámnak sem volt lakása, a mai napig sincs, mégis kettõnket felnevelt egyedül albérletben, gyerektartás nélkül!
Szó sincs olyasmirõl, hogy elvehetné BÁRKI tõled a gyereket, amíg el akarod- és (akár állami segítséggel) el is tudod látni. A Barátok köztben is nagy marhaság, hogy a Nikitõl majd elveszi Kamillát az apja. Esély sincs rá, ilyen Magyarországon elõforduljon. Sem jogszabály, sem az általános gyakorlat nem teszi lehetõvé!
A kérdező hozzászólása: Tõlem a gyámügy mindenképp elvenné, mert nincs lakásom. Inkább kerüljön a volt férjemhez...neki van lakása, ez szól majd mellette. Csak szeretnék a kicsi mellett lenni. De az csak úgy oldható meg, ha én is megyek a volt férjemhez. Ezt nem szeretné. De én vagyok az anyja, én tudok róla igazán gondoskodni. Az anyaotthonokról pedig sok riasztó dolgot hallottam...
Nem csak az anyaotthon van. Családok átmeneti otthona is szóba jöhet. A gyámhívatal csak legvégsõ esetben emeli ki a babát a családból!!! És még ha valamilyen uton módon az apjához is kerül a pici, akkor is ott van a jogod a láthatáshoz! Sajnos úgy látom, te már döntöttél, feladtad!!! Küzdj!!!

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!