Találatok a következő kifejezésre: Szülés után idő elteltével (9 db)

Gyógyszer. Rendes fog. gátlót csak akkor kezdhetsz ha megjön a mensid.
hat... nekem a dokino rendes fog.gatlot irt ki, pedig nem jott meg... szal a 2. honapban elkezdtem szedni, mivel 1 honapig ment a szoptatas, elapadtam. ugyh nekem a fog.gatlo hozta meg a mensim, most hallom eloszor h amig nem jon meg nem lehet elkezdeni. amugy ovszerrel vedekeztunk addig. bar utaljuk mind a ketten :S
Igen a spiral jo de csak a hormonos mert a simatol ugy vereztem semmi nem volt eleg ra.Le kellett szedni egy ev utan mert meg a verem vas sszintje is lecsokkent tole.
nem értem hogy ha nem akartok gyógyszert szedni akkor miért nem rakattok fel spirált? Ha utána akartok babát akkor meg leszedetitek. Én jövõhéten megyek vissza a 6 hetes kontrollra és azt szeretnék felrakatni.
6 hetes vizsgálatkor írattam fel gyógyszert és rögtön másnap elkezdtem szedni. A tájékoztató is úgy írja és az orvosom is azt mondta, hogy rögtön kezdjem el, csak 1 hétig még védekezzünk máshogy is.Nem kell megvárni az elsõ vérzést!
Mondjuk én még szoptatok, ezért nem vagyok hajlandó semmilyen hormonális fogamzásgátlót szedni, tudom, hogy lehetne, és minimális mennyiség kerülhet át, de nem szedem. Óvszerrel és kúppal védekezünk, mert semmi esetre sem szeretnék teherbe esni. Ha már nem fogok szoptatni, akkor a spirálon gondolkodom, mert nem szeretnék több babát, egyet terveztünk, aki gyönyörû és 4 hónapos :)
Óvszerrel védekezünk mi is.Nem szedek fogamzásgátlót, szita az agyam, elfelejtem beszedni bárhova is teszem hogy szem elõtt legyen
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak is köszönöm a választ. Már nem szoptatok, csak 7 hétig volt tejem, mint említettem, ahogy azt is, hogy volt 1 hetes vérzésem, ami ma múlt el, csak az nem biztos, hogy ez a rendes ciklus volt már. 2. babát egyelõre nem tervezünk, úgyhogy amíg nem szedek gyógyszert, addig az óvszer marad.
Ha egy terhessegi tesztet csinalsz akkor mar 4 hettel a szules utan is elkezdheted a fog gatlo tablettat.Itt Hollandiaban 3 hetel szules utan mar ajanlott elkezdeni hogy az elso szexnel kb 5-6 het mar vedo hatasa legyen. Hiszen ha szoptatsz eltarthat akar 8 honapig is mire megjon az elso menszes.Akkor addig hogy szeded a minitablettat amit szoptats alatt is lehet. Hiszen a menszes mindig a peteeres utan van tehat akkor ha mar volt peteeresed fennall a lehetoseg a terhessegre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én 12 hete szültem, 7 hétig volt tejem, óvszerrel védekezünk a párommal, de szeretnék már fogamzásgátlót szedni, volt is vérzésem 7 napig, ma múlt el, csak nem tudom, hogy ez már a rendes ciklus volt-e vajon.
Óvszerrel.
11 hete szültem, de csak minimális tejem volt kb. 2 hétig. Fogamzásgátlót szeretnék szedni, már fel is írattam, csak sajnos még nem jött meg, mert csak akkor lehet elkezdeni.
Spirált a mensi közben helyzik fel tudtommal, én is a hormonos spirálban gondolkodom, bár egy kicsit zavar, hogy a spirál abortív eszköz.....

Szülés után (császár) Mennyi idő elteltével kell megjönni a menstruációnak?

Legjobb válasz: ez nem függ a szülés módjától, alkati tényezõk befolyásolják és az, hogy szoptatod-e a picit.

ez nem függ a szülés módjától, alkati tényezõk befolyásolják és az, hogy szoptatod-e a picit.
Nincs ilyen "szabály", császár vagy nem, az meg mindegy ilyen szempontból. Ha szoptatsz, akkor van esély, hogy több ideig is kimarad, de van, akinek szoptatás mellett is hamar megjön. (Baba után 6-8 héttel) Épp itt olvastam, valaki 3 évig szoptatott, addig meg sem jött. A vérzéstõl függetlenül peteérés bekövetkezhet, teát védekezésre gondolni kell!
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor nem aggódom! :-)
Császárral szültem, 5 hónapig szoptattam, ennek ellenére a szülés után öt héttel megjött és utána rendszeresen idõben.
Én is szoptatok, mégis megjött 6 héttel a császár után... Igazából bármi lehet normális...az is, ha hamar megjön, az is ha csak jó sok hónapra.
Szoptattam 21 hónapig. Szülés után 1 évvel jött meg, viszont szoptatás alatt teherbe is estem.
19 hónapig szoptattam, 13 hó után jött meg...nagyon nem hiányzott :OD
Ha jobban fáj, az biztosan nem normális. Lehet, hogy elfertõzõdött a seb.
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam erre, ma jól meg is néztem magam (elõször azóta), de meglepõen "jól" néz ki. De lehet, hogy doki lesz belóle...
A seb fáj, vagy a csont?Mert nekem a csont még utána egy-két hónapig is úgy fájt, mintha valaki jól középen rúgott volna. :-) Fõleg mikor front volt.A seb is fájhat olyankor, és azt hiszem most épp front van.Mindenesetre ha nem javul, akkor irány a doki. Jobbulást!
Frontra még évek után is érzékeny az a terület. De az, hogy jobban fáj, hát nem tudom, én tényleg dokihoz mennék a helyedben. (1. voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem semmi komoly, minden esetre ha holnap sem lesz jobb, felhívom a dokit. Egyébként nem igazán tudom behatárolni, hogy mi/hol is fáj. A legrosszabb állni.

Szülés után mennyi idő elteltével lehet tornázni illetve szoláriumozni?

5 hete szültem meg a császáros kisbabámat. A sebem szépen gyógyul. Jól érzem magam, jól esne egy kicsit szoláriumozni. De mikortól szabad?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy lenne akadálya, de szerintem mostmár bírd ki a 6 hetes kontrollig.

Nem hiszem, hogy lenne akadálya, de szerintem mostmár bírd ki a 6 hetes kontrollig.
Szerintem is várd meg de utána már szerintem lehet.:)
A sebet legalább fél évig (de inkább egyig) TILOS szoláriumoztatni/napoztatni, mert különben nagyon csúnya lehet!!! Ez nem csak császárnál van így, hanem minden mûtéti hegnél! A tornázással minimum a 6. hetet várd meg, és csak nagyon óvatosan kezdj neki.

Szülés után mennyi idő elteltével rendeződtetek teljesen odalent?

Legjobb válasz: Nekem egy év volt mire teljesen olyan lett mint amilyen volt.

Nekem egy év volt mire teljesen olyan lett mint amilyen volt.
16 hónapja szültem ..szerintem sosem lesz a régi.
Kb.4 hét volt mikor már nem éreztem odalent semmi kellemetlenséget, 6 hétig véreztem, a kontroll után pedig rögtön összebújtunk, egy kis sikosító, és minden ment úgy ahogy elõtte szerencsére, pedig gátmetszésem is volt.Ezekszerint szerencsés vagyok?
Nekem is kb 1 év volt mire minden olyan lett nagyjából! Én fél év után mondtam azt hgy végre van kedvem a sexhez!ÉS 16 hós volt a lányom mikor a ciklusom is visszaállt (28 napra és 4 napig tart, és ugyanúgy fáj :( ) Ja és a súlyom is!Most lett annyi mint volt a terhesség elõtt! Bár én még mindig szoptatok!19 hónapja szültem!
Még folyamatban.. 5hete szültem, hát kiváncsi leszek..
4 hónapos a babó, már nem fáj annyira a szex, de a jótól még nagyon messze van...:(
6-7 hetesen már szerintem lényeges volt a javulás, nem hittem volna, egyik szülés után sem:) 3 gyerekem van. Nagyon gyorsan helyrejöttem, pedig az elsõ egy-két hét borzasztó volt, legalábbis a tükörben úgy láttam, mikor meg mertem lesni magam;)
A kérdező hozzászólása: Én 3 hete szültem már alig vérzek teljesen jól érzem magam.Csak egy ponton odalent még mindig fáj.Nem is tudok oldalt aludni mert akkor nagyon bele nyilal.Itt fájt terhesség alatt is.Remélem nekem is hamar el fog múlni:) Kitartás anyukák:)
Nekem már 8 hónapos a kisfiam. Amíg állapotos voltam végig nagyon vágytam a szexre, szülés után pedig alig bírtam kivárni a 6 hetet. Azt hiszem elég hamar rendbe is jöttem. Ezek szerint szerencsés vagyok és szexéhes. :) )

Szülés után ki mennyi idö elteltével szexelt?

Legjobb válasz: 2hét:DD ez van nagyon mániákus vagyok,nem lett semmi bajom nekem se páromnak..csak ovatosan kellett mert felül még varratok voltak,ki milyen bátor..

2hét:DD ez van nagyon mániákus vagyok, nem lett semmi bajom nekem se páromnak..csak ovatosan kellett mert felül még varratok voltak, ki milyen bátor..
Miután lejárt a 6 hét és visszamentem a nõdokihoz, és mindent rendben talált.
6 hét után, az orvosi ellenõrzés után
mi is kivártuk.
6hét, most 3hónapos a lányom és még mindig szörnyü élmény a szex..:(
Elsõ szülés után kb 7 hét, fájdalmas volt. Második baba után majdnem 5 hét után, nem bírtunk tovább várni, mivel a 28 héttõl tilos volt. DE az elõzõ tapasztalatok alapján nagyon kíméletes volt a férjem, és jó volt.
Terhességem 5.hetétõl tilos volt, és majd szülés után 8 héttel voltunk együtt elõször(olyan volt mintha szûz lettem volna), császárom volt.
vagy milyen felelõtlen :S
A hat hetes kontroll vizsgálat után. Akkor nem volt túl jó. Szülés után nyolc héttel már én is élveztem.

Szülés után mennyi idő elteltével éreztétek magatokat újra 100%-ig nőnek?

6 hós a kisfiam és segítség híjján ? tölti ki minden percemet.Úgy érzem nincs energiám találkozni a barátn?immel, felöltözni normál ruhába (ami még feszül rajtam), elmenni edzeni, vagy akárhova. Már az is felt?nt, hogy néha keresgélnem kell a szavakat, olyan, mintha butulnék. 30 éves létemre 55-nek érzem magam, segítsetek légyszi!

Legjobb válasz: a fiam lassan 10 hónapos, tegnap kezdtem el elõször érzeni magamban az erõt... maximálisan megértelek:)) bár segítségem nincs, a párom sem tud, sosincs itthon...

a fiam lassan 10 hónapos, tegnap kezdtem el elõször érzeni magamban az erõt... maximálisan megértelek:) ) bár segítségem nincs, a párom sem tud, sosincs itthon...
probald a baratnot athivni hozzad. beszelgettek, sot a babat is le fogja foglalni, igy pihensz kicsit. mi havi egy ilyet mindig beiktatunk! mikor fent van és játszik, én lefekszem mellé az angol szavaimmal és tanulom õket, igy este csak a házikat kell megírnom, az agyamat ezzel próbálom ébren tartani:) edzésnek kezdetben jó a baba-mama torna, akar otthon is kaziról, de ha van lehetoseg a kornyeken, jobb ha elmentek, kimozdulsz, ahhoz mar öltözöl fésülködsz stb és észre sem fogod venni, hogy foglalkozol magaddal, hiszen a babával vagy közben! remélem sikerült tippet adnom!
Igen, nekem is keresnem kellett a szavakat egy darabig, meg olyan volt, mintha dadognék, vagy zavarban lennék. Ez azért van, mert keveset vagyunk emberek közt. De kb. 7-8 hónapos korára, mire többet mozogtam vele ide-oda, elmúlt.
Itthon melegítõ, "loboncos haj", NO smink, olyan igazi asszonyos lettem. :-)) 10 hetes a fiam
Még most sem. Néha talán egy-egy kósza pillanatban... de aztán belenézek a tükörbe és elszáll az illúzió. :-( 11 hónapos lesz a kisfiam nemsokára
Amikor abbahagytam a szoptatást.Ekkor volt 8 hónapos a fiam.
Hát az én kifiam 3hós, de amint irjáok ezek a dolgok még sokáig igy maradnak. Nagyon szeretnék már eljutni fodrászhoz, a festést megoldom itthon, de már annyira hosszú és csúnya a hajam..jó lenne egy kozmetikus vagy szaunázni..ááá Igény szerint etetem, igy azt sem tudom mikorra kérjek idõpontot a fodrásznál. Amúgy meg annyira rondának érzem magam, igaz már nincs 15kg felesleg de még mindig van kb. 5-7kg.És még mindig nem jók a gatyáim.Estére annyira kifáradok már gügyügni sem birok. De imádom a kisbabám:)
Ez ilyen sajna, az összes tünetet látom magamon, amit leírtál.Az enyém is 6 hós múlt, remélem, majd egyszer újra NÕ lesz belõllem, akivel lehet másról is beszélni, nem csak a gyerekrõl:)
Hát igen...ez sajna amíg nem megy oviba, és nem mész vissza dolgozni ilyn lesz.Meg tél is van.Nem tudsz annyira felöltözni sem, mert (legalábbis én így vagyok vele)mire elindulunk totál le vagyok ízzadva.Most még kiderült ráadásul hogy megint babát várok(10 hós a kisfiam)és szerintem 3 évig esélyem nincs nõnek érezni magam.Persze a párom nagyon törekszik hogy úgy legyen, de ezt belülrõl kell érezni.Nem elég ha mondják.Az meg hogy feledékeny vagy az "gyesbetegség".Majd elmúlik ha társaságba jársz.
Hasonló érzéseim vannak nekem is. Imádom a kislányomat(6 hós), mindent odaadnék érte, de jó lenne néha felnõtt dolgokról beszélgetni felnõttekkel. Ha olyanom van, én bizony itthon is kicsinosítom magam. Sõt, még sminkelek is. a férjem örül neki, és én sem érzem magam úgy, mint egy trampli. ha sétálni megyünk, akkor is kirittyentem magam. ez maradt. :) ))
Sajnálom, hogy ilyeneket kell olvasnom :( 3 hónapos a babám, de én életemben nem voltam ilyen kipihent és nagyon jól érzem magamat a bõrömben. Nagyon sokat tudok aludni, pihenni, mert nagyon jó babám van, néha még én kérek elnézést, ha babázni akarok, õ nagyon jól elvan a zenélõforgójával. Minden reggel fél óra tornával kezdek, aztán minden nap sétálunk két órát. Amikor lemegyünk, én mindig felöltözök "normálisan", kis szempillaspirál, és máris jobban érzem magamat, mint a lebukott, letejezett mackómban. Az egyetlen bajom, ami miatt nem igazán érzem jól magam, hogy úgy érzem, hogy tejszagom van. Ezt senki nem érzi persze, de én állandóan ezen parázok, hogy biztos anyatejszagom van. Biztos nekem is lesznek majd rossz pillanataim, pl ha jön majd a babám foga, de jelen pillanatban nagyon jól vagyok :) Áldom a babámat, hogy ilyen nyugodt.
1.vagyok. én felpontoztalak, mert szerintem tök jó, hogy ilyen tudsz lenni a baba mellett. de ne törõdj ezzel a pontozással, mostanában itt mindig ez megy sajnos.
10:42 vagyok. Azért mert én jól érzem magamat a bõrömben, így le kellett pontozni engem? :( Én ezt nem értem... :(
utolsó vagyok! persze én viszonylag könnyen dumálok, mert 3 kilóval kevesebb voltam a szülés utáni héten, mnt mikor terhes lettem, az alakom teljesen ugyanolyanná visszaalakult, amilyen voltam. Nálunk férjem rendszeresen elküld ötthonról egy-egy órára. Bevásárlásokat én intézem, pénzügyeket én intézem, mindent én intézek. Ilyenkor otthon marad a picivel, és a lelkemre köti, hogy a törzshelyemen igyak meg egy kávét, addig haza se jöjjek:-) Így hát az ember már hajat most, kisminkel, mert hát emberek közé megy! Próbáljátok ti is megbeszélni pároddal, hogy mikor otthon van, figyeljen a gyerkõcre és zavarjon el otthonról, akárhová egy órára. Hidd el, ha még csak kirakatokat nézegetsz melegítõben, akkor is jobban leszel tõle, de ha esetleg rákészülsz a nagy bevásárlásra, de nem veszel semmit, akkor is nõnek fogod érezni magad, csak attól, hogy shoppingoltál egy kicsit:-) nem kellenek ám ehhez milliók, nálunk sincsenek, jó a 100 forintos bolt is:-)
Az én fiam három hónapos és én két hete szedtem össze a gatyámon a ráncot. Nagy nehezen rájöttem, hogy saját magamon ebbõl a szempontból csak én segíthetek, nem fog jönni a tündérke és ismét szép, csinos anyukát varázsolni belõlem. Az én problémám ott kezdõdött, hogy kb 25 kilót híztam terhesen, szüléssel lement 11 kg, de még úgy is pocsékul néztem ki. Még mindig terhesnacit kellett hordanom, meg a jól alkalmazkodó melegítõket, mert a régi ruháimat esély sem volt felvenni. A sok éjszakázástól karikás volt a szemem, és a hajszárítással, meg sminkkel is úgy voltam, hogy az már úgysem javítana az összképen, szóval nyugodtan elhagyhatom. Öt hetes volt a fiam, amikor még mindig nem volt tejem, feladtam és akkor elkezdtem tornázni (hajnalban, mert akkor engedi a baba, késõbb nem), valamint könnyebben diétázni. Nem volt egyszerû, sokszor fáradtnak éreztem magam hozzá, de úgy álltam hozzá, hogy addig nem tornáztam, mégis állandóan fáradt voltam, szóval veszíteni valóm nincs. Elég gyors fogyásba kezdtem, amivel azonban baromira nem voltam megelégedve, mert a régi ruháimat még nem mertem felpróbálni (féltem a csalódástól), a terhesnacikat meg már nem tudtam felvenni, mert nagyok voltak. Úgyhogy maradt a melegítõ, volt egy otthoni, meg két "kijárós". Napról napra abban bíztam, hogy egyszer majd, a távoli jövõben, még szép lehetek, meg csinos, de kizárt dolognak tartottam, hogy akár már aznap is az lehetek. Szerintem ez volt a nagy probléma, hogy meg sem próbáltam, csak vártam a sült galambot és kerültem a tükröt. Nálunk a döntõ fordulat akkor következett be, amikor két hete egy kirándulás alkalmával beültünk egy francia kávézóba, nem kicsit puccos hely volt, de nem volt más a környéken. Megittunk egy kávét, a gyerek aludt egyet és mentünk tovább. Este ismét elõadtam a szokásos álmodozásomat a férjemnek, hogy de jó lesz majd egy, vagy két hónap múlva, amikor ismét jó lesz rám a régi ruhám és nézhetek ki jól. A férjem meg óvatosan beadagolta erre, hogy az sem lenne baj, ha nem halogatnám és megpróbálnék már most változtatni valamin, ha nem jók rám a régi szövetnadrágjaim, akkor vegyünk újat, olyat, ami jó, mert egy évvel ezelõtt én vágtam volna magam fejbe, amiért bemegyek melegítõben és kapucnis pulcsiban egy elit kávézóba. És nem megbántani akar, csak nem érti meg, hogy ez nekem így miért jó és miért nem akarok visszatérni az életembe. Bõgtem egyet, rájöttem, hogy igaza van, úgyhogy másnap hajnalban elõhalásztam az eldugott ruháimat, felpróbáltam és megdöbbenve vettem észre, hogy már jók! Megnéztem a súlyom és kiderült, hogy 12 kilót fogytam, összesen ezzel már 23-at, tehát szinte ugyanott vagyok, mint baba elõtt, csak éppen eddig nyuszi voltam és nem mertem kipróbálni magam. Valahogy a két véglet között voltam, hogy a köztes megoldás nem jó, tehát vagy nézzek ki teljesen slamposan és akkor átnéznek rajtam, besorolnak az anyuka kategóriába, vagy nézzek ki nagyon jól, mint régen, de az meg még úgyis messze van. Pedig ez nagy tévedés volt. Azóta úgy próbálgatom a régi ruháimat, mintha újak lennének, új fotókat készíttettem a férjemmel, ismét elõszedtem a hajszárítót és a hajvasalót, vettem egy új szempillaspirált, sõt, valamelyik nap úgy vittem a gyereket oltásra, hogy még alapozót is használtam. Mert jól esett a lelkemnek. Feltelefonáltam az eltûnt barátokat, úgyhogy ezen a héten már három látogatónk volt, de még várok kettõt hétvégén. Ültünk, babáztunk, beszélgettünk. És attól függetlenül, hogy a szemem alatt még mindig vannak karikák, mert többet nem alszom, mint korábban, de mégis úgy érzem magam, mint aki öt évet fiatalodott néhány csinosabb ruhának, egy hajszárítónak és a társaságnak köszönhetõen...
1. vagyok. húúúú de eltaláltad a szót:) ) asszonyos. pontosan. testileg és lelkileg is sajnos, de szerintem ahogy jön a tavasz megfiatalodunk és nõiesedünk mindannyian. legalábbis bennem most nagy az elhatározás. :)
csajok!! felbuzdólva a tegnapi eszmecserénken, levágtam a hajam:) )) azért én, mert nem bízom a fodrászokban, évek óta én vágom a haját mindenkinek a családban, szóval ne nézzetek hülyének:) ) és tök jó lett, igaz kint szakad az esõ, nem tudunk kimenni, de a lelki világomnak tök jó, hogy a javulás útjára léptem:) ) most jön a körmöm!! (1.)

Szülés után mennyi idő elteltével lehet újrakezdeni a futóedzéseket?

(Hobbi szinten).

Legjobb válasz: A 6-hetes kontrollt mindenképp várd meg (ha még nem volt meg)! Attól függ, elõtte mennyit sportoltál. Én úgy tudom, pl. erõteljes hastornát 3 hónapig nem ajánlatos végezni. Mindenképp az orvost kérdezd, õ ismeri a körülményeket.

A 6-hetes kontrollt mindenképp várd meg (ha még nem volt meg)! Attól függ, elõtte mennyit sportoltál. Én úgy tudom, pl. erõteljes hastornát 3 hónapig nem ajánlatos végezni. Mindenképp az orvost kérdezd, õ ismeri a körülményeket.

Szülés után mennyi idő elteltével lehet elkezdeni tornázni, kardi mozgást végezni?

Legjobb válasz: Rubint Réka 3. dvd-jén a hasizomnál 4-6 hetet említ, de szerintem a legbiztosabb, ha a 6 hetes kontrollon megkérdezed orvosod

Rubint Réka 3. dvd-jén a hasizomnál 4-6 hetet említ, de szerintem a legbiztosabb, ha a 6 hetes kontrollon megkérdezed orvosod

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!