Találatok a következő kifejezésre: Szülés után hivatalos papírt kell (3 db)

Szülés után milyen hivatalos papírt kell adjon a kórház?

VAlami igazolás félér?l hallottam ami a sgélyek miatt kell,meg az iratokhoz..mi ez??

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, mire gondolsz. Adnak egy zárójelentést a kórházban töltött idõrõl, a szülés lefolyásáról stb. Megkapod a baba kiskönyvét is. Ott intézik el az anyakönyvezést (el ne felejtsd a szükséges iratokat bevinni), de a születési anyakönyvi kivonatát, a lakcímkártyát, a TB kártyát postán fogod megkapni. Remélem erre gondoltál és segítettem

Nem tudom pontosan, mire gondolsz. Adnak egy zárójelentést a kórházban töltött idõrõl, a szülés lefolyásáról stb. Megkapod a baba kiskönyvét is. Ott intézik el az anyakönyvezést (el ne felejtsd a szükséges iratokat bevinni), de a születési anyakönyvi kivonatát, a lakcímkártyát, a TB kártyát postán fogod megkapni. Remélem erre gondoltál és segítettem
Az elsõ válaszoló vagyok, a másik kérdésedre válaszolnék. Azt az igazolást nekem a terhesgondozóban adták és az volt rajta, hogy megjelentem ott legalább négyszer, ez kell az egyszeri anyasági segély kiadásához. Aztán ezzel a papírral meg a születési anyakönyvi kivonattal, a Tb kártyájával a babának a Mák-ban jelentkeztem, ott kellett minden segélyt elintézni. Igazolás kellhet még az anykönyvezéshez (apasági nyilatkozat). Más nem jut eszembe.
Nálunk a pécsi szülészeten ez úgy volt, hogy megkaptam a zárójelentést, és azzal együtt egy igazolást, ami alapján az egyszeri anyasági segélyt adják majd. Ezt persze csak úgy tudják kiállítani, ha a kiskönyvedet a szüléskor leadod és van benne legalább négy pecsét, hogy voltál terhesgondozáson.

Milyen hivatalos papírokat és hogyan kell intézni a szülés után? Mire ügyeljek?

Gondolok itt arra, hogy hogyan kerülök át táppénzről tgyásra. Le kell mondanom a táppénzt? Baba anyakönyvi kivonata, taj kártyája, személyi-lakcím kell neki? Gyerekorvost mikor válasszak neki és hogyan kell?

Legjobb válasz: Anyakönyvit a kórházba adják...mi nem intéztük még se a taj kártyát se a lakcímkártyát se az adókártyát és 10 napon belül mind kijött postán :),kivéve az adókártya mert az 1,5 évbe telt (de küldtek az elején olyan papírt amin rajta volt az adószáma). Személyit csináltattunk neki mert nagyon közel a határ és sokat mászkálunk át. Szülés elõtt már választottam gyerekdokit és õ adta elõre a recepteket fürdetõre stb stb

Anyakönyvit a kórházba adják...mi nem intéztük még se a taj kártyát se a lakcímkártyát se az adókártyát és 10 napon belül mind kijött postán :) , kivéve az adókártya mert az 1, 5 évbe telt (de küldtek az elején olyan papírt amin rajta volt az adószáma). Személyit csináltattunk neki mert nagyon közel a határ és sokat mászkálunk át. Szülés elõtt már választottam gyerekdokit és õ adta elõre a recepteket fürdetõre stb stb
Jah azt kihagytak, hogy mondták a kórházba, hogy nem kell intézni a taj stb kártyát mert postán meg fogjuk kapni. Gondolom õk intézték vagy ez automatikus lenne passz.
SZia! Ez terület függõ. Az elsõ gyerekemet Vácon szültem. Ott mindent a kórházi adminisztrátor kezdeményezett és kaptuk is postán a doksikat. Most Zuglóban szülök és csak az anyakönyvit intézik. Aztán mindenért a hivatalokba kell mászkálni majd, kivéve a taj kártyát, amit elvileg automatikusan küldenek majd ki.

Szülés után milyen hivatalos dolgokat kell elintézni? Milyen papírokat és hol kell beszereznie a férjemnek?

Legjobb válasz: egyet tudok biztosra!ha vettetek fel szoc.pol.t, azt a bankba lekell jelenteni, hogy megvan a baba, különben büntetés!

egyet tudok biztosra!ha vettetek fel szoc.pol.t, azt a bankba lekell jelenteni, hogy megvan a baba, különben büntetés!
szia!! az államkincstárba kell bemenni onnan formanyomtatványt kértek gyes, családipótlék, stb.! azt haza viszed szépen kitöltesz mindent , vissza vitted és a gyerek anyakönyvikivonatát is vinned kell nehogy elfelejtsd!! de ott mindent elmondanak neked!! interneten is utánna tudsz nézzni!!remélem tudtam segíteni! üdv
A nyomtatványokat le lehet tölteni a következõ oldalakról. Mindent leírnak, mihez mit kell még benyújtani, felmutatni, stb. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas/csaladteg.. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas/csaladteg..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!