Találatok a következő kifejezésre: Szülés után hivatalos (7 db)

Milyen hivatalos papírokat és hogyan kell intézni a szülés után? Mire ügyeljek?

Gondolok itt arra, hogy hogyan kerülök át táppénzről tgyásra. Le kell mondanom a táppénzt? Baba anyakönyvi kivonata, taj kártyája, személyi-lakcím kell neki? Gyerekorvost mikor válasszak neki és hogyan kell?

Legjobb válasz: Anyakönyvit a kórházba adják...mi nem intéztük még se a taj kártyát se a lakcímkártyát se az adókártyát és 10 napon belül mind kijött postán :),kivéve az adókártya mert az 1,5 évbe telt (de küldtek az elején olyan papírt amin rajta volt az adószáma). Személyit csináltattunk neki mert nagyon közel a határ és sokat mászkálunk át. Szülés elõtt már választottam gyerekdokit és õ adta elõre a recepteket fürdetõre stb stb

Anyakönyvit a kórházba adják...mi nem intéztük még se a taj kártyát se a lakcímkártyát se az adókártyát és 10 napon belül mind kijött postán :) , kivéve az adókártya mert az 1, 5 évbe telt (de küldtek az elején olyan papírt amin rajta volt az adószáma). Személyit csináltattunk neki mert nagyon közel a határ és sokat mászkálunk át. Szülés elõtt már választottam gyerekdokit és õ adta elõre a recepteket fürdetõre stb stb
Jah azt kihagytak, hogy mondták a kórházba, hogy nem kell intézni a taj stb kártyát mert postán meg fogjuk kapni. Gondolom õk intézték vagy ez automatikus lenne passz.
SZia! Ez terület függõ. Az elsõ gyerekemet Vácon szültem. Ott mindent a kórházi adminisztrátor kezdeményezett és kaptuk is postán a doksikat. Most Zuglóban szülök és csak az anyakönyvit intézik. Aztán mindenért a hivatalokba kell mászkálni majd, kivéve a taj kártyát, amit elvileg automatikusan küldenek majd ki.

Szülés után milyen hivatalos papírt kell adjon a kórház?

VAlami igazolás félér?l hallottam ami a sgélyek miatt kell,meg az iratokhoz..mi ez??

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, mire gondolsz. Adnak egy zárójelentést a kórházban töltött idõrõl, a szülés lefolyásáról stb. Megkapod a baba kiskönyvét is. Ott intézik el az anyakönyvezést (el ne felejtsd a szükséges iratokat bevinni), de a születési anyakönyvi kivonatát, a lakcímkártyát, a TB kártyát postán fogod megkapni. Remélem erre gondoltál és segítettem

Nem tudom pontosan, mire gondolsz. Adnak egy zárójelentést a kórházban töltött idõrõl, a szülés lefolyásáról stb. Megkapod a baba kiskönyvét is. Ott intézik el az anyakönyvezést (el ne felejtsd a szükséges iratokat bevinni), de a születési anyakönyvi kivonatát, a lakcímkártyát, a TB kártyát postán fogod megkapni. Remélem erre gondoltál és segítettem
Az elsõ válaszoló vagyok, a másik kérdésedre válaszolnék. Azt az igazolást nekem a terhesgondozóban adták és az volt rajta, hogy megjelentem ott legalább négyszer, ez kell az egyszeri anyasági segély kiadásához. Aztán ezzel a papírral meg a születési anyakönyvi kivonattal, a Tb kártyájával a babának a Mák-ban jelentkeztem, ott kellett minden segélyt elintézni. Igazolás kellhet még az anykönyvezéshez (apasági nyilatkozat). Más nem jut eszembe.
Nálunk a pécsi szülészeten ez úgy volt, hogy megkaptam a zárójelentést, és azzal együtt egy igazolást, ami alapján az egyszeri anyasági segélyt adják majd. Ezt persze csak úgy tudják kiállítani, ha a kiskönyvedet a szüléskor leadod és van benne legalább négy pecsét, hogy voltál terhesgondozáson.

Szülés után, milyen hivatalos ügyintézéseket kell tennem?

Els? babám lesz és teljesen kétségbe vagyok esve,mivel nem tudom hogy mik lesznek a teend?im.

Legjobb válasz: Szia! Anyak.kiv.-ot és a TAJ-t a Kórház intézi.Ha dolgoztál 180napot akkor TGYÁS az induló(szülés elõtt 28nappal)ezt a munkahelyen kell igényelni.Családi és anyasági az Államkincstár.(formanyomtatvány a NEten).Ha nem dolgoztál GYES jár ezt is az ÁLLamK.

Szia! Anyak.kiv.-ot és a TAJ-t a Kórház intézi.Ha dolgoztál 180napot akkor TGYÁS az induló(szülés elõtt 28nappal)ezt a munkahelyen kell igényelni.Családi és anyasági az Államkincstár.(formanyomtatvány a NEten).Ha nem dolgoztál GYES jár ezt is az ÁLLamK.
szia! Én is hasonló cipõben járok, fogalmam sincs mi micsoda, hol, mikor, mit kell igényelni! amikor megjön a tajkártya utána tudsz elindulni bárhova is! Hasznos dolgok vannak a neten. Beírod a kulcsszavakat és böngészhetsz. Ha minden kötél szakad felvilágosítást kérhetsz a tb-nél! Üdv
Szia! Anyakönyvi kivonatot küldik postán a lakcímkártyával együtt. Azt mondták a taj-kártyát is, de én nem tudtam kivárni, így be kellett mennem - budapesti vagyok - a Teve utcai egészségbiztosítóhoz és igényelni, mert minden ügyintézéshez és orvosi vizsgálathoz kell. TGYÁS és GYED igénylése a munkáltatónál történik anyakönyvi kivonat, taj kártya, a te személyi igazolványod, taj-kártyád, a kórházban kapott igazolás, hogy meddig voltál kórházba.


Egyes arab államokban szülés után kimetszik a kislány csiklóját. Ez hivatalosan elismert? Lényegében miért teszik?

Legjobb válasz: Önkielégítés lehetetlenné tétele, és vallási okai vannak természetesen. Szerintem undorító, persze én európai vagyok.

Önkielégítés lehetetlenné tétele, és vallási okai vannak természetesen. Szerintem undorító, persze én európai vagyok.
A nõi körülmetélés lényege az, hogy a clitoris és a külsõ nemi szervek mindkét oldalának a megcsonkításával a szüzességet prolongálják, és csökkentik a nõi nemi gyönyört. Dr. Asztalos Miklóst, a Korvin kórház szülész-nõgyógyász professzorát kérdeztük a fiziológiai következményekrõl Elmondta, hogy a beavatkozás miatt e szerencsétlenek szexuális gyönyöre vajmi csekély, hiszen a legtöbb nõ éppen a clitoris izgatásában lel beteljesülést. A szeméremajkaknak noha mindenekelõtt védõfunkciójuk van, ám a kis– és a nagyajkak között található Bartholin-mirigyek kivezetõcsövei sûrû, nyúlós váladékot termelnek a közösülésnél, s ennek hiányában a nemi aktusnál a hüvelybemenet száraz marad, a nõ a szerelmi aktusnál csak fájdalmat érez, nem pedig gyönyört. Számolni kell még egy súlyos következménnyel: a csonkolás nyomán védtelenül maradt hüvely különbözõ fertõzéseknek van kitéve. Az ilyen mûtéten átesettek körében gyakoribb a meddõség, vagy fogyatékosan születnek a gyermekek. A nõi nemi szerv megcsonkítása csupán egyvalamire jó: a beteljesülés örömétõl megfosztott nõ az urának garantáltan hûséges felesége, hiszen semmi késztetése sincs arra, hogy "félrelépjen". Mindemellett – bármily különösnek és illogikusnak látszik – akadnak feminista szervezetek is, melyek rábeszélik e szörnyû beavatkozásra a lányokat és asszonyokat, azzal az érvvel, hogy a kéjérzéstõl megfosztott nõ kevésbé lesz rabja a másik nemnek.
Ez nem arab, hanem -nesze, integrálandó- fekete afrikai szokás. Négerszokás. Azért csinálják, hogy a nõ ne élvezze a szexet. Hivatalos? Szerinted komolyan, egy fekete afrikai csoportnál (nincsenek népek, nemzetek, törzsek vannak) lehet hivatalos dolgokról beszélni? Embert esznek. Bevett szokás a nõk megerõszakolása. Kimondottan szeretik egymást és néha magukat is megcsonkítani. Melyik legyen "hivatalos"? Õszintén szólva sok brutális négerszokás van, amirõl szemérmesen hallgatnak a liberális megmondómédiák. Ez is egy ilyen. És még hány ilyen van...
Más országokban pedig az elsõ menzesz után teszik ugyanezt.
A kérdező hozzászólása: 18.24!Köszönöm a részletes választ!
Szívesen.
74% jól írta, kivéve, hogy emiatt születhetnek fogyatékos gyerekek.
Persze Dr. Asztalos Miklós is jól el tudja magyarázni a fiziológiai következményeit, de én azért egy nõi professzort kérdeztem volna meg, valószínûleg õ még pontosabban tudta volna leírni.

Ha sok anyatejed lenne és egy kis faluban laknál ahol van egy másik kisbaba a tiéden kívül akinek nincs anyukája mert a szülés után elválasztották őket egymástól akkor adnál anyatejet neki? Persze hivatalosan vizsgálatokat elvégezve

Létezik olyan hogy valakinek van teje és mégsem esik meg a szíve egy olyan kisbabán akinek csak nevelő szülei vannak?

Legjobb válasz: Én is hallottam róla, hogy sokakban ez ellenérzést vált ki. Én személy szerint simán adnék, ahogy adtam is. A nagyobb gyerekeimnél az anyatejgyûjtõ szolgálat vitte el a felesleget. Amikor a kicsi született, már vidéken laktunk, és ott a háztól-házig rendszer mûködött, így egy ikerpárt láttam el tejjel a saját babámon kívül. Persze a vizsgálatok kellenek, de az sem lehet akadály.

Én is hallottam róla, hogy sokakban ez ellenérzést vált ki. Én személy szerint simán adnék, ahogy adtam is. A nagyobb gyerekeimnél az anyatejgyûjtõ szolgálat vitte el a felesleget. Amikor a kicsi született, már vidéken laktunk, és ott a háztól-házig rendszer mûködött, így egy ikerpárt láttam el tejjel a saját babámon kívül. Persze a vizsgálatok kellenek, de az sem lehet akadály.
A védõnõnek én is felajánlottam, hogy szívesen adok tejet rászoruló babának, de lebeszélt róla, mert bár rengeteg tejem volt, viszont ikreim voltak ráadásul koraszülöttek, úgyhogy az õ tanácsára tartalékoltam. Ha viszont újra szülnék és nem lenne korababám nagyon szívesen adnék másik babának is.
Ha olyan sok tejem lenne, hogy jutna màs babà(k)nak is belôle, természetesen adnék!
Persze hogy adnék
Elsõ vagyok. Találkoztam már hasonló kérdéssel, és több ellenérvet olvastam ott. Az egyik az, hogy nem kevés munka fejni. Ez tény, én rengeteget fejtem, és tényleg macerás volt eleinte, aztán beleszoktam. A másik ellenérv az szokott lenni, hogy nem valaki nem tudja elképzelni, hogy az Õ testébõl származó tejet másnak adja oda, taszítja ez az érzés. Azt pláne nem tudja elképzelni, hogy esetleg mellre tegye más babáját. Azt gondolom, ezt el kell fogadni. Nem vagyunk egyformák, de szerencsére mindig akad olyan, aki szívesen ad, mint én.
Én azt bánom, hogy nincs, akinek odaadhatnám a felesleget, és borogatom ki a lefolyóba :-( Viszont én szívesen mellre is tenném másnak a babáját, ha szükség lenne rá.
Provokatívnak érzem a kérdésed, mintha az a nõ már nem is lenne jó anya vagy ember, aki nem úgy gondolkodik, hogy ebben az esetben tejet kell adni a rászoruló babának is. Az anyai szeretet, áldozatvállalás sokaknál csak a saját gyerekre terjed ki, nem pedig máséra. Ezzel pedig semmi gond nincs.
A kérdező hozzászólása: jó, ez egyértelmû hogy ikrek esetében más a helyzet mert ugye saját gyereket /gyerekeinket elõtérbe kell helyezni de ha egy gyerek ven és 2 gyereknek elegendõ tej?......
Kedves 16., itt ez a divat. (Természetesen én is le lettem pontozva, mert adnék szívesen tejet, 9. voltam.) Én mondjuk ebbõl a lepontozók IQ-jára következtetek, és akkor már érthetõ is, hogy miért van bajuk azokkal, akik segítenének másokon. Ne foglalkozz velük, ennyi örömük legyen.
Valaki tudna arra válaszolni, hogy miért pontozzák le azokat, akik szívesen adnának más babájának is anyatejet. Ezt most tényleg nem értem.
Ha sok tejem lenne, én szívesen adnék, ha helyben lenne, mert nálunk nincs anyatejgyûjtõ, csak a megyeszékhelyen, oda macerás lenne elvinni. Literenként 1800 Ft-ot ad érte az OEP, az sem egy utolsó szempont. Persze macera van vele, de szerintem nem a fejés a gond, mert ha sok van úgy is le kell fejni, hogy ne gyulladjon be a mell, hanem a sterilizlás lenne macerás. A vizsgálatok küzül viszont a tüdõszûrõt nem vállalnám be semmi pénzért sem, ha elfogadnák helyette mondjuk a másfél évvel ezelöttit, akkor mehetne a dolog (elvileg 1 évnél nem régebbi kell hozzá). A többi vizsgálat nem vészes, csak vér és széklet vizsgálat. Viszont nekem sajnos kevés tejem volt, és nem adtam volna soha nõi tejet a fiamnak, tápszeres pótlást kapott 3 hetes kora óta, 2, 5 hónapig tudott szopizni.
Persze, hogy adnék. Kérdés, hogy elfogadnák-e... Én nem adnék a babámnak nõi tejet, csak tápszert, ha nem lenne tejem. Akármilyen vizsgálat is van.
Nem maga a kérdés a provokatív, hanem az a hangnem, ahogyan a kérdezõ válaszolt.
Hihetetlen, hogy ezt a kérdést is valaki provokatívnak tudja látni! Ha több lenne a tej, mint kéne, persze hogy adnék!
Én több litert ajánlottam fel ismerõsnek aki kórházba került, de nem fogadták el, inkább adtak az 1 hónapos gyereknek tápszert. De nem gond, más elvitte (ingyen adtam, tárolókkal együtt), természetesen ha lenne még babám és sok tejem és bajban lévõ kisbaba, gondolkodás nélkül adnék tejet ingyen.
A kérdező hozzászólása: és miért vált ki ellenérzést? miért nem tud örülni annak hogy segíthet máson?
A kérdező hozzászólása: igen, ez a fejés tényleg idõ és energia is. Más babáját én sem tenném saját mellemre szerintem de odaadnám a tejem szívesen
Semmi gond, én ezentúl nem válaszolok olyan kérdésre, ahol a véleményemet kérik. :)

Ha a férjed elintézheti szülés után a hivatalos ügyeket, akkor a családi pótlék folyósításáról szóló igazolást miért nem kaphatja meg?

Vitte a papírjaimat, nem kértek semmi meghatalmazást, az én nevemre lett íratva minden szülés után. Ma bement a MÁK-ba, hogy a startszámlához kikérje azt a nyavalyás igazolást, várt 2 órát és odanyögték neki, hogy ? bizony nem kaphatja meg ezt a papírt! Ilyenkor nem egy család vagyunk, vagy mi? A nevemre írathat, de ki nem kérhet?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést. Mi az hogy "a nevemre lett íratva minden"? Egyébként nálunk is a férjem intézett mindent, (mint gondolom mindenütt), de volt nála meghatalmazás (itt-ott el is kérték tõle).

Nem igazán értem a kérdést. Mi az hogy "a nevemre lett íratva minden"? Egyébként nálunk is a férjem intézett mindent, (mint gondolom mindenütt), de volt nála meghatalmazás (itt-ott el is kérték tõle).
A kérdező hozzászólása: Arra értem, hogy az én nevemre lett kérve a családi és az anyasági, az én papírjaimmal. Õ is vitte a meghatalmazást, de nem kérték el tõle. Ennél érthetõbben nem tudom leírni. A lényeg, hogy akkor intézkedhetett, most meg nem?? Elvárják, hogy órákat szobrozzon az anya a gyerekével a tömegben, mert most a meghatalmazást sem fogadták el...
OFF: De miért ment be ezért a MÁK-ba? Kiküldik postán. Vagy egy újszülöttnél ez a legsürgõsebb, hogy Start-számlát nyissatok neki gyorsan? (ami egyébként rohadtul nem biznisz, csak megsúgom..., de majd rájössz te is) ON: azt meg, hogy a hivataloknál mit lehet, meg mit nem, azt ne is próbáld megérteni...
Én is postán igényeltem. És valóban nem olyan sürgõs, így emiatt nem kell bemenni, várni, meg megõrülni!
A kérdező hozzászólása: Nem újszülött, hanem 4 hónapos.Most küldték ki a startszámlás papírt. És 30napnál nem régebbi írat kell a családi pótlékról ahoz, hogy megnyissák a bankban. Azért visszük bankba, mert ott 4%-ot kamatozik, ha a MÁK-nál marad, ott 0.5%-ot!! Ezért kellett bemennie, mert amit kiküldtek postán papírt, az régebbi 30napnál.

Szülés után milyen hivatalos dolgokat kell elintézni? Milyen papírokat és hol kell beszereznie a férjemnek?

Legjobb válasz: egyet tudok biztosra!ha vettetek fel szoc.pol.t, azt a bankba lekell jelenteni, hogy megvan a baba, különben büntetés!

egyet tudok biztosra!ha vettetek fel szoc.pol.t, azt a bankba lekell jelenteni, hogy megvan a baba, különben büntetés!
szia!! az államkincstárba kell bemenni onnan formanyomtatványt kértek gyes, családipótlék, stb.! azt haza viszed szépen kitöltesz mindent , vissza vitted és a gyerek anyakönyvikivonatát is vinned kell nehogy elfelejtsd!! de ott mindent elmondanak neked!! interneten is utánna tudsz nézzni!!remélem tudtam segíteni! üdv
A nyomtatványokat le lehet tölteni a következõ oldalakról. Mindent leírnak, mihez mit kell még benyújtani, felmutatni, stb. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas/csaladteg.. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas/csaladteg..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!