Találatok a következő kifejezésre: Szülés után használni tampont (14 db)

Mikortól tudtál szülés után újra tampont használni kényelmesen?

Mondjuk tudom, hogy a legtöbb nőnek a szoptatás alatt, akár hónapokig meg sem jön, de nekem sajnos igen. 3 hónapja szültem, és az előző mestruációnál még fájt ha felhelyeztem, így hanyagoltam a tampont, de most mikor megint megjött már nem fájt, viszont érztem, hogy vmi nem kényelmes odabent, illetve nagyon fura volt, hogy nagyvécénél kinyomtam... :S Tapasztalt ilyeneket más is? Ez még javulni fog? (Szülés előtt mindig azt használtam, mert sokkal kényelmesebb mint a betét, sokkal kevésbé zavarja a hétköznapjaimat, stb.)

Legjobb válasz: én 2,5 évvel a szülés után se tudtam használni, pedig elõtte kizárólag tampont használtam - valahogy más lett a hüvelyem :S (amúgy azóta meg Mirenám van, így nem is kell már betét, elég a tisztasági)

én 2, 5 évvel a szülés után se tudtam használni, pedig elõtte kizárólag tampont használtam - valahogy más lett a hüvelyem :S (amúgy azóta meg Mirenám van, így nem is kell már betét, elég a tisztasági)
remélem nem is fogsz tudni használni!!
Nekem kb 1 év kellett amíg tudtam használni ami azért is furcsa mert a szülés után 7 hónappal már "együtt" voltam a párommal. De valamiért a tampon felhelyezése fájdalmas volt. Most viszont nem a fájdalom miatt nem tudok tampont használni, hanem azért mert nagyon sok a vérzésem. :( Kellemetlen. Fõleg így nyáron. :(
Nekem szülés után 4.hétben már tamponom volt, a dokim azt mondta akkor már lehet, engem nem zavart nem éreztem semmi kényelmetlent, pedig jól szétszakadtam kívül belül 26 varratom volt még a comb tövemen is repedt a bõr :S
Repedtem szanaszét, 40 perces varrás volt. Szülés után 3 hónappal jött meg, akkor még nem tudtam tampont használni, de a következõnél, 1 hónap múlva már simán. Igaz kicsit kényelmetlen még, de kb fél óra múlva észre sem veszem h ott van.

Szülés után lehet tampont használni? Van aki azt használt? Ha nem lehet, miért?

Legjobb válasz: Nem szabad támpont használni, hisz ott egy friss seb van varratokkal, nem Szabad oda dugni semmit, mert újra kinyílhat a seb, wlfertõzõdhet a pangó vértõl, na meg hogy távozik akkor a varrat.

Nem szabad támpont használni, hisz ott egy friss seb van varratokkal, nem Szabad oda dugni semmit, mert újra kinyílhat a seb, wlfertõzõdhet a pangó vértõl, na meg hogy távozik akkor a varrat.
Eszembe sem jutott volna tampont használni, még zuhanyzásnál is félve, óvatosan mosdottam, alig mertem odanyúlni...nem hogy beledugjak valamit :) Egy gátmetszés jó sokáig érzékeny azért... De a vérzés mennyisége miatt sem jutott volna eszembe jódarabig sajna. De eü szempontból sem szerencsés, ki kell ürülnie
2. vagyok Arról el is felejtkeztem, hogy nekem még a méhszájamat és a hüvelyemben is varrogattak...úgy meg aztán fel sem lehetne tenni tõlük. És ez sajnos elég gyakori, fõleg elõször szülõknél, azt mondta a dokim
meg hat a huvely ugy kitagult a tampon elveszne benne.Viccet fereteve a gyerekagyi folyas ki kell urulnie egy tampon erre nem alkalmas meg ott vannak a serult reszek meg fertozes veszely is.
Tampont? Még odanyúlni se mertem úgy fájt a gátmetszés után a seb. Örültem, hogy túléltem a doki vizsgálatát hazamenetel elõtt, bár rosszabbra számítottam. Amúgy fertõzésveszély miatt fõleg.
??? Gondolom még nem szültél :D sem higiéniés sem kényelmi okokból kizárt ráadásul sok szutymóról van szó ...
nem is nagyon fogod te kívánni a tampont fõleg ha természetesen szülsz :) amugy 7 hós volt a pici amikor megjött és onnan kezdve a 3 vagy 4ik mensinél használtam tampont amikor gát már nem volt érzékeny :)
1 évig nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Nem valószínû. Csak 5 hónapja szültél, a tested még mindig regenerálódik. Én 1 évvel a szülés után tudtam újra elviselni a tampont.
Én tudtam használni 5 hónapra szülés után megjött.Nagyon sok belsõ varatom volt(vákumfogoztak)de semmi gondom a tamponnal...
A harmadik mensinél tudtam használni, de nem volt valami kellemes amikor felraktam!
Rendezõdnifog, ne aggodj!Viszont a barátnõm nagynénje Svájcban nõgyógyász...nagyon tampon ellenes, szerinte egyáltalán nem lenne szabad használni. Én hallgattam rá, csak extrém esetben használom, egyébként csak betéteket...nagyon jók vannak már!
Nekem is 5.hónapra jött meg elõször, szintén voltak belsõ varrataim, de nekem nem volt probléma a tampon használata. Csak arra figyeltem eleinte, hogy eggyel kisebbet használtam, mint szülés elõtt, és nem cseréltem le addig, amíg nem szívta meg magát rendesen. Szárazon azért nem volt valami vidám kihúzni..

Azt olvastam szülés után egy évig nem lehet tampont használni, vonatkozik ez a császármetszésre?

Legjobb válasz: Akármilyen szülésed volt, két ciklust betéttel kell menstruálni, utána lehet tampont használni. Nekem egy orvos sem mondott egy évet. Érdekes mindenesetre.

Akármilyen szülésed volt, két ciklust betéttel kell menstruálni, utána lehet tampont használni. Nekem egy orvos sem mondott egy évet. Érdekes mindenesetre.
Nekem senki nem mondta, hogy nem lehet, én a második ciklusomnál már tampont használtam és nem lett tõle semmi bajom. Császárral végképp nem lehet szerintem.
Szia.Az én menszeszem 11 hónap után jött meg akkor használtam csak betétet , azóta mindig tampont .Persze közvetlen szülés után csakis betét.Én szerncsés voltam 8 napig volt meg akkor .A sógornõmnek 6 héig.

Szülés után kb mikor fog megjönni az első menstruáció? Akkor már lehet tampont használni? Közvetlen szülés után miért vérzünk? Mikortól kell védekezni az apukával?

Tudom szülés után 6 hétig nem lehet szexelni, és olyat is hallottam, hogy ameddig szoptatunk, addig nem eshetünk teherbe. Ez igaz? Milyen módon lehet szoptatás mellett védekezni? A gyógyszer befolyásolja a tejcit a baba szempontjából?

Legjobb válasz: tévhit, hogy nem eshetsz teherbe addig, amíg szoptatsz. amint szexuális életet éltek védekezni kell. ha szoptatsz akkor van olyan tabi, amit szedhetsz. Nekem akkor jött meg az elõ szülés után, amikor elment a tejem, rá kb. 2 hétre.

tévhit, hogy nem eshetsz teherbe addig, amíg szoptatsz. amint szexuális életet éltek védekezni kell. ha szoptatsz akkor van olyan tabi, amit szedhetsz. Nekem akkor jött meg az elõ szülés után, amikor elment a tejem, rá kb. 2 hétre.
A szülés után a méh falán egy nagy seb van, ott ahol a placenta tapadt és a szülésnél levált. Amíg ez a seb be nem gyógyul, addig várezhet. Az elsõ menstruáció ideje egyénenként változó. Attól függ, hogy mennyi "tejtermelõ" hormon van a szervezetben. Ha ezeknek a száma csökken, akkor lesz megint peteérés és menstruáció. Ezért is mondják, hogy amíg szoptatsz nem eshetsz teherbe. De védekezni azért ajánlott, mert nem tudhatod elõre, hogy mikor volt az elsõ peteérésed csak amikor már megjött vagy terhes lettél. Merthogy az érett pete elõbb megtermékenyítésre vár és csak utánna menstruálsz, ha mégsem termékenyült meg. És szívás úgy értesülni az elsõ peteérésrõl, hogy egyben az új jövevényrõl is értesülsz. Vannak olyan fogamzásgátlók, amiket szoptatás alatt is lehet szedni. A hat hét letelte után lehet tampont használni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most már minden világos!! :)
A szoptatás egyáltalán nem biztos, hogy véd a teherbeeséstõl. Egyébként nekem szülés után 26 nappal már volt menstruációm, és utána is többé kevésbé rendszeresen megjött, miközben volt elég tejem. Szoptatás alatt marad az egyéb (mechanikus) védekezési mód, illetve van fogigátló tabletta is ami speciálisan szoptató nõk is szedhetnek, errõl a nõgyógyászodat kérdezd. Egyébként elég sok panaszt olvastam róla itt ezen az oldalon.

Császáros szülés után is annyira vérzünk? Lehet utána tampont használni?

Legjobb válasz: Igen. Szerintem nem lehet tampont használni de nem is lenne jó mert 20 percenként cserélhetnéd.

Igen. Szerintem nem lehet tampont használni de nem is lenne jó mert 20 percenként cserélhetnéd.
Szia! Igen vérzünk, mert a méh tisztul. Tampont nem szabad használni. 4 hós volt a babóm, amikor elõször megjött a mentruációm, ekkor már tampont használtam
Én éjszakai betétet használtam, elég volt az is.A tampont az elsõ kontrollvizsgálatig mindenképpen felejtsd el, akkor majd kérdezz rá a dokinál.
eléggé véreztem császár után, kb 5 hét volt, mire teljesen elmúlt, de csak az elsõ pár nap volt sok. Tampont nem szabad. Tena Lady-t és Mini-t, de a többségét hazahoztam. Itthon éjszakai Always betétet.
a tampont tilos, nekem még az elsõ mensinél is fájt nemhogy a tisztulásnál...., én is tena ladyt használtam. állítólag a császárnál valamivel jobban kitisztul a méh a szüléskor, mert (bocsi, hogy leírom) a doki kiszívja, amit tud a mûtét közben, de azért egy igen erõs mensis vérzésre kell mindenképp számítani.
A kérdező hozzászólása: Mit vittetek a szülés utánra?Tena Ladyt?

Szülés után mikor lehet tampont használni?

7hós a babó, már a második hónap ota meg van a memszesz. Már elegem van a betétb?l

Legjobb válasz: Szia! Én szülés után 3 hónappal már használtam. ha házaséletet lehet élni, akkor a tampon is mehet szerintem.

Szia! Én szülés után 3 hónappal már használtam. ha házaséletet lehet élni, akkor a tampon is mehet szerintem.
Már nyugodtan használhatsz! Hú, hogy bírtad egyáltalán eddig? Nekem is már 2 hónappal utána megjött, akkor még betét, de köv. alkalommal már tampon (+ betét, mert akkor még erõsen jött meg, azóta csak tampon). Én is utálom a betétet!
Elsõ perctõl lehet tampon, dokim mondta.

Tampont szűlés után mikortól ""szabad""használni?

Ugy hallottam hüvelyi sz?lés esetén min. 1 évig nem ajánlott. köszi a véleményeket..

Legjobb válasz: Én az elsõ menstruációnál (a legrövidebb idõ 5 hónap volt) már azt használtam. (3 szülésem volt)

Én az elsõ menstruációnál (a legrövidebb idõ 5 hónap volt) már azt használtam. (3 szülésem volt)
Én errõl nem hallottam. 4 hónapos volt a kisfiam amikor elõször megjött. Betéttel kezdtem, de az nem az én világom... Úgyhogy én inkább maradok a tamponnál.
2hónapos volt a baba mikor 1x megjött, akkor alig volt így kibírtam a betéttel rá kb 1 hónapjára már tamponoztam
Én mindig is tampont használtam, szülés elõtt is. Nekem 8 hetes volt (sajna) a babám, mikor elõször megjött és minden akadály nélkül tampont használtam, bár én császárral szültem. Azért kérdezd meg a nõdokidat, vagy szülésznõt, hogy mit ajánl. Jó babázást!

SZülés után ha megjön a menstruáció, mikor lehet tampont használni?

Nem szeretem a betétet, 6 hónapja szültem.

Legjobb válasz: 6 hónap után már nyugodtan használhatsz :)

6 hónap után már nyugodtan használhatsz :)
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Nekem 7 hónap után jött meg, én is tampont használtam, szintén utálom a betétet.

Szülés után 3 hónappal lehet használni már tampont?

Normál úton szültem a babámat. Nem volt semmi gond. Kizárólag anyatejet kap, igény szerint szopik, ma reggelre mégis megjött :( Ilyenkor már használhatok tampont? Ezt elfelejtettem megkérdezni az orvosomtól! Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha sexelni lehet, akkor ezt miért ne?!:) Szerintem nyugodtan használj!

Ha sexelni lehet, akkor ezt miért ne?!:) Szerintem nyugodtan használj!
Persze, én is tamponoztam. A betétet nagyon nem tudom elviselni. Majd meg õrültem a kórházba is:-) De ne lepõdj meg, ha csak ez az egy lesz. Nekem szülés után 6 héttel megjött, utána rá 28 napra. Na, ezek után kisfiam 17 hónapos koráig semmi. Azóta rendszeres. 25 hónapig szoptattam.
Nekem is 3 hónapos volt a babám amikor megjött és utána rendesen minden hónapban. Én nem mertem még tamponozni mondjuk iszonyúan görcsöltem, azt hittem maradt bent egy baba és most fogom megszülni és 2 napig ömlött belõlem a vér. A megmaradt extra Tena betéteket használtam el. Amúgy szerintem is használhatsz tampont ha jó neked.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!