Találatok a következő kifejezésre: Szülés után hasunknak mennyi idö (19 db)

Szülés után a hasunknak mennyi idö kell, hogy visszamenjen?

Ahogy jött ugy megy? Kell majd 9 honap neki,hogy teljesen visszaálljon minden a régibe?

Legjobb válasz: A has kb. 3-4 hónap alatt húzódik vissza, van, akinek hamarabb, s van akinek sokkal késõbb... Szülés után mindenesetre egy ideig furi érzés lesz, meg látvány is, de kárpótolni fog a kisbabád ezért. Én szülés után szoktam hordani szorító bugyit, s ez is segít a hasfalnak. Jó babavárást, és gyors szülést kívánok:

A has kb. 3-4 hónap alatt húzódik vissza, van, akinek hamarabb, s van akinek sokkal késõbb... Szülés után mindenesetre egy ideig furi érzés lesz, meg látvány is, de kárpótolni fog a kisbabád ezért. Én szülés után szoktam hordani szorító bugyit, s ez is segít a hasfalnak. Jó babavárást, és gyors szülést kívánok:
nekem 2 hét alatt eredeti lett, de valószínû ez a sportnak köszönhetõ. Érdemes szülés után egyébként a hasszorító mellett picit elkezdeni tornáztatni a hasfalat, hogy erõsödjön meg a kinyúlt izom. persze csak fokozatosan és mértékkel.
A kérdező hozzászólása: ÉN IS VETTEM HASLESZORITOT, REMÉLEM SEGIT MAJD, KÖSZÖNÖM A VÁLASZODAT.
Sza. Attól is függ, hogy mennyit hízol.Az én hasam még messze van a régitöl.3 hónapja szültem, de 30kg plussz volt rajtam.Még van 10 kg.

Szülés után érdemes használni haskötöt (leszorito öv)? Visszamegy az ember hasa az eredeti állapotba, mennyi idő alatt?

a korházbol hazajövetelkor rámjön már a rendes farmer?

Legjobb válasz: Szia!Ez mind attól függ,hogy milyen alkat vagy és mennyit híztál a terhesség allatt.A szülés után rögtön kérhetel jeget a hasadra ,nekem adtak.Hagy idõt magadnak mert az alakod 9hónap allatt változott meg és kell egy kis idõ,hogy vissza regenerálódjón.

Szia!Ez mind attól függ, hogy milyen alkat vagy és mennyit híztál a terhesség allatt.A szülés után rögtön kérhetel jeget a hasadra , nekem adtak.Hagy idõt magadnak mert az alakod 9hónap allatt változott meg és kell egy kis idõ, hogy vissza regenerálódjón.
Én az elsõ szülésemnél ugyanazzal a sullyal jöttem ki a korházból, mint amennyivel terhes maradtam, rögtön belepréseltem magam a legszûkebb farmeromba és addig amig birtam lélegezni le sem vetettem... Láss csodát a 44 rõl a 38 asra állt vissza a csipõm. Nekem ezt tanácsolták, hiszen az elsõ 6 hétben még a lakithatod az alakod.
Mostanában inkább a haszorítós bugyit javasolják, mint az övet, mert az öv ugye csak a derékig van, a bugyi meg egész lentrõl kezdõdõen simul rád. Én az Anita márkájút szeretem, bár húzós az ára. Nem csak azon múlik mennyit híztál terhesség alatt, hanem alkati kérdés is. Ha belegondolsz 9 hónap alatt növesztetted meg a hasad, szerintem butaság lenne azt várni, hogy négy nap alatt amíg a kórházban vagy csoda történik és újra a régi leszel. Persze vannak ilyen kivételek, õk talán a szerencsésebbek.

Kinek mennyi idővel a szülés után nyerte vissza a hasa a terhesség előtti állapotot?

Legjobb válasz: dietaval es tornaval 6 honappal a szules utan lapos es feszes lett a hasam...csak ugy "magatol" az eletbe nem jott volna helyre...

dietaval es tornaval 6 honappal a szules utan lapos es feszes lett a hasam...csak ugy "magatol" az eletbe nem jott volna helyre...
Az elsõnél még viszonylag hamar (1-6 hónap alatt), aztán a többedik szülések után egyre késõbb...
Ha csak 2 hete szültél, akkor még ne izgulj. 6 hét a gyermekágy, ennyi idõ a méhednek is kell regenerálódni. Utána elkezdhetsz tornázni is. Grat a babához.
Elsõ terhességemnél 12 kg-t híztam, akkor kellett neki 9 hónap mire visszaállt.Most hat hónapja szültem 8 kg-t szedtem fel és már a súlyom az annyi amennyi szülés elõtt, a hasamnak sem sok kellene.Laposnak lapos, csaka megnyúlt bõrre kéne rátornázni.De nem vészes.Rajta vagyok a dolgon.
Szia! kb 6 hós korára lett lapos, tornázom, reméle, h feszes is lesz. kicsit off: ne aggódj, ha szülés után 2 héttel még plötty a hasad! gondolj csak bele, h 2 hete még mekkora volt! adj magadnak idõt! a dokim szerint annyi idõ kell a visszaalakuláshoz, mint odafelé, szóval kb 9 hónap. ha 2 hetes a babód, akk nemsokára tornázhatsz.
A kérdező hozzászólása: 2 hete szültem. 15 kg-t szedtem fel, most 6 kg maradt rajtam. És kicsit zavaró, hogy olyan plöttyedt, vagy milyen. Amúgy 24 éves vagyok, elsõ babával. Még a méhem fog összébb húzódni?
Vállalom, hogy képviselem a másik oldalt...:) 15 hónapja szültem, és még mindig nem olyan. Igaz, a terhesség alatt 28 kilót híztam és 6 még megvan belõle. Sajnos nekem a szoptatástól nem mentek le a kilók, fõleg hogy a tej érdekében nem tudtam fogyózni. Amikor már lehetett, el is kezdtem és tornáztam is, de csak eddig jutottam. Most újra babát várok, úgyhogy megint nem tudok ezzel foglalkozni. Azért remélem, a második után jobban sikerül!
1.babámnál kb szülés után 6 héttel már semmi látszott, mintha nem is lettem volna terhes (sima izmos lapos has). 2.babámnál is szülés után 6-8 héttel már újra lapos és izmos volt a hasam, csak a bõröm volt még egy picit lógós. Most már az is elmúlt, 4 hónapos a babám. Mondjuk most a bõr egy picit megrepedt a köldökömnél, most nem tudom letagadni, hogy terhes voltam (nem mintha le akarnám tagadni :) ) Sokat hasazok és tornázok, de ezt régen is mindig csináltam.
5 hónap és magától. Bár elõtte sem volt kockás, csak lapos.
8hét, minden nélkül, csak úgy. Most majd edzeni is fogok, hogy formám is legyen ne csak lapos, de szép is legyen, eddig nem érdekelt.
20hónapja szültem, kilóra visszanyertem a szülés elõttire, de a hasam megmaradt, kötényhasam van!


Szerintem alkati, nekem mind a két szülés másnapján már homorú volt a hasam.
Amikor a kórházból indultunk haza, a liftben néztem, hogy milyen nagy maradt a hasam. Erre egy doki megjegyezte, majd 1 év múlva lemegy... Na, ennyi azért nem kellett, de pár hónap igen.
Nekem kb. fél év alatt húzódott vissza.
A kérdező hozzászólása: Akkor végül is nem vagyok elkésve csak én vagyok türelmetlen, köszönöm a gyors válaszokat...
Én azt hallottam, hogy amennyi idõ alatt szetted fel, annyi idõ alatt megy le.
Attól függ, felszedtél-e valamit a szükségesen felül. Aki semmi egyebet nem szedett fel, annak hamar visszaáll az alakja, aki többletet is felszedett, annak több idõ. Amúgy ha le akarod mozogni vagy formálni, akkor keress baba-mama tornát vagy babúszást, az segít.
A kérdező hozzászólása: Arra már nem emlékszem mennyi idõ volt szépen lassan csúszott fel a 20 kiló, 4 hónap alatt is egész szép eredmény amekkora most csak reménykedtem benne gyorsabb lesz. Alkatilag gyors mennek a kilók ha úgy akarom és szerencsére bármikor ehetek este is és a nap bármely szakaszán alig jön fel rám. Vagyis eddig így volt de nem hiszem hogy ez változhat, mikor terhes lettem 55-el kezdtem most 60 vagyok (innen nem megy semerre egy ideje), de szerintem az az 5 kiló csak a hasam teszi ki :)
Hivatalosan ugyanúgy 9 hónap alatt mint amennyi idõ a terhesség. De a dokik szerint ha csak 1 év múlva húzódik vissza, az is teljesen normális. Nekem az elsõ babám után már mire kijöttem a kórházból visszahúzódott. A második babám után meg kb. 3-4 hónapba tellett. Császárosoknak elõbb visszahúzódik.

Szülés után mennyi idő kell a has visszahúzódásához, ha valaki nagy súlyt vett fel a terhesség alatt és nagy volt a hasa?

Legjobb válasz: Hát,legtöbb nõnél még a kis has sem tûnik el teljesen soha, nemhogy a nagy. Haskötõ segíthet, meg szoptatás befejezése után diéta.

Hát, legtöbb nõnél még a kis has sem tûnik el teljesen soha, nemhogy a nagy. Haskötõ segíthet, meg szoptatás befejezése után diéta.
én nem eszek sokat!! de még így sem ment le a hasam 5 hónap után sem. Nem értem miért, de ez van. a doki azt mondta, hogy 9 hónapig ki volt tágulva és annak idõ kell visszahúzódnia. Kitartást. én sem híztam csak 12 kg-ot, vagyis abban benne volt a baba súlya, a magzatvíz stbbb és mégis van egy kis hasam. engem nagyon zavar de nem tudok vele mit kezdeni. MAjd elmúlik, remélem.
Ez nagyon valtozo.Egy baratnom nagyon meghizott terhesseg alatt es oriasi hasa volt 3 honapja szult es meg mindig akkora a hasa mint 5 honapos terhesen.(az alkata is nagy meg)pedig hasleszorito bugyit hasznal.Viszont ismerek olyant aki(bar nem hizott terhesseg alatt el)ugy jott ki akorhazbol a szules utan hogy lapos hasa volt teljesen!
Idõt kell hagyni a testnek, hogy regenerálódjon. Minimum 9 hónapot. Szerintem!!
Én 8 hete szültem, nagyon kicsi hasam volt, 12 kg-t hiztam, azóta lement 10 kg. 2 kg van rajtam, alig látszik, a hasam álló helyzetben szép egyenes, de ha leülök 3 rétegbe türõdik sajnos :(

Császáros szülés után mennyi idõvel húzódik vissza a has?

16 kg-t híztam. minimálisat a comb-fenék-karra, a hasam viszont akkora volt mintha ikreket várnék.

Legjobb válasz: szia! Engem 10 hónapja császároztak, még mindig van dombocskám, pedig terhesség elõtt lapos volt a hasam. Igaz én nem edzettem, mindig csak halogatom, lehet edzéssel már nem lenne, de azon is gondolkoztam már lehet nem húzodott teljesen össze a méhem. Természetesen ahhoz képest milyen volt mûtét után egy héttel, szépen visszament.

szia! Engem 10 hónapja császároztak, még mindig van dombocskám, pedig terhesség elõtt lapos volt a hasam. Igaz én nem edzettem, mindig csak halogatom, lehet edzéssel már nem lenne, de azon is gondolkoztam már lehet nem húzodott teljesen össze a méhem. Természetesen ahhoz képest milyen volt mûtét után egy héttel, szépen visszament.
nekem 1 honap alatt visszahuzodott es a kg-ok is lementek. 23kg- ot hiztam ezt hozzateszem. semmit sem csinaltam max az segitett h a masodikon lakunk es napi szinten fel le:)
A kérdező hozzászólása: használok most hasleszorító bugyit is. edzeni még nem merek majd esetleg 8 hét után.

Szülés után mennyi idővel lesz újra lapos a has?

Tudom,h a baba fontosabb,de a strandon elnézegettem az anyukákat és a többségnek nem volt túl szép a hasa.Esetleg meg lehet el?zni,h ez legyen,vagy inkább alkati kérdés?

Legjobb válasz: Hát lehet h szülés után rögtön. De általában 3-4 hónap. Tudod el kell múlnia a löttyedségnek is :) Nekem ez 5hónapba tellet. Most már ismét vékony vagyok,lapos hasssal,feszesen,de a csíkjam még nagyon látszódnak. Nagyon csúnyák még :((((

Hát lehet h szülés után rögtön. De általában 3-4 hónap. Tudod el kell múlnia a löttyedségnek is :) Nekem ez 5hónapba tellet. Most már ismét vékony vagyok, lapos hasssal, feszesen, de a csíkjam még nagyon látszódnak. Nagyon csúnyák még :((((
Ez alkati kérdés. Én 3 hónapja szültem, és a hasam pont olyan mint régen volt. Nekem egyébként már kb 3 hét után szinte teljesen lapos volt a hasam, és a terhesség alatt sem repedt meg a bõröm.
Szia. Teljesen egyénfüggõ. Én 6 hete szültem és szerencsére már csak kis hasam van és nem is annyira löttyedt rajta a bõr. Már a terhesség elõtti sortom tegnap fel tudtam húzni.
Elõzõ válaszoló vagyok! Azért ha majd teheted, kezdj el tornázni, így biztosan rásegítesz, hogy hamarabb visszanyerd az eredeti alakodat!

Aki nem hasznalt hasszoritot, meg semmit szules utan, annak is szepen visszament a hasa? Kb mennyi idot vesz igenybe, amig visszahuzodik?

Legjobb válasz: Szia! Én 63-al lettem terhes, 74-el mentem szülni, épp ma 6hete. Mikor hazajöttünk rá 1-2 napra mértem, 64voltam, most 59. Csudiszép a hasam, mindössze egy playboy nyuszi alakú kis repedés látszik a köldököm felett. Még 4kiló és annyi leszek mint 18évesen :D

Szia! Én 63-al lettem terhes, 74-el mentem szülni, épp ma 6hete. Mikor hazajöttünk rá 1-2 napra mértem, 64voltam, most 59. Csudiszép a hasam, mindössze egy playboy nyuszi alakú kis repedés látszik a köldököm felett. Még 4kiló és annyi leszek mint 18évesen :D
Szülés után 2 nappal visszahúzódott a hasam és 6 hónap múlva olyan volt mint terhesség elött. Hozzáteszem hogy kereken 100 cm volt a hasam mikor bementem szülni és 10 kg szedtem föl. 60-ról, 70-re híztam. Vékony testalkat vagyok.
Szia, nekem is 1 hét alatt visszament, csak egy kis felesleg maradt, de az már terhesség elõtt is megvolt.
Én 77 kg-mal mentem szülni, 6 hónap múlva voltam 64 kg (induló súlyom), viszont akkor még a hasam elég löttyedt volt. A babám 1 éves korára viszont már jobban néztem ki mint valaha! :) A hasam feszes lett és tovább fogytam. Most úgy nézek ki, mint ami huszonévesen szerettem volna lenni... :)

Szülés utan mennyi időbe telik mire ugyanolyan lesz a hasunk mint régen, terhesség előtt?

Legjobb válasz: Jobb esetben kb 9 hónap, de van, hogy soha. Az én hasamon a bõr úgy kinyúlt, hog kétlem, hogy valaha a régi lesz. Alkattól is függ.

Jobb esetben kb 9 hónap, de van, hogy soha. Az én hasamon a bõr úgy kinyúlt, hog kétlem, hogy valaha a régi lesz. Alkattól is függ.
Fõként az izomzaton múlik, tehát alakti dolog. Ha teherbe esés elõtt is izmos volt a hasad (nem a kocka has) akkor nagyon hamar visszamehet a has, eredeti állapotára. A 6 hét gyermekágy után már látszik, hogy mennyi dolgod lesz vele, hiszen akkora nyeri vissza a méh az eredeti méretét. Nekem szerencsém volt vékony alakat vagyok, nagyon erõs volt a hasfalam, a hasam lapos, három szülés után is, de ez nem az én érdemem.
Szerintem elég ritka, hogy ugyan olyan lesz. Bár vannak szerencsésebbek. Nekem sokáig azt a téveszmét osztották, hogy aki fiatalon szül, annak rugalmasabb a teste még és nagyon hamar olyan lesz, mint volt, aki pedig idõsebb korban szül, annak majd nagyon csúnya lesz a hasa, mert rugalmatlan. Hát kérem szépen, én 20 évesen szültem, most 22 vagyok és iszonyat csúnya a hasam, pedig súlyra visszafogytam, de undorítóan lóg a bõr a hasamon, ezt csak plasztikai sebész tudja eltüntetni sajnos. Ha minden jól megy, jövõre Karácsony után meglesz :) Én nagyon szeretném. Ellenben a szomszédom 1 hónappal késõbb szült mint én, 36 éves, de az a tipikus csini csaj, és majd leesett az állam, mert szülés után 2 héttel összefutottam vele, haskilógató pólóban tolta nagy vígan a babakocsit, és bomba formában volt, egy picit sem lógott a bõr a hasán, meg sehol sem. Igaz az is, hogy én bár egész vékony voltam régen, de nem sportoltam rendszeresen, és terhesen eléggé elengedtem magamat kaja terén. A szomszédom viszont terhesen is kondiba járt (ami mondjuk nem biztos, hogy elõnyös, szerintem kicsit túlzás, bár a terhestorna nekem sem ártott volna), és szerintem nagyon keveset is evett. Ha lesz mégegy babám, biztos jobban oda fogok figyelni a kajára és a mozgásra terhesen is, bár azért én nem fogok napi egy pogácsán élni, mint a szomszédom, mert az már tényleg nem egészséges. Mondjuk egészséges babája született, még szoptatni is tudta fél évig (én sajnos csak két hónapig, pedig én nem éheztettem magam), szóval fene tudja, min is múlnak a dolgok. Mindenesetre szerintem terhesen fontos némi mozgás, meg hogy az emberrel ne szaladjon el úgy a szekér mint velem, mert én aztán egész nap ettem nagyjából. Ha valaki ezekre odafigyel, szerintem már szebb lesz a hasa. De ha a pocak nagyra nõ, mert úgy helyezkedik el benne a baba, akkor ugyan úgy fennáll a veszélye annak, hogy megnyúlik a bõr, mert ez már tényleg fõleg adottság kérdése.

Szülés után lévő kismamák! Mennyi idő után lesz a hasam a régi? Mit tehetek érte? Van vmi csoda módszer?

Eszköz, krém, torna, masszázs, gépi kezelés, tea, akármi...

Legjobb válasz: Van, akinek soha. Megnyúlik a bõr, és elõfordul, h magától nem húzódik vissza. De akad, aki három gyerek után vékonyabb, mint én. :)

Van, akinek soha. Megnyúlik a bõr, és elõfordul, h magától nem húzódik vissza. De akad, aki három gyerek után vékonyabb, mint én. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Béres Alexandra dvd-it tegnap nézegettem, de melyiket érdemes csinálni vajon? MErt ami kismamáknak van, azt már a terhesség alatt kell elkezdeni, amirõl már lemaradtam, mert nem tornáztam ezidáig semmit...:/
Nekem 1 ével szülés után sem akar az Istennek sem visszahúzódni!Pedig mozgok alig eszek és lóg a hasam!
Béres Alexandrát csinálok + 8 perc durva has. Ezeket férjem töltötte le... Ez az, jobb minõségbe töltötte le valahonnan, de szerintem youtubeon is találsz másikat: http://www.youtube.com/watch?v=3iSBqFDMuq8 Napi 8 perc és tényleg hatásos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó! Mit tornázol?
4 hónapja születem. 23 kg-ot híztam, most 3 kg. plusz van rajtam. A hasam alja ki van dudorodva még egy kicsit, ha állok nem látszik, ha ülök elég hurkás. Rengeteget gyalogolok+ kétnaponta tornázom itthon. Remélem szeptemberig olyan lesz a hasam mint szülés elõtt
9 hónapja szültem.15kg plusz volt rajtam terhesen, most kb 7-8 kg.Még mindig csúnya a hasam, és úgy nézek ki mint aki megint kismama. Most kezdett el apadni a súlyom, heti 1 kg megy le, úgy hogy semmit sem csinálok.
Nekem nem ment vissza 3 év után se a hasam, hiába adtam le azota 15kg-t.sajna lehet a hasfalam ment tropára.ugyanis nem lóg, hanem nagy és feszes.
Alkatfüggõ. Ha szerencsés vagy, akkor az elsõ szülés után szinte magától rendezõdik minden, csupán ki odafigyelést igényel, hogy formába hozd magad. Nekem az elsõ 3 baba után magától visszahúzódott a hasam, nem tettem semmit. Igaz, nem híztam sokat és rengeteget mozogtam (nem torna). aztán 36 évesen megszültem a 4. babát...na, most már nem ment vissza annyira a hasam, talán tornával menne, de sajnos 4 gyerek háztartás+ kert... szóval bonyolult :) Persze, a mozgás mindig jó. Ha sok fölösleges pénzed van, mehetsz masszázsra, meg csináltathatsz mindenféle ilyen-olyan kezeléseket, de ha hízásra hajlamos vagy, akkor ezek csak idõszakos megoldások. Többet érsz azzal, ha néha mozogsz, odafigyelsz az étkezésedre... Különben a teljes regenerálódáshoz minimum 1 év szükséges...
A kérdező hozzászólása: Pedig jó lenne valami tuti módszer, mert hatalmas nagy pocakom van és rendesen szét is repedezett a bõr rajta. Bár ez zavar a legkevésbé, mert az majd elhalványodik, tudom. De ha nem menne vissza, az nagyon zavarna :(
Ez sokmindentõl függ. Ha megnyúlt nagyon a bõr, akkor lehet sose megy vissza, úgynevezett kötényhas lesz. Jó esetben elég néhány hét, hónap. Nekem látszólag már egybõl egész szép volt, csak feleslegem is volt, de olyan érzetem volt, mintha nem zárna rendesen a hasfalam, éreztem, hogy laza, kb. 5-6 hónap után lett a régi, le is fogytam, és a "nyitott" érzés is elmúlt. Én nem csináltam semmit, nem tornáztam, nem hordtam hasleszorítót meg ilyesmit, úgyhogy ebben nem tudok segíteni, szerencsés alkat vagyok.
Ja, és én is császáros voltam, most ha állok nagyon szép hasam van, igaz ha leülök kicsit hurkás, de az már nem is nagyopn fog változni.Most elégedett avgyok.
Sziasztok! 37 hetes kismama vagyok, nagyon kirepedt a hasam, combom, derekam! Szülés után elhalványulnak? Nektek is kirepedt?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!