Találatok a következő kifejezésre: Szülés után hüvely (102 db)

Szülés után (hüvelyi szülés után) a párunk másmilyennek érzi a hüvelyt szeretkezés közben?

Nekem volt gátmetszésem is, mondjuk hamar megszületett a baba, de már nagyon izgulok, hogy milyen lesz, amikor újra együtt lehetünk a párommal. Félek, hogy esetleg neki nem lesz már olyan jó, mint el?tte volt.

Legjobb válasz: Normális esetben minden szépen visszaáll eredeti állapotába. Inkább a nõnél szokott elõfordulni, hogy eleinte nem ugyanolyan, mint régen. De ez sem tart sokáig, ha odafigyelnek egymásra. Remélhetõleg Neked rögtön ugyanolyan jó lesz. A párodnak meg legfeljebb az lehet változás, hogy esetleg Rád akar jobban vigyázni.

Normális esetben minden szépen visszaáll eredeti állapotába. Inkább a nõnél szokott elõfordulni, hogy eleinte nem ugyanolyan, mint régen. De ez sem tart sokáig, ha odafigyelnek egymásra. Remélhetõleg Neked rögtön ugyanolyan jó lesz. A párodnak meg legfeljebb az lehet változás, hogy esetleg Rád akar jobban vigyázni.
Nem hinném hogy bármit is észrevenne. A 6 hét elteltével, ha már lehettek együtt eléggé összehúzódik minden. Gondolj csak bele ha együtt voltatok is és utána tampont kellet használnod, az sem esik ki, ez most kicsit nagyobb tágulás volt, de 6 hét elég, hogy helyreálljon. De ha együtt voltatok kérdezz rá utána és akkor tisztázodik, nehogy ezen agyalj.
Nálunk is ez volt a helyzet. Alig vártuk már, hogy együtt legyünk, de én is féltem attól, hogy ugyanolyan jó lesz-e. Ne izgulj! Legfeljebb neked lesz kicsit érzékenyebb a dolog. Utána megkérdeztem a férjem, hogy neki más volt-e és azt mondta, hogy nem.
én is izgultam, hogy ugyanolyan jó lesz, e majd, de azóta talán még jobb is :)
Én ezt sose kérdeztem a férjemtõl mert úgyis azt mondta volna hogy ugyanolyan hogy engem nyugtasson.Szerintem ez hülyeség hogy ugyanolyan marad egy nõ, az fizikai képtelenség.Nem véletlen hogy aki mondjuk a negyedik-ötödik gyerekét szüli simán kicsúszik és nem kell gátmetszés.És a fiúktól is hallhatunk rosszindulatú dumákat hogy akkora hogy egy kamion megfordul benne stb.Bocs de én õszinte vagyok.Viszont a párodnak így is jó lesz, nagyobb ajándék lesz neki a baba hidd el mint hogy centizgesse hogy mennyit tágultál.

Szules utan mikorra huzodik vissza a huvely?

hogy tudom izmositani,es milyen a szex?

Legjobb válasz: Szülés után klassz a szex. :-) A hüvely nagyon hamar viszahúzódik, nekem legalábbis, de én már a terhesség elõtt is hüvelytornáztam. Írd be a gugliba, hogy Kegel-gyakorlatok, és dõlni fog az infó a hüvelytornáról. Ezzel tudod izmosítani a hüvelyedet. A férjem imádja, amikor közösülés közben megragadom a hüvelyemmel a péniszét. :-)))

Szülés után klassz a szex. :-) A hüvely nagyon hamar viszahúzódik, nekem legalábbis, de én már a terhesség elõtt is hüvelytornáztam. Írd be a gugliba, hogy Kegel-gyakorlatok, és dõlni fog az infó a hüvelytornáról. Ezzel tudod izmosítani a hüvelyedet. A férjem imádja, amikor közösülés közben megragadom a hüvelyemmel a péniszét. :-)))

Szülés után teljesen visszaáll a hüvely az eredeti állapotokra, külsõ nemi szerveken látszik valami elváltozás?

Szóval a kérdés az lenne, hogy a külsõ illetve belsõ nemi szervek milyen változáson mennek keresztül? Ugyanúgy fog kinézni mint elõtte, 1-2 hónap után ugyanolyan a szex, mint elõtte? Változik valamit a dolog? Egyébként sem vagyok valami "szûk", de félek a baba születése után "használhatatlan" leszek. :'(

Legjobb válasz: Gondolj csak arra, hogy mennyi nõ szül, és mennyi nõnek van utána normális szexuális élete. A hüvely fala és izomzata rendkívül rugalmas és erõs, szinte mindenféle teendõ vagy beavatkozás nélkül visszaáll az eredeti állapotára. Ez egy nagyon durva téveszme, és nagyon ronda dolog amikor férfiak ezen rihegnek röhögnek, hogy na majd így harangozhat meg úgy harangozhat az asszonyba... Ez egy rohadt nagy baromság. Sokszor a gátmetszés összevarrása, akár még szûkebbé is teheti a bejáratot. A szex-szel kapcsolatos dolgokat a szülés után nem ez befolyásolja. 6 hétig egyáltalán nem lehet behatolás, és utána is egy új, sokat síró csecsemõt fogtok megismerni, gondozni. Fáradtak, kialvatlanok lesztek, és a fejetek tele lesz az új feladatokkal, az új élmányekkel, az új kis csodával. Ilyenkor gyakran hosszabb idõre elmarad az együttlét, illetve ritkábbá válik. A ritka sex, pedig két dolgot is eredményez, az ember könnyebben, gyorsabban kisebb inger hatására éri el a csúcspontot, illetve a a nõ a kevesebb "használat" miatt, ha már így fogalmaztál, jobban összeszûkülhet. Az elején egy ideig féjdalmas is lehet az együttlét. Én a sex terén kevésbé aggódnék a testi változásaimon, inkább az életbeli, lelki változások gátolják a normális sexuális életet. De ha mindkettõtök számára fontos, és a párod partner ebben, türelmes, és lehet vele beszélni a témáról, akkor fél-1 év alatt a sexuális élet teljesen visszaállhat a normálisra, a szülés elõttire.

Gondolj csak arra, hogy mennyi nõ szül, és mennyi nõnek van utána normális szexuális élete. A hüvely fala és izomzata rendkívül rugalmas és erõs, szinte mindenféle teendõ vagy beavatkozás nélkül visszaáll az eredeti állapotára. Ez egy nagyon durva téveszme, és nagyon ronda dolog amikor férfiak ezen rihegnek röhögnek, hogy na majd így harangozhat meg úgy harangozhat az asszonyba... Ez egy rohadt nagy baromság. Sokszor a gátmetszés összevarrása, akár még szûkebbé is teheti a bejáratot. A szex-szel kapcsolatos dolgokat a szülés után nem ez befolyásolja. 6 hétig egyáltalán nem lehet behatolás, és utána is egy új, sokat síró csecsemõt fogtok megismerni, gondozni. Fáradtak, kialvatlanok lesztek, és a fejetek tele lesz az új feladatokkal, az új élmányekkel, az új kis csodával. Ilyenkor gyakran hosszabb idõre elmarad az együttlét, illetve ritkábbá válik. A ritka sex, pedig két dolgot is eredményez, az ember könnyebben, gyorsabban kisebb inger hatására éri el a csúcspontot, illetve a a nõ a kevesebb "használat" miatt, ha már így fogalmaztál, jobban összeszûkülhet. Az elején egy ideig féjdalmas is lehet az együttlét. Én a sex terén kevésbé aggódnék a testi változásaimon, inkább az életbeli, lelki változások gátolják a normális sexuális életet. De ha mindkettõtök számára fontos, és a párod partner ebben, türelmes, és lehet vele beszélni a témáról, akkor fél-1 év alatt a sexuális élet teljesen visszaállhat a normálisra, a szülés elõttire.
Nekem férjem azt mondja hogy a nagyajkak jobban ki vannak nyílva...de neki tetszik Rákérdeztem hogy belül milyen vagyok? Változtam ? Azt mondta hogy már nem olyan szûk mint volt, de ez természetes hisz szültem egy gyereket A szexuális életünk nagyon jó...talán jobb is :-)
letesztelhetlek? 33/f
Az enyém majdnem ugyanolyan. A nyílás picit nagyobb, de nem vagyok már szûzlány. A korral amúgy is gyengülnek a kötõszövetek.
Pontosan ugyanolyan biztos nem lesz. Elso szules utan annyira szuk lettem, hogy honapokig fajdalmat is okozott az aktus. Masodjara meg tagabb maradtam, ez viszont idovel visszaallt a huvely rugalmassaga miatt. A gatmetszesnek lehet kint is nyoma, par ev alatt ez is eltunhet. Nincs miert aggodnod!!!!
teljesen egyéni, vannak rémtörténetek, én azért választottam fogadott orvost, hogy ha kell, jól varrjon, és azért azt, akit, mert azt hallottam, hogy különösen jól varr. és tényleg, a 6hetes kontrollon õ maga nem emlékezett, hogy volt-e gátmetszés, alig látszott, és ezzel együtt persze érzésileg is minden ok. de ha mégsem sikerül jól, az intimtorna segít, elõtte is, és utána is.
Mar szult baratnoim mind azt mondjak, hogy a szules utani par egyuttlet nagyon fajdalmas. De szerintem valoban sok mulik az orvoson, hogyan varr.

Császár után tovább bent kell maradni a kórházban, mint hüvelyi szülés után?

Legjobb válasz: Nálunk (Gyõr) a császárosok 5, a hüvelyi úton szülõk pedig 3 napot töltenek a kórházban szülés után.Ha baba és mama is jól vannak már mehetnek is haza!:)

Nálunk (Gyõr) a császárosok 5, a hüvelyi úton szülõk pedig 3 napot töltenek a kórházban szülés után.Ha baba és mama is jól vannak már mehetnek is haza!:)
Debrecenben is 5 nap, hüvelyinél 3.
Én az elsõ babámat császárral szültem, a 4. napon mehettünk haza. Sógornõm természetes úton, õ szintén a 4. napon. Pesten a Bajcsyban szültünk.
Pesten a MÁV-ban (ÁEK) császár után is hazamehetsz 72 órával a szülés után, ha a babával nincs gond. Mi azért voltunk 5 napot, mert a 3. nap besárgult a fiam.

Szülés után változik-e a hüvely mérete? Rosszabb lesz a szex, mint annak előtte?

Legjobb válasz: Szülés után biztos kell idõ, amíg összehúzódik és minden begyógyul. Ha vágták, azért - ha csak magától repedezett, akkor meg azért. Lehetséges az is, hogy tágabb marad. Csakhogy a nõi hüvely rendkívül alkalmazkodó szerv! Van, akinek nyugalomban csak 4 cm hosszú! Szüléskor meg úgy kitágul, hogy a baba 10 cm-es feje kifér rajta. Közösüléskor valahol e két méret között van: általában elõször kitágul - majd annyira húzódik össze (a bejárat körül), hogy éppen jól fogja a hímvesszõt. Ki van ez találva, kérem...

Szülés után biztos kell idõ, amíg összehúzódik és minden begyógyul. Ha vágták, azért - ha csak magától repedezett, akkor meg azért. Lehetséges az is, hogy tágabb marad. Csakhogy a nõi hüvely rendkívül alkalmazkodó szerv! Van, akinek nyugalomban csak 4 cm hosszú! Szüléskor meg úgy kitágul, hogy a baba 10 cm-es feje kifér rajta. Közösüléskor valahol e két méret között van: általában elõször kitágul - majd annyira húzódik össze (a bejárat körül), hogy éppen jól fogja a hímvesszõt. Ki van ez találva, kérem...
En 5 honapja szultem es nekem nem tudom miert de lenyegesen jobb a szex mint elotte. A parom szerint semmivel sem tagabb a huvelyem es en sem erzem annak.
Hallottam azt is, hogy valaki tágabb lett, de azt is, hogy szûkebb. Azt is, hogy rosszabb lett a szex és nem is annyira kívánta és azt is, hogy sokkal jobb lett. Azt gondolom, ez egyénfüggõ. Én császárral szültem, de a lányom beszorult a szülõcsatornába, tehát tágított rajta valamennyit. Nálam semmilyen változást nem észleltünk és ugyangy kívántam a szexet, mint szülés elõtt.
10 hete szültem, férjem szerint minden ugyanolyan, mint volt. Nem tágabb, nem rosszabb, nem csúnyább, a vágás is alig látszik már, szinte nem is... Ne félj ettõl, nem lesz semmi baj:-)
van akitõl azt hallottam hogy szükebb lett de ezt nem tom mért de nálunk meg általába amit olvastam az az volt hogy a szex is jobb lett a nõ részérõl meg a puncija is aranyosabb lett a féfinak ez meg csak jol esett a nõk nél az valahogy azért mert a hüvej kitágult jobbaan és a g pontot vagy améhnyakrészt nem tom de azt jobb szögben éri a pénisz és jobban izgatja ezért jobban élveznek el a nõk szülés után
Én 8 hete szültem és nekem is lényegesen jobb a szex, mint elõtte! Mondjuk nekem repedt a hüvelyem, varrni kellett, és talán jól vartak...
Szülés elõtt állsz?
Szia!Én császárral szültem, és nem kell mondjam ez egy komoly hasi mûtét.És igen nehezebb a felépülés, de akik hüvelyi úton szülnek, azoknak sem könnyebb. 3 hónapos baba anyukáéja
Kedves harmadik válaszoló. Én császárral szültem, DE nekem is bedurrantak a melleim a kórházban, és kislányom pont ma fél éves és CSAK szopik. Semmivel nem vagy több, hogy simán szültél, bár én is megtehettem volna.
Szerintem ez sokban függ hogy kinek milyen a fájdalomküszöbe, és hogy az adott doki mit hagy bevállani. Én simán szültem de félemetes volt.Azt biztosan tudom hogy még egy olyat nem vállanék...ennek ellenére 30 hetes pocis vagyok. Akkor nekem kinyílt a gátsebem, ill mindenhol varrni kellett. Kis termetû vagyok és ugy hogy nem tágultam megszültem egy több mint 4 kg-os babót majd 60cm-rel...a doki (ügyeletes) meg volt róla gyõzõdve hogy a baba max 3.5 kg-os és azt meg ki ne tudná megszülni. Alig mert a szemem elé kerülni a mérések után...Most fogadott dokim van és mivel a kardiologusom azt javasolta hogy császározás legyen így sokkal sokkal nyugodtabb vagyok pedig tudom hogy az se leányálom. Szóval ha az elsõ sima szülés olyan élmény lett volna ami nem kísért még 10 hétig illetve évekig akkor, bár mit bevállalok, de így rettegnék ha nem császároznának meg. Arrol nem beszélve hogy a kisfiam minden egyes dolgára azt mondogatták hogy hu de jó hogy nem lett baj, minden éppen hogy csak csisszesen jól sikerült. Na ez az amit kizárok a második babómnál amennyire lehet, mert az adatok alapján nagyobb lesz mint az elsõ... Senki ne mondja hogy nem fáj mert az baromság, de tudni kell mérlegelni mivel mennyit nyersz és buksz! Ez meg a doki dolga leginkább, hisz õ a szakember. Szóval bennem mély nyomot hagyott a sima szülés de ez nem jelenti azt hogy másnál is így kell lennie! 30 hetes pocis
Szió! Én császárral szültem, és annyira nem volt kibírhatatlan mint amennyire sokan elõre leírták. A mûtétbõl nem éreztem semmit, érzéstelenítésben csinálták. Az azt követõ 4 nap volt nehéz, fájt a sebem a felkelésnél, a sétánál, de ha feküdtem, nem éreztem semmit. Az 5. naptól mintha elvágták volna a fájdalmat. Most 2 hetes a pici lányom, és nem mondom, hogy versenyt tudnék futni, de szinte észre sem veszem, hogy mûtöttek.
Szió! Hát nekem nem volt leányálom. Kislányom farosan született és kb. 10 öltésem volt. Úgy 4 hét kellett, mire már nem volt szükségem a 20 cm-es párna, ha le akartam ülni és állásban sem akart "leszakadni" a sebem és környéke. DE!!! Már bent a kórházban bedurrantak a melleim, nem sebesedtek be az elsõ szoptatással töltött napok után és a mai napig (10 hónapos) szoptatok és elég volt a tejem ahhoz, hogy 6 hónapig CSAK szoptassak. Nálunk adnak méhösszehúzó injekciót a császárosoknak, meg mûtét után trombózis elkerülésére vérhígígtót. Na, ezeket én nem kaptam és pici lányom életének elsõ 30 percét a mellkasomon tölthette!!!
Egyik sem leányálom. De elõre ilyeneken tépelõdni!? Olvass sok felkészítõ irodalmat, olvasd a kismama.hu cikkeit. Szoptatni mindenki tud, csak akarni kell.
A kérdező hozzászólása: Már túl vagyok a szülésen, de sajnos szakadtamis, illetve elég nagy lett a sebem, és aranyerem is kijött. egy hónappal szülés után is még szülési fájdalmaim voltak székelésnél... Most tervezzük a következõ babát, de rettenetesen félek a szüléstõl, és ez sajnos visszatart, pedig nem lenne szabad.

Többszöri szülés után kitágul a hüvely?

Lesz olyan a szex mint el?tte? Vagy épp ellenkez?leg,van olyan akinek azóta fáj a szex?

Legjobb válasz: A hüvely nagyon rugalmas, visszaváltozik eredeti formájára. Nekem szülés után lett jó a szex.

A hüvely nagyon rugalmas, visszaváltozik eredeti formájára. Nekem szülés után lett jó a szex.
Ez egyénenként változik, ezzel is számolj. A hüvely tényleg rugalmas, de van akinek szülés után nem "ugrott" vissza az eredeti állapotában, másnak meg lehet igen.
Kriston intim torna segít!!!
a gát metszés helye az érzékeny lesz!

Kitágult hüvely második szülés után még tágabb lesz?

Legjobb válasz: Ebben nincs saját tapasztalatom, nekem 2 szülés után is olyan, mint volt, szépen visszaállt. Azt gondolom, hogy ha elsõ szülés után sem regenerálódott teljesen, akkor könnyen elképzelhetõ, hogy a 2. után sem fog. Esetleg intimtornát nem próbáltad?

Ebben nincs saját tapasztalatom, nekem 2 szülés után is olyan, mint volt, szépen visszaállt. Azt gondolom, hogy ha elsõ szülés után sem regenerálódott teljesen, akkor könnyen elképzelhetõ, hogy a 2. után sem fog. Esetleg intimtornát nem próbáltad?

Normál szülés után tényleg gyakori, hogy "tönkremegy" a kismama hüvelye?

És ez miatt a házas élete? Tudom, hogy nagyon bután hangzik a kérdés de sok ilyen panaszt hallottam. Én meg különösen félek, hogy hogy fogok szülni mert az els?t császárral kellett. Van is miatta problémám mert nagyon heges és ez látszik az uh-n is. Akkor most nekem itt is, ott is "szétkapják"? Vagy a 2. is császár lesz? Bár az sem lenne jó, ha megint szétvágják a hasamat. Tudtok valami biztatót mondani?

Legjobb válasz: Szia! Elsõt simán szültem. Második szülésem iker volt, egyik baba simán, másik császárral. 3.szülés simán. Semmi problémám nem volt egyik után sem a házasélettel. A férjem szerint inkább szûkebb lettem a 3. után, pedig gátmetszés nélkül szültem.

Szia! Elsõt simán szültem. Második szülésem iker volt, egyik baba simán, másik császárral. 3.szülés simán. Semmi problémám nem volt egyik után sem a házasélettel. A férjem szerint inkább szûkebb lettem a 3. után, pedig gátmetszés nélkül szültem.
Én 2 babát szültem hüvelyi úton, az elsõnél volt pici gátmetszésem, most, a 2.nál nem, és az én férjem szerint is teljesen olyan jó szûk vagyok, mint azelõtt.Sztem ez alkati kérdés is.Próbálj intimtornát végezni, az biztos, h segít!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én rendszeresen tornázom már évek óta. Egyenlõre nem tudom, rám melyik szülés vár, de mindkettõtõl nagyon félek.

Szülés után megváltozhat a hüvely ph-ja?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Jobb lesz, ha ezzel elmész orvoshoz. Ugyanis bakteriális vaginózisnak vannak ilyen tünetei. Aminek pontosan az a lényege, amit te leírtál. Felborul a hüvelyflóra egyensúlya, kevesebb számban lesznek jótékony hüvelybaktériumok a hüvelyedben, ami által megváltozik a hüvely ph-ja, így olyan kórokozók, amik amúgy természetesen elõfordulnak a hüvelyben, azok ilyenkor túlszaporodnak és túlszaporodva gondot okoznak. Lesz belõle fertõzés, illetve gyulladás és ez a gyulladás felfelé tud húzódni és petefészek, illetve méhgyulladást is elõ tud idézni. Ennek a betegségnek vannak ezek a bizonyos tünetei, hogy kicsit nagyobb mennyiségû folyás jelentkezik és más szagú lesz, de egyéb más tünet nem szokott jelentkezni. És ezt lehet kezelni, de csak is orvos által.

Jobb lesz, ha ezzel elmész orvoshoz. Ugyanis bakteriális vaginózisnak vannak ilyen tünetei. Aminek pontosan az a lényege, amit te leírtál. Felborul a hüvelyflóra egyensúlya, kevesebb számban lesznek jótékony hüvelybaktériumok a hüvelyedben, ami által megváltozik a hüvely ph-ja, így olyan kórokozók, amik amúgy természetesen elõfordulnak a hüvelyben, azok ilyenkor túlszaporodnak és túlszaporodva gondot okoznak. Lesz belõle fertõzés, illetve gyulladás és ez a gyulladás felfelé tud húzódni és petefészek, illetve méhgyulladást is elõ tud idézni. Ennek a betegségnek vannak ezek a bizonyos tünetei, hogy kicsit nagyobb mennyiségû folyás jelentkezik és más szagú lesz, de egyéb más tünet nem szokott jelentkezni. És ezt lehet kezelni, de csak is orvos által.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!