Találatok a következő kifejezésre: Szülés után hónappal is (65 db)

Más is érezte szülés után (hónapokkal is) hogy "összébb ment" odabent?

Vagy csak velem van valami baj,de olyan érzésem van,mintha lerövidült volna a hüvelyem.

Legjobb válasz: Abszolút nem vagyok hozzáértõ, de talán nem a hüvelyed rövidült le, hanem a méhed és a méhnyak van lentebb, ezt érzheted úgy, mintha "rövidebb"lenne. 16 hónapos kisfiú anyukája

Abszolút nem vagyok hozzáértõ, de talán nem a hüvelyed rövidült le, hanem a méhed és a méhnyak van lentebb, ezt érzheted úgy, mintha "rövidebb"lenne. 16 hónapos kisfiú anyukája

Kismamik, szülés után hozzátok is odaköltözik anyukátok vagy anyósotok pár hétre vagy esetleg hónapra?

Még csak 9 hetes a Babuci, de már most tervezgeti anyósom, hogy 3-4 hétre odaköltözik hozzánk szülés után. Én nem akarom, igaz Õ lesz az els? babánk, de majd belejövök én mindenbe. Anyukám is jönni akar.

Legjobb válasz: Én 1 hetet engedtem, azt is azért mert császárral lett.De nekem nem is a kicsi körül kellett a segítség,hanem a háztartásban.Anyum jött,anyóssal csak veszekedtünk volna...nálunk õ az aki dirigálna....azt pedig nem hagyom.

Én 1 hetet engedtem, azt is azért mert császárral lett.De nekem nem is a kicsi körül kellett a segítség, hanem a háztartásban.Anyum jött, anyóssal csak veszekedtünk volna...nálunk õ az aki dirigálna....azt pedig nem hagyom.
szia.a párom kivette az apa szabiját+ még 1 hetet és 3-an ismerkedtünk egymással.Nekem annyi segítségem azért volt, hogy anyukám és anyósom fõztek és minden nap hozták, de ide nekm ne költözzön senki.egyébként szerintem neked se lesz sok dolgod.én mielött elmentem szülni, jol kitakarítottam a lakást, még mielött hazajöttük volna apa is, igy csak ami épp apró dolgokat csináltam csak.mosogatni a párom mosogatott, teregetni is õ.a bab körül meg még annyi minden sok nincs, csak sokig tart.amég tisztába teszed utána megeteted, aztán ha szerencséd van alszik a másik etetésig.addig aludj te is vagy beszélgess, vagy pihenj.
15:24 vagyok. Ha nem segíteni jönnek, hanem babázni, akkor jöjjenek a baba 3-4 hónapos korában, akkor már tényleg lehet õket dögönyözni. Egy újszülött csak alszik egész nap, nagyjából úgy 20 órát, nem túl sokat lehet vele kezdeni...
Én kifejezetten kértem, hogy senki ne jöjjön! Ez az elsõ idõszak úgy gondoltam, hogy csak hármunkra, az új családra tartozik. Ráadásul a férjem is szabin volt, õ segített mindenben. Anyukám részérõl volt egy kis sértõdés, de nem érdekelt. Szerettük volna ezeket az elsõ pillanatokat hármasban megélni. Nem mondom, hogy egyszerû volt, de nem bántam meg. Most a másodikat várom és tudom nehezebb lesz, ezért már nem tiltakozom annyira a segítség ellen, lehet anyósomat majd megkérem, hogy jöjjön el egy kicsit, mert a nagyobbik gyereknek szüksége lesz rá, nem nekem, neki. Tehát jöhet. A férjem is dolgozni fog, tehát más lesz a szituáció. Neked kell mérlegelni, te tudod, hogy hogy szeretnéd, mennyit bírsz. Azt hiszem az elsõ hármasban eltöltött napok egy életre szólnak, legalább is nálunk így volt! ;) boldog babavárást neked! 20 hetes km és egy 3 éves anyukája
Nézd, én boldogultam egyedül is, semmi ördöngösség nincs benne. Ha oda is költözik bármelyikõjük, akkor se engedd, hogy õ húzza-vonja a babát. Mutassa meg, hogy kell, de nem õ csináljon mindent, különben sohase tanulod meg. Inkább segítsenek a házimunkában, fõzzenek vagy ilyesmi. Ez nagyon nagy segítség lehet, de az ha a babán lógnak, az semmiképpen sem. Neked is rossz lesz, mert 9 hónapig vársz valakire, aztán meg se foghatod jóformán az elsõ hónapban? Nem jól van ez így, de te tudod.
A kérdező hozzászólása: 15:48-as, Ti ezek szerint nagyon jóban vagytok az anyósoddal?
Nekem anyukám nem él sajnos, de ugy érzem ha élne akkor engedném hogy jöjjön, meg hogy segitsen de csak õ.Anyosomrol szó sem lehet, meg se forduljon a fejébe hogy itt fog nálam tanyázni.Igaza van az elöttem szolonak, az én anyosom is lemaradi és azt hiszi most is mindig ugy van mint ezelött, pedig téved.Ja, és neki szokása mondani a kisbabáknak tü tü meg ne igizzelek, s közbe egy marok nyál megy rá a babára:) )Ugy hogy még nem tudom hogy fogom azt is elmondani hogy nem fogja meg igizni, nem kell mondja.
A kérdező hozzászólása: Köszi, most még nagyon rosszul vagyok egész nap, de majd csak jobb lesz. Odaköltözést én sem szívesen engednék, addig még van pár hét, majd csak lebeszéjük õket valahogyan.
mi kulfoldon elunk en januarba szulom meg a masodik babamat de nekem mar anyosom jovohonapba itt lesz(augusztus) anyukammal meg egy szinten lakunk...
Nekem anyum mondta hogy ha netán segítség kellene bármikor számíthatok rá csak egy telefon.Mert nekem pihenésre lesz szükségem nem pedig ugrálásra ha hazajövünk.Meg van párom mi is eltudjuk látni a babókát hisz mi leszünk a szülei.Nem kell hogy mások beleokoskodjanak hogy ezt így azt meg úgy, én nem így csinálnám hanem úgy.Nincs erre szükségünk.Majd ha mi igényeljük a segítséget úgyis szólni fogunk.Szerintem ez a normális.Boldog babavárást.Ide tuti nem költözik senki még egy napra sem:)
Isten ments, h bárki a nyakunkra üljön!Semmi gondom anyukámmal, de én elmondtam neki, h nem az a segítség, ha rajtunk lóg, hanem ha azt csinálja, amire megkérjük.Pl.fõzzön vmit 2 naponta és hozza át, vásároljon be, vasaljon stb.Anyósom sajnos nem él, de apósom azt gondolja, õ ért egy újszülötthöz, szval õt is le kellett állítani...tavaly született a 2.babám, és a végén mindent megoldottam segítség nélkül(gyors és gátmetszés mentes szülésem volt).A férjem, és a nagy fiam szívesen segített, ha kértem.Sztem a legjobb ilyenkor, ha magatokban vagytok, és együtt tanultok meg mindent.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint a távolság nem akadály:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, látom sokan gondolkodnak úgy, mint én. Sajnos messze lakunk egymástól anyóssal és a szüleimmelis, ezért nem tudnak egy héten többször is jönni.
Szia, A kislányom 6 hete született és mivel a kórházban végig velem volt, mire hazamentem, már el tudtam látni. A férjem is itthon volt az elsõ két héten. így nem volt szükség az anukákra, csak fõzés terén. Megmondtuk neki, hogy az elsõ hetekben mi 3an szeretnénk csak otthon lenni, mert össze kell szoknunk, hisz mi leszünk egy család. Õk elfogadták, nem volt sértõdés és hetente jöttek, de nem aludtak ott, csak napközbenre (pedig 150km-re laknak mindketten).
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, nagyon jó lenne háromasban lenni. Akkor szerintetek nem várhatják el tõlünk, hogy beleegyezzünk az odaköltözésbe, ugye?
nálunk ugy van/lesz hogy mi megyünk anyámhoz 1 hétre min, mert õ segit belerázódni mindenbe.én ennek nagyon örülök, mert kell a segitség azért.jó elég sok mindent tudunk, mert a barátnõmnek 2 picurja van és sokat jártunk hozzájuk babázni.anyosról meg annyit, hogy mi alapból anyóssal élünk, és ha idõre szülok õ pont nem lesz arra itthon mire kijövünk a kicsivel a korházból, mert mütik és utána egy honapra megy rehabra.de egyébbként õ sok vizet nem zavar. könnyü szülést mindenkinek. 35 hetes elsõ babás kismama
A kérdező hozzászólása: Igen-igen. Ezért nem szeretném, hogy olyan hosszú idõre jöjjön valaki, nem fõzni szeretnének, hanem babázni. Kicsit félek ettõl a dologtól, hogy nem lehet õket leszerelni. Meg is bántodtak rajta, hogy nem akarom, hogy odaköltözzenek, pedig szerintem egyáltalán nem kellene ezen megsértõdni. Nagyon várjuk már a babát, és tudom, hogy csak az örömnket rontanák el.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, átgondoljuk még egyszer-kétszer addig, hogy mi is legyen. De azt gondolommost, hogy háromasban fogjuk tölteni az elsõ heteket.
A kérdező hozzászólása: szoptatni nem szoptattam
Többet ettél mint terhesség elõtt.
A kérdező hozzászólása: Nem :)
Nem kapod be véletlenül a gyerkõc maradékát?? Vagy a fogamzásgátló??
A kérdező hozzászólása: nem szedek fogamzásgátlót, bébikém mindent megeszik:)
Akkor felborult a hormonháztartásod, menj vissza a nõgyógyászhoz, vagy a körzetihez és menj tovább vizsgálatokra.
Pajzsmirigyed rendben? Azt is el tudja intezni a terhesseg es ha alulmukodik, akkor hizast okoz. Szerintem endokrinologushoz fordulj, az komplexitasaban kezeli a hormonrendszert, nem ugy, mint a nodoki! Jobbulast, fogyast! ;-)
Ez engem is érdekelne!
A kérdező hozzászólása: mindenképpen elmegyek, köszömöm!!!!

Szülés után nektek is jobban hullott a hajatok? 3 és fél hónapja szültem kb 2 hete vettem észre hogy nagyon hullik. Ha volt valaki másnál is ilyen milyen szer vált be?

Legjobb válasz: igen, és ez így normális. a fordrászom elõre mondta, hogy ne ijedjek meg amikor elkezd hullani, csak gyorsabb a "hajváltás", nem csökken a mennyisége. õ sörélesztõ tablettát javasolt.

igen, és ez így normális. a fordrászom elõre mondta, hogy ne ijedjek meg amikor elkezd hullani, csak gyorsabb a "hajváltás", nem csökken a mennyisége. õ sörélesztõ tablettát javasolt.
Igen, ez sajnos általános jelenség:o( És így is marad még egy darabig, aztán fokozatosan megáll a hullás. Nagyon nem tudsz vele mit kezdeni, az hullik ki, ami a terhesség alatt nem hullott. Én a derékig érõ hajamat voltam kénytelen levágatni. Most a fülem alá ér egy kicsivel, de legalább nyugodt vagyok, hogy a Kicsi szájába nem kerül belõle!!!
nincs szer rá, kb 1-2 hónapig hullik a haj ez a hormonok változása miatt van. kitartás. nekem szinte már csomókban hullot.
Sajnos nem lehet ellene mit tenni mert hormonális. Nekem annyit mondott a fodrász, hogy talán lehet enyhíteni rajta (de ez is alkati) jó vitamin és vas ellátással (mert ezek hiánya a szervezetben súlyosbíthatják).
Én újra elkezdtem szedni a terhesvitamint, ez valamelyest enyhített rajta, de szerintem ami ki akart hullani, az kihullott. Most viszont rengeteg "új" (kb. 1 cm-esek, nagyon feltûnõ a hosszú hajamban) hajam van, úgyhogy ne izgulj, nem lesz kevesebb, mint terhesség elõtt, igaz több se! :-)
A kérdező hozzászólása: Az nem baj hogy hullik elég sûrû a hajam de minden tele van vele.Az zavar nagyon , begumizni nem tudom mert csak most növesztem.
Nekem is 3.5-4 hónapos volt a lányom amikor úgy elkezdett hullani, hogy nem mertem hajat mosni, mert mondom nem is marad hajam :) a homlokomnál két oldalon szinte kopasz is lettem. Nekem derékig érõ hajam van, így csak akkor jött ki sok, amikor megmostam. Azóta 9 hónapos a lányom és annyi sok új hajam lett, pedig alapban is nagyon sok hajam van. Szóval ne aggódj nem kopaszodsz meg :)
NEKEM IS RENGETEG HAJAM HULLT EL ILYENKOR. 8 HÓNAP UTÁN MAGÁTÓL VISSZANÕTT. AZÓTA FRUFRUM NÕTT AZ ÚJ HAJBÓL.

Szülés után vagyok 1 hónappal. Sajnos még rajtam maradt kb 10-15 kg felesleg, hogy tudom ezt még ha apránként is, de leadni? Legalább a hasamból szeretnék fogyni. Szoptatok is és azt mondák így nehezebb! Ötletek?

Legjobb válasz: Igen, vannak szerencsések, akik fogynak szoptatás alatt, van, aki pár hónap után vékonyabb, mint a szülés elõtt, de sajnos nem "jóakarat"kérdése, hogy egy csomó nõnek épp ellenkezõleg, tovább nõ a súlya, vagy jobb esetben stagnál. Egyébként én is így vagyok, mint te, konkrétan 15 kilóval szeretnék könnyebb lenni, de amint kicsivel is kevesebbet eszem, a tejemen is meglátszik, három hónapja szoptatok. Mostanában kezdtem el tornázni, és ha a kilókon nem is, de a formámon kezd látszni, javaslom neked is!

Igen, vannak szerencsések, akik fogynak szoptatás alatt, van, aki pár hónap után vékonyabb, mint a szülés elõtt, de sajnos nem "jóakarat"kérdése, hogy egy csomó nõnek épp ellenkezõleg, tovább nõ a súlya, vagy jobb esetben stagnál. Egyébként én is így vagyok, mint te, konkrétan 15 kilóval szeretnék könnyebb lenni, de amint kicsivel is kevesebbet eszem, a tejemen is meglátszik, három hónapja szoptatok. Mostanában kezdtem el tornázni, és ha a kilókon nem is, de a formámon kezd látszni, javaslom neked is!
1 hónapos baba mellett akarsz fogyózni? Ne haragudj, de ez butaság! Élvezz vele inkább minden percet, örülj, hogy tudod szoptatni és azon gondolkodj inkább, hogy hogyan tudsz minél táplálóbb kajákat összeállítani magadnak, hogy a picinek is legyen elég tápanyag. Majd ha már nem szoptatsz, akkor el lehet kezdeni okosan étkezni és mozogni. Ennek most nincs itt az ideje.
sehogy ! ha akarsz csökkentsd a szénhidrát meg a cukor mennyiséget. én szoptatás alatt nem tudtam többet ettem mint terhesség alatt. rajtam is maradt vagy 16 kg. 8 hónapig szoptattam. amikor abbahagytam elkezdtem diétázni már csak pár kiló van. de változott is az alakom. szerintem várd ki amíg szoptatsz és utána majd úgyis lemegy
Nekem épp a szoptatással ment le egy év alatt 30 kg. Persze napi 5 km babakocsis séta sem árt mellé. Szénhidrátcsökkentés tényleg jó, szándékosan viszont ne fogyózz!
Ki az, aki azt mondta, hogy szoptatás alatt nehezebb leadni? Ne foglalkozz az ilyen "jóakarókkal", én fél éves koráig szoptattam a fiamat, nem diétáztam, még csak tornázni sem tornáztam és lement 8 kg plussz! Kiváncsi vagy a titokra? A szoptatás alatt a zsír beleépül az anyatejbe, illetve a sok sétával amit a kisbabáddal teszel hozzásegít ahhoz hogy lemenjen a felesleg. Majd fél év múlva írj, hogy hol állsz, de most még ne akarj leadni semmit! Ahogy elõttem is írták, az a fontos, hogy tudod szoptatni a kicsit és Te is jól vagy! A kilók késõbb is ráérnek:) Jó babázást.
A szoptatás a méh visszahúzódását is segíti és attól a pocak kissebb lesz.Most nem te vagy a legfontosabb, egyél rendesen ne koplalj.
igaza van az elõttem szólóknak. ez alkat kérdése.- és nem jóakarat ! van aki fogy van aki nem vagy hízik is. próbálj kevesebb szénhidrátot, cukrot enni. nekem ez nem ment. de neked sok sikert. diétázni meg nem szabad. majd lemegy ha már nem szoptatsz.

Szülés után akinek hamarabb megjött a menstruáció, a kilók hamarabb mentek le? Az első gyereknél 13 hónap után jött meg először, nem is fogytam csak 1.5 év után.

van akinek 4-5-6 hónap után megjött és már is mentek a kilók lefele,ezt úgy mondták,van ehhez valami köze??

Legjobb válasz: Szia!nekem 2 hónap után megjött szerencsére a babámnak ez nem volt gond 15 hónapos koráig szopizott!Mivel 7 kor fürdettem elõtte ettem mert tudtam hogy 11ig megvan a programon akkor már nem ettem!Mire abba hagyta a szopizást már újra szülés elõtti súlyom volt!De sok függ attól is kinek milyenek a génjei!Szerintem így is hamar vissza nyerted az alakod ne aggódj minden megy a maga útján! :)

Lehet benne valami. Nekem eddig 2x jött meg (13 hós) és már 8 kilót fogytam. Valahogy nem kívánom annyira a szénhidrátot. Viszont hozzá tartozik, hogy szülési komplikációk miatt kb. 1-2 hónapig ágyhoz voltam kötve és csak fokozatosan nyertem vissza az izmaimat is.
Szia!nekem 2 hónap után megjött szerencsére a babámnak ez nem volt gond 15 hónapos koráig szopizott!Mivel 7 kor fürdettem elõtte ettem mert tudtam hogy 11ig megvan a programon akkor már nem ettem!Mire abba hagyta a szopizást már újra szülés elõtti súlyom volt!De sok függ attól is kinek milyenek a génjei!Szerintem így is hamar vissza nyerted az alakod ne aggódj minden megy a maga útján! :)
8hónapos a lányom, eddig 4szer jött meg. Az elsõ menzis szoptatás nem tetszett neki, de azon túl minden Ok volt. A súlyomról annyit, hogy -5kg-nál járok. 12kg-t híztam, 17kgt fogytam:S semmit se tudok hordani, mert minden leesik rólam, övvel is:( A fiammal a gyerekágy után elkezdtem fog-gátlót szedni, elsõ körben 2hetente megjött, abba is hagytam, összesen 8szor jött meg, mire terhes lettem, és szintén horrort fogytam, a lánykori súlyom alatt vagyok, ennél egyszer voltam könnyebb, de akkor olyan is volt az életvitelem.
Nálam nem volt összefüggés a menstruáció és a kilók között. Több, mint 1évig szoptattam, 6hóig kizárólag anyatejes volt a babám, mégis minden hónapban ugyanúgy menstruáltam, mintha semmi sem történt volna. Szülés után azonnal annyi kg lettem, mint teherbeeséskor, viszont a szoptatás alatt feljött kb.4kg, s közben rendszeresen menstruáltam. Szoptatás abbahagyása után picit odafigyeltem és csak úgy olvadtak le a kilók. Gondolom amiatt is, mert folyton rohangálok a Pici után és enni is alig van idõm mellette. :)
én 3 hónapja szültem és pontosan akkor meg is jött(tegnap).Azt nem tudom hogy hamarabb mennek e le a kilók.Én már a terhességem, elõtti súlynál vagyok meg kicsit lejjebb 2 kg val.(terhesség alatt 8kg híztam)Én csak reménykedek hogy megy még lejjebb mert sajnos pajzsmirigy beteg vagyok így nehezen fogyok és van rajtam plusz kiló.
hát a kilókat nem tudom, de nem jó az túl hamar, mert megváltozik a tej íze, rossz lesz! van olyan kicsi, aki akkor nem is akar szopizni. Tartalmas ételeket egyél, vitamindúsat és kenyeret, krumplit, rizst keveset. Szigorúnan csak cukor nélküli italt(úgy nagyon észrevétlenül dõl be a kalória)- +szoptatás + az elsõ gyerekkel is a teendõk (nem fogsz unatkozni) = menni fognak azok a kilók lefele
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
szia! nekem 5. hónaptól van rendes menzeszem, addig szedtem cerazettet a 6 hete kontroll óta és folyton véreztem, abbahagytam és óramû pontossággal minden hónapban havizom. és igen kb azóta fogyok is. 55 kg voltam szülés után 1 hónappal, most 48 kg vagyok, kislányom 14 hónapo.
még szoptatok, és nem is volt probléma a tejjel.

Van, akinek szülés után 7 hónappal is nagy maradt a hasa?

Teljesen le vagyok lombozva. A második fiam már 7 és fél hónapos, és még akkora a hasam, hogy a szomszédasszony megkérdezte, hogy már megint terhes vagyok :( Akkora, mintha 5-6 hónapos terhes lennék, pedig amúgy nem vagyok kövér (nem tudom hány kiló vagyok, de a 38-as nadrág lötyög rajtam, a 36-os kissé sz?k.)... Voltam sebésznél, még 4 hónapja, akkor adott hasköt?t, nem sokat ért. Tornászom is 1 hónapja, és nem nagyon van látszata. Ha eddig nem ment le, eztán se fog? Sokszor sírtam emiatt. Ráadásul a férjem szerint úgyis olyan lesz, mint rég, ne aggódjak, ez még jobban aggaszt, mert mit szól majd, ha mégsem lesz már olyan lapos soha a hasam. A fiamért persze, megérte! Csak annyira rossz, ha megszólnak a kinézetem miatt :( Tudom, más is kérdezte, nekik sikerült eltüntetni? Más is kiborul ennyire ezen?

Legjobb válasz: Én szülés után 8,5 hónappal is úgy nézek ki, mint aki 5-6 hónapos terhes. Meg is szokták kérdezni, de engem nem érdekel. A kötényhas sajnos nem megy le, mert a bõr nyúlt meg annyira, hogy nem tud visszahúzódni. Az csak sebészi úton távolítható el. Ha csak zsír maradt ott, azt le lehet tornázni, fogyózni. Nekem az elõbbi van, egy nagy lógó bõrtömeg, de nem érdekel már. Szerencsére a páromat sem zavarja, sõt...

Én szülés után 8, 5 hónappal is úgy nézek ki, mint aki 5-6 hónapos terhes. Meg is szokták kérdezni, de engem nem érdekel. A kötényhas sajnos nem megy le, mert a bõr nyúlt meg annyira, hogy nem tud visszahúzódni. Az csak sebészi úton távolítható el. Ha csak zsír maradt ott, azt le lehet tornázni, fogyózni. Nekem az elõbbi van, egy nagy lógó bõrtömeg, de nem érdekel már. Szerencsére a páromat sem zavarja, sõt...
Szia, én is ebben a cipõben járok, tisztára ki vagyok tõle borulva. Most 7 hónapos a kisfiunk és mindenki kérdezi, hogy ugye jön a másik bébi? Én meg udvariasan válaszolok, hogy nem, csak a hasam ekkora (kb. mint 5-6 hós terhesen) és belül sírok:-( Szörnyû a tükörbe néznem, még a párom elõtt is szégyellem, aki viszont elfogadja, nem zavarja. Ráadásul elég hülye így a testalkatom, mert annak ellenére, hogy szoptatok, alig van mellem, így még jobban feltûnõ a nagy hasam (alapjában véve mindenhol vékony vagyok, csak a hasam szörnyû nagy). Ha arra gondolok, hogy van egy édes kisfiunk cserébe, akkor megérte, de az önbizalmam romokban hever. Ráadásul nekem nem háj van a hasamon, hanem lógó bõr (a nyolcvan éves nagymamámnak feszesebb a bõr a hasán, mint nekem...), amit csak lemûttetni lehet, lemozogni soha...Próbálom magam elfogadni így, de ez egyelõre elég nehéz. Nem tudom, mit fogok magammal kezdeni a nyaraláson a strandon, már elõre rettegek. Azért jó tudni, hogy nem csak nekem van ilyen problémám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok! Tényleg jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. Nekem is a bõr is csúnya lógós, és még alatta a hasam is mindenestõl elõrébb maradt a kelleténél :( No, igen és nekem is aprócska mellem van, pedig szoptatok, így a hasam eleje a mellem vonala elõtt áll. Rémes látvány. Viszont a gyermekem gyönyörû :) Az anyukám azzal biztat, hogy a bõr is lesz jobb (persze nem a régi!), de még 1-2 évvel a szülés után is javulgat. Próbálok hinni neki... Sok sikert nektek is!

Másnál is volt olyan, hogy szülés után több hónappal ismét kezdett magába fordulni?

Kisfiam 8,5 hónapos. Az els? pár hét katasztrófa volt. Állandóan sírtam, úgy éreztem nem tudom ?t eléggé szeretni, a régi életemet akartam. Aztán nagy nehezen de minden jobb lett, és imádom a fiamat. Kb 2 hete viszont nagyon feszült vagyok, és nem tudom az okát. Nincs türelmem a fiamhoz, pedig elég nyugodt gyerek. Most is kihozott a sodromból, mert nem akart aludni, és állandóan kidobálta a cumikat a kiságyból, és várta mikor megyek be. Cumi nélkül viszont nem alszik el. A végén felemeltem egy picit a hangomat, hogy most már fejezze be. Utána persze még szarabbul éreztem magam. Nem tudok semminek se örülni. A múlt héten egyedül mentem a boltba vásárolni, és egy kicsit csavarogni akkor a férjem vigyázott a picire. Az jó volt, de sajnos ? sokat dolgozik, így ezt ritkán tehetem meg. Sajnos más segítségem nincs, a barátn?k pedig messze vannak.:(((Remélem nemsokára jobb lesz.

Legjobb válasz: Meg vagyok róla gyõzõdve (fõképp így utólag) hogy nálam a szülés után i depresszió anno a lányom kb 8 hónapos kora körül kezdõdött, és másfél éves koráig tartott. Elõtte úgy éreztem tökéletes minden, a gyerek is én is,összeárzódtunk stb, és egyszer csak valahogy elkezdtem befordulni. Úgyhogy szerintem ez a depreszió vay legalábbis annak az elõzménye, a rossz hangulat egyáltalán nem csak szülés után jeelntekzhet.

Meg vagyok róla gyõzõdve (fõképp így utólag) hogy nálam a szülés után i depresszió anno a lányom kb 8 hónapos kora körül kezdõdött, és másfél éves koráig tartott. Elõtte úgy éreztem tökéletes minden, a gyerek is én is, összeárzódtunk stb, és egyszer csak valahogy elkezdtem befordulni. Úgyhogy szerintem ez a depreszió vay legalábbis annak az elõzménye, a rossz hangulat egyáltalán nem csak szülés után jeelntekzhet.
nekem kb 6 honapos volt a lanyom, amikor is azr hittem, hogy megbolondulok a 4 fal kozott. Kulfoldon elek, ferjem ejjal-nappal dolgozik. 2 es fel evig nem voltam sehol gyerek nelkul (neha neha a fodrasz hazhoz jon, orvoshoz gyerekestol megyek stb). Egyebkent a dackorszak rosszabb lesz. Viszont ideiglenes, lanyom 3 eves, azota egyutt csinalunk mindent, o a legjobb baratnom.
Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna!Az én babám is majdnem 8, 5 hónapos.Nem tudom miért van ez, de rájöttem, hogy a csavargás segít rajta.Ha sétálok a babával sokat akkor nem húzom fel magam annyira mint amikor csak itthon jövök megyek, vagy a boltba szaladunk el.Próbálj meg sokat sétálni te is akár céltalanul is. Ha beszélgetni szeretnél írj privit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Igen arra már én is rájöttem, ha megyünk valahová, akkor sokkal jobb mint amikor itthon vagyunk, és az idõ sem telik úgy:)
Nekem tavaly márciusban született a lányom, szülés után kicsit sem voltam depis (lehet azért mert tavasz volt), de télen... Addigra telítõdtem azzal, hogy csak a gyerek és más semmi. Nem jártam sehova, a barátnõim nemigen kerestek. Totál magam alatt voltam, szegény férjemnek sokszor az idegeire mentem(néha még a magaméra is) és nem volt türelmem a lányomhoz. Szerintem nálad is az lehet a baj, hogy csak a gyerek körül forog az életed és nem tudsz kikapcsolódni. Beszéld meg a férjeddel, hogy amikor otthon van, vigyázzon a fiatokra, te pedig menj el csavarogni, olvass, kertészked, vagy csinálja bármit amihez kedved van. Legyen legalább kéthetente egy nap ami csak a tiéd. Te feltöltõdsz, amibõl mindenki profitálni fog, mert több türelmed és jobb kedved lesz. :)
Nem valószínû. Csak 5 hónapja szültél, a tested még mindig regenerálódik. Én 1 évvel a szülés után tudtam újra elviselni a tampont.
Én tudtam használni 5 hónapra szülés után megjött.Nagyon sok belsõ varatom volt(vákumfogoztak)de semmi gondom a tamponnal...
A harmadik mensinél tudtam használni, de nem volt valami kellemes amikor felraktam!
Rendezõdnifog, ne aggodj!Viszont a barátnõm nagynénje Svájcban nõgyógyász...nagyon tampon ellenes, szerinte egyáltalán nem lenne szabad használni. Én hallgattam rá, csak extrém esetben használom, egyébként csak betéteket...nagyon jók vannak már!
Nekem is 5.hónapra jött meg elõször, szintén voltak belsõ varrataim, de nekem nem volt probléma a tampon használata. Csak arra figyeltem eleinte, hogy eggyel kisebbet használtam, mint szülés elõtt, és nem cseréltem le addig, amíg nem szívta meg magát rendesen. Szárazon azért nem volt valami vidám kihúzni..

Miért van ez? Szülés után 10 hónappal jött meg újra a menstruációm. Azóta eltelt 8 hónap, de még mindig nagyon kevés a mennyisége. Régebben szinte ömlött belőlem a vér, de most tart 2-3 napig, és a mennyisége is minimális.

Más is járt így?

Legjobb válasz: szoptatsz esetleg?mert az befolyásoló tényezõ. De amúgy általában minden nõnek megváltozik a mensije szülés után.Nekem pl az elsõ 3 alkalom brutál durva volt mennyiségileg, azóta meg sokkal könnyebb mint elõtte.Szóval nekem is könnyebb lett:)

szoptatsz esetleg?mert az befolyásoló tényezõ. De amúgy általában minden nõnek megváltozik a mensije szülés után.Nekem pl az elsõ 3 alkalom brutál durva volt mennyiségileg, azóta meg sokkal könnyebb mint elõtte.Szóval nekem is könnyebb lett:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!