Találatok a következő kifejezésre: Szülés után héttel vagyok, (85 db)

Azt szeretném meg tudni hogy a szülés után egybe vagy külön külön vátgatom e az anyaságitámogatást a gyest és a családi potlékot elsö születendö gyermekemet várom jelenleg a 39. hétben járok?

szerintetek egyben vagy külön külön fogom meg kapni ??????

Legjobb válasz: mindent egybe ha már megdolgoztál érte!!!!!! Nyújtsd a markodat, biztos sokat tettél a közösbe!

mindent egybe ha már megdolgoztál érte!!!!!! Nyújtsd a markodat, biztos sokat tettél a közösbe!
Anyaságit külön gyest családit egybe.
Mi az a vátgatom?
Mi az, hogy egybe vagy külön külön? Úgy érted, hogy idõben egyszerre?
A kérdező hozzászólása: igen idöre gondolok hogy egyben várhatom e az egyésznek az összegét vagy az anyaságit külön a többitöl
A kérdező hozzászólása: szoval arra vagyok kiváncsi gogy a szülés után mikor meg igénylem majd ezeket hogy egyben várhatom a a gyest a családit és az anyaságit ?
Anyaságira 8 napos határideje van a Kincstárnak, ez idõ alatt el kell bírálnia az igényt és ki kell utalnia az összeget. A többire 30 napos határidõ van. Ha elbírálják az is hamarabb, akár egyben is érkezhet a pénz, de általában külön megy. Ráadásul most pánikoló szülõk elárasztották a kincstárt iskolalátogatási igazolásokkal, emiatt halomban áll a munka, kicsit lassabban mennek a dolgok, de a határidõt még tartják.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a tanácsokat

Szülés után a 6 hetes control a szülés után 6 hétre van, vagy amikor haza engedtek utánna 6 hét?

Legjobb válasz: A szülés dátumához képest hat hét. De ha picit hamarabb mész vagy akár egy kicsit késõbb annak nincs különösebb jelentõsége.

A szülés dátumához képest hat hét. De ha picit hamarabb mész vagy akár egy kicsit késõbb annak nincs különösebb jelentõsége.
Szüléstõl számított 6 hét. Én pont azon a napon voltam, mikor a baba 6 hetes volt, barátnõm 3 héttel késõbb, semmi jelentõsége.
6 hét, plusz mínusz egy két nap belefér.

36 hetes kismama vagyok, 54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Legjobb válasz: Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.

Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :) Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra elõjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggõ lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után fõleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az elsõ hetekben nagyon sokat leadott.
Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt. Egyébként teljesen egyénfüggõ. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.
Én vékony voltam szülés elõtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam elõször mérlegre és pont annyi voltam mint szülés elõtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Õ picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Elõlrõl persze annál inkább... egy jó nagy poci :) , és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
Szia. Én az elsõ terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-rõl indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsõval a szüléskor pont 10 kg ment le, ebbõl 4130 volt a baba, majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre, eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerû alkat, mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam , de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni, most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom, már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj , olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak elõtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz idõd arra hogy ezzel foglalkozz!

Maradt valakinek a cukorbetegség szülés után is? Ezt mikor nézik, közvetlenül a szülés után, vagy a hat hét után?

akinek megmaradt, az a szülés után is ugyanúgy diétázik, vagy lazít rajta, nem úgy mint terhesség alatt?

Legjobb válasz: szia! ezt nem nézik, szülés után már sz.rnak ránk :) neked kell elmenni megnézetni, ha akarod én is cukorbeteg voltam, de azóta még csak egyszer nézettem, nem éhgyomorra. kicsit magas volt, de nem vészes. de egyébként van olyan, hogy szülés után is megmarad.

szia! ezt nem nézik, szülés után már sz.rnak ránk :) neked kell elmenni megnézetni, ha akarod én is cukorbeteg voltam, de azóta még csak egyszer nézettem, nem éhgyomorra. kicsit magas volt, de nem vészes. de egyébként van olyan, hogy szülés után is megmarad.
A 3. válaszoló vagyok. A Margit kórházba jártam, de az utolsó hónapban orvost és kórházat váltottam, pont a cukorbetegség miatt, hogyha bármi gond lenne a babával akkor el tudják azonnal látni. A Baross utcai klinikán szültem így, mert ott van gyermek intenzív. Hál istennek nem volt szükség rá, de a biztosra mentem...Ha még nem szültél esetleg kérdezz rá az orvosodnál, hogy a babát, hogy tudják ellátni ha probléma lenne a cukrával, vagy esetleg át kell szállítani másik kórházba.Nem mindegy mert az is idõ.
elõzõ A vajúdás allat nekem is többször mérte szülésznõ.
Nekem mondaták a kórházabn, hogy csinálatssak szülés után 6 héttel vérképet, mivel terhességi cukorbetegségem vilt, illetve aszülés után vért kaptam, annyira alacsony volt a haematokritem. Azóta voltam vérvételen, a cukrom teljesen jó lett.
második vagyok, Cegléden szültem, de én csak diétáztam, inzulin nem kellett, így elmúlt
Szia! Nekem folyamatosan mérnem kellett a vajúdás alatt, de mivel pont éjszaka volt és az éjjeli hosszantartó inzulin bennem volt így jó volt a cukorszintem. A babámét is fokozottan nézték egészen addig míg haza nem jöttünk és nekem is mérnem kellett még utána két hétig. A diétát tartottam és tartom azóta is mivel ötbõl öt orvos közölte, hogy idõ kérdése és cukros leszek a genetikai hajlam és a családfám miatt. Most 13 hónapos a babám és már két hónapja vannak nagyon magas kiurgó értékeim, ezért hamarosan felveszem a kapcsolatot anyukám volt cukororvosával. Ha te terhességi cukros vagy és van cukormérõd akkor vidd magaddal a szülésre és mérjed közben és utána is. És természetesen a diéta kötelezõ! Minden jót.
Én a balassagyarmatiba szültem, senkit nem érdekelt szülés után a cukor. Se a kórházat, se a háziorvost, se a védõnõt. Annyit se mondtak, hogy nézessem meg. Van itthon mérõm, néha megnéztem, nálam minden rendben.
A kérdező hozzászólása: melyik kórházban szültetek? remélem nekem sem marad meg a cukor...
Nekem a szülés után mérték a kórházban folyamatosan, akkor minden rendben volt. Aztán én jelentkeztem 6 hét után terheléses mérésre. Sajnos nagyon magas volt (19). Már 7 hónapja szültem és nem múlt el azóta sem. Napi 4X szúrom az inzulint, természetesen diétáznom kell. Úgy néz ki, hogy már cukorbeteg maradok :( Remélem neked elmúlik! Minden jót!
nálunk se nézték szülés után, de nagyon alacsony lehetett 19 órás vajúdás és szülés után, és a dokim és a szülésznõm is azzal engedtek fel az osztályra, hogy már belém töltöttek néhány mini islert és linzert, azt mondták egyek mindent, aztán itthon megnézettem a háziorvosommal és rendben volt
utolsó elõtti vagyok a szülés után rõgtön nézték a baba cukrát és mivel 2, 7 volt, kapott cukros vizet (Margit kórházban)

Szülés után a szexszel tényleg meg kell várni a 6 hetet, vagy elég, ha a vérzés, folyás elmúlik?

Legjobb válasz: Szia! Igen célszerû megvárni a 6 hetet, mert ennyi idõ kell a méh és a hüvely regenerálódásához, mert szülés után 6 hétig még nagyon sérülékeny!! Nekem ezt tanácsolták, mi kitartottunk a 6.hétig, de van olyan ismerõsöm aki 3 hetet sem várt... De szerintem a te érdekedben mindenképpen célszerû várni! Jó egészséget! :)

Szia! Igen célszerû megvárni a 6 hetet, mert ennyi idõ kell a méh és a hüvely regenerálódásához, mert szülés után 6 hétig még nagyon sérülékeny!! Nekem ezt tanácsolták, mi kitartottunk a 6.hétig, de van olyan ismerõsöm aki 3 hetet sem várt... De szerintem a te érdekedben mindenképpen célszerû várni! Jó egészséget! :)
Végülis te döntöd el, meddig vársz. Az ajánlott az, hogy a kontroll után kezdjétek újra. Én az elsõ baba után 7 hétre mentem vissza kontrollra, és mikor a doki mondta minden rendben, este megtámadtam apust ;) A második babóval már 6 hét után mentem kontrollra. És este jöhetett az akció :)
Én úgy vagyok vele, hogy biztos nem véletlen, hogy 6 hetet javasolnak, a dokinak tök mindegy lenne, hogy az ember szeretkezik-e a párjával, vagy nem. azért szerintem ezt ki lehet(ne) bírni, elég sok mindenrõl lemondunk, ennyi igazán nem számít :-)
Szia! A fertõzés miatt szokták mondani, hogy várjuk meg a 6 hetet. Én az 5-ik héten szexeltem elõször párommal, de nem élvezett belém. Már nem bírtuk tovább:-) Ennyit tudtam hozzáfûzni, remélem segít! Erika

Szülés után 5 hétig tartott a gyermekágyi vérzésem-folyásom. Elmúlt, aztán másfél hétre rá megint elkezdett ilyen véres-rózsaszínes folyásom lenni. Már 3 napja tarrt. Baj lehet? Vagy ez normális h elmúlt aztán most megint van?

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam kb 6 hétig tartott szülés után. Aztán abba maradt és pár hétre megint foltos lett a bugyim. Azt hittem, hogy mensi lesz de azóta sem jött meg. És nem is vérezgetek. Én kérdeztem az orvosomat de azt mondta , hogy még mindig tisztulok. Ugyhogy normális. Én szoptatok, most 3, 5 hós a babám.

Szia! Én is így voltam kb 6 hétig tartott szülés után. Aztán abba maradt és pár hétre megint foltos lett a bugyim. Azt hittem, hogy mensi lesz de azóta sem jött meg. És nem is vérezgetek. Én kérdeztem az orvosomat de azt mondta , hogy még mindig tisztulok. Ugyhogy normális. Én szoptatok, most 3, 5 hós a babám.
Teljesen normális, ne aggódj! Nekem így ez történt, aztán ez is elmúlt. De szülés után a kórházi védõnõ odajött, s el is mondta ezt. Ezek szerint Neked nem. :( De ha félsz, szerintem hívd fel az orvosodat (vagy a szülészetet), Õk biztosan megnyugtatóbb választ adnak Neked mint mi. :)
A kérdező hozzászólása: sejtettem h tisztulok még mindíg.mert menszinek ez nagyon kevés, meg még szoptatok is addig meg nem hiszem h menszizni fogok még szoptatok.csak nekem ez fura mert az elsõ szülés után 6 hétig tartott és miután elmúlt már nem kezdõdött újból.kórházban sajnos nem mondták h ilyen elõfordulhat.és mikor elmúlt 5 héttel szülés után, rá pár napra együtt voltam a párommal.ezzel nem okoztam problémát?

Hogy érzitek magatokat a szülés után 6 héttel? Császár vagy természetes szülés után?

6 hete szültem császárral,nehezen javulok és még nem nyertem vissza az er?met!

Legjobb válasz: Én 2 hónapja szültem, és nem vagyok még én sem erõm teljében..Én ott követtem el a hibát, hogy nem hittem el, hogy ha a 6 hetet nem pihenem végig "szigorúan", akkor a gyermekágyas idõszak végére olyan leszek, mint akin átment egy úthenger...:) Hát én tele adrenalinnal végigpörögtem az elsõ 2-3 hetet (karácsony, vendégség, 10 fõre fõztem, körbeugráltam mindenkit), most iszom ennek a levét. Legközelebb másképp csinálom majd. Biztos leszünk még olyanok mint régen. hk

Én 2 hónapja szültem, és nem vagyok még én sem erõm teljében..Én ott követtem el a hibát, hogy nem hittem el, hogy ha a 6 hetet nem pihenem végig "szigorúan", akkor a gyermekágyas idõszak végére olyan leszek, mint akin átment egy úthenger...:) Hát én tele adrenalinnal végigpörögtem az elsõ 2-3 hetet (karácsony, vendégség, 10 fõre fõztem, körbeugráltam mindenkit), most iszom ennek a levét. Legközelebb másképp csinálom majd. Biztos leszünk még olyanok mint régen. hk
Nekem 6 hete volt császárom és jól vagyok, semmi panaszom. Én legalábbis így érzem jövõhéten megyek kontrollra, remélem a dokim is ezt mondja majd!!!
A kérdező hozzászólása: És nem fáj, dagad a heg környéke?mert nekem igen és néha el kell a fájdalom csillapító!

TGYÁS-t lehet előre igényelni 4 héttel a várható szülés előtt vagy csak szülés után és akkor visszamenőleg 4 hétre?

Második babámat várom. Elméletileg június 11-re vagyok kiírva. Ahogy lejárt a GYED-em elmentem szabira a cégemhez, de az lejár most május 11-én. Menjek szerintetek fizetés nélküli szabira? Szívesen mennék táppénzre, de az nem bunkóság a cég felé? Mert ugye ténylegesen nem dolgoztam most ott egy napot sem, csak a szabikat vettem ki és a táppénzt eleinte a cégnek kell fizetni, nem az OEP-nek. Ezért gondoltam pár nap fizetés nélküli szabira mennék, és ha lehet akkor igényelném a TGYÁS-t. De nem tudom előre lehet-e vagy csak szülés után visszamenőleg. :S

Legjobb válasz: TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

Hogy érdemes használni szülés után a haskötőt? Mennyire kell megszorítani, hány órán legyen fent naponta? (már 7 héttel túl vagyok a szülésen, de még mindig tekintélyes a hasam)

Legjobb válasz: Nekem anno 3 hetet mondtak, naponta 5órát nap közben, és egész éjszaka. De már a szülés után pár órával fel kellett tenni. A hasfalam egész szépen visszament, de a háj az maradt. Annak kellett 8 hónap, hogy eltünjön.

Nekem anno 3 hetet mondtak, naponta 5órát nap közben, és egész éjszaka. De már a szülés után pár órával fel kellett tenni. A hasfalam egész szépen visszament, de a háj az maradt. Annak kellett 8 hónap, hogy eltünjön.

Szülés után vagyok 6 héttel. Belül varrtak, kívül semmi. Tágulok még és ez csak azért van mert x ideje nem szeretkeztünk?

Nagyon sz?k vagyok odalent, a párom szerint tök jó, amikor már "bejáródik" . De a behatolás elég kellemetlen. Ez elfog múlni és tágulni fogok? Összébb varrhattak mint amilyen voltam?

Legjobb válasz: Idõ kell neki még rendbe jön. Nekem 6 héttel a szülés után annyira fájt a szex, hogy egyáltalán nem volt kedvem hozzá. Kb. 4 hónap után mondtam azt hogy már nem fáj. Most 5 és fél hónapos a lányom, de van hogy még mindig fáj egy picit a behatolás.

Idõ kell neki még rendbe jön. Nekem 6 héttel a szülés után annyira fájt a szex, hogy egyáltalán nem volt kedvem hozzá. Kb. 4 hónap után mondtam azt hogy már nem fáj. Most 5 és fél hónapos a lányom, de van hogy még mindig fáj egy picit a behatolás.
Érzékeny még belül, meg azért ott is seb volt, majd idõvel jobb lesz. A behatolás nekem majdnem egy évig kellemetlen volt. Persze az aktus többi része jó volt, de az elsõ másodpercek sajnos nem annyira.
Használj síkosítót az sokat javít a konfort érzeten. Nálam 6 hónap kellet hogy "mûködjön" visszanyerje eredeti állapotát....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!