Találatok a következő kifejezésre: Szülés után héttel ha (69 db)

A megnövekedett testsúly miatt (40. hétben vagyok) nagyon fáj a térdizületem mostanában. Szülés után ill. ha lemegy a súlyomból, már nem fog fájni, ugye? Nem marad meg a térdfájás?

Legjobb válasz: Én 23 kilót híztam, nekem is nagyon fájtak a térdeim. 7 hete szültem, lement 12 kiló rólam, és most kezd enyhülni a fájás. 2 hete még recsegett-ropogott a térdem. (Nekem azt mondták, hogy fél év is eltelhet, mire teljesen helyrejön.)

Én 23 kilót híztam, nekem is nagyon fájtak a térdeim. 7 hete szültem, lement 12 kiló rólam, és most kezd enyhülni a fájás. 2 hete még recsegett-ropogott a térdem. (Nekem azt mondták, hogy fél év is eltelhet, mire teljesen helyrejön.)
En 25 kg-t szedtem fel, teljesen kivoltak a térdeim meg a hátam. Sajna szoptatás alatt még csak híztam, de utána elkezdtem fogyizni, már az elso 5 kg után éreztem a kulonbséget!!!!most tartok 12-nél, szerencsére semmi gond. Orvoshoz nem mentem, mert az elso, amit mint okot említett volna, az a túlsúly, szóval gondoltam, ha a fogyás nem segít, akkor megyek majd csak.
A kérdező hozzászólása: Hát, én is 25 kg-nál tartok. Köszönöm a válaszokat. Bízom benne, hogy egy pár kiló szülés után lemegy és egy kicsit jobb lesz. Jó babázást Nekünk! ;-)
Én is így vagyok, nekem is nagyon fáj a térdem. Éppen tegnap kérdeztem ugyanezt, és azt írták, helyre fog jönni, ha meg nem, irány a doki.
Én 16ot szedtem fel, 3hónapja szültem 3kilo ment le, szoptatok nem diétázok így nem megy semerre, de nekem is nagyon fáj a térdem a hátam sõt néha a derekam is..na meg a talpam ha elfáradok nagyon..

Majdnem három héttel szülés után normális ha a vérzéssel kijött belőlem valami szilárdabb cucc is? Eddig nem volt ilyen.

Bocs a fogalmazásért, de egy jókora húscafatnak kinéző valami, legalább egy 200 Ft-os érményi. Tök normális a vérzésem, eddig max néha volt egy-egy kisebb darab, max egy lencsényi, de az is inkább az elején, mostanában nem. Csökkent is a vérzés már, de ma egy időre kicsit erősebb lett, aztán pisiléskor kicsusszant ez az izé...

Legjobb válasz: 1-2 cm-ig gondolnám normálisnak laikusként.. Talán nyálkahártya darab (rosszabb esetben lepény? darab, de arra nem gondolnék). Az a lényeg, hogy kijött, bármi is volt.

1-2 cm-ig gondolnám normálisnak laikusként.. Talán nyálkahártya darab (rosszabb esetben lepény? darab, de arra nem gondolnék). Az a lényeg, hogy kijött, bármi is volt.
Nekem is volt ilyen, szülés után kb. 3 héttel. Nagyon megijedtem, hívtam a dokimat, de megnyugtatott, hogy ez teljesen normális!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nekem is volt, még a kórházban, végigsírtam miatta az éjszakát... Most már magamat sem értem, de akkor azt hittem, hogy tán még el is patkolok. :)
Hematóma? Nekem így volt, a doki utána ki is tisztított még egyszer (igaz, közvetlenül a szülés után is nagyon véreztem)
Nekem mult penteken volt ilyen, pisileskor kicsusszant egy tampon meretu szinte kemeny ize, 5 hettel szules utan. Felhivtam a dokit, berendelt az izevel egyutt, megnezett es megnyugtatott h nincs baj. Nekem unkabb sargas szine volt es nagyon tomor. Viszont valamiert csak berendelt, szoval azert szerintem egy telefont meger.

Szülés után ha már van menstruációm, lehetek terhes? Van peteérés? 7 hete szültem, nem szoptatok.

Legjobb válasz: igen, méghozzá menstruáció elõtt 2 héttel, tehát nem is tudod, hogy volt már egy peteérésed, csak akkor jössz rá, amikor megjött. ezért kell védekezni. Nálam mind a két szülés után 2 hétig tartott a gyermekágyas idõszak és szülés után 2 hónappal már menstruáltam, tehát 6 héttel szülés után már teherbe eshettem volna, ha nem védekezünk.

igen, méghozzá menstruáció elõtt 2 héttel, tehát nem is tudod, hogy volt már egy peteérésed, csak akkor jössz rá, amikor megjött. ezért kell védekezni. Nálam mind a két szülés után 2 hétig tartott a gyermekágyas idõszak és szülés után 2 hónappal már menstruáltam, tehát 6 héttel szülés után már teherbe eshettem volna, ha nem védekezünk.
szülés után 6héttel már menstruáltam.Szerettünk volna kis korkülönbséggel tesót, de eddig nem jött össze.4hónapja nem szoptatok és most derült ki a menzi ellenére nem volt peteérésem.Egyáltalán nem biztos, hogy van pé-d és teherbe tudsz esni.Kérdés mi a cél?Ha nem szeretnétek babát, akkor természetesen védekezzetek, mert lehet nálad másképpen van.
A kérdező hozzászólása: Hogy derült ki, hogy nem volt peteérésed?
pl.volt tejtermelõdésem szoptatás után 2-3hónappal is.Ezért kezdtem gyanakodni, hogy minden ok-e?A másik dolog, hogy nem lettem egyszerre babás, pedig mind2 gyerekem elsõ hónapban összejött.Akkor kértem a dokit csináljon vérvételt, ultrahangot.A vérvétel rendben lett (prolaktinom nem volt magas) de az uh-on kiderült középidõben is csak kb3-4mm tüszõim vannak.Ez ugye semmi..Szóval adott clostit pé. serkentésére attól az 1 hónapban elapadt a tejem és lett szép peteérésem újra.Remélem most majd összejön a kis tesó.Remélem tudtam segíteni neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt:) Szeretnék még egy babát, nem szeretnék nagy kor külömbséget a két gyerek közt. Ezért nem bánnám ha akár most jönne a kistesó, bár tudom, hogy még a szervezetemnek regenerálódni kell .Tejem már nincsen de elõfordul néhány naponta, hogy egy csepp jön ha nagyon nyomkodom, de annyi már rég nem, hogy tudjam szoptatni a babám:(
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy a peteérés serkentõ receptre van?
igen.én õszintén elmondtam, hogy minél elõbb szeretnénk babát, ezért is írta fel.Azt mondta lehet enélkül még pár hónap lett volna mire normálisan visszaáll a szervezetem.Nekem ajánlották a mastodynon cseppet (barátcserje van benne), ami gyógynövényes és szintén segíthet.Nekem sajnos nem volt elegendõ, de talán megpróbálhatnád ezt.Még annyit, hogy én több, mint 9hónapig szoptattam lehet neked sokkal gyorsabban helyreáll a szervezeted mivel nem tudtál sokáig szoptatni.Sok szerencsét!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy, köszönöm a válaszod, és a tippet!:)

Szülés után a szexszel tényleg meg kell várni a 6 hetet, vagy elég, ha a vérzés, folyás elmúlik?

Legjobb válasz: Szia! Igen célszerû megvárni a 6 hetet, mert ennyi idõ kell a méh és a hüvely regenerálódásához, mert szülés után 6 hétig még nagyon sérülékeny!! Nekem ezt tanácsolták, mi kitartottunk a 6.hétig, de van olyan ismerõsöm aki 3 hetet sem várt... De szerintem a te érdekedben mindenképpen célszerû várni! Jó egészséget! :)

Szia! Igen célszerû megvárni a 6 hetet, mert ennyi idõ kell a méh és a hüvely regenerálódásához, mert szülés után 6 hétig még nagyon sérülékeny!! Nekem ezt tanácsolták, mi kitartottunk a 6.hétig, de van olyan ismerõsöm aki 3 hetet sem várt... De szerintem a te érdekedben mindenképpen célszerû várni! Jó egészséget! :)
Végülis te döntöd el, meddig vársz. Az ajánlott az, hogy a kontroll után kezdjétek újra. Én az elsõ baba után 7 hétre mentem vissza kontrollra, és mikor a doki mondta minden rendben, este megtámadtam apust ;) A második babóval már 6 hét után mentem kontrollra. És este jöhetett az akció :)
Én úgy vagyok vele, hogy biztos nem véletlen, hogy 6 hetet javasolnak, a dokinak tök mindegy lenne, hogy az ember szeretkezik-e a párjával, vagy nem. azért szerintem ezt ki lehet(ne) bírni, elég sok mindenrõl lemondunk, ennyi igazán nem számít :-)
Szia! A fertõzés miatt szokták mondani, hogy várjuk meg a 6 hetet. Én az 5-ik héten szexeltem elõször párommal, de nem élvezett belém. Már nem bírtuk tovább:-) Ennyit tudtam hozzáfûzni, remélem segít! Erika

Az anyuka a szülés után minimum mennyi időre rá mehet újra dolgozni? Hat hét? (Pl. Ha az apuka jön gyesre)

Még valami: ha valaki örökbe adja a babáját,engedik neki,hogy szoptassa vagy egyb?l el is veszik?

Legjobb válasz: Hat hét után engedik az orvosok. Ha valaki örökbe adja a gyerekét, akkor szülés után azonnal elviszik a babát. Sokszor még csak nem is nézheti meg. Ettõl kezdve nem fog semmit tudni a gyerek sorsáról. Lehet, hogy a gyerek 18 éves kora után felkeresi, és megkérdezi, hogy miért dobtál el, de ez sem biztos.

Hat hét után engedik az orvosok. Ha valaki örökbe adja a gyerekét, akkor szülés után azonnal elviszik a babát. Sokszor még csak nem is nézheti meg. Ettõl kezdve nem fog semmit tudni a gyerek sorsáról. Lehet, hogy a gyerek 18 éves kora után felkeresi, és megkérdezi, hogy miért dobtál el, de ez sem biztos.
Szülés utáni percektõl dolgozhat, ha például otthoni a munkája, vagy nem kell mindig bejárnia. Ha szülés után adja örökbe, akkor azonnal el is vihetik a babát. Mi értelme lenne a szoptatásnak? Hogy beinduljon a tejtermelés, és hónapokig folyjon a mellébõl a tej a semmire?
Nem hiszem, hogy van erre bármiféle törvényi korlátozás, ha apuka megy gyesre, akkor anyuka simán elmehet dolgozni, amint elég jól érzi magát. De lehet rosszul tudom. Örökbe pedig akármikor adhatja valaki a gyerekét, nem csak a szülést követõen, hanem akár néhány évesen is, így ha nem egybõl a szülés után mond le róla, hanem csak késõbb, akkor megvan a lehetõsége a szoptatásra is, gondolom.
Az anyuka a szülés után minimum mennyi idõre rá mehet újra dolgozni? Amint bir, a 6 hetet, illetve a gyermekagyi folyas veget erdemes megvarni. Még valami: ha valaki örökbe adja a babáját, engedik neki, hogy szoptassa vagy egybõl el is veszik? Ez megbeszeles kerdese, ha a leendo orokbefogado szulok ezt nem kifogasoljak akkor miert ne. Mellesleg elvileg van egy idoszak -talan 6 het, de javitsatok ki, ha tevedek- amig az anya meg is gondolhatja magat
Ha nyílt örökbe fogadás van akkor nem is szoptathatja és meg sem gondolhatja magát az anyuka. Persze ha szülés elõtt már aláírták a papírokat.
Szülés után az anyukának hat hete van "meggondolni magát" , hogy mégsem adja örökbe. Ez van a törvényben! De nem értem kérdezõ, most akkor a férjed megy GYES-re, és más valakinek a babáját fogják majd örökbe adni?

Ha a 20. hétben kezd szivárogni az előtej, akkor tuti lesz tejem szülés után?

Legjobb válasz: Nem feltétlen. Nekem például abszolút nem volt elõtejem,csak szülés után indult be és rengeteg tejem volt,pedig a kisfiam nem szopizott és fejnem kellett. Egy ismerõsömnek meg volt elõteje és alig volt teje szülés után.De az ellenkezõjére is tudok példát. Tehát erre nem lehet alapozni. Boldog babavárást!

Nem feltétlen. Nekem például abszolút nem volt elõtejem, csak szülés után indult be és rengeteg tejem volt, pedig a kisfiam nem szopizott és fejnem kellett. Egy ismerõsömnek meg volt elõteje és alig volt teje szülés után.De az ellenkezõjére is tudok példát. Tehát erre nem lehet alapozni. Boldog babavárást!
Nem nekem volt elötejem a végén csöpögött is melegvizes tusolásnál. mikor megszültem 4 napig egyetlen csepp sem jött. lányom szépen szopott, majd már a korházban meleda mellszívot kaptunk és figyelte a szoptatós növér hogy csinálom, de egyetlen csepp sem jött le. Adtak homeos bogyót, és akkor kicsit beindult, de nem volt tejbelövelésem, és a bogyók nélkül elapadt szinte teljesen, pedig szoptattam mint egy ösanya, a gyerek meg ordított mint aki éhen hal.
Nekem is volt elõtejem , elég sok, de aztán csak nagyon kevés ideig tudtam szoptatni a kisfiam! :(
Nekem a 16. héttõl volt elõtej, és 11 hónapig szopott a fiam, de ne vonj le messzemenõ következtetéseket, én is azt mondom!
Nekem is sok elõtejem volt, nagyon örültem neki, mert azt hittem ez azt jelenti, hogy tuti fogok tudni majd szoptatni, de sajnos nem jött össze. Úgyhogy szerintem sincs összefüggés.

Szülés után a 6. héten megjöhet ha szoptatok?

Legjobb válasz: Kisebb a valószínûsége, de igen, egy ismerõsömnek is kb. a hatodik héten jött meg elõször a szülés után. (De van, hogy ha az ember nem védekezik, teherbe eshet úgy is, hogy meg sem jött neki...) Neked megjött?

Kisebb a valószínûsége, de igen, egy ismerõsömnek is kb. a hatodik héten jött meg elõször a szülés után. (De van, hogy ha az ember nem védekezik, teherbe eshet úgy is, hogy meg sem jött neki...) Neked megjött?
Igen, nekem megjött.
Igen, megjöhet. Nekem fél évre jött meg, nem egyforma...
A kérdező hozzászólása: A nagyobb gyerkõcnél 6 hónap után jött meg, most úgy tûnik megvan, de lehet, hogy valami más bajom van... Köszönöm a válaszokat!
Nekem is megjött a 6 hetes kontrol után :(
Nekem nem egészen 5 héttel a szülés után jött meg, és utána többnyire rendszeresen. A lányomat egy éves koráig szoptattam.
Szia! Mibõl gondolod, hogy baj van? Büdös vagy darabos a vérzés?/bocs/ Mindenesetre, ha valami nem stimmel, irány az ügyelet, vagy a kórház, ahol szültél, nem játék az ilyen, akár benned is maradhatott valami. Jobb félni, mint megijedni. Bennem maradt egy darabka méhlepény, majdnem vérmérgezést kaptam, tudom, mit beszélek. Szorítok, hogy "csak" mesi legyen. Üdv.

Ha igénybe veszed a szülés előtti 4 hét "szabit", akkor rövidül a tgyás vagy a gyed ideje szülés után?

Legjobb válasz: A tgyás összesen 168 nap, ha szülés elõõt 4 héttel igénybe veszed, akkor onnatól számolódik, ezután a gyermek 2 éves koráig gyed-en leszel.

A tgyás összesen 168 nap, ha szülés elõõt 4 héttel igénybe veszed, akkor onnatól számolódik, ezután a gyermek 2 éves koráig gyed-en leszel.
Én is igénybe veszem, de ez nem változtat az idõszakokon. 168 napig jár a tgyás, aztán a bab 2 éves koráig a gyed, 3 éves koráig a gyes.
A kérdező hozzászólása: És melyik nagyobb összeg? A gyed vagy a táppénz? Köszi!
Fogalmam sincs, de elképzelhetõ, hogy a gyed több, mert az egyik kolléganõm is így ment szülni, hogy 1 hónappal elõtte vette ki a szülési szabiját és nem ment táppénzre, és az anyagiak miatt nekem is ezt ajánlották.
A tgyás a szülési szabadság idejére jár, tehát ha kiveszed már a szülés elõtt a négy hetet, akkor négy héttel korábban fog majd kezdõdni a gyed. A gyed nettója mindenképpen kevesebb, mert a tgyásból nem vonnak nyugdíjjárulékot, a gyedbõl viszont igen. A jövedelemtõl is függ, de ha a minimálbér kétszerese felett keresel, akkor érdemesebb a szülésig táppénzen lenni, utána tgyás, és a lehetõ legkésõbb a gyed.
Ja, és ha a munkahelyeden gyõzködnek, hogy vedd ki négy héttel a kiírt idõpont elõtt, nem kell elhinni nekik, hogy köteles vagy erre, mert ezt te döntöd el.

Igényeltétek a segítséget az első pár hétben a szülés után? Ha igen, miben? Melyik időszak/hány hét a leghúzósabb?

nemsokára megszületik az els? babám, sokan felajánlották a segítségüket, ami jól esik, de fogalmam sincs, mit mondjak nekik, azt sem tudom, hogy mire készüljek. Lehet, hogy valóban szükségem lesz rá, lehet, hogy csak egyedül szeretnénk majd maradni.

Legjobb válasz: Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8,5 hós ikrek anyukája

Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8, 5 hós ikrek anyukája
Én is császáros voltam, a babám nappal alig aludt, eléggé kikészültem. Nemek anyukám és anyósom felváltva jöttek, fõztek és vasaltak. A férjem 3 hétig volt itthon, õ intézte a papírmunkát és a bevásárlást. Szerintem se legyen lelkiismeret-furdalásod, ha kéred, elfogadod a segítséget, jó lesz a felszabaduló idõt a babáddal, vagy csak simán pihenéssel töltened.
Nekem az elsõ héten anyósom volt itt meg a férjem is!Férjem nagyon sokat segített, bevásárolt, papírokat ügyintéztestb!Anyósom megfõzött úgy ahogy de utánna se elmosogatni se elpakolni, az meg hogy magától meglássa, hogy lejárt a mosógép és kikéne teregetni..ááá...tespedt a tv elõtt!na ez engem kifejezetten idegesített, jól felcsesztem magam rajta úgyhogy lehet jobb lett volna ha itt sincs, ráadásul még a fõztjébe se nagyon volt köszönet mert úgy befûszerezett mindent meg simán a levesbe egy fél fej kelkáposztát belefõzött, hiába mondtam neki, hogy ettõl fájhat a babám hasa!Persze mert õ soha nem szoptatott úgyhogy azt se tudta mirõl beszélek! A következõ héten itt volt anyum, na õ egy megváltás volt!Mindent megcsinált magától nem kellet külön kérni!Mosott, fõzött(elõtte interneten megnézte miket ehet egy szptatós kismama pedig annak idején õ se szoptatott minket bátyámmal tehát szintén gõze nem volt ezekrõl a dolgokról de legalább utánna nézett)takarított, megcsinálta a kertemet, bevásárolt és ami a legfontosabb:normális tanácsokat adott a babámmal kapcsolatba!ha sírt a babám õ szinte mindíg tudta, hogy miért és mindíg úgy megtudott nyugtatni engem is!Ja és amikor látta rjtam, hogy nagyon fáradt vagyok mindíg elzavart aludni, fõleg mikor a babám is aludt! Szóval összegezve nagyon jól jön a segítség csak nem mindegy, hogy kitõl! Gratulálok és könnyû szülést kívánok neked!
Én is császárral szültem, de meglepõen gyorsan gyógyultam. Édesanyám 4 napot töltött nálunk, az jó volt nagyon, de utána már gond nélkül elláttam egyedül a háztartást is. Én is azt mondom, hogy jobb, ha van segítséged az elsõ héten legalább, aztán még mindig elküldheted korábban, ha úgy érzed, jobb volna nélküle. Hirtelen odateremteni valakit, ha elutasítottad, és mégis kéne - az már nehezebb.
ja, nekem kb.3 hét vol, ami tényleg kemény volt. de ez függ attól is, hogy téged mennyire "vesz igénybe" a szülés. az biztos, hogy 6 hetet rá kell szánnod a pihenésre, hogy ne legyen gond.
pároddal várjátok a babát? nekem a férjem volt a legjobb segítségem, elsõ 2 hétben itthon volt. a nagymamák nálunk is ajánlkoztak, én azt kértem, hogy heti 1x fõzzenek nekünk (úgyis 2-3 napi adagot hoztak), megbeszéltük ki melyik napot vállalja. jó is velük elõre megbeszélni, hogy csak rakják le az ennivalót, vagy csak elmegy ért a párod. az elsõ 6 hét arról szól, hogy megismerjétek egymást a babával, nagyon nincs szükség látogatókra. (persze 1x meg kell nézniük a babát, de max.1órára hívjátok.) persze ez tapintat kérdése is. ha van olyan ajánlkozód, aki úgy tud segíteni, hogy közben nem fáraszt téged (pl.észrevétlenül elmosgat, kitereget és közben nem kell szóval tartanod), akkor az nagyon jól fog jönni. boldog babázást neked!
Nekem anyukám segített a legtöbbet. Az elsõ héten naponta jött, fõzött, mosott, vasalt. Takarítani nem kellett neki olyan sokat, legalábbis az elsõ gyereknél, konyhát söpörni, felmosni. A porszívózást, törölgetést, egyéb dolgokat a férjemmel megoldottuk.. Ezután még pár hónapig heti kétszer hozott fõtt kaját, alkalmanként néha kivasalt. Anyósom is hozott közben néha ételt (heti 1-2x), a többi napon vagy én fõztem, vagy volt még maradék. Ez már maga nagy segítség volt. Anyósom is segített néha vasalni, ha épp úgy jött ki a lépés. Ez fõleg akkor volt jó amikor már a 3. gyerekem is megszületett.
Abszolút megértelek, de vigyázz, nehogy úgy járj mint én. Büszkén és dölyfösen elutasítottam minden segítséget, mert hát én kemény csaj vagyok, és különben is, hadd legyünk békében itthon. Mindamellett én is császáros voltam, ikrek jöttek... jó nagy hülye voltam, hogy nem kértem a segítségbõl. Azt javaslom, hogy ha valaki néha szívesen kitakarít, kivasal, megfõz, bevásárol, azt fogadd el, köszönd meg. A babát viszont ne add ki a kezedbõl, hozzád és a férjedhez kell hogy szokjon, s az a normális, ha õt ti gondozzátok.
Nem igazán. Megõrültem volna, ha hetekig itt pörörg körülöttem valaki.
Nekem is a fõzés volt az elsõ hetekben "kritikus pont". Anyukám viszont fõzött ránk, úgyhogy ez nagyon jól esett. Párom pedig sokat segített a takarításban az elsõ hetekben. (Én is császáros voltam.)
Szia, én szerencsés voltam, mert a férjem 3 hétig velünk volt szülés után, óriási segítséget jelentett. Õ takarított, fõzött, bevásárolt, mert óriási fájdalmaim voltak az elsõ hetekben, ráadásul migrénes fejfájás is gyötört. A babám hasfájós volt, azzal is igen megszenvedtünk. Szerintem neki köszönhetem, hogy nem lettem depressziós, mert egyedül nem bírtam volna. Sokat sírt a babám pont a hasfájása miatt, bennem a baba sírása olyan szintû feszültséget indított be, amit még soha nem éreztem, a gyomrom is görcsben volt folyton. Fürdetésben is elkelt a segítség, amíg beletanultam mindenbe.
Én örültem, hogy a kispapa is kivett szabit, azért, hogy elintézze a TAJ kártyát és egyéb kártyákat a babának. Erre nem lett volna energiám. Párom anyukája pedig egy hétig volt velünk, az is nagyon jó volt, mert nem kellett takarítanom és fõznöm. Emiatt az elsõ négy hét nem is a legnehezebb volt, az azután jött. (mivel négy hétig csak aludt meg evett a lányom és utána kezdte hogy ha ébren volt, akkor vagy ordított, vagy rázogatni kellet a kis hátsóját és ez ment hónapokig. Aztán megtanult mászni, onnantól jobb volt, néha elfoglalta magát.) Tapasztalatból azt mondom, fogadj el segítséget. Szinte biztos voltam benne a szülés elõtt, hogy senkit nem akarok majd látni a babámon kívül egy darabig, de egyáltalán nem így volt, sokat segített, hogy volt kivel beszélgetni.
Nekem a kislányom egy tündér volt az elsö hetekben evett és aludt, így volt segítségem ami nagyon jó volt, mert fáradt voltam, megfözött, takarított, és enegem szorakoztatott (anyám + nénikém felváltva).Párom 5 hetet volt itthon. Èn egyedül lenni nem szeretek. De ha egyedül maradtam volna sem lett volna baj, mert lányom 1x kelt fel éjszaka. Akinek 2 óránként kel éjszaka + hasfájos szerintem az nem bírja egyedül az elsö heteket. Èn legalább is teljesen kimerültem volna, de mivel tudtam aludni éjjel így nem volt olyan húzos.
Ez egy olyan dolog, amit csak akkor fogsz tudni, amikor már benne leszel. Szerintem leginkább szüleid, testvéreid, rokonaid segítségét kérd. Megkérheted mondjuk a leendõ nagymamát, hogy fürdesse meg elõször babádat. Ismerõsök valószínû csak udvariasságból mondták, és olyasmire gondoltak, hogy esetleg fél órára bevállalják, mikor épp alszik és elmész fodrászhoz. Vagy átjönnek hozzád, és amíg te fõzöl, ügyelnek a kicsire, vagy csak átmennek és meghallgatnak. Gratulálok nektek sok boldogságot és könnyû szülést kívánok!
Én nem kértem segítséget, na jó, hétvégén anyósom fõzött, de amiben igazán kell segítség arra ritkán ajánlkoznak: kád súrolása, porszívózás stb.Megoldottam mindent egyedül, pedig 2 kicsivel voltam , a férjem is csak hétvégente volt itthon, 1 hét után már én takarítottam mindent.Mégis azt ajánlom, hogy a gyermekágyat próbáld kifeküdni, fõzést, takarítást bízd másra:)
Nálam apuka maradt itthon 2 hétig, összeszoktunk így szépen 3 -an.nem is volt semmi az elején, etetések között általában aludt, mindent megtudtam csinálni.én inkább most szorulnék segítségre, 5 hónapos, nappal alszik 3x20 percet, minden idõmet leköti.

Angliában ha megvan a 26 ledolgozott hetem, de nincs meg a 15 hét a szülés és a 26. hét munkaviszony között, akkor jár szülés után valami egyszeri támogatás?

Jár utána egyáltalán valamilyen pénz ha nincs meg a 15 hetem a szülés és a betöltött 26. munkahét között?

Legjobb válasz: Ezért nem szeretik az angolok a külföldi "munkavállalókat"...

Ezért nem szeretik az angolok a külföldi "munkavállalókat"...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!