Találatok a következő kifejezésre: Szülés után hét (446 db)

Akik nagyon nem bírták a betétet, hogyan viseltétek el szülés után hetekig?

Nekem minden bajom van, viszketek tőle, iszonyat kellemetlen!

Legjobb válasz: Ha nagyon nem bírod, íme, egy másik megoldás: Teríts le a padlóra, szõnyegekre, ülõbútorokra törülközõket, nejlonokat, és hagyd, hogy a lábadon lefolyjon a vér. Vagy vegyél fel egyszerre több bugyit, és cseréld gyakran õket (ha bírod a hõséget). Vagy ülj egész nap a wc-n, esetleg szoríts a lábad közé mûanyag poharat. Ha egyik megoldás sem tetszik, akkor nyavalygás nélkül tessék elviselni a betétet. Hidd el, ha majd hetekig nem alszol, észre sem fogsz venni holmi viszketést.

Ha nagyon nem bírod, íme, egy másik megoldás: Teríts le a padlóra, szõnyegekre, ülõbútorokra törülközõket, nejlonokat, és hagyd, hogy a lábadon lefolyjon a vér. Vagy vegyél fel egyszerre több bugyit, és cseréld gyakran õket (ha bírod a hõséget). Vagy ülj egész nap a wc-n, esetleg szoríts a lábad közé mûanyag poharat. Ha egyik megoldás sem tetszik, akkor nyavalygás nélkül tessék elviselni a betétet. Hidd el, ha majd hetekig nem alszol, észre sem fogsz venni holmi viszketést.
Engem is frusztrált az érzés, hogy ott van, dehát muszáj voltam elviselni. Próbáltam nem tudomást venni róla. Nehéz volt, de valahogy csak eltelt az idõ lassan, és utána örültem hogy ezen is túlvagyok végre.
A kérdező hozzászólása: Lehetséges, hogy túl érzékeny vagyok...akkor elnézést. Így a 41. hetemben a humorérzékem nem a régi már. :/
Kitartást! Mindjárt kint lesz! :) Jó egészséget nektek!
Nekem keresztanyám csecsemõsnõvér volt, õ csinált nekem olyat, amilyet régen használtak a nõk.Steril vatta gézbe tekerve.Teljesen betét formájú, persze vastagabb.Anyukád biztos emlékszik milyen.Egy megváltás volt, én minden betéttõl viszkettem.Pedig alapesetben betétet használok, szülés után mégsem bírtam elviselni egyik fajtájút sem.Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen jó lesz.Picit jobban kell rá figyelni, mert ugye nincsenek szárnyai, de cserélgetni nem kellet gyakrabban, mint egy modern betétet.Persze ez függ a vérzés milyenségétõl is.Egy próbát megér-úgyis szuperolcsó:)
Muszáj volt sajnos... :/ Pár hetet valahogy ki kell bírni.
A kérdező hozzászólása: 14es, köszönöm, szerzek be steril vattát és gézt. Anyukámat sajnos nem tudom megkérdezni, :(( de majd kikísérletezgetem, hátha..
lehet kapni ilyen gumis derakú inkontinencia-bugyit. olyan mint a pelenka csak kisebb és diszkrétebb és nem olyan mûszálas-csúszós-kényelmetlen mint a betétek.
Elsõ 5 napban azt a bugyis inkontinencia betétet hordtam. Két okból jó: amikor még nagyobb a vérzés nem kell félni, hogy elcsúszik, átázol. 2. Nem viszkettem tõle. Utána 2 betét vált be az egyik a libress, naracs sárga csomagos, szárny nélküli, meg egy no name (nem emlékszek rá, de nem always meg hasonlók). Szuper puha, nem nejlonos. Most, így 2, 5 hét elteltével elég a tisztasági betét már, de ezt is alig várom, hogy ne kelljen, mert ettõl viszketek megint, de az éltet, hogy már csak pár nap-hét és nem kell semmi... Egy 3 éves és 2, 5 hetes baba anyukája :)
Te figyu, nem vagy túl érzékeny? Én is kismama vagyok megint, szintén a harmadik trimeszterben, két kisgyerek mellett itthon, de azért értékelem a humort. Bocs, hogy fel akartalak vidítani egy kicsit! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kipróbálok mindent, hogy jobb legyen. Külön köszönöm annak a válaszolónak aki azért válaszolt, mert tudja, hogy létezik extrém viszketés és nem pusztán nyavalygásról van szó egy kis kellemetlenség miatt. Egyébként tudom milyen hetekig nem aludni, de köszönöm a kioktatást :/
Megértelek! Én is nehezen bírtam. Komolyan, a gátmetszésem nem zavart annyira mint az állandó betét okozta viszketés. Napi többszöri mosakodás, pamutvatta gézbe tekerve, és ha lefeküdtem akkor vastag törölközõ magama alá, és bugyi nélkül. Az ágy mellé odakészítve a cucc, ha kelnem kellett felhúztam. Szerencsére nekem 2-3 hétig volt csak vérzés...
dm-es*
Az inkokntinencia betétek belsõ borító rétege más anyagból van, mint a betéteké. Legalábbis a dm-ed Jessa biztosan. Nem olyan "mûanyagos". Próbáld ki, akár még szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Nem az elviseléssel van bajom, meg azzal, hogy kényelmetlen. Viszketek tõle elviselhetetlenül. Köszi a gyógyszertáros tippet, kipróbálom én is!
Én gyógyszertári steril Pamut vattát használtam, nekem ez jobban bejött, mint a betét.
Én nagyon utálom a betétet, de szülés után kisebb problémám is nagyobb volt annál, hogy a betétet el kell viselnem. Hidd el, hogy nem azon fogsz problémázni, hogy a betét mennyire kényelmetlen. Ott lesz a pici baba, ami elfeledtet mindent :-)
Hát kb. nincs választás. Nem elijesztésként, de annyi bajom volt elsõ szülés után, hogy arra nem jutott energiám, hogy ezen problémázzak. Ha szerencséd van, akkor hamar lecsökken a vérzés, és már elég egy nagyobb tisztasági úgy két hét után.
A kérdező hozzászólása: Ezt az inkontinencia bugyit hol keressem? Milyen márka? Méretezve van?

Szülés után ha már van menstruációm, lehetek terhes? Van peteérés? 7 hete szültem, nem szoptatok.

Legjobb válasz: igen, méghozzá menstruáció elõtt 2 héttel, tehát nem is tudod, hogy volt már egy peteérésed, csak akkor jössz rá, amikor megjött. ezért kell védekezni. Nálam mind a két szülés után 2 hétig tartott a gyermekágyas idõszak és szülés után 2 hónappal már menstruáltam, tehát 6 héttel szülés után már teherbe eshettem volna, ha nem védekezünk.

igen, méghozzá menstruáció elõtt 2 héttel, tehát nem is tudod, hogy volt már egy peteérésed, csak akkor jössz rá, amikor megjött. ezért kell védekezni. Nálam mind a két szülés után 2 hétig tartott a gyermekágyas idõszak és szülés után 2 hónappal már menstruáltam, tehát 6 héttel szülés után már teherbe eshettem volna, ha nem védekezünk.
szülés után 6héttel már menstruáltam.Szerettünk volna kis korkülönbséggel tesót, de eddig nem jött össze.4hónapja nem szoptatok és most derült ki a menzi ellenére nem volt peteérésem.Egyáltalán nem biztos, hogy van pé-d és teherbe tudsz esni.Kérdés mi a cél?Ha nem szeretnétek babát, akkor természetesen védekezzetek, mert lehet nálad másképpen van.
A kérdező hozzászólása: Hogy derült ki, hogy nem volt peteérésed?
pl.volt tejtermelõdésem szoptatás után 2-3hónappal is.Ezért kezdtem gyanakodni, hogy minden ok-e?A másik dolog, hogy nem lettem egyszerre babás, pedig mind2 gyerekem elsõ hónapban összejött.Akkor kértem a dokit csináljon vérvételt, ultrahangot.A vérvétel rendben lett (prolaktinom nem volt magas) de az uh-on kiderült középidõben is csak kb3-4mm tüszõim vannak.Ez ugye semmi..Szóval adott clostit pé. serkentésére attól az 1 hónapban elapadt a tejem és lett szép peteérésem újra.Remélem most majd összejön a kis tesó.Remélem tudtam segíteni neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt:) Szeretnék még egy babát, nem szeretnék nagy kor külömbséget a két gyerek közt. Ezért nem bánnám ha akár most jönne a kistesó, bár tudom, hogy még a szervezetemnek regenerálódni kell .Tejem már nincsen de elõfordul néhány naponta, hogy egy csepp jön ha nagyon nyomkodom, de annyi már rég nem, hogy tudjam szoptatni a babám:(
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy a peteérés serkentõ receptre van?
igen.én õszintén elmondtam, hogy minél elõbb szeretnénk babát, ezért is írta fel.Azt mondta lehet enélkül még pár hónap lett volna mire normálisan visszaáll a szervezetem.Nekem ajánlották a mastodynon cseppet (barátcserje van benne), ami gyógynövényes és szintén segíthet.Nekem sajnos nem volt elegendõ, de talán megpróbálhatnád ezt.Még annyit, hogy én több, mint 9hónapig szoptattam lehet neked sokkal gyorsabban helyreáll a szervezeted mivel nem tudtál sokáig szoptatni.Sok szerencsét!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy, köszönöm a válaszod, és a tippet!:)

Mi történik a szülés után? Hány hétig vérzik a nő? Meddig fáj? Nagyon ki van tágulva? Érez úgy szex közbe mint szülés elött? A gátrésznél mi a helyzet?

Legjobb válasz: Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1,5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :), és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :). A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!

Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1, 5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :) , és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :) . A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy mindent leírtál, és kicsit megnyugtattál. Azt hittem hogy sokkal rosszabb válaszokat kapok. Mégegyszer köszi.

Szülés után be kell tartani a 6 hét tusólást és tényleg nem szabad ülőfürdőzni?

Legjobb válasz: Szülés után a méhed gyakorlatilag egy nagy eleven seb, így nagy a fertõzés veszélye. Ezért nem ajánlják a szexet és az ülõfürdõt. Kb. 6 hét mire teljesen begyógyul. Ha elmúlik a vérzés, jól érzed magad, akkor gondolom már 4 hét után azért lehet fürödni, de akkor sem sokáig áztatni magad. Én a biztonság kedvéért kivártam, hogy a 6 hetes kontrollon a doki azt mondja, hogy minden rendben. Pedig mindig is imádtam fürödni (akár 1 órát is), de szülés után inkább tusoltam.

Szülés után a méhed gyakorlatilag egy nagy eleven seb, így nagy a fertõzés veszélye. Ezért nem ajánlják a szexet és az ülõfürdõt. Kb. 6 hét mire teljesen begyógyul. Ha elmúlik a vérzés, jól érzed magad, akkor gondolom már 4 hét után azért lehet fürödni, de akkor sem sokáig áztatni magad. Én a biztonság kedvéért kivártam, hogy a 6 hetes kontrollon a doki azt mondja, hogy minden rendben. Pedig mindig is imádtam fürödni (akár 1 órát is), de szülés után inkább tusoltam.
Lányok tök jó h elírtátok ezeket, mert nekem SENKI nem mondta, még a védõnõ se, h nem szabad szülés után kádban fürödni. A kórházban tusoló volt, oké, de 3 napig voltam bent, otthon rendesen , kádban fürödtem rögtön .... Ha lesz még egy babánk erre odafigyelek majd! Még jó hogy nem lett bajom :S
Én 3 hétig bírtam ülõfürdõ nélkül. Ismerõsöm 2 hétig. Semmi következménye nem lett.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kettõnél én is kibírtam, remélem most is sikerül megállnom... Köszönöm a válaszokat és az indokokat!
Feltétlen tartsd be, mert nagy a fertõzés veszély! Még nyitott a méhszáj, a méheden belül pedig nagy seb van, ezért könnyen fertõzõdhet! Pár hét zuhany nem a világ vége.

Szeretkeztetek párotokkal szülés után a 6. hét előtt? Mikor? Milyen veszélyei vannak ennek? Milyen volt?

Legjobb válasz: Én nem tudom miért nem lehet betartani a 6 hetet. Még egy abortusz után sem tudnak parancsolni némelyk maguknak, nemhogy egy szülés után, ahol azért rendesen regenerálódni kell. Én nõ vagyok, de ez egyszerûen nem fér a fejembe. Tudom nem én dolgom, és nem rám vonatkozik, de ennyire fehérmájúak nem lehettek. Aztán utána meg megy a kamllázás, miért nyaltam be ezt-azt amazt, vagy ha nem is nyalsz be semmit, legalább védénd az addig 20 xorosára kitágult méhedet. Ami 1 év alatt húzódik vissza. Sorry de ezt nem tudom megérteni. Anyám a szülés után 3 hétig jó formán ülni sem tudott, nem hogy szexelni. Eü-s

Én nem tudom miért nem lehet betartani a 6 hetet. Még egy abortusz után sem tudnak parancsolni némelyk maguknak, nemhogy egy szülés után, ahol azért rendesen regenerálódni kell. Én nõ vagyok, de ez egyszerûen nem fér a fejembe. Tudom nem én dolgom, és nem rám vonatkozik, de ennyire fehérmájúak nem lehettek. Aztán utána meg megy a kamllázás, miért nyaltam be ezt-azt amazt, vagy ha nem is nyalsz be semmit, legalább védénd az addig 20 xorosára kitágult méhedet. Ami 1 év alatt húzódik vissza. Sorry de ezt nem tudom megérteni. Anyám a szülés után 3 hétig jó formán ülni sem tudott, nem hogy szexelni. Eü-s
Mi nem, csak más módon kényeztettük egymást, de azt mondják többen is, hogy nem várták ki a 6 hetet, és kicsit óvatosan együtt voltak...Én nem mertem bevállalni, a 7. héten voltunk elõször együtt.
10 napig véreztem és pont 2 hétre a szülés után volt az elsõ aktus és rettentõ jó volt. Hüvelyi szülés volt
Én még nem szültem, egy darabig nem is fogok... Gondolom valaki gyorsabban regenerálódik, valaki 6 hét után sem képes rá. Anyámék sem várták ki a 6 hetet, semmi baja nem lett.
Második vagyok. Nekem azt mondta doki szülés után és missed ab után is, hogy ha nem vérzek és nem fáj akkor nyugodtan lehet.

4 héttel szülés után el lehet kezdeni a has-comb-csípőfeszesítő gyakorlatokat? (Rubint Réka dvd-re)

Sajnos már nem szoptatok, spontán szülésem volt

Legjobb válasz: Én négy héttel szülés után kezdtem el, nem éreztem, hogy ne bírnám. Hozzáteszem, hogy engem egyáltalán nem terhelt meg a szülés, gátvédelemmel szültem, még sebem sem volt, már másnap úgy pörögtem, mintha nem is történt semmi. A vérzésem három hét után múlt el. Szerintem ha nem bírja a szervezeted, azt úgyis érezni fogod és akkor abba hagyod.

Én négy héttel szülés után kezdtem el, nem éreztem, hogy ne bírnám. Hozzáteszem, hogy engem egyáltalán nem terhelt meg a szülés, gátvédelemmel szültem, még sebem sem volt, már másnap úgy pörögtem, mintha nem is történt semmi. A vérzésem három hét után múlt el. Szerintem ha nem bírja a szervezeted, azt úgyis érezni fogod és akkor abba hagyod.
Szerintem várd meg a 6 hetet, addig pihenj. Aztán úgyis látod, mi esik jól, mi nem. Én is rékázok a babám 6 hetes kora óta, én még szoptatok is, a tejemnek semmi baja a tornától. Szia, grat a babához!

Miért nem lehet nőgyógyászati műtétek, abortusz és szülés után hat hétig nemi életet élni?

Legjobb válasz: mert komoly gyulladást lehet kapni. A méhedben nyilt sem van aminek idõ kell mig begyógyul. Az együttléttel mindenféle baktérium fel jut na meg a hüvelynek a mechanikai hatás sem a legjobb. a szülés alatt a hüvelyben apró repedések keletkeznek, sokaknak fel is szakad akár végig. ezeknek idõ kell mig meggyógyul. Abortusznál persze ilyen nincs de a fertõzés veszély itt is nagy. A méhnyálkahártya le van kaparva igy az is egy nyilt seb ami könnyen elfertõzödhet. Egyébkétn sok országban azt mondják nem 6 hetet kell várni, hanem addig tilos amig van a vérzés a szülés után. A legtöbb nõnél ez 3-4 hétig tart.

mert komoly gyulladást lehet kapni. A méhedben nyilt sem van aminek idõ kell mig begyógyul. Az együttléttel mindenféle baktérium fel jut na meg a hüvelynek a mechanikai hatás sem a legjobb. a szülés alatt a hüvelyben apró repedések keletkeznek, sokaknak fel is szakad akár végig. ezeknek idõ kell mig meggyógyul. Abortusznál persze ilyen nincs de a fertõzés veszély itt is nagy. A méhnyálkahártya le van kaparva igy az is egy nyilt seb ami könnyen elfertõzödhet. Egyébkétn sok országban azt mondják nem 6 hetet kell várni, hanem addig tilos amig van a vérzés a szülés után. A legtöbb nõnél ez 3-4 hétig tart.
Ilyen beavatkozások után nyitottabb a méhszáj az átlagosnál, így könnyebben enged utat a baciknak, könnyebb fertõzéseket, gyulladásokat bekapni. És ha belegondolsz, a párod nemi szerve nem éppen steril. Ugyanezért nem ajánlják a tampon használatát sem ilyenkor.

Szülés után 4 héttel szex közben a gátsebem nem tud felszakadni? Kb 5 percig varrt a doki mikor megszültem! 2 varratom már kiesett. Mennyi lehet még?

Legjobb válasz: jajj nem tudom,miért mondjátok, hogy igenis igy meg úgy legyen. Igen, 6 hetet javasolnak az orvosok.De ez egy átlag gyógyulási idõ. De akkor ti ugy gondoljátok, hogy napra pontosan amint betöltötte a 6.hetet,már szexelhet, és semmi baj, de ha elötte 2 nappal,akkor már baj lehet? minden szervezet más, mint ahogy a szülés és terhességek is. Fõleg,hogy óvszerrel gondolta a szexet. Mi 3,5 hét után, óvszerral próbáltuk meg. Akkor fájt egy kicsit, abba is hagytuk. Majd 4 nap múlva ismét nekiláttunk, akkor már semmi baj nem volt, érzékenynek érzékeny volt, de semmi egyéb. Kérdezõ szerintem te érzed,hogy a tested milyen gyorsan gyógyul, próbáljátok meg,szigorúan gumival, és majd meglátod. Nem hiszem, hogy a többi itt válaszoló el tudja dönteni, hogy fájni fog e neked,vagy ne adj Isten felszakad-e a seb, mivel mindenki más ütemben gyógyul, a méhszája sem ugyanannyi idõ alatt záródik össze mindenkinek, és a méhlepény leválását követõ méhfal seb sem gyógyul mindenkinek ugyanannyi idõ alatt. Gyerünk többiek, lehet lepontozni! :) VISZONT ha még van varratod bent, akkor várd meg inkább mig kiesik!

jajj nem tudom, miért mondjátok, hogy igenis igy meg úgy legyen. Igen, 6 hetet javasolnak az orvosok.De ez egy átlag gyógyulási idõ. De akkor ti ugy gondoljátok, hogy napra pontosan amint betöltötte a 6.hetet, már szexelhet, és semmi baj, de ha elötte 2 nappal, akkor már baj lehet? minden szervezet más, mint ahogy a szülés és terhességek is. Fõleg, hogy óvszerrel gondolta a szexet. Mi 3, 5 hét után, óvszerral próbáltuk meg. Akkor fájt egy kicsit, abba is hagytuk. Majd 4 nap múlva ismét nekiláttunk, akkor már semmi baj nem volt, érzékenynek érzékeny volt, de semmi egyéb. Kérdezõ szerintem te érzed, hogy a tested milyen gyorsan gyógyul, próbáljátok meg, szigorúan gumival, és majd meglátod. Nem hiszem, hogy a többi itt válaszoló el tudja dönteni, hogy fájni fog e neked, vagy ne adj Isten felszakad-e a seb, mivel mindenki más ütemben gyógyul, a méhszája sem ugyanannyi idõ alatt záródik össze mindenkinek, és a méhlepény leválását követõ méhfal seb sem gyógyul mindenkinek ugyanannyi idõ alatt. Gyerünk többiek, lehet lepontozni! :) VISZONT ha még van varratod bent, akkor várd meg inkább mig kiesik!
szülés után nem 6 hétig tilos a szex?
éns is így tudom, hogy 6 hétig tilos...
A kérdező hozzászólása: még nem szexeltünk csak érdeklõdöm...külföldön nincs 6 hét ott azt mondják hogyha a vérzés és a folyás is elmúlik akkor semmi akadálya mivel már gyógyult, ezért érdekelne a gátseb dolog!
Hát én akkor is megvárnám a 6 hetet. Az orvosodat kérdezd hogy hány varrat volt.
Oké, hogy csak kíváncsiságból kérdezed, de biztos nem a semmiért. Egy jó tanács: lehet, hogy gyógyultnak látod és érzed magad, de nem semmiért 6 hét az a 6 hét-a fertõzés veszélye is fennáll. Várjatok még-biztos kibírható! A türelem rózsát terem :) egy 10 napos kislány anyukája:)
Nem tudom pontosan hol kulfoldon nem 6 het amig tilos, de en is kulfoldon elek, es itt igenis 6 hetig tiltjak az orvosok.... Nem veletlenul talaltak ezt ki.
A kérdező hozzászólása: persze tudom hogy fertõzés veszély természetesen óvszerrel lehetne csak.gratula a kislányhoz.igazság szerint nem is gondoltam volna rá, csak itt olvasgattam hogy valaki 4-5 hetet várt nem volt semmi gond meg ilyesmi..ezért is kérdeztem rá a gátseb szakadása dologra!!

Előfordúlhat, h 5 héttel szülés után megjön? Tapasztalat? Sima szülés volt

Legjobb válasz: Bizony! 6 hetet végigvéreztem szülés után, végre elmúlt, fellélegeztem és 3 hét múlva rendesen megjött. Azóta is normálisan be van állva. 7 hós a kisfiam. Üdv a klubban :-)

Bizony! 6 hetet végigvéreztem szülés után, végre elmúlt, fellélegeztem és 3 hét múlva rendesen megjött. Azóta is normálisan be van állva. 7 hós a kisfiam. Üdv a klubban :-)
Bizony elõ... Nálam ugyanez volt a helyzet. Sima szülés, szoptatás ezerrel és hoppá:) A doki el is csodálkozott, hogy nekem még nem kéne menstruálnom. Mondtam, hogy én ezzel tisztában vagyok, de hát ez sajna nem kívánságmûsor...
Szia! Igen, elõfordulhat... Én 4 hétig tisztultam szülés után. Pár nap szünet volt, majd megjött:( A 6 hetes kontrollra is 1 héttel késõbb mentem emiatt.
A kérdező hozzászólása: De nyugtassatok meg, h szoptatásban nem lesz változás, ugye???? Ugyan úgy tudok tovább is??
Én császáros voltam, nekem a hatodik héten jött meg. Utána 1-2 hónap kimaradt, de azóta is megjön pedig szoptatok. Most 6 hónapos a kisfiam.
Nem lesz semmi gond a szoptatással, nyugodj meg, menni fog továbbra is, csak azokon a napokon elõfordulhat, hogy kicsit kevesebb, illetve megeshet, hogy a babád nehezebben fogadja el, mert megváltozik ilyenkor az íze. De ennyi, ami történhet, semmi több. :-)

Szülés után lassan letelik a hat hét. Lassan lehet próbálkoznunk? A dokihoz csak három hét múlva kaptam időpontot. Addig nem is lehet semmi?

Legjobb válasz: mi le voltunk tiltva a terhesség alatt végig igy szülés után 4 hétig birtunk várni.dokihoz 7 hét után mentünk

mi le voltunk tiltva a terhesség alatt végig igy szülés után 4 hétig birtunk várni.dokihoz 7 hét után mentünk
Mi csak három hétig bírtuk:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:) Akkor azt hiszem hogy mi is megpróbáljuk.
De jópofák vagytok :D Hát igen, ez a szerelem...
Azt mondják, ha már nem vérzel, és nem érzel fájdalmat, akkor óvatosan lehet próbálkozni. Mi 5 hétig bírtuk ki. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!