Találatok a következő kifejezésre: Szülés után fogamzásgátló módszert (6 db)

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert választotok majd?

Érdekelne, hogy ki melyik módszert tartja jobbnak, egyszerűbbnek, olcsóbbnak. Vagy ha valakinek van tapasztalata, az is érdekelne. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Mi szülés után 6-7 hónappal már szeretnénk próbálkozni a testvérrel. Meg fogom kérdezni az orvost, milyen módszert ajánl ilyen rövid idõre. Szerintem óvszer lesz.

Mi szülés után 6-7 hónappal már szeretnénk próbálkozni a testvérrel. Meg fogom kérdezni az orvost, milyen módszert ajánl ilyen rövid idõre. Szerintem óvszer lesz.
Óvszer, aztán majd ha már nem szoptatok akkor tabletta.
Nekem fogalmam sincs mivel fogok védekezni, a felhelyezhetõ dolgokat nem, mert gyulladásra vagyok hajlamos, az óvszert nem szeretem mert akkor nem érzem a hapsimat, nekem eddig a gyógyszer vált be, de az meg tele van minden féle hormonnal. Szerintem marad a gyógyszer!
Óvszer, nem akarom magam teli tömni hormonokkal. De ha hosszú távon gondolkodsz elég ha a gyereket az ágyatokba szoktatod, jó ideig nem akar majd máshol aludni csak ott, löttek az együtléteknek jó ideig :D
spirált fogok feltetetni.
Óvszert, mert szeretnénk még egy babát, az elõzõ után is így védekeztünk, a tesó érkezéséig. Elsõre sikerült is, mert nem tömtem magam hormonokkal. A spirál pedig szóba nem jöhet, mert 5 év múlva már kicsúsznánk az idõbõl. (Én 35-36 éves koromig meg szeretném szülni a harmadik babát.) A fogamzásgátlótól sokaknak csökken a tejük, hiába a szoptatós anyáknak valót szedik... Az óvszer pedig akkor jó, ha nem idegenkedtek tõle és rövid idõn belül babát szeretnétek megint. Bár hosszú távon is jó, csak kicsit macerás. Amúgy a spirál összességében a legolcsóbb és a legjobb módszer (szerintem), fõleg, ha évekig nem terveztek újabb babát.
Én Mirena spirált rakattam, mert nem akarunk egyenlõre több babát...
Én gyógyszert szedtem, de nem nagyon vált be az a fajta. Így most a Nuvaring hüvelygyûrût kezdtem el használni. Olcsónak éppen nem olcsó, de csak havonta egyszer fel kell tenni, 3 hét múlva meg levenni. Sokkal biztonságosabb, mint a tabletta, mert nem szájon át alkalmazzuk, nem kerülnek be a hormonok a szervezetbe, nem terheli a májat. Hanem helyileg fejti ki a hatását.
Eddig megszakítással. 1 honapja elkezdtem szedni a gyogyszert, de nem jott be. Nem kívánom tole a szexet. Semmi sem tud felizgatni. Ugy néz ki, hogy abba fogom hagyni. Gumit nem nagyon szeretjuk, ugyhogy marad továbbra is a megszakítás. Az sem baj, ha hiba csuszik a számításba és jon majd a teso!
Nekem a gyógyszer nem vált be annyira összezavart, hogy csak nagyon nehezen tudtam teherbe esni az elsõ babával. Emiatt jelenleg óvszerrel védekezünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Sajnos kevés a tejmirigyem, így már elapadt a tejtermelés :( Emiatt akár gyógyszer is lehet. A feltehetõ dolgoktól félek, mert mint egy válaszoló írta, én is hajlamos vagyok a gyulladásra, és megmondom õszintén tartok tõle (nem tudom megindokolni). Testvért 2-3 év múlva szeretnénk majd. 1-2 évig biztosan nem. Nem tudom továbbra sem mi lenne a jó megoldás. Az elsõ baba elõtt gyógyszerrel védekeztünk, és miután letettem, rá fél évre sikerült a fogantatás.
Én azt hiszem, hormon tartalmú spirált fogok felrakatni (mirena). Ennek 5 év a "szavatossága", utána cserélni kell. Ez nem azt jelenti, hogy addig kell várni a tesóval, ha teherbe akar esni valaki, egyszerûen leveteti.
Én a cerazette tablettát szedtem de nem jött be! Most a második baba után amíg szoptatok marad az óvszer, fõleg amennyi idõnk energiánk van ez a legjobb megoldás.Szoptatás után majd elkezdem a gyógyszer.

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert válasszak szoptatás alatt, illetve majd elválasztás után?

Már 2 gyereket szültem, többet nem szeretnék (habár soha ne mondd, hogy soha!). A felhelyezett tárgyaktól írtózom és hízni sem szeretnék semmit?l sem :) Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Hát, én úgy hallottam anyutól, hogy szülés után lehet csak spirált használni, de az jó..

Hát, én úgy hallottam anyutól, hogy szülés után lehet csak spirált használni, de az jó..
Én a spirálról rengeteg rosszat hallottam, én biztos, hogy nem használnám. Inkább egy alacsony hormontartalmú fog.gátló! De ha ez sem jó, még mindig ott van az óvszer, a kúpok és krémek!
Hát van a spirál, ebbõl van rezes vagy hormonos, illetve vannak a csupán progeszteron tartalmú fog.gátlók, ezeket lehet szoptatás közben is használni. csak mindig ugyanabban az idõben kell õket bevenni.Ettõl állitólag nem fogsz hizni mert nincs benne ösztrogén.de ezt a dokitól kérdezd meg.Meg persze vannak a gumi+krém verziók, amit nagyon jónak tartok, de látom te nem szeretnéd.Legvégsõ esetben a sterilizáció.Ja, és elválasztás után már lehet nyomatni a kétfázisú hagyományos tabikat.( bár én tabiellenes vagyok) Hát most ennyi jutott eszembe...

Ki, milyen fogamzásgátló módszert használt császáros szülés után?

Császáros szülés után milyen védekezési módszert ajánlanátok? Mire kell figyelni? Kinek, mi vált be?

Legjobb válasz: Szia!4 hónapja szültem,még szoptatok!És a 6 hetes kontrollon tettem fel a Mirena hormonális fogamzásgátló spirált!5 éven belül nem tervezünk másik babát!Így megéri az árát(44000ft)!Most ez a legfejlettebb fogamzásgátló!Eddig bevált!Kényelmes és megbízható,szoptatás alatt is alkalmazható!

Szia!4 hónapja szültem, még szoptatok!És a 6 hetes kontrollon tettem fel a Mirena hormonális fogamzásgátló spirált!5 éven belül nem tervezünk másik babát!Így megéri az árát(44000ft)!Most ez a legfejlettebb fogamzásgátló!Eddig bevált!Kényelmes és megbízható, szoptatás alatt is alkalmazható!
Óvszert használtunk, már 13 hós a fiam, most vagyok 11 hetes terhes. Akartuk a másodikat, hogy hamar jöjjön, sikerült.
Amíg szoptattam, nem akartam tablettát szedni, ezért Pharmatex vagy Patentex hüvelytablettát vagy hüvelykúpot használtunk (spermicid, tehát megöli a spermákat), amit aktus elõtt 10 perccel kell felhelyezni. 10-12 db kerül 1200 Ft-ba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
szia nekem fogigátlót irt fel a dokim, a Cerazette-t. bár olvastam róla nem túl jót is, de rtemélem én nem esek teherbe emellett.

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert alaklmaztatok? PCO-s vagyok, ne szívesen szedném be a fogamzásgátlót!

Legjobb válasz: Mi a PCO??? Nekem spirálom van.És bevált.8 hónapja szültem

Mi a PCO??? Nekem spirálom van.És bevált.8 hónapja szültem
Én a spirálra szavazok szintén. De egyik barátnõm aki 3 évre rá tervezte a következõt csak valami pharmatex vagy hasonló kúpot használt, és neki az is bevált, mármint nem lett terhes amíg nem próbálkoztak. Szóval azért függ attól, hogy szeretnél-e még vagy nem gyereket. Ha már nem szeretnél többet, akkor szerintem mindenképpen a spirál a legjobb döntés, szóval mérlegelni kell. De az is biztos, hogy 2 baba között nem a legjobb a fogamzásgátló. Szerintem is legyen inkább pharmatex vagy gumi, vagy ilyesmi, legfeljebb kicsivel hamarabb jön a következõ, de legalább a foggátló tuti nem zavar be. Meg fõleg, hogy PCOS-d van, már csak azért is kerülnék minden hormonális készítményt, ami nem kifejezetten a betegségedre van, mert bezavarhat. Ok, mondjuk én eleve ótzkodok az összes hormonális cucctól, mert túl veszélyesnek tartom. Csak kifejezett betegségre lennék hahlandó bármilyen hormonális gyógyszert szedni.
Tudtommal PCOS-re éppen hogy fogamzásgátlót szoktak felírni, mert ha nincs peteérés, a ciszták kialakulása s gátolt. Persze biztos nem mindegy, hogy milyet, pl ha szoptatsz, akkor nem is lehet akármilyet szedni. Szerintem ezt kérdezd meg a dokitól mikor mész kontrollra, és kérd meg, magyarázza el, miért éppen az általa javasolt módszert találja a legjobbnak számodra. Hátha kapsz értelmes választ. Mi különben óvszert használtunk szülés elõtt és után is.

Szülés után mikor lehet elkezdeni újra rendszeres nemi életet élni, és fogamzásgátló módszereket használni?

Elég megvárni, hogy a hüvely és a méhszáj visszanyerje eredeti állapotát(1-2 hét), vagy várni kell, amíg a hüvely öntisztulását biztosító flóra kialakul újra?

Legjobb válasz: 6 hét! nagyon fontos, az orvosi kontroll után szabad csak fürödni( kádban), szexelni, petting mehet de csak bugyiban. Tényleg fontosak ezek, tartsd be!

6 hét! nagyon fontos, az orvosi kontroll után szabad csak fürödni( kádban), szexelni, petting mehet de csak bugyiban. Tényleg fontosak ezek, tartsd be!
6 hetes kontrollnál megmondja a doki
A 6 hetet mindenképpen meg kell várni.Teljesen mindegy, hogy óvszerrel vagy anélkül. Nem hiába mondják az orvosok! A fogamzásgátlást pedig megkell vele beszélni. Addig ne is szedjél semmit. Szoptatás alatt pl. csak egyfajtát lehet szedni.(ha jól tudom)
Szia! nekem ma dokim azt mondta, hogy nem kell megvárni a 6 hetet, én 5 hét után mentem kontrollra, akkor felírta a szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót és mire hatott, addigra már a 6. hét is eltelt és tudtunk szexelni. De a 6 hetet mindenképpen várd meg, még gumival se csináljátok, nehogy baj legyen. Ha a párod nem bírja már tovább, hát kényeztesd el egy kicsit... Egyébként én szülésután néhány hétig nem is kívántam a szexet, késõbb viszont annál inkább. A legjobbakat!
Sokan nem várják meg a 6 hetet, és nincs semmi bajuk. Ezt mindenkinek egyéne válogatja. ha minden rendben, ne váladékozol, nem vérzel, nem fáj, akkor próbáljátok meg, és meglátod, hogy bírod -e. Gumival lehet, miért ne lehetne? De tabit úgyis csak doki írhat. ha gondolod, keresd fel elõbb, vagy kérdezd a védõnõt.

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert választottatok?

1 hónapos a kislányom,nem sokára megyek 6 hetes vizsgálatra.Gondoltam rá,hogy nem gyógyszert kellene szednem,mert kb 20 évig még tömném magamba a hormonokat.A hüvelygy?r?re gondoltam,mert abban állítólag kevesebb hormon van,mint a gyógyszerben.Ti mit használtok?

Legjobb válasz: Én spirált rakattam fel, most pedig terhes lettem mellette. Tehát a spirált ÉN nem ajánlom:)

Én spirált rakattam fel, most pedig terhes lettem mellette. Tehát a spirált ÉN nem ajánlom:)
Nem szexelek. Eddig bevált! :) Óvszer nem jöhet nálatok szóba?
Óvszert.Gyógyszert nem lehet, spirált eleve elutasítom, másban nem bízom. Ja, és két éve szoptatok, 21 hónapja menstruálok, tehát erre nem lehet alapozni.
ajajjj, dehogynem! az elsõ menstruáció elõtt csak megérik az a fránya petesejt nem? különben mitõl jönne meg? kedves utolsó!
biztosra megyünk, gumizunk :)
Ha szoptatsz, nem menstruálsz, így nem is lehetsz terhes. Mi most választottuk el a kislányunkat 1 hete, de még mindig nem jött meg.
15 hónapig volt fent:)
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ!Mennyi ideig volt fennt neked, mire terhes lettél mellette?
A kérdező hozzászólása: A spirálról én is sok "rosszat" olvastam, én is elvetettem azt az ötletet.Most a hüvelygyûrûn és az injekción gondolkodom.Majd megbeszélem az orvosommal is.Ha egyiksem jön össze, marad a gyógyszer.
nem utolsó, hanem utolsó elõtti, 7-es. elnézést
Kedves 7-es! Jó nagy hülyeséget írtál! Már elõttem leírták, hogy miért! Jó sok baba született már az ilyen tudatlanság miatt! Mi is óvszerrel védekezünk. Még szoptatok de nekem meg is jött sajna hamar.
Hát, mi nem nagyon szexelünk, én egyáltalán nem kívánom (28 hónapos a nagy, fél éves a kicsi). Amúgy mi megszakításos módszerrel védekezünk évek óta, mondjuk nálunk tervben van még legalább egy gyerkõc, szóval nem lenne tragédia, ha be is csúszna.
Óvszerrel, abból is a latexmentessel mert sajna nem nagyon bírom a hagyományosat. Gyógyszert nem szeretnék szedni, spirálba és a megszakításos közösülésbe pedig nem bízom. Szerencsére a páromnak sem jelent gondot az óvszer.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!