Találatok a következő kifejezésre: Szülés után fogamzásgátló (51 db)

Szülés után fogamzásgátló vagy spirál? Melyik a jobb, olcsóbb?

Els? gyerek után fogamzásgátlót szedtem, meg sem fordult a fejemben a spirál, de a gyógyszer akkor is nagyon drága volt.

Legjobb válasz: Én most babás vagyok, de szülés után Mirenát akarok felrakatni. A sima spirál inkább abortáló eszköz, nem a fogamzást gátolja, de ez az új hormonos más. Igaz, hogy 44ezer Ft, de 5 évig jó. Ha elosztod, 734 Ft-ra jön ki havonta, ennyiért gyógyszert nem kapsz. És ezt nem felejted el bevenni se.

Én most babás vagyok, de szülés után Mirenát akarok felrakatni. A sima spirál inkább abortáló eszköz, nem a fogamzást gátolja, de ez az új hormonos más. Igaz, hogy 44ezer Ft, de 5 évig jó. Ha elosztod, 734 Ft-ra jön ki havonta, ennyiért gyógyszert nem kapsz. És ezt nem felejted el bevenni se.
Én nagyon idegenkedek a spiráltól, elõször azt akarta de elolvastam, hogy hogyan hat stb... és letettem róla, én maradok a fogamzásgátlónál mg ha drágább és macerásabb is!
Nekem is Mirena hormonos spirálom van és nagyon szeretem...
*még
3. gyerek után már én sem akartam tabit szedni igy nehezen de arra a döntésre jutottam hogy spirál: Mirena. 1 hója lesz hogy fent van, csipp csepp barnázgatás még van amúgy minden okés.
Van egy harmadik lehetõség is, fogamzásgátló injekció, amit akár szopizátatás alatt is lehet alkalmazni. Három havonta kell egyet beadni és fillérekbe kerül (fõként a tablettához képest). És ami nagyon fontos számomra: megelõzõ fogamzásgátlás, nem pedig mint a spirál, a már meglévõ babával csinál valamit....
Utolsó ezt hogy érted hogy a meglévõ babával csinál valamit?? Még ilyet se hallottam.
A sima normális spirál nem csinál semmit a meglevõ babával, de az igaz, hogy a megfogant, osztódó sejtcsomót nem engedi a méhbe beágyazódni. Tehát végülis él pár napot a szerencsétlen, csak nem tud beágyazódni. Rendes hagyományos spirált ezért nem tetetnék fel én sem, ez egy abortáló eszköz. DE a Mirena hormonos, MÁS, nem így mûködik!!! És nagyon nagyon kevés hormon szabadul ki belõle, nem egy lórúgás, mint a 3 hónapos injekció.

Szülés után hányadik menzesznél kezdtetek el szedni fogamzásgátlót? Dokim azt mondta várjak meg kettőt.

Még nem jött meg egyébként azóta, 8 hete.

Legjobb válasz: Szülés után pár héttel. Aztán 10 hónap után napi 4 szoptatás és a fogamzásgátló mellett jött a harmadik gyerkõc.

Szülés után pár héttel. Aztán 10 hónap után napi 4 szoptatás és a fogamzásgátló mellett jött a harmadik gyerkõc.
Nekem sem kellett megvarni, hat hetes kontroll utan szedni kezdtem es a bogyo hozta meg a verzest.
kisfiam megérkezése után több mint 1 évet vártam:)
Nekem nem kellett megvárnom egyet sem... szoptatok kezdettõl fogva. A 6 hetes kontrollon felírt Azaliát és elkezdtem szedni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Szülés után "rendes" fogamzásgátlót csak akkor írnak fel, ha már rendszeres a menstruáció?

Már nem szoptatok, de a menstruációm össze-vissza jött meg eddig 3-szor (26-45 nap).

Legjobb válasz: Én sem szoptatok már,és rendes fogamzásgátlót szedek pedig elõtte míg szoptattam olyat szedtem amit szoptatás alatt is lehet tehát abszolut nem volt még menstruációm,mert szülés után pár héttel el is kezdtem. Szóval lehet.

Én sem szoptatok már, és rendes fogamzásgátlót szedek pedig elõtte míg szoptattam olyat szedtem amit szoptatás alatt is lehet tehát abszolut nem volt még menstruációm, mert szülés után pár héttel el is kezdtem. Szóval lehet.
Milyen fogamzásgátlót szedsz? A szülés óta megjött máûr a mensid legalább 1x?
Nekem is volt ilyen, elsõ szülésem után kaptam, kerek egy évig nem volt menszeszem, mire nagy nehezen meghozták, csak hozzá teszem , ez kb 25 éve volt..ma azért más az orvos tudomány!
Lehet a fogamzásgátló mellékhatása, ajánlom neked a novinet fogamzásgátlót.
A kérdező hozzászólása: Igen, szülés óta már megjött 1x! Jangee, az a gyógyszer neve!

Szülés utána mennyi idővel lehet felrakatni fogamzásgátló spirált? Egyáltalán szoptatás alatt lehet-e? Azért kérdezem mert így szeretnénk védekezni majd szülés után.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki,hogy akár a szülés után rögtön felrakhatja. Úgy alakult,hogy a hat hetes kontrolon helyezte fel,így azért fájt. Aztán pár hónap múlva eltávolította,mert nem bírtam,petefészek gyulladásom lett.

Nekem azt mondta a doki, hogy akár a szülés után rögtön felrakhatja. Úgy alakult, hogy a hat hetes kontrolon helyezte fel, így azért fájt. Aztán pár hónap múlva eltávolította, mert nem bírtam, petefészek gyulladásom lett.
Tegnap mondta az ismerõsöm, hogy neki a 8. héten rakták fel, mert addig lehet vagy utána már csak akkor, ha megjön az elsõ menzesz. Nem értem, de neki van és így mondta.
A 6. hétig bármikor felrakja, utána csak menstruációkor tudja, azt meg nem tudhatod, hogy szoptatás alatt mikor fog megjönni, nekem 11 hónapig nem jött meg pl. De a 6 hetes kontrollon pl. fel tudja rakni simán.

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert válasszak szoptatás alatt, illetve majd elválasztás után?

Már 2 gyereket szültem, többet nem szeretnék (habár soha ne mondd, hogy soha!). A felhelyezett tárgyaktól írtózom és hízni sem szeretnék semmit?l sem :) Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Hát, én úgy hallottam anyutól, hogy szülés után lehet csak spirált használni, de az jó..

Hát, én úgy hallottam anyutól, hogy szülés után lehet csak spirált használni, de az jó..
Én a spirálról rengeteg rosszat hallottam, én biztos, hogy nem használnám. Inkább egy alacsony hormontartalmú fog.gátló! De ha ez sem jó, még mindig ott van az óvszer, a kúpok és krémek!
Hát van a spirál, ebbõl van rezes vagy hormonos, illetve vannak a csupán progeszteron tartalmú fog.gátlók, ezeket lehet szoptatás közben is használni. csak mindig ugyanabban az idõben kell õket bevenni.Ettõl állitólag nem fogsz hizni mert nincs benne ösztrogén.de ezt a dokitól kérdezd meg.Meg persze vannak a gumi+krém verziók, amit nagyon jónak tartok, de látom te nem szeretnéd.Legvégsõ esetben a sterilizáció.Ja, és elválasztás után már lehet nyomatni a kétfázisú hagyományos tabikat.( bár én tabiellenes vagyok) Hát most ennyi jutott eszembe...

Ki, milyen fogamzásgátló módszert használt császáros szülés után?

Császáros szülés után milyen védekezési módszert ajánlanátok? Mire kell figyelni? Kinek, mi vált be?

Legjobb válasz: Szia!4 hónapja szültem,még szoptatok!És a 6 hetes kontrollon tettem fel a Mirena hormonális fogamzásgátló spirált!5 éven belül nem tervezünk másik babát!Így megéri az árát(44000ft)!Most ez a legfejlettebb fogamzásgátló!Eddig bevált!Kényelmes és megbízható,szoptatás alatt is alkalmazható!

Szia!4 hónapja szültem, még szoptatok!És a 6 hetes kontrollon tettem fel a Mirena hormonális fogamzásgátló spirált!5 éven belül nem tervezünk másik babát!Így megéri az árát(44000ft)!Most ez a legfejlettebb fogamzásgátló!Eddig bevált!Kényelmes és megbízható, szoptatás alatt is alkalmazható!
Óvszert használtunk, már 13 hós a fiam, most vagyok 11 hetes terhes. Akartuk a másodikat, hogy hamar jöjjön, sikerült.
Amíg szoptattam, nem akartam tablettát szedni, ezért Pharmatex vagy Patentex hüvelytablettát vagy hüvelykúpot használtunk (spermicid, tehát megöli a spermákat), amit aktus elõtt 10 perccel kell felhelyezni. 10-12 db kerül 1200 Ft-ba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
szia nekem fogigátlót irt fel a dokim, a Cerazette-t. bár olvastam róla nem túl jót is, de rtemélem én nem esek teherbe emellett.

Szülés után a 6 hetes kontrollon kaptam fogamzásgátlót Cerazettet de még nem jött meg. A doki szerint szedjem be ne zavarjon. Soha nem szedtem be még ilyen gyógyszert hogy is működik? Mikor kell szünetet tartani? Ha elfogy a 28 tabletta?

Legjobb válasz: Szia! A fogamzásgátló tablettalevél 21 szem tablettát tartalmaz. 21 tabletta elfogyása után ( a szedését a papírján jelzett nyilak és hetet jelölõ betûk irányítják, nem lehet eltéveszteni) kell 7 nap szünetet tartani és a 8. nap bevenni a következõ levélbõl a tablettát. :)

Szia! A fogamzásgátló tablettalevél 21 szem tablettát tartalmaz. 21 tabletta elfogyása után ( a szedését a papírján jelzett nyilak és hetet jelölõ betûk irányítják, nem lehet eltéveszteni) kell 7 nap szünetet tartani és a 8. nap bevenni a következõ levélbõl a tablettát. :)
Hátrány, hogy szedése alatt szabálytalan lehet a havi vérzés, elõfordulhat, hogy nem is lesz havi vérzése egyáltalán. Nézze meg, melyiket veszi ki. Pl. ha szerdán kezdi, a szerda jelzésû tablettát vegye ki. Minden nap egy filmtablettát vegyen be a nyílnak megfelelõen haladva. Ha a csomag kiürült, másnap folytassa a következõ csomaggal, azaz nem kell szünetet tartani és havi vérzésre várni. na ezeket találtam neked. azaz, nemkell szünetet tartani, hanem folyamatosan kell szedni. havi vérzésre pedig nwemkell várni, mert lehet h nemfog megjönni. ezeket írta a betegtájékoztató.
A Cezrette teljesen más, mint a többi fogamzásgátló!!!!!! http://www.pirulapatika.hu/210150451/betegtajekoztato Nincs szünet a levelek között és lehet, hogy nem is fog megjönni még vagy fél évig, hiszen ha szoptatsz valószínûleg nincs peteérésed. Olvas el a linket!

Szülés után hatodik héten elkezdtem fogamzásgátlót /harmonet/ szedni, de mivel magától nem jött meg a dokim javaslatára elkezdtem szedni. Most mindenképpen megkell hogy jöjjön, amint elfogy az első levél gyógyszer? Mikortól hat a gyógyszer?

Legjobb válasz: Ha az elsõ levél gyógyszer elfogy akkor meg kellene jönnie ha rendszeresen és rendesen szedted a gyógyszert, mivel a fogamzásgátló szedésekor, ún. megvonásos vérzés jelentkezik. Az utolsó szem gyógyszertõl számítva 3-4 nappal. Védettséget csak az elsõ ilyen menstruáció után ad. Tehát az elsõ levél gyógyszer szedésekor még nem.

Ha az elsõ levél gyógyszer elfogy akkor meg kellene jönnie ha rendszeresen és rendesen szedted a gyógyszert, mivel a fogamzásgátló szedésekor, ún. megvonásos vérzés jelentkezik. Az utolsó szem gyógyszertõl számítva 3-4 nappal. Védettséget csak az elsõ ilyen menstruáció után ad. Tehát az elsõ levél gyógyszer szedésekor még nem.

Szülés után 9 héttel vagyok.2 hete megjött elkezdtem szedni fogamzásgátlót. Miért van még mindig az, hogy vérezgetek meg barna folyásom van? Nem szoptatok sajnos. Lehetséges hogy maradt valami darab bennem, császár volt

Legjobb válasz: a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!