Találatok a következő kifejezésre: Szülés után első menstruáció (34 db)

Szülés után első menstruáció mindenkinek több az átlagosnál?

5 hónapos a babám, anyatejes. Most jött meg, és sokkal intenzivebb és több, mint korábbal. Miért?

Legjobb válasz: sajnos én sem tudom,hogy miért,de nekem is több és ráadásul nagyon sokáig is tart (nekem is most jött meg szülés után elõször)

sajnos én sem tudom, hogy miért, de nekem is több és ráadásul nagyon sokáig is tart (nekem is most jött meg szülés után elõször)
Nekem kevesebb volt, és rövidebb ideig...Szülés után 7 hónappal jött meg elõször, és az én babám is anyatejes.
Nekem 5 honapja jott meg, aztota minden alkalommal sokkal erosebb, mint azelott, de amit díjazok, hogy kb 3napig tart csak.
en is szoptatok, nekem szules utan 4 hettel volt eloszor, de nagyon nagyon gyengen vereztem, b 8 napot. mindenkinel mas.

Szülés után első menstruációm miért ilyen? Reggel szépen indult, de most az utóbbi adag darabos volt és fehér darabok is voltak benne, mintha folyásom is lenne közben? Ez normális lehet? 2hónappal vagyok császár után.

Legjobb válasz: Nekem is 2 hónapra jött meg császár után. Normálisan indult, de a 2-3. napon borzalmasan erõs lett, óránként kellett betétet cserélnem. A vége megint normális lett.

Nekem is 2 hónapra jött meg császár után. Normálisan indult, de a 2-3. napon borzalmasan erõs lett, óránként kellett betétet cserélnem. A vége megint normális lett.

Mikor vegyem be a elsõ tablettát a szülés utáni elsõ menstruáció után?

Sajnos a tejem elapadt így 6. hétre megjött a mensim. A doki fel is írta a fogamzásgátlót és azt mondta kezdjem el szedni.

Legjobb válasz: Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.

Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.
A kérdező hozzászólása: Szia! Tudja a doki, és azt mondta hogy normális a hosszabb ideig tartó erõs vérzés ha így jön meg 6. hétre mert elapad a tej. A hormonok miatt van. Voltam most kedden dokinál. Õ azt mondta most kezdjem el de mivel én is így hallottam lehet megvárom a következõt. Az a tuti :)

Szülés utáni első menstruáció után rendszeresen megjött a menzeszed, vagy voltak kimaradások?

Én most várom a második megjövést, eddig 28 naposak voltak (szülés el?tt), most vagyok a 29 napon és semmi jel, kicsit aggódom...

Legjobb válasz: márciusban szültem,májusban megjött,2 hétig megvolt,azóta csak várom,és várom,és várom.....

márciusban szültem, májusban megjött, 2 hétig megvolt, azóta csak várom, és várom, és várom.....
Nekem óramû pontosan és rendszeresen rögtön visszaállt(4hónapban jött)de mindig is nagyon rendszeres volt.Ne aggódj van akinek több idõ kell míg rendezõdik.
Nekem mind a két gyereknél megjött 8 héttel szülés után és mindig abszolút pontos volt. De ez a ritkább. Sokaknak még hosszú hónapok kellenek , hogy beálljon.
8 honapra jott meg eloszor, utana 29, 37, 35(....majd osszejott elso probara a kisteso)napra, szoval kicsit kuszan pedig elotte 27-29 napos ciklusaim voltak.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Szülés után mikor várható az elsö menstruacio? Mik a tünetek?

Sziasztok. 7hete szültem..sajnos 2hete már nem szoptatok,és érdeklödnék hogy mik a tapasztalatok,kinek mikor jött meg? A tünetel ugyan azok mint terhesség előtt?

Legjobb válasz: Ezt nem tudni, hogy mikor jön meg. Én másfél hónapig szoptattam szülés után és rá kb. 1 hónapra jelentkezett a menzeszem. És teherbe azonnal lehet esni! Szoptatás alatt is! És akkor is, ha még nem menstruálsz! Ugyanis az, hogy addig nem menstruáltál, az nem jelenti azt, hogy a következõ hónapban sem menstruáltál volna, vagyis az adott hónapban nem indult volna be a természetes folyamat, peteérés, stb. ami által, ha nem lennél terhes, megjött volna a vérzésed. De mivel beindul a természetes folyamat, lesz peteérésed és te nem védekezel, akkor terhes leszel, de akkor már nem azért nem jön meg, mert még nem indult be a folyamat, hanem mert terhes leszel! Tehát szülés után, ha letelik a 6 hét, amíg ugye tilos a nem élet, függetlenül attól, hogy szoptat-e az illetõ vagy sem, védekezni kell!

Ezt nem tudni, hogy mikor jön meg. Én másfél hónapig szoptattam szülés után és rá kb. 1 hónapra jelentkezett a menzeszem. És teherbe azonnal lehet esni! Szoptatás alatt is! És akkor is, ha még nem menstruálsz! Ugyanis az, hogy addig nem menstruáltál, az nem jelenti azt, hogy a következõ hónapban sem menstruáltál volna, vagyis az adott hónapban nem indult volna be a természetes folyamat, peteérés, stb. ami által, ha nem lennél terhes, megjött volna a vérzésed. De mivel beindul a természetes folyamat, lesz peteérésed és te nem védekezel, akkor terhes leszel, de akkor már nem azért nem jön meg, mert még nem indult be a folyamat, hanem mert terhes leszel! Tehát szülés után, ha letelik a 6 hét, amíg ugye tilos a nem élet, függetlenül attól, hogy szoptat-e az illetõ vagy sem, védekezni kell!

Szülés után kb mikor fog megjönni az első menstruáció? Akkor már lehet tampont használni? Közvetlen szülés után miért vérzünk? Mikortól kell védekezni az apukával?

Tudom szülés után 6 hétig nem lehet szexelni, és olyat is hallottam, hogy ameddig szoptatunk, addig nem eshetünk teherbe. Ez igaz? Milyen módon lehet szoptatás mellett védekezni? A gyógyszer befolyásolja a tejcit a baba szempontjából?

Legjobb válasz: tévhit, hogy nem eshetsz teherbe addig, amíg szoptatsz. amint szexuális életet éltek védekezni kell. ha szoptatsz akkor van olyan tabi, amit szedhetsz. Nekem akkor jött meg az elõ szülés után, amikor elment a tejem, rá kb. 2 hétre.

tévhit, hogy nem eshetsz teherbe addig, amíg szoptatsz. amint szexuális életet éltek védekezni kell. ha szoptatsz akkor van olyan tabi, amit szedhetsz. Nekem akkor jött meg az elõ szülés után, amikor elment a tejem, rá kb. 2 hétre.
A szülés után a méh falán egy nagy seb van, ott ahol a placenta tapadt és a szülésnél levált. Amíg ez a seb be nem gyógyul, addig várezhet. Az elsõ menstruáció ideje egyénenként változó. Attól függ, hogy mennyi "tejtermelõ" hormon van a szervezetben. Ha ezeknek a száma csökken, akkor lesz megint peteérés és menstruáció. Ezért is mondják, hogy amíg szoptatsz nem eshetsz teherbe. De védekezni azért ajánlott, mert nem tudhatod elõre, hogy mikor volt az elsõ peteérésed csak amikor már megjött vagy terhes lettél. Merthogy az érett pete elõbb megtermékenyítésre vár és csak utánna menstruálsz, ha mégsem termékenyült meg. És szívás úgy értesülni az elsõ peteérésrõl, hogy egyben az új jövevényrõl is értesülsz. Vannak olyan fogamzásgátlók, amiket szoptatás alatt is lehet szedni. A hat hét letelte után lehet tampont használni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most már minden világos!! :)
A szoptatás egyáltalán nem biztos, hogy véd a teherbeeséstõl. Egyébként nekem szülés után 26 nappal már volt menstruációm, és utána is többé kevésbé rendszeresen megjött, miközben volt elég tejem. Szoptatás alatt marad az egyéb (mechanikus) védekezési mód, illetve van fogigátló tabletta is ami speciálisan szoptató nõk is szedhetnek, errõl a nõgyógyászodat kérdezd. Egyébként elég sok panaszt olvastam róla itt ezen az oldalon.

Szülés után meddig tart általában az első menstruáció?

Tegnap jött meg el?ször,8 hete szültem.Még szoptatok,igaz nem sok tejcsi van,pótolnom is kell.Kiváncsi lennék hogy olyan e mint régen volt?Nekem anno 4 napig tartott b?ven elég lenne ha igy maradna,illetve ilyenkor már beáll a havi ciklus,vagy még össze vissza fog megjönni?Köszi el?re is a választ.

Legjobb válasz: Az elsö szülésem után 3 hónapra jött meg,4 napig tartott.Utána minden hónapban.Most szintén 3 hónapra jött meg,3 napig tartott.A többi kiderül. Èn is szoptatok. Ez a hormonháztartás visszaállásától függ.

Az elsö szülésem után 3 hónapra jött meg, 4 napig tartott.Utána minden hónapban.Most szintén 3 hónapra jött meg, 3 napig tartott.A többi kiderül. Èn is szoptatok. Ez a hormonháztartás visszaállásától függ.
Nekem is 3 hónappal a szülés után jött meg, 5 napig tartott (mint régen). Azt hogy hogyan tovább nem tudom, mert nekem is most jött meg elõször. Tejem szintén alig:(
Nekem ugyanúgy, mint terhesség elõtt, 5 napig tartott.
Nekem most jött meg 2 napja hogy elment a tejem 3 hónapja szültem és 7-8 napig tartott amúgy de most szerintem még holnap meg talán a holnapután lesz tehát kb5-6 nap lesz
Nálam 5 hónappal a szülés után jött meg elõször, 4 napig tartott, azóta 3-szor pontosan 29 napra jött és szintén 4 napig tart. Elõtte is így volt, de most talán egy kicsit több van.

Szülés után akinek hamarabb megjött a menstruáció, a kilók hamarabb mentek le? Az első gyereknél 13 hónap után jött meg először, nem is fogytam csak 1.5 év után.

van akinek 4-5-6 hónap után megjött és már is mentek a kilók lefele,ezt úgy mondták,van ehhez valami köze??

Legjobb válasz: Szia!nekem 2 hónap után megjött szerencsére a babámnak ez nem volt gond 15 hónapos koráig szopizott!Mivel 7 kor fürdettem elõtte ettem mert tudtam hogy 11ig megvan a programon akkor már nem ettem!Mire abba hagyta a szopizást már újra szülés elõtti súlyom volt!De sok függ attól is kinek milyenek a génjei!Szerintem így is hamar vissza nyerted az alakod ne aggódj minden megy a maga útján! :)

Lehet benne valami. Nekem eddig 2x jött meg (13 hós) és már 8 kilót fogytam. Valahogy nem kívánom annyira a szénhidrátot. Viszont hozzá tartozik, hogy szülési komplikációk miatt kb. 1-2 hónapig ágyhoz voltam kötve és csak fokozatosan nyertem vissza az izmaimat is.
Szia!nekem 2 hónap után megjött szerencsére a babámnak ez nem volt gond 15 hónapos koráig szopizott!Mivel 7 kor fürdettem elõtte ettem mert tudtam hogy 11ig megvan a programon akkor már nem ettem!Mire abba hagyta a szopizást már újra szülés elõtti súlyom volt!De sok függ attól is kinek milyenek a génjei!Szerintem így is hamar vissza nyerted az alakod ne aggódj minden megy a maga útján! :)
8hónapos a lányom, eddig 4szer jött meg. Az elsõ menzis szoptatás nem tetszett neki, de azon túl minden Ok volt. A súlyomról annyit, hogy -5kg-nál járok. 12kg-t híztam, 17kgt fogytam:S semmit se tudok hordani, mert minden leesik rólam, övvel is:( A fiammal a gyerekágy után elkezdtem fog-gátlót szedni, elsõ körben 2hetente megjött, abba is hagytam, összesen 8szor jött meg, mire terhes lettem, és szintén horrort fogytam, a lánykori súlyom alatt vagyok, ennél egyszer voltam könnyebb, de akkor olyan is volt az életvitelem.
Nálam nem volt összefüggés a menstruáció és a kilók között. Több, mint 1évig szoptattam, 6hóig kizárólag anyatejes volt a babám, mégis minden hónapban ugyanúgy menstruáltam, mintha semmi sem történt volna. Szülés után azonnal annyi kg lettem, mint teherbeeséskor, viszont a szoptatás alatt feljött kb.4kg, s közben rendszeresen menstruáltam. Szoptatás abbahagyása után picit odafigyeltem és csak úgy olvadtak le a kilók. Gondolom amiatt is, mert folyton rohangálok a Pici után és enni is alig van idõm mellette. :)
én 3 hónapja szültem és pontosan akkor meg is jött(tegnap).Azt nem tudom hogy hamarabb mennek e le a kilók.Én már a terhességem, elõtti súlynál vagyok meg kicsit lejjebb 2 kg val.(terhesség alatt 8kg híztam)Én csak reménykedek hogy megy még lejjebb mert sajnos pajzsmirigy beteg vagyok így nehezen fogyok és van rajtam plusz kiló.
hát a kilókat nem tudom, de nem jó az túl hamar, mert megváltozik a tej íze, rossz lesz! van olyan kicsi, aki akkor nem is akar szopizni. Tartalmas ételeket egyél, vitamindúsat és kenyeret, krumplit, rizst keveset. Szigorúnan csak cukor nélküli italt(úgy nagyon észrevétlenül dõl be a kalória)- +szoptatás + az elsõ gyerekkel is a teendõk (nem fogsz unatkozni) = menni fognak azok a kilók lefele
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
szia! nekem 5. hónaptól van rendes menzeszem, addig szedtem cerazettet a 6 hete kontroll óta és folyton véreztem, abbahagytam és óramû pontossággal minden hónapban havizom. és igen kb azóta fogyok is. 55 kg voltam szülés után 1 hónappal, most 48 kg vagyok, kislányom 14 hónapo.
még szoptatok, és nem is volt probléma a tejjel.

Mikor jön meg általában az első menstruáció szülés után?

6 hete lesz szombaton hogy szültem,a vérzés 2 hét után elmúlt.Tegnap elég sokszor volt mensis érzésem,mint mikor régen megjött a havim.Tudom ez mindenkinél más,de kiváncsi lennék.Szoptatni szoptatok,viszont pótolnom kell,mert kevés a tejcsi:-(Várható ilyenkor hogy megjön,vagy csak akkor ha már egyáltalán nem szoptat az ember?

Legjobb válasz: Ez nagyon változó. Nekem az 1. szülés után 12 hónappal jött meg. A 2. után pedig 18 hónappal. Mind a két alkalommal szoptattam még akkor.

Ez nagyon változó. Nekem az 1. szülés után 12 hónappal jött meg. A 2. után pedig 18 hónappal. Mind a két alkalommal szoptattam még akkor.
teljesen egyéni. az elsõ baba után én 8 hétig vérezgettem, egy hét szünet és aztán egybõl mensi :S a másodiknál 5 hétig vérezgettem, és szülés után napra pontosan 4 hónap tellt el az elsõ mensig. (mindkétszer szoptattam még) sógornõm az elsõ gyerek után 1 évvel vérzett elõször, a második után meg asszem 14 vagy 15 hónappal. õ már nem szoptatott egyiknél sem. unokatesómnak fél éves volt a baba mikor megjött a mensije.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Végül is mindegy nekem is , csak ezek a fura mensi jellegü fájdalmak tüntek fel, amire ugye mostanában nem volt példa:-))
Azt szokták mondani akkoriban mikor abba hagyod a szoptatást. Nekem 2 hós volt a babám mikor megjött. Sógornõmnek meg tök másképp jött meg, az elsõt 3 éves koráig szoptatta, közben teherbe esett a kisebbikkel akit szintén 3 éves koráig szoptatott, most kezdi leválasztani és most jött meg neki elõször mióta a nagyobbal teherbe esett. Azért kicsit irigylem :)
Elsõt szoptatam 14 hóig, 7 hós volt, mikor megjött. A másodikat 3, 5 hónapja szültem, nem szoptatok egyáltalán 3 hete, és nem jött még meg.
Én 6 hónapig szoptattam a fiamat. 3 hónapos kora után már pótoltuk, de a mensim ennek ellenére már az ötödik héten megjött rendesen és utána rendszeres is volt.
6 hónappal a szülés után jött meg, napi 5x szoptattam még akkor. Az orvosom egyébként azt mondta, hogy 6 hónap az átlag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!