Találatok a következő kifejezésre: Szülés után első (203 db)

Valakinek volt hasonló problémája szülés után? Első szülésem után a hüvelynél lett valami kis kinövés. A második szülésem után ez nagyobb lett, és már zavar hogy ott van.

OLyan mint egy kis hosszúkás húsdarabka ami kilóg a hüvelyb?l.

Legjobb válasz: Ha varrtak szülés után nagyon valószínû, hogy az enyhén szólva nem szép varrás következménye az a bizonyos kis kinövés. Ha vágás nélkül szültél, egész más a helyzet. Egy kis plasztikával remélhetõleg eltüntethetõ a kellemetlen látvány.

Ha varrtak szülés után nagyon valószínû, hogy az enyhén szólva nem szép varrás következménye az a bizonyos kis kinövés. Ha vágás nélkül szültél, egész más a helyzet. Egy kis plasztikával remélhetõleg eltüntethetõ a kellemetlen látvány.
A hüvely bemeneténél (környékén) sokszor fordul elõ ilyen terhesség/szülés után, sõt, nem csak egy, de több apróbb-nagyobb kinövés is. Ha problémát okoz, el lehet távolítani. Nyugodtan kérdezz rá a nõgyógyászodnál. De úgy tudom, ez esztétikai / plasztikai mûtét, ezért drága. Viszont ha nem okoz vérzést, gondot, stb. ne hagyd, hogy zavarjon, gyakori, csak senki nem mer róla beszélni. :o)
Szia. Latom eleg reg volt itt bejegyzes de megbirnad irni hogy mi lett a kinovessel? Sajnos nekem is van ugyan ilyen es tobb is. 12 hetes terhes vagyok 3.babat varom. Doki latta de azt mondta hogy semmiseg... kicsit megvagyok ilyedve .
A kérdező hozzászólása: Nem kérdeztem rá a dokira, még ott van!Nincs bátorságom plasztikához!

Mikor mehetek szülés után elsőnek fürdőbe? És mikor lehet elkezdeni újra nemi életet élni?

5 hete szültem a párom midig kérdezi, hogy mikor mehetünk már el egy kicsit kettesben fürd?be, sajnos én nem tudom, fert?zést nem szeretnék elkapni és ezt ? sem akarja. A szexet is nagyon szeretné, nem er?ltet semmit, én is szeretném de nagyon félek, hogy milyen lesz.Várjunk még vele legalább 1 hónapot vagy akár többet is? Még van egy ici pici sárgás folyásom, meg kell várni még ez is elmúlik?

Legjobb válasz: Szülés után 6 héttel szokták javasolni a nemi élet óvatos "újrakezdését", de persze van, aki hamarabb bevállalja. Fürdõbe sztem folyással még ne menj.

Szülés után 6 héttel szokták javasolni a nemi élet óvatos "újrakezdését", de persze van, aki hamarabb bevállalja. Fürdõbe sztem folyással még ne menj.
Minimum 6 hét. Kontrollvizsgálat után az orvos úgyis mondja, hogy minden rendben, mehet a fürdõ, szex. Én mondjuk hónapokig zuhanyoztam, nem fürödtem, mert féltem, nehogy elkapjak valamit. Közös fürdõbe meg egyáltalán nem mentem volna egy jó ideig.
Nekem a 6 hetes kontrollon azt mondta a dokim, aki nagyon komoly professzor, hogy úszhatok vízben, meg örömökben is!Én ugyanis csak úszással tudtam kikapcsolódni!Így aztán én a 6 hetes kontroll napján amit felírt a doki fogamzásgátlót azt azonnal ki is váltottam, mert addig is alig bírtam ki!

Szülés után első menstruáció mindenkinek több az átlagosnál?

5 hónapos a babám, anyatejes. Most jött meg, és sokkal intenzivebb és több, mint korábbal. Miért?

Legjobb válasz: sajnos én sem tudom,hogy miért,de nekem is több és ráadásul nagyon sokáig is tart (nekem is most jött meg szülés után elõször)

sajnos én sem tudom, hogy miért, de nekem is több és ráadásul nagyon sokáig is tart (nekem is most jött meg szülés után elõször)
Nekem kevesebb volt, és rövidebb ideig...Szülés után 7 hónappal jött meg elõször, és az én babám is anyatejes.
Nekem 5 honapja jott meg, aztota minden alkalommal sokkal erosebb, mint azelott, de amit díjazok, hogy kb 3napig tart csak.
en is szoptatok, nekem szules utan 4 hettel volt eloszor, de nagyon nagyon gyengen vereztem, b 8 napot. mindenkinel mas.

Szülés után első menstruációm miért ilyen? Reggel szépen indult, de most az utóbbi adag darabos volt és fehér darabok is voltak benne, mintha folyásom is lenne közben? Ez normális lehet? 2hónappal vagyok császár után.

Legjobb válasz: Nekem is 2 hónapra jött meg császár után. Normálisan indult, de a 2-3. napon borzalmasan erõs lett, óránként kellett betétet cserélnem. A vége megint normális lett.

Nekem is 2 hónapra jött meg császár után. Normálisan indult, de a 2-3. napon borzalmasan erõs lett, óránként kellett betétet cserélnem. A vége megint normális lett.

Az normális hogy szülés után első menzesz megjön, aztán utána nem jön meg egy darabig? Nem vagyok terhes

Legjobb válasz: Igen, teljesen normális. Akár hónapokba is telhet, amíg visszarendezõdik a hormonháztartásod, és beáll a ciklusod.

Igen, teljesen normális. Akár hónapokba is telhet, amíg visszarendezõdik a hormonháztartásod, és beáll a ciklusod.
Szülés után 16 hónappal jött meg elõször, utána rá 42 napra. Még mindig szoptatok. Szerintem normális hogy nem válik rendszeressé azonnal, vissza kell rázódni a hormonoknak a régi kerékvágásba.
Nem tudom mikor "jött meg", de gyakran a gyermekágyi vérzésnek úgy van vége, hogy már-már úgy tûnik, abbamaradt a vérzés, majd egy kis szünet (akár egy hét), és utána még egy menstruáció mennyiségû vérzés, és akkor zárul le. Lehet, hogy erre hitted hogy "megjött"? Egyébként az gyakori, hogy hosszabb ciklusok jönnek, 40 nap körüliek. Az, hogy egyszer megjön, aztán hónapokig nem, azt nem tartom valószínûnek, ha nekem ilyen lenne, megkérdezném az orvost.
3. vagyok. Negyven nap körül még "normális", teljesen belefér, lehet hogy néhány nap múlva megjön. Ha még két hétig nem jön, akkor esetleg keress fel egy dokit, csak a biztonság kedvéért. Minden jót és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: 11 hónapra jött meg elõször, gyengébb és rövidebb volt mint terhességem elõt de azóta 40 napja semmi

Mikor vegyem be a elsõ tablettát a szülés utáni elsõ menstruáció után?

Sajnos a tejem elapadt így 6. hétre megjött a mensim. A doki fel is írta a fogamzásgátlót és azt mondta kezdjem el szedni.

Legjobb válasz: Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.

Szülés után 2 féleképpen lehet elkezdeni a fogamzásgátlót. Amennyiben még nem volt szülés után egyáltalán menstruáció, akkor bármikor el lehet kezdeni. Viszont ha szülés után már volt menstruáció, akkor viszont a vérzés elsõ napján kell elkezdeni. És szerintem 6 hét után az ilyen hosszadalmas vérzés nem olyan normális. Az meg pláne, hogy még mindig vérezgetsz. Az orvos erre nem mondott semmit? Vagy amióta ilyen hosszan tart a menzeszed, azóta nem voltál orvosnál? Bár ha az orvos mondta, hogy bármikor elkezdheted, akkor kezd. De én így tudom, hogy így lehet fog. gátlót elkezdeni szedni szülés után.
A kérdező hozzászólása: Szia! Tudja a doki, és azt mondta hogy normális a hosszabb ideig tartó erõs vérzés ha így jön meg 6. hétre mert elapad a tej. A hormonok miatt van. Voltam most kedden dokinál. Õ azt mondta most kezdjem el de mivel én is így hallottam lehet megvárom a következõt. Az a tuti :)

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Ha az első szülés után a szoptatás végéig nem jött meg (kb. egy évig), erre számíthatok a második szülés után is?

Kérem csak olyan írjon, akinek van saját tapasztalata e téren!

Legjobb válasz: Az elsõ gyereknél 4 hétig tartott a gyerekágyi folyás és a szülés után 9 hónappal jött meg elõször, pedig akkor még szopizott a lányom. A következõ szülés után a gyerekágyi f. alig 3 hétig tartott, de onnantól kezdve minden hónapban kb. 25 napra rendesen megjött. Pedig akkor is szoptattam (ráadásul akkor két gyereket is). Úgyhogy nálam nem volt köze a menstruációnak a szoptatáshoz.

Az elsõ gyereknél 4 hétig tartott a gyerekágyi folyás és a szülés után 9 hónappal jött meg elõször, pedig akkor még szopizott a lányom. A következõ szülés után a gyerekágyi f. alig 3 hétig tartott, de onnantól kezdve minden hónapban kb. 25 napra rendesen megjött. Pedig akkor is szoptattam (ráadásul akkor két gyereket is). Úgyhogy nálam nem volt köze a menstruációnak a szoptatáshoz.
Nekem mindkét gyermekemnél a szülés utáni hatodik héten jött meg elõször. Szerintem van rá esély, hogy megint úgy legyen, mint az elsõ gyermekednél.
Második vagyok, az elsõ babámat 4 hónapig, a másodikat 1, 5 évig tudtam szoptatni, tehát nálam nem függött össze a szoptatással.
Elsõ gyerek 9. hónap, második 5. hónap....mindkettõt javában szoptattam akkor.

Első babámat várom és un. terhes gyöngyök jöttek ki rajtam. Olyanok mint a pattanás csak 5x akkorák. Azt mondják a szülés után elmúlik. Tényleg elmúlik szülés után?

Legjobb válasz: Nekem is voltak az elsö terheségemnél,és nagyon viszketek is, de ne aggodj szülés után tényleg elmulnak. Kitartás és minden jót!

Nekem is voltak az elsö terheségemnél, és nagyon viszketek is, de ne aggodj szülés után tényleg elmulnak. Kitartás és minden jót!

Második terhességnél a méh ugyanolyan méretről indul mint ahogy az elsővel? Képes eredeti állapotába vissza zsugorodni első szülés után, vagy már nem olyan mint újkorában?

Legjobb válasz: En ugy tudom, hogy igen, teljesen visszamegy az eredeti meretere, azaz nagyon picikere. Csak elvileg az allaga lehet masabb, valamivel puhabb. De a meh csupa izom, ezert kepes akkorara noni, majd osszehuzodni. Tobbedik babanal sincs kulonbseg pl abban sem, hogy milyen magasan van a meh teteje egy bizonyos terhessegi korban. A pocak sem amiatt no korabban tobbedik babaval, mert a meh mashogy novekedik, hanem szimplan azert, mert a hasizmok kitagultak mar az elso terhesseg alatt, azok is visszahuzodnak spontan, de meg nem erosodnek maguktol. Ha valaki szules utan nem dolgozik azert, hogy eros legyen a hasfala, akkor gyengebb marad az izomzat es a novekvo mehet, felfele tolodo beleket, vagy a puffadt beleket a gyengebb hasizom nem tartja annyira, mint elso terhessegnel az erosebb hasfal tartotta.

En ugy tudom, hogy igen, teljesen visszamegy az eredeti meretere, azaz nagyon picikere. Csak elvileg az allaga lehet masabb, valamivel puhabb. De a meh csupa izom, ezert kepes akkorara noni, majd osszehuzodni. Tobbedik babanal sincs kulonbseg pl abban sem, hogy milyen magasan van a meh teteje egy bizonyos terhessegi korban. A pocak sem amiatt no korabban tobbedik babaval, mert a meh mashogy novekedik, hanem szimplan azert, mert a hasizmok kitagultak mar az elso terhesseg alatt, azok is visszahuzodnak spontan, de meg nem erosodnek maguktol. Ha valaki szules utan nem dolgozik azert, hogy eros legyen a hasfala, akkor gyengebb marad az izomzat es a novekvo mehet, felfele tolodo beleket, vagy a puffadt beleket a gyengebb hasizom nem tartja annyira, mint elso terhessegnel az erosebb hasfal tartotta.
na ez egy nagyon szuper kérdés! Engem is érdekel! :D
A kérdező hozzászólása: köszi :D
Ez engem is érdekel, vajon az orvosom tud erre választ adni, majd megkérdezem, de addig hátha valaki tudja a választ. :-) (Egy hete derült ki, újra babár várok. :-))
Szia!Én 2006-ban szültem az elsõ kislányomat, 4330 grammal, már a 6 hetes kontroll alkalmával szinte az eredeti mérete volt a méhemnek a doki szerint.Mielõtt újra terhes lettem, voltam kivizsgáláson(tavaly) ott azt mondták, hogy a méhem ugyanolyan, mint aki még nem szült, tehát a mérete ugyanolyan kicsire ment vissza, mint nem terhes állapotban.Szerintem képes ugyanakkorára regenerálódni mindenkinél.Pedig én ráadásul császárral szültem, és egyesek szerint ilyenkor nehezebben állnak vissza az eredeti viszonyok.Üdv:39 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!