Találatok a következő kifejezésre: Szülés után egy hónappal (45 db)

Nőgyógyászom ajánlott Betadine hüvelykúpot, meg hüvelyöblitést (szülés után egy hónappal). Ha nem alkalmazom bajom lesz? Egy hónapja szült anyuka

Legjobb válasz: Szerintem a Betadine nagyon erõs kúp! Nekem egyszer írtak fel és utána hónapokig kellett regenerálódnia a hüvelyflórámnak, mert mindent "kitisztitott" ez a szer. Vmi gombás fertõzésed van esetleg? A hüvelyöblítést szintén sok nõgyógyász abszolut nem ajánlja, mert az is felborítja bent a dolgokat. Szóval attól függ mi a bajod, de nekem abszurdnak tûnik, fõleg egy hónappal szülés után ilyeneket alkalmazni.

Szerintem a Betadine nagyon erõs kúp! Nekem egyszer írtak fel és utána hónapokig kellett regenerálódnia a hüvelyflórámnak, mert mindent "kitisztitott" ez a szer. Vmi gombás fertõzésed van esetleg? A hüvelyöblítést szintén sok nõgyógyász abszolut nem ajánlja, mert az is felborítja bent a dolgokat. Szóval attól függ mi a bajod, de nekem abszurdnak tûnik, fõleg egy hónappal szülés után ilyeneket alkalmazni.
Szerintem nem lesz baj, ha nem használod, nekem nem is mondtak semmi ilyet, és nem is használtam. És már öt hónapja szültem, szépen rendbejöttem :) Hüvelyöblítést csináltam intim lemosóval, meg jó sok gátzuhanyt (az nekem eszement módon fájt), de ennyi.
Szerintem is kicsit drasztikus megoldás a Betadine kúp..Próbáld ki elöbb az intim lemosókat, pl. Laktacid femina...de nagyon jókat hallottam a az aloe First-rõl is...

Lehetséges az, hogy én szülés után egy hónappal menstruálok?

Legjobb válasz: Igen lehetséges, nekem a 6 hetes kontrollon mondta a dokim, hogy lehet menstuálok, lehet nem, vagy esetleg össze vissza lesz, de ez mind normális. Én 2 hónapja szültem és nekem is megjött már sajnos.

Igen lehetséges, nekem a 6 hetes kontrollon mondta a dokim, hogy lehet menstuálok, lehet nem, vagy esetleg össze vissza lesz, de ez mind normális. Én 2 hónapja szültem és nekem is megjött már sajnos.
Szia Persze ez normális, ne aggódj

Mennyiből tartottad el a gyereket szülés után? Egy hónapban mennyi ment el rá?

Gondolok itt mindenre.Babakocsira,babaágy,ruhák-cip?k,játékok,krémek,étel-ital,pelenka stb.

Legjobb válasz: baba kocsi baba ágy nem havi tétel csak egyszeri beruházás.

baba kocsi baba ágy nem havi tétel csak egyszeri beruházás.
Elég sokat költöttünk rá havonta. A pelenka, tápszer, popsitörlõ, kozmetikumok kb. olyan 35ezerbe kerültek havi szinten. Emellett még 2-3 havonta nõtte ki a ruhatárat, azt mind cserélni kellett. Ez nálam azt jelentette, hogy 2-3 havonta még durván 30ezer Ft jött erre rá pluszban, illetve idõnként vettünk neki valami játékot is. Átlagban tehát havonta 50ezer Ft-ot költöttünk rá és õ nem igazán volt beteg, tehát ebben a gyógyszerek költségei nincsenek benne (és azóta tudom, hogy nagyon drágák) Kezdetben viszont a ruhatárat csak a bodyk és a rugdalózók töltötték ki. Mióta már nadrágot, cipõt, zoknit, pólót, pulcsit, sapkát, sálat, kesztyût, kabátot, stb. kell venni, azóta lényegesen többe kerül. Körülbelül havi 20ezerbõl öltöztetem fel a gyerkõcöt, de én nem kaptam sem ruhát, sem semmi mást senkitõl és ritkán veszek használt ruhát.
Elég sok. Tápszer kb. 6-7 doboz, mióta ehet mást is, 1-2-vel kevesebb, de azóta veszek tejpépeket, friss gyümölcsöt... Popsitörlõ kb. 1 doboz, nálunk drága a patikás kikevert. Fürdetõt Johnson's-t vagy Neogranormont használunk, ez átlag 1 db havi szinten. Samponból, testápolóból sokkal kevesebb fogy, nem havi tétel. Popsitörlõ 1-2-3 csomag is elfogy. Pelenka átlag 4-5000 Ft. Nagyon gyorsan nõ, már a 68-74-es ruhákat kezdtem el ráadni, folyamatosan veszem a következõ méretet. Sokat Vaterázom, így azt ügyesen megúszom, havi 2000 Ft körül, postaköltséggel. Õsszel-télen több ruha kell, cipõk, pulcsik, meleg kabát, overall. Többet kell mosni stb., ez is többletkiadás a család számára.
Pelenka 5 ezer, Neogranormon 500, ruhákat kaptunk, más nem kellett.Illetve szoptatós kaja-és italok: +10 e.
40 fölött költök rá. Üveges ételt eszik, így az pluszköltség+tejpép, babatea. A ruháit újonnan vesszük/vettük, így az elsõ pár hónapban rengeteget költöttem csak ruhákra. Meg hát általában héten kap valami apróságot, legyen az ruha vagy játék.
Nekem lényegesen kevesebb, mint az elõzõeknek, mert nem kellett tápszerre költenem. A többi (pipere, pelenka) nagyjából ugyan annyi. Viszont a ruháka olcsóbban is meg lehet úszni. Ha nem akarsz használtat venni, akkor tudom ajánlani a C&A-t mert szerintem az viszonylag olcsóbb. Persze amíg csak body meg rugi kell, addig még olcsóbb. A pelusból viszont eleinte több kell, mint akár már 4 hónaposan. Mi nem DM-es pelust használunk, hanem pampers-t, az kb. 6000, - Ft. Ha hónapra kéne lebontanom mindenel (ruhától a pelusig), akkor max 50.000, - Ft. Elfelejtettem, hogy nekem táp helyett tejserkentõ volt. :) A kezdõ csomag (szekrény, kiságy, ágynemû, pelenkázó, babakocsi, gyógyszerek), mert azt is kérdezted, max. 250, úgy, hogy mi nem vettünk drága babakocsit (az 65 volt) és drága bababútort.
Babakocsit, babaágyat szülés elõtt megvettük. A születése után amit kell venni az havi szinten kb 20-30e Ft Ebben benne van a pelus, popsitörlõ, ruhák, pár játék, tisztálkodási szerek, néha gyógyszer...stb 6 hónapos a fiam és még szopizik, több lesz ha a tápszert is meg kell venni.
A kérdező hozzászólása: Húha, akkor számíthatok én is havi 40 ezerre minimum :)
Nálunk havonta 2 csomag pelenka fogy(ott) gyerekenként, Baby Essentials a tescoban akcióban 2700-3000 Ft/csomag, kisruha a tescoból (pl.7 body akcióban 450 Ft), de ki kell fogni, mindig megnézem, fõleg a szezonvégi leárazásokat, nem is gagyik. A nagyobb méretet is megveszem, nálunk a 3. gyerek hordja nyûvi ugyanazt és talán most kezd rajtuk látszani a használat. Gyógyszertári popsikenõcs és fürdetõ, néhány száz Ft, hónapokig elég. Tápszer a DM-bõl 1299 Ft-ért/csomag, havonta kb. 2-3 kell. Nem mindig a drága a jó, ha szemfüles vagy, rengeteget spórolsz. Én nem költök 40-50 ezret a 2 gyerekre összesen, mégis szép ruhában járnak és mindenük megvan. A vatera is jó ötlet.

Mielőtt terhes lettem, egy csomó márkás nem olcsó farmert vettem magamnak, és most szülés után 3 hónappal sem jönnek fel rám. Érdemes még bizakodnom? Visszafogyok még?

Nem híztam sokat inkább szélesedett a csíp?m.És szeretnénk 2.babát is.Most a terhesség el?tti súlyomhoz képest van rajtam 4 kg +.Egyszer még jók lesznek rám ezek e nacik,vagy ajándékozzam el?

Legjobb válasz: ne ajándékozd el!!! egyébként én is úgy jártam mint te. + 2 kg van rajtam, valahogy még se úgy állnak még rajtam a ruhák. nekem 6 hónapos a babám és 2. szülésem. a nõi testnek 1 év kell, mire visszaalalkul szülés elõtti állapotára. elsõ gyermekem születése után kereken 8 hónappal lettem olyan súlyú, mint azelõtt. adj még egy kis idõt magadnak, még csak 3 hónapja szültél. azért mondom, hogy ne ajándékozd el, mert pikkpakk visszaalakulsz és akkor meg fogod bánni. a 26-os gatyáim még elég kényelmetlenek nekem is, ezért vettem 1-2 olcsóbb 27-est, de nyárra már biztosan jók lesznek.

ne ajándékozd el!!! egyébként én is úgy jártam mint te. + 2 kg van rajtam, valahogy még se úgy állnak még rajtam a ruhák. nekem 6 hónapos a babám és 2. szülésem. a nõi testnek 1 év kell, mire visszaalalkul szülés elõtti állapotára. elsõ gyermekem születése után kereken 8 hónappal lettem olyan súlyú, mint azelõtt. adj még egy kis idõt magadnak, még csak 3 hónapja szültél. azért mondom, hogy ne ajándékozd el, mert pikkpakk visszaalakulsz és akkor meg fogod bánni. a 26-os gatyáim még elég kényelmetlenek nekem is, ezért vettem 1-2 olcsóbb 27-est, de nyárra már biztosan jók lesznek.
Nehogy elajándékozd! Én beleestem ebbe a hibába, úgy voltam vele, hogy úgysem lesz már jó rám. Most szülés után 1 évvel azok a ruhák is feljönnek rám, amiket terhesség elõtt 3-4 évvel sem tudtam felvenni, mert kicsik voltak. Már bánom, hogy elajándékoztam õket, mert minden lóg rajtam és elég költséges felújítani a ruhatáramat.
A kérdező hozzászólása: :-) Akkor várok még pár hónapot.....és újra megpróbálom.De lehet hogy addigra újra babát szeretnék és kitolódik még tovább.

Szülés után 4 hónappal még eshet ki varratdarab egy kis vérzés kíséretében?

Legjobb válasz: Mármint gátmetszés? Elvileg 1 hét után ki esik, szerintem a 4 hónap már durva.

Mármint gátmetszés? Elvileg 1 hét után ki esik, szerintem a 4 hónap már durva.
A kérdező hozzászólása: A méhszájamat is egy öltéssel varrták, így szerintem az lehetett. A gátmetszésem varratainak egy részét kiszedték négy nappal a szülés után, a többi hat hét alatt kiesett.

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom, de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés elő

Tisztelt Főorvos Úr! Kisfiam januárban lesz egy éves.Szülés után 6 hónappal volt az első menstruációm. 2 hónapig problémamentes volt a ciklusom,de sajnos az utóbbi hónapokban 6-7 napig tartó barnás folyást tapasztalok a menstruáció előtt.A teherbeesés előtti hónapokra is ez az eset volt jellemző,sőt a terhesség 21.hetéig voltak kisebb nagyobb vérzések is. Szeretném megkérdezni,hogy a Premens szedése segítene-e a probléma leküzdésében.Még szoptatom a gyermekemet,és szeretnénk kistestvért is a közel jövőben!Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Judit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta alkalmazási útmutatójában az szerepel, hogy a készítmény szedése szoptatás alatt inkább nem javasolt, illetve ezt mindenképpen beszélje meg a páciens a kezelőorvosával. Az eddigi tapasztalatok alapján a gyógyszer nem jelent veszélyt a szoptatott csecsemő számára, bár széleskörű tudományos vizsgálatokat ebben az irányban még nem végeztek. A szoptatás abbahagyását követően azonban … Olvass tovább »

Miért van az, hogy szülés után 3 hónappal reggel teljesen lapos a hasam, de ahogy telnek az órák egyre nagyobb pocakot eresztek, és a nap végére úgy nézek ki, mint 6 hónapos terhesen?

Sziasztok! 14 hete császárral szültem. Alig 8 kg-ot híztam a terhesség alatt, nem volt nagy pocakom, csíkjaim nincsenek. Babavárás el?tt is aktívan sportoltam és a kislányom 4 hetes kora óta napi rendszerességgel ismét futok, tornászok. Ennek ellenére olyan, mintha elt?ntek volna a hasizmaim. Reggel még lapos - bár akkor is puha -, de olyan mint terhesség el?tt, estére viszont tragikusan nagy lesz. Pedig nem vagyok felpuffadva. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: még nem húzódott össze rendesen a méh. nekem most 1éves a pici (igaz csak fél órákat tornázok 1nap) és most lett szülés elõtti alakom

még nem húzódott össze rendesen a méh. nekem most 1éves a pici (igaz csak fél órákat tornázok 1nap) és most lett szülés elõtti alakom
A méh szerintem 6 hét alatt vissza kell, hogy húzódjon! Meglazultak az izmok és szövetek, de hogy estére miért lesz ennyire nagy a hasad, nem tudom. Az enyém is hasonló, minél többször étkezek egy nap, annál nagyobb. :(
hát én 2 éve szültem, de szintén ez van nálam is.reggel majdnem lapos, de délután este felé már szinte hordónak tûnik.szerintem ez azért van, mert éjjel az ember nem eszik(általában), kiürül a szervezet, aztán ahogy felkel az ember elkezd enni és a szervezet meg telítõdni.
Én 13 hónapja szültem. Sovány vagyok, de nekem is csak reggel lapos a hasam. Kb. 2 ujjnyira szétnyílva maradt a két hosszanti egyenes hasizmom (rectus diastasis), és nagyon gyenge is. Így a hasizmom nem tudja rendesen a helyén tartani a gyomrot, beleket, amikor azok telítõdnek, ezért domborodik elõre a hasam. Én erre fogom az esetemben.
A kérdező hozzászólása: Én is valami ilyesmire gondolok, mint amit az utolsó válaszoló írt. Lehet ezen változtatni? Többet kéne hasizmozni vagy idõvel magától el fog múlni?
ha hosszani rés van akkor össze lehet varratni a plasztikán de ha szeretnél még gyereket akkor ne tedd
Igen, ez így van, szétnyílt a hasizom. Sok anyukán lehet iylet látni, akár nagyon soványakon is, hogy pocakjuk maradt, na az ez. Csak a plasztikai mûtét segít ezen, de ha még tervezel gyereket, akkor felesleges. Sajna, én is így jártam, Striáim nem lettek legalább..

Tisztelt Doktor úr! 27 éves vagyok, és van egy 22 hónapos kislányom. Szülés után 6 hónappal jött meg a menstruációm, nem tudtam szoptatni. Azóta a menstruációm csak 3 hónapban volt, nagyon félek, hogy meddő lettem. Most kezdődött a kivizsgálásom, mert sze

Tisztelt Doktor úr! 27 éves vagyok, és van egy 22 hónapos kislányom. Szülés után 6 hónappal jött meg a menstruációm, nem tudtam szoptatni. Azóta a menstruációm csak 3 hónapban volt, nagyon félek, hogy meddő lettem. Most kezdődött a kivizsgálásom, mert szeretnénk kistestvért.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nem meddőségre kellene gondolni, de érdemes megvárni a kivizsgálások leleteit. Ennek ismeretében lehet nyilatkozni az esetleges teendőkről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nem meddőségre kellene gondolni, de érdemes megvárni a kivizsgálások leleteit. Ennek ismeretében lehet nyilatkozni az esetleges teendőkről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 27 éves vagyok, és van egy 22 hónapos kislányom. Szülés után 6 hónappal jött meg a menstruációm, nem tudtam szoptatni. Azóta a menstruációm csak 3 hónapban volt, nagyon félek, hogy meddő lettem. Most kezdődött a kivizsgálásom, mert sze

Tisztelt Doktor úr! 27 éves vagyok, és van egy 22 hónapos kislányom. Szülés után 6 hónappal jött meg a menstruációm, nem tudtam szoptatni. Azóta a menstruációm csak 3 hónapban volt, nagyon félek, hogy meddő lettem. Most kezdődött a kivizsgálásom, mert szeretnénk kistestvért.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nem meddőségre kellene gondolni, de érdemes megvárni a kivizsgálások leleteit. Ennek ismeretében lehet nyilatkozni az esetleges teendőkről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nem meddőségre kellene gondolni, de érdemes megvárni a kivizsgálások leleteit. Ennek ismeretében lehet nyilatkozni az esetleges teendőkről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mennyire normális szülés után 5 hónappal egy hirtelen jött, drasztikus mennyiségű hajhullás?

Olvastam , h okozhatja a hormonháztartás visszaállása. Meddig tarthat? t?b?l és szinte csomókban jön a hajam. Fésülhetném egész nap, nem tudom kifésülni a hulló szálakat, mert folyamatosan jönnek ki.

Legjobb válasz: Nekem a harmadik hónapban kezdõdött (bár én nem szoptattam), és a hatodikban fejezõdött be. Most már csak a normális mennyiség hullik.

Nekem a harmadik hónapban kezdõdött (bár én nem szoptattam), és a hatodikban fejezõdött be. Most már csak a normális mennyiség hullik.
Nem a visszaállástól van. Attól van, hogy a terheség alatt ki nem hullott haj, most hullik ki. Nálam kb fél évig tartott, mire újra normális lett a hajam. Azóta sajnos, úgyanolyan kevés van, mint terhesség elõtt :(
Én megúsztam 3 hónappal, de úgyszintén csomókban, a lig bírtam összegyûjteni a lefolyón (Van rajta egy ilyen kis mûanyag bigybusz, na, onnan kb. 5 percenként szedtem ki hajmosás után , mert nem bírt lefolyni a víz) Hát a napközbeni hajhullásról meg ne is beszéljünk, tiszta haj volt a párnám, a ruhám....De aztán elmúlt. Kitartás!!!
Igen. nekem mind a három terhességem után (szoptattam) pontosan 5 hónap után jött el ez a durva hajhullás, mindenhonnan a hajakat szedegettem ráadásul hosszú szóval nagyon gáz. Egy részen oldalt szinte megkopaszodtam. De elmúlt a hullás szerencsére.
A kérdező hozzászólása: és a kopasz részen visszanõtt a haj?
Visszanõ. Nekem is elmûlott már, most 11 hós a lányom. Pár hónapig tart, amit akkor úgy éreztem, sose múlik el. Kitartás, újra megerõsödik a hajad

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!