Találatok a következő kifejezésre: Szülés után betét a (17 db)

Szülés után amíg a megfigyelés időszaka tartott ill. uána aki az erős vérzés miatt nem öltözhetett fel rendesen (betét, bugyi) annak babáját csak szoptatásra hozták vagy otthagyták vele? Hogy lehet ezt megoldani?

Legjobb válasz: Nem lehet olyan erõs vérzésed, hogy ne tudj felkelni. Ki is zavarnak az ágyból a kórházban hamar, hiszen, el kell kezdeni járkálni. Magától is felkel az ember és szülés után örültem, hogy végre mehetek zuhanyozni, járkálhatok egy jót egy jó alvás elõtt. Ha olyan vérzésed lenne, hogy nem tudsz felkelni, akkor valami baj van. Tehát ne aggódj, ha magadtól nem mennél az ápolók kilökdösnek az ágyból!

Nem lehet olyan erõs vérzésed, hogy ne tudj felkelni. Ki is zavarnak az ágyból a kórházban hamar, hiszen, el kell kezdeni járkálni. Magától is felkel az ember és szülés után örültem, hogy végre mehetek zuhanyozni, járkálhatok egy jót egy jó alvás elõtt. Ha olyan vérzésed lenne, hogy nem tudsz felkelni, akkor valami baj van. Tehát ne aggódj, ha magadtól nem mennél az ápolók kilökdösnek az ágyból!
Mindenki erõsen vérzik az elsõ pár napban.Ha nem öltözhet fel, betét ilyesmi amit írsz, az nem normális dolog, ott valami baj van, a gyermekágyas vérzéstõl fel lehet kelni, sõt muszáj. Egy óra a megfigyelés, addig nyugton kell lenni, nekem ott nem volt velem a babám, de utána mindig hozták szoptatni. Szerintem ha valaki annyira vérzik, gondolom nem lehet vele a baba, hiszen ellátásra szorul.
Szülés után én nem tudtam pisilni, ezért fent tartottak a szülõszobán 1 éjszakára, katétert kaptam. Iszonyatosan fájt a gátsebem, kutyául szenvedtem, hideg is volt, ezért elvitték aznap estére a babám. Hajnalban vérömlenyem lett, ezért, megmûtöttek, de mire az altatásból magamhoz tértem már a babám ott szuszókált mellettem. 1 hétig voltam bent, a babám mindig ott volt velem, pedig én nagyon szarul voltam, szédültem, bugyi napokig nem volt rajtam, csak hálóing, katéter kb. 2-3 napig és transzfúziót kellett, hogy kapjak, mert nem indult be a vérképzésem. Volt olyan, hogy sírva hívtam a nõvérkét segíteni, mert úgy szédültem, nem bírtam felállni, a babám pedig tisztába kellett tenni, így együtt sírtunk... De egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy elvigyék. Inkább anyukám hívtam be magamhoz, amíg a vért kaptam (akkor feküdni kellett), õ rakta a mellemre a babám szoptatáskor.
utolsó üzenõnek!Megkönnyeztem az üzeneted, mert olyan meghatóan írtad le.Nagyon jó egészséget kívánok nektek!

Hasleszotító bugyit vagy pántot vegyek inkább? A bugyi nem kényelmetlen szülés után ( betéttel együtt)? Június végén szülök, és félek nagyon melegen lesz benne.

Legjobb válasz: http://www.medibra.hu/shop/varandos-alsok-es-haspantok Innen a gerda nevezetût vettem. Azért is ezt választottam, mert szülés után csak meg kell fordítani, és lehet has szorítónak hordani.

http://www.medibra.hu/shop/varandos-alsok-es-haspantok Innen a gerda nevezetût vettem. Azért is ezt választottam, mert szülés után csak meg kell fordítani, és lehet has szorítónak hordani.
Én nem ajánlanám számodra a has leszorítását az elsõ hetekben. Villámgyorsan visszahúzódik tõle a méh, nem szép fokozatosan, és a bõrnek nincs ideje ehhez alkalmazkodni, majd ott marad a lógó bõr a pocakod helyén. A sógornõm így járt, jövõ hónapban lesz a hasplasztikai mûtéte, olyan csúnya lett. A testvére, akinek ugyanolyan adottságai voltak nem viselt ilyet, és a 2. hónap végére gyönyörûen vissza rendezõdött, csak egy kis háj maradt. De az meg marad is a szoptatás végéig! :)
én nem használtam egyik szülés után sem, mire mentem a hat hetes vizsgálatra, szépen visszahúzódott a méhem, így a hasam is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Erre nem is gondoltam, hogy lehet, felesleges. Eddig csak 8 kg-ot híztam (32 hkm vagyok), nem vettem még észre striákat sem, lehet simán visszahúzódik a hasam?
Ez több, mint valószínû! :)
Elsõ vagyok, a linkes. Nem úgy kell elképzelni, hogy éjjel nappal rajtad van a kaskötõ-szorító. Én járok a kórházba szülésfelkészítõre, külön rákérdeztem elõadáson, és kifejezetten ajánlották az orvosok, és szülésznõk is. Azt mondták, hogy 2-3 órára max 2x 1 nap. Vagy csak addig míg ellátod a babát. De ha császárra kerül sor kifejezetten ajánlják. Nekem akkora a pocakom már most mintha finisben lennék 26 hetes vagyok. Nekem hihetetlen nagy segítség, már most. Alkati kérdés, hogy kinek mikorra húzódik vissza, illetve reped-e a bõre. Nekem sajna reped, és anyukám aki pl visszafogyta a 32 felszedett kilóját, a hasán simán lóg a bõr....
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Köszönöm a jótanácsot. Szerencsére kapok egyet kölcsön, úgyhogy nem kell külön beruháznom, aztán majd meglátom, mennyire lesz rá szükségem.

Szülés után kötelező a betét?

Az az igazsá,hogy a betétekt?l kiütéseim lesznek ezért nem szívesen használom.De mindenhol azt olvastam hogy szülés után nem szabad használni tampont csak betétet.Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha 3 tampont tennél be, talán az elég lenne egy órát. Egyébként nem hiszem, hogy tampont akarnál a hüvelyedben tartani szülés után. A betétnél valószínüleg a mûanyag burkolatra vagy allergiás, olyat válassz, aminek ilyen nincs vagy csak kicsi az alján. Ha nem megy, akkor vatta.

Ha 3 tampont tennél be, talán az elég lenne egy órát. Egyébként nem hiszem, hogy tampont akarnál a hüvelyedben tartani szülés után. A betétnél valószínüleg a mûanyag burkolatra vagy allergiás, olyat válassz, aminek ilyen nincs vagy csak kicsi az alján. Ha nem megy, akkor vatta.
Nekem nem volt sokkal töb vérem , min álltalában mensikor.Szerintem ez egyén függõ.Én 8 napig véreztem szülés után, és nem ömlött akkor sem!!De természetesen a kérdésedre a válasz mindenképp a betét!A tamponnal sok-sok felszálló fertõzést tudsz magadévá tenni, és ez szülés után nagyon veszélyes!
Vegyél tena betétet, abból van kimondottan szülés utánra való!Sokkal jobb mint a bolti szárnyasok!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a tanácsokat! Egy kicsit félek az egésztõl, de majd túl leszek rajta:)
Szia! Ugy latom elso babas vagy. :) Hidd el, ahogyan irtak mar elottem, nem akarsz majd tampont hasznalni szules utan egy ideig...:) En 7 honapja szultem, gatmetszesem sem volt csak repedtem egy kicsit, de meg mindig keptelen vagyok a tamponhasznalatra. Amikor legeloszor probaltam, az szules utan ugy 4 honappal volt, felfele meg oke, de kivenni vmi borzaszto volt, azt hittem ott maradok. :) Ugyhogy en most egyelore hanyagolom, pedig en is jobban szeretem mint a betetet, de azon a napon gyorsan meggondoltam magam. Jo babazast, konnyu szulest neked!
A félelmed természetes, mindannyiunkban benne volt. De ha elérkezik az idõ, meglátod, annyira erõs lesz a kíváncsiságod, és annyira eleged is lesz már a terhességbõl, hogy már a félelemmel nem fogsz foglalkozni, csak történjen már meg ez a nagy esemény. Hidd el, csodás élmény lesz, még ha fájdalmas is! :) )
Én azt hallottam anyukáktól, hogy aki érzékeny a betétre, az vegyen sok vattát, tekerje gézbe és azt használja. Na én kipróbáltam, mert most már elég sok folyásom van (38+3 hetes vagyok) és õszintén szólva sokkal kényelmesebb és szellõzõbb a vatta, mint a betét. Korábban menzesznél is az volt az észrevételem, hogy tart addig a vatta, mint egy betét, csak ügyesen kell csinálni.
Így van, tampont nem lehet használni. De elárulom neked, hogy az kb. 2 percre lenne elég, aztán cserélhetnéd. Nagyon erõs vérzésre számíts, ne a sima mensisre.
Szerintem eszedbe sem fog jutni a tampon, fõleg ha gátsebed lesz. A betét nem kötelezõ, de ez az egyetlen módja, hogy valahogy felfogd azt a SOK vért!

Szülés után jó a Dm-es Jessa inkontinencia betét?

Mennyire nagy és vastag? Hasonló a Tenához?

Legjobb válasz: Nekem olyan volt. Jó nagy az biztos.Nem kell idegeskedni hogy férrecsúszik. A tenához nem tudom hasonlitani mert azt nem tudom milyen. De nekem bevált és nem is volt drága. Talán azt tudom ajánlani hogy vegyél ilyet is olyat is ugyse elég egy csomaggal és ha nem annyira jõn be majd akkor elhasználod mikor már a vérzés csõkenni kezd.

Nekem olyan volt. Jó nagy az biztos.Nem kell idegeskedni hogy férrecsúszik. A tenához nem tudom hasonlitani mert azt nem tudom milyen. De nekem bevált és nem is volt drága. Talán azt tudom ajánlani hogy vegyél ilyet is olyat is ugyse elég egy csomaggal és ha nem annyira jõn be majd akkor elhasználod mikor már a vérzés csõkenni kezd.

Miért is kell a betét szülés után?

Kérdezték, h. a betét,v. a vatta e a jobb, meg olvastam az eldobható bugyiról stb. De azt nem tudom, h. szülés után mi vérzik: a gátseb, v. a méh (mint menstruáció esetén)? És ez a vérzés kb. meddig tart, és milyen intenzítású? Bocsi, ha buta a kérdés, de az els? babámat várom és nem tudom, h. készüljek ilyen téren...

Legjobb válasz: Hát eléggé vérzik. Menstruáció szerû kb. 4-6 hétig tart. Készülj fel sok tena lady extra betéttel és egy jó pár eldobható bugyival. A vatta nem jó mert beleragad a sebbe. Szép szülést kívánok!

Hát eléggé vérzik. Menstruáció szerû kb. 4-6 hétig tart. Készülj fel sok tena lady extra betéttel és egy jó pár eldobható bugyival. A vatta nem jó mert beleragad a sebbe. Szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: 4-6 hétig? Az sok! Ennyire nem gondoltam, max1-2 hétre! És folyamatosan vérzik és görcsöléssel is jár?
A méh vérzik, ugyanis ahogy elõttem is írták, a levált placenta helyén egy nagy nyílt seb van. Ennek be kell gyógyulni a gyermekágyas idõszak végére (6 hét). Én konkrétan 4 hétig véreztem szülés után, ebbõl az elsõ két héten a mentruációs vérzés sokszorosa volt. Elég változó, kinél mennyire vérzik és meddig tart. De jó, ha felkészülsz rá, hogy nagy betét kell, inkább Tena Lady, mint éjszakai, sok kismamának kevés a sima éjszakai betét. Görcsölni nem a vérzéstõl fogsz, inkább az elsõ idõszakban szoptatás altt, mert a szoptatás termel olyan hormonokat, amik méhösszehúzódást okoznak. Ez elsõ szülésnél elviselhetõbb, többediknél már rosszabb. Viszont ha ezt érzed, az jó, mert azt jelenti, hogy húzódik vissza a méhed eredeti méretére. Ha van még kérdésed, szívesen segítek privátban is, írjál nyugaodtan, bármilyen butának hangzó kérdésre szívesen válaszolok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Köszi, h. türelmesen leírtátok, h ez hogy is van. Én igazából azon csodálkozom, h. 4-6 hétig tartó vérzés (ráadásul az elején még intenzívebb is)az iszonyat vérveszteséggel jár nem? Az nem gyengíti le a kismamát nagyon, fõleg mikor az elején még a babával is nagyon sok dolog van? És ez az "üres pocsk" a nagy, nyílt sebbel úgy fáj, mint ahogy egy általános nyílt seb szokot? Vagy csak a méhösszehúzódás miatt fáj, amúgy nem? Szóval igazán aggaszt ez a téma... Elõre is köszi!
Szia! Nekem nem volt olyan vészes a vérzés mint amire számítottam. Szülés után az elsõ 4-5 nap volt erõsebb, de akkor is elég volt a Tena normál betét. Utána lett olyan, mint egy sima mensi, és a harmadik héten elég volt a sima tisztasági betét is, mert már csak barnázgatott. A hatodik hétre tényleg teljesen elmúlt! Amíg erõsebben vérzik, praktikus ilyen száras eldobható bugyit beszerezni mert nagyon jól tartja a betétet, de eleinte gyakoriak a balesetek, és nagyon könnyû kimosni. Fél óra alatt megszárad, nekem 3 db elég volt, és még a következõnél is jók lesznek. :) Ahol én szültem, ott a adtak a kórházi tartózkodás idejére elegendõ Tena normál és mini betétet. Mi tovább maradtunk, csak ezért nem volt elég.
Az elõzõ vagyok. Amíg vérzel, úgy fáj a hasad, mint mikor mensikor görcsölsz, csak valahogy más... Nem is fogod észrevenni. Foglalkozol a babáddal, alszol, maximum a gátsebedet fogod érezni, mert az sajna keveseknek marad észrevétlen. Azt mondják, szoptatáskor fájnak a méhösszehúzódások, én talán 1-2 alkalommal éreztem, az olyan volt, mint a vajúdás elején. Akinek nem elsõ babája, az azt mondta, hogy ez nagyon rossz.
Szia! Igen, sok vérveszteséggel jár a szülés is meg az utána következõ idõszak, de túl fogod élni, ráadásul a vérképeden látszani fog a szülés utáni 1-2 napban (merthogy vesznek vért a kórházban tõled) hogy mennyire vagy vérszegény, ilyenkor az orvos ír fel vasat tablettában, az meg segít rendbejönni, és nem leszel olyan fáradt sem. A gátseb sajnos fáj, de a legjobb gyógyír rá a maga a gyermek. Tapasztalni fogod, legalábbis én tapasztaltam magamon, hogy amint ránéztem, már nem is fájt annyira, Szopizás közben meg aztán egyáltalán nem éreztem, olyankor a méhösszehúzódást lehet érezni, de egyáltalán nem volt rossz érzés nekem, hiszen onnan lehet tudni, hogy minden rendben van, kezdesz visszaállni az eredeti mivoltodra. Ne izgulj, minden rendben lesz, sok sikert! Üdv
Ki mennyire és mennyi ideig vérzik a szülés után az egyén függõ. Van aki 2-3 van aki 4-5 hétig. Az biztos, hogy az elsõ napokban nagyon fogsz és sok betétre lesz szükséged. Nekem elég volt az always éjszaki, de sûrûn cseréltem ez 3 napig tartott utána már elég volt a normál is. Amennyiben szoptatni fogod a babád akkor hamarabb rendbe jössz és a méhed is hamarabb visszafejlõdik, mert a szoptatás elõsegíti a méh mihamarabbi visszafejlõdését. Fogod érezni, hogy amikor elkezd, majd szopizni a baba a pocakod is elkezd majd fájni, olyan mensi jellegû fájást fogsz érezni. Ez természetes lesz és ez kell ahhoz, hogy minnél hamarabb visszafejlõdjön eredeti méretére a méhed. Szülés után a doki is megvizsgálja hasad és, ha nem megfelelõ ütemben húzódik össze a méhed fog rá adni gyógyszert ami segíti a gyorsabb összehúzódást.Szülés után 6 héttel kell majd kontrollra visszamenni, ahol megvizsgál a doki , hogy minden rendben van-e a gátsebbel és a méheddel. Ha császárral szülsz akkor pedig m 1 hét múlva kell visszamenni varratszedésre. Normál szülésnél általában felszívódó varratot adnak, tehát nem kell visszamenni csak 6 hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm a részletes felvilágosításokat! Remélem minden rendben lesz! Mindenkinek boldog babázást kívánok!

Milyen meltartot hasznaltok terhesen. Es szules utan? Szivacsost vagy csak sima merevitost? Mire jo a meltarto betet? Es hasznaltok e szoptatas alatt?

Legjobb válasz: Én terhesen áttértem a sportmelltartóra, mert nekem csak az volt kényelmes. Most szülés után is ezt használom itthonra, mert úgy hozzászoktam, amúgy meg szivacsosat ha megyek valahova. A melltartóbetét annak kell akinek folyik, vagy csöpög a teje. Nekem nem volt rá szükségem sosem.

Én terhesen áttértem a sportmelltartóra, mert nekem csak az volt kényelmes. Most szülés után is ezt használom itthonra, mert úgy hozzászoktam, amúgy meg szivacsosat ha megyek valahova. A melltartóbetét annak kell akinek folyik, vagy csöpög a teje. Nekem nem volt rá szükségem sosem.
Én is sport melltartóra váltottam. Szülés után szoptatósat vettem. Illetve most vettem 2 csipkés merevítõset szivacs nélkül. Ekkora mellhez már nem akarok szivacsot. :) Max majd a szoptatás befejezése után. Melltartóbetét nekem csak estére kell, akkor folyik magától a tejem.
én merevítõs pamut melltartót viseltem, nem kosarast.A melltartóbetét, felfogja a szivárgó anyatejet.Van mosható és egyszer használatos is.A mosható tapasztalatom szerint semmit nem ér, átengedte a tejet.Amikor szoptattam, nekem a másik mellembõl ömlött a tej, így nem is volt akkor elég a melltartóbetét, textilpelenkát raktam oda.Napközben és éjszaka is kellett melltartóbetétet hordanom, mert szivárgott a tej.Dm-est használtam
Merevítõset nem nagyon tudtam használnia terhesség alatt, mert nyomott nagyon. Merevítõs nélkülit, vagy sport melltartót hordtam én is. Szülés után szoptatós melltartót hordtam, melltartóbetéttel, mert minden szopi közben folyt a másik mellembõl a tej, így azt felfogta a betét. Én Baby Bruin márkájút használtam, nekem az volt a legkényelmesebb, legpuhább.
Kis mellem volt, ezért szivacsos-kosarast hordtam mindig. A várandósság legelején át kellett térni a sportmelltartóra. Most a 26. héten már akkora lett, hogy átálltam a szoptatós melltartóra, amit nagyobb méretben már megvettem. Az tiszta pamut, és kényelmes, puha, nagy méret.

Mennyibe kerül körülbelül a Tena Lady bugyi, vagy a betét, amit rögtön szülés után használhatók?

Én 6-8 cseppesre gondolok,ami akkora mint a régi pelusok.

Legjobb válasz: Én patikában vettem szülés elõtt tavaly nyáron, 1000 Ft körül volt egy csomag, 30 db van benne. Összesen 2-õt használtam el belõle, nekem az éjszakai Always jobban bejött.

Én patikában vettem szülés elõtt tavaly nyáron, 1000 Ft körül volt egy csomag, 30 db van benne. Összesen 2-õt használtam el belõle, nekem az éjszakai Always jobban bejött.
Egy személyes tapasztalatot tudok neked adni: erõsnek erõs a vérzés szülés után, de! Nálam! elég volt az always éjszakai betét(a duo packból két csomaggal használtam el napi 3-4csere volt, és utána elég volt a normál is) vettem 7mamabugyit sötét bórdó színben egy ezresért, jól tartottak, szellõztek, strapabíró a varrásuk, mégsem vágnak be, és a kissebb balesetek ellenére menzesz bugyiként nagyon jól használhatóak a késõbbiekben(egy ici pici csepp) ha nagyon akkor sem fáj a szíve az embernek, ha ki kell dobni. Azzal is számolj, hogy ha lesz gátsebed, nem árt, ha nem dunsztolod be, egy vastag "pelussal" meg fogsz õrülni, pláne ha meleg lesz.
Én az ilyet vettem 2000 Ft-ért a müllerben (csak az 6 cseppes volt): http://www.pharmacyathand.co.uk/media/gbu0/prodlg/7322540081.. Én már a kórházba is ezt vittem, amikor a magzatvíz csordogált, akkor is tök jó volt, és itthon is sokáig ilyet használtam. (B)
Nekem is Tennát ajánlottak de a DM-be én vettem Jessa inkontinencia-betétet ami fele annyiba került.
Nekem volt vastag DM-es betét, de csak 1 nap használtam. Sokkal olcsóbb mint a Tena, és ugyanolyan jó. Én nem nagyon véreztem, így Allways éjszakait használtam.
Én is a Jessat vettem.Elõzõ voltam.

Vajúdás alatt van vérzés? Kell már akkor is betét, vagy csak szülés után fog kelleni? Olvastam már olyat is hogy vajúdás alatt bugyi nélkül volt a kismama, vagy hogy működik ez?

Legjobb válasz: Szia! Tágulásos érzésnek hivják a vajuás alatti vérzst. Nem szokták engedni a bugyit,többnyire csak egy hálóinget vehetsz fel. Nekem nem kellett betét,egy kislepedõt cserélgettek alattam.

Nekem elfolyt a magzatvizem szér kellett betét, mert folyamatosan folyt, de nem véreztem.
Szia! Engem haza küldtek tágulni, majd amikor 5 percesekkel mentem vissza akkor voltak hajlandóak felvenni az osztályra! Nekem elég közepes mensi jellegû vérzésem volt a tágulás alatt, de nem nagyon érdekelte az orvosokat, a fogadott orvosomat tájékoztattam, de azt mondta, amig nem telefonálnak neki addig nem tehet semmit. De 3 nap után elfojt a magzatvízem és a doki a hívás után fél óra múlva ott volt mellettem a szülõszobában és 2 óra 20 perc alatt megszültem a kislányomat!! Boldog babavárást kíván 11, 5 hónapos anyuka! Könnyû szülést!!!
Azért nem csak vérzés van. Nekem kb. 3-4 óra alatt folyt el teljesen a magzatvizem. Amiatt sem árthat 1-2 betétet magaddal vinni.
Náluk saját hálóing volt saját betéttel. A bugyit csak a szülõszobán kellett levenni. Nekem vajúdás közbe is volt kevés vér meg folyt a magzatvíz. Bugyi nélkül érdekes lett volna.
Én nagyon is véreztem, mert nagyon gyorsan tágultam. 2 és negyed óra alatt szültem meg. Rajtam sem volt bugyi, hiszen a dokik sûrûn nézik, hogy mennyire tágultál már.
Nekem adtak papir vattát a lábam közé, mikor engedtek sétálni, bár így elég érdekes volt, hisz tartanom kellett. :)
Szia! Én 5 perces fájásokkal mentem be a kórházba, így ott vajúdtam, itthon semmi vérzés nem volt, a szülõszobán meg már úgyis bugyi nélkül kell feküdni (de ott sem emlékszem, hogy véreztem volna, csak a burokrepesztésnél, egy kicsit. 7 hós kislány anyukája
Szia! Amikor megtörténik a beöntés, elmész a mosdóba, 10-15 percig ott vagy, utána le kell zuhanyozni. Ezután már nem kell, hogy rajtad legyen a bugyi:) Legalábbis nálam így volt. Szülés után is, ha már elég erõs vagy le kell zuhanyoznod, és utána már a saját betétedet kell használnod.
Szia! Tágulásos érzésnek hivják a vajuás alatti vérzst. Nem szokták engedni a bugyit, többnyire csak egy hálóinget vehetsz fel. Nekem nem kellett betét, egy kislepedõt cserélgettek alattam.
Nekem mar akkor is volt ver, de nem sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, én csak azt nem értettem eddig hogy több helyrõl hallottam, hogy tényleg csak kórházi hálóinget viselhetsz, de járkálni meg elküldenek, ha nincs rajtad bugyi, akkor a váladék csak úgy folyik?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, és boldog babázást kívánok mindenkinek!

Szülés után a betét a jobb, vagy a gézbe csavart vatta?

Legjobb válasz: Erõs nedvszívó hatású betét szerintem jobb. 1 hónapos kisfiú anyukája

Erõs nedvszívó hatású betét szerintem jobb. 1 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Nekem is szimpatikusabb a betét, de a barátnõm rám ijesztett, hogy neki begyulladt a gátsebe a betéttõl.
SZia.Szerintem a gézbe csavart vatta belefog ragadni a sebbe úgy hogy szerintem ne használd.
Szia! Nekem a kórházban a TENA lady-t ajánlották, amit a patikában tudsz megvenni. 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Én is ezen csodálkoztam, hogy amikor ilyen "komoly" betéteket lehet kapni akkor miért kell ilyen õsrégi módszerhez folyamodni!? Azért a biztonság kedvéért megkérdezem majd a védõnõt is.
Én Tenát haználtam az elsõ napokban, utána meg az Always Sensitive betétjét. nem lett semmi baja a gátsebemnek :-), pedig közel 5 centis volt. A sima betét (nem sensitive) viszont dörzsölt.
Én is megcsináltam a vattát, de mai napig is a szekrényben áll, a Tena Lday nagyméretû nagyon bevállt nekem.
A kérdező hozzászólása: Kb. mennyibe kerül a Tena betét?
Szia! Szerintem meg jó a gézbe csavart vatta, én az elsõ szülésemnél is használtam, szárnyas betétre raktam rá, és tudod az elsõ két nap mikor két óránként dobálod ki magad alól, hát én nem sajnáltam egyáltalán, ráadásul kényelmes, mert puha, a sebbe nem ragad, mert gézbe van csavarva.

Mikor jó a "kismama" betét? Már akkor is lehet használni, ha esetleg folyik a magzatvíz? Vagy csak szülés után?

Legjobb válasz: Hát, akkor is használhatod, amikor folyik a magzatvíz, de akkor már úgyis úton leszel a kórházba! Remélem!

Hát, akkor is használhatod, amikor folyik a magzatvíz, de akkor már úgyis úton leszel a kórházba! Remélem!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!