Találatok a következő kifejezésre: Szülés után betét (25 db)

Hasleszotító bugyit vagy pántot vegyek inkább? A bugyi nem kényelmetlen szülés után ( betéttel együtt)? Június végén szülök, és félek nagyon melegen lesz benne.

Legjobb válasz: http://www.medibra.hu/shop/varandos-alsok-es-haspantok Innen a gerda nevezetût vettem. Azért is ezt választottam, mert szülés után csak meg kell fordítani, és lehet has szorítónak hordani.

http://www.medibra.hu/shop/varandos-alsok-es-haspantok Innen a gerda nevezetût vettem. Azért is ezt választottam, mert szülés után csak meg kell fordítani, és lehet has szorítónak hordani.
Én nem ajánlanám számodra a has leszorítását az elsõ hetekben. Villámgyorsan visszahúzódik tõle a méh, nem szép fokozatosan, és a bõrnek nincs ideje ehhez alkalmazkodni, majd ott marad a lógó bõr a pocakod helyén. A sógornõm így járt, jövõ hónapban lesz a hasplasztikai mûtéte, olyan csúnya lett. A testvére, akinek ugyanolyan adottságai voltak nem viselt ilyet, és a 2. hónap végére gyönyörûen vissza rendezõdött, csak egy kis háj maradt. De az meg marad is a szoptatás végéig! :)
én nem használtam egyik szülés után sem, mire mentem a hat hetes vizsgálatra, szépen visszahúzódott a méhem, így a hasam is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Erre nem is gondoltam, hogy lehet, felesleges. Eddig csak 8 kg-ot híztam (32 hkm vagyok), nem vettem még észre striákat sem, lehet simán visszahúzódik a hasam?
Ez több, mint valószínû! :)
Elsõ vagyok, a linkes. Nem úgy kell elképzelni, hogy éjjel nappal rajtad van a kaskötõ-szorító. Én járok a kórházba szülésfelkészítõre, külön rákérdeztem elõadáson, és kifejezetten ajánlották az orvosok, és szülésznõk is. Azt mondták, hogy 2-3 órára max 2x 1 nap. Vagy csak addig míg ellátod a babát. De ha császárra kerül sor kifejezetten ajánlják. Nekem akkora a pocakom már most mintha finisben lennék 26 hetes vagyok. Nekem hihetetlen nagy segítség, már most. Alkati kérdés, hogy kinek mikorra húzódik vissza, illetve reped-e a bõre. Nekem sajna reped, és anyukám aki pl visszafogyta a 32 felszedett kilóját, a hasán simán lóg a bõr....
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Köszönöm a jótanácsot. Szerencsére kapok egyet kölcsön, úgyhogy nem kell külön beruháznom, aztán majd meglátom, mennyire lesz rá szükségem.

Szülés után betét?

Ma azt mondta a véd?n?m, hogy nem tenna betét kell szlés utánra, mert az inkontinenciára való !

Legjobb válasz: Gyermekágyas betét? Bababoltokban kapható, direkt erre van kitalálva. Amúgy meg a Tenát is a nedvszívó és szagmegtartó képessége miatt javasolják. Én éjszakai Always-t használtam, de mivel nem volt túl bõ a vérzés, hamar váltottam kisebbre. Pamut fedõrétegût válassz, a zörgõs rohadt kényelmetlen. Amúgy meg ha ilyen okos a védõnõd, hallgasd meg amit mond-ír, aztán tojd le.

Gyermekágyas betét? Bababoltokban kapható, direkt erre van kitalálva. Amúgy meg a Tenát is a nedvszívó és szagmegtartó képessége miatt javasolják. Én éjszakai Always-t használtam, de mivel nem volt túl bõ a vérzés, hamar váltottam kisebbre. Pamut fedõrétegût válassz, a zörgõs rohadt kényelmetlen. Amúgy meg ha ilyen okos a védõnõd, hallgasd meg amit mond-ír, aztán tojd le.
Ès a csàszàros gyerek, nem gyerek? Bocsi, de ahogy ìrtad kicsit lenèzõnek tûnt. Neked is lehet csàszàros gyereked! Amùgy a tena a hàlòs bugyival nekem abszolùt nem jött be. Molimed inkontinencia bugyit hasznàltam mindkèt gyereknèl. Ezerszer jobb, mint a tena.
Rokonom patikában dolgozik, tõlük is a Tenákat hordják, és nekem is azt ajánlotta, mi is nemsokára szülünk...-ennyi, és gratula a védõnénihez :/
én a Tena-t javaslom mert szülés után így is épp elég "gondod" lesz, fõleg 1. szülés után amikor még rá kell érezni a szoptatásra, az 1. napokban meggyötörtebb az ember, legalább azon ne kelljen aggódni hogy baleset történik és átázol. Van olyan (pl. én) aki nem tud betéttel nyugodtan aludni erõs vérzés alatt mert végig attól tart hogy elmozdul, nem tart ki ... akinek erõs menstruációs vérzése volt tudja milyen kellemetlen. a pelenka nem mozdul el, nincs erõs émelyítõ "vérszag" az ember körül és sokkal kényelmesebb mint írták is többen. szóval, egy dolgot ami miatt stresszelnél esetleg letudhatod, ha Tena-t használsz.
A Tena is jó szobatársam azt használta.Én direkt szülés utánra való betétet vettem.Annyi szépséghibája van hogy nem ragadós, de megmarad a bugyiban. Eldobhatós bugyit mindenképpen vegyél.
Én Tena Lady Minit használtam, és Bella Lady-t(ez is inkontinencia betét. Jó hosszú, ami azért is jó, mert friss gátsebbel elég sokat kellett fészkelõdnöm, ha pl.fel akartam kelni, vagy ülni, így a sima egészségügyi betét, akár szárnyas akár nem elmozdul, vagy elöl, vagy hátul kifolyik a vér stb. Az inkontinencia betét, ahogy már sokan leírták, jobban zárja a szagokat, nem ragad bele a sebbe, és több nedvességet szív magába. Arról nem is beszélve, hogy van akinek a szülés után valóban vizelettartási problémái is vannak. Nem tudom miért mondott neked ilyet a védõnõ, fõleg, hogy csak egy csomaggal? Én az elsõ héten használtam el három csomag inkontinencia betétet.. De mondjuk mindenki másképp vérzik, van aki többet, van aki kevesebbet. Sok sikert, gratula a babához, és könnyû szülést! =)
Igen, Tena! Abból is van több méret...én a 3 cseppes (plus)-t használtam de van attól is nagyobb a 4 cseppes (extra) de az már giga nagy, szinte olyan mint egy pelenka! Köldöktõl a hátig elér! :-)))
A kérdező hozzászólása: :) köszi Igazad van, meghallgatni és letojni, jaj de én úgy felhúzom magam rajta, hogy sokszor vitázok vele . :) Tudnék olyat mesélni (miket mondott) , hogy "hajad lerakod ":) )
A Tena inkontinencia betét jó nagy nedvszívóképességgel rendelkezik, így ha bõ a vérzésed szülés után, akkor éppen emiatt kiválóan alkalmas a célra! Én pár napig azt használtam, mert eléggé véreztem, késõbb már elég volt másféle betét is. A védõnõd amúgy mit ajánl? Mert nem kell kötelezõen ezt használni, de azért az is biztos, hogy az anyukák többsége nem véletlen ajánlja ezt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megerõsítést, tuti tena betétet viszek a kórházba !
Én is Tenát használtam. Nagyon jó!
Tena jobb mint a sima, egyrészt a sok vér miatt, másrészt a szagok miatt.
A kérdező hozzászólása: Ahogy mondod...baromi okos:) ) Velem egy idõs lehet és egy császáros gyermeke . Írt a listára 4 db hálóinget, 5 szoptatós melltartót, 1 doboz melltartó betétet stb. És, hogy milyen betétet ajánl? 1 csomag szárnyas (jó nedvszívó)-ezt írta a listába :)
Na megint egy baromi okos védõnõ....talán azért mondta, mert az õ idejében még nem volt Tena. Nem poénból veszi a legtöbb kismama szülésre ezt, függetlenül attól, hogy mire találták ki. Én is ezt használtam és áldom azt, aki kitalálta.A hagyományos betéttel ellentétben nem fekszik fel annyira, felületénél fogva nem ragad be a sebbe, nagyon nagyon sok folyadékot (vért) képes elnyelni. Én közvetlen szülés utáni napokban ezt használtam, aztán ahogy kevesebb lett a vér és a varratomat is kiszedték átálltam az éjszakai Always-ra.Akkor már az is jó volt, de elõtte tuti megzavarodtam volna, ha ezzel próbálkozom.
Szerintem jó a Tena és persze az összes inkontinenciabetét is (pl. Müller saját márkás). Az én védõnõm szerint is elég a gézbe csavart vatta, de ezek a betétek a szagokat is magukba zárják, és sokkal jobb a nedvszívó képességük is.
Nekem elég volt a sima betét is. 1 hét után pedig a tisztasági betét.
Én mindig alwayst vettem, a legvastagabbat és a leghosszabbat. Hát volt néha baleset, iszonyatosan véreztem az elsõ 2 napba. Tenát még nem próbáltam, de sokan ajánlják, lehet, hogy kipróbálom. 18hkm.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló ! Azért írtam, hogy császáros, mert nem tudom van e különbség a vérzés mennyiségében ! Nem kell szándékosan félreérteni, amúgy meg mit sem tudod milyen múltat, illetve jelent cipelek. Ezt csak a kérdésedre reagálom. Szültem már én is, igaz természetes úton, csak a babám nem élte túl ! Szívesen szülnék császárral ha tudni szeretnéd, mert nem tudom lesz e erõm a szülésnél, mivel komoly autoimmun beteg vagyok .

Anyukák! Tampon vagy betét pártiak vagytok? Változott ez szülés után?

Legjobb válasz: tampon, szülés után ugye betétet használtam, nem is volt kényelmes, szokatlan volt nagyon, de persze szülés után a tampon se lett volna kényelmes.Viszont a 6 hetes kotrollon azt mondták minden oké, így elsõ mensi alkalmával tampont használtam és használok azóta is.Most gondolkodom, hogy kipróbálom a tölcsért.

tampon, szülés után ugye betétet használtam, nem is volt kényelmes, szokatlan volt nagyon, de persze szülés után a tampon se lett volna kényelmes.Viszont a 6 hetes kotrollon azt mondták minden oké, így elsõ mensi alkalmával tampont használtam és használok azóta is.Most gondolkodom, hogy kipróbálom a tölcsért.
Világ életemben gyûlöltem a betétet. Nekem gyakori csere mellert is büdös. És befülledek benne, szóval alig vártam hogy elmúljon a gyermekágyi vérzés. Utána visszatértem a tamponhoz. De valahogy ezt sem éreztem tökéletesnek. 2 éve használok intim tölcsért. De szerintem túl nagy méretût vettem, mert mikor nagyon lenn a méhszáj, akkor kell mellé tisztaságit használnom. De fényév a különbség a tamponhoz képest még így is. 10-12 órát simán kibír, és semmivel nem maszatosabb üríteni, mint tampont cserélni. 2 dolgon gondolkozom most, az egyik a Softcup, a másik a Femmycycle.
Most ez komoly, hogy aki betétet használ, az le van pontozva: ha nappal, akkor nagyon, ha csak estére, akkor kicsit, és aki tamponozik, az 100%-os válasz? :) )))) Ez élesebb szembenállás, mint a politikai? Dugjatok fel magatoknak egy egész dobozzal! Ennyi h.lye libát, akinek ezen múlik az értékítélete! Szerencsétlen gyermekeitek! Édes Istenem! Üdv! betétes anyuka :) )
Tampont használtam elõtte. Mindkét szülésem után úgy nézett ki a dolog, hogy elsõ mensinél elhasználtam a szülés utánról maradt betétet, és vissza tértem a tamponhoz.
Mindig tampont használtam, szülés után közvetlenül betétet, de nagyon szenvedtem, én nem bírom. Tavaly nyár óta használom az intim tölcsért, az elsõ két alkalommal bénáztam és ezalatt kellett vékonyabb betét, de utána találtam a youtube-on egy oktatóvideót, változtattam a technikán és azóta gond nélkül használom. Imádom, nekem nagyon bejött.
Tampon
Tampon.
Ha elmegyek itthonról, akkor tampon, ha itthon vagyok betét. Szülés elõtt csak tampont használtam, de most már így kényelmesebb.
Hát, nekem 3 gyerekem van, de még soha életemben egyetlen tampont nem használtam. Nevessetek ki, de undorodom tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én szülés elõtt is tampont használtam.A betétet világ életemben utáltam.Engem zavar, irritál, és az a szag is ami árad belõle.Tampont használok most is, szülés után. Viszont én is gondolkodom az intimtölcsérben, hogy kipróbálnám.
Szülés elõtt és után is betétet használtam/használok. 2-3 óránként cserélem és nem büdös :-). Bár én alapból illatosítottat használok.
Szülés elõtt tampon, szülés után elsõ két mensi alatt betét, száraz voltam, mint a Szahara és nem volt kényelmes a tampon :/ most már helyre állt a dolog, nem szeretem a betétet, beleizzad az egész alfelem és büdös.
Tampon. Szülés után amikor elõször megjött, nagyon kényelmetlen volt a Tampon, akkor betétet használtam, de a második menstruációm óta megint tampont használok.
A szülés elõtt tampont használtam, bár ahogy egyre többet tudtam meg a nõi szervekrõl és azok mûködésérõl, próbáltam hanyagolni. A tampon ugyanis a hüvelyfalnak feszül, és ha megtelik vérrel még inkább nyomja azt. Kb. olyan, mintha a szád egész nap ki lenne feszítve egy almával. A keringés így nem megfelelõ és az izomzat is sorvad. Ez nem kitaláció, mielõtt bárki azt hinné, hogy én találtam ki, hanem tudományos tény. A szülés után már nem is próbáltam rendszeresen tampont használni. Esetenként még elõfordul, de ez csupán évi pár alkalom. Inkább betétet használok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Én senkit sem pontoztam le!!!! Igen, egyre több nõtõl hallom a tölcsért, engem is érdekel. Tegnap utána is olvastam, lehet rendelek belõle egyet.

Miért is kell a betét szülés után?

Kérdezték, h. a betét,v. a vatta e a jobb, meg olvastam az eldobható bugyiról stb. De azt nem tudom, h. szülés után mi vérzik: a gátseb, v. a méh (mint menstruáció esetén)? És ez a vérzés kb. meddig tart, és milyen intenzítású? Bocsi, ha buta a kérdés, de az els? babámat várom és nem tudom, h. készüljek ilyen téren...

Legjobb válasz: Hát eléggé vérzik. Menstruáció szerû kb. 4-6 hétig tart. Készülj fel sok tena lady extra betéttel és egy jó pár eldobható bugyival. A vatta nem jó mert beleragad a sebbe. Szép szülést kívánok!

Hát eléggé vérzik. Menstruáció szerû kb. 4-6 hétig tart. Készülj fel sok tena lady extra betéttel és egy jó pár eldobható bugyival. A vatta nem jó mert beleragad a sebbe. Szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: 4-6 hétig? Az sok! Ennyire nem gondoltam, max1-2 hétre! És folyamatosan vérzik és görcsöléssel is jár?
A méh vérzik, ugyanis ahogy elõttem is írták, a levált placenta helyén egy nagy nyílt seb van. Ennek be kell gyógyulni a gyermekágyas idõszak végére (6 hét). Én konkrétan 4 hétig véreztem szülés után, ebbõl az elsõ két héten a mentruációs vérzés sokszorosa volt. Elég változó, kinél mennyire vérzik és meddig tart. De jó, ha felkészülsz rá, hogy nagy betét kell, inkább Tena Lady, mint éjszakai, sok kismamának kevés a sima éjszakai betét. Görcsölni nem a vérzéstõl fogsz, inkább az elsõ idõszakban szoptatás altt, mert a szoptatás termel olyan hormonokat, amik méhösszehúzódást okoznak. Ez elsõ szülésnél elviselhetõbb, többediknél már rosszabb. Viszont ha ezt érzed, az jó, mert azt jelenti, hogy húzódik vissza a méhed eredeti méretére. Ha van még kérdésed, szívesen segítek privátban is, írjál nyugaodtan, bármilyen butának hangzó kérdésre szívesen válaszolok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Köszi, h. türelmesen leírtátok, h ez hogy is van. Én igazából azon csodálkozom, h. 4-6 hétig tartó vérzés (ráadásul az elején még intenzívebb is)az iszonyat vérveszteséggel jár nem? Az nem gyengíti le a kismamát nagyon, fõleg mikor az elején még a babával is nagyon sok dolog van? És ez az "üres pocsk" a nagy, nyílt sebbel úgy fáj, mint ahogy egy általános nyílt seb szokot? Vagy csak a méhösszehúzódás miatt fáj, amúgy nem? Szóval igazán aggaszt ez a téma... Elõre is köszi!
Szia! Nekem nem volt olyan vészes a vérzés mint amire számítottam. Szülés után az elsõ 4-5 nap volt erõsebb, de akkor is elég volt a Tena normál betét. Utána lett olyan, mint egy sima mensi, és a harmadik héten elég volt a sima tisztasági betét is, mert már csak barnázgatott. A hatodik hétre tényleg teljesen elmúlt! Amíg erõsebben vérzik, praktikus ilyen száras eldobható bugyit beszerezni mert nagyon jól tartja a betétet, de eleinte gyakoriak a balesetek, és nagyon könnyû kimosni. Fél óra alatt megszárad, nekem 3 db elég volt, és még a következõnél is jók lesznek. :) Ahol én szültem, ott a adtak a kórházi tartózkodás idejére elegendõ Tena normál és mini betétet. Mi tovább maradtunk, csak ezért nem volt elég.
Az elõzõ vagyok. Amíg vérzel, úgy fáj a hasad, mint mikor mensikor görcsölsz, csak valahogy más... Nem is fogod észrevenni. Foglalkozol a babáddal, alszol, maximum a gátsebedet fogod érezni, mert az sajna keveseknek marad észrevétlen. Azt mondják, szoptatáskor fájnak a méhösszehúzódások, én talán 1-2 alkalommal éreztem, az olyan volt, mint a vajúdás elején. Akinek nem elsõ babája, az azt mondta, hogy ez nagyon rossz.
Szia! Igen, sok vérveszteséggel jár a szülés is meg az utána következõ idõszak, de túl fogod élni, ráadásul a vérképeden látszani fog a szülés utáni 1-2 napban (merthogy vesznek vért a kórházban tõled) hogy mennyire vagy vérszegény, ilyenkor az orvos ír fel vasat tablettában, az meg segít rendbejönni, és nem leszel olyan fáradt sem. A gátseb sajnos fáj, de a legjobb gyógyír rá a maga a gyermek. Tapasztalni fogod, legalábbis én tapasztaltam magamon, hogy amint ránéztem, már nem is fájt annyira, Szopizás közben meg aztán egyáltalán nem éreztem, olyankor a méhösszehúzódást lehet érezni, de egyáltalán nem volt rossz érzés nekem, hiszen onnan lehet tudni, hogy minden rendben van, kezdesz visszaállni az eredeti mivoltodra. Ne izgulj, minden rendben lesz, sok sikert! Üdv
Ki mennyire és mennyi ideig vérzik a szülés után az egyén függõ. Van aki 2-3 van aki 4-5 hétig. Az biztos, hogy az elsõ napokban nagyon fogsz és sok betétre lesz szükséged. Nekem elég volt az always éjszaki, de sûrûn cseréltem ez 3 napig tartott utána már elég volt a normál is. Amennyiben szoptatni fogod a babád akkor hamarabb rendbe jössz és a méhed is hamarabb visszafejlõdik, mert a szoptatás elõsegíti a méh mihamarabbi visszafejlõdését. Fogod érezni, hogy amikor elkezd, majd szopizni a baba a pocakod is elkezd majd fájni, olyan mensi jellegû fájást fogsz érezni. Ez természetes lesz és ez kell ahhoz, hogy minnél hamarabb visszafejlõdjön eredeti méretére a méhed. Szülés után a doki is megvizsgálja hasad és, ha nem megfelelõ ütemben húzódik össze a méhed fog rá adni gyógyszert ami segíti a gyorsabb összehúzódást.Szülés után 6 héttel kell majd kontrollra visszamenni, ahol megvizsgál a doki , hogy minden rendben van-e a gátsebbel és a méheddel. Ha császárral szülsz akkor pedig m 1 hét múlva kell visszamenni varratszedésre. Normál szülésnél általában felszívódó varratot adnak, tehát nem kell visszamenni csak 6 hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm a részletes felvilágosításokat! Remélem minden rendben lesz! Mindenkinek boldog babázást kívánok!

Szülés után elég az Always éjszakai betét vagy jobb lenne ennél valami "erősebb"? Mi?

Legjobb válasz: Tena lady betét. Én is éjszakai betéttel készültem csak. 1 órát nem bírt ki,és az egyik szobatársamtól kaptam tena lady betétet és az volt jó. 3. nap már jó volt az éjszakai.

Tena lady betét. Én is éjszakai betéttel készültem csak. 1 órát nem bírt ki, és az egyik szobatársamtól kaptam tena lady betétet és az volt jó. 3. nap már jó volt az éjszakai.
Én 3 és 4 cseppes Tenát és anionos betétet vittem a kórházba, nekem 5 napig volt erõsebb vérzésem, de utána se bírtam elviselni a durva mûanyag Always-t az érzékeny gátsebem miatt. Úgy hogy vettem még itthonra 1-2 cseppes Tenát éjszakára, nappalra meg az anionos betétet használtam, ezek puhák, és gyorsan gyógyult a gátam is.
Én is always-t használtam és örültem is nagyon, hogy nem kell a nagy betét, aztán begyulladt a gátam és lehet, hogy azért, mert nem pamut borítású betétet használtam, hanem a lukacsos mûanyagos alwayst...
Én mázlista voltam mert nekem bõven elég volt az éjszakai always. Az elsõ csemete nyári, vele ha nagyobb betétet is használtam volna akkor is rengeteget cseréltem volna, mert egyszerûen nem bírtam a szagát az alvadó vérnek, melegben dunsztolódni:s A második kicsivel ugyan sokáig, de csak maszatolva tisztultam, megint nem lett volna értelme nagy betétnek. (persze volt itthon nagy betétet, meg akár anyósomtól is tudtam volna kérni inko betétet ha kell, de nem kellett) Szóval kinek mi válik be.
Tescóban 12 db-os, ugynevezett gyermekágyi betét 530-Ft-ért tökéletes volt, még maradt is, amikor átváltottam a sima betétre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!Akkor mindenképp veszek Tenát!
Az elsõ pár napban én Tenát használtam, nem is tudom melyik méretet...talán az extrát! A lényeg, hogy az Always az elsõ napokban semmire sem lett volna elég.
Én Tena bugyit vettem (ebben gyárilag benne van a betét). Nem csúszkál, sok cuccot fel tud szívni, és kényelmes. Itthon is ilyenben voltam egy ideig, bent a kórházban is ilyet használtam. Ha elhasználódott, csak széttéped oldalt, és felhúzod a következõt. http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://w.allaboutincontin..
Én is vennék nagyobbat.Nekem nem volt brutál erõs a vérzésem, viszont nem bírtam kimenni a WC-re olyan gyenge voltam...szóval jól jött, hogy nagy betét volt bent. Arról nem beszélve, hogy hosszú is az ilyen betét, tehát mindegy hogy fekszel, kicsi az esély, hogy átázol.
A kórházban én TENA betétet használtam, és kellett is, nagyon sok vérre számíts! Otthon már elég volt az Always éjszakai betét. 2 naposan jöhettünk haza, így kb 2-3 napra szerintem inkább vegyél TENA betétet + TENA hálós, eldobható bugyit. Nekem ezek beváltak.
Gyógyszertárban vegyél egy pár darab inkontinencia betétet. Nem biztos, hogy kelleni fog, de jó ha van. Van aki nagyon erõsen vérzik az elsõ pár napban, van aki kevésbé. Nem tudhatod, te milyen leszel.
Gátmetszésem volt, 5 napig csak a tenna betétet bírtam elviselni, az always dörzsölte vagy nem is tudom, hogy hogy mondjam. Utána viszont csak az volt jó..:) 7 hetes tündéri kisfiú anyukája

Szülés után miért kell Tenna Lady? Az erős vérzés miatt? Mert ha jól tudom az inkontinencia betét.

Legjobb válasz: Igen az, épp ezért sokkal többet felszív mint a sima betét. Nem feltétlenül szükséges a tena, lehet, hogy Neked elég egy éjszakai betét is. Én csak 3napig használtam a tenát, utána 3hétig az éjszakai betétet. Attól függ kell-e, hogy mennyire fogsz vérezni.

Igen az, épp ezért sokkal többet felszív mint a sima betét. Nem feltétlenül szükséges a tena, lehet, hogy Neked elég egy éjszakai betét is. Én csak 3napig használtam a tenát, utána 3hétig az éjszakai betétet. Attól függ kell-e, hogy mennyire fogsz vérezni.
Nekem is végig kellett a kórházban a tena, pedig csak sima éjszakait vittem elõször, úgy hozták be. Nemhogy erõsebb volt, mint a menstruációm, hanem olyan volt, mintha vagy 3 havi egyszerre jött volna meg. De amikor én szültem, mindenki így járt, ebbõl gondolom, hogy az erõsebb vérzés az általánosabb:)
Hát a nagy többségnek, az elsõ pár nap ERÕSEBB mint a MENSTRUÁCIÓ!!!Jobb ha így készülsz, Legfeljebb megmarad(kistesózáshoz)Viszont csak párat vegyél és ha szükség van rá, párod/férjed visz utánpótlást.
Én is használtam, amig fájt a gátsebem, mert sokkal puhább mint a normális betétek!Az sima betét úgy törte az alfelem, mint a fene, és cefetül fájt! Nálam ez volt a fõ ok, mert nem volt túl erõs a vérzésem!
Én is megvettem, igazából elsõ két nap jó volt, utána már elég volt a sima nagyobb Libresse is.
Szia! Igen az erõs vérzés miatt, mert a hagyományos intim betét kevés, bár itt sokan írják, hogy nekik az is elég volt.
Igen én is inkontinencia betétként ismerem, úgy hogy nem kell Tenna Lady. Elég a jól bevált betéted. A vérzés nem erõsebb mint a mensi alatt.
A kérdező hozzászólása: de egyszerre irtok:)
A kérdező hozzászólása: értem:) köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!:) Mégegyszer!!:)
Nekem a mensim keves volt mindig, a szules utani tisztulas ahhoz kepest aradas volt. Foleg az elso szules utan. Az elso napokban szinte omlott a ver, a sima betetet fel orankent cserelgethettem volna, foleg szoptatas kozben, mert akkor meg erosebb volt. A 2. szules utan eu-i kaparasra volt szukseg, mert nem valt re rendesen a lepeny, akkor a doki mar a szuloszoban mondta, hogy gyenge lesz a verzesem, mert amit lehetett kitakaritott. Igaza volt, az elso napon hasznaltam tenat, de nem volt ra szukseg, utana ket napig ejszakait, de az sem kellett. A korhazbol hazamenet mar csak egy aprocska betet kellett, igy a megvasarolt tena es ejszakai betetek vandoroltak az eppen szules elott allo sogornomhoz.
nekem még az éjszakai is csak 3-4 napig kellett, utána csak tisztultam, nem véreztem. Kb. 3 hétig használtam még síma olcsó betétet.

Mennyi betét kellett szülés után és milyen?

A patikában kértem szülés utánra Tena betétet, egy csomagot adott 15 db van benne és ilyen extra 4 cseppes. Azt mondta ott a hölgy, hogy ennyi elég lesz az elejére, mert utána már nem vészes a vérzés és elég lesz a sima eü betét is.

Legjobb válasz: Én Tena normalt vettem, 30 db volt egy csomagban. Annyira bevált, hogy mindet elhasználtam, pedig 1 hét után tényleg elég volt a sima betét is.

Én Tena normalt vettem, 30 db volt egy csomagban. Annyira bevált, hogy mindet elhasználtam, pedig 1 hét után tényleg elég volt a sima betét is.
Szia engem császároztak, a mûtét után az elsõ 24 órában se betétett, se vattát nem használtam. Az elsõ napon hol az orvos, hol a szülésznõ óránként nézték a vérzés erõsségét. Aztán a 2-3 nap már engedélyezték a vatta használatát, de még így is a kisvizitkor megnézték a vérzés erõsségét. A 4.naptol lehetett használni betétet, nekem a szülésznõk éjszakai betétek ajánlották.
Szia! Én is a 30db-ot vettem meg, nekem már a harmadik naptól elég lett volna a normál betét, de a Tena olyan jó puha volt, sokkal könnyebben tudtam leülni a gátmetszés miatt (nem dörzsölte ki a sebet), így talán 7-8db maradt meg belõle.
En 30 darabot vettem a tenabol (extra), de csak tizet hasznaltam el, a tobbit elajandekoztam. A 2. nap mar hosszu ejszakai betetet hasznaltam, abbol sem fogyott el a csomag, a korhazbol hazameneshez mar hozattam be a ferjemmel vekonyabb es kisebb betetet. Egy het utan eleg volt a tisztasagi betet boven. de nem ez az altalanos, ugyanis nekem kuretem volt szules utan, azert volt gyenge a verzesem.
Szerintem is kettõt vegyél, nekem is annyi fogyott el.
Szia! Én is 1 csomagot vettem belõle, de abban 30 darab volt és nekem csak pár darab maradt meg belõle. Kb 1 hétig véreztem intenzíven, utána nekem is elég volt a sima betét. Szerintem a 15 darab kevés lesz.
Nõvérem 2 * 15-öt használt el, utána elég volt az eü betétbõl a legvastagabb, majd a normál is.
nekem az elsõ 3 napon nem volt szabad bugyit húzni és csak vattát tehettem a lábam közé, de úgy láttam, nem volt akkora vérzésem, hogy a Tena indokolt lett volna. A 3. naptól 4-5 Always Ultrát használtam el, utána elég volt az olcsó pici betét is. Utáltam a megmaradt Always-eket, de a végén azt is elhasználtam. Szerintem - te tudod, mennyire kényelmes neked - felesleges „lepedõvel” a lábad között szaladgálnod, ha nem indokolt. Inkább keveset vegyél, ha kell, még tudnak neked venni, nem? Azt sem tudod még, hogy mennyire fogsz vérezni!
A kérdező hozzászólása: Rendben, nagyon köszönöm a válaszokat!
14:59-es vagyok bocsi elírtam nem használhatam.
Szia! én is tena extrat vettem. a szülés (császár) után igazából tényleg csak kb 3-4 napig kellett. viszont az elsõ 4 menstruációm, ami 2 hónap után jött, annyira erõs volt, h tenát kellett használnom, szóval elhasználtam az egész csomagot. a vérzés(menstruációs) rosszabb volt mint szülés utáni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Milyen meltartot hasznaltok terhesen. Es szules utan? Szivacsost vagy csak sima merevitost? Mire jo a meltarto betet? Es hasznaltok e szoptatas alatt?

Legjobb válasz: Én terhesen áttértem a sportmelltartóra, mert nekem csak az volt kényelmes. Most szülés után is ezt használom itthonra, mert úgy hozzászoktam, amúgy meg szivacsosat ha megyek valahova. A melltartóbetét annak kell akinek folyik, vagy csöpög a teje. Nekem nem volt rá szükségem sosem.

Én terhesen áttértem a sportmelltartóra, mert nekem csak az volt kényelmes. Most szülés után is ezt használom itthonra, mert úgy hozzászoktam, amúgy meg szivacsosat ha megyek valahova. A melltartóbetét annak kell akinek folyik, vagy csöpög a teje. Nekem nem volt rá szükségem sosem.
Én is sport melltartóra váltottam. Szülés után szoptatósat vettem. Illetve most vettem 2 csipkés merevítõset szivacs nélkül. Ekkora mellhez már nem akarok szivacsot. :) Max majd a szoptatás befejezése után. Melltartóbetét nekem csak estére kell, akkor folyik magától a tejem.
én merevítõs pamut melltartót viseltem, nem kosarast.A melltartóbetét, felfogja a szivárgó anyatejet.Van mosható és egyszer használatos is.A mosható tapasztalatom szerint semmit nem ér, átengedte a tejet.Amikor szoptattam, nekem a másik mellembõl ömlött a tej, így nem is volt akkor elég a melltartóbetét, textilpelenkát raktam oda.Napközben és éjszaka is kellett melltartóbetétet hordanom, mert szivárgott a tej.Dm-est használtam
Merevítõset nem nagyon tudtam használnia terhesség alatt, mert nyomott nagyon. Merevítõs nélkülit, vagy sport melltartót hordtam én is. Szülés után szoptatós melltartót hordtam, melltartóbetéttel, mert minden szopi közben folyt a másik mellembõl a tej, így azt felfogta a betét. Én Baby Bruin márkájút használtam, nekem az volt a legkényelmesebb, legpuhább.
Kis mellem volt, ezért szivacsos-kosarast hordtam mindig. A várandósság legelején át kellett térni a sportmelltartóra. Most a 26. héten már akkora lett, hogy átálltam a szoptatós melltartóra, amit nagyobb méretben már megvettem. Az tiszta pamut, és kényelmes, puha, nagy méret.

Szülés után amíg a megfigyelés időszaka tartott ill. uána aki az erős vérzés miatt nem öltözhetett fel rendesen (betét, bugyi) annak babáját csak szoptatásra hozták vagy otthagyták vele? Hogy lehet ezt megoldani?

Legjobb válasz: Nem lehet olyan erõs vérzésed, hogy ne tudj felkelni. Ki is zavarnak az ágyból a kórházban hamar, hiszen, el kell kezdeni járkálni. Magától is felkel az ember és szülés után örültem, hogy végre mehetek zuhanyozni, járkálhatok egy jót egy jó alvás elõtt. Ha olyan vérzésed lenne, hogy nem tudsz felkelni, akkor valami baj van. Tehát ne aggódj, ha magadtól nem mennél az ápolók kilökdösnek az ágyból!

Nem lehet olyan erõs vérzésed, hogy ne tudj felkelni. Ki is zavarnak az ágyból a kórházban hamar, hiszen, el kell kezdeni járkálni. Magától is felkel az ember és szülés után örültem, hogy végre mehetek zuhanyozni, járkálhatok egy jót egy jó alvás elõtt. Ha olyan vérzésed lenne, hogy nem tudsz felkelni, akkor valami baj van. Tehát ne aggódj, ha magadtól nem mennél az ápolók kilökdösnek az ágyból!
Mindenki erõsen vérzik az elsõ pár napban.Ha nem öltözhet fel, betét ilyesmi amit írsz, az nem normális dolog, ott valami baj van, a gyermekágyas vérzéstõl fel lehet kelni, sõt muszáj. Egy óra a megfigyelés, addig nyugton kell lenni, nekem ott nem volt velem a babám, de utána mindig hozták szoptatni. Szerintem ha valaki annyira vérzik, gondolom nem lehet vele a baba, hiszen ellátásra szorul.
Szülés után én nem tudtam pisilni, ezért fent tartottak a szülõszobán 1 éjszakára, katétert kaptam. Iszonyatosan fájt a gátsebem, kutyául szenvedtem, hideg is volt, ezért elvitték aznap estére a babám. Hajnalban vérömlenyem lett, ezért, megmûtöttek, de mire az altatásból magamhoz tértem már a babám ott szuszókált mellettem. 1 hétig voltam bent, a babám mindig ott volt velem, pedig én nagyon szarul voltam, szédültem, bugyi napokig nem volt rajtam, csak hálóing, katéter kb. 2-3 napig és transzfúziót kellett, hogy kapjak, mert nem indult be a vérképzésem. Volt olyan, hogy sírva hívtam a nõvérkét segíteni, mert úgy szédültem, nem bírtam felállni, a babám pedig tisztába kellett tenni, így együtt sírtunk... De egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy elvigyék. Inkább anyukám hívtam be magamhoz, amíg a vért kaptam (akkor feküdni kellett), õ rakta a mellemre a babám szoptatáskor.
utolsó üzenõnek!Megkönnyeztem az üzeneted, mert olyan meghatóan írtad le.Nagyon jó egészséget kívánok nektek!

Szülés után kötelező a betét?

Az az igazsá,hogy a betétekt?l kiütéseim lesznek ezért nem szívesen használom.De mindenhol azt olvastam hogy szülés után nem szabad használni tampont csak betétet.Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha 3 tampont tennél be, talán az elég lenne egy órát. Egyébként nem hiszem, hogy tampont akarnál a hüvelyedben tartani szülés után. A betétnél valószínüleg a mûanyag burkolatra vagy allergiás, olyat válassz, aminek ilyen nincs vagy csak kicsi az alján. Ha nem megy, akkor vatta.

Ha 3 tampont tennél be, talán az elég lenne egy órát. Egyébként nem hiszem, hogy tampont akarnál a hüvelyedben tartani szülés után. A betétnél valószínüleg a mûanyag burkolatra vagy allergiás, olyat válassz, aminek ilyen nincs vagy csak kicsi az alján. Ha nem megy, akkor vatta.
Nekem nem volt sokkal töb vérem , min álltalában mensikor.Szerintem ez egyén függõ.Én 8 napig véreztem szülés után, és nem ömlött akkor sem!!De természetesen a kérdésedre a válasz mindenképp a betét!A tamponnal sok-sok felszálló fertõzést tudsz magadévá tenni, és ez szülés után nagyon veszélyes!
Vegyél tena betétet, abból van kimondottan szülés utánra való!Sokkal jobb mint a bolti szárnyasok!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a tanácsokat! Egy kicsit félek az egésztõl, de majd túl leszek rajta:)
Szia! Ugy latom elso babas vagy. :) Hidd el, ahogyan irtak mar elottem, nem akarsz majd tampont hasznalni szules utan egy ideig...:) En 7 honapja szultem, gatmetszesem sem volt csak repedtem egy kicsit, de meg mindig keptelen vagyok a tamponhasznalatra. Amikor legeloszor probaltam, az szules utan ugy 4 honappal volt, felfele meg oke, de kivenni vmi borzaszto volt, azt hittem ott maradok. :) Ugyhogy en most egyelore hanyagolom, pedig en is jobban szeretem mint a betetet, de azon a napon gyorsan meggondoltam magam. Jo babazast, konnyu szulest neked!
A félelmed természetes, mindannyiunkban benne volt. De ha elérkezik az idõ, meglátod, annyira erõs lesz a kíváncsiságod, és annyira eleged is lesz már a terhességbõl, hogy már a félelemmel nem fogsz foglalkozni, csak történjen már meg ez a nagy esemény. Hidd el, csodás élmény lesz, még ha fájdalmas is! :) )
Én azt hallottam anyukáktól, hogy aki érzékeny a betétre, az vegyen sok vattát, tekerje gézbe és azt használja. Na én kipróbáltam, mert most már elég sok folyásom van (38+3 hetes vagyok) és õszintén szólva sokkal kényelmesebb és szellõzõbb a vatta, mint a betét. Korábban menzesznél is az volt az észrevételem, hogy tart addig a vatta, mint egy betét, csak ügyesen kell csinálni.
Így van, tampont nem lehet használni. De elárulom neked, hogy az kb. 2 percre lenne elég, aztán cserélhetnéd. Nagyon erõs vérzésre számíts, ne a sima mensisre.
Szerintem eszedbe sem fog jutni a tampon, fõleg ha gátsebed lesz. A betét nem kötelezõ, de ez az egyetlen módja, hogy valahogy felfogd azt a SOK vért!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!