Találatok a következő kifejezésre: Szülés után baba velem lehet a (5 db)

Szülés után a baba velem lehet a szobában és el tudom látni (fel tudok kelni hozzá? ), mert valoszinüleg epidurális érzéstelenitéssel fogok szülni?

Pécsen az édesanyákuti klinikán szülök!

Legjobb válasz: Szia! Én is ott szültem 6 hete epidurállal. Fel tudsz kelni majd. Amiatt nem kell aggódnod. SÕT! 1-2 órán belül fel is KELL kelned pisilni! Nekem inkább az okozott gondot, h 24 órán keresztül vajudtam, ami nagyon kimerített+ a gátsebem annyira fájt egy hétig, hogy sírva közlekedtem(persze ez nem átlagos,mert mint kiderült kicsit elcseszte nekem a doki...és bennem felejtett 1-2 varratot). Szóval ne izgulj ezen! Igaz, hogy mindenki úgy vonszolta magát, de mindenki el tudta látni a babáját! Sok sikert!:)

Szia! Én is ott szültem 6 hete epidurállal. Fel tudsz kelni majd. Amiatt nem kell aggódnod. SÕT! 1-2 órán belül fel is KELL kelned pisilni! Nekem inkább az okozott gondot, h 24 órán keresztül vajudtam, ami nagyon kimerített+ a gátsebem annyira fájt egy hétig, hogy sírva közlekedtem(persze ez nem átlagos, mert mint kiderült kicsit elcseszte nekem a doki...és bennem felejtett 1-2 varratot). Szóval ne izgulj ezen! Igaz, hogy mindenki úgy vonszolta magát, de mindenki el tudta látni a babáját! Sok sikert!:)
Ez elsõ válaszoló vagyok....Bocsi nem 1-2, hanem 4-5 óra múlva kellett felkelnem pisilni....Az EDA-tól nem félj, nagyon jó dolog, sokat segít!
Én EDA nélkül szültem és nem Pécsett.Viszont az elsõ nap nagyon jó volt, hogy nem kellett ellátnom a csecsemõt, csak szoptatnom.Nagyon ki voltam merülve, mert végigvajúdtam az éjszakát és csak hajnalban aludtam 1 órát a szülõszobán. Szerintem amíg kh-ban vagy élvezd ki hogy van segítséged, és ne akarj egybõl 24 órás vigyázállást a gyerek mellett.Elég lesz otthon is.Hidd el az a 3 nap nem lesz egy nagy pihi, mert ha téged hagynak is a látogatók, de a szobatársadat, vagy másokat jönnek látogatni, és nem lesz csend.
Attól függ, hogy hogy érzed magad.A szülésem 38 órás volt, a babám végig velem volt.Persze, hogy eltudod majd látni.Ne aggódj elöre. Császár lessz???Mert akkor lehet, hogy nem bírsz majd nagyon mozogni. Ha nem, akkor ne feltétlenül ragaszkodj az EDA-hoz...

Hogy zajlik szülés után a Péterfyben? Velem lehet a baba és mikor mennyi időt?

Legjobb válasz: Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama

Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama
Szia! A szülés napján nem kapod meg a babát, hogy pihenni tudj, de utána a hátralévõ 3 napban melletted van egy bevásárlókocsi formájú kis ágyban. ha alapítványi szobát kérsz, akkor egyedül vagy. Én simában voltam, ketten voltunk. Éjszakára is melletted hagyják a babát. Ha kéred akkor alhat benn a csecsemõ részlegen, nem csinálnak gondot. Én egyszer adtam be éjszakára, de egyébként végig veled van a kicsi. Megmutatják mit kell csinálni, hogy kell pelenkázni és a köldökcsonkot kezelni. Ha bármi más kérdésed van segítenek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm sokat segitettetek és nyugodtabb vagyok

Mit csinálnak veled közvetlen a szülés után? Meddig kell feküdni utána? Veled lehet a baba?

Legjobb válasz: Nálunk rögtön szülés után odaadják a babát, majd elviszik, megmérik, megtisztítják, felöltöztetik. Addig, összevarnak, ha volt gátmetszés, ugye még a méhlepényt is meg kell szülni, ha magától nem jön ki, aztán visszaadják a babát, mellre teheted, de aztán megint elviszik. Engem mind a két szülésemnél még 1 órát megfigyeltek, a vérzés miatt, minden rendben van-e? Addig tulajdonképpen feküdtem és vártam a szülésznõt, hogy ok, mehetünk zuhanyozni, majd a kórterembe.

Nálunk rögtön szülés után odaadják a babát, majd elviszik, megmérik, megtisztítják, felöltöztetik. Addig, összevarnak, ha volt gátmetszés, ugye még a méhlepényt is meg kell szülni, ha magától nem jön ki, aztán visszaadják a babát, mellre teheted, de aztán megint elviszik. Engem mind a két szülésemnél még 1 órát megfigyeltek, a vérzés miatt, minden rendben van-e? Addig tulajdonképpen feküdtem és vártam a szülésznõt, hogy ok, mehetünk zuhanyozni, majd a kórterembe.
Ha szükséges varrnak, aztán fekszel a babával együtt a szülõszobán 2 órát, annyi a megfigyelés.
A kérdező hozzászólása: köszi. és ha apás szülés volt akkor bent maradhat veled a párod a megfigyelés alatt miután rendbe raktak stb?
Igen, velem végig bent volt!
Szülés után rád teszik egy picit, aztán mossák, öltöztetik, apgart csinálnak. Közben még meg kell szülni a méhlepényt. Utána megnézik, hogy minden oké -e bent, ha kell varrnak. Utána még 2 órát a szülõszobán kell tölteni, ha kell pl. mert nagyon vérzik a méhed, kapsz oxitocint. Velem ott volt végig a baba. Aztán a szülésznõ levisz a szobába. Általában ekkor elviszik a picit éjjelre, hogy tudj pihenni, de ha nagyon jó állapotban vagy és annyira nem vagy fáradt, akkor veled is maradhat, persze csak akkor ha neki sem lett semmi baja és nem kell inkubátorba tenni, vagy megfigyelni. Van olyan kórház, ahol szülés után pár órára inkubátorba teszik a babát és addig nem lehet veled.
Velem is bent volt a férjem a "rendbetétel" után a szülõszobán.
A kérdező hozzászólása: az jóó :) köszi
engem császároztak.amikor kivették a picit akkor egybõl elvitték lemérni aztán vissza hozták pár pillanatra még megnéztem. 13h-kor császároztak és 18h-kor vittek le a szülészetrõl és akkor hozták ki 1órára majd utána csak reggel és onnantól végig.

Aki programozott császárral szült epiduralis érzéstelenítésben, utána hol van megfigyelésen? A baba vele lehet, ahogy normál szülés után?

Legjobb válasz: 14 hónapja szültem programozott császárral a MÁV kórházban. Ott úgy mûködött, hogy a császár után elvittek a "megfigyelõbe" - itt voltak a frissen szült kismamák. Az elsõ nap, illetve elsõ éjszaka még nem adták oda a babát, csak kb 30 percre hozták be. De másnaptól átkerültünk a normál szobába, innentõl 24 órában velünk volt a pici.

14 hónapja szültem programozott császárral a MÁV kórházban. Ott úgy mûködött, hogy a császár után elvittek a "megfigyelõbe" - itt voltak a frissen szült kismamák. Az elsõ nap, illetve elsõ éjszaka még nem adták oda a babát, csak kb 30 percre hozták be. De másnaptól átkerültünk a normál szobába, innentõl 24 órában velünk volt a pici.
Szia! Én a Sznt Imrében szûltem 7 hónapja tervezett császárral. Spinális érzéstelenítés után amint megvolt a baba, visszavittek rögtön a szobámba. Ahová rögtön apa és a baba is jött, aztán akár egész nap ott lehetett velünk apa.Nekem 8 órát feküdnöm kellett, így apuci segített cicire rakni a picit.Persze másnaptól, már nem jöhetett be.
6 hete szültem progis császárral. 24 órát voltam az õrzõben, oda 1szer felhozták a babát, majd másnap már végig velem lehetett. Ez így jó volt, mert a császár után örültem hogy élek annyira fájt mikor fel kellett kelni, nem hogy a babát ellátni aznap. Másnap már jobb volt, reggel felkeltem, az még szörnyû volt, de utána nem feküdtem le csak este, és a babám végig velem volt. Én éjszakára még betoltam az újszülött osztályra.
Szia.Én 8hónapja szültem Szegeden császárral.Postoperativ osztályra vittek, 2napot voltam ott megfigyelés alatt, majd átkerültem a gyerekágyra.Császár után elhozták megmutatni a babát, kb egy orát velem töthetett, kérnem sem kellett hozták a nõvérek.Utánna 3óránként hozták szopizni este 9kor utojára.A gyerekágyi osztályon végig velem volt, 13-kor vitték el fürdeni.

Mi a szokás a Zalaegerszegi kórházban? Kell szülésznőt fogadni? A baba velünk lehet szülés után, vagy csak szoptatni adják oda?

Egyáltalán hogy zajlik egy nap a szülés után?

Legjobb válasz: Kádasi doktort választottam. Nagyon szimpatikus, nyugalmat sugároz nem gyárt problémát apróságokból, de nem is bagatelizálja el a dolgokat és van humorérzéke ami fontos. Na nem mintha a szülést végig tudnám röhögni, de a humorérzék sokat elárul egy emberrõl. Nagyon lelkiismeretes. A pelenkán kívül mit kell még vinni a babának? Popsitörlõ, kenõcs vagy egyéb? Magamnak mit kell vinni? Kötelezõ a hálóing, vagy a gombos pizsamát is megengedik? Mellszívót lehet vagy érdemes vinni? Vagy ha esetleg valami eszedbe jut ami neked hiányzott, vagy segített akkor azt megköszönöm ha mondod.

A kérdező hozzászólása: Kádasi doktort választottam. Nagyon szimpatikus, nyugalmat sugároz nem gyárt problémát apróságokból, de nem is bagatelizálja el a dolgokat és van humorérzéke ami fontos. Na nem mintha a szülést végig tudnám röhögni, de a humorérzék sokat elárul egy emberrõl. Nagyon lelkiismeretes. A pelenkán kívül mit kell még vinni a babának? Popsitörlõ, kenõcs vagy egyéb? Magamnak mit kell vinni? Kötelezõ a hálóing, vagy a gombos pizsamát is megengedik? Mellszívót lehet vagy érdemes vinni? Vagy ha esetleg valami eszedbe jut ami neked hiányzott, vagy segített akkor azt megköszönöm ha mondod.
mellszivot szerintem ne vigyél mert felesleges és ott ugyis megtanitanak kézzel fejni és az sokkal alaposabb! mind1 hogy háoing vagy pizsamam de a haloing kényelmesebb volt számomra pedig nagyon pizsamapárti vagyok amugy szoval inkább háloing. abbol is szoptatosat! és ami nekem nagyon jo szolgálatot tett (patikában kaphato kb 300ft) Tena Lady hálos bugyi, nagyon jol fojga a betétet. betétbe mivel nagyon erõs a vérzés 2-3 napig Tena Lady extrát vegyél 1 csomaggal az jo! a babának vigyél textilpelusokat 5 db-ot! más nem kell neki mert krém, popsitörlõ korlátlanul rendelkezésedre áll. vegyél china rubra 9 ch és delphinium 9 ch-s homeos bogyokat az elsõ vérzéscsökkentõ az utobbi a sebgyogyilást segiti(gátseb) nekem nagyon beváltak! én még vittem wc-re fertõtlenitõ kendõket és wc ülõke papirt is ezek is hasznosak. jo szorakozást:D
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó! Valahol találtam egy írást, ahol csak rosszat írtak a nõgyógyászatról. Szidta az orvosokat a nõvéreket a csecsemõsöket. Nekem volt egy mûtétem és amniocentézisem is, és semmi rosszat nem tapasztaltam. Van választott orvosom ha megindul a szülés és bemegyek szólni fognak neki ha nem õ az ügyeletes? Szeretném ha a férjem bent lenne. Kell elõre szólni és megengedik? Mondjuk inkább a vajudásnál lenne jó, a szülésnél ha akar kimehet, de lehet az is hogy én magam kûldöm ki :-) Ha én leborotválom magam ahogy szoktam az nem jó? Nagyon köszönöm a válaszodat.
Én nem tudok semmi rosszat mondani minden jo volt mi jol éreztük mgunkat a babócával bent. miután megvizsgált a doki és ugy látja h szülés lesz akkor egybõl szolnak a választott orvosodnak és õ egybõl jön pár perc mulva. kit választottál? persze egy felnõtt (pl a férjed) bemehet veled és amikor akar ki is jöhet és akkor kell szolni hogy be szeretne menni veled mikor bementek szülni elõtte nem max a szülésznõdnek. természetessen ha otthon leborotválod akkor azt meguszod és csak beöntést kapsz (ami jo mert nem kakálsz oda szüléskor) kérdezz nyugodta ha van vmi más is!
irj privit légyszi és mondok kulisszatitkokat:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!