Találatok a következő kifejezésre: Szülés után baba velem (13 db)

A Dél-Pesti kórházban Erzsébeten szülés után veled van a baba egész nap? A látogatok megnézhetik a babát, bejöhetnek a szobába? Hány ágyas szobák vannak? A betegfelvételen kell jelentkezni ha elfolyik a magzatvizem? Stb.

Legjobb válasz: 1. Szülés után elviszik vizsgálatra az újszülött osztályra. Miután te is lekerülsz a gyermekágyas részre (pont a szülészet alatt van), behozzák és meg kell próbálnod szoptatni. 2. A baba reggeltõl estig veled van. 3. Van 1 ágyas szoba is (azt ki kell fogni), amúgy 5 ágyas szobák vannak. 4. A látogatók csak üvegen keresztül nézhetik meg a gyerkõcöt, a szobába nem jöhetnek be. Kivételt képez ha egyágyas szobában vagy, oda bejöhetnek a látogatók. 5. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor a 8.-on kell jelentkezni a betegfelvételen. (baloldali folyosó) Ott felvesznek egy-két adatot és úgy mehetsz majd fel a szülészetre (9. emelet jobbra) Ha van még kérdésed, akkor írj!

1. Szülés után elviszik vizsgálatra az újszülött osztályra. Miután te is lekerülsz a gyermekágyas részre (pont a szülészet alatt van), behozzák és meg kell próbálnod szoptatni. 2. A baba reggeltõl estig veled van. 3. Van 1 ágyas szoba is (azt ki kell fogni), amúgy 5 ágyas szobák vannak. 4. A látogatók csak üvegen keresztül nézhetik meg a gyerkõcöt, a szobába nem jöhetnek be. Kivételt képez ha egyágyas szobában vagy, oda bejöhetnek a látogatók. 5. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor a 8.-on kell jelentkezni a betegfelvételen. (baloldali folyosó) Ott felvesznek egy-két adatot és úgy mehetsz majd fel a szülészetre (9. emelet jobbra) Ha van még kérdésed, akkor írj!
Attól függ. Van két felújított szülõszoba, azok teljesen zártak, van ajtó is. Mikor én ott voltam, akkor volt még néhány másik is, de azokat csak függönnyel választották el. Szóval lehet, hogy nem leszel fallal elválasztva más anyukáktól, de senki nem fog a képedbe bámulni. :-) Anno akkor mondta az orvosom (õ ott az osztályvezetõ), hogy már tervezik a felújítását a maradék néhány szülõszobának. Azalatt a 1, 5 év alatt ami a szülésem óta eltelt, akár meg is történhetett.
A kérdező hozzászólása: mellszivó nem kell meg cumisüveg?
Meg az is lemaradt, hogy a picúrnak ruhát ne vigyél be, úgysem adhatod rá. Angolpólyában vannak egész nap a törpék. Bõven elég lesz, ha akkor hoz be apuka ruhát, mikor hazavisz titeket.
Az lemaradt, hogy a köldök kezeléshez adnak mindent és popsikrém is lesz.
Amit vinni kell: - Tena betét (nagy szükséged lesz rá) - pelenka és popsitörlõ a picinek - textil pelus (arra tudod majd rátenni) - és egy vékony pléd, hogy be tudd takarni a kis kosárkában az ágy végén, ahova tenni tudod ha elaludt. - vigyél váltóhálóinget is, mert könnyen elõfordulhat, hogy véres lesz. - a szokásos wc-papír, tusfürdõ, sampon, fogkefe, fogkrém, evõeszköz, pohár. A zuhanyzó és a wc különben a szobában van (természetesen leválasztva fallal), szóval csak azzal a pár emberrel kell megosztani, akivel egy szobában vagy.
Igen, mikor jönnek a látogatók, akkor be kell tolni a babát a csecsemõsökhöz. A dokikkal én nagyon meg voltam elégedve, a csecsemõsnõvérekkel kevésbé. Ha valami kérdésed van, vagy nem tudsz valamit a babával kapcsolatban, akkor mindig kérdezz, maguktól nem mutatnak semmit. Alapvetõen ha nincs gond (nem sárgul be a gyerek), akkor 3 napig kell bent lenni. De ha reggel 8 után szülsz, akkor az nem számít napnak. Tehát ha hétfõn délelõtt 10-kor születik a babád mondjuk, akkor pénteken mehetsz csak haza. Hétvégén is hazaengedik a kismamákat, ha úgy jön ki a lépés.
A kérdező hozzászólása: ha nincs gond hány napig vagy bent???mit vigyek be???? elöre is köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: bocs hogy ennyit kérdezek de 5 napom van még...és mikor jönnek látogatni a babát be kell tolni a növérekhez???jók a dokik???rendesek a növérek???
A vajúdás a szülészeten történik úgy, ahogy akarod. Van két elég modern szülõszoba, van bordásfal, labda, kád. Apuka végig bent lehet veled, én a legnagyobb szülõszobában voltam, ott még egy franciaágy is van, a párom bent is alhatott velem éjszaka. (nekem röpke 20 óra volt a bent töltött idõ, úgyhogy nagyon jó volt, hogy nem voltam egyedül)
A kérdező hozzászólása: az apuka bejöhet a vajúdásnál, szülésnél?
A kérdező hozzászólása: a vajúdás hol történik és hogyan?
Bocsánat, ezt jól elolvastam. Abban a szülõszobában szülsz ahol vajúdtál.
A kérdező hozzászólása: a vajúdás egy szobában van a szülõszobával?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Cumisüveg semmiképpen nem kell, de szerintem mellszívó sem. Úgy indul be legjobban a tejed ha mellre teszed a babát. A mellszívó az messze nem olyan hatékony, mint a baba. Mivel egész nap bent lesz veled a baba, így mellre tudod majd tenni sûrûn. Bár ha akarod beviheted magaddal a biztonság kedvéért, de nem hiszem, hogy használni fogod.

Hogy zajlik szülés után a Péterfyben? Velem lehet a baba és mikor mennyi időt?

Legjobb válasz: Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama

Szia, Én még nagyon messze vagyok a szüléstõl, de tudom /én ott fogok szülni/, hogy a péterfyben vannak alapítványi szobák ahol veled lehet végig a baba, hogyha nincsen semmiféle komplikáció.Ezek lehetnek 1 vagy 2 ágyas szobák, ki mit választ.Természetesen ezért külön kell fizetni, de ha jól tudom akkor az 1 ágyas szoba napi 6000 ft környékén van.Ezeket az infókat lehet, hogy csak személyesen kapod majd meg, addig is itt az oldala a korháznak. http://www.peterfyszuleszet.hu/ Talán segít valamit. Üdv 15 hetes kismama
Szia! A szülés napján nem kapod meg a babát, hogy pihenni tudj, de utána a hátralévõ 3 napban melletted van egy bevásárlókocsi formájú kis ágyban. ha alapítványi szobát kérsz, akkor egyedül vagy. Én simában voltam, ketten voltunk. Éjszakára is melletted hagyják a babát. Ha kéred akkor alhat benn a csecsemõ részlegen, nem csinálnak gondot. Én egyszer adtam be éjszakára, de egyébként végig veled van a kicsi. Megmutatják mit kell csinálni, hogy kell pelenkázni és a köldökcsonkot kezelni. Ha bármi más kérdésed van segítenek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm sokat segitettetek és nyugodtabb vagyok

Mit csinálnak veled közvetlen a szülés után? Meddig kell feküdni utána? Veled lehet a baba?

Legjobb válasz: Nálunk rögtön szülés után odaadják a babát, majd elviszik, megmérik, megtisztítják, felöltöztetik. Addig, összevarnak, ha volt gátmetszés, ugye még a méhlepényt is meg kell szülni, ha magától nem jön ki, aztán visszaadják a babát, mellre teheted, de aztán megint elviszik. Engem mind a két szülésemnél még 1 órát megfigyeltek, a vérzés miatt, minden rendben van-e? Addig tulajdonképpen feküdtem és vártam a szülésznõt, hogy ok, mehetünk zuhanyozni, majd a kórterembe.

Nálunk rögtön szülés után odaadják a babát, majd elviszik, megmérik, megtisztítják, felöltöztetik. Addig, összevarnak, ha volt gátmetszés, ugye még a méhlepényt is meg kell szülni, ha magától nem jön ki, aztán visszaadják a babát, mellre teheted, de aztán megint elviszik. Engem mind a két szülésemnél még 1 órát megfigyeltek, a vérzés miatt, minden rendben van-e? Addig tulajdonképpen feküdtem és vártam a szülésznõt, hogy ok, mehetünk zuhanyozni, majd a kórterembe.
Ha szükséges varrnak, aztán fekszel a babával együtt a szülõszobán 2 órát, annyi a megfigyelés.
A kérdező hozzászólása: köszi. és ha apás szülés volt akkor bent maradhat veled a párod a megfigyelés alatt miután rendbe raktak stb?
Igen, velem végig bent volt!
Szülés után rád teszik egy picit, aztán mossák, öltöztetik, apgart csinálnak. Közben még meg kell szülni a méhlepényt. Utána megnézik, hogy minden oké -e bent, ha kell varrnak. Utána még 2 órát a szülõszobán kell tölteni, ha kell pl. mert nagyon vérzik a méhed, kapsz oxitocint. Velem ott volt végig a baba. Aztán a szülésznõ levisz a szobába. Általában ekkor elviszik a picit éjjelre, hogy tudj pihenni, de ha nagyon jó állapotban vagy és annyira nem vagy fáradt, akkor veled is maradhat, persze csak akkor ha neki sem lett semmi baja és nem kell inkubátorba tenni, vagy megfigyelni. Van olyan kórház, ahol szülés után pár órára inkubátorba teszik a babát és addig nem lehet veled.
Velem is bent volt a férjem a "rendbetétel" után a szülõszobán.
A kérdező hozzászólása: az jóó :) köszi
engem császároztak.amikor kivették a picit akkor egybõl elvitték lemérni aztán vissza hozták pár pillanatra még megnéztem. 13h-kor császároztak és 18h-kor vittek le a szülészetrõl és akkor hozták ki 1órára majd utána csak reggel és onnantól végig.

A volt MÁv kórházban szülés után a baba végig velünk van, vagy estére elviszik?

Azt hallottam, hogy a csecsem?sek nem kedvesek. Nem jó ezt hallani szülés el?tt. Fürdetni elviszik? Pelenkázni nekem kell?

Legjobb válasz: Én is januárba szülök. Akkor velem van a 2.naptól és csak fürdetni viszik el. Elsõ baba és most szembesültem vele, hogy ott leszek egyedül vele. Remélem lesz ott egy tapasztalt anyuka, aki segít, ha gondom van.

A kérdező hozzászólása: Én is januárba szülök. Akkor velem van a 2.naptól és csak fürdetni viszik el. Elsõ baba és most szembesültem vele, hogy ott leszek egyedül vele. Remélem lesz ott egy tapasztalt anyuka, aki segít, ha gondom van.
A kérdező hozzászólása: Ez borzasztó. Próbálok minnél jobban felkészülni majd.
Bocsi, nem a kérdésre válaszolok. Én tavasszal voltam a nõgyógyászati részlegen, és nagyon kedvesek voltak a nõvérek. Bár fogadott orvosom nem volt. A mûtét reggelén bejött az orvos, bemutatkozott. Másnap bekiabálta az ajtón, hogy fáradjak már ki a folyosóra, el mondja mi volt a mûtéten. Utána nem láttam többet. Ez volt az elsõ negatív a kórházról. A nõvérkék nagyon aranyosak, kedvesek. Ez volt a pozitívum. Ott akartam szülni. De az Uzsoki mellett döntöttem, a sok jó visszhang miatt. És most úgy érzem, hogy jól döntöttem. Az orvos aki mûtött a Mávba, soha nem fogadnám fel szülészemnek.
Tavaly júliusba szültem ott. A csecsemõsök tényleg nem túl kedvesek, 2 kivétel volt akkor, aki viszont nagyon kedves, segítõkész volt. Fürdetni elviszik utána, és a reggeli orvosi vizsgálat után õk pelenkázzák, különben Te. Én délután szültem, éjjelre elvitték, utána viszont végig velem volt. Egyszer próbáltam, mivel órákat sírt folyamatosan, hogy mi lehet a baj, erre közölték, hogy õk is csak tippelni tudnának, így utána inkább nem is mentem hozzájuk. A szülésznõk viszont tényleg nagyon rendesek. Jó babavárást, könnyû szülést!
Nagyon nem kedvesek....sõt még nem is segítõkészek!De téged ne érdekeljen, hogy nekik mi tetszik vagy mi nem menj nyugodtan kérdezd amit nem tudsz...mi ezt csináltuk a szobatársammal, vágták a pofát de engem ez vastagon nem érdekelt.(nem csinálnak mást csak kajálnak meg cigi, kávé) Sajnos neked kell hozzájuk menned, mert õk még véletlenül se mennek, még megkérdezni sem, hogy kell-e segítség, vagy egyáltalán valami.De ez miatt ne idegeskedj, legyél talpra esett.Fürdetni elviszik, azon kívül mindent neked kell csinálni.Ja és azt kikötik, hogy csak rövid idõre vidd be a babát hozzájuk ha látogatód van és szeretnél velük beszélgetni egy picit vagy lemenni a büfébe, mert látogató sõt még a párod sem mehet be a kórterembe.Boldog baba várást és könnyû szülést neked.

Aki programozott császárral szült epiduralis érzéstelenítésben, utána hol van megfigyelésen? A baba vele lehet, ahogy normál szülés után?

Legjobb válasz: 14 hónapja szültem programozott császárral a MÁV kórházban. Ott úgy mûködött, hogy a császár után elvittek a "megfigyelõbe" - itt voltak a frissen szült kismamák. Az elsõ nap, illetve elsõ éjszaka még nem adták oda a babát, csak kb 30 percre hozták be. De másnaptól átkerültünk a normál szobába, innentõl 24 órában velünk volt a pici.

14 hónapja szültem programozott császárral a MÁV kórházban. Ott úgy mûködött, hogy a császár után elvittek a "megfigyelõbe" - itt voltak a frissen szült kismamák. Az elsõ nap, illetve elsõ éjszaka még nem adták oda a babát, csak kb 30 percre hozták be. De másnaptól átkerültünk a normál szobába, innentõl 24 órában velünk volt a pici.
Szia! Én a Sznt Imrében szûltem 7 hónapja tervezett császárral. Spinális érzéstelenítés után amint megvolt a baba, visszavittek rögtön a szobámba. Ahová rögtön apa és a baba is jött, aztán akár egész nap ott lehetett velünk apa.Nekem 8 órát feküdnöm kellett, így apuci segített cicire rakni a picit.Persze másnaptól, már nem jöhetett be.
6 hete szültem progis császárral. 24 órát voltam az õrzõben, oda 1szer felhozták a babát, majd másnap már végig velem lehetett. Ez így jó volt, mert a császár után örültem hogy élek annyira fájt mikor fel kellett kelni, nem hogy a babát ellátni aznap. Másnap már jobb volt, reggel felkeltem, az még szörnyû volt, de utána nem feküdtem le csak este, és a babám végig velem volt. Én éjszakára még betoltam az újszülött osztályra.
Szia.Én 8hónapja szültem Szegeden császárral.Postoperativ osztályra vittek, 2napot voltam ott megfigyelés alatt, majd átkerültem a gyerekágyra.Császár után elhozták megmutatni a babát, kb egy orát velem töthetett, kérnem sem kellett hozták a nõvérek.Utánna 3óránként hozták szopizni este 9kor utojára.A gyerekágyi osztályon végig velem volt, 13-kor vitték el fürdeni.

Mi a szokás a Zalaegerszegi kórházban? Kell szülésznőt fogadni? A baba velünk lehet szülés után, vagy csak szoptatni adják oda?

Egyáltalán hogy zajlik egy nap a szülés után?

Legjobb válasz: Kádasi doktort választottam. Nagyon szimpatikus, nyugalmat sugároz nem gyárt problémát apróságokból, de nem is bagatelizálja el a dolgokat és van humorérzéke ami fontos. Na nem mintha a szülést végig tudnám röhögni, de a humorérzék sokat elárul egy emberrõl. Nagyon lelkiismeretes. A pelenkán kívül mit kell még vinni a babának? Popsitörlõ, kenõcs vagy egyéb? Magamnak mit kell vinni? Kötelezõ a hálóing, vagy a gombos pizsamát is megengedik? Mellszívót lehet vagy érdemes vinni? Vagy ha esetleg valami eszedbe jut ami neked hiányzott, vagy segített akkor azt megköszönöm ha mondod.

A kérdező hozzászólása: Kádasi doktort választottam. Nagyon szimpatikus, nyugalmat sugároz nem gyárt problémát apróságokból, de nem is bagatelizálja el a dolgokat és van humorérzéke ami fontos. Na nem mintha a szülést végig tudnám röhögni, de a humorérzék sokat elárul egy emberrõl. Nagyon lelkiismeretes. A pelenkán kívül mit kell még vinni a babának? Popsitörlõ, kenõcs vagy egyéb? Magamnak mit kell vinni? Kötelezõ a hálóing, vagy a gombos pizsamát is megengedik? Mellszívót lehet vagy érdemes vinni? Vagy ha esetleg valami eszedbe jut ami neked hiányzott, vagy segített akkor azt megköszönöm ha mondod.
mellszivot szerintem ne vigyél mert felesleges és ott ugyis megtanitanak kézzel fejni és az sokkal alaposabb! mind1 hogy háoing vagy pizsamam de a haloing kényelmesebb volt számomra pedig nagyon pizsamapárti vagyok amugy szoval inkább háloing. abbol is szoptatosat! és ami nekem nagyon jo szolgálatot tett (patikában kaphato kb 300ft) Tena Lady hálos bugyi, nagyon jol fojga a betétet. betétbe mivel nagyon erõs a vérzés 2-3 napig Tena Lady extrát vegyél 1 csomaggal az jo! a babának vigyél textilpelusokat 5 db-ot! más nem kell neki mert krém, popsitörlõ korlátlanul rendelkezésedre áll. vegyél china rubra 9 ch és delphinium 9 ch-s homeos bogyokat az elsõ vérzéscsökkentõ az utobbi a sebgyogyilást segiti(gátseb) nekem nagyon beváltak! én még vittem wc-re fertõtlenitõ kendõket és wc ülõke papirt is ezek is hasznosak. jo szorakozást:D
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó! Valahol találtam egy írást, ahol csak rosszat írtak a nõgyógyászatról. Szidta az orvosokat a nõvéreket a csecsemõsöket. Nekem volt egy mûtétem és amniocentézisem is, és semmi rosszat nem tapasztaltam. Van választott orvosom ha megindul a szülés és bemegyek szólni fognak neki ha nem õ az ügyeletes? Szeretném ha a férjem bent lenne. Kell elõre szólni és megengedik? Mondjuk inkább a vajudásnál lenne jó, a szülésnél ha akar kimehet, de lehet az is hogy én magam kûldöm ki :-) Ha én leborotválom magam ahogy szoktam az nem jó? Nagyon köszönöm a válaszodat.
Én nem tudok semmi rosszat mondani minden jo volt mi jol éreztük mgunkat a babócával bent. miután megvizsgált a doki és ugy látja h szülés lesz akkor egybõl szolnak a választott orvosodnak és õ egybõl jön pár perc mulva. kit választottál? persze egy felnõtt (pl a férjed) bemehet veled és amikor akar ki is jöhet és akkor kell szolni hogy be szeretne menni veled mikor bementek szülni elõtte nem max a szülésznõdnek. természetessen ha otthon leborotválod akkor azt meguszod és csak beöntést kapsz (ami jo mert nem kakálsz oda szüléskor) kérdezz nyugodta ha van vmi más is!
irj privit légyszi és mondok kulisszatitkokat:)

Nem használtam haskötőt, maradt egy kis pocim, 13hóval szülés után már tuti nem segít semmit? Ha a második baba után használok majd, a mostani alakomra húzódik vissza vele vagy teljesen laposra?

Bocs az esetleg bugyuta kérdésért.

Legjobb válasz: Fiam 13 hós kora után kezdetem helyrebillenni:)Valamiért lement jó pár kg, nem tudom hogy, nem fogyóztam. Most 16 hónapos és ragyogóan beleférek minden ruhámba amibe elõtte is és amiket 1 éves koráig nem tudtam felvenni:) És nem használtam ilyen haskötõt. Szóval van remény, fel a fejjel:)

Fiam 13 hós kora után kezdetem helyrebillenni:) Valamiért lement jó pár kg, nem tudom hogy, nem fogyóztam. Most 16 hónapos és ragyogóan beleférek minden ruhámba amibe elõtte is és amiket 1 éves koráig nem tudtam felvenni:) És nem használtam ilyen haskötõt. Szóval van remény, fel a fejjel:)
A kérdező hozzászólása: nem a kilókkal van a gond, gyakorlatilag 1-2kg plusz lehet rajtam, régi nadrágjaimat hordom, csak nem annyira lapos a hasam, mint teherbeesés elõtt, szerintem a méhem a gond. Köszi a válaszod egyébként, várok még hozzászólásokat.

Szülés után velem legyen a baba vagy külön?

Még van sok id? addig, de már gondolkodtam ezen is. A sógorn?m szerint jobb, mert élvezte, hogy vele volt a csöppség. Figyelhette minden rezdülését. Mivel mindketten elfáradtak szülés alatt, ezért ? is tudott pihenni és a babó is sokat aludt. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia!császárral szültem és nekem a babát mindig behozták,még akkor is amikor napokig nagyon rosszul voltam.Én örültem,hogy mellettem van,de sajnos alig bírtam ellátni.Két szobás kórteremben feküdtem és oda csak akkor hozták a babát éjjelre,ha te kérted.Volt egy szobás is,de azért fízeteni kellett volna elég sokat! 1 hós baba anyukája

Egyik kolléganõmtõl kérdeztem, õ kimondottan örült, hogy nem volt mellette a baba elsõ éjszaka, mert nagyon nehéz és kimerítõ szülése volt, és kellett neki az az egy éjszaka nyugodtan, amit egyedül átaludhatott. Bár valahol megértem az álláspontját, de én tuti, hogy akármilyen fáradt leszek, akkor is magam mellett akarom tudni a kisbabámat, és egy pillanatra se akarom, hogy elszakítsanak tõle - tudni akarom minden pillanatban, mi van vele, hogy jól van.
Szia!császárral szültem és nekem a babát mindig behozták, még akkor is amikor napokig nagyon rosszul voltam.Én örültem, hogy mellettem van, de sajnos alig bírtam ellátni.Két szobás kórteremben feküdtem és oda csak akkor hozták a babát éjjelre, ha te kérted.Volt egy szobás is, de azért fízeteni kellett volna elég sokat! 1 hós baba anyukája
én 1 percet sem tudtam volna aludni(pihenni)ha nincs mellettem!!mert nemtudom h láttad e h mibe kell rakni a babát a korházba de szerintem igy sokkal praktikusabb... : )
Velem is éjjel nappal ott volt a babám, de el sem tudtam volna képzelni, h. ne így legyen. Bármikor megszoptathattam, így a tejcsi is hamarabb beindult. Nem beszélve arról, hogy egyfolytában gyönyörködtem benne, és ha felébredt rögtön láthatott engem, ha sírt mert éhes megszoptathattam. Akivel nincs ott annak a gyereke lehet, h. szopi után 2 órával már sír, mert cicire, anyára van szüksége, de csak 3 óránként viszik szopizni õket. Én ezt nem tudtam volna elviselni. Így hamarabb össze is szokik a mama és a baba, egymásra tudtok hangolódni, már odabent a kórházban.
Nem tudom, hogy bírtam volna ki, ha nincs mellettem a fiam. Ugyanazért, amit elõttem is írtak. Lehet, hogy én fáradt vagyok szülés után (bár nem voltam, vagy legalábbis nem éreztem), de ha Neki szüksége van rám és sír, de nem vagyok ott... Ezt nem tehetem meg vele. Egész nap gyönyörködtem benne; éjjel, ha sírt, cicizhetett, és nem zavart, hogy ezért nem alszom, õ ennél sokkal fontosabb volt nekem. (Persze most is az)
9 hónapon keresztül várjuk, hogy a karunkba tarthassuk, azután azt mondjuk vigyék el, mert fáradtak vagyunk? Meghaltam volna, ha a kislányom nem lett volna mellettem. Az elsõ nap általában minden baba alszik, mert kipiheni a szülési fáradalmakat, akkor te is tudsz pihenni. Mondjuk az én kislányom amig bent voltunk a korházban, minden éjszaka aludt, csak a szobatársam horkolt, igy én nem aludtam 1 estét sem. A babának te kellesz, te fogod tudni megnyugtatni, gondolj bele, "kipottyan" erre a hideg világra, és csak a te hangodat ismeri, de ha nincs veled, nem hallja azt sem.
4 gyermekem van. Amikor az esõ született, még nem voltak babás szobák, így õ nem volt velem. amikor a második született, sokan szörnyûlködtek, hogy babás szobába kértem magam. Nem bántam meg, hiszen SOKKAL TÖBBET tudtam pihenni, mint az elsõnél ( nem járkáltam annyit, mert ott volt a baba). A kicsik születésekor már nem volt kérdés a babás szoba. Hidd el, sokkal megnyugtatóbb, ha veled van a baba. Sokszor figyeltem azokat az anyukákat, akik nem babás szobában voltak, állandóan a folyosón vagy a társalgóban voltak, vagy "szomszédoltak" pihenés helyett. Hidd el, a baba mellett is tudsz pihenni és azokat az elsõ napokat soha nem tudod visszahozni. Boldog babavárást!
Szia. Én 16 órát vajúdtam, és akkor már 48 órája nem aludtam. A szülés után, mikor a szobába kerültem elvitték a babát. Iszonyú fájdalmaim voltak, mert sajnos nagyon nagyot kellett vágni, de éjfélkor felkeltem, elmentem WC-re, és benéztem a csecsemõ szobába. Ott feküdt az én kisfiam hason, és ordított, és senki rá sem nézett, én bementem, kivettem és szépen bevittem a kórterembe magam mellé. Akkor jött a világra, minden új és ismeretlen neki, és úgy éreztem, hogy az egyetlen ember akit ismer, még az is magára hagyja. Nem bírtam ott hagyni, bármennyire is fáradt voltam. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy elítélem azt akivel nincs ott éjszaka, csak hogy én így éreztem.
Teljesen egyetértek az elõttem szólókkal. Valahol olvastam, hogy a XX. század egyik nagy orvosi baklövése volt, amikor kitalálták, hogy külön választják a csecsmõket az anyjuktól. Amióta szültem, tudom, hogy így van. Akkor az ember minden gondolata a gyermeke körül forog, és csak akkor nyugszik meg igazán, ha minden pillanatban látja, hogy jól van. Én is úgy éreztem, hogy nem bírnám egy percig sem nélküle, igyekeztem minden igényét rögtön kielégíteni, és ez így van jól. Én sem ítélek el senkit, aki valamiért nem így tesz, de számomra ez volt természetes.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy ne legyen félreértés! A kórházban értem. Mert itthon persze mellettem lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szeretném, ha mellettem lehetne. Úgy érzem, akkor kicsit hamarabb összeszokhatunk. Persze azért attól is függ, hogy milyen szülésem lesz. :) A sógornõm kint szült Ausztriában. Mellette volt a pici és tök jó volt, hogy amikor bementünk meglátogatni, már alig fél naposan foghattam a kislányát! Köszönöm a válaszokat!
Szia! Én sem tudtam volna elképzelni a kórházi napokat a kisfiam nélkül. Akkor jött a világra és olyan nagy szüksége volt rám. Ha vele vagy tényleg minden igényét ki tudod elégíteni, és neki ez a legfontosabb. Megnyugszik, ha érzi a közelséged. Ráadásul szerintem a csecsemõ szobában az etetésen kívül másban nem részesülnek a babák. Ott nincs sem idõ sem elég ember a babusgatásra.

Terhességi cukorbetegség - tud az anyagcsere javulni a terhesség vége felé, vagy a baba pajzsmirigye vette át az inzulintermelést? Mi lesz vele szülés után?

25. héten diagnosztizáltak nálam terhességi cukort (8,0 volt a 2 órás értékem). 160 ch diétán voltam azóta, amit én sokszor szigorúbban tartottam (nem ettem meg még a 160 ch-t sem). Rendben volt a cukrom, semmilyen szövődménye nem látszik egyelőre, baba mérete is pont megfelelő. Viszont eddig mindig "határon" mozogtak az értékeim, azaz nagy étkezések után 6,6 vagy 6,8 körül mértem. Ma azonban folyamatosan 5,3-5,5-öt mérek kajálás után. Ettől megijedtem, mert kicsi a valószínűsége - gondolom - hogy a 34. héten javuljon az anyagcsere, inkább romlania kellene? Akkor viszont lehet, hogy a baba már besegít nekem az inzulintermelésbe? Ha így van, az elég rossz lenne, hiszen szegénynek lehet, hogy leesik a cukorja születés után? A kórházban szülés után rendszeresen fogják mérni a cukorszintjét, hogy nehogy leessen? (császár lesz, az elején nem tudok majd vele lenni). Volt valaki hasonló helyzetben? Javult, vagy romlott a cukrotok a vége felé? Köszi előre is a választ!

Legjobb válasz: Jaj, most látom csak... természetesen HASNYÁLmirigy és nem pajzsmirigy...

A kérdező hozzászólása: Jaj, most látom csak... természetesen HASNYÁLmirigy és nem pajzsmirigy...
Az inzulin a hasnyálmirigyben termelõdik, nem hinném, hogy a baba hasnyálmirigye termelne neked, de úgy érzem eléggé információhiányban van, kérdezd meg ezeket a dolgokat az orvostól, védõnõtõl, biztos elmagyaráznak mindent neked részletesen.
Szia! Én inzulinos cukorbeteg voltam a terhesség alatt. Jók voltak az értékeim. A 36. Héten elkezdett csökkenni a cukrom, mondtam az orvosnak, rögtön kórházba utalt, azt mondta ez annak a jele, hogy meszesedik a lepény. Én egy hónapot voltam kórházban emiatt, egészséges kisfiam született császárral a 38. héten, azóta három hónapos :) Szóval szerintem említsd az orvosnak mindenképp!
Most nézem elírtam, 35. héten feküdtem be a kórházba...
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Persze, ha így marad mindenképp említem, köszönöm. Amiatt vagyok kicsit nyugodtabb, hogy épp tegnap délután voltunk dokinál, és mondta, hogy egy szemernyi jelét nem látja annak, hogy a lepény kezdene elöregedni. Mondjuk még csak holnap töltöm a 34. hetet...
Terhességi cukorbeteg lettem én is, 165 g ch diétán voltam, 6 alatt voltam általában (60 perces érték), de volt néhány kiugró is, (7.0, múlt héten meg 8.8!!!) Akkor a diabetológus levette a ch mennyiséget 150 grammra, most a héten volt az ellenõrzés, 5.8 lett a cukor. Amúgy minden más eredményem jó, hozzáteszem 39 hetes vagyok. Az áramlás tökéletes, méhlepény kicsit sem öregszik, pedig riogattak sokan, hogy még a 37. hetet sem biztos, hogy kihúzzuk. Most meg nem akar beindulni a szülés. Szerintem mindenki máshogy reagál ezekre a dolgokra. A diabetológus amúgy nekem azt mondta, hogy az utolsó egy-két hétben csökkenni szokott a cukor, nem emelkedik.
Szia! Én is diétáztam akár csak te. Császármetszéssel lett meg a baba 40. héten. A cukorszintem a végére csökkent.

Szerintetek szülés után mi a jobb, ha velem van a baba vagy ha beadhatom időnként a csecsemős nővéreknek?

Ti hogy csináltátok?

Legjobb válasz: Na már ahol be lehet adni...Van ahol nem hagyják, hogy kipihend magad és élõ halottként remegõ lábakkal mész haza a kórházból:( Na de nem akarlak ijesztgetni.Nálatok lehet, hogy nem így lesz.Én Miskolcon szültem!

Na már ahol be lehet adni...Van ahol nem hagyják, hogy kipihend magad és élõ halottként remegõ lábakkal mész haza a kórházból:( Na de nem akarlak ijesztgetni.Nálatok lehet, hogy nem így lesz.Én Miskolcon szültem!
Éjszakára mindkét gyerkõcömet beadtam a csecsemõsöknek, nappal pedig velem voltak.
Szülés után szükséged lesz rá hogy kipihend magad! Szóval amíg gyengének érzed magad addig nyugodtan beadhatod, hogy összeszedd magad, aztán ha erõre kapsz akár éjjelre is megkaphatod a babát! Jó egészséget nektek!
Elsõ nap (szülés után) a csecsemõsökkel lesz (ált. ilyenkor alszanak a Babák), de úgyis kiviszik, ha sír :) Utána pedig Veled lesz :)
Én este 10-kor szültem. Aznap éjjelre elvitték a lányomat. Hajnali 5-kor hozták be nekem. Onnantól velem volt. Minden délelõtt 1 órát elvitték vizsgálatokra, mérni...stb. Én akkor tusoltam meg szedtem rendbe magam körül a dolgokat. Ez egy bababarát kórház volt. Az, hogy elsõ éjjel pihenhettem jó volt, de utána már nem adtam volna oda semmi pénzért. Sajnos utolsó este mégis elvitték mert besárgult és kék fényezni kellett. Majd megszakadt a szívem úgy sírtam hogy nem velem van. Pedig én úgy mentem be hogy micsoda baromság ez hogy nem viszik el és nem tudjuk kipihenni magunkat a szülés után...
Születésétõl velem van. Nem érdekelt hogy érzem magam, pedig majdnem elvéreztem, õ rám vágyott, az én ölelésemre, illatomra. Fontos vagyok neki. Ezt vállaltam az anyasággal. Majd pihenek, ha nagyobb lesz, de amúgy sem vagyok fáradt.
Én is a Péterfyben szültem. Amikor megtörténik a baba gyermekorvosi vizsgálata, akkor onnantól veled van a szobában, de le lehet adni, ha nagyon fáradt vagy, vagy fürdeni mész stb. Én bevallom nem adtam le sose, csak, ha fürdetni vittem az esti fürdetésnél, ha zuhanyoztam, vagy wc-re mentem, akkor a szobatársammal figyeltünk egymás babájára. Bennem az volt, hogy a babámnak mellettem van a legjobb helye, én nyugodtabb voltam így. Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj privit, válaszolok.
Hát én egy percre sem adtam oda egyiket sem. Nem lennék nyugodt, ha nem tudom, sír-e vagy mit csinál. Én csak úgy tudtam mindkétszer pihenni, ha a mellkasomon vagy mellettem aludt. Ha sírt, hát próbáltam megtenni mindent azért, hogy abbahagyja, úgy vagyok vele, én vagyok az anyja, nekem kell gondoskodnom róla az elsõ perctõl. Mondjuk én nem is voltam annyira kimerülve, könnyen szültem mind a kettõt.
ha voltatok lent a csecsemõsöknél, láthatjátok, milyen. Rutinosan pakolják ide-oda a lámpafényben õket, valamelyik mindig bömböl, mivel õk nem az anyjuk, nem kötõdnek hozzájuk érzelmileg, eszerint is bánnak velük (nem bántják, de nem is babusgatják!)és igen, nincs ott a sötét meleg anyaméh, nincs ott anya hangja, szívdobbanása, gyomorkorgása, semmi ami ismert és megszokott. Én irtózatosan elszégyelltem magam még azért az egy éjszakáért is amit nem vele töltöttem és pont a legelsõ éjszakáért amit ebben a világban töltött. Ahogy elõttem írták, abban a napi 1 órában amíg fürdetik, anya is le tud tusolni, rendbe szedni magát, napközben is sokat alszik a baba, egy pisi belefér ilyenkor, sõt az is h mi is aludjunk. Melósabb, de a baba lelke érdekében ma sem csinálnám másképp végig azt a pár napot, mint vele nonstop.
Szerintem ez nagyon attól függ ki milyen beállítottságú, ki milyen személyiség.Ha esetleg nem bírod a babádat ellátni az nem azt jelent, hogy nem vagy jó anya.Ami engem nagyon zavart a bababarát kórházban, hogy semmiben nem segítenek az elsõ gyermekes újdonsült anyukáknak.Mindent találj ki magd.Mikor hazajöttem legalább anyukám elmondta mit hogyan kell csinálni.Ja meg ez az itassuk pohárból a babát marhaság.Persze öntsük az egészet a nyakába...Legközelebb viszek cumisüveget, mert nem tudom, de szerintem egy tapasztalatlan anyukának mûvészet pohárból megitatni az újszülöttjét.
21esnek van igaza.
Én sajnos egy kis komplikáció (atonias verzws) miatt a szuloszoban töltöttem az éjszakát, de egy percet sem aludtam, rosz volt, hogy most szultem meg és nem lehet velem... Hajnalban, ahogy kitoltak, kértem és onnantól velem volt. Egy éjszakára sem adtam be, pedig hulla voltam, fõleg mert idegesitett a bolcsohalal, nézegettem éjjel is, h vesz e levegõt. :-D amikor elgondolkoztam, h beadjam e, h aludjak végre, elmentem elõtte fejni a csecsemõ osztályra, ahová beadhatnam, és egyszercsak észrevettem, h EGYEDÜL vagyok a lányommal az egész három teremre!! Csomó kisbaba és senki nem figyelt rájuk. Igaz, csak pár perc volt, de köszönom szépen, én így be nemadom! Egyszer míg tusoltam, leadtam reggel, de még torolkozovel a fejemen, köntösben rohantam érte. :-D szóval én azt mondom, ne bizz másban, csak te tutot jól ellátni és sokat tedd magadra még cicire ha sír, úgy minden jó lesz. ;-) boldog babazast! :-) egy két hõs kislány anyukája. :-)
Sote 1-en szültem. De örültem volna, hogyha odaadhattam volna. Akár csak éjszakára is. De nem vették be! Állandóan üvöltött mert tejem 1 ml se volt! Ráadásul alig aludt! Borzalom volt az a 3 nap. Jobban kikészített hogy nem tudtam pihenni, mint a szülés! Ha választani lehet, legalább éjszakára add oda, egy picikét tudjál pihenni!
Bababarát kórházban szültem mindkét fiamat. A nagyot éjjelre elvitték, csak nappal volt velem, ott ez volt a szabály. Ez már 6 éve volt, nem túl frissek az élmények. Jó volt, hogy tudtam aludni, de nagyon hiányzott a fiam. Akkor nem is tudtam, hogy mennyire, csak most jöttem rá, hogy az öccse végig velem lehetett. A kicsi velem volt éjjel-nappal, szülés után 1, 5 órával már hozták is és el sem vitték utána, csak fürdeni. Sokkal nehezebb volt így, de leginkább a szobatársam nehezítette meg, mert amíg a babám aludt, addig õ magyarázott folyamatosan, egy percre sem maradt csöndben. Ráadásul a szóhasználata is elég fárasztó volt. Mégis 100x inkább választanám (és fogom is) újra ezt a rendszert, mert a kicsinek (is) jobb. A kezdetektõl az anyukájával van minden percben, hallgatja a hangját, a szívét, de még az egyszerû bélmozgás ismerõs bugyborékoló hangja is megnyugtatja. Megszületik, távol kerül az ismeretlenbe, ahol hideg van, zaj, vakító fények, ruhát erõszakolnak rá és megtapasztalja az éhség érzését is. Ez nagyon riasztó lehet neki, fõleg akkor, ha az ismerõs hangot, érintést, szívdobbanást sem érzi semerre. Persze azzal semmi baj nincs, ha az ember beadja 1-2 órára, amíg alszik a pici, és jönnek a látogatók, vagy zuhanyozni kéne, de egész éjszakára semmiképp nem adnám oda többé, ha az orvosilag nem indokolt.
Ha újra csinálhatnám, csak olyan helyen szülnék, ahol le lehet adni, mert így mire hazaértünk, teljesen kiborultam. Kell, hogy nyugodtan tudjak zuhanyozni, fogat mosni, aludni egyet. Közben persze nagyon sokat kikérném, és amennyit lehet, csak vele lennék. De a bababarátban tilos odaadni, mert akkor "Otthon mi lesz Anyuka?!"
délben császároztak , délután 5-kor lezuhanyoztam és onnantól egy percre sem vitték el...
Én fél 4-kor szültem, 6-kor a szobában voltam, este 9-re lehozták szoptatni! Reggel 6-tól este 10-ig mindig velem volt, de éjjelre nem engedték, hogy maradjanak a babák! Ez Kecskemét, én nem bántam meg, hogy velem volt! Imádtam! Ha képesnek érzed magad, akkor maradjon veled
Ja és 0-24ben velem volt a baba.Ment a hasa szegénykémnek és állandóan ordított. utolsó voltam.
Ha azt akarod, hogy minel elöbb belövelljen a tej, akkor ne add a csecsemösöknek. Este 10-kor volt a csaszarom es a mütöböl mar a babaval a karomban toltak ki. Vegig velem volt, kiveve a 4.ejszakat. Rettenetesen sirt, nem tudtam megvigasztalni. A csecsemös kerdezte meg, hogy nem akarom-e beadni. En meg rajuk biztam es aludtam kemeny masfel orat, mert utana mar hoztak is ki. Itt csak estere lehetett beadni vagy ha elmentem fürödni. Bar most eszembe jutott, hogy egyszer mar a növer gyözködött, hogy menjek el setalni, addig ök vigyaznak a babara(ugyis vizsgalata volt). Ugyhogy igy az 5 nap alat 2.5 orat volt a csecsemösökkel. En nem bantam meg, annak ellenere, hogy nagyon nehezen mozogtam.
Én is Miskolcon szültem (Semmelweis), de akkor még 1. éjszaka nem volt velünk a baba. Különben jobb is volt így, mert legalább valamennyire tudtam/tudtunk pihenni. Ha választani lehet, akkor inkább add be, hogy tudj pihenni!
1.éjjelre beadtam h tudjak aludni, reggel értementem, csak õ sírt, megszakadt a szívem, amikor végiggondoltam mit érezhet nélkülem, onnantól 0-24ben velem volt, ill.esténként egy órára elvitték fürdetni.Mire hazakerültünk, lett tejem és megismerkedtünk, abszolút félre tudtam tenni magamban h esetleg fáradtabb vagyok mint akik csak szoptatásra kapják meg, de ez embertípus kérdése, én csak vele akartam lenni. Más meg átkérte magát egy ágyasból sokágyasba mert csak paráztatta magát és nem volt aki megnyugtassa (szobatársak).2.al is alapítványiba fogom kérni magunkat ha lesz üres szoba.SOTE II. -n voltam.
Kicsit off :) Nálunk Angliában nem lehet "lepasszolni" a babát. Ahogy megszületett odaadták pár percre, de mondtam a nõvérnek hogy nem tudom tartani és elvette, megtörölte( tán megfürdette, de én nem láttam) , megmérte és adta is oda apának és utána végig velünk volt. ( császár volt, elérzéstelenitettek, meg remegtem azért nem bírtam tartani a babót:) Ha kellett valami, vagy pisilni kellett vagy tusoltam, addig persze szívesen vigyáztak rá. Bocsi hogy nem a kérdésre volt válasz de nagyon jól esett kiírni magamból :) )) ON: szerintem ameddig 100% biztos vagy magadban hogy el tudod látni s babát addig legyen nálad. De, ha fáradt vagy és pihennél, nyugodtan add oda a nõvérkéknek, jobb a kipihent anyuka :)
Én este szültem császárral nem tudtam felkelni az érzéstelenítõtõl így nem is volt kérdéses, hogy hol alszik a kicsim. Reggel megkaptam, de második este is elvitték mert elég fáradt voltam és kiborultam (elég sok minden összejött akkor a fejemben). Egy hétig voltunk a kórházban onnantól kezdve velem aludt, ami nagyon jó volt. De hárman voltunk a szobában mind a hármónknál a gyerek és nem lehetett aludni (ráadásul teljes díszvilágításban nem lehetett lámpát oltani), nappal ugyan az orvosok, nõvérek, szülésznõk, takarítónõk ki és be mászkálása. Szóval én egy hét múlva már úgy néztem ki mint egy zombi, ha teheted mindenféle képen hagyd a babádat éjszakára a csecsemõkkel ha éhes kihozzák neked, ne aggódj.
Látom írtak a tejbelövelléssel kapcsoltban is. Mint írtam császáros voltam másnap reggel kaptam meg a picurim, de csak este tudtam szoptatni, mert nem voltam tisztában hogy hogyan kell, segítséget nem tudtam kérni mert nem tudtam hogyan mûködik (ma már tudom a csecsemõsöket kell keresni õk segítenek és nem a nõvér, de szaladgálni nem tudtam gyereket otthagyni nem akartam, így próbálkoztam egyedül). A lényeg, hogy szépen van azóta is tejem a kisfiam szépen eszik. Ez miatt ne aggódj ha minden rendben van akkor lesz tejed is. És ha teheted pihend ki magad! De azért fontos hogy a szoptatás nem fog menni elsõre, de nem szabad feladnod, meglehet tanulni!
10-es, en is Angliaban szültem es itt ejjelre be lehetett adni.
az enyém is sírt egész éjszaka, végigénekeltem minden dalt ami a fejemben, sokat tettem mellre, volt amikor megnyugodott és volt amikor nem, de én úgy érzem ez is csak összébb hozott minket és császár után 2 és fél nappal már volt tejem, onnantól nem éhezett.A nõvérek valóban ránk se hederítettek maguktól, de ha kértem segítséget, kaptam.Én lementem a szoptatási tanácsadóba és addig nem hagytam békén õket amíg meg nem tanították hogyan kell szoptatni.De tartom h ez embertípus kérdése, van aki lelki, fizikai támogatásra szorul és van akit zavarnak a tanácsok, a csacsogó szobatársak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!