Találatok a következő kifejezésre: Szülés után babaát lehet (25 db)

Tatabányai kórházban szülés után együtt lehet az anya a babával? Ha igen akkor csak spontán szülésnél vagy császárnál is? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(

A szülés után eldöntheted, h a babával a rooming in-be szeretnétek menni (ahol együtt lehetsz vele) v. a hagyományos gyerekágyas módot választod (ahol 3 óránként hozzák).Szülés után a babát mindenképp elviszik megfigyelésre, ha mázlid van (és persze attól függõen h milyen napszakban szültél, akkor rooming-innél 5-10 óra múlva megkapod (kérd minél erõszakosabban és hamar), ha gyerekágyasban, akkor 3 óránként hozzák (de éjjel NEM!) Viszont ha császáros vagy, akkor elõször a gyerekágyas részben lévõ császáros õrzõbe tesznek, ha minden oké akkor két nap múlva átkérheted magad a rooming-in-be. DE! Én császáros voltam és szerettem volna átmenni a rooming-in-be, de tele volt patológiás kismamákkal , így nem volt hely. Délután volt a mûtét és másnap hajnali 5-kor hozták elõször szopizni:-(
A kérdező hozzászólása: ok köszönöm a választ:-)!

Szülés után mivel lehet védekezni ha nem akarunk rögtön babát?

Hallottam hogy szoptatás alatt ritka a teherbe esés, de ha nálam pont bejön... Fog.gátló ilyenkor kizárva, ugye? Akkor vissza kell térnünk a tini kori óvszerre? Nálatok ez hogy m?ködik, m?ködött?

Legjobb válasz: Több lehetõséged is van,és érdemes is élned valamelyikkel. Nem olyan nehéz ám szoptatás mellett teherbe esni. Nekem így lett 1 év alatt 2 gyerekem. - Vannak tabletták, amik szoptatás alatt is szedhetõek. - Fogamzásgátló injekció (most írták fel a szomszéd leányzónak, õ is szoptst) - ez 3 hónapig véd - Ha mostanában nem tervezel következõ babát, nagyon sok jót hallani a hormonnal kombinált sprirálról. Én biztosan ezt fogom szülés után felrakatni. - Helyi hatású fogamzásgátló készítmények: habok, krémek, gélek. - És hát a jó öreg óvszer. Végül is van választék.

Több lehetõséged is van, és érdemes is élned valamelyikkel. Nem olyan nehéz ám szoptatás mellett teherbe esni. Nekem így lett 1 év alatt 2 gyerekem. - Vannak tabletták, amik szoptatás alatt is szedhetõek. - Fogamzásgátló injekció (most írták fel a szomszéd leányzónak, õ is szoptst) - ez 3 hónapig véd - Ha mostanában nem tervezel következõ babát, nagyon sok jót hallani a hormonnal kombinált sprirálról. Én biztosan ezt fogom szülés után felrakatni. - Helyi hatású fogamzásgátló készítmények: habok, krémek, gélek. - És hát a jó öreg óvszer. Végül is van választék.
Miért mi a baj az óvszerrel? Még jobban is jársz vele, mert szülés után még képlékenyek ott a dolgok, így gondolom semmiféle fertõzés sem tenne jót. én mindenképp az óvszert választanám, már csak emiatt is.
Mi óvszerrel védekezünk már 15 hónapja, a dokim nem akarta felírni azt a fogamzásgátlót, amit lehet szedni szoptatás alatt is. Nem tudom miért, biztos megvolt rá az oka. Egyébként én nem bízok a szoptatás alatti védettségben, pont 9 hónapos volt a fiam, amikor minden elõjel nélkül megjött, pedig akkor még rendszeresen szopott éjjel is és nappal is. Úgy másfél havonta jön meg azóta. Most tervezem, hogy rakatok fel spirált, mert már gyógyszert nem szeretnék szedni.
nekem felírt az orvos fogamzásgátlót, amit lehet szedni.
Van szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló tabletta! Nekem is azt írták ki, Cerazette!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, sokat segítettetek!!! :)
Szia! Én Pharmatex hüvelytablettát használtam szoptatás alatt, ami teljesen hormonmentes. Aktus elõtt 10 perccel kell felhelyezni, így azért valamivel kevésbé kellemetlen, mint az óvszerrel szenvedni :) 12 db kb. 1800 Ft körül van, tehát nem vészes az ára sem. Van belõle kúp is, nekem az nem vált be. Cerazette-t szedtem én is, de 6 hétig véreztem tõle, úgyhogy abba kellett hagynom.

Szülés után hogyan lehet úgy lefogyni, hogy azzal ne veszélyeztessem sem a tej mennyiségét, sem a testem, sem a babát?

Legjobb válasz: Nekem szülés után egy hétig szinte nem is volt étvágyam, öt nap alatt öt kiló ment le majdhogynem magától. Utána "fogyókúráztam", legalább is én annak hívtam, igazából csak normálisan, egészségesen ettem. Kenyeret csak reggelire és mértékkel, a húshoz nem tésztát ettem, hanem salátát vagy párolt zöldséget, vacsorára túrót, joghurtot, gyümölcsöt, szóval könnyebb dolgokat.Ja, meg ebédre sokszor csak leves ettem, jó husisat, telepakolva minden finomsággal, szóval nem éheztem, csak figyeltem arra, hogy mit eszem. Most négy hónapos a babám és olyan vagyok, mint terhesség elõtt, leszámítva, hogy csíkos vagyok egy picit, de az már a terhesség elõtt kialakult.

Nekem szülés után egy hétig szinte nem is volt étvágyam, öt nap alatt öt kiló ment le majdhogynem magától. Utána "fogyókúráztam", legalább is én annak hívtam, igazából csak normálisan, egészségesen ettem. Kenyeret csak reggelire és mértékkel, a húshoz nem tésztát ettem, hanem salátát vagy párolt zöldséget, vacsorára túrót, joghurtot, gyümölcsöt, szóval könnyebb dolgokat.Ja, meg ebédre sokszor csak leves ettem, jó husisat, telepakolva minden finomsággal, szóval nem éheztem, csak figyeltem arra, hogy mit eszem. Most négy hónapos a babám és olyan vagyok, mint terhesség elõtt, leszámítva, hogy csíkos vagyok egy picit, de az már a terhesség elõtt kialakult.
A kérdező hozzászólása: A tej mennyiségét nem befolyásolta az, hogy "figyeltél" a táplálkozásodra? Egyébként köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam :)
azt szokták mondani, hogy nem szabad terhesség és szoptatás altt fogyókúrázni. De ez alatt igazából azt értik, hogy nem szabad éheztetned a szervezeted. Csatalakozom az elõttem szólóhoz, ha egészségesen táplálkozol:sok zöldség, gyümölcs, hús, teljesörlésû gabonák, no fehér kenyér, no fehér liszt, no cukor. akkor szépen minden alakul vissza ahogy annak kell.. sokat sétálj, oskat igyál és lesz tej bõven! ha ilyeneket eszel, akkormeg elég jó minõséû is lesz :) csak en egyél puffasztó dolgokat, mert azokat (és mindent amit megeszel) megkapja a baba is. szóval K-betûsök, éa hüvelyesek kilõve, minden más jöhet.

Mikortol lehet elkezdeni edzeni-heti2-3-szules utan? Babam 6hos es szoptatom meg.

Legjobb válasz: Az én lányom 9 hónapos, nemrég kezdtem el járni aerobicozni heti kétszer. Mindig van izomlázam is.:-) Semmit nem vettem észre sem a tejtermelésben sem a szopási kedvben.

Az én lányom 9 hónapos, nemrég kezdtem el járni aerobicozni heti kétszer. Mindig van izomlázam is.:-) Semmit nem vettem észre sem a tejtermelésben sem a szopási kedvben.

Milyen érzés volt szülés után mikor először cicire tetted/tették a babát? Fájt? Vagy nem? Nem tudom elképzelni milyen érzés lehet. És jött is tej vagy előtej?

Legjobb válasz: Nekem nem fájt. Szülés után kb 10-15 perccel már szopott, addig mérték, öltöztették, stb. Akkor még nem jött rendes tej, az a szülés után 2. nap indult be. Nekem nem fájt egyszer sem a szoptatás, a mellem sem gyulladt be, sebes se lett a mellbimbóm. A babám a születésétõl fogva 5-8 perc alatt elintézi az evést, ha már nem éhes, nem nyammog rajta.

Nekem nem fájt. Szülés után kb 10-15 perccel már szopott, addig mérték, öltöztették, stb. Akkor még nem jött rendes tej, az a szülés után 2. nap indult be. Nekem nem fájt egyszer sem a szoptatás, a mellem sem gyulladt be, sebes se lett a mellbimbóm. A babám a születésétõl fogva 5-8 perc alatt elintézi az evést, ha már nem éhes, nem nyammog rajta.
Fájt. De valószínûleg nem is fogod tudni elképzelni, amíg meg nem történik és nem fogod tudni, hogy fájni fog-e, vagy nem, jönni fog-e elõtej, vagy nem :) Én az elsõ hónapban úgy szoptattam, hogy az elsõ fél percben nem mertem fogni a gyereket, nehogy megszorítsam, annyire fájt, ahogy elkezdte a szopást. Elõtejem alig volt, a tejem is csak egy héttel késõbb indult be, de nem adtam fel, azóta is csak anyatejet eszik, most öt és fél hónapos. Ne görcsölj, lesz, ahogy lesz. Könnyû szülést neked.
Segíti a méhösszehúzódásokat, úgyhogy minél hamarabb, annál jobb.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Kíváncsian várom milyen érzés lesz. Remélem menni fog! :)
Hú, én alig vártam, h. kihozzák a fiamat és megszoptathassam. Olyan leírhatatlanul furcsa és megható érzés volt. Megmondom õszintén, amikor "ráharapott", picit fájt. Mondjuk nekem befele forduló mellbimbóm van, és (nem tudom van-e összefüggés, de) elég gyakran véresre szívta a kisfiam. Tejcim viszont nem volt, az csak az 5. napon indult be.
Szia, én annyira el voltam foglalva azzal hogy bekapja rendesen a cicit és szopizzon is, hogy õszintén szólva nem emlékszem hogy fájt e, de amikor végre normálisan sikerült elkapnia akkor nagyon örültem, valószínûleg ha fájt is nem foglalkoztam vele! 4 hós baba anyukája

Ha természetesen szültem az elsõ babámat, majd a másodikat is, akkor szülés után közvetlenül el lehet köttetni magam?

Nincs fogadott doki,az ügyeletesnél lehet kérni? Vagy ,hogy mûködik? Köszönöm a felvilágosítást!:)

Legjobb válasz: Par eve mar megváltoztatták a törvényt. Nem számít, hogy hány gyerek van, mennyi szülészeti esemény tortent, az egyetlen kikötés a betoltott 18 év. Tehat kérhetitek. Közvetlenül a szules utan akkor szoktak, ha programozott csaszar van. Sima szülésnél nem ütemezett, mert nem lathato elõre, hogy mennyi ideig tart majd, sot, a napja se biztos. Ilyenkor a szules utánra lehet kérni, pl a hathetes kontrollra.

Par eve mar megváltoztatták a törvényt. Nem számít, hogy hány gyerek van, mennyi szülészeti esemény tortent, az egyetlen kikötés a betoltott 18 év. Tehat kérhetitek. Közvetlenül a szules utan akkor szoktak, ha programozott csaszar van. Sima szülésnél nem ütemezett, mert nem lathato elõre, hogy mennyi ideig tart majd, sot, a napja se biztos. Ilyenkor a szules utánra lehet kérni, pl a hathetes kontrollra.
Én úgy tudom, hogy 35 év alatt nem lehet, vagy csak 3 gyerek után. A menetét nem tudom, de az a biztos, ha megkérdezed a klinikán, ahol szülni fogsz. (Mondjuk én nagyon meggondolnám, de ez más lapra tartozik)
Épp ez a "baj". Nem múltál 35 és nincs 3 gyereked. Ebbõl a két feltételbõl az egyiknek teljesülnie kellene a sterilizáláshoz...
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, hogy hány gyermeked van?Nekem most jön a második.Dokid van?
De ha 31 vagy és a második gyerekedet szülheted, akkor hivatalosan még nem lehet megejteni a beavatkozást.
Igen, én 31 vagyok, már van egy 10 éves fiam, és most jövõ márciusba szülök.
bocsánat, csak kontárkodok, az elsõ válaszom nem ment el, szóval én is ebben a cipõben járok 31 évesen, nem szívesen, de lehet, hogy emellett fogok dönteni.
A kérdező hozzászólása: Én 29 vagyok..még nem biztos a döntés, azért megérdeklõdöm valakitõl, nincs dokim, majd lehet megkérdezem a védõnõt, vagy nem is tudom..
Akkor egyikünknél sem lehet az elõzõ válaszoló szerint.
31 éves vagyok egyébként, nemsokára szülök..még nem biztos a döntésem, csak érdeklõdöm.Persze tudom, hogy alaposan át kell gondolnom. Köszönöm szépen a válaszodat!:)
2006. május 31-ig a régi egészségügyi törvény értelmében azok a nõk kérhették a sterilizációt, akiknek 30 évesen 4 gyermekük, vagy 35 évesen legalább 3 gyermekük volt. 40 év felett bárki kérhette gyermekeinek számától függetlenül. Ettõl eltérõ esetekben csupán megfelelõ orvosi indokkal végezték el a petevezetékek elkötését. Az Alkotmánybíróság azonban úgy találta, hogy ez a szabályozás sérti a nõk önrendelkezési jogát. Így 2006 júniusától Magyarországon már a 18. életévüket betöltött nõk is dönthetnek arról, elköttetik-e petevezetéküket.
Bocs az offért, de 29 és 31 évesen biztos, hogy nem jó ötlet. Késõbb, is meg lehet csináltatni, de ha most történik már nem visszafordítható.

A nyákdugó távozása után is lehet alkalmazni a párommal való összebújást a szülés megindítására? Nem árt ez a babának?

Attól félek, hogy észre sem veszem/vettem a nyákdugó távozását. 38 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Azt mondják, hogy észre lehet venni, ne izgulj. De annak távozása után, már könnyebben lehet fertõzést elkapni. Úgyhogy hacsak az orvos nem javasolja a szülés beindulásának segítése céljából, szerintem már ne szexeljetek. Üdv, 37 hetes kismama

Szia. Azt mondják, hogy észre lehet venni, ne izgulj. De annak távozása után, már könnyebben lehet fertõzést elkapni. Úgyhogy hacsak az orvos nem javasolja a szülés beindulásának segítése céljából, szerintem már ne szexeljetek. Üdv, 37 hetes kismama

Komáromban a szőnyi Kórházban természetes szülés után, egy szobában lehet lenni a babámmal?

Legjobb válasz: Szia! Mindkét gyerekemet ott szültem és igen,velem voltak a szobában:) Volt egy szobatársnõm,akit császároztak és nála is ott volt a picurka:) Természetesen,ha fáradt vagy és pihenni szeretnél,beviszik a csecsemõszobába és csak késõbb hozzák ki,ha te kéred. Komplikáció mentes szülést kívánok,gratulálok a babádhoz!

Szia! Mindkét gyerekemet ott szültem és igen, velem voltak a szobában:) Volt egy szobatársnõm, akit császároztak és nála is ott volt a picurka:) Természetesen, ha fáradt vagy és pihenni szeretnél, beviszik a csecsemõszobába és csak késõbb hozzák ki, ha te kéred. Komplikáció mentes szülést kívánok, gratulálok a babádhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! és persze a jókívánságot is!
A kérdező hozzászólása: Akkor csak úgy lehet megmutatni a hozzátartozóknak, hogy odaviszed az üveges ajtóhoz..és onnan láthatják?
Szia! Elvileg igen. De amikor én tavaly szültem, pont akkor költöztették le a szülészetet a sebészet helyére. Itt ugye nem volt üveges ajtó. A csecsemõsnõvér fogta a kezében a pólyás gyerkõcöt, odaállt az ajtóba és úgy mutatta másfél méterrõl a rokonaimnak.

II. Női Klinikán, hogy mennek a dolgok? Szülés után megkapjuk-e babát, van-e lehetőség rögtön megpróbálni szoptatni, és éjszaka velem lehet, vagy oda kell adni a csecsemősöknek?

igazából nagyon szeretném ha menne a szoptatás,és ha van tejcsi is, semiképp nem akarom, hogy bármilyen cukros vizet kapjon cumisüvegb?l.

Legjobb válasz: Szia!!!Én a II.Klinikán szültem 6ével ezelõtt,és sima szülésem volt meg kaptam a babámat csak annyira vidték el míg meg fürdeték,de végik vellem volt.Most nemtudom,hogy mûködik.ÜDV:40hetes kismama

Szia!!!Én a II.Klinikán szültem 6ével ezelõtt, és sima szülésem volt meg kaptam a babámat csak annyira vidték el míg meg fürdeték, de végik vellem volt.Most nemtudom, hogy mûködik.ÜDV:40hetes kismama

Anyósom kikészít. Annyira babonás, hogy szerinte csak a szülés után lehet megvenni a babáknak a dolgokat, ebbe mindent beleértek. Addig SEMMIT. De ezt mégis hogy gondolja? Ki mikor kezd el vásárolni a babónak?

Már ha a technikai részét nézzük sem kivitelezhet?. Mit tegyek? Meggy?zhetetlen. Nem élünk vele egy fedél alatt (szerencsére), de a baba körüli dolgokba mindig beleszól. (26 hetes vagyok)

Legjobb válasz: Öszintén? Én màr amikor megtudtam,hogy babàt vàrok,azonnal nekikezdtem. Persze nem mindent egyszerre,de aprajàval. Ezz arra volt jo,hogy nem éreztem annyira az anyagi sulyàt. ILLetve tuti hogy mindent,ami egy babànak kell megtudtam venni. Ma màr minden megvan8kivéve kisàgy,és babakocsi,amit a pàrom intéz:) De azonkivül màr semmi se^m hiànyzik,söt màr több van a kelleténél:))))))9 Anyosoddal ne foglalkozz,mi az hogy beleszol a dolgaidba? Hisz kismama lettél nem? Vagy ugy gondolja ha a baba megszületik,még abba is beleszol.hogy mikor cserélhetsz pelust a baba alatt? Ne hagyd magad. Ne is veszekedj. Néha ha elmész egy sétàra,bevàsàrlàsra,dobj bele a kosàrba,egy két bodyt,jàtékot,zoknit stb. Igy aprajàval nem fog feltünni senkinek sem. A màsik megoldàs,szolsz a férjednek,hogy igenis vàgyad van a vàsàrlàsra,akàr babona akàr nem,te nem birod igy. Max finoman emlitsd meg,hogy az anyagiakat is az anyos fogja -e àllni?????? Üdv.31. hetes kismama

Én miután vettem pár dolgot elmondtam anyósomnak, aztán lehurrogott.Ezért nem is mondok neki mást és nem is mutatom meg neki, anyukám is korainak tartotta, de megértett õ látta is a holmikat.Férjem is babonás és míg az elsõ darabot meg nem látta addig vitáztunk is emiatt, õ is akkor akarta volna megvennia dolgokat ha én már a kórházban leszek.Na persze...Most meg már õ maga mondta hogy januártól vásárolunk rendesen.Barátnõm is azt tanácsolta, hogy vegyünk meg mindent idõben.Anyósom különben a fiára is azt mondta hogy nem bírja a vért és ne jöjjön be velem(pedig õ bejön).Mikor ezt a páromnak elmeséltem, az volt a rekció, hogy hát ezt anyu meg honnan tudja...No komment.Ne foglalkozz vele mit mond más, ha úgy érzed itt az ideje vásárolj, 23 hetes kismami
Én decemberben szültem, 2 éve. Akkor augusztusban megvettük a babakocsit, mert jó áron volt.(Bár anyunak nem mondtuk meg, mert kicsit õ is babonás. De nem problémázott rajta, amikor megtudta). A babaszobát is kifestettük abban a hónapban, mert én szerettem volna csinálni a férjemmel, és akkor még bírtam, meg épp szabin voltam. Minden a helyén volt, a 9. hónapra. Szóval ne foglalkozz anyósoddal, mondjad neki, hogy akkor õ még ne vegyen neki semmit. De mégis hogy vásárolnál utána??? Mert ugye azért jó lenne, ha te is ott lennél a beszerzésnél.
Én szeretnék a 32. hét körül mindennel készen lenni. Egy ismerõsömék úgy jártak, hogy nem vettek semmit, a baba a 33. héten született, és szegény apuka rohangált mindenért. Én nem szeretnék így járni, ill. látni is szeretném a babám dolgait, ezért gondoltam, hogy a 32. hétre készen lenni jó lenne. De még sok idõm van addig, még csak 15 hetesek vagyunk :)
Vigyázz az anyósoddal, nagyon tönkre teheti az életed legszebb idõszakát. Te vagy a gyermeked édesanyja, TE döntesz!!! Ezt sose feledd! Ha nem is állsz le vitázni vele, csinálj mindent úgy, ahogyan te jónak érzed, ne hagyd, hogy irányítson. Majd csak leesik neki egy idõ után a tantusz, hogy csak a falnak beszél. Az anyósokkal sokszor nagyon nehéz, de ne hagyd magad, már most csírájában fojtsd el az irányító szándékát.
30 hetes vagyok, de a babszoba még csak erõsen félkész állapotban van. Eddig csak a gyerekágyat vettük meg, azt is csak azért mert akciós volt. Ruhákat ígértek innen onnan. Amikor a fiamat vártam, karácsony környékén lettem készmindennel és január 10-én szültem. Anyósomék ígérték, hogy vesznek babahordozót, anyám meg babakocsit, de babonából csak a vége felé merik megvenni.
Ne felejtsd el, hoyg Õ a TE (TI) kisbabátok nem az anyósodé, ha mindenben rá hallgatsz, késõbb még rosszabb lesz. Gondolj bele, ha te mondjuk (ez csak egy példa) anyatejesen szeretnéd táplálni 6 hós koráig õ meg már 3-4 hósan hajtogatja, hogy jaaj az õ idejükben ekkor már tejbegrizt ettek a babák stb...brrr...akkor is hallgatni fogsz rá? Már most el kell kezdened érzékeltetni vele, hogy szivesen meghallgatod a véleményét meg is köszönöd (mert rosszba lenni nyilván nem érdemes vele), de bízza rád hogy végül hogyan csinálod. Esetleg várj még egy-két hónapot (onnantól már nagyon jó esélyei vannak a babának hogy ha meg is születik hamarabb (persze ne igy legyen) akkor is egészséges baba lesz).Talán ezt õ is megérti. Én a magam részérõl nagyon ki lettem volna akadva, ha szülés után kell még a dolgok után rohangászni, mindent kimosni, kivasalni, rendbetenni. Nem beszélve a dolog érzelmi oldaláról, hiszen ez egy hatalmas változás egy nõ életében, és mialatt az ember pakolássza a kis holmikat, ráhangolódik az új élethelyzetre, a kisbabára, beleképzeli a ruhákba, a kiságyba stb:) Ja és én pl. a terhesség utolsó 4 hetében úgy bevizesedtem, már nehéznek éreztem magam stb. szóval nagyon rossz lett volna akkor mászkálni a dolgokért. Nagyon kellemes babavárást kívánok neked!:)
Én 22 hetes vagyok, már csak a kisebb dolgok hiányoznak.
Ne akard meggyõzni, abból esetleg csak konfliktus adódik. (Arról már nem is beszélve, hogy milyen lesz majd, ha késõbb beleszól a gyereknevelésbe....) Tedd, amit jónak látsz, gondolsz. Én 29 hetes vagyok és már jó ideje készítgetem a gyerek cuccait (mosás, vasalás, pelenka, popsitörlõ, rágóka stb beszerzése) és hidd el, nem kis munka. Ne hagyd szülés utánra, bárki bármit is mond! Hatalmas segítség lesz, hogy csak be kell nyúlod a szekrénybe és minden készen van, kézre áll. Ha elképzelem, hogy mindezt egy újszülött mellett kellene még pluszban megcsinálni... Szóval, szerintem mindenképpen láss neki!
Szerintem is nyugodtan kezdd el a vásárlást. Nekem kb. 32 hetes koromra a cuccok nagy része megvolt és nagyon örülök neki, mert az utolsó hónapban óriási lett a hasam, nem is gyõztem volna, egy kisbaba mellett pedig mikor vásárolj? Ráadásul tök megnyugtató dolog, hogy minden megvan mire megérkezik és nem kell azon parázni, hogy amíg a kórházban vagy vajon apuka mindent meg tud-e venni stb. Anyósodat pedig kérd meg, hogy ebbe igazán ne szóljon bele, ti lesztek a szülõk, majd ti eldöntitek, hogy minek mikor jön el az ideje. Boldog babavárást!
Öszintén? Én màr amikor megtudtam, hogy babàt vàrok, azonnal nekikezdtem. Persze nem mindent egyszerre, de aprajàval. Ezz arra volt jo, hogy nem éreztem annyira az anyagi sulyàt. ILLetve tuti hogy mindent, ami egy babànak kell megtudtam venni. Ma màr minden megvan8kivéve kisàgy, és babakocsi, amit a pàrom intéz:) De azonkivül màr semmi se^m hiànyzik, söt màr több van a kelleténél:) )))))9 Anyosoddal ne foglalkozz, mi az hogy beleszol a dolgaidba? Hisz kismama lettél nem? Vagy ugy gondolja ha a baba megszületik, még abba is beleszol.hogy mikor cserélhetsz pelust a baba alatt? Ne hagyd magad. Ne is veszekedj. Néha ha elmész egy sétàra, bevàsàrlàsra, dobj bele a kosàrba, egy két bodyt, jàtékot, zoknit stb. Igy aprajàval nem fog feltünni senkinek sem. A màsik megoldàs, szolsz a férjednek, hogy igenis vàgyad van a vàsàrlàsra, akàr babona akàr nem, te nem birod igy. Max finoman emlitsd meg, hogy az anyagiakat is az anyos fogja -e àllni?????? Üdv.31. hetes kismama
Szerintem már 26 hetesen nyugodtan elkezdheted a babaszobát berendezni, mert ha te akarod csinálni akkor most könnyebb mint nagypocival, én is babonás vagyok kissé, de 28 hetesen már elhoztuk a babaágyata sógornöméktõl, anyósom megvette a bútort a gyerekszobába, 30 hetesen a babakocsit vettük meg, meg azokat a ruhákat amiben majd hazahozzuk. Úgyhogy nyugodtan vásároljál. 32 hetes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!