Találatok a következő kifejezésre: Szülés után baba (148 db)

Mennyi súly jön le rólunk ált. Szülés után? Baba, magzatvíz. Stb.

Legjobb válasz: az attól függ, hogy mekkora a baba, mennyi a magzatvíz, mennyi a lepény súlya... nekem 3800 g-os volt a kisfiam, és összesen egybõl 8-9 kg ment le

az attól függ, hogy mekkora a baba, mennyi a magzatvíz, mennyi a lepény súlya... nekem 3800 g-os volt a kisfiam, és összesen egybõl 8-9 kg ment le
Fiam 3400 g volt, szülés után egy héttel 11 kg-val voltam kevesebb, tehát 1 kg plusz terhesség elõtthöz képest... a végén vizesedtem, az is számít...
én 8 kg-ot szedtem fel a terhesség alatt, 5-tel voltam kevesebb, amikor hazaértem, egy hét alatt lement a maradék 3 (aztán 11 hónap alatt feljött 10, és azóta is felfele jön, akármit csinálok, túl keveset tudok mozogni sajnos)
Én 20 kg szedtem fel :O szülés után (baba 3500gr + magzatvíz+ méhlepény) összesen 6-7 kg ment le, a többivel azóta is harcot vívok :P
Én 9 kg-ot híztam és 10 kg-mal kevesebb voltam amikor elhagytam a kórházat. A baba 3290 gramm volt.
Szia.Én a terhesség alatt 9kg híztam, abból a szülésnél 7kg ment le, 3150g és 51cm volt a kisfiam, sajna az a 2kg még mindig rajtam van:(, pedig tornázok minden nap. 9hós manó anyuja
Én 58-ról indultam, 74-el mentem szülni. A kórházból 68-al jöttem ki.Tehát mínusz 6kg. Azóta eltelt 3hónap és még 4kg ment le...remélem a többi is lassan le fog. Minimum 58kg szeretnék újra lenni! És a baba 4kg(3930g)volt.

Miután kijött a baba már egyböl elmujik a fájás a hasadban? Milyen érzés mikor a baba feje jön ki? Miket varrnak szülés után ami annyira fáj?

Legjobb válasz: A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.

A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.
Nálam sem múlt el a fájás, igaz én annyira kimerültem a szülésben, hogy nem nagyon figyeltem ezt a fajta fájást. A tolófájásokhoz képest az már semmi. Mikor a feje jön ki az tényleg feszítõ érzés, soha nem éreztem ilyet azelõtt. Nekem fájt, kellemetlen volt, de nem akarlak ijesztgetni, minden szülés más. Azért ki lehet bírni. Szülés utánra is megmaradnak az alhasi fájdalmak, fõleg mikor szopizik a babád, mert a szoptatás elõsegíti a méhösszehúzódásokat, az még eltarthat pár napig, de nem vészes.
Minden fájás megszûnt, amint kibújt a kisfiam :) Nekem nagyon elhúzódott a kitolási szak..másfél óra...úgyhogy sajna nem éreztem, mikor kijött, csak már azt láttam, ahogy magasba tartják :) . Gátmetszést varrják, attól függ, hogy repedsz, mennyire..akár fájhat is, nekem pici metszésem volt, akkor egyáltalán nem fájt...aztán éjszaka., .húúú meg utána még pár napig.
szia én múlthét pénteken szültem meg a kislányomat, szülés után még sokáig fájt a hasam! Viszont hála istennek nem kellett vágni és nem is repedtem, pedig 3800g és 55cm lett a kislányom!Az elsõ babámnál viszont sokat vágtak pedig csak 2900g volt a fiam!!aztán kb:2 hétig még ülni is alig tudtam! helyzetfüggõ, hogy vágnak e vagy sem mindenesetre akkor már nem arra figyelsz, hanem arra, hogy kibújjon a babóka! Könnyû szülést! 6napos kislány anyukája

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Miért lesz valaki szülés után depressziós? A szülés miatt, a baba miatt, komplikéciók miatt vagy mi válthatja ki? Nektek volt?

Legjobb válasz: Én se lettem, pedig számítottam rá. Ettõl függetlenül fura érzés volt, hogy "üres" a hasam. még lehet oka: - Hormonok (nekem szülés után bediliztek a hormonjaim, akkora lett a lábam, mintha "kitört volna, és utána kificamodott volna" (a férjem szerint), és érzelmileg is éreztem a hatását (de kórházba került a babám, így nem nagyon értem rá magammal foglalkozni, minden nap bejártam hozzá, foglalkoztam vele, próbáltam szoptatni, este pedig a férjemmel foglalkoztam, mert 10 év alatt, amióta együtt vagyunk sose sírt, csak amikor kórházba került a babánk. Egyszerûen nem volt idõm belegondolni semmibe, ha bele tudok, lehet én is depresszióba esek) - Elszakadás. Van,akit tényleg megvisel, hogy a babája már "kinnt van". - Érzelmi sokk: jönnek a szülök, nagyszülõk, barátok, és az anyuka nem tudja "megemészteni" a baba-csodát, mert annyi hatás éri ("és nehéz volt a szülés?" "jól vagytok?" "van elég tejed?" stb. mindez újra és újra és újra. (nálunk például ha mindezt nem kérdezték meg több tucatszor a nagyszülõk, akkor egyszer se. és akkor még csak a nagyszülõk, többi rokon, barát, stb még nem is) - CSAK. Sok kicsi apróság együttvéve. Nem kívánja a szexet, nem tud ülni sem, nem tudja mit akar a baba, tönkrement az alakja, retteg, hogy elront valamit, odalett a régi élete, stb. Külön külön lehet, hogy nem viselné meg, de így egyben durva. Nekem amikor gratuláltak, sose hárításból, de mindig mondtam,hogy a férjemnek is, mert mindent ketten csináltunk, a kezdetektõl, és most is. (Ha nincs velem a szülõszobában, még nehezebb lett volna, rengeteget segített, és most is segít a babánál. Nagyon kellemesen meglepõdtem, és nem is számítottam rá. Ha valakinek mindezt egyedül kell átélnie, vagy egyedül akar vele megbirkózni, hát, hatalmas dolog ez lelkileg, ha nem tudja az ember valakivel megosztani.

Én se lettem, pedig számítottam rá. Ettõl függetlenül fura érzés volt, hogy "üres" a hasam. még lehet oka: - Hormonok (nekem szülés után bediliztek a hormonjaim, akkora lett a lábam, mintha "kitört volna, és utána kificamodott volna" (a férjem szerint), és érzelmileg is éreztem a hatását (de kórházba került a babám, így nem nagyon értem rá magammal foglalkozni, minden nap bejártam hozzá, foglalkoztam vele, próbáltam szoptatni, este pedig a férjemmel foglalkoztam, mert 10 év alatt, amióta együtt vagyunk sose sírt, csak amikor kórházba került a babánk. Egyszerûen nem volt idõm belegondolni semmibe, ha bele tudok, lehet én is depresszióba esek) - Elszakadás. Van, akit tényleg megvisel, hogy a babája már "kinnt van". - Érzelmi sokk: jönnek a szülök, nagyszülõk, barátok, és az anyuka nem tudja "megemészteni" a baba-csodát, mert annyi hatás éri ("és nehéz volt a szülés?" "jól vagytok?" "van elég tejed?" stb. mindez újra és újra és újra. (nálunk például ha mindezt nem kérdezték meg több tucatszor a nagyszülõk, akkor egyszer se. és akkor még csak a nagyszülõk, többi rokon, barát, stb még nem is) - CSAK. Sok kicsi apróság együttvéve. Nem kívánja a szexet, nem tud ülni sem, nem tudja mit akar a baba, tönkrement az alakja, retteg, hogy elront valamit, odalett a régi élete, stb. Külön külön lehet, hogy nem viselné meg, de így egyben durva. Nekem amikor gratuláltak, sose hárításból, de mindig mondtam, hogy a férjemnek is, mert mindent ketten csináltunk, a kezdetektõl, és most is. (Ha nincs velem a szülõszobában, még nehezebb lett volna, rengeteget segített, és most is segít a babánál. Nagyon kellemesen meglepõdtem, és nem is számítottam rá. Ha valakinek mindezt egyedül kell átélnie, vagy egyedül akar vele megbirkózni, hát, hatalmas dolog ez lelkileg, ha nem tudja az ember valakivel megosztani.
nekem egy honappal a szules utan kezdett kialakulni...hogy miert, mert a babam allandoan sirt, nagyon hasfajos...nem tudtam semmivel sem megvigasztalni. Aztan ugy gondoltam hogy en vagyok olyan fasza csaj es mindenben helyt tudok allni (haztartas, fozes, mosas, takaritas, a ferjem..., a gyerek...stb) de ra kellett jonnom, hogy nem...mert ez baromsag...segitseg nelkul nem megy, es nekem nincs segitsegem, szuleim messze elnek, es anyosek is...igy mindent nekem illetve a ferjemnek kellett csinalni...nem is olyan konnyu mint azt elkepzeltem. Ejszakankent orulok ha alszom 3-4 orat, napkozben sem tudok pihenni mert a gyerek iszonyu aktiv...szoval amikor az ember feje folott osszecsapnak a hullamok es nem erzi hogy van kiut...ilyenkor kell leulni es egy kicsit relaxalni...csak egy ket orat amig alszik a kicsi...

Szülés után valóban könnyebben teherbe lehet esni? Úgy értem szülés után pár héttel könnyebben megfogan a baba?

Legjobb válasz: Szülés után nem azért nem szabad szeretkezni a pároddal, mert teherbe esel, hanem azért, hogy védd a szülés közben sérült területet, hiszen sebes (gátseb).Ha nem szoptatsz, akkor ugyanúgy megfogan a baba, mint elõtte, ha nem védekezel.

Szülés után nem azért nem szabad szeretkezni a pároddal, mert teherbe esel, hanem azért, hogy védd a szülés közben sérült területet, hiszen sebes (gátseb).Ha nem szoptatsz, akkor ugyanúgy megfogan a baba, mint elõtte, ha nem védekezel.
Szerintem igen.Én úgy hallottam, hogy a szülés után 6 hétig nem is lehet lefeküdni a pároddal.
Lehet, hogy buta vagyok, de errõl még nem hallottam... Persze, ettõl még lehet. Ha szoptatsz, nem is biztos, hogy eleinte lesz peteérésed... Persze, erre nincs biztosíték. Épp ezért szoktak a dokik a 6 hetes kontrollon valamiféle védekezési módot felajánlani.
A kérdező hozzászólása: Úgy hogy enm szoptatsz:) ÍGy értettem:) Amugy én is csak 1valakitõl hallottam, és kiváncsi vagyok hogy van-e benne igaszság
Állítólag igen, mert megújjul a méhfal és könnyebben megtapad rajta... Aztán, hogy ez igaz-e... :) De lehet benne valami szerintem.
Ez mind igaz, még annyival kiegészíteném, hogy ha szoptatsz, akkor is:)
Tiszta igaz, hogy tejlázban jobban felveszi a magot.
a gatmetszes miatt nem szabad 6 hetig szeretkezni, de ezt mar en is hallottam...kerdezd meg a nogyogyaszod, az a legtutibb..:)
Feltétlenül igaz, hisz még nyitva van tisztán frissen. A szoptatás nem védelem. Tapasztalatom van ebbõl, meg egy fiam.

A kórházban van lehetőség a szülés után kiválasztani a baba nevét, vagy mindenképp előtte kell megmondani? És mit gondoltok ezekről a nevekről?

F?leg a fiù nevekkel vagyok úgy, hogy van több is, ami mindkettönknek tetszik a férjemmel, és jó lenne, ha láthatnánk a babát és az alapján választhatnánk ki a nevet. Hogy melyik illik rá jobban. Vagy akkor még olyan pici, hogy úgysem látnánk bel?le sokat? Van kórház, ahol egyáltalán engednék? A nevek pedig, ha van kedvetek voksolni :-) : Laura, Kornélia Olivér, Dániel, Gerg?, Alex A vezetéknév Cap. Köszi!

Legjobb válasz: Ha természetesen szül valaki, akkor erre felénk a szülés után szokták megkérdezni, hogy mi legyen a baba neve. Nálunk császár volt és altattak, így tõlünk elõtte kérdezték meg a baba nevét. Az azért más helyzet, hisz ott én aludtam, a férjemet pedig kiküldték, így ez volt az érthetõ, hogy a nevet szülés elõtt kellett megadni. Szépek a lánynevek, bár a barátnõm kifejezetten Nelli, ugye ami a Kornélia beceneve, úgyhogy nekem az a név tetszik, de a Laura is szép. A fiúnkat pedig Alexnek hívják, úgyhogy elfogultságból arra voksolok.:) De a Dani és a Gergõ sem rossz, de az Olivér nem tetszik.

Nálunk is utólag kérdezték a nevet. De szerintem nem lehet akkor ránézésre megmondani melyik illik rá. Mi alapján? Legalábbis én nem tudtam volna. Másrészt ha nem adsz meg nevet, még akár császárnál is, mit tudnak tenni? Nem veszik ki addig a babát? semmit nem tudnak tenni. Majd beírják utólag.
Ha természetesen szül valaki, akkor erre felénk a szülés után szokták megkérdezni, hogy mi legyen a baba neve. Nálunk császár volt és altattak, így tõlünk elõtte kérdezték meg a baba nevét. Az azért más helyzet, hisz ott én aludtam, a férjemet pedig kiküldték, így ez volt az érthetõ, hogy a nevet szülés elõtt kellett megadni. Szépek a lánynevek, bár a barátnõm kifejezetten Nelli, ugye ami a Kornélia beceneve, úgyhogy nekem az a név tetszik, de a Laura is szép. A fiúnkat pedig Alexnek hívják, úgyhogy elfogultságból arra voksolok.:) De a Dani és a Gergõ sem rossz, de az Olivér nem tetszik.
Amúgy a Cap Alex borzalmasan hangzik.
Minket akkor kérdeztek meg, mikor kibújt a lányom.
Csak császárnál kell elõre megmondani
Mikor felvettek az osztályra, mert elfolyt a magzatvíz, és fájásaim voltak, megkérdezték, hogy fiú vagy lány lesz-e a baba. Majd megkérdezték mi lesz a neve. Mikor megszületett még egyszer rákérdeztek, hogy akkor az a név lesz-e amit felírtak.
Mit nem értesz 13as? Én elég viccesnek tartom, hogy akinek tényleg meglepetés lesz a neme mondjon egy fiú és egy lány nevet.. Minek? A lepontozó majmot meg csókoltatom!
Ja és ha voksolni kell a Gergõvel nagyon szép csengése van. az Alex tényleg felejtõs.
Szülés elõtt kértek egy fiú és egy lány nevet.Szülés után , mivel hogy lány lett megkérdezték hogy akkor ez a lány nevünk.És mondták hogy a kórházba intézik a papírjait , addig meg lehet gondolni.3 Nap jött egy nõ az önkormányzattól tb kártya stb ...a gyereknek , és Õ ismét megkérdezte immár véglegesen. A utolsót nem értem, azért olyan sok lehetõség nincs vagy fiú vagy lány :D
Hát én még nem szültem és nem is tudom hogyan mûködnek ezek a dolgok, de logikusan ha végig gondolom azért akadnak olyanok akiknek a baba neme meglepetés, így mondjuk elõre nehéz lenne megmondani. Bár én sem gondolom, hogy ránézésre meg fogjátok tudni mondani, hogy mi illik rá! :) De szerintem bármit is választotok, illeni fog, hisz természetes lesz majd :) Egyébként Olivérre szavazok
Nekem elõtte is és utána is megkérdezték. Hogy ha nem tudtuk volna a nevet mire bemegyünk akkor nem is lett volna neve, mert nagyjából 3 mp-re láthattam, mert vákumos volt így inkubátorba került 2 órára (amíg engem stoppolotak:) ) Nagyjából annyi maradt meg, hogy csúcsos fejecskéje volt, de az arcára, meg semmijére nem emlékeztem, csak a képen láttam utólag.
Természetes szülés volt nálunk és egészen a kitolásig a férjem is benn volt...még emlékszem, hogy az egyik csecsemõs kezébe nyomja a fényképezõt és kirohan :) Aztán megszületett a lányom, elvitték a csecsemõsök rendbe tenni, engem meg összevarrtak. Aztán a férjem hozta vissza a lányunkat, akkor már rajta volt a karszalag a névvel...még át is futott az agyamon, hogy remélem azt a nevet adta meg, amit megbeszéltünk :) )) Úgyhogy azért mire bementek kéne hogy tudjátok a nevét :) ))
ahol én szültem ott szülés után rögtön kérdezték a mi lesz a gyerek neve.
Nekem mindkétszer elötte kérdezték, még betegfelvételkor. Sima szülés volt, 2006 és 2011. "Van kórház, ahol egyáltalán engednék?" Mondjuk ez olyan, hogy ha azt mondod, hogy majd csak szülés után mondod meg, akkor úgysem tudnak mit csinálni :)
Alex és Laura(gyermekeim neve)
nem tudom, ez még mennyire aktuális, de a Cap Olivér jól hangzik. Oli :-)

Szülés után, aha megmutatják, hogyan kell mellre tenni a babát, utána sikerülni fog egyedül is? Hogyan van helyesen mellre téve a baba? Mire kell figyelni?

Véd?n?m azt mondta, hogy vigyek a kórházba bimbóvéd?t, mert a rossz szopizástól nagyon be tud gyulladni a mell.Nektek hogyan volt ez,volt rá szükség?

Legjobb válasz: Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :)). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!

Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :) ). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!
Amikor mellre teszed és nagyon fáj, akkor biztos, hogy rosszul van a szájában a bimbó. Ilyenkor ki kell venni és újra próbálni. Ha 38-szor, akkor 38-szor. Érezni fogod majd, ha jól van mellre téve, mert akkor csodálatosan masszírozza a nyelvével a bimbót, és nem fáj. Ha viszont rajtad hagyod, amikor rosszul kapta be, és tûröd a fájdalmat, akkor ezzel a kisebesedést és a szoptatás késõbbi sikerességét kockáztatod. Sok sikert!
Hónap végén 1 éves a fiam, még mindig szoptatom. Sosem használtam bimbóvédõt, állítólag nem jó, csak ha nagyon muszáj. Fájt eleinte amíg a bimbó kicsit megedzõdött, de kibírtuk, utána teljesen fájdalommentes lett. (nekem kb 2 hónap). A mellbimbó alsó holdudvarához kell tenni a baba alsó ajkát, ha a bimbóval megcirógatod a száját, kinyitja, határozottan jó mélyre betolod a mellbimbót, hogy szinte a teljes holdudvar a szájában legyen. Így nem dörzsöli a bimbó hegyét a szájpadlása, mert az hátrébb van. A Pampers csinált róla egy videoösszeállítást, nem tudom, le lehet-e tölteni valahonnan. Van benne egy animáció ami nagyon jól megmutatja. Sok sikert!
És a bibmóvédöd nehogy használd! Ostoba védönöd van, hogy ezt tanácsolta!
Nekem sose fájt a szoptatás! Már az elejétöl kezdve jól kapta be, ezért semmilyen fájdalmam nem volt! Arra figyelj, hogy az egész bimbóudvart is bekapja. És igen, ha érzed, hogy fáj, akkor ki kell venni a szájából és ujara próbálni, addig, amig már nem fáj. Nem is értem, hogy mások miért hagyják, hogy kisebesedjen a bimbó! Normális esetben ez nem következik be, ez rossz szopási technikára utal, amit nem szabadna hagyni! 1 éve szoptatok, csak akkor szokott fájni, amikor néha ráharap a fogaival, de még most se sebes és nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Köszike mindegyikõtöknek, remélem sikerül is szopiztatni a picit, és hamar belejövünk:) )
szí=szív
Cirógasd meg a baba szája körül a mellbimbóddal, ki fogja nyitni a száját és határozottan dugd be neki, amíg csak lehet. Minél jobban bekapja, annál jobb. Ha fáj, akkor nem jól kapta be, ha szépen van a szájában és rendesen szí is, azt rögtön érezni fogod a pocidban, mert a termelõdõ oxitocin egyrészt segítí a tej ürülését, másrészt viszont segít összehúzni a méhedet és az picit fájni fog. Ne kezd rögtön bimbóvédõvel és az elején ne szoptass túl sokáig, inkább többször tedd mellre. Én sajnos "okosabb" voltam a szülésznõknél és hiába mondták, hogy így az elején max 10 perc egy cici én még ráhúztam egy kicsit, annyira örültem az egésznek, így már másnap tiszta seb volt a mellem és elõ is kellett venni a bimbóvédõt :( Mondjuk nekem icipici mellbimbóm van, valószínûleg egyébként is ez lett volna belõle.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mendkettõtöknek, sokat segítettetek:)
Talán azért "hagyják mások" , mert nincs olyan tökéletes mellük mint neked és egyébként sem oly tökéletesek mint te. De azért talán így is megérdemlik, hogy szoptassanak, nem?

Mi tortenik a szules utan kozvetlenul? Hova kerul a baba? Segitenek a noverek amig helyrejovunk? Etelt adnak, vagy nekunk kell bevinni? Hogy lesz ido gyogyulni, aludni, pihenni es kozben ellatni a kicsit es szoptatni is?

Legjobb válasz: Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!

Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!
Szülés után picit a melledre teszik aztán elviszik kitisztítják, rendbe teszik, gyerekorvos megvizsgálja. Addig téged elrendeznek, kijön a lepény, összevarrnak ha kell, letisztítanak, és két óra múlva bekerülsz a szobádba.Van ahol ez alatt már visszahozzák kicsit a babót, ez változó. Túl sokat nem segítenek, én késõ du szültem, hajnalban már fürdetnem kellett, de ez is változó. KAja van, de ha jól is akarsz lakni, jó ha visz a család utánpótlást.Arra viszont figyeljenek, hogy könnyû és nem gázos étel legyen. Elsõ az ellátás, de van idõ pihenni, ha roming in szobában vagy akkor is be lehet vinni a picit a babaszobába, vigyáznak rá. Könnyû szülést, egészséges babát kívánok :)
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok, koszonom a valaszokat!!

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))

Tobb gyerekes anyukak: 2. ill tobbedik szules utan a menzesztek hasonlo kepp jott meg, mint az 1. baba utan?

Szoptatni tudtatok?

Legjobb válasz: Az elsõ három szülésem után rendesen megjött pár hét múlva,mivel tápszeresek voltak.Most viszot a 4.szülésem után még nem jött meg 15,5 hónapja.Rengeteg tejem van s közbe anyatejleadó is vagyok.Jövõhéten megyek orvoshoz,akkor okosabb leszek.

Az elsõ három szülésem után rendesen megjött pár hét múlva, mivel tápszeresek voltak.Most viszot a 4.szülésem után még nem jött meg 15, 5 hónapja.Rengeteg tejem van s közbe anyatejleadó is vagyok.Jövõhéten megyek orvoshoz, akkor okosabb leszek.
Az elsõ szülés után 10 hónapos korban jött meg, a második után 8 hónaposan, a harmadik után 4, a negyedik után pedig 2 hónapos korban. :-( (Mindegyiket ugyanúgy szoptattam, és közben fejtem is, mégis egyre hamarabb megjött...)
Nekem is hasonló volt mint nálad. Több dolog is volt, ami miatt elválasztottam a lányomat (10 hósan), de ez is benne volt, hogy kistesót akartunk. Az utolsó szoptatáshoz képest 2 hónap múlva jött meg elõször, aztán megjött még egyszer (35.napra), aztán terhes lettem. Most 5 hós a pici, még nem jött meg. Lehet, hogy megint úgy lesz, mint az elsõ babánál.
1. szülés után 3 hónapra, 2. és a 3. szülés után 6 hónapra jött meg elõször. Szoptattam mindegyiket, a nagyokkal a szoptatás alatt Continuint szedtem (akkor csak ez létezett). Most a 4. szülés után 22, 5 hónapra jöt meg.. Most Azaliát szedtem a szoptatás alatt. Az elsõ szülés nekem áldás volt a mensivel kapcsolatban, mert megszüntette a havonta jelentkezõ iszonyatos görcseimet. Mindegyiknél az elsõ vérzés után visszaállt a normál cikluis (persze gondolom, a fog. gátló ebben segített). Nem lett erõsebb egyik szülés után sem, sõt, most csupán 3 napig tart. Ja!Régen soha nem éreztem a peteérést, most a 4. szülés után minden hónapban :)
1. baba: 6 hónapos koráig csak anyatejes volt, 11 hónapos koráig szopizott - 2 hónapos volt, mikor elõször megjött, és egybõl vissza is állt a 28 napos ciklusom 2. baba szintén 6 hónapig csak anyatejes volt, 10 hónapos koráig szopizott - 15 hónapos volt, mikor elõször megjött, most 2 éves, de még mindig nem állt vissza a ciklusom, valamikor 21 napra, van mikor 35 napra jön meg. A doki szerint a szoptatás teljes abbahagyásától 1 éven belül kell megjönnie, és az abbahagyástól számított 2 év alatt kell rendezõdnie. Elõtte nem ad gyógyszert emiatt. (4 dokinál voltam már :-( )
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek nagyon szepen koszonom a valaszt! Kivancsi leszek, nalam majd most hogy lesz. Erdekes, hogy mennyire valtozo ez is mindannyiunknal. 4. valaszolo, ha a kesobbiekben terveznetek meg 1 babat, akkor pontossan tudnad, mikor kell cselekedni, de ez forditva is igaz ;) 5. valaszolo, nagyon sokat segitettel. Nekem a dokim csak folyton azt hajtogatta, hogy addig amig szoptatok teljessen normalis, hogy ne jojjon meg, oruljek neki. Neked valojaban addig peteeresed sem volt, ha minden igaz mig nem jott meg. S ha meg 1 babat szerettetek volna, akkor...? Mit mondtak a dokik? Teherbe eshettel volna ezalatt az ido alatt?
5. vagyok Teherbe lehet attól esni, hogy szabálytalan a ciklusom. Legalábbis szerintük. Nekem eddig nem sikerült. Nem görcsölök rá a babára, úgy vagyunk vele, ha lesz, akkor örömmel fogadjuk. Az elsõnél után is így volt. De ott sem lettem terhes a szoptatás teljes abbahagyásáig, hiába jött meg rendesen közben. 11 hónapos koráig szoptattam, 13 hónapos volt, mikor terhes lettem. Most már 2 éves a 2. lányom, de baba még nincs. Én visszajöttem közben dolgozni. Nem vagyunk ezerrel rajta a baba témán, csak nem védekezünk. Tehát nem tartjuk, hogy ovuláció, hõmérõzés stb. Szerintem amíg nem lesz normális a ciklusom, nem is lesz baba. Csak így elég idegesítõ, mikor késik, és negatív a teszt, elmegyek dokihoz, az meg közli, hogy normális, hogy késik, majd beáll a ciklusom.
A kérdező hozzászólása: Nekem terhesseg elott csak addig volt rendszeres a menzeszem, mig tablettat szedtem. Se elotte, se utanna :( Kozos megegyezesre abbahagytam a tabletta szedeset, hogy tisztuljon a szervezetem, igy 1 evig volt meg menzeszem. Kb 1, 5 havonta ha megjott, neha akkor is csak 3 napra vagy csak 3 csopp formajaban. Nagyon duhito volt. De ennek ellenere nagyon konnyen terhes lettem, mert amikor teljesen abbahagytuk a vedekezest, 1, 5 honapjara ra, terhes lettem. De nalunk ez csaladi lehet, mert anyumnak is, es tesvereimnel is hamar osszejott a baba. Bar nekik normalis ciklusaik vannak, ill. volt. 2. terhessegem elott, kb 2, 5 honapig volt olyan idoszak, amikor megjott a menzeszem. Ezalatt kb 4x, de nem mindig vereztem rendesen. Egy ismerosomnel viszont komoly gondokat okoz a rendszertelen menzesz. Terhessege elott a doki a vitaminokon tul mar vmilyen tablettakat is kiakart neki irni, de attol kb 90%-ban ikerterhessege lett volna. Igy azt nem szedte be. Szerencsere nemsokkal ra terhes lett. De sajnos, lassan 1 eve raalltak a kisteso projektra, de meg mindig semmi :( Ami engem duhitett, hogy amig 1x is szoptattam, addig nem jott meg, igy addig nem lehettem terhes. Ennek ellenere, paran azt szajkoztak, hogy igenis osszejohetne a baba, mert az 1. menzesz elott mar van peteeres. De inkabb nem is kommentalom. Kis korkulonbseggel akartunk kistesot, de meg igy sem lesz koztuk csak kicsivel tobb, mint 2 ev. Szerencsere nekunk osszejott. Remelem nalatok is mielobb baba lesz ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!