Találatok a következő kifejezésre: Szülés után az első szex (8 db)

Milyen volt szülés után az első szex?

Most fog letelni az a bizonyos hat hét,már a dokim zöld utat adott,kicsit tartok t?le,hogy "tágabb" ott.(spontán hüvelyi szülésem volt)illetve,attól is félek,hogy fájni fog.

Legjobb válasz: Olyan nintha a szüzességedet veszitenéd el!-) Én ugy is készültem rá nagyon izgultam milyen lesz nem fog e fájni. Mindenkinél más,nekem jó volt!

Olyan nintha a szüzességedet veszitenéd el!-) Én ugy is készültem rá nagyon izgultam milyen lesz nem fog e fájni. Mindenkinél más, nekem jó volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ, már nem vagyok érzékeny odalent, és úgy érzem "helyreálltam"már alig várom, hogy hazaérjen a férjem hihihihi
fú nekem ez az alkalom volt az egyik legjobb az életemben :) picit érzékeny volt (sok öltést kaptam), és féltem is hogy fájni fog, ezért "csak" behatolás nélküli hancúrra készültem, de annyira begerjedtem, hogy azon kaptam magam, hogy megtörtént :) szerintem ha még nagyon érzékeny vagy odalenn, irányítsd te a dolgokat (pl. lovagolj). bocsi a kendõzetlen fogalmazásért, de hátha jól jön :)
Nekem tökéletes...nem volt gátmetszésem.
Én szûzlányt játszottam egy pár alkalommal, a behatolás fájt kicsit, de utána már nem. Én férjem szerint nem vagyok tágabb, mint elõtte voltam, minden ugyanolyan.
Õrületes volt... Mint az elsõ... Fini azóta is!
Mi 3 hete szexelhetünk újra, és még mindig fájdogál picit :( Újra meg újra elvesztem a szüzességemet. Sikosító segített, de még azért nem az igazi.
Szia! Ugyan én csak két öltést kaptam, de sokkal szûkebb lettem. Mivel elsõre nem sikerült, a férjem a továbbiakban félt nagyon, hogy fájdalmat okoz, de egy igazi szeretõ férj ezt nagyon jól tudja kezelni. Na meg persze, akkor kelt fel a gyerek is, szóval gyakorlatilag egész éjjel tartott. A kezdeti nehézségek csak pár alkalommal tartottak, azóta minden úgy mûködik, mint régen. Ha megfelelõen el tudsz lazulni és nagyon odafigyel a férjed (miért ne tenné?), akkor max. egy kicsit kellemetlen lesz, de az is hamar elmúlik.
nekem nem volt annyira jó... nekem szûkebb volt, mint szûzlány koromban, úgyhogy hetek kellettek, míg újra igazán élvezni tudtam. Remélem nektek azért másképp lesz, fõleg, ahogy az elõzõ válaszolók tapasztalatait olvasom :)
A kérdező hozzászólása: húú, annyira kíváncsi vagyok, már alig bírunk magunkal. Már olyan rég volt:) Köszi a válaszokat.
Szia! Ha minden rendben van akkor nem fájhat, csak esetleg kellemetlen, az meg nem biztos hogy tágabb fõleg ha varrtak, lehet hogy jobb lesz mint újkorába:)
;)

Aki már szült, és szülés után az "elsõ" együttlétnél persze a normális "felépülési" idõ után, fájt a szex? Mert nekem eléggé. Ez normális?

Legjobb válasz: Igen, nekem sem volt azért olyan eget rengetõen jó a szülés utáni elsõ együttlét. Pedig még csak nem is simán szültem, hanem császárral, de kicsit fájdalmas volt. És ez teljesen normális.:)

Igen, nekem sem volt azért olyan eget rengetõen jó a szülés utáni elsõ együttlét. Pedig még csak nem is simán szültem, hanem császárral, de kicsit fájdalmas volt. És ez teljesen normális.:)
Nálunk bõ 8 hónap volt mire minden oké lett, de hozzá tartozik, hogy az orvos elbaltázta elsõre a varratot és voltak ebbõl késõbb gondok. Viszont szerintem 2-3 hónapon belül még optimális esetben is elõfordulhat ilyesmi. Szóval igen, normális.
Nekem fájni nem fájt, de nem is igen éreztem semmit, annyira kitágított a babi.Jó pár hónap kellett mire újra szûk lett.

Hat hete szültem, megvolt a nõgyógyászati vizsgálat is, de félek, hogy fájni fog az elsõ szeretkezés, mert a vizsgálat nagyon fájt, másnak is fájt az elsõ szex szülés után?

Kacsával és kézzel is vizsgált az orvos, de nagyon fájt. Elsõ szülésem volt, gátsebem van, de már egyáltalán nem fáj és nem is érzékeny. Befele viszont repedtem egy kicsit, állítólag az is meggyógyult, nem is fájt, egészen a vizsgálatig. Ott majdnem beto.tam, mert annyira fájt a vizsgálat. Az elsõ szex is ilyen lesz? Mert ezért kerülöm a Párom, félek nagyon, hogy fájni fog. Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Köszönöm elõre is a normális válaszokat!

Legjobb válasz: Nekem egy picit fájt, vagy inkább érzékeny voltam. Mondd meg a párodnak, hogy legyen óvatos, mintha a "szüzességed venné el". Az elsõ nem biztos, hogy jó lesz, de majd bele jöttök. Vagy ha gondolod, várjátok meg a 3 hónapot, akkora már tényleg illene rendesen helyrejönnie a dolgoknak. A párod pedig ha szeret, megértõnek kell lennie.

Nekem egy picit fájt, vagy inkább érzékeny voltam. Mondd meg a párodnak, hogy legyen óvatos, mintha a "szüzességed venné el". Az elsõ nem biztos, hogy jó lesz, de majd bele jöttök. Vagy ha gondolod, várjátok meg a 3 hónapot, akkora már tényleg illene rendesen helyrejönnie a dolgoknak. A párod pedig ha szeret, megértõnek kell lennie.
Én még csak nem is természetesen, hanem császárral szültem, mégsem volt kellemes az elsõ együttlét szülés után. De mondjuk azért ne hasonlítsd az orvosi vizsgálatot a pároddal való szexhez.:) Nyilván mikor együtt leszel a pároddal, akkor azt kívánni fogod és a párod mindent megtesz majd annak érdekében, hogy felizgulj és jó legyen neked. Erre törekedjetek és lehet hogy az elsõ alkalom nem lesz olyan kellemes, de utána majd jobb lesz.:)
Mi körülbelül 8 héttel szülés után voltunk együtt elõször. Nagyon fájt, pedig óvatos és figyelmes volt. Gátsebem se volt, mégis. Olyannyira szûk voltam és száraz, hogy egyszerûen nem tudtam volna akkor se élvezni, ha nem fáj. Vártunk még a következõ együttléttel, de így 4, 5 hónap után is elõfordul hogy fájdalmas.
nekem nem csak az elsõ fájt...még a 6 hónapban is. nem tudom miért, pedig csak elsõfokú repedésem volt, nem volt vészes, de mégis vhogy annyira szûk lettem...:-(

Természetes szülés után kivártátok a 6 hetet? Milyen volt az első szex?

Gátmetszéssel...

Legjobb válasz: kivartuk a ket honapot is gatmetszessel. ovatos volt, meg mindig furanak ereztem a huvelyem egy reszet. a masodik es a tobbi mar sokkal jobb lett. vagany volt az erzes, hogy annyi sulytobbletes honap es szules utani fajdalom nelkul egyutt lehettem a parommal. hasonlitott a legelso alkalomhoz :-)

kivartuk a ket honapot is gatmetszessel. ovatos volt, meg mindig furanak ereztem a huvelyem egy reszet. a masodik es a tobbi mar sokkal jobb lett. vagany volt az erzes, hogy annyi sulytobbletes honap es szules utani fajdalom nelkul egyutt lehettem a parommal. hasonlitott a legelso alkalomhoz :-)
kivártuk a hat hetet, már csak azért is, mert addig véreztem.nyolc hónapig fájdalmas volt, utána éreztem azt, hogy most már olyan, mint régen.
Csütörtökön lesz 3 hete, hogy szültünk, de tutira kivárjuk a 6 hetet! Nem az a legfontosabb, hogy szexeljünk, hanem , hogy rendbe legyek, és ha a doki azt mondja, hogy okés vagyok, akkor szépen lassan... Pedig már vagy 4 hónapja nem volt hüvelyi szex...
5 hetet vártunk vágás repedés, méhszájsérülés mellett. Az elsõ pár alkalom nagyon fájt, kellemetlen volt, olyan volt mintha teljesen bevarrtak volna, kb 3cm-t engedett. de mára már nagyon jó :D
Igen. 2-3 hónapig kellemetlen volt, óvatosan kellett bánnia velem, (úgy mint egy szûzzel:) ). Olyan érzésem volt, mintha szûkebbre varrt volna össze a doki. De csak a behatolás volt ilyen, aztán már nem.
Mi is 5 hetet vártunk.és nagyon jó volt abszolut nem fájt és azóta is szuper....
Nem. Pedig repedtem is (hüvelyfal). 5 hétig bírtunk várni, érzékeny voltam, de nem különösebben fájt, csak kellemetlen volt inkább.
kivártuk. amúgy is véreztem, 7 hétig. és olyan érzés volt, mintha nem én lettem volna, SEMMIT sem éreztem. nem fájt, de jó sem volt. totál rástresszeltem, sztem amiatt. attól féltem, hogy lötyögni fog bennem :D de a második már annyira jó volt, mint elõtte soha. és azóta is nagyon jó!
Kivártuk. Amikor a doki azt mondta szabad, csak akkor szexeltünk. Az elsõ behatolás elsõ pillanata fájt 1 picit, de aztán ugyanolyan jó volt, mint azelõtt.... Engedd el magad, az fontos, és hogy ne siettessetek semmit.
Nekem az orvosom javasolta használjunk síkosítót bejött. Lehet tudta hogy szûkebbre varrt ;-)
Ugy tunik en vagyok itt a kakukktojas koztetek. Nekem nem volt se gatmetszes, se durva repedes (csak egyetlen egy picike, meg a szulesznok is rolam beszeltek az osztalyon, hogy milyen kicsi vagyok es egy 3.5 kilos baba, nagyon gyors vajudas utan ilyen konnyu serulessel megusztam), viszont nekem inkabb a CSIKLOM fajt, az valamiert tok erzekeny lett, a huvely nem igazan. Viszont a csiklom is rendbejott egy 2-3het probalkozas soran.
Mi 2 hónapot vártunk, jó volt neki is, kicsit finomabban csináltam (mintha szûz lányt...)mint álltalában mert vadak vagyunk.33/F
Óh igen, elsõ szülés: gátmetszés, megvártuk a 6 hetet, utána több alkalommal is rossz volt. :( Aztán a kedvem is elment, mert nem tudtam arra gondolni, h szeretkezni jó, csak arra, h fáj. Aztán többszöri próbálkozás után jó lett. A 2. szülésnél nem volt sem vágás, sem varrás :) , megvártuk a 6 hetet ott is, de egyõl élvezetes volt a szeretkezés. Én híve vagyok a 6 hét megvárásának, pláne, h majdnem addig még vérzés is volt. Mondja ki a doki, h minden rendben, aztán nemcsak anyaként, hanem nõként is újra reagál a testem.
az elsõ szülésem után 6 hónapig szörnyen rossz volt, fájt a behatolás és mindn mozdulat. Utána kezdtem már helyrejönni. A 2 szülés után a 7. héttõl szuper volt. Akkor próbálkoztunk elõször és jó volt már az elsõ alkalom. Más doki varrt össze (adjunktus), és szerintem ez is az oka, szóval dokifüggõ. Az elsõ varrásomat egy rezidens végezte, sokáig fájt is.
mi 3 hétig birtuk ki, de semmi baj nem lett belöle!

Szülés után fájdalmas az első szex?

6 hete és 2 napja szültem.Voltam a héten kontrollon és minden rendben van,azt mondta a doki már lehet szexelni.

Legjobb válasz: Szia! A legfontosabb,hogy ne ijedezz és ne keseredj el. Hagyj a párodnak egy kis idõt amíg feldolgozza a látványt,fél hozzád érni,mert látta,hogy milyen fájdalmakon mentél keresztül.Most megint rajtad van a sor,hogy bizonyíts.Neked kell türelmesnek lenned és megtenned a lépéseket,mert lehet a párod nem tudja mivel tenne neked jót.Nem kell félni az "elsõ"aktustól nem fog fájni,de nem durr bele mindent azt majd csak szépen lassan a fokozatosság elvével. Ha már elaludt a pici akkor próbáld meg elõcsalogatni az emlékeket mivel tudtad õt begerjeszteni még a baba megszületése elõtt.És mindenképpen beszélgetnetek kell õszintén nyíltan egymással.Nem szabad érzékenynek lennedd még akkor sem,ha olyasmit hallasz amitõl félsz mi nõk tudjuk a félelmeid okát ez nem undor:)részérõl hidd el rendben lesztek:)

Szia! A legfontosabb, hogy ne ijedezz és ne keseredj el. Hagyj a párodnak egy kis idõt amíg feldolgozza a látványt, fél hozzád érni, mert látta, hogy milyen fájdalmakon mentél keresztül.Most megint rajtad van a sor, hogy bizonyíts.Neked kell türelmesnek lenned és megtenned a lépéseket, mert lehet a párod nem tudja mivel tenne neked jót.Nem kell félni az "elsõ"aktustól nem fog fájni, de nem durr bele mindent azt majd csak szépen lassan a fokozatosság elvével. Ha már elaludt a pici akkor próbáld meg elõcsalogatni az emlékeket mivel tudtad õt begerjeszteni még a baba megszületése elõtt.És mindenképpen beszélgetnetek kell õszintén nyíltan egymással.Nem szabad érzékenynek lennedd még akkor sem, ha olyasmit hallasz amitõl félsz mi nõk tudjuk a félelmeid okát ez nem undor:) részérõl hidd el rendben lesztek:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató választ!:)
Ne félj tõle! Mi nem vártuk ki a hat hetet, igaz nagyon hamar regenerálódtam (pedig vágtak is) Nekem is bent volt a férjem. Tudatosan készültünk a dologra, azaz pelenka vásárlás közben, vettünk a boltban egy síkosítót is biztos ami tuti alapon :) Azt mindenképpen mondd el neki sztem, hogy már nem fáj, begyógyultál stb, lehet hogy azt hiszi, még mindig érzékeny a terület. Sok sikert!

Szülés után pontosabban császármetszés után milyen az első szex és úgy egyáltalán milyen gyerek mellett? Mire számítsak? Hogyan készüljek? Tapasztalatok?

Még van addig két hét, de mivel a terhesség kb utoldó három hónapjában nem volt ezért már érthet?en ki vagyunk kissé éhezve.

Legjobb válasz: Én 4 hónapja szültem császárral, azóta egyszer voltunk együtt és nem volt jó élmény. Fájt. Nem is nagyon értem, hisz császár volt...A férjem türelmes, nem akarja hogy kötelességnek érezzem.

Én 4 hónapja szültem császárral, azóta egyszer voltunk együtt és nem volt jó élmény. Fájt. Nem is nagyon értem, hisz császár volt...A férjem türelmes, nem akarja hogy kötelességnek érezzem.
Szerintem embere válogatja.Én az elsõ gyerkõcöt simán a másodikat császárral szültem .Egyiknél sem volt semmi gondom.A kicsi most 4 hónapos és olyan a nemi életünk mint azelõtt.(és nem tartottuk be a 6 hetet.)
császárral szülõ ismerõsöm mesélte, hogy õk nem bírták kivárni a 6 hetet, az 5. héten már próbálkoztak, de nagyon rossz élmény volt, mert olyan száraz volt, mint a Szahara, hiába kívánta nagyon az együttlétet úgyhogy lehet, hogy nem árt beszerezni egy kis síkosítót az elsõ alkalomra, hogy ezt elkerüljétek
írtam már tapsztalatokat...borzalmas volt, rosszabb mint a szüzességem elvesztése:) nem is érdekelt a szex, simán ellettem volna nélküle a szoptataás végéig...én természetesen szültem...aki császáros volt annak elvileg jobb
sztem neked jó lesz....akkor ha annyira akrod oldjátok meg máshogy most:::) ))
A kérdező hozzászólása: én nem szoptatok sajnos
jó neked, én 8 hónapig, míg szoptattam nem érdekelt a szex, simán ellettem volna nélküle...aztán egyre jobb lett...
szia! én 3 hónapja szültem csázárral, mi a 7.dik héten ugrottunk egymásnak amikor aludt a pici, eleinte nagyon fájt de az extra mennyiségü sikositó segített és a végére annyira jó lett, hogy átélhetem életem elsõ hüvelyi orgazmusát. :)
CSászároztak kivártam a 6 hetet amíg az orvos mindent rendben talált. Nagyon fájt jobban mint amikor elvesztettem a szüzességem szerezz be síkosítót a biztonság kedvéért. Nekem nem volt nem tudtam hogy ilyen gondom lehet mert elõtte ment minden mint a karikacsapás szülés elõtt egy héttel még szexeltünk. Izgultam mi lesz ha felébred a Baba de ne aggódj ezzel minden szülõ így van. Féltem hogy ne jön a mellembõl a tej ezért ragaszkodtam a melltartóhoz!
Mi végig el voltunk tiltva a szex-tõl.Pontosabban orgazmusom sem lehetett így még a petting is és minden kizárva ugye.Mikor letelt a 6 hét mentem a kontrollra és kérdeztem a dokit lehet e már mert megõrülök a szexuális tartalmú álmaimtól.Azt mondta menjek haza kapjam el az embert és ne álmodozzak tovább.így is lett.És nekem nagyon jó volt, nem voltam száraz sem.Igaz nem voltam császáros, de a gát körül behurkásodtam.De nem fájt.Jobb volt mint valaha!De a legjobb ha nem készülsz sehogy sem.Minden alakuljon spontán.Ha készültök idegesek lesztek kissé, és az nem biztos hogy jót tenne az együttlétnek!Érezzétek jól egymást!(ha már ott az idõ)
Nekem az elsõ pár alkalom volt másabb, egy kicsit érzékenyebb, de az sem volt rossz. 6 hét után kezdtük. kb 2 hónap után minden a régi volt. Talán annyi, hogy én is szárazabb vagyok, arra ajánlom a sikosító gélt, nekünk bevált.
Császáral szültem és mivel már nem véreztem, 5 hét után próbálkoztunk. Nagyon jó volt, nem fájt kicsit sem. Azóta is renben van minden. Mikor a csajszi kicsi volt és evett aludt, többet voltun együtt. Most hogy már szaladok uána egész nap általában estére hulla vagyok, igy a szex marad hétvégére, mikor a lány alszik napközben.
A kérdező hozzászólása: De te bocsi a kérdésért hogy álltál neki, kívántad nagyon vagy nem?Mit éreztél?Mármint elõtte?
A kérdező hozzászólása: Mármint ezt azért kérdezem, mert nekem a múltkor csak hátamat mosta meg és végigsimított a fenekemen és már attól be tudtam volna indulni
A kérdező hozzászólása: ok, ok és a kérdés második fele?mert ez is érdekelne
Szerintem is embere válogatja. Valaki alig bírja kivárni, valakinek nem kell sokáig. Az hogy pici baba mellett hogy lehet szeretkezni, kb. majdnem úgy, mintha ott sem lenne. talán kicsit kellemetlennek érzed elöször, de õ abból, hogy ti, most mit csináltok semmit nem fog fel...:) ))

Kinek milyen volt az első szex szülés után?

Már lassan 2 hónapja, hogy szültem, de nekem eléggé kellemetlen az "együttlét", mert olyan mintha szét akarnék szakadni. (Még a bels? varrataim most is potyognak kifele.) Sajnos addig el sem jutunk, hogy a párom "bennem legyen", pedig már mindketten nagyon akarjuk. Van valami jó tanácsotok?

Legjobb válasz: Használjatok síkosítót (durex) esetleg. Nekünk az segített abban, hogy ne érezzem ezt a szétszakadós érzést.

Használjatok síkosítót (durex) esetleg. Nekünk az segített abban, hogy ne érezzem ezt a szétszakadós érzést.
Nekem azt mondta a dokim, hogy amíg nem szívódnak fel/nem potyognak ki a belsõ varratok, addig nem lesz kellemes a szex és igaza lett! Nálam kb. 4-ik hónapra szívódtak csak fel a belsõ varratok. Ne aggódj, jó lesz ez még :-)
mi is használtunk sikosítót. 2-3 hónap után már teljesen jó volt.
Szia! Én császárral szültem és sokan mondták, hogy ne lepõdjek meg ha fájni fog, mert a hormonok hatására száraz leszek. És így is lett. Ezért vettünk síkosítót (durex) + síkosított óvszerrel védekezünk (sajnos nem jöhet szóba hormonális fogamzásgátló). Így már ugyanolyan jó a sezx, mint szülés elõtt. 9 hetes a kisfiam.
Mi szülés után 6 hónappal voltunk együtt elõször... Valami "gáz" lehetett az óvszerrel, mert rögtön teherbe is estem... :) Egyébként jó volt.
Annyit tehetsz, hogy vársz ameddig rendbe jössz..egyébként a nõgyógyászok ajánlják, hogy ilyenkor használjanak a párok sok síkosítót, használtok?
Síkosító. Engem császároztak és nagyon fájt a szex utána. Próbáld ki hátha könnyebb lesz így. Boldog együttlétet és sok boldogságot a Babához!
én is császáros vagyok, de olyan, mintha szûz lettem volna, nem, sokkal rosszabb. sajna ez bejáratós, ha vársz sem feltétlenül lesz jobb, az elsõ pár alkalom nyögve-nyelõs, aztán kb. fél évvel a szülés után kezdtünk belerázódni a régi menetrendbe, és most már a másodikat várjuk ;-)
A kérdező hozzászólása: Használunk síkositót. De ahogy olvasom a válaszokat egy kicsit türni kell ezt a fájdalmat és majd idõvel bejáratódik. Köszönöm a válaszokat!
Fájt és vérzett, de csak az elején. Aztán néhány után már jobb lett

Elsősorban férfiakat kérdezném, de a nők is írhatnak a tapasztalataikról, szülés után milyen volt először a szex (főleg az első baba után)? Fájt a feleségeteknek? Nagyon vártátok, hogy leteljen a 6 hét? 25 éves kismama

Legjobb válasz: Mivel mondtam a szülészorvosának hogy 2 öltéssel többet varjon be igy szûkebb lett mint volt :) Honnét fájt volna neki, mennyi az én dákóm vastagsága egy kiscsávóhoz viszonyítva, kb 10%-a.

Mivel mondtam a szülészorvosának hogy 2 öltéssel többet varjon be igy szûkebb lett mint volt :) Honnét fájt volna neki, mennyi az én dákóm vastagsága egy kiscsávóhoz viszonyítva, kb 10%-a.
ha a férfiakat kérdezed, akkor a kérdésedre, persze tudja, hogy várta, a fájdalomra honnan tudná, ha nem õ élte meg 1! nagyon humoros mivel nem tágulok, nekem sok belsõ varatom is volt , ami felszívódik, mindegyik gyerek után fájt, még a császár után is. de minden nõ más N
Na, az elsõ nagyon okos. Hidd el, hogy nagyon sok nõnek fáj a szex szülés után. Mert varrtak, szakadt, és nem elég annak a 6 hét, hogy teljesen elmúljon. Ráadásul, amíg nincs mensi, nem is leszel úgy nedves. Nekem az elsõ szülésem elég durva volt, a méhem is sérült, utána fél óra volt, mire összevarrtak, 2 hét múlva még mindig nem tudtam ülni. Kivártuk a 6 hetet, de olyan volt, mintha ismét a szüzességemet vette volna el. És utána még sokáig ez ment. A férjem mondta, hogy menjek el orvoshoz, mert ez nem normális dolog. A doki megvizsgált, és azt mondta, hogy minden rendben van, de ez normális dolog, mivel a nõ ilyenkor hormonálisan a gyermek ellátására, és nem a szexre van beállítva. Itt olvastam a fórumon, hogy sokan voltak így, és amíg az elsõ mensi meg nem jött nagyjából ez volt a helyzet. Õszintén szólva nekem már nem nagyon volt hozzá kedvem, csak a párom miatt csináltuk, de ha beérte vele, maradtunk az orálisnál. Kb. fél év telt el, mire megint jó lett. A második gyereknél gátvédelemmel szültem, féltem is utána megint a szextõl. Na, láss csodát, nemhogy nem fájt, de szinte nem is éreztem, mert annyira ki voltam tágulva a gátvédelem miatt. Ott is eltartott vagy 6 hónapig, mire rendezõdtek a dolgok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!