Találatok a következő kifejezésre: Szülés után az (967 db)

El kötnek szülés után? 3. babámat várom, szeretném szülés után az elköttetést. Ha simán szülök megcsinálják szülés után közvetlenül? 3Gyerek után tényleg ingyenes?

Legjobb válasz: Sima szülésnél nem csinálják . Ha császárral együtt csinálják akkor általában ingyenes. Legalábbis nálunk. Amúgy fizetõs, az ára kórházanként eltérõ. Nem ingyenes 3 gyerek után sem.

Sima szülésnél nem csinálják . Ha császárral együtt csinálják akkor általában ingyenes. Legalábbis nálunk. Amúgy fizetõs, az ára kórházanként eltérõ. Nem ingyenes 3 gyerek után sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A 4. gyermekemmel voltam várandós, és a dokim azt mondta etikailag nem fér bele, hogy csak ezért császározzanak, a babának is jobb, ha természetes uton születik...Ezért megszültem hüvelyi úton, és majd nemsokára megyek a dokihoz a mûtétet megbeszélni.Nálunk nem privát alapon 73800 Ft.....
Nem ingyenes. Ez egy hasi mûtét (most már laparoszkópos), tehát hüvelyi szülés után közvetlenül nem fogják megcsinálni.

Szülés után az első hat hétben mennyi kg megy le?

Valóban csak úgy olvadnak le a kilók, mint ahogy azzal bíztatnak?Ilyenkor kívánja egyáltalán az ember az ételt, vagy annyira fáradt és kedvetlen, hogy erre nem is gondol annyira?

Legjobb válasz: Ha összeszámolod a babasúlyát, a magzatvíz és méhlepény súlyát, illetve mindenkinek a szervezet tart valamennyi vizet vissza. Ennyi biztosan lemegy a szüléssel, és ez akár 10 kiló körüli mennyiség is lehet. Ha nem híztál túl sokat, akkor ezzel máris nagyjából a súlyodnál van, de ahhoz kell egy kis idõ, hogy has stb. visszarendezõdjön a szülés elõtti helyzetébe. Ahhoz, hogy tudj szoptatni enni kell, ráadásul nem kalóriában szegény ételeket. Csak saját tapasztalat, rajtam a szülés után lement 10 kilón kívül maradt még egy másik tizes, ami egy év alatt szépen, lassan leolvadt úgy, hogy semmi különöset nem tettem érte.

Ha összeszámolod a babasúlyát, a magzatvíz és méhlepény súlyát, illetve mindenkinek a szervezet tart valamennyi vizet vissza. Ennyi biztosan lemegy a szüléssel, és ez akár 10 kiló körüli mennyiség is lehet. Ha nem híztál túl sokat, akkor ezzel máris nagyjából a súlyodnál van, de ahhoz kell egy kis idõ, hogy has stb. visszarendezõdjön a szülés elõtti helyzetébe. Ahhoz, hogy tudj szoptatni enni kell, ráadásul nem kalóriában szegény ételeket. Csak saját tapasztalat, rajtam a szülés után lement 10 kilón kívül maradt még egy másik tizes, ami egy év alatt szépen, lassan leolvadt úgy, hogy semmi különöset nem tettem érte.
Alkata válogatja. Én +14 kg-mal mentem szülni, ma két hónapos a kisfiam és már csak +4kg van rajtam. Bár én nagyon vékony vagyok és inkább megtartottam volna a +14-et is, persze szépen elosztva. A vékonyságomhoz képest azért még a pocakom nem húzódott vissza teljesen.
Szia.Én 10kilót szedtem föl(babával együtt)és kórházból hazaindulásom napján ugy néztem ki mint azelött.
Ez teljesen egyedi kérdés, fölöslegesen azért ne bíztassanak semmivel, nem tudhatod elõre, hogy alakul. Én pl 14 kg-ot híztam, és még mindig van rajtam 8 kg. Se az elsõ, se a következõ 6 hetekben nem ment rólam le egy mikrogramm sem. Szoptatok már fél éve, és mivel magától nem távozott, majd szoptatás után nekem kell tenni a dologról:-((((
Ez nagyon alkati kérdés. Én +15 kg-val mentem szülni. Másnap a fele lent volt. A hatodik NAPON már csak +2 kg volt rajtam. 8 hete szültem. Most még mindig van +2kg, meg még +1 kg, amit felszedtem, mert két hete farkasétvágyam van, nem tudom miért, eddig nem volt. A 15 kg miatt féltem, de megdöbbentõen gyorsan lement.

Második szülés után milyen tempóban épültetek fel szülés után? Az első szüléshez képest.

Nekem az els? terhességem teljesen problémamentes volt, a szülés nehéz, de utána hamar rendbe jöttem, leszánítva a fáradságot, mivel elég rossz alvó volt a fiam. Most 32 hetes vagyok és sokkal nehezebben viselem ezt a terhességet, mert ugye it a nagy is, aki két és fél éves és nagyon vérszegény vagyok, emiatt sokszor fáradt. Ti hogy viseltétek?

Legjobb válasz: leszámítva, itt

A kérdező hozzászólása: leszámítva, itt
Az 1 terhességem egy álom volt, se rosszullétek, semmi panasz, a szülés a víz elfolyásától kezdve 2, 5 ó alatt megvolt.Nagyon hamar felépültem, nem volt gond. A másodikkal(aki most 6 hónapos lány, az 1 fiú)nehezebb volt a terhességem:4 hónap rosszullét és hányások után, végre elkezdtem élvezni a terhességem.A szülésem 3, 5 alatt lezajlott, pikk-pakk.Viszont most nehezebb, hosszadalmasabb volt a felépülés.
Elsõ szülés után 2 hétig fájt a gátsebem, hamar ment a felépülés. Második után egy percig sem fájt a gátam, viszont 1 hétig ököl nagyságú alvadt vér darabok estek ki belõlem és valami iszonyatos fájdalmasak voltak az utófájások.
Ja igen!Az utófájások!... Az másodiknál, valami elképesztöen tud fájni szoptatás közben, sírva szoptattam, annyira fájt.De minnél gyakrabban szoptatsz, annál hamarabb regenerálódik a méhed, a szervezeted.Azért fajdalmas, mert minden húzódik vissza, áll a helyére
Az elsõ terhességgel 22 kgt híztam hamar rendeb jöttem, de a szoptatás niatt voltak nehéz napjaim, rengeteg tejem volt elszúrtam a túl sok fejéssel nagyon lassan állt be a kereslet-kínálat. Az intimitás nagyon nehezen jött vissza az életünkbe a párommal, terhesség alatt õ nem akarta utána meg én nem. A sülyom fél év alatt kevesebb lett mint elõtte. A szülés maga 8 óra természetes. A második szûlés csak11kg pluszzal, de nehéz volt a végén a nagytesó miatt, túlhordtam indítottak, majd 1, 5 órás villámszülés lett belõle oxitocin miatt. A szoptatásnál ugyanúgy sok tejem volt, de most ügyesebb voltam, viszont a kisfiam hasfájós volt vérszegény így emiatt szenvedtük meg ezt az idõszakot. 32hétig nagyon aktívak voltunk apával, utána szünet a szülés után kb 2 hónappal lendültûnk bele újra. Most a súlyom makacsul ragaszkodik, kiderült, hogy pajzsmirigy alulmûködõ lettem, ami miatt most úgy érzem jobban szenvedek. 15hónapos a fiam, kezdenek érdekelni a régi dolgaim, néha eljárnék erre arra, de a súlyom nagyon frusztrál.
Engem is az utófájásokkal riogattak (persze nem mondom hogy nem ez az általános) de nekem minden szempontból sokkal sokkal könnyebb volt a második szülésem utána felépülés. Épp ezért is szerintem mert egyrészt tudtam mi lesz, 2. jobban felkészültem, 3. ott volt a 2 éves nagyobbam aki 100%ban engem igényelt, nem hagyhattam el magam, segítségem nem volt csak a férjem munka után. 4. a másodikkal egy percet se aggódtam semmin, szoptattam mikor úgy gondoltam én is meg a baba is, nem méricskéltem, nem aggódtam, mérni is 4 hetesen vittem elõször. Sokkal könnyebb volt. ja és gátmetszés, a második babám nagyon gyorsan jött és 4350 gramm volt és 60 centi szóval gátmetszést sem úsztam meg és belsõ varratom is volt mégis 2 órával szülés után törökülésben szoptattam az ágyon és itthon is pár nap alatt jöttem mentem nem is fájt inkább csak húzódott.

Nyíregyházán jár szülés után az önkormányzatól egyszeri szülési segély?

Mennyi az összege?Mi a menete az igénylésnek?

Legjobb válasz: Nem az anyasági segélyre gondolsz? Az egyszeri dolog,amit az állam kincstárnál kell igényelni miután kijöttél a kórházból.Szülés után adnak egy papírt amit be kell vinni.Az összege anno amikor én szültem 64500 ft volt.

Nem az anyasági segélyre gondolsz? Az egyszeri dolog, amit az állam kincstárnál kell igényelni miután kijöttél a kórházból.Szülés után adnak egy papírt amit be kell vinni.Az összege anno amikor én szültem 64500 ft volt.
A kérdező hozzászólása: Nem nem arra gondolok....ezen kívül vannak olyan önkormányzatok amik még adnak pluszba egyszeri összeget.Ezt az önkormányzatok válogatják mennyit és melyik ad...
Én személy szerint ilyenrõl még nem halottam, pedig 3 gyermeket is világra hoztam, és szintúgy falun lakok, és mivel nem vagyunk nagylábon élõk, énis utána jártam mindennek hogy mit lehet igényelni, de szerintem amire te gondolsz olyan nincsen, összekevered az egyszeri anysági segéllyel.De érdemesebb az önkormányzatotoknál érdeklõdni.
A kérdező hozzászólása: Nem keverem össze, mert Én Balassagyarmaton lakom itt van az ideiglenes lakcímem.Az állandóm van Nyíregyházán.Úgy tudom az állandó lakcímen adnak(bár nem minden önkormányzat. Barátnõm tavaly szült neki itt van Balassagyarmaton az állandója és õ kapott szülés után egyszeri 50 ezer ft-ot.Más anyukától is hallodtam már.Ezért kérdeztem.

Szülés után az első mensi másnak ilyen erős?

4 hete szültem,és megjött.Nagyon er?sen vérzek,már dokinál is voltam,kaptam szurit,de egyenl?re,ne, csökkent.

Legjobb válasz: SZia Nekem 3 honap utan jott meg,de az elso nem volt gaz,viszont a 2.na az mar igen.Nekem jobban megvolt mint a szules utan,egyszeruen borzalmas volt,es nem akart abbamaradni.Most varom a 3.de remelem,h nem olyan lesz mint az elozo.

SZia Nekem 3 honap utan jott meg, de az elso nem volt gaz, viszont a 2.na az mar igen.Nekem jobban megvolt mint a szules utan, egyszeruen borzalmas volt, es nem akart abbamaradni.Most varom a 3.de remelem, h nem olyan lesz mint az elozo.
Sziasztok! Szülés után 3 hétig voltam gyermekágyas, aztán rá 3 hétre mejött. (Ja, szoptattam emellett 2 évig.) Az elsõ menses nem volt erõs, de a többi már igen. Aztán idõvel "normalizálódott", de beletelt kb fél-egy évbe. Üdv!

A tejbelövelés után csökken a mell mérete? Vagyis szülés után az első napokban nagyobb, utána csökken a mellek mérete?

Legjobb válasz: Szülés utáni elsõ napokban nem nõ jelentõsen a melleid mérete. A 3-4. napon, amikor belövell a tej, na akkortól kezd hasonlítani két termetes görögdinnyére. És ez az állapot, ha rendesen szopik a baba és van elég tejed, hónapokig megmarad (3 hónapig nálam kemény volt, eres, és hatalmas). Aztán, ahogy hozzászokik az új "szerepköréhez", puhább lesz, de nagyobb marad, mint eredetileg volt. Ahogy csökken a szopik száma, és kevesebb lesz a tejed, szépen visszarendezõdik eredeti állapotába, de ez nem olyan látványos, mint a belövelléskori nagyobbodás. Aztán kb 1,5 év, mire olyan lesz, mint volt. Mondjuk nekem nagyobb maradt, és meg is ereszkedett kicsit, de nem vészes, és nekem csak a második után lett ilyen.

Szülés utáni elsõ napokban nem nõ jelentõsen a melleid mérete. A 3-4. napon, amikor belövell a tej, na akkortól kezd hasonlítani két termetes görögdinnyére. És ez az állapot, ha rendesen szopik a baba és van elég tejed, hónapokig megmarad (3 hónapig nálam kemény volt, eres, és hatalmas). Aztán, ahogy hozzászokik az új "szerepköréhez", puhább lesz, de nagyobb marad, mint eredetileg volt. Ahogy csökken a szopik száma, és kevesebb lesz a tejed, szépen visszarendezõdik eredeti állapotába, de ez nem olyan látványos, mint a belövelléskori nagyobbodás. Aztán kb 1, 5 év, mire olyan lesz, mint volt. Mondjuk nekem nagyobb maradt, és meg is ereszkedett kicsit, de nem vészes, és nekem csak a második után lett ilyen.

Aki már szült, és szülés után az "elsõ" együttlétnél persze a normális "felépülési" idõ után, fájt a szex? Mert nekem eléggé. Ez normális?

Legjobb válasz: Igen, nekem sem volt azért olyan eget rengetõen jó a szülés utáni elsõ együttlét. Pedig még csak nem is simán szültem, hanem császárral, de kicsit fájdalmas volt. És ez teljesen normális.:)

Igen, nekem sem volt azért olyan eget rengetõen jó a szülés utáni elsõ együttlét. Pedig még csak nem is simán szültem, hanem császárral, de kicsit fájdalmas volt. És ez teljesen normális.:)
Nálunk bõ 8 hónap volt mire minden oké lett, de hozzá tartozik, hogy az orvos elbaltázta elsõre a varratot és voltak ebbõl késõbb gondok. Viszont szerintem 2-3 hónapon belül még optimális esetben is elõfordulhat ilyesmi. Szóval igen, normális.
Nekem fájni nem fájt, de nem is igen éreztem semmit, annyira kitágított a babi.Jó pár hónap kellett mire újra szûk lett.

Nektek szülés után az elsõ menstruációtok milyen erõsségû volt?

Legjobb válasz: Nekem rettentõ erõs volt az elsõ 2-3 alkalommal szülés után. Majdnem annyira, mint amikor szültem.

Nekem rettentõ erõs volt az elsõ 2-3 alkalommal szülés után. Majdnem annyira, mint amikor szültem.
A kérdező hozzászólása: Nekem szó szerint ömlik, a 6 cseppes leg nagyobb ob tampon is 1 órahosszáig bírta csak és amikor el távolítottam a hüvelyembõl akkor fél ujjnyi megalvatt vérrel együtt távozott a tamponnal együtt. Elég gusztustalan. Az elsõ 2 nap ilyen volt, már csillapodik de még most is sok van. És nem görcsöl a hasam sem, pedig 1-2 nap azelõtt a sima havinál terhesség elõtt görcsölt. Azért érdekel a kérdés, mert hogy másoknál is így van e és hogy ez természetes e ilyenkor. Második terhességem és semmi nem olyan mint az elsõnél.
Szia!! Nekem is ugyan úgy volt mint neked. Elsõ terheségmnél nem , most a kis fiammal a második terheségemnél igen most 10 hetes a kis fiam 6 hétig véreztem az elsõ 2-3 hétben azért rendesen volt mindig aztán egyre csökkent, alvadt vér is volt nekem is én is megijedtem tõle , még a kórházban is volt elég sok alvadt vér meg is kérdeztem a nõvért hogy ez normális-e azt mondta igen aztán 1 hét múlva amikor haza jöttem megint volt egy pici még alvadt vér . Szóval ne aggódj normális.
Szia, nekem is nagyon durva volt és úgy görcsölt, mintha szülnék. Na, jó, azért ez túlzás, de nagyon fájt.

Nektek milyen volt szülés után az első menstruációtok?

Erős vagy gyenge+hány napig tartott?Szoptattatok még ekkor?

Legjobb válasz: Nekem szülés után 8 héttel megjött. Szoptatok még.Nekem nagyon erõs volt. Ömlött belõlem,az Always éjszakait használtam nappal is,annyi volt.7 napig tarott. Most jött meg megint,most sokkal kevesebb,elég a normál betét,és 5 napig tartott. Azt sajnálom,hogy még nem tudok tampont használni, mert baromira fáj még a felhelyezés.:((( Utálom a betétet. Spontán szültem.

Nekem szülés után 8 héttel megjött. Szoptatok még.Nekem nagyon erõs volt. Ömlött belõlem, az Always éjszakait használtam nappal is, annyi volt.7 napig tarott. Most jött meg megint, most sokkal kevesebb, elég a normál betét, és 5 napig tartott. Azt sajnálom, hogy még nem tudok tampont használni, mert baromira fáj még a felhelyezés.:((( Utálom a betétet. Spontán szültem.
Nekem szülés után 8 hónappal jött meg.Még 3 hónapig szoptattam utána is.Szerencsés vagyok mert két napra redukálódott a vérzés.Addig jön rendesen utána még két napig pici barnázás de az már tisztasági betéttel kihúzom.Néha annyira fáj az eleje, hogy gyógyszer kell, van amikor meg észre sem veszem.És tiszta vicces, de egyik hónapban szombaton jön meg másik hónapban meg kedden:-)
6 hetes kontrollra úgy mentem, hogy menstruáltam.
A kérdező hozzászólása: 9hónapos a babám, 1hónapja már csak reggel szopizott, tegnap pedig azt is lehagytuk.Tegnap este pisilés után mikor megtöröltem magam véres volt a papir.Ma meg csak barnázok...Meg fog jönni rendesen, vagy ez az elsõ vérzésem ilyen gyenge lesz?
4 hónapos volt a babám, amikor megjött, szoptatás alatt. Hát NAAAGYON durván erõs volt! Nem tudom, hány napig tartott, de a legnagyobb tampon + a legnagyobb szárnyas betét kellett ahhoz, hogy "túléljem".

Szülés után az első hónapban teherbe lehet esni? Még szoptatok. Nem vártuk meg a 6 hetet csak 4-et.

Legjobb válasz: csak akkor lehet igazan. rengeteg no koveti el ezt a hibat. szules utan konyebb teherbe esni

csak akkor lehet igazan. rengeteg no koveti el ezt a hibat. szules utan konyebb teherbe esni
Igen, velem is megtörtént, bár nem 6 hét után hanem három hónapra rá.
Hugim is szoptatás (és gyógyszerszedés) mellett lett terhes a másodikkal, így bõven lehet, a szoptatás nem jelent védelmet. De a 6 hetes kontroll elõtt elég rizikós együtt lenni, én nem mertem, mert nem tudhattam, hogy minden helyreállt-e...
Barátnõméknél 10 és fél hónap a korkülönbség a két gyerek között, szóval simán lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!