Találatok a következő kifejezésre: Szülés után anyasági támogatást mennyi idő (5 db)

Szülés után "egyszeri anyasági támogatást" mennyi idő múlva kapom meg?

Legjobb válasz: Szia. Ahogy a babának megvan a születési anyakönyvi kivonata,meg a tb kártyája, meghatalmazással bármelyik családtagod el intézheti a területileg illetékes hívatalba, ahol laktok. Ebbe a védõnõ tud neked segíteni hogy honnan kell fõl venni a pénzt. A sógórnõmnek én intéztem bátyámmal,ezért kellett a meghatalmazás, mert a korházba voltak mikor már megkapták a kisfiú tb kártyáját, és a születési anyakönyvi kivonatot. De ez is korház fûggõ kb 10 perc alatt kiadták a pénzt.

Szia. Ahogy a babának megvan a születési anyakönyvi kivonata, meg a tb kártyája, meghatalmazással bármelyik családtagod el intézheti a területileg illetékes hívatalba, ahol laktok. Ebbe a védõnõ tud neked segíteni hogy honnan kell fõl venni a pénzt. A sógórnõmnek én intéztem bátyámmal, ezért kellett a meghatalmazás, mert a korházba voltak mikor már megkapták a kisfiú tb kártyáját, és a születési anyakönyvi kivonatot. De ez is korház fûggõ kb 10 perc alatt kiadták a pénzt.

A Thgy-t és az egyszeri anyasági támogatást szülés után mennyi időre kapjuk meg?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy hallottam elhúzódhat akár 1,5 hónapig is a Tgyás folyósítása, az anyasági segély hamarabb megérkezik. Magam is az elmúlt héten igényeltem õket, de nem is remélem augusztusnál hamarabb az érkezését.

Szia! Én úgy hallottam elhúzódhat akár 1, 5 hónapig is a Tgyás folyósítása, az anyasági segély hamarabb megérkezik. Magam is az elmúlt héten igényeltem õket, de nem is remélem augusztusnál hamarabb az érkezését.

Szülés után mennyi ideig lehet igényelni az egyszeri anyasági támogatást?

Legjobb válasz: A szülést követõ 180 napon belül a lakóhely szerint illetékes Kincstárhoz kell benyújtani.

A szülést követõ 180 napon belül a lakóhely szerint illetékes Kincstárhoz kell benyújtani.


Szülés után idén mennyi az egyszeri anyasági támogatás?

Legjobb válasz: Kijön belõle az ágy és a babakocsi. Szerintem jó, ahhoz képest, hogy csak úgy jár, munkaidõ, kor, szociális helyzettõl függetlenül, mindenkinek a két szép szeméért. Örüljünk neki, ennyivel is kevesebb a kiadás.

Kijön belõle az ágy és a babakocsi. Szerintem jó, ahhoz képest, hogy csak úgy jár, munkaidõ, kor, szociális helyzettõl függetlenül, mindenkinek a két szép szeméért. Örüljünk neki, ennyivel is kevesebb a kiadás.
Nekem is muszáj kötekednem:S Az 56/1987. (XI.6.) MT sz. rendelet szerint 25 évvel ezelõtt (1988-ban) szerint annak az anyának, aki várandóssága alatt legalább négyszer volt orvosi vizsgálaton, 6000 Ft anyasági segély jár, aki ennél kevesebbszer volt, annak csak 1000 Ft. Ugyanez ma 64125. Bocsi.
Szerintem inkább örülni kellene, hogy egyáltalán Mo.-n létezik ez a típusú támogatás.
Mondtam hogy úgy emlékezett anyukám :D Az lehet hogy már rosszul..., és akkor valószínû, hogy egy nullát lefelejtett :D De nem gondoltam, hogy ezért lepontoztok.. Amúgy nem az a pofátlanság, hogy adnak, hanem, hogy az árak növekednek, és ezek az ellátások már egy ideje be vannak fagyasztva, mint ahogy az emberek is kevesebbet keresnek... én legalábbis sokkal... Szóval a pofátlanság az, hogy igaz adnak valamennyit, de közben a tripláját veszik el annak amit mondjuk 3 éve... amikor szintén ugyanennyi volt az anyasági...
14-es vagyok, a lényeg, hogy engem az se érdekelne, ha nem adnának semmit se, csak keresnénk úgy, hogy abból meg tudjuk élni, és ne legyünk rákényszerülve az ilyen adományokra...
Úgy gondolom, hogy ez a pénz nagyon sokat segít a szülõknek az elindulásban. Csak 1 a bibi. Ha halva született gyermek után is megkapja a szülõ ( bár ezt senkinek nem kívánom ) akkor miért nem lehet ezt a szülés elõtt megkapni, hogy még a pici születése elõtt meg lehessen venni azokat a dolgokat amire ezt a pénzt szánjuk, mondjuk a betöltött 30-32. héttõl...(?) Én úgy hallottam, hogy emelni fogják az összeget egy pár ezer forinttal. Errõl tud valaki valamit? 32 hetes km
A lepontozott vagyok! Valamit én is hallottam, hogy emelni fogják, de semmit se tudok róla, nem találtam se cikket, se semmit... lehet hogy csak pletyka.. :(
1989 év eleji minimálbér 3700 Ft volt, most néztem meg. Akkor ha tényleg annyi lett volna az anyasági akkor majdnem két évi minimálbérest fizetést kapott volna egybe. Már belegondolva is elég képtelennek hangzik.
Sziasztok! Lehet, hogy nem változott az összeg, de én ennek is nagyon örülnék ha majd megkapom. Ez azért nem kevés pénz. Ebbõl mi megtudjuk venni azokat a dolgokat amik még kelleni fognak a babámnak. :)
Szerintem meg az a pofátlanság, hogy ha kap az ember valami állami pénzt a semmiért az soha nem elég és csak több kellene. Miért kellene több, ebbõl meg van a kiságy meg a nagyon alap dolgok a többirõl meg a felelõsségteljes szülõk gondoskodnak majd.
64 ezer valamennyi:)
Utolsó, anyukád utánad kapott ennyit? Oo
Utolsó vagyok és 25 éves kismama :D kemény hogy egy generáció óta nem változott... ez valóban pofátlanság
A kérdező hozzászólása: Pofátlanság teteje. :/
Sõt, még anyukám is ennyire emlékszik, pedig az se ma volt.. :D
A kérdező hozzászólása: Az igen 3 éve is ennyi volt....
64125ft
64250

Anyasági támogatást (szülési pénz) mennyi idő után kaptátok meg. Nekem azt mondták ma 10:00 kor hogy elutalták és még nincs a kártyámon. Szerintetek ma megkapom még?

Legjobb válasz: Ha ma utalták, akkor holnap kapod meg. Amit az Államkincstártól kapsz, azt mindig másnap teszik a számlára, nem érvényes rá, hogy 4 órán belül megkapd a számládra. Így lesz a családival is, 1-én fogják utalni és másnap kapod meg, vagy a következõ munkanapon!

Ha ma utalták, akkor holnap kapod meg. Amit az Államkincstártól kapsz, azt mindig másnap teszik a számlára, nem érvényes rá, hogy 4 órán belül megkapd a számládra. Így lesz a családival is, 1-én fogják utalni és másnap kapod meg, vagy a következõ munkanapon!
Az elsõ jól írja. Holnap érkezik a pénzed. Egyébként én 2hét alatt kaptam meg anno.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!