Találatok a következő kifejezésre: Szülés után anyasági támogatást (19 db)

Szülés után anyasági támogatást szeretnék igényelni (otthonról folyamatosan dolgozok a munkabérért), anyukám itt lesz segítenil. A gyermek 1 éves kora után igényelhetek még gyed-et vagy gyes-t?

Van a születés után valamilyen idõkorlát, amin belül igényelni kell?

Legjobb válasz: Gyest a szülés pillanatától igényelhetsz, az alanyi jogon jár. Gyedet pedig az szerint, hogy szülés elõtt dolgoztál-e eleget hozzá. Nincs idõkorlát az igényléshez, csak visszamenõleg nem fizetnek...

Gyest a szülés pillanatától igényelhetsz, az alanyi jogon jár. Gyedet pedig az szerint, hogy szülés elõtt dolgoztál-e eleget hozzá. Nincs idõkorlát az igényléshez, csak visszamenõleg nem fizetnek...
A kérdező hozzászólása: Ez így járható út? Nincs benne szabály ellenes? - több éves folyamatos munkaviszonyomat nem adom fel - szülés után 1 hónap szabadságra megyek (összeszokunk a kicsivel) - megigényelem a gyes-t, de mellette folyamatosan dolgozok tovább (persze csak otthonról napi 8 órában) - a baba 1 éves korában igényelem a gyed-et 2 éves koráig - a baba 2 éves korától 3 éves korig újra gyes-t igényelek
Több dolgot nem értek: -Ha szülés után rögtön gyedre mész, még nem adod fel a munkád (csak 1 éves koráig nem dolgozol) -1 hónap alatt akarsz összeszokni a kicsivel??? Ez egy kicsit kevés idõ... - Minek mész szabadságra, ha otthonról akarsz dolgozni?????? -Ha viszont nem otthonról dolgozol, hogyan fogod szoptatni? És szerintem munka mellett még gyes-t sem kaphatsz szülés után.
A kérdező hozzászólása: Otthonról dolgozva is dolgozni kell, ha az ember nincs szabadságon. Ha szabit veszek ki, nem kell dolgoznom, nem kell felvenni a telefont, nem kell intézkedni... csak a kicsivel foglalkozok. Az elsõ gyermekkel is elég volt 4 hét összeszokás, de vele 1, 5 évet voltam gyed-en és utána álltam újra munkába, azaz 1, 5 évig nem dolgoztam. Ez már rég volt. Ez pedig egy másik helyzet. Dolgoznom kell, mert olyan feladatom van, amibõl ha kilépek, kereshetek másik állást és a projekt biztos bukásra van ítélve. Hálás vagyok a fõnökömnek, mert annyit kért, hogy õ utalja a napi 8 órás fizetést végig, de legalább napi 4 órát próbáljak meg dolgozni, hogy a több éves munkánk (ami az utolsó fázisban van) ne menjen tönkre.
Anyaságit kapsz, viszont se tgyás, se gyed, se gyed nem jár a baba 1 éves koráig, mivel addig választani kell az ellátás és a munkabér között. Ha betölti a pici az 1 évet akkor a bér mellé igényelheted a gyedet majd a gyest.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, így fogom csinálni.

Szülés után járó támogatások közül, az születési támogatás és az anyasági támogatás ugyanaz?

Mindekett?vel találkoztam a szül?klapja honlapon, de nem jövök rá, mert az egyik azt írja, hogy az önkormányzattól kell igényelni 60 napon belül, a másikat pedig a kincstártól 180 napon belül..Valaki legyenszives letakarítani az ügyet, mert nem értem. Köszönöm el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: szia, Én tavaly augusztusban szültem, de az anyasági támogatás volt az egyetlen pénzbeli támogatás mit az állam ad. A kincstárnál kell intézni és kb. 50.000 ft. 1x-i támogatás.

szia, Én tavaly augusztusban szültem, de az anyasági támogatás volt az egyetlen pénzbeli támogatás mit az állam ad. A kincstárnál kell intézni és kb. 50.000 ft. 1x-i támogatás.
Valóban van önkormányzat aki ad születési támogatást.Önkormányzat válogatja megvan határozva hogy mennyi ideje vagy lakosa a helynek.az önkormányzatnál tudsz utána járni.Az egyszeri pedig az 64000ft-ot és a babakötvényt az Államkincstárnál kell intézni.A babakötvényt nem kell kérelmezni, automatikusan intézik a kórház küld értesítést a baba születésérõl az Államkincstárnak és õk intézik.Az egyszerit meg nyomtatványon kell kérni intézheted egyben a családi pótlékkal behúzod a rublikába mindkettõt.Üdv 37hetes kismama
szia van az egyszeri anyasági támogatás, ez úgy tudom 64.000.ft.ez jön az államkincstártól. és van a babakötvény, amikor az önkormányzat is meg az állam is tesz a picinek azt hiszem 50.000-50.000ft-ot.és ezt 18 év elteltével lehet kivenni, addig ti is tehették hozzá.lehet hogy ez a szülési támogatás?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, akkor biztosan ugyanarról volt szó, csak nem jól van megfogalmazva, mert nem értettem mi köze az önkormányzatnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Pontoztam.
Az önkormányzatnál valóban van szülési segély de nem mindegyik kerület adja!A szociális osztály foglalkozik vele!
Születési támogatás Minden anyuka a területileg illetékes önkormányzattól kaphatja ezt az egyszeri önkormányzati támogatást. A baba születése után maximum 60 napon belül lehet – személyesen, vagy meghatalmazott útján – igényelni az Önkormányzatnál. A támogatás összege területileg változó és a pénzt általában 2-3 héten belül küldi meg postával a hivatal. Szükséges iratok: - személyi igazolvány - lakcímkártya - születési anyakönyvi kivonat - az önkormányzat által kiállított igénylõ lap kitöltve
A kettõ különbözõ, érdemes igényelni mindkettõt, hiszen az önkormányzat nem reklámozza ezt. Csepelen pl. 20 ezer, a XI. kerületben 80 ezer forint. Szóval önkormányzat válogatja.
Sziasztok, ha valaki tudja, hogy Gyõrben jár-e az önkormányzat által adható születési támogatás, és ha igen, akkor mennyi, és hol, hogyan kell intézni, az legyen kedves, írja meg! Elõre is köszönöm a segítséget!

Szülés után igényelhető támogatásokhoz (anyasági támogatás, TGyás, családi pótlék) feltétlen kell az anya megjelenése, mondjuk ha személyesen intézzük, vagy elég, ha az apa megy és viszi be a papírokat az illetékes intézménybe?

Legjobb válasz: Anyaságit és a családit postán is lehet intézni. A nyomtatványt kitöltöd és a fénymásolatokkal együtt elküldöd. Apa se kell hozzá. A TGYÁS-t nem tudom. Nekem azt a munkahely intézte.

Anyaságit és a családit postán is lehet intézni. A nyomtatványt kitöltöd és a fénymásolatokkal együtt elküldöd. Apa se kell hozzá. A TGYÁS-t nem tudom. Nekem azt a munkahely intézte.
Elég, ha apa, neked nem kell menned.
Csak megerõsítésként: apa is intézhet mindent, de ahol kell, írd alá a nyomtatványokat természetesen!
Apa is intézkedhet, de a baba születési anyakönyvi kivonata mindenképp kell. Nálunk az önkormányzat családvédelmi osztálya segít kitölteni a papírokat és fel is adja postán. Szerintem ott is érdeklõdhettek, ha nem olyan településen laktok ahol van illetékes intézmény. Gratulálok a babához! :) )


Az egyszeri anyasági támogatáshoz kell egy igazolás a nőgyógyásztól, hogy részt vettem a kötelező vizsgálatokon. Ezt mikor lehet elkérni tőle? Szülés után még a kórházban?

Máshoz is kell még ez az igazolás?

Legjobb válasz: Elvileg szülés után a kórházban. Nekem akkor adta oda, a varratszedés után (szülés után 3 nappal). Máshoz nekem nem kellett, csak az anyaságihoz. A Tgyás-hoz is vittem azért magammal, (2 pldányban adta a doki), de ott nem kérték.

Elvileg szülés után a kórházban. Nekem akkor adta oda, a varratszedés után (szülés után 3 nappal). Máshoz nekem nem kellett, csak az anyaságihoz. A Tgyás-hoz is vittem azért magammal, (2 pldányban adta a doki), de ott nem kérték.
Nekem anno a védõnõ hozta a szülés utána elsõ látogatásakor. Az igazolás helyett a kiskönyv is jó, ha hozzájárulsz, hogy másolatot készítsenek róla.
Én már elõbb elkértem, ha megvan a könyvedben a 4 pecsét, kiadják.
Nekem szülés után a kórházban kérdezés nélkül adtak igazolást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Az anyasági támogatást a terhesség végén vagy szülés után kell intézni? És az egyszeri ugye?

Legjobb válasz: Szia. Mi pont a héten intéztük. Szülés után tudod intézni, mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat és a baba taj száma. (a taj kártya szülés után kb 2 héttel jön postán). És azt mondták, igénylést követõen kb 2 héttel utalják, egyszeri támogatás.

Szia. Mi pont a héten intéztük. Szülés után tudod intézni, mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat és a baba taj száma. (a taj kártya szülés után kb 2 héttel jön postán). És azt mondták, igénylést követõen kb 2 héttel utalják, egyszeri támogatás.
Szia! Egyszeri igen. 64125 Ft. Szülés után tudjátok intézni mert a pici anyakönyvi kivonata is kell hozzá. de hamar kiküldik. Én a postára adástól számítva 2 hétre kézhez kaptam a családival együtt.
Szia! Szülés után 180 napon belül kell benyújtani rá az igényt, és Magyar Államkincstárnál kell igényelni. Ezen az oldalon több infót is megtudhatsz róla: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135

Mi az ami biztosan jár támogatás a szülés után és mi az aminek érdemes utána járni? Mennyi most az anyasági?

Mert mondták egy páran, hogy van olyan amiről lehet nem is tudunk?

Legjobb válasz: Alanyi jogon, ha 4x részt vettél terhesgondozáson: anyasági támogatás 64.125 Ft Alanyi jogon: családi pótlék. Terhességi gyermekágyi segély csak bizonyos idõtartamú munkaviszony után. Ha ezt nem éred el, akkor gyes-sel indul a történet. És van a családi adókedvezmény. http://www.nemcsakbaba.hu/index.php/kismamaknak/227-csaladta..

Alanyi jogon, ha 4x részt vettél terhesgondozáson: anyasági támogatás 64.125 Ft Alanyi jogon: családi pótlék. Terhességi gyermekágyi segély csak bizonyos idõtartamú munkaviszony után. Ha ezt nem éred el, akkor gyes-sel indul a történet. És van a családi adókedvezmény. http://www.nemcsakbaba.hu/index.php/kismamaknak/227-csaladta..
Az elsõ jól leírta, ennyivel kiegészíteném: - A családi adókedvezmény a terhesség 91. napjától vehetõ igénybe, az apa is igényelheti. Havi + 10000, - - Az önkormányzat is adhat születési támogatást, ami több 10000, - is lehet, errõl én még csak most olvastam, de nekünk úgysem járt volna, ha a vagyoni helyzethez kötik.... -Az apának a szülés után jár pótszabadság. Pár hasznos link: http://feherlo.com/index.php/doula/89-csaladtamogatasok-2013 http://www.nemcsakbaba.hu/index.php/kismamaknak/227-csaladta.. http://www.femina.hu/gyerek/tizezreket_ero_tamogatasok_kisma..

Anyasági támogatást csak egyszer kapok szülés után?

Legjobb válasz: Igen, az anyasági támogatás egyszeri...

Igen, az anyasági támogatás egyszeri...
igen, egyszer, azt is akkor csak, ha igazolni tudod, hogy rendszeresen jártál terhesgondozásra
Dehogyis, hetente hozzád vágnak 100 ezret, amellett, hogy 2 évig még fizetjük is a béred.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Elsõnek üzenem, szüljön õ is és tudja meg mi vár rá; és most nem csak a szépre és jóra gondolok! (papírmunka, ügyintézés, fizikai és lelki fájdalom, anyagiak stb...)

A Thgy-t és az egyszeri anyasági támogatást szülés után mennyi időre kapjuk meg?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy hallottam elhúzódhat akár 1,5 hónapig is a Tgyás folyósítása, az anyasági segély hamarabb megérkezik. Magam is az elmúlt héten igényeltem õket, de nem is remélem augusztusnál hamarabb az érkezését.

Szia! Én úgy hallottam elhúzódhat akár 1, 5 hónapig is a Tgyás folyósítása, az anyasági segély hamarabb megérkezik. Magam is az elmúlt héten igényeltem õket, de nem is remélem augusztusnál hamarabb az érkezését.

Az egyszeri anyasági támogatást és a gyes-t szülés előtt vagy után kell igényelni?

És hol?

Legjobb válasz: Szülés után! A területileg illetékes MÁK-nál. A honlapjukon megtalálod a nyomtarványokat hozzá, és a kitöltési útmutatót hozzá. 3 hónapos kisfiú anyukája

Szülés után! A területileg illetékes MÁK-nál. A honlapjukon megtalálod a nyomtarványokat hozzá, és a kitöltési útmutatót hozzá. 3 hónapos kisfiú anyukája
És igen, kérheted átutalással, úgy elöbb megkapod.
A kérdező hozzászólása: Ja és ezeket lehet kérni átutalással?
A kérdező hozzászólása: mind a kettõt?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
minden támogatást csak szülés után tudsz igényelni, mert kell a baba taj-száma. a nyomtatványoket érdemes elõre beszerezni.
Szia! Az anyasági támogatást szülés után. Ha nem voltál biztosított, lehet hogy csak szülés után, de ha az voltál, akkor a szülési szabit(TGYÁS) már megkezdheted 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt, a munkáltatóhoz kell vinni egy orvosi igazolást, hogy mkor fogsz szülni, és õk intézik. 168 napig jár, utána a GYED. 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: biztosított voltam, csak tavaly annyira szemét módom jelentettek be, hogy még jobban megéri gyes-t egényelni. 4órára voltam 35ezer forinta:((((((

Mennyi most Szlovakiaban az anyasagi tamogatas havi osszege es mennyi idejig jar? Valamint milyen egyeb tamogatasok jarnak vagy igenyelhetok a szules utan es hol kell ezeknek utana jarni?

A parommal Kassan elunk es sajnos a szlovak nyelv meg nem megy olyan jol, magyarul viszont semmit nem talaltam ezekrol. Nagyon megkoszonnem a segitsegeteket, mert teljesen tudatlan vagyok ezekkel kapcsolatban...

Legjobb válasz: Huuuu nagyon szepen koszonom a reszletes leirast. Igen van allando lakhelyem Szlovakiaban ( Kassa ) es itt is dolgozom mar egy eve szoval a 270 nap az megvan. Ja, es elso baba, most vagyok a 27 hetben. Te a Dunaszerdahelyi jarasbol pontosan honnan vagy?

A kérdező hozzászólása: Huuuu nagyon szepen koszonom a reszletes leirast. Igen van allando lakhelyem Szlovakiaban ( Kassa ) es itt is dolgozom mar egy eve szoval a 270 nap az megvan. Ja, es elso baba, most vagyok a 27 hetben. Te a Dunaszerdahelyi jarasbol pontosan honnan vagy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!