Találatok a következő kifejezésre: Szülés után a (3019 db)

Tobb gyerekes anyukak: 2. ill tobbedik szules utan a menzesztek hasonlo kepp jott meg, mint az 1. baba utan?

Szoptatni tudtatok?

Legjobb válasz: Az elsõ három szülésem után rendesen megjött pár hét múlva,mivel tápszeresek voltak.Most viszot a 4.szülésem után még nem jött meg 15,5 hónapja.Rengeteg tejem van s közbe anyatejleadó is vagyok.Jövõhéten megyek orvoshoz,akkor okosabb leszek.

Az elsõ három szülésem után rendesen megjött pár hét múlva, mivel tápszeresek voltak.Most viszot a 4.szülésem után még nem jött meg 15, 5 hónapja.Rengeteg tejem van s közbe anyatejleadó is vagyok.Jövõhéten megyek orvoshoz, akkor okosabb leszek.
Az elsõ szülés után 10 hónapos korban jött meg, a második után 8 hónaposan, a harmadik után 4, a negyedik után pedig 2 hónapos korban. :-( (Mindegyiket ugyanúgy szoptattam, és közben fejtem is, mégis egyre hamarabb megjött...)
Nekem is hasonló volt mint nálad. Több dolog is volt, ami miatt elválasztottam a lányomat (10 hósan), de ez is benne volt, hogy kistesót akartunk. Az utolsó szoptatáshoz képest 2 hónap múlva jött meg elõször, aztán megjött még egyszer (35.napra), aztán terhes lettem. Most 5 hós a pici, még nem jött meg. Lehet, hogy megint úgy lesz, mint az elsõ babánál.
1. szülés után 3 hónapra, 2. és a 3. szülés után 6 hónapra jött meg elõször. Szoptattam mindegyiket, a nagyokkal a szoptatás alatt Continuint szedtem (akkor csak ez létezett). Most a 4. szülés után 22, 5 hónapra jöt meg.. Most Azaliát szedtem a szoptatás alatt. Az elsõ szülés nekem áldás volt a mensivel kapcsolatban, mert megszüntette a havonta jelentkezõ iszonyatos görcseimet. Mindegyiknél az elsõ vérzés után visszaállt a normál cikluis (persze gondolom, a fog. gátló ebben segített). Nem lett erõsebb egyik szülés után sem, sõt, most csupán 3 napig tart. Ja!Régen soha nem éreztem a peteérést, most a 4. szülés után minden hónapban :)
1. baba: 6 hónapos koráig csak anyatejes volt, 11 hónapos koráig szopizott - 2 hónapos volt, mikor elõször megjött, és egybõl vissza is állt a 28 napos ciklusom 2. baba szintén 6 hónapig csak anyatejes volt, 10 hónapos koráig szopizott - 15 hónapos volt, mikor elõször megjött, most 2 éves, de még mindig nem állt vissza a ciklusom, valamikor 21 napra, van mikor 35 napra jön meg. A doki szerint a szoptatás teljes abbahagyásától 1 éven belül kell megjönnie, és az abbahagyástól számított 2 év alatt kell rendezõdnie. Elõtte nem ad gyógyszert emiatt. (4 dokinál voltam már :-( )
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek nagyon szepen koszonom a valaszt! Kivancsi leszek, nalam majd most hogy lesz. Erdekes, hogy mennyire valtozo ez is mindannyiunknal. 4. valaszolo, ha a kesobbiekben terveznetek meg 1 babat, akkor pontossan tudnad, mikor kell cselekedni, de ez forditva is igaz ;) 5. valaszolo, nagyon sokat segitettel. Nekem a dokim csak folyton azt hajtogatta, hogy addig amig szoptatok teljessen normalis, hogy ne jojjon meg, oruljek neki. Neked valojaban addig peteeresed sem volt, ha minden igaz mig nem jott meg. S ha meg 1 babat szerettetek volna, akkor...? Mit mondtak a dokik? Teherbe eshettel volna ezalatt az ido alatt?
5. vagyok Teherbe lehet attól esni, hogy szabálytalan a ciklusom. Legalábbis szerintük. Nekem eddig nem sikerült. Nem görcsölök rá a babára, úgy vagyunk vele, ha lesz, akkor örömmel fogadjuk. Az elsõnél után is így volt. De ott sem lettem terhes a szoptatás teljes abbahagyásáig, hiába jött meg rendesen közben. 11 hónapos koráig szoptattam, 13 hónapos volt, mikor terhes lettem. Most már 2 éves a 2. lányom, de baba még nincs. Én visszajöttem közben dolgozni. Nem vagyunk ezerrel rajta a baba témán, csak nem védekezünk. Tehát nem tartjuk, hogy ovuláció, hõmérõzés stb. Szerintem amíg nem lesz normális a ciklusom, nem is lesz baba. Csak így elég idegesítõ, mikor késik, és negatív a teszt, elmegyek dokihoz, az meg közli, hogy normális, hogy késik, majd beáll a ciklusom.
A kérdező hozzászólása: Nekem terhesseg elott csak addig volt rendszeres a menzeszem, mig tablettat szedtem. Se elotte, se utanna :( Kozos megegyezesre abbahagytam a tabletta szedeset, hogy tisztuljon a szervezetem, igy 1 evig volt meg menzeszem. Kb 1, 5 havonta ha megjott, neha akkor is csak 3 napra vagy csak 3 csopp formajaban. Nagyon duhito volt. De ennek ellenere nagyon konnyen terhes lettem, mert amikor teljesen abbahagytuk a vedekezest, 1, 5 honapjara ra, terhes lettem. De nalunk ez csaladi lehet, mert anyumnak is, es tesvereimnel is hamar osszejott a baba. Bar nekik normalis ciklusaik vannak, ill. volt. 2. terhessegem elott, kb 2, 5 honapig volt olyan idoszak, amikor megjott a menzeszem. Ezalatt kb 4x, de nem mindig vereztem rendesen. Egy ismerosomnel viszont komoly gondokat okoz a rendszertelen menzesz. Terhessege elott a doki a vitaminokon tul mar vmilyen tablettakat is kiakart neki irni, de attol kb 90%-ban ikerterhessege lett volna. Igy azt nem szedte be. Szerencsere nemsokkal ra terhes lett. De sajnos, lassan 1 eve raalltak a kisteso projektra, de meg mindig semmi :( Ami engem duhitett, hogy amig 1x is szoptattam, addig nem jott meg, igy addig nem lehettem terhes. Ennek ellenere, paran azt szajkoztak, hogy igenis osszejohetne a baba, mert az 1. menzesz elott mar van peteeres. De inkabb nem is kommentalom. Kis korkulonbseggel akartunk kistesot, de meg igy sem lesz koztuk csak kicsivel tobb, mint 2 ev. Szerencsere nekunk osszejott. Remelem nalatok is mielobb baba lesz ;)

Valakinek volt hasonló problémája szülés után? Első szülésem után a hüvelynél lett valami kis kinövés. A második szülésem után ez nagyobb lett, és már zavar hogy ott van.

OLyan mint egy kis hosszúkás húsdarabka ami kilóg a hüvelyb?l.

Legjobb válasz: Ha varrtak szülés után nagyon valószínû, hogy az enyhén szólva nem szép varrás következménye az a bizonyos kis kinövés. Ha vágás nélkül szültél, egész más a helyzet. Egy kis plasztikával remélhetõleg eltüntethetõ a kellemetlen látvány.

Ha varrtak szülés után nagyon valószínû, hogy az enyhén szólva nem szép varrás következménye az a bizonyos kis kinövés. Ha vágás nélkül szültél, egész más a helyzet. Egy kis plasztikával remélhetõleg eltüntethetõ a kellemetlen látvány.
A hüvely bemeneténél (környékén) sokszor fordul elõ ilyen terhesség/szülés után, sõt, nem csak egy, de több apróbb-nagyobb kinövés is. Ha problémát okoz, el lehet távolítani. Nyugodtan kérdezz rá a nõgyógyászodnál. De úgy tudom, ez esztétikai / plasztikai mûtét, ezért drága. Viszont ha nem okoz vérzést, gondot, stb. ne hagyd, hogy zavarjon, gyakori, csak senki nem mer róla beszélni. :o)
Szia. Latom eleg reg volt itt bejegyzes de megbirnad irni hogy mi lett a kinovessel? Sajnos nekem is van ugyan ilyen es tobb is. 12 hetes terhes vagyok 3.babat varom. Doki latta de azt mondta hogy semmiseg... kicsit megvagyok ilyedve .
A kérdező hozzászólása: Nem kérdeztem rá a dokira, még ott van!Nincs bátorságom plasztikához!

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Ha az első szülés után a szoptatás végéig nem jött meg (kb. egy évig), erre számíthatok a második szülés után is?

Kérem csak olyan írjon, akinek van saját tapasztalata e téren!

Legjobb válasz: Az elsõ gyereknél 4 hétig tartott a gyerekágyi folyás és a szülés után 9 hónappal jött meg elõször, pedig akkor még szopizott a lányom. A következõ szülés után a gyerekágyi f. alig 3 hétig tartott, de onnantól kezdve minden hónapban kb. 25 napra rendesen megjött. Pedig akkor is szoptattam (ráadásul akkor két gyereket is). Úgyhogy nálam nem volt köze a menstruációnak a szoptatáshoz.

Az elsõ gyereknél 4 hétig tartott a gyerekágyi folyás és a szülés után 9 hónappal jött meg elõször, pedig akkor még szopizott a lányom. A következõ szülés után a gyerekágyi f. alig 3 hétig tartott, de onnantól kezdve minden hónapban kb. 25 napra rendesen megjött. Pedig akkor is szoptattam (ráadásul akkor két gyereket is). Úgyhogy nálam nem volt köze a menstruációnak a szoptatáshoz.
Nekem mindkét gyermekemnél a szülés utáni hatodik héten jött meg elõször. Szerintem van rá esély, hogy megint úgy legyen, mint az elsõ gyermekednél.
Második vagyok, az elsõ babámat 4 hónapig, a másodikat 1, 5 évig tudtam szoptatni, tehát nálam nem függött össze a szoptatással.
Elsõ gyerek 9. hónap, második 5. hónap....mindkettõt javában szoptattam akkor.

Szülés után a hasunknak mennyi idö kell, hogy visszamenjen?

Ahogy jött ugy megy? Kell majd 9 honap neki,hogy teljesen visszaálljon minden a régibe?

Legjobb válasz: A has kb. 3-4 hónap alatt húzódik vissza, van, akinek hamarabb, s van akinek sokkal késõbb... Szülés után mindenesetre egy ideig furi érzés lesz, meg látvány is, de kárpótolni fog a kisbabád ezért. Én szülés után szoktam hordani szorító bugyit, s ez is segít a hasfalnak. Jó babavárást, és gyors szülést kívánok:

A has kb. 3-4 hónap alatt húzódik vissza, van, akinek hamarabb, s van akinek sokkal késõbb... Szülés után mindenesetre egy ideig furi érzés lesz, meg látvány is, de kárpótolni fog a kisbabád ezért. Én szülés után szoktam hordani szorító bugyit, s ez is segít a hasfalnak. Jó babavárást, és gyors szülést kívánok:
nekem 2 hét alatt eredeti lett, de valószínû ez a sportnak köszönhetõ. Érdemes szülés után egyébként a hasszorító mellett picit elkezdeni tornáztatni a hasfalat, hogy erõsödjön meg a kinyúlt izom. persze csak fokozatosan és mértékkel.
A kérdező hozzászólása: ÉN IS VETTEM HASLESZORITOT, REMÉLEM SEGIT MAJD, KÖSZÖNÖM A VÁLASZODAT.
Sza. Attól is függ, hogy mennyit hízol.Az én hasam még messze van a régitöl.3 hónapja szültem, de 30kg plussz volt rajtam.Még van 10 kg.

Szeretkeztetek párotokkal szülés után a 6. hét előtt? Mikor? Milyen veszélyei vannak ennek? Milyen volt?

Legjobb válasz: Én nem tudom miért nem lehet betartani a 6 hetet. Még egy abortusz után sem tudnak parancsolni némelyk maguknak, nemhogy egy szülés után, ahol azért rendesen regenerálódni kell. Én nõ vagyok, de ez egyszerûen nem fér a fejembe. Tudom nem én dolgom, és nem rám vonatkozik, de ennyire fehérmájúak nem lehettek. Aztán utána meg megy a kamllázás, miért nyaltam be ezt-azt amazt, vagy ha nem is nyalsz be semmit, legalább védénd az addig 20 xorosára kitágult méhedet. Ami 1 év alatt húzódik vissza. Sorry de ezt nem tudom megérteni. Anyám a szülés után 3 hétig jó formán ülni sem tudott, nem hogy szexelni. Eü-s

Én nem tudom miért nem lehet betartani a 6 hetet. Még egy abortusz után sem tudnak parancsolni némelyk maguknak, nemhogy egy szülés után, ahol azért rendesen regenerálódni kell. Én nõ vagyok, de ez egyszerûen nem fér a fejembe. Tudom nem én dolgom, és nem rám vonatkozik, de ennyire fehérmájúak nem lehettek. Aztán utána meg megy a kamllázás, miért nyaltam be ezt-azt amazt, vagy ha nem is nyalsz be semmit, legalább védénd az addig 20 xorosára kitágult méhedet. Ami 1 év alatt húzódik vissza. Sorry de ezt nem tudom megérteni. Anyám a szülés után 3 hétig jó formán ülni sem tudott, nem hogy szexelni. Eü-s
Mi nem, csak más módon kényeztettük egymást, de azt mondják többen is, hogy nem várták ki a 6 hetet, és kicsit óvatosan együtt voltak...Én nem mertem bevállalni, a 7. héten voltunk elõször együtt.
10 napig véreztem és pont 2 hétre a szülés után volt az elsõ aktus és rettentõ jó volt. Hüvelyi szülés volt
Én még nem szültem, egy darabig nem is fogok... Gondolom valaki gyorsabban regenerálódik, valaki 6 hét után sem képes rá. Anyámék sem várták ki a 6 hetet, semmi baja nem lett.
Második vagyok. Nekem azt mondta doki szülés után és missed ab után is, hogy ha nem vérzek és nem fáj akkor nyugodtan lehet.

Császáros anyukák! Ti mennyi időt vártatok szülés után a szexel?

Csak azért kérdem, mert nekem 6-8 hetet mondtak.De kíváncsi lennék, hogy nektek mennyi volt a tényleges id? amikor már azt mondhattátok, hogy élveztétek a szexet?Félreértés ne essen csak a esetleges fájdalomra vagy egyéb kellemetlen dolgokra gondolok!

Legjobb válasz: Nekünk az 5. héten szabad utat adtak, ekkor rögtön össze is bújtunk (30 nappal szülés után), és nagyon szuper is volt. Nem fájt, nagyon jó volt.

Nekünk az 5. héten szabad utat adtak, ekkor rögtön össze is bújtunk (30 nappal szülés után), és nagyon szuper is volt. Nem fájt, nagyon jó volt.
szintén 5 hét után, addig véreztem.
6 hét után próbálkoztunk, de nagyon fájt a hegem. Viszont 8 hét után már jó volt.
7.héten volt kontroll és utána(nagyon fájtam belül:((()
7. héten bújtunk össze, jó volt csak nyilallt a hegem.Utána vártunk még egy hetet akkor már nem voltak gondok ha nem voltunk hevesek :)
7.hétig véreztem, 10.héttõl éreztem jól magam és akkor .. :)
Úgy emlékszem 2 nappal a 6 hetes kontroll elõtt bevállaltuk a dolgot :)
7. héten. A hegem nem fájt, de a behatolás igen. Az elsõ néhány alkalom fájt, aztán szép lassan elmúlt. Mégiscsak a felvágott méhem döfködte.

Mennyi idő kell szülés után a szervezetnek, hogy felkészüljön az újabb terhességre?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvosom, hogy fél évet várjunk a szülés után. Aztán hozzátette, hogy nem lenne katasztrófa, ha elõbb jönne, de minimum fél év az optimális. Spontán hüvelyi szülésem volt.

Nekem azt mondta az orvosom, hogy fél évet várjunk a szülés után. Aztán hozzátette, hogy nem lenne katasztrófa, ha elõbb jönne, de minimum fél év az optimális. Spontán hüvelyi szülésem volt.
Simán, hüvelyi úton szültem, a dokim azt mondta fél-háromnegyed évet várjunk és jöhet a tesó.
1 évet nem árt várni, hogy regenerálódjon a szervezet.
Császárnál 2x9 hónap, de inkább a 2 év.
Én is megkérdeztem a dokit, fél évet mondott, annál jobb már úgysem lesz, azt mondta.

Kinek mikor jött meg szülés után a menstruációja? 10 hetes szültem, 7 hete nem szoptatok, természetes szülés volt.

Úgy fájt mint a terhesség el?tt, vagy változott?

Legjobb válasz: Nekem 6 hét után volt egy apró vérzés és utána csak 4 hónap múlva jött meg rendesen és azóta is rendszeres. Sajnos ugyanúgy fájt :( Sokan mondták, hogy megváltozik majd, nálam nem jött be.

Nekem 6 hét után volt egy apró vérzés és utána csak 4 hónap múlva jött meg rendesen és azóta is rendszeres. Sajnos ugyanúgy fájt :( Sokan mondták, hogy megváltozik majd, nálam nem jött be.
3 hónapos volt a kislányom, mikor elõször megjött. Nekem sokkal gyengébb, mint elõtte volt-nincsenek görcsök, nem fáj a fejem sem, stb.
Nekem is 3 hónap múlva jött meg elõször, s utána rendszeresen havonta. Görcsölni sosem görcsöltem, viszont a bõ vérzés a szülés után is megmaradt.
3 hós volt a babám, amikor megjött, pedig kizárólag szoptattam és most is szoptatok :( Nekem ugyanúgy fájt és valami irgalmatlan mennyiségû vér távozott belõlem.

Szülés után a 6 hetes control a szülés után 6 hétre van, vagy amikor haza engedtek utánna 6 hét?

Legjobb válasz: A szülés dátumához képest hat hét. De ha picit hamarabb mész vagy akár egy kicsit késõbb annak nincs különösebb jelentõsége.

A szülés dátumához képest hat hét. De ha picit hamarabb mész vagy akár egy kicsit késõbb annak nincs különösebb jelentõsége.
Szüléstõl számított 6 hét. Én pont azon a napon voltam, mikor a baba 6 hetes volt, barátnõm 3 héttel késõbb, semmi jelentõsége.
6 hét, plusz mínusz egy két nap belefér.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!