Találatok a következő kifejezésre: Szülés után Mami (14 db)

Nyákdugó eltávozása után mennyi idővel számíthatok a babámra? 39 hetes mami. Ja és a dokinak mikor kell fizetni? Szülés után vagy haza jövetelkor?

Legjobb válasz: A dokinak én a varrat szedéskor fizettem. de ha nincs fogadott dokid akkor szülés után akinél szültél. Nyákdugó távozása után bármikor, lehet egy fél nap akár egy hét is. Nagyon változó.

A dokinak én a varrat szedéskor fizettem. de ha nincs fogadott dokid akkor szülés után akinél szültél. Nyákdugó távozása után bármikor, lehet egy fél nap akár egy hét is. Nagyon változó.
Nekem 4 nappal a nyákdugó után született meg a babám. De ez változó, valaki egybõl megy szülni, valaki csak két hét múlva. Mivel már benne vagy "a korban" a 39 heteddel, valószínû, pár napon belül láthatod a babádat :) Én varratszedés után, mikor a zárójelentésemet adta át a doki, akkor adtam neki a borítékot. Üdv

A debreceni Klinikán végig együtt van a baba a mamával? Nem viszik el szülés után?

Legjobb válasz: Szülés után egy 5 percre viszik el a szomszéd helységbe,megfürdetni ,lemérni stb..aztán 2 óra az õrzõben de ott is veled lehet .Ezután pedig végig.

Szülés után egy 5 percre viszik el a szomszéd helységbe, megfürdetni , lemérni stb..aztán 2 óra az õrzõben de ott is veled lehet .Ezután pedig végig.
Nekem este 10kor született a kisfiam, aztán fürdették stb. és utána aznap éjszakára elvitték.Felajánlották én meg mondtam, hogy igen szeretném.Mondjuk én ahol vajúdtam, ott szültem és ott volt a megfigyelés is és csak másnap vittek le, mert vártunk egy szobára.
igen ott lesz veled míg le nem visznek osztályra. 1 hete szültem itt, nagyon friss az élmény 1 hetes kissrác anyukája :)
A kérdező hozzászólása: Akkor tkp mennyi idõre, és mikor viszik el?
Amíg rendbe teszik, illetve szülés után kérheted hogy vigyék el miután letelt a megfigyelési idõ , hogy tudj pihenni.De ezt le is írták.

Milyen a szülészet a Váci Jávorszky Ödön Kórházban? Szülés után milyen lehetőségek vannak a baba és a mama elhelyezésére? Milyen a személyzet?

Legjobb válasz: A szülészet jó, de külön szoba nincs a mamák és a babák elhelyezésére, csak közös szobák. A személyzet? Hát... Vannak normális emberkék, meg amolyan ráhagyósak is. De olyan is van, akitõl akár meg is halhatnál, mert feléd sem néz. De szerintem ez mindenhol így van.

A szülészet jó, de külön szoba nincs a mamák és a babák elhelyezésére, csak közös szobák. A személyzet? Hát... Vannak normális emberkék, meg amolyan ráhagyósak is. De olyan is van, akitõl akár meg is halhatnál, mert feléd sem néz. De szerintem ez mindenhol így van.
Ez a kérdés engem is érdekel. Van rooming-in szoba is? Mert amúgy én is jókat hallottam a szülészetrõl, meg a dokikról.


Szülés után mennyi idõvel engedik haza babát és mamát?

Tudom minden eset más, de érdekel, kinek mi a tapasztalata, mi az amitõl több, mi az amitõl kevesebb idõ, és ez mennyi?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést inkább a Gyerekvállalás, nevelés témakörbe ird! Azon belül is a Szüléshez. Ott hiztos több választ kapsz!

Ezt a kérdést inkább a Gyerekvállalás, nevelés témakörbe ird! Azon belül is a Szüléshez. Ott hiztos több választ kapsz!
Engem például már 6 nappal a szülés után hazaengedtek mert én is jól voltam és a baba is :)

Győri kórházban hogy zajlik a baba ellátása a szülés után? Mennyire hagyják a kontaktot baba és mama között? Mennyi időt kell különtölteni a babától?

Legjobb válasz: megszületik,ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán,akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)

megszületik, ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán, akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratulálok a babához! :)
Meg tudom erõsíteni. Én is ott szültem fél éve. Amúgy ha nem mész a csecsemõs nõvérek után egyáltalán nem segítenek semmit. A szülõszobán maximális tisztelet a dolgozóknak!
az elõttem hozzászólóval maximálisan egyetértek. 36+3km Te mikorra várod a babádat?
Úgy van, ahogy az elsõ mondja. De aki este szül, annál elõfordulhat, hogy elviszik elsõ éjjelre a babát, hogy tudjon pihenni az anyuka. Persze kérheted, hogy ne vigyék, velem ott maradt. Egyébként csak fürdetéskor és vizsgálatokkor nincs veled. Sztem ez tök jó. :)
A kérdező hozzászólása: Jujj, hát nekem még van idõm, még csak 17 hetes vagyok! Csak próbálok minél több infót begyûjteni mire oda kerül a sor. :) Köszönöm a válaszokat!
Egy hete szültem, baba végig Veled van, csak a vizsgálatok alatt és fürdetésre viszik el, no meg amíg esetleg varrnak szülés után Téged a megfigyelõben. Kontakt amúgy nonstop. Csecsemõsök többsége baromi paraszt, mosolytalan bunkó, kettõ normálisat láttam a 4 nap alatt. Dokik, szülésznõk tökéletesek!

Aki baba-mama szobában volt a szülés után az nem bánta meg?

Nem volt nagyon fárasztó? Lehet, hogy ezt szeretném én is, de itt nálunk mindent ráhagynak az anyukára. Ami amúgy nagyon szép és jó, hogy ott van a baba, de lehet ezt bírni esetleg sok órás vajúdás és szülés után azonnal? Hogy voltatok ezzel? 14hkm

Legjobb válasz: én is babás-mamás klinikán szültem, most is ott fogok novemberben, de csak e-miatt mert hogy velem lehet a kisfiam majd. (DEOEC) a kislányommal nagyon rossz volt, mert sokat sírt, nem tudott szopizkázni idegesek voltunk emiatt tudatlan voltam elsõ baba volt, pelenkázni is elsõre a szobatársam csinálta,én semmit sem aludtam szinte mert fejtem 2 óránként õt keltettem hogy egyen, akkor mire elaludtunk volna addigra 2 frissen szülõ kismama is került a szobába azoknak üvöltött a babája szó szerint, az anyuka elterült az ágyon ömlött a vér belõle a baba meg a kocsiban bömbölt, már odamentem hozzá és simogattam a babát csak hallgasson már el mert felkeltette volna a többi "lakót " is.. szóval rossz élmény volt, remélem most máshogy lesz bár most fogom tudni mi hogy mûködik, egyedül a szoptatás lesz újdonság..

én is babás-mamás klinikán szültem, most is ott fogok novemberben, de csak e-miatt mert hogy velem lehet a kisfiam majd. (DEOEC) a kislányommal nagyon rossz volt, mert sokat sírt, nem tudott szopizkázni idegesek voltunk emiatt tudatlan voltam elsõ baba volt, pelenkázni is elsõre a szobatársam csinálta, én semmit sem aludtam szinte mert fejtem 2 óránként õt keltettem hogy egyen, akkor mire elaludtunk volna addigra 2 frissen szülõ kismama is került a szobába azoknak üvöltött a babája szó szerint, az anyuka elterült az ágyon ömlött a vér belõle a baba meg a kocsiban bömbölt, már odamentem hozzá és simogattam a babát csak hallgasson már el mert felkeltette volna a többi "lakót " is.. szóval rossz élmény volt, remélem most máshogy lesz bár most fogom tudni mi hogy mûködik, egyedül a szoptatás lesz újdonság..
Na, akkor csatlakozom kedves 2.! Az enyém nem aludt-evett-aludt- hanem evett, majd bömbölt. Aludni alig, keveset. Amúgy a rooming in rendszerben elsõ éjjelre be lehet adni a babát, (meg utána is, "vészhelyzetekben" -nem alszik, te se tudsz tõle- csak úgy szólok, tudjatok róla :)
ezt jó hallani, hogy nem vagyok egyedül!! az enyém is végig ordította azt a pár napot.és elég csúnyán néztek rám a szobatársak, ha az õ babájukat is felkeltettük.szóval én nagyon kimerülten és stresszesen jöttem haza a kórházból..
húú! hát szerintem ez az a kérdés, ami biztos vitát fog kiváltani, mert ha lemerem írni, hogy: igenis fárasztó volt, akkor én vagyok a világ legrosszabb anyukája..!a babák egyfolytában felébresztették egymást a babák, nem tudtunk pihenni. elvileg betolhattuk volna az õrzõbe néha, de a nõvérek nem igazán szerették ha ezt tettem. ugyhogy 5napig szinte kisem mozdultam a szobából. ráadásul császáros voltam, ezért még nehezebb volt. én az elsõ babámmal nem voltam babás szobába-és nem volt olyan szörnyû mint ahogy gondolják.sokat volt ott velünk, és éjszaka is kihozták ha éhes volt.
én sem lepõdtem meg, hogy lepontoztak! egyébként egyre többen merik felvállalni az ismerõsi körömbe, hogy:tényleg nem tudták kiélvezni a babás szobát, nehéz volt, stb!
Gondoltam , le leszünk pontozva, pedig vagyunk páran akik szerettünk volna pihenni pl. egy 17 órás vajúdás+szülés után....:S Régen, a mikor még nem volt rooming in, igen, ami babakorunkban is pl...azt lelkileg megsínylettük? Kevésbé kötõdünk az anyánkhoz? Na, nem hiszem:)
már én sem baba-barát kórháznak hívom, hanem "nõvér barátnak" Mert már tényleg nem sok dolguk maradt a csecsemõkkel..! tisztelet a kivételnek!!!!
9 hónapig arra vár az ember, had foghassa, ölelje, nézegesse, csodálja a gyermekét, meg sem fordúl a fejében, hogy vajúdás után leadja a babát, akkora öröm hogy ott a baba mellette! Nem volt fárasztó, hisz evett ivott aludt a baba.
Ez a segítség dolog egy zsákmacska. 2x szültem, elsõ szülésemnél volt h körbeálltuk az egyik "gyakorlott" anyukát, h hogy pelenkáz. 2. szülésemnél meg a szobatársam úgy kipakolt mindenhova, h szinte semmit nem tudtam hova tenni, nem is beszélgettünk sokat, meg a többiekkel is csak felületesen....Higgyétek el, ettõl a 3 -4 naptól nem lesztek elõrébb.....Kialvatlanok, feszültek...azok esetleg. Akinek persze az az ideális, hogy szülés után rögtön maga mellett tudja a babát és percre se engedi ki a keze közül, csak vizitekre, fürdetésekre.... Hát oké. De akkor is állítom, h még mindig azok vannak többségben, akiknek jólesik, vagy esne a pihenés. (Ld. császáros szülés, elhúzodó vajúdás)
A kérdező hozzászólása: Tatabányán fogok.
Senki nem mondja hogy kényelmes , sõt maga az anyaság sem errõl szól elsõsorban.Azonban a babádnak rád van szüksége, még ha ez számodra kellemetlen is.De Te akartad Õt akkor vállad az ezzel járó kényelmetlenséget is. Én is roomingos szobába voltam és nem mondom hogy evett aludt a babám, sokat sírt bizony , én fejtem és fejtem és vigasztaltam , nem sokat pihentem ergo ki is készültem.Akkor elvitték pár órára, összeszedtem magam és folyattam.Ha segítség kell akkor kapsz , egyébként meg old meg mert ez a dolgod. Én bizony lesajnálom azokat az anyukákat akik inkább külön pihennek miközben a gyermeküket cukros vízzel itatják vagy ép ordítani hagyják.
Te nagy tévedésben vagy 60%os! :) Nincs olyan rendszer Mo-on, hogy a mamát aludni, pihenni hagyják 2-3 napig és a nõvérkék foglalkoznak a babával szinte non-stop! Még a drága vip szoba sem ezt jelenti! Csak a rooming in-nel (tehát hogy a baba mindig ott van) annyi a gond, hogy talán kicsit sokat is van ott.. tehát ha pihenni akarna a mama mert már 5 órája sír a baba és nem tud mit kezdeni vele, sok esetben szúrós szemmel néznek rá a csecsemõsök, ha beviszi. Pedig 2 óra alvás is csodákra képes.....:)
kedves 60%-os! ezekszerint neked is jól jött amikor pár órára elvitték!! és te szerencsés vagy, mert nálunk ilyen nem volt.
meg azt sem értem miért gondolják, hogy akik külön voltak a babájuktól, azok rossz anyák, mert nem voltak a babájukkal.szerintem a picinek is sokkal jobb ha egy nyugodt jó kedvû anyukával tér haza, mint egy kialvatlan ideges fáradt anyával!és nálunk nem csak 15perceket volt ott a pici, hanem sokáig.szinte fel sem tünt, hogy nem babás szobába vagyunk. és még azt megjegyezném, hogy régen amikor még otthon szültek a nõk, akkor 2hétig a koma asszonyok, szomszédasszonyok, egyéb nõi rokon az anyukának segített mindenben. ez akkor teljesen megszokott és normális dolog volt!! de mostmár ugyanezért egyesek lenézik a másikat..
ha le is pontoztok, akkor is így volt normális régen..
26osnak üzenek hogy ahol 3 óránként viszik ki babákat szopizni az bizony a régi rendszer és ott hagyják pihenni ... a többit nem tudom honnan vetted én nem írtam ugyanis ilyesmit ... elvitték 2 órára és igen hasznos volt, ez a dolguk , olyan nincs hogy ha kéred nem viszik be, hogy szájukat húzzák, és? A kicsivel nem gonoszak akkor sem. Mielõtt hazamentem bementem a csecsemõs nõvérekhez hogy szeretném megköszönni elõvettem a tárcámból 2 10 000est mint aki át akarja adni , majd félúton "ja és az a kedves kerek arcú nõvérke most nincs bent , sebaj" és kijöttem :) az arcukra fagyott a mosoly ...
Amúgy nekem elsõ ránézésre úgy tûnik, mintha szinte dobálnák a csecsemõket, mint a húst, de aztán lehet, hogy csak határozottan bánnak velük és én reagálom túl.
Én négy ágyas szobába voltam, de nekem szerencsém volt, az összes baba az osztályon éjjel nappal sírt de az én kisfiam csak evett és aludt. Minket nem zavart a hangzavar és ez a mai napig így van, egy idõbe akkor kelt fel ha csend volt körülötte.
Nálam csak fürdetni vitték el a 3 nap alatt, de nekem jó volt így, 3 óránkét evett a fiam, egyébként aludt. Császárom volt, egybõl varrás után a megfigyelõben a párom fogta kb 5 órát a kezében, majd mikor elmúlt az érzéstelenítõ hatása, akkor áttoltak a saját szobánkba. Onnantól csak gyönyörködtem benne. Csak este tudtam aludni mert kint az utat törték napközben. :( De így volt jó nekem.
Annak ellenére, hogy én is féltem a rooming in-tõl, a végén mégis örültem neki, mert a kezdõ anyukáknak felbecsülhetetlen az a 3 nap a gyakorlás szempontjából. Mire kijössz a kórházból, már egész magabiztos vagy a babáddal, nem úgy mint elsõ nap, hogy alig mered kézbe venni nehogy valamit rosszul csinálj. Én 5 ágyas szobában voltam, mindenki jó fej volt, és volt kitõl kérdezni, nem kellett minden kérdéssel a csecsemõsökhöz kirohangálni. Ezért az egyágyas szobában sem lett volna jó, mert bár többet tudsz pihenni, és a szobatársakat sem zavarod, de magadra vagy utalva. A gyereksírás pedig valahogy nem volt gond, néha sírdogáltak ugyan és fel is ébresztették egymást, de így legalább hamar megtanulsz sírás és sírás között különbséget tenni, ez is csak tapasztalat. Én este indultam be a kórházba és reggelre lett meg a lányom, de nem voltam álmos egész nap, akkora adrenalin löketet kapsz szerintem a szülésnél. Este pedig tudtunk aludni, mert elsõ nap a babák is csak pihennek, alig esznek, nekik is fárasztó a születés. Ha pedig nem bírod, akkor tényleg be lehet adni a csecsemõsökhöz, mert bár sok helyen rosszakat írnak róluk, nekem mindig segítettek és ha kérdezel is szívesen válaszolnak, mert azon vannak hogy a babának minél jobb legyen. Remélem pozitív élményekkel jössz ki majd a kórházból!
ja persze, úgy én is élveztem volna, ha nincs, vagy max.1 szobatársam van, a nõvérek segítõkészek, betolhatom néha az õrzõbe, az én ágyamba magamhoz vehetem..! de így sjnos egy rémálom volt. és csak annak örültem, hogy nem elsõ babás voltam, mert így nem estem kétségbe se depresszíóba, mint sok anyuka körülöttem. azt még nem írtad kérdezõ, hogy:hol szülsz?
Hát nálunk elõször hagytak pihenni, és elvitték ha pihenni szerettél volna. Én pl éjfélkor jöttem ki a szülõszobàból, reggel 6 körül behozták szopizni, utána pedig megint elvitték fürdeni, majd mikor felkelt akkor hozták vissza. Éjszakára pedig megkérdezték, hogy elvigyék-e.
Nálunk nincs is más választás. Plusz nálunk még a koraszülött osztály is rooming-in rendszerû, kétszer is volt szerencsém ott lenni, egyszer három, majd a második gyerekkel négy hétig. Ehhez képes három-négy nap semmi.
Én csak szeretnék ilyenbe kerülni, de ha lehet, akkor VIP-be. Nem azért, mert vágyom a "luxus" körülményekre (mondjuk a mi kórházunk VIP-je, minden, csak nem luxus, csak nincs annyira lepukkanva, mint a sima szobák), hanem, hogy egyedül legyünk a babával (esetleg még max 1 emberrel). Én mindenképpen szeretnék szoptatni, ennek pedig egyáltalán nem kedvez a régi rendszer, hogy x-óránként hozták (amikor lehet, hogy nem is volt éhes, de volt, hogy megtömték elõtte tápszerrel, mert fél órával az evésidõ elõtt ordított, így persze, hogy nem akar szopizni stb.). Na meg hiányozna, mégiscsak 9 hónapig hordom a szívem alatt. Az ellátástól nem félek, bõven tini voltam, amikor az öcséim születtek, plusz fél év PIC-es nõvérkedés elég tapasztalatot ad a babagondozás terén. Viszont olyan baba-mama szobába nem szívesen mennék, ahol több ember van, mert tuti, hogy mindig felébresztik egymást, úgy valóban fárasztó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok választ, nagyon hasznosak számomra!!!
Nem bántam, nagyon jó volt. Nálunk ez szerencsére a normális. Ha a mama fáradt volt, akkor vissza tudja tolni éjszakára. Kevesen éltek csak vele. Ez alatt a pár nap alatt is önbizalmat tud szerezni az anyuka, hogy ha haza megy, nem akkor lát elõször kisbabát kicsomagolva. Szerintem szuper dolog.
Nem bántam meg, de utólag azt mondom, egy ágyas szobát kellett volna kérni. Mert így a szobatársam miatt nem tudtam pihenni. Vagy horkolt, de úgy, ahogy én még embert nem hallottam, vagy állandóan mászkált, még éjjel is 2.-3 alkalommal cserélt pelenkát a babáján. Amúgy nem volt gond. :)
Délután szültem, éjszakára elvitték a babám, mert nagyon rosszul voltam, ráadásul a szülõszobán kellett maradnom. Hajnalban mûtöttek, de mire felébredtem, már vissza is hozták a kicsim. Innentõl végig velem volt. 2 napig katéter lógott belõlem, borzalmas fejfájás gyötört, szédültem, tejlázam volt. A babám nagyon sárga volt, emiatt szinte állandóan aludt, ahogy ébredt, már
Délután szültem, éjszakára elvitték a babám, mert nagyon rosszul voltam, ráadásul a szülõszobán kellett maradnom. Hajnalban mûtöttek, de mire felébredtem, már vissza is hozták a kicsim. Innentõl végig velem volt. 2 napig katéter lógott belõlem, borzalmas fejfájás gyötört, szédültem, tejlázam volt. A babám nagyon sárga volt, emiatt szinte állandóan aludt, ahogy ébredt, már szoptattam, hogy ne kelljen fény alá tenni. Meg sem fordult a fejemben, hogy elvitessem egy percre is. Transzfúziót kellett kapjak, akkor megkérdezték, hogy vigyék el, vagy hívok valakit segíteni. Anyukám jött, amíg csöpögött belém a vér, õ rakta mellém szoptatni, illetve tisztába tette. Mondjuk én egyedül voltam a szobában. Utólag visszagondolva a legkönnyebb 1 hét volt. Enni-inni kaptam, a babát fürdették. Nekem csak annyi dolgom volt, hogy szoptassam és tisztába tegyem. Nem bántam a babás szobát. :) Újra így szeretném. 32 hkm
Én külföldön szültem, itt babám-mamás szobák vannak. Én is fáradt voltam mivel este 8kor indultak be a fájásaim és másnap délelõtt 11:49kor született meg a kislányom. De ha itt nincs arra lehetõség hogy külön legyenek a babák, igaz nem is akartam volna, SÕT itt nem is kell bent maradni napokig. Mi is másnap de. jöhettünk haza. Én nem fáradt, inkább csak kialvatlan voltam. A második babámat már Magyarországon fogom világra hozni, de tuti hogy babás-mamás szobát fogok választani.
Egyáltalán nem bántam meg. Én úgy gondolom, hogy otthon se tolhatom át a szomszédba, ha már elegem van belõle, úgyhogy jobb ott a kórházban beletanulni a dolgokba, ahol szakértõk válaszolhatnak ha idõközben felmerül valami kérdés. Császáros voltam, így nem tudtam olyan gyorsan felpattanni a babámhoz, de azért mindent megoldottam. Magam mellé tettem az ágyba a babát, és úgy aludtunk, pihentünk, nézegettük egymást :) Mondjuk annyiból szerencsém volt, hogy egyedül voltunk a szobában, ha más babák sírásától nem tudtam volna aludni akkor sem, amikor az enyém alszik, az tényleg fárasztó lett volna.
Én nagyon szerettem, és nem bántam meg! Elsõ gyermekes anyukaként szerintem valakinek segítség is, hogy mikor haza jön, tudja mit is kell tennie! Mondjuk nekem ilyennel nem volt problémám! Két ágyas szobában voltam, a szoba felszereltsége nem volt rossz, és reggel 6 és este 10 között velem volt a kislányom!
én imádtam, hogys velem volt! Vasárnap hajnalban kezdõdtek a fájások és hétfõ reggel született meg a kicsi lányom, de én a fárasztõ vajúdás ellenére sem tudtam aludni. Pihenni pedig a babámban gyönyörködve is tudtam. :) Éjfél volt mire elaludtam. Nekem szerencsém volt, mert egy hangja sem volt a kisasszonynak sem szülés utáni napokban, de még utána sem volt egészen a fogzásig...

Jó ötlet császárosan baba-mama szobába menni szülés után? Jól bírták akik így döntöttek?

Legjobb válasz: császárnál jó ha van ott más is mert elõfordul mint ahogy velem is illetve a szobatársaimmal hogy nem birtunk felkelni, s akkor jól jött egy kis segitség nem császáros anyukától.

én nagyon megszenvedtem, hogy velem volt a picur. Mondjuk 24 órát szenvedtem a császár elõtt. Nagyon fárasztó volt. Ha programozott császár lett volna akkor talán örültem volna neki, de így sokkal tovább tartott a regenerálódás (rendszeresen nyomták a fájdalomcsökkentõ injekciókat). ja és a kórházban nem volt választási lehetõség...:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményeket! :) Azt hiszem pontot teszek ennek a dolognak a végére! :) Irány a Baba-mama szoba! Slussz..passz! :)
Én baba-mama szobában voltam. Császár után 12 órával kaptam egy egyágyas szobát és 6 napig voltunk kettesben a picivel. Igaz elsõ éjjel olyan 23 óra körül kivittem a nõvéreknek mert nagyon sírt és nem tudtam megnyugtatni, és ez kiborított.. De 4 órakor már ott álltam az ajtóban, hogy adják vissza mert hiányzik és hallottam a szobából a sírását.. Onnantól kezdve senkinek nem adtam. Jó érzés volt vele lenni, mellette aludni. Szóval szerintem mindenképp válassz olyan szobát ahol 24 órában veled van. Ha mennél valahová, vagy csak fáradt vagy, akkor is kiviheted a csecsemõosztályra vigyáznak rá, amíg pihensz. Igaz nehéz a friss mûtéttel emelgetni és felkelni, de megéri. Én így gondolom.
Én mindenképp olyanba mennék. Ahogy elõttem is írták jól jön a segítség na meg jó beszélgetni is és nem utolsósorban mindig szemmel tarthatod a babád! Amit az utolsó válaszoló írt én olyanról még nem hallottam. Mármint, hogy nappal egész nap veled lehet és éjszakára elviszik. Jól hangzik, bárcsak lenne ilyen errefelé is. Nálunk is meg volt a lehetõség h beadd, ha nem bírtad, de akkor veszekedtek veled h milyen anya vagy...így inkább nem adtuk be.
A kérdező hozzászólása: ahol szülök ott van minden féle, de fizetni nem akarok érte, így gondolom a több ágyasba..és nem is szeretek egyedül lenni.A lényeg, hogy be merjem-e vállalni?
császárnál jó ha van ott más is mert elõfordul mint ahogy velem is illetve a szobatársaimmal hogy nem birtunk felkelni, s akkor jól jött egy kis segitség nem császáros anyukától.
Szia! Én is császáros voltam, elsõ baba, és ugyanezen filóztam, menjek-e baba-mama szobába.végül olyat választottam, ahol nappal velünk volt a gyerek éjjelre meg elvitték.megmondom õszintén, felbecsülhetetlen votl, hogy addig a pár napig, míg bent voltunk, nem kellett éjjel felkelni a gyerekhez.legalább tudtam pihenni, mert ha már otthon vagy, nem lesz ki éjjel felkeljen hozzá rajtad kívül.plusz nem egyszerû a mozgás, ha császáros vagy..
A kérdező hozzászólása: köszi Nektek is a hozzászólást! az utolsónak sok sikert a szüléshez! :) Most már tényleg nem tarthat vissza semmi...a Gyerekemmel fogok lenni! :)
Gyõrben az elsõ nap (du. fél 3-kor volt a császár) még nem kaptam meg a picurt, utána viszont igen (ha lkértem, csak akkor vitték el) és egyedül voltam egy szobában (nem vip szoba volt, csak így jött ki, de nem bántam). Semmi gondot nem jelentett, remélem, most is így lesz (tegnapra voltam kiírva a másodikal).
Nálunk sem lehetett válogatni, én 4 ágyasban voltm, ebbõl 3-an voltunk császárosok! Nekem semmi gondot nemjelentett a baba-mama szoba, simán elláttam a lányomat és a többiek is. A simán szült anyuka többet nyafogott, mint mi hárman összesen!
Én két császáros anyukával voltam egy szobában, minden rendben volt, semmivel sem voltak "ügyetlenebbek", mint én. Õk a hasukat fájlalva mozogtak, én a gátsebemmel voltam mozgáskorlátozott. Mondjuk ebben a kórházban az elsõ éjszaka vannak külön a babák császár esetén, utána már az anyukával vannak, csak ha indokolt, akkor kerül a csecsemõsökhöz. Boldog babavárást!
Nálunk nem is lehetett válogatni:) ))!2 ágyasban voltam és már aznap az õrzõben is megkaphattam a babám, mert kértem!:)
Nálunk van külön császáros szoba, ami közvetlenül a nõvérpult mellett van. Nem baba-mama szoba, csak szoptatásra hozzák ki a kicsit. Lehet kérni, hogy átkerüljön az anyuka babás szobába, de én olyan rosszul voltam, hogy maradtam. Felkelni sem tudtam volna a fiamhoz 3 napig az biztos.
Császáros voltam én is. Aznap és másnap még a megfigyelõben voltam, külön a Fiamtól, csak enni hozták be. Harmadik napon mentünk át baba-mama szobába és éjszakára és mosakodáskor beadtam a nõvéreknek. Volt lelkiismeret-furdalásom, hogy biztosan nem vagyok jó anya, de ha meg nem kértem volna magam mellé, a szívem szakadt volna meg Érte. A sebem nem is fájt annyira, amikor velem volt, jobban tartottam magam, mert olyan kis kiszolgáltatott volt a Fiam. Testileg nem volt megterhelõ.
A kérdező hozzászólása: az elõzõ szülésemnél, még nem engedtek császáros ilyen szobába, most már lehet. szeretnék a babámmal maradni, mert nagyon rossz volt, hogy mindig elvitték szopi után.így se úgy se tud az ember pihenni...akkor meg már legyünk együtt!
Nem értem, vip szoba, vagy több ágyas kórterem? Több ágyas kórterem. 8 ágyas volt, 3-án voltunk bent, legalább volt kivel beszélgetni.

Mennyi ideig kell a mamának a babával maradnia? A volt férjem elakarja őt venni a szülés után!

A volt párom kihasználja, hogy nincs lakásom és el akarja t?lem venni a szülés után a babámat. Nincs olyan törvény, ami szerint egy ideig az anyának is mellette kell lennie? Ha van, mennyi ideig lehetek vele?

Legjobb válasz: De csak van fedél a fejed fölött, nem? Az már elég, ha rendezett, tiszta. A szüleidnél is, albérletben is jó.

De csak van fedél a fejed fölött, nem? Az már elég, ha rendezett, tiszta. A szüleidnél is, albérletben is jó.
Alapból, ha elvesz a gyámügy egy gyereket, az elsõ az, hogy megvizsgálják, elhelyezhetõ-e rokonoknál. Úgyhogy ilyen nincs, hogy "úgyis elvennék tõlem, akkor legyen inkább az apjánál"!
Inkább lemondasz a babádról, mint hogy anyaotthonba menj, mert "rosszat hallottál róla"??? Nem értem ezt a hozzáállást.
A baba kb. 6 hónapos koráig amúgy is kapna anyatejet, amit az apja ritkán tud neki megadni. Kérdés, hogy TE mit szeretnél? Ha azt, hogy az apjához menjen a kicsi, akkor sincs kérdés, mert az apja még ellátást sem tud igénybe venni a gyerek után, csak 168 nap elteltével. Ha szeretnéd megtartani a gyerekedet, akkor ballagj be az önkormányzathoz, és kérj bérlakást, meg segélyt. Kérj segítséget a szülõktõl, ismerõsöktõl, kinõtt gyerekholmikat, stb. Õszinte véleményem az, hogy ha valóban akarod a babádat, akkor nem kell, és nem is lehet elvenni tõled. Az apja meg támogatja majd úgyis a gyereket, és ha az önkormányzat ad rendszeres szoc. támogatást, akkor a gyes+csp+gyerektartás+támogatás elég lesz kettõtöknek. Úgyhogy a kérdés az, hogy te mit akarsz.
szerintem is a legjobb az anyaotthon, akkor lesz tetõ a fejed fölött, míg nem sikerül egy lakást összehozni.
anyaotthon.. nem veheti el. a magyar jog a legritkábban adja a gyereket pláne egy újszülöttet az apának. hivatkozz az ö körülményeire ha perelni akar.
Konkrét választ sajnos, nem tudok, de szeintem a védõnõd biztos tud segíteni. Esetleg keress a lakóhelyeden, lahóhelyedhez közel, családjogi szakértõt. Vagy egyszerûen keresd meg a helyi gyermekvédelmi felügyeletet. Valahol biztos segítenek!
Nem veheti el tõled, ha van fedél a fejed felett, a gyerek 3 éves kora után kérheti a gyermek elhelyezését magához? Van hol laknotok(albérlet, szülõk)?
A kérdező hozzászólása: Nekem sajnos nincs pénzem albérletre, a jelenlegi lakhelyemre pedig nem jöhetek babával, mivel barátoknál húzom meg magam. Szóval a baba csak az apjánál lehet. Így értettem, hogy elveszi tõlem
Na de te hol élsz? Mi az, hogy elvenné tõled a gyámügy? Anyámnak sem volt lakása, a mai napig sincs, mégis kettõnket felnevelt egyedül albérletben, gyerektartás nélkül!
Szó sincs olyasmirõl, hogy elvehetné BÁRKI tõled a gyereket, amíg el akarod- és (akár állami segítséggel) el is tudod látni. A Barátok köztben is nagy marhaság, hogy a Nikitõl majd elveszi Kamillát az apja. Esély sincs rá, ilyen Magyarországon elõforduljon. Sem jogszabály, sem az általános gyakorlat nem teszi lehetõvé!
A kérdező hozzászólása: Tõlem a gyámügy mindenképp elvenné, mert nincs lakásom. Inkább kerüljön a volt férjemhez...neki van lakása, ez szól majd mellette. Csak szeretnék a kicsi mellett lenni. De az csak úgy oldható meg, ha én is megyek a volt férjemhez. Ezt nem szeretné. De én vagyok az anyja, én tudok róla igazán gondoskodni. Az anyaotthonokról pedig sok riasztó dolgot hallottam...
Nem csak az anyaotthon van. Családok átmeneti otthona is szóba jöhet. A gyámhívatal csak legvégsõ esetben emeli ki a babát a családból!!! És még ha valamilyen uton módon az apjához is kerül a pici, akkor is ott van a jogod a láthatáshoz! Sajnos úgy látom, te már döntöttél, feladtad!!! Küzdj!!!

Alakformáló vagy baba-mama torna (nem egész) 3hónappal a 2. szülésem után?

a nagy most 22hónapos,örökmozgó,gondoltam hátha tornázna velem...a kicsi meg ugye 3hónapos lesz.szoptatom,amit nem is szeretnék abbahagyni.Viszont nagyon sok felesleg van f?leg a hasamon,és gondoltam egy lazább torna segítene rajta.

Legjobb válasz: aki a réka tornáját választotta el tudod nekm küldeni sehonnan nem tudom megszerezni a

aki a réka tornáját választotta el tudod nekm küldeni sehonnan nem tudom megszerezni a
Én akkor kezdtem el tornászni, amikor a babám 8 hónapos lett. Hát nem egyszerû melette tornászni. vagy korábban felkellek mint õ, vagy akkor amikor elalszik napközben. Arra figyelj, hogy a ha tornászol vlamivel csökkeni fog a tej mennyisége! Én Rubint Rékára tornászom. Sajnos nekem eléggé megnyúlt a bõr a hasamon, így én inkább azt probálom megszûntetni. Azért választottam azt a tornát, mert itt 20 perces blokkok vannak, és annyit idõt mindig tudok szakítani magamra. Kitartás neked is! -11 hónapos baba anyukája-
Nekem négy hónapos volt a babám, mikor elkezdtem alakformálóra járni, eleinte heti 1 óra( elég kemény órák voltak) Majd kb egy hónap múlva már beiktattam 1 óra aerobikot is. Szoptattam a tejem nem csökkent. 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott. Volt izomlázam is rendesen, de nem csökkent a tej mennyisége és a baba szopási kedve sem. Viszont nem koplaltam, csak a vacsora az amire nagyon odafigyeltem. Viszont így nem is fogytam hirtelen. Egy éves korára sikerült 10 kilót leadnom, igaz az utolsó két hónapban már heti 2*2 órát csináltam, vagy volt hogy 3*2-õt. A hasam volt nekem is problémás. Nem lett olyan, mint szülés elõtt, de nagyon sokat változott.
Szoptatás mellett nagyon nehéz. Nekem nem ment, 1.5 évig szoptattam, addig egy deka sem. Majd mikor abbahagytuk 3hónap alatt lement a 10 kg. Ezt csak azért írom, hogy ne keseredj el, ha nem megy. Nem tart örökké. Az a gond, hogy zsírt égetni csak aerob mozgással lehet /futás, intenzív kerékpározás stb/ a pulzus kb 120 felett legyen min. 40 percig. Mivel 30-35 perc után indul be a szervezet zsírégetése. Vagyis egy számodra hasznos torna úgy nézne ki, hogy kb 40 perc aerob mozgás, majd 20 perc hasra /felülések, akár hullahopp/, majd 5 perc nyújtás. + ha belefér napi még egyszer 35-40 perc futás v bicaj. Így sem garantált a siker, mert ha a szervezed nem engedi a szoptatás miatt a tartalékot /ami amúgy normális dolog/ akkor nem nagyon fog beindulni a fogyás. Viszont fittebb leszel és formálódik az alakod. Ha pótolod a folyadékot nem fog csökkenni a tej. Sok kitartást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!