Találatok a következő kifejezésre: Szülés után 3. héten (44 db)

Szüles után 3 héttel együtt voltam a ferjemmel sajnos kiszakadt az òvszer lehetek terhes?

Az elsõ es madodik gyermekemre is vartunk egy egy èvet mire összejöttek .

Legjobb válasz: Lehetsz. Egyszer írt ide vki, de õ szülés után 2 héten belül volt együtt a párjával, azt hiszem császáros volt, emiatt külön izgult... DE szerintem ez 10.000:1-hez hogy veled is megtörténjen. Vagyis nagyon-nagyon-nagyon ritka. Szerintem nem valószínû.

A kérdező hozzászólása: Termeszetes hogy jobb az esene nyutani .De nem ez volt a kerdes !!!
Jobb egy eseményutáni szülés után mint egy abortusz.
3. válaszoló vagyok Egyet megfogadtam, ha egy kicsi kételyem lesz ezután hogy kiszakadt lecsúszott a gumi vagy a párom nem szált ki idõben azonnal eseményutánit veszek.
Lehetsz. Egyszer írt ide vki, de õ szülés után 2 héten belül volt együtt a párjával, azt hiszem császáros volt, emiatt külön izgult... DE szerintem ez 10.000:1-hez hogy veled is megtörténjen. Vagyis nagyon-nagyon-nagyon ritka. Szerintem nem valószínû.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudok szoptatni 7 en megyek hathetes vizsgalatra de borzasztoan aggodom hogy becsùszik a baba .
Na ezt én is eljátszottam 9 héttel szülés után. 2 hétre rá vettem egy érzékeny tesztet ami kimutatta a halvány második csíkot. Teljesen kikészültem aztán 2 ill 4 nap múlva negatívat teszteltem és rá 2 hétre megjött. Nagyon kicsi az esély hogy terhes legyél mert ha nem szoptatsz 4 hétre van általában peteérés ha szoptatsz akkor 12 hétre. Én nem szoptattam és így is 9 10 hétre volt peteérésem. Mind a 2 gyerek elsõre összejött az elsõ baba nem is volt tervezve szóval elég termékeny vagyok mégse lettem terhes, Hála Istennek. Ne izgulj, mondanám h 2 hét múlva tesztelj de még leht hogy valami visszamaradt terheshormon bezavarná a te tesztedet is.
A kérdező hozzászólása: Dya nem tudtam szabad e bevenni esemenyutánit mivel szüles után vagyok a dokihoz meg nem volt merszem elmenni ezt lehet banni fogom .a verzesem mar elmult most varom hogy megjojjon vagy menjek a dokihoz.NAGYON FÈLEK !!!!!
Hallottam már olyat, hogy valaki terhesen ment 6 hetes vizsgálatra. :D De ha az elsõ 2 is nehezebben jött össze, nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a valaszokat majd beszamolok az eredmenyrol
Szerintem igen csekély esélye van, mondhatni valószínûtlen, hogy szülés után 3 héttel peteérésed legyen.
lehetsz, lehetett már peteérésed szülés óta

Szülés utám 3 héttel használhatok hüvelykúpot?

Legjobb válasz: Nekem császáros szülésem volt,de én használtam,a 4.ik héten.A dokim azt mondta jól tettem,azért ha kételkedsz hivd fel a dokid.

Nekem császáros szülésem volt, de én használtam, a 4.ik héten.A dokim azt mondta jól tettem, azért ha kételkedsz hivd fel a dokid.
Szerintem kérdezd meg a dokit.
Spontán szülés után a 6 hetes kontrollig nem. Nekem mondták is.

Szülés után 3. héten mit kezdjek az aranyereimmel?

Egyszer voltam már Sebészeten, kúpot, ken?csöt ajánlottak, viszont érzem, hogy újra vissza kell mennem, mert nem bírok velük, nem az igazi.

Legjobb válasz: Segíteni nem sokat tudok, de együtt érzek. Második szülésem után vagyok már másfél évvel, és nekem nem hogy nem az igazi, de gyakorta estére fáj az egész gátam miatta, néha már napközben is, ha nagyon fáradt vagyok. Nekem a proktológus azt mondta, hogy amíg még szeretnék szülni, addig nem jó bolygatni, de késõbb valószínûleg mûtét lesz belõle. Szerintem a szoptatást egyébként nem zavarja a dolog.

Segíteni nem sokat tudok, de együtt érzek. Második szülésem után vagyok már másfél évvel, és nekem nem hogy nem az igazi, de gyakorta estére fáj az egész gátam miatta, néha már napközben is, ha nagyon fáradt vagyok. Nekem a proktológus azt mondta, hogy amíg még szeretnék szülni, addig nem jó bolygatni, de késõbb valószínûleg mûtét lesz belõle. Szerintem a szoptatást egyébként nem zavarja a dolog.

Mennyire normális dolog, hogy szülés után 3 héttel csökken a vérzés és barnázgatás van inkább a 4. hétre meg visszaerősödik és élénkpiros? Járt így v ki?

Legjobb válasz: Azt hiszem nekem is így volt. Mondta is a védõnõ h bármikor visszatérhet a piros színû, mikor mondtam neki h csak bárnázgatok....

Azt hiszem nekem is így volt. Mondta is a védõnõ h bármikor visszatérhet a piros színû, mikor mondtam neki h csak bárnázgatok....
nekem ez 8 hétig volt így! Egyszer enyhült, egyszer felerõsödött a vérzés! 4 hét után kijelentettem, hogy elmúlt, erre rá két napra újra véreztem. Szerintem ilyenkor ez még normális.
Nekem detto így volt! Már tök örültem, hogy 3 hét után elmúlt, aztán az 5.-en visszajött. Felhívtam a dokim, azt mondta ez így normális. Ahogy húzódik vissza a méhed, úgy tisztul is. Van akinek szakaszosan, van, akinek 3 hét alatt rendbe jön.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!sikerült megnyugodnom kicsit!:) de elmúlhatna már.....
Nekem ugyan ez volt, 8 hétig tartott, aztán szóltam a dokimnak hogy most már csináljunk valamit, és õ írt fel egy gyógyszert és 2 nap múlva már semmi nem volt.
normális, az elsõ 6 hétben minden az, kivéve, ha nagyon darabos, alvadt lenne, vagy szagos

Szülés után 3 héttel lehet vállalni a picivel Nyíregyháza - Budapest távot 240km? Ti vállaltatok hasonló távot?

Legjobb válasz: Mindent lehet,de a pici babákat az elsõ 6 hétben nem igazán jo ilyen távon utaztatni.Gyenge az imunrendszer stb,de sokan megteszik

Mindent lehet, de a pici babákat az elsõ 6 hétben nem igazán jo ilyen távon utaztatni.Gyenge az imunrendszer stb, de sokan megteszik
Minél kisebb a gyerek, annál egyszerûbb vele bárhova is menni. 3 hetesen még nem kérdezi meg 10 percenként, hogy Mikor érünk oda?
tapasztalatbol mondom hogy sokkal jobban viselte a fiam par hetesen az autozast mint 2 evesen...a baj viszont az hogy ennyi idosen nem egeszseges neki az autosulesben ulni sokat...ha meg mas modon utaztatod akkor veszelyes
Debrecenben szültem, viszont Székesfehérvár mellett lakunk. 2 hetes volt a pici, mikor hazautaztunk+én császáros. Nem volt gond, végigaludta a több, mint 300km-es utat.
Attól függ. Hová akarod vinni? Nagyiékhoz? Elég cseppecske még 3 hetesen. Így nem tudom mit tennék írd le bõvebben az út okát.
Nyugodtan menjetek, végig aludni fog. Mi sokat utazunk, szanaszét van a család, kislányom 4 hetes volt, mikor elõször elutaztunk, 200 km-re férjem szüleihez. Aludt végig. Én is császáros voltam, a gyorsan regenerálódó "fajtából". :-)) Nekem semmiféle mozgásforma és állapot nem okozott gondot már a szülés után 1 héttel sem. Kislányom már 2 éves, de pici kora óta rendszeres légiutas is. :-)
Simán vittem, még vonaton is egyedül. Egy anyatejes babának hihetetlenül jó az ellenállóképessége. Az utat meg nagyrészt úgyis átalussza. Engem a szoptatás sem tud zavarni, megoldom bárhol. Ha azt kérdezted volna, 1, 5 évessel elindulnék-e ekkora távra, na arra NEM lenne a válasz. Szeretem a hajszínemet, nincs kedvem egy nap alatt megõszülni:)
Nyugodtan, végig aludni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Kedves 23:24es. Nem akadékoskodni szeretnék, de milyen oltásokat kapnak 6 hetesen? Nálunk 2 hónaposan volt az elsõ oltás, 6 hetesen semmit sem kapott a fiam. Kedves kérdezõ! Autóval vállalnám, bár ez függ a szülés módjától is. Mivel én császárral szültem, ezért nem bírtam volna végigülni egy ilyen hosszú távot, de gondolom akinek gátmetszést csinálnak, annak sem lehet kellemes... A baba szerintem észre sem fogja venni, de azért ha úgy adódna, legyen mód rá akár az autóban, hogy meg tudd szoptatni, ha igényli. Meg legyen neki kellemes a környezet, értem ezalatt a fûtést, a hordozót...
Nekem azt mondta a védõnõ, meg a doki is, hogy bárhova el lehet utazni egy picivel, csak a lényeg, hogy ott legyen az anyuka is!! és az út nagy részét átalusszák. nem lesz gond. :-)
Csak apával, saját autóval.Vonaton akárk jönne velem, akkor sem.
Mármint az autóutat? Persze. Eleve 5 naposan 100 km-t utazott haza. Csak az immunrendszere gyenge, tehát inkább az a kérdés, hogy a célállomáson hová mentek, mert 6 hetes korban kap több fontos oltást, tehát addig jó, ha minél kevesebb emberrel találkozik, kisebb a fertõzésveszély.
Mi 6 hetesen vállaltunk ilyen távot. Pályán nem tart az olyan sokáig. Ha minden rendben a kicsivel, akkor szerintem lehet, bár én nem biztos, hogy mennék.
A kérdező hozzászólása: Aranyos válaszokat írtatok. :) Nyíregyházán szülök, de Pesten lakunk, így haza mennénk, nem családlátogatóba. És persze autóval! Úgy tudom max 3 órát lehet utaztatni ilyen csöpp babát gyerekülésben is. Inkább attól tartok hogy Én nem viselem majd túl jól a hosszú ülést. :) + ha esetleg nyügis lenne csöppünk.

Szülés után 3 héttel ha már teljesen jól érzem agam odalent, lehet orgazmusom? Önkielégítésre gondolok.

Legjobb válasz: Persze, és szeretkezni is lehet, ha te úgy gondolod, és úgy érzed magad. Sokan nem várják ki a 6 hetet, fõleg ha nem vágtak...

Persze, és szeretkezni is lehet, ha te úgy gondolod, és úgy érzed magad. Sokan nem várják ki a 6 hetet, fõleg ha nem vágtak...
A fertõzések miatt tilos a szex, meg bármilyen jellegû behatolás (ujj is), nem a seb felsérétse miatt! Nagyon fontos ezt betartani, azt hiszem nem lehetetlen! bár tény hogy nehéz. Hidd el, nem véletlen mondják az orvosok, hogy a 6 hetes kontrollig se szex, se semmi, amihez le kéne venned a bugyit. Így petting vagy önkielégítés is csak azon kjeresztül, legalábbis a hüvelyet nem érintve. Orális szexet még meg szokták engedni, de ezt sok párnem találja vonzónak a vérzés miatt.

Császáros szülés után 3 héttel szeretkezhetem a párommal?

Legjobb válasz: Én nem javasolnám, itt is megszokták várni a 6 hetet! :))

Én nem javasolnám, itt is megszokták várni a 6 hetet! :) )
Hát ugye ha óvszerben, óvatosan és mindketten kívánjátok, végülis miért ne lehetne? Ha egyikõtöket sem zavar az állapotod (gondolok itt a gyermekágyi folyásra). Persze nagyon, nagyon gyöngédnek kell lennie veled.
Szia! Ki kell várni a 6 hetet!
Császár után 3 héttel még úgy fog húzódni a sebed, hogy valszeg eszedbe se jut. Nem elviselhetetlen de nagyon kényelmetlen. A császár bár rutinszerû de komoly hasi mûtét. Van akinek hamar regenerálódik a szervezete de a 3 hét nekem pl nem volt elég. Én még a köhögésbe is majd bele haltam, pedig nem vagyok egy nyafkagép. :DD És még valami... az, hogy császárral szûltél csak azt jelenti, hogy nem györtõdött meg a hüvelyed és a külsõ szemérem, nem volt gátmetszésed. De attól még belül "meggyötrõdött" a tested. Szerencsés vagy ha 3 hét után már olyan fitt vagy mint elõtte. Nem lehetetlenség egyébként. Kavánom neked, hogy így legyen. :) )
Én kiprobáltam, jó volt:-)

Szülés után 3 héttel kijött az aranyerem (kb. borsó nagyságú). Más is járt igy? Mivel kezeljem? Mikorra múlik el?

Legjobb válasz: Szia! Sok kismamánál elõfordul! Nekem a körömvirág krém és vazelin keverékét mondta a nõgyógyász, és 3-4 nap alatt rendbe jött! Sokat pihenj és stócold fel a lábad, ha teheted, amíg rendbe jön!

Szia! Sok kismamánál elõfordul! Nekem a körömvirág krém és vazelin keverékét mondta a nõgyógyász, és 3-4 nap alatt rendbe jött! Sokat pihenj és stócold fel a lábad, ha teheted, amíg rendbe jön!
6 hétig várj a mozgással, utána tornázhatsz nyugodtan, csak szép fokozatosan kezdd el, hogy ne legyen izomlázad, az állítólag nem jó. Én 2 hónap után már futni jártam, nem volt semmi gond a szopival.
6 hétig ne tornázz. kell a hasfalnak a méhnek is pihenés.vnõ
Én kérdeztem a dokimat a 6 hetes kontrollon, hogy elkezdhetek-e már hasizomra tornázni, és azt mondta, hogy felejtsem el még 4-5 hónapig, mert az egyenes hasizmok még ki vannak csúszva oldalra, és ha most ráedzek, akkor úgy marad(((hát, Én nem kockáztatok. Ja az fontos, hogy császáros voltam, és olyankor még jobban megbolygatnak odabent mindent, mert teljesen elmozdítják ott a dolgokat.

Ha szülés után 3 héttel fogan meg a baba, mennyi esély van rá, hogy megmarad?

Legjobb válasz: Ki tudja 50-50%,de az orvos biztos jobban fel tudna világosítani!

Még nincs gyerekem, de azt tudom, hogy szülés után a méh belülrõl pár hétig csupa seb, amit maga a születés és a méhlepény leválása okoz. Szerintem nagyon csekély az esélye, hogy megtapadna a baba, a fertõzésekrõl nem is beszélve. Ha valaki annyira kívánja a szexet, legalább védekezzen már, ha nem bírja ki azt a 6 hetet. Bár szerintem ennyi idõ minimum kell a felépüléshez.
Ugyanannyi, mint barmikor maskor.
Ki tudja 50-50%, de az orvos biztos jobban fel tudna világosítani!
szülés után 6 hétig nem szabad szexelni....
ki az a normáltalan, aki szülés után 3 héttel szexel? Örül az ember, ha a seggén lyuk van, már bocs!!!!!!
Az egy dolog hogy szexel, de az a kritikán aluli hogy esélyt ad magának hogy teherbe essen!!! Ilyenkor még jobban ügyelni kéne a védekezésre, ha már annyira hajtja a vére!
szerintem meg eleve hülyeséget kérdezel, felelõsen gondolkodó ember ilyet nem csinál
A megfogan akkor ugyanannyi esélye van mint ha bármikor máskor fogant volna... Sok ismerõsöm van akiknél nincs egy év a gyerekek születésnapja között...
Ugyanannyi mint bármikor máskor!
A kérdező hozzászólása: Sztem nem ez volt a kérdés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!