Találatok a következő kifejezésre: Szülés után 16 (12 db)

36 hetes kismama vagyok, 54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Legjobb válasz: Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.

Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :) Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra elõjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggõ lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után fõleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az elsõ hetekben nagyon sokat leadott.
Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt. Egyébként teljesen egyénfüggõ. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.
Én vékony voltam szülés elõtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam elõször mérlegre és pont annyi voltam mint szülés elõtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Õ picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Elõlrõl persze annál inkább... egy jó nagy poci :) , és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
Szia. Én az elsõ terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-rõl indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsõval a szüléskor pont 10 kg ment le, ebbõl 4130 volt a baba, majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre, eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerû alkat, mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam , de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni, most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom, már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj , olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak elõtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz idõd arra hogy ezzel foglalkozz!

9. hetes kismami vagyok. Ha orvost szeretnék fogadni, mit gondoltok mikor tegyem ezt meg, már a "legelején" vagy várja a 16. -18. hétig. És ha fel is fogadom illik neki mindjárt "hálálkodni" vagy elég a szülés után?

Legjobb válasz: Az orvos fogadást, hogy gondoltad? Mert szerintem ha már most akarsz fogadni, akkor a magánrendelésére kell járni és ott ugye fizetni kell. Én havonta járok magánba a dokimhoz, 6000Ft a vizsgálat, de nagyon türelmes és nyugodtan lehet tõle bármit kérdezni, nem ráz le és nem bunkózik. Plusz van uh is nála és csak a kötelezõ vizsgálatokra kell a kórházhoz mennem. Elõre "hálálkodni" semmiképp sem célszerû, csak a szülés után aszerint, hogy mennyire voltál az orvosoddal elégedett!

Az orvos fogadást, hogy gondoltad? Mert szerintem ha már most akarsz fogadni, akkor a magánrendelésére kell járni és ott ugye fizetni kell. Én havonta járok magánba a dokimhoz, 6000Ft a vizsgálat, de nagyon türelmes és nyugodtan lehet tõle bármit kérdezni, nem ráz le és nem bunkózik. Plusz van uh is nála és csak a kötelezõ vizsgálatokra kell a kórházhoz mennem. Elõre "hálálkodni" semmiképp sem célszerû, csak a szülés után aszerint, hogy mennyire voltál az orvosoddal elégedett!
Szerintem jobb ha minnél elöbb eldöntöd, hogy kinél akarsz majd szûlni, mert aztán menetközben ismered meg az orvosod mentalitását, hozzállását és ha valami miatt mégsem bíznád rá magatokat akkor még tudsz váltani, én így jártam és a 24. héten váltottam orvost, mert akihez elötte jártam még a nevemet sem tudta megjegyezni. És megkell, hogy mondjam nagyon jól tettem, hogy váltottam, úgyhogy minnél elöbb fogadj dokit ha tehetd.
Szerintem még kicsit korai "megfogadni" az orvost. Én végig egy dokihoz jártam, de kb. csak a 30. héten mondtam, hogy szeretnék nála szülni. Így is lett, a szülésig nem fogadott el pénzt, apró ajándékokat vittünk neki, bon-bon, bor, házipálinka, ezeknek szemmel láthatóan örült, de a pénzt csak a szülés után varratszedéskor adtam oda amikor már jöttünk haza a kórházból. Második babámat várom, de nem is volt kérdés, hogy kinél szülök, egybõl õt hívtam és a nevemen szólított ismét, nagyon rendes doki. Boldog babavárást!
Szerintem érdemes minél elõbb. Nekem pl. nagy mázlim volt, mert a dokinál, akit felkértem, én voltam az utolsó kismama, akit fogadott, annyian szerettek volna nála szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. A doki az nem kérdés, nagyon régóta van orvosom, akihez magánrendelésre járok, ha valami gondom van. Szerintem nagyon jó orvos. Csak azt nem tudtam eldönteni, hogy mikor mondjam neki azt, hogy legyen az orvosom. Vagy ilyenkor ez egyértelmû? Õ állapította meg a terhességemet is és hozzá fogok menni jövõ héten ultrahangra is.
Szerintem is jobb minél elõbb. Én tavaly jártam úgy hogy halogattam hogy van még idõ arra , aztán 10 hetesen kórházba kerültem és szó szerint a kutya sem foglalkozott velem, mivel nem volt dokim. Aztán a folyosón sikerült megbeszélnem az orvossal akit szerettem volna megfogadni. Utána minden nap megnézett. Nyugodtan beszéld meg vele már most hogy szeretnéd, ha õ gondozna a terhesség alatt és nála szeretnél szülni. Ha magánrendelésre mész azt fizetni kell, külön nem kell "hálálkodni" majd a szülés után.

Nekem menstruáció kimaradásom van? 12 éves korom óta van menzeszem de soha nem volt pontos 16 éves vagyok van egy 7 honapos kisfian négse jelentkezik a menzeszem 1 szer volt szülés után! Az lehet ok hogy fogytam 51kilo vagyok és 56 szoktam lenni?

Legjobb válasz: Ez igen! Gratulálok a kisfiadhoz! Hogy sikerült 15 évesen?? Amúgy szülés után idõbe telik, mire beáll újra a menstruáció. Ilyen kevés fogyástól általában nem szokott még elmaradni, de nem kizárt. Menj dokihoz!

Ez igen! Gratulálok a kisfiadhoz! Hogy sikerült 15 évesen?? Amúgy szülés után idõbe telik, mire beáll újra a menstruáció. Ilyen kevés fogyástól általában nem szokott még elmaradni, de nem kizárt. Menj dokihoz!
szia. igen lehet ok. hirtelen fogyás, lehet felborult a hormonháztartásod.Elég ok ez is hogy késsen.Gratula a babádhoz:)
jézusom te már akkor 15 évesen keményen vágtad a témát a szex-ben ehhez csak gratulálni tudok én biztos szégyenleném magam hogy ilyen korban szülök:S:S:S gyakorlatilag nem is éltél hogy ugy mondjam, de ezútán már fogsz mert fel van adva a lecke

Férfiak! Büszkék lennétek a feleségetekre ha szülés után másfél év alatt, lefogyott volna 16 kg-ot?

Vagy ez teljesen normális hogy a nő vissza nyeri alakját?

Legjobb válasz: Sztem ez teljesen normális,sõt akármilyen hihetetlen én 69 kg voltam amikor szülni mentem,54 kg-val jöttem ki.Valószínû sok volt a víz,meg egyebek,azt mondták.

Sztem ez teljesen normális, sõt akármilyen hihetetlen én 69 kg voltam amikor szülni mentem, 54 kg-val jöttem ki.Valószínû sok volt a víz, meg egyebek, azt mondták.
Kicsit off, de miért van az, hogy Magyarorszagon a nök "hormonális okokbol" híznak a terhesség alatt 20-30 kg-ot, nyugatabbra meg a nök hormonrendszer nem ilyen, ott a 10-15 kg-nál több nem jön fel a terhesekre? Szerintem ugyanis kizárt, hogy az ok a hormonális változás legyen, sokkal inkább a túl sok és nem megfelelö (sok zsír és szénhidrát) ételek okozzák. Nyugaton ugyanis a kismamáknak kezdettöl fogva azt javasolják, hogy sok zöldséget egyenek, mérsékelt mennyiségü fehérjét (az viszont nagyrészt lehetöleg tejtermékek formájában) és kevés zsírt, cukrot, lisztes dolgokat. Meglepö módon sokkal egészségesebbek a kismamák is meg a babák is, és a nöknek nem kell majdnem egy embernyi zsírt lefogyasztani magukról szülés után.
Én 25 kilót szedtem fel, szüléskor 5 kiló ment csak le, jól be is ijedtem. Tehát maradt 20. Fél év alatt a szoptatás hatására (fogyókúrázni nem mertem, mozgás csak napi 1-2 óra séta)szép lassan lejött 16 kiló. A maradék miatt már nem aggódok, mert még szoptatok, biztos lemegy még. Sõt utólag örülök is hogy nem hirtelen fogytam, mert nem lóg a bõröm. Amúgy szerintem alkati kérdés az egész, valaki pont a szoptatástól hízik meg. De ha csak a szoptatástól fogytál, akkor az azért nem akkora nagy dolog szerintem. Viszont ha keményen edzettél és diétáztál (nem a baba rovására hanem volt mellette elég tejed) akkor van oka a büszkeségnek.
Kedves 13-as! Én ezt írtam a hormonális változásról: "Egyébként a terhesség alatti hízás nem feltétlenül a zabálás eredménye. Hormonális változások eredménye is." Hol írtam itt azt, hogy 20-30 kg hízás, csak a hormonális változásoktól van ? Általában a terhesség alatti hízásról beszéltem. Egyébként nekem a szoptatás idõszakában a védõnõ sok krumpli fogyasztását javasolta, amint mint tudjuk nem diétás eledel. Sõt a szoptatási idõszakban a fogyókúra és a sok megerõltetõ testmozgás sem javasolt. Ja, itt Magyarországon... 16 kiló meg a délutáni sétáktól nem megy le. Aki a szoptatástól fogy, meg szintén alkati kérdés. Én egy grammot se fogytam tõle. Ide a szerencsésebb kismamák írtak. De a többség szülés után, azért nem úgy néz ki mint szülés elõtt (egy jó darabig.) Csak körül kell nézni az utcákon..
Persze, de azért ez havi 1 kg nem nagy dolog.
Kedves 15-ös, én pont úgy jártam, ahogy írod. Az elsõ babámmal 16 kg-ot híztam (baba 3900 gr), 5 kg maradt rajtam. A másodikkal 8, 5 kg-ot (baba 4050 gr), és semmi nem maradt rajtam. A haramadikkal 6, 5 kg-ot (baba 4630 gr), a súlyom 8 kg-mal volt kevesebb, mint terhesség elõtt. Szoptatás alatt mindhárommal híztam. Sajnos sokat. Ha nem ettem szénhidrátot, kevés volt a tejem. Minden nap kétszer sétáltam/sétálok velük, kilométereket, bérletem nincs, babakocsival vagyok, rohangálok utánuk, egész nap meg nem állok és mégis. Ki érti ezt?
(17-es válaszolónak-15 vagyok) Hát igen, nálam meg ez a 3 kiló nem mozdul most már hetek óta. Pedig szénhidrát mentesen eszem már, meg sok zöldséget stb. (már nem szoptatok). Szóval ez a hízás fogyás dolgot a genetika is sokban befolyásolja. Nem mindenkinek megy a fogyás olyan nagyon könnyen. Na meg persze az életkor is számít ! 20 évesen könnyebben dobáltam le a kilókat. (30 vagyok) Idõvel az anyagcsere is lassul.
Szerintem meg az nem mindegy, hogy hogy szerezte vissza. Tudatos fogyókúrával, esetleg sporttal, vagy csak úgy lementek a kilók! Én két éve szültem, 40 kg-ót adtam le azóta. Igaz, most kevesebb vagyok, mint, amivel teherbeestem. És igen, a férjem büszke, mert látta, hogy milyen kemény munka leadni ekkora súlyt.
Nem csak szénhidráttal lehet növelni a tejet. Én szedtem tovább a terhesvitamint (rá is van írva, h szoptatás alatt is ajánlott, meg is éreztem ha elfelejtettem bevenni...) és megittam napi sok szoptatós teát (bármennyire is untam) meg rengeteg folyadékot (nem cukros löttyöket, gyümilevet, mert az iszonyatosan hizlal, hanem vizet).Szoptatás alatt normálisan kell enni, ha annyit eszel mint nem terhesen, akkor a gyerek plusz igénye szépen leszedi a plusz kilókat. És nagyon kell vigyázni hogy mit iszol, én akkor kezdtem el fogyni, amikor rájöttem, hogy bár szuper a folyadék de a gyümilé/alkoholmentes sör/tej nagyon hizlal és figyeltem h napi 1-2 pohárnál ne igyak többet (olvassátok el rajta h 2 dl a napi energiabevitelnek milyen nagy százaléka). Séta se mindegy hogy milyen. A legközelebbi padig mész a parkban vagy tempósan gyalogolsz 1 órát. Akinek így sem megy, ajánlatos dietetikus segítségét kérni, aki összeállít egy étrendet amitõl lesz tejed de nem is hízol.
Köszönöm a tanácsot, utolsó, bár pillanatnyilag a 21 hónapos lányom mellett már apasztom a tejem. Nem tudom, Te voltál-e, vagy más, de azért lettem ennyire lepontozva, mert leírtam, hogy jártam? Most komolyan, valakinek az okoz perverz örömöt, ha valakibe, aki minimum nem szerencsés, még jól bele is rúg? Engem nem zavar, csak az ilyen emberek motivációját keresem. És ha azt írtam volna, hogy a terhesség és a szoptatás felért egy masszív fogyókúrával az esetemben, akkor 100% lennék? Gratulálok!
Hát én 77 kgmal mentem szülni, haza 64-gyel jöttem, és most (8 hónapos a fiam) vagyok 61, ami 2 kg-mal kevesebb, mint a terhesség elõtt.
8-as vagyok. Most miert kell lepontozni mert nem örülnék ha 39 kiló lenne az asszony?
nem mindenki nyeri vissza az alakját. Egyébként ezért miért vársz el bármit is? Nézz ki úgy, ahogy jól érzed magad. magadnak akarj megfelelni ne másnak.
Szerintem az NEM normális, ha egy nön szülés után 16 kg fölösleg van. Ebböl következöen az a normális, ha egy nönek szülés utánpár hónappal közel olyan az alakja meg a súlya, mint a terhesség elött. négy gyerekes anya
egy focista felesége a szülés után 4 nappal nyerte vissza az alakját most tele van ezzel minden hírportál, jó mondjuk õ edzõ, de szerintem ez beteges
Rengeteg nõ néz ki majdnem vagy pont úgy szülés után pár héttel, mint terhesség elõtt. Ettõl függetlenül minden rokonomra büszke lennék ha 10+ kilót leadna.
3-as nak igaza van, nem mindenki trheti meg jogy hogy megszabaduljon a kilóktól, de egy próbát megér, nekem sikerült:) :) persze nem éhezéssel!
Én mindhárom gyerekemnél szülés után 2 héttel már olyan súlyú voltam, mint elõtte. A terhességeim alatt sem ettem többet, mint azelõtt és nem hiztam.
Attól függ mennyibõl fogy le. Ha 55 kilób fogy le 16-ot annak annyira nem örülnék.
Nekem a "visszanyeri" azt jelenti, hogy alapból nem hízott sokat. Valahogy ez rövid idõt jelent. A másfél év alatt még jó, hogy lement 16 kiló. Az kevesebb, mint havi egy kiló, nem nagy cucc még akkor sem, ha csak simán kövér vagy. Másrészt én voltam iszonyatos kövér, vagy 40 kiló felesleggel, és cseppet sem éreztem, hogy büszkének kellene bárkinek is lennie rám, csak mert nem tömöm a fejem, mint egy disznó.
Igaz én nem vagyok férfi, de azért válaszolnék. Szerintem büszke lehetsz rá! Tesz azért, hogy megfeleljen neked és persze gondolom magának is. Egyébként Magyarország lakosságának nagy része túlsúlyos. Tehát szerintem 16 kilót leadni nem olyan egyszerû, mert akkor csupa karcsú nõ és férfi mászkálna az utcáinkon. Ami láthatóan nem úgy van. Egyébként a terhesség alatti hízás nem feltétlenül a zabálás eredménye. Hormonális változások eredménye is. Terhesen a legtöbb nõ azért hízik valamennyit. Alkati kérdés is nagy részben, hogy mennyit. (Persze aki kötelezõ diétán van pl. a cukra miatt az kevesebbet.) Szerintem azt mindenki tudja, hogy általában ez ezzel jár. Természetesen én sem koplaltam amikor terhes voltam, mással voltam elfoglalva. :) 13 kilót híztam, 3 kiló van rajtam most. 14 hónapos a kisfiam. Ez csak 10 kiló, nem 16 de nekem kemény munka volt.
Mondjuk még én nem szültem, de az igenis becsülendõ dolog, hogy terhesség is után is van igénye arra, hogy karcsú legyen.Ráadásul nem sok embernek van türelme ennyi idõn keresztül életmódot folytatni, szóval légy rá büszke! 21/L

Szülés után 6 héttel milyen tornát, testmozgást csináltatok otthon? (16 kg maradt rajtam. )

Hüvelyi szülésem volt, a kontroll vizsgálaton mindent rendben találtak.

Legjobb válasz: Én Cindy Crawford - Új dimenziók DVD-jét használtam. Akkor készítette, amikor a 2, gyereke megszületett. A Corában találtam potom pénzért az akciós DVD-k között. Három nehézségi szint van és azokat kombinálni is lehet. Szerintem jó én élveztem, de a plussz kilók meg se moccantak. Remélem Te szerencsésebb leszel!

Én Cindy Crawford - Új dimenziók DVD-jét használtam. Akkor készítette, amikor a 2, gyereke megszületett. A Corában találtam potom pénzért az akciós DVD-k között. Három nehézségi szint van és azokat kombinálni is lehet. Szerintem jó én élveztem, de a plussz kilók meg se moccantak. Remélem Te szerencsésebb leszel!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a letöltési tippet!
Szia! irdd be a keresöbe : fitnesz dvd letöltés, azon az oldalon megtalálod Cindy tornáját, ingyenesen letöltheted, nagyon szuper, teljesen megmozgat, én is ezt csinálom. már az elsö 10 perces is rendesen megmozgatott. Én fogyózik is, mert sajna én nem tudok szoptatni már.Sok sikert kívánok:)
mivel csak olyat és annyit szabad csinálni amitõl nem lesz izomlázad ezért én hastáncolni kezdtem:) Vagy ezt próbáld ki, vagy a jógát, esetleg baba mama jóga, plusz úszás...
Elsõ vagyok. Én is szoptattam, takarítottam, mostam, fõztem, elláttam a két nagyobbat is és persze Apát, plussz tornáztam is, de egy icipici kiló sem ment le rólam. Szóval a Te recepted, kedves Második nem mindenkinek jön be. Sajnos. Örülnék, ha nekem is ilyen egyszerûen menne.
A kérdező hozzászólása: A Cindy-t majd megszerzem! Köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: Sajnos én is az a típus vagyok akirõl csak úgy nem mennek le a kilók. Úgyhogy kell tennem valamit a cél érdekében. A másik meg az, hogy teljesen el vagyok gémberedve, hiányzik a testmozgás. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ki hogyan kezdte el a mozgást. Érdekelne...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
2 óránként szoptatás, ringatás, takarítás, sétálás, :) )energiám se idõm nem lett volna és fontosabb volt a szoptatás.Most 3, 5 hónapos a lányom és lement minden plusz.
Én rubintrékázok és béresalexandrázok. Ugyanolyan sok tejem van, semmi hatással nincs nekem a tejre a torna. 8 kilóval vagyok soványabb, mint terhesség elõtt, bár ez nem csak a torna miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Házhoz kijövő védőnőnek mennyit szokás/illik fizetni? Ezentúl havonta kijön? Vagy csak szülés után? A 16. hétben vagyunk.

Legjobb válasz: Mi az hogy mennyit illik adni??? Semennyit ! Neki kutya kötelesseége kimenni ha már megvan a baba, sõt elötte is kimegy 1x-2x hogy ellenõrizze megfelelõ környezetbe születik-e a kisbaba. Sõt ha hazaértetek a kórházból akkor másnap vagy lehet még aznap a gyerekorvossal együtt mennek ki. Az más ha te szeretnél neki valamennyit adni.

Mi az hogy mennyit illik adni??? Semennyit ! Neki kutya kötelesseége kimenni ha már megvan a baba, sõt elötte is kimegy 1x-2x hogy ellenõrizze megfelelõ környezetbe születik-e a kisbaba. Sõt ha hazaértetek a kórházból akkor másnap vagy lehet még aznap a gyerekorvossal együtt mennek ki. Az más ha te szeretnél neki valamennyit adni.
Én sosem adtam neki semmit, mert nem is gondoltam, hogy kellene. Soha nem láttam rajta, hogy várna valamit. Annyira kedves, rendes velünk, hogy majd a névnapjára csináltatok neki egy csomagot, de pénzt nem gondolom, hogy adni kellene.
Szia! Nem kell neki pénzt adni, viszont illik valamivel megkínálni. Az nem egy nagy dolog, de jól esik neked is neki is. Neked, mert bár ez a dolga, de elmegy hozzád és segít a bab gondozásában, a kérdéseid megválaszolásában és így nem érzed azt, hogy "tartoznál". Ez most így elég hülyén hangzik, de biztos tudod, mire gondolok. Neki is jól esik, mert a kedveskedés kinek ne esne jól, fõleg ha aznap már a ki tudja hanyadik babát látogatja, úton van folyamatosan...
Jó ég!Nehogy adj neki pénzt, így kezdõdik mindig..(hálapénz stb.)Még a végén õk is rászoknak...
Mi van ebben az országban??? Úristen!! Ennyi erõvel fizessünk a postásnak, mert kihozza a levelet, a kukásnak, mert elviszi a szemetet, stb...
Szia! A védõnõknek tényleg nem kell fizetni. Ez a munkája, megkapja õ fizetését a kijárások után. Vagy te hallottál mást is?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak abból indultam ki, hogy manapság sajna tényleg mindenkinek mindenért szokás...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ez egy nagyon aranyos védõnõ - mint kiderült, nem is fogadott el semmit se...

23 hetesek vagyunk, 16 hetesen mozdult meg először. Azóta állandóan mocorog. Mennyi az esély rá, hogy szülés után is mocorgós lesz a babám?

Kisgyerekként is ilyen eleven lesz?

Legjobb válasz: :) szerintem csak jó, ha egy gyrek eleven! De ne aggódj, odabenn a vízben jobban tudnak mozogni a babák mint a levegõn. Jól megerõsödik, ha sokat mozog. lehet, hogy hamarabb fogja majd a fejét felemelni, vagy hamarabb fog majd felülni, felállni. De szerintem ennek talán nincs jelentõsége. Azt gondold végig, nem eszel/iszol-e sok kávét, teát, csokit, cukros ételeket. Ami téged pörget, az pörgeti a babát is. ráadásul amíg a kávé hatása belõled 3-5 óra alatt elmúlik, a babákból csak kb. 4 nap alatt! szóval óvatosan az élénkítõkkel :) 26 hetes kismami

:) szerintem csak jó, ha egy gyrek eleven! De ne aggódj, odabenn a vízben jobban tudnak mozogni a babák mint a levegõn. Jól megerõsödik, ha sokat mozog. lehet, hogy hamarabb fogja majd a fejét felemelni, vagy hamarabb fog majd felülni, felállni. De szerintem ennek talán nincs jelentõsége. Azt gondold végig, nem eszel/iszol-e sok kávét, teát, csokit, cukros ételeket. Ami téged pörget, az pörgeti a babát is. ráadásul amíg a kávé hatása belõled 3-5 óra alatt elmúlik, a babákból csak kb. 4 nap alatt! szóval óvatosan az élénkítõkkel :) 26 hetes kismami
amikor már kevesebb helye van álítólag visszáb vesz a mozgásból, de én emlékszem, az elsõ terehsségemnél is bõven a 8. hónapban is akkorákat tudott fordulni, hogy azt hittem elöl vagy a gyomrom felé akar kijáratot találni :) Az ébrenlét alvás ciklussan nem értek egyett, mert ahogyan én látom: pocaklakóként általában akkor aktivizálódnak a babák amikor én kicsit elnyúlok - leülök, lefekszem aludni, vagy lepihenek. Kisfiam miután megszületett (koradélután), nagyokat aludt, a második éjszakáját már 9-7ig átalaudta a kórházban, és igazából nem is votl gondunk az alvás ébrenlét etetés ciklusokkal, minden nagyon harmónikus és szabályos volt szinte az elsõ perctõl. Szerintem miután idekinn az evéshez ébren kell lenni, gyakrabban és szabályosabb idõközönként lesznek ébren mint odabenn. 26 hetes kismama.
Szia.Minden héten küldik nekem a Babanet-rõl a várandós hírlevelet. Ott ezt írták:Babád most már igencsak aktív, ide-oda bukfencezik a méhedben. A trimeszter végére azonban már nyugodtabb lesz, és valószínûleg már fejjel lefelé szeret majd tartózkodni odabent. Arcán megjelennek a szemöldök és szempillák kezdeményei, haja pedig egyre hosszabb. Rendszeres idõközönként hajtja álomra a fejét, és rendszeres idõközönként jelzi, hogy ébren van, pont úgy, ahogy egy újszülöttnél megfigyelhetõ. Egyébként számíthatsz rá, hogy kb. olyan ritmusban lesz ébren születése után, ahogy a hasadban tapasztaltad. Rengeteg magzatvizet vesz magához, hogy aztán kipisilhesse. Most már 27-30 centi hosszú és 375-400 gramm. Üdv:22 hetes kismama :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Semmi élénkítõt nem használok, de az is igaz, én sem vagyok egy helyben ülõ, nyugodt típus. Az is igaz, inkább legyen eleven gyerekem, mint egy csendes, nyugodt, ...Nincs is ilyen a családunkban:) Csak meglepett, mennyire mozgékony, mások azt mondják, nekik nem ennyire:)
Ennyi idõsen nekem is nagyon az volt... aztán mostanában, hogy egyre kevesebb a helye, egyre nyugisabb. Nekem a doki azt mondta nincs összefüggés, de az mindig csak jó jel ha sokat mocorog. Nekem nagyon összefügg a lelkiállapotommal is. Ha ideges vagyok akkor nagyon sokat kapál, volt már hogy egész nap nem aludt a szentem amikor idegeskedtem. De hidd el, le fog nyugodni. Kellemes babavárást! 26 hetes kismami
Nekem a 26. hétig alig mocorgott, már aggódtam is. Uh-on is mozdulatlan volt, édesdeden aludt, fel sem lehetett ébreszteni. aztán beteg lettem, elkaptam valami hányós-hasmenõs-lázas betegséget. Ezután úgy beindult, hogy nem is értem mikor alszik. Úgyhogy kiváncsi vagyok melyik "állapot" lesz jellemzõ rá, mert én is úgy tudom, hogy van összefüggés a magzati mozgékonyság és a késõbbi aktivitása között.
Az én kisfiam is rengeteget mocorgot a pocakomban, volt hogy az nst az utolsó héten 30 mocorgást számolt 10 perc alatt.Születése óta is rengeteget mocorog egyfolytában jár keze, lába, mindene. 10 hetes most.

Szülés után vagyok 16 héttel és fáj a szex. Mitől és mit tehetek ellene?

3 hónapja szültem. Szülés után felbontották a varratokat, és újravarrtak. Mikor megpróbáltam szex-elni a párommal, majd meghaltam a fájdalomtól. Azóta még 2x szexeltünk, de mindig fáj. Szülés óta már 4x vizsgáltak meg a n?gyógyászaton más okból kifolyólag, de ha láttak volna kóros elváltozást, biztos szóltak volna. Mi lehet a baj? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Használjatok síkosítót. Ez nagyon gyakori probléma. Gondolom még szoptatsz. Emiatt szárazabb a hüvely fala. Szerintem ez lehet a gond.

Használjatok síkosítót. Ez nagyon gyakori probléma. Gondolom még szoptatsz. Emiatt szárazabb a hüvely fala. Szerintem ez lehet a gond.
A sikosítót ajánlom én is. Lehet jobban rocsolodtál szülés közben mint az átlag.Én 8 hónapja szültem, de behatolás még mindig nagyon fáj, de szerencsére utánna nics probléma

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!