Találatok a következő kifejezésre: Szülés után -ill. a kórházi (3 db)

Természetes szülés után ill. császár után hány napig marad az anya+ a baba a kórházban?

Legjobb válasz: Természetes módon történõ szülés esetén jó esetben 3 nap.Nálunk úgy van, hogy ha pl. csütörtök délelõtt szül vki, akkor vasárnap hazaengedik, ha minden ok.

Természetes módon történõ szülés esetén jó esetben 3 nap.Nálunk úgy van, hogy ha pl. csütörtök délelõtt szül vki, akkor vasárnap hazaengedik, ha minden ok.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Nálunk Szlovákiában az 1.gyerekkel 5 nap, ha már nem elso akkor 4 nap.
Kórházfüggõ. Nálunk, Nagykanizsán 4 nap a sima szülés után, de nemrég még 5 volt. Most a császár után annyi.
Ha gond van a babával, de anyukával minden oké, akkor baba megy a csecsemõ osztályra/PICre/fertõzõ osztályra, anyuka meg haza, ha szerencséje van, az anyaszállón van hely. Ha nincs hely, akkor meg kell oldania a bejárást a babájához.
utolsó vagyok, bocsánat rosszul írtam, hétfõn volt a mûtét (nem kedden) tehát utána 3 egész napot kellett bent maradni
én császáros voltam, kedden délután 5-kor volt a mûtét és péntek reggel hazamehettünk, mindketten teljesen rendben voltunk
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a válaszokat :)
én bent voltam vele szerencsére.ha hosszabb idõt vesz igénybe, akkor a baba marad, anyuka megy.jó esetben van hely az anyaszállón.
Amikor mi voltunk benn, sok gyerek kapott el vmit, amivel átkerült a korszülött és fertõzõ osztályra. Oda 3 óránként jártak anyukák szoptatni. A tervezett 3 napos benn létbõl majdnem egy hét lett.
A kérdező hozzászólása: 12:20 Ha a babának vmilyen komplikációja van, akkor az anyuka is kórházban van addig, vagy bejár hozzá?
Nekem császárom volt. Szerdán mütöttek fél2kor és vasárnap reggel mehettünk haza.
ha nincs komplikáció, akkor természetes után három nap.mi egy hétig voltunk sajna, fertõzést kapott a magzatvíztõl
Kórházfüggõ, valahol 3 ill. 4 máshol 4 ill. 5.
nálunk Romániában például nem számolják az elsõ napot napnak. Pl. a szobatársam pénteken 01.10-kor szült, de csak szombatot számolták elsõ napnak, tehát hétfõn 3 naposan engedték haza (term. szülés). Én kedd délelõtt szültem császárral, hétfõn 6 naposan engedtek haza. Szombaton kézzel-lábbal haza akartam jönni, a dokim azt mondta, így csak saját felelõsségre lehet. Császárnál 6-7 napig tartanak bent. A dokim beszélt rá, hogy üljek a fenekemen hétfõig.

Szülés után közvetlenül -ill. a kórházi napok alatt- körülbelül hány kiló megy le az anyukáról?

Legjobb válasz: a Baba súlya, meg kb. 2-3 kg. de ha szoptat v.ki, gyorsan lemennek a kilók, én 4 éve szültem, most van rajtam, 3 kg felesleg, de ez az én cikim, de szerintem nem olyan gáz

a Baba súlya, meg kb. 2-3 kg. de ha szoptat v.ki, gyorsan lemennek a kilók, én 4 éve szültem, most van rajtam, 3 kg felesleg, de ez az én cikim, de szerintem nem olyan gáz
Szia! Sajnos nem annyi, mint az ember várja... Én szinte alig vettem észre, hiszen hazamenni is jóformán a terhesgatyában kellett. Persze egy-két hónap múlve jobban észrevehetõ. De sajnos nem jött a "megkönnyebbülés" a szüléssel. Mondjuk 9 hónap alatt teljesen visszaálltam eredeti súlyomhoz, és tudtam a ruháimat hordani. Mindenféle diéta nélkül.
Szia. Én 30kg plusszal mentem szülni, 12hete.Mostanáig 18 kg ment le rólam.mindent eszek ráada´sul jó étvággyal, szoptatok.majd csak lemegy a többi is.ami´g az ember szoptat, u´gy sem lehet diétázni, mert elapsd a tejcsi, ami nagy kincs a babának.
Szia! Én 1hete szültem +17 kg volt rajtam eddig 10 ment le
Szia én 55 kg-ról indultam 68 kg voltam mikor szültem 9 kg ment le a kórházi napok alatt, bár alig ettem. Mióta hazajöttem eszek rendesen azóta 1 kg ment még le, 4 hete szûltem.
Arra számíts, hogy a méhnek 6 hét kell, mire visszahúzódik, addig a pocak meglehetõsen nagyocska marad még, nem lesz jó a régi nadrág! Bár én 3 héttel szülés után már fel tudtam venni, igaz, összvissz 8 kilót szedtem fel...
Szia! Én a szülés után két héttel álltam mérlegre, annyi voltam, mint régen, pedig még akkor is volt egy kis pocakmaradványom :)
Szia! Én 1 kg-val könnyebben jöttem haza a kórházból, mint amennyi terhesség elõtt voltam. Nem fogyóztam soha! Szerintem ez alkat kérdése is. Ez 6 éve volt, most várom a második babót. Augusztusban kiderül, hogy most mennyit dobok le, de igazából annyira nem foglalkoztat a dolog. Lesz ami lesz! :-) Boldog babavárást! 23 hetes kismami
szi!nekem a szülészõ azt modta, 1 hét alatt kb 10 kg megy le. teljesen igaza lett. most, 2 hetesen pedig 1 kg al kevesebb vagyok mint elõtte, minden régi ruhám rámjön, poci is a régi. egyedül a kitágult medencecsont még ami nem ment vissza, szélesebb a csípõm :) hajrá!!!!!!

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!