Találatok a következő kifejezésre: Szülés után és úgy (50 db)

A terhesség elejétől kint van az aranyerem. Nagyon nagy, és csúnya, mi lesz velem szülés után? Mert ugye akkor az erőlködéstől még jobban kijön.

Legjobb válasz: Sziasztok! Elsõ terhességem utolsó 2 hónapjában én is állandóan szenvedtem tõle (hozzáteszem nekem 15 éves korom óta van aranyerem), és a szülés alatt nagyon bedurvult. Nem részletezném, mit éltem át a szülés utáni napokban, teljesen kétségbe voltam esve. Szülés után négy hónapon át próbáltam helyre hozni a már jól ismert praktikákkal (volt benne gyakorlatom :-(), de nem ment... így maradt a mûtét. Bár mentem volna hamarabb! A 6 hét gyermekágy letelte után mehetsz és az elsõ kezelés után pár nappal óriási javulás következik be. Nekem 4 belsõ és egy külsõ aranyerem volt, a belsõket gyûrûvel kötötték el, a külsõt lézerrel vágták. Nem kell tõle félni, nem fáj, max. kellemetlen érzés pár napig. Összesen 130 ezer ft volt. Most várom második babánkat, megint kijött egy, de egyenlõre nem olyan durva, mint annak idején volt. Én intimtornával vigyázok rá és kamillás nedves wcpapírral. Persze ha szükség lesz rá, szülés után ismét megyek mûtétre... én utólag bántam, hogy a félelmeim miatt ilyen késõn szántam rá magam a helyrehozatalukra. Minden pénzt megér! Boldog babavárást, babázást nektek.

Sziasztok! Elsõ terhességem utolsó 2 hónapjában én is állandóan szenvedtem tõle (hozzáteszem nekem 15 éves korom óta van aranyerem), és a szülés alatt nagyon bedurvult. Nem részletezném, mit éltem át a szülés utáni napokban, teljesen kétségbe voltam esve. Szülés után négy hónapon át próbáltam helyre hozni a már jól ismert praktikákkal (volt benne gyakorlatom :-(), de nem ment... így maradt a mûtét. Bár mentem volna hamarabb! A 6 hét gyermekágy letelte után mehetsz és az elsõ kezelés után pár nappal óriási javulás következik be. Nekem 4 belsõ és egy külsõ aranyerem volt, a belsõket gyûrûvel kötötték el, a külsõt lézerrel vágták. Nem kell tõle félni, nem fáj, max. kellemetlen érzés pár napig. Összesen 130 ezer ft volt. Most várom második babánkat, megint kijött egy, de egyenlõre nem olyan durva, mint annak idején volt. Én intimtornával vigyázok rá és kamillás nedves wcpapírral. Persze ha szükség lesz rá, szülés után ismét megyek mûtétre... én utólag bántam, hogy a félelmeim miatt ilyen késõn szántam rá magam a helyrehozatalukra. Minden pénzt megér! Boldog babavárást, babázást nektek.
Szia! A második válaszoló vagyok. Én is magánban csináltattam, ambuláns kezelésen. Ez azt jelenti, hogy bemész, megvizsgálnak, megkapod az érzéstelenítõt, kb 10 perc múlva már gyûrûznek is. Az egész kb 20 perc, aztán mehetsz is haza. Utána kicsit kellemetlen érzés, de hogy ne fájjon a székletürítés kapsz vagy glicerines kúpot, vagy olajat, amit meg kell inni. Kb 2 hét elteltével csinálják a következõt. Egyébként én ajánlom neked, hogy ha ki vannak türemkedve az erek, hogy rendszeresen próbáld õket visszatolni és még mindig nem késõ megtanulnod az intimtornát. Elsõ terhességem alatt én ez utóbbit elhanyagoltam és meg is lett az eredménye, most a 8. hónapban vagyok és elég jól zárnak az izmaim. Bár most is lett aranyerem, de közel sem olyan vészes, mint 2 évvel ezelõtt volt. Ha nem akarsz iszonyatosan szenvedni, ne hagyd hogy tovább romoljon a helyzet!!!!!!
Szia, . Sajnos ha már most nagy, akkor csak rosszabb lesz szülés után. Nekem is volt már elõtte is, és szinte már az összes krémet, kenõcsöt csodaszert kipróbáltam, de visszahúzódni egyiktõl se húzódott. Csak a tüneteket enyhítette. A mûtét adott, mint lehetõség, de egyenlõre még nem mertem rászánni magam. Étkezni úgy étkezem, ahogy ebben az esetben javasolják, de már ez nem segít. Próbáld ki valamelyik kenõcsöt és kúpot hátha neked is enyhíti a panaszaidat. Sperti, Reparon, Mastu Üdv
A kérdező hozzászólása: Na, akkor szülés után mehetek gyûrûztetni :) A lézeres mûtéténél elaltatnak, vagy ott is csak érzéstelenítõt adnak, mert nekem kint a fenekemnél vannak a kinövések. Kellett bent aludni a kórházban? Hanyat, vagy háton kell feküdni mikor csinálják?
Ismét én! Szóval elõször a belsõeket csinálják a gyûrûvel, mert ezek nyomják ki a külsõket. Ezektõl a külsõek is szépen visszahúzódnak. Ezek útán vágják lézerrel a külsõt, de csak ha szükséges. Kapsz érzéstelenítõt, majd 10 perc múlva nekiállnak. Oldalt kell felfeküdni az asztalra és felhúzni a térdeidet a hasadhoz, a doki pedig a hátad felöl közelíti meg a terepet :-). Ajánlott a mûtét elõtt bevenni fájdalomcsillapítót is, hogy ha elmúlik az érzéstelenítõ hatása, biztosan ne fájjon. De tényleg nem fog, max. egy kicsit, ami algopyrin hatására elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már nem is félek, ha megszültem megyek is ! :)

Van itt olyan férfi akinek a párja hízott szülés után, és nem is tudta leadni, de ő mégis úgy szereti ahogy van, és nem hiányzik neki a régi alkatú felesége?

Legjobb válasz: A terhesség, és az azzal járó hízás az élet része. Mint ahogy az is, hogy a nõk java része azért lead valamit/mindent abból a szülsé után, amit a terhesség alatt felszedett. Butaság nem elfogadni azt, hogy ez normális. És butaság elhinni azt, hogy normális, ha egy nõ szülés után 3 héttel úhra az a piszkafa, aki volt. Az nem a valóság...... Páromon van még 6 kiló. De rendben van, és szép lassan le is fog menni róla:)

Pontosan utolsó.Nem csodálom, hogy ennyi a válás. Sajnos ilyenek a magyar nõk, tisztelet a kivételnek. Nem ártana összekapná magát néhány nõ, mert tuti a kanapén végzi. És lehet szídni, hogy undorító pasik meg fogadjon el így is, egy kapcsolatért igenis tenni kell, ha meg akarod tartani a párod. Csak sajnos sokan azt várják legyen kinyalva a p_csájuk de tenni nem tesz érte meg mindent.
Köszi utolsó :D:D:D Utolsó elõtti, én is azt mondom, hogy senki nem legalábbis még jó sokáig neee :D:D:D, én is infarktust kapnék most egy gyerektõl :D
Osztom az utolsó véleményét, én terhes vagyok, de igyekszem odafigyelni magamra, nem zabálni mint a hülye:) Nem bírom a lusta embereket! Persze ha terhes valaki, nem baj ha egy kicsit enged a csábításnak, egészséges a kicsire nézve is! De egy nõ figyeljen magára, legyen igényes magára!!
A terhesség, és az azzal járó hízás az élet része. Mint ahogy az is, hogy a nõk java része azért lead valamit/mindent abból a szülsé után, amit a terhesség alatt felszedett. Butaság nem elfogadni azt, hogy ez normális. És butaság elhinni azt, hogy normális, ha egy nõ szülés után 3 héttel úhra az a piszkafa, aki volt. Az nem a valóság...... Páromon van még 6 kiló. De rendben van, és szép lassan le is fog menni róla:)
Akkor mi a fontosabb a család vagy néhány kiló?Azért mert valaki akinek te gyereket csináltál aki neked szült egy gyermeket nem lett szülés után egy hónappal olyan mint amilyen volt elõtte képes vagy otthagyni??Akkor neked nem való sem az apaság sem a család.
5-ös, szóval szerinted Gárgyán Rita fitneszbajnok a "normális"? Attól tartok, probléma van az ítélõképességeddel, értékrendeddel.
Mindenkinek más az értékrendje nekem ez a normális speciel, mivel ezt a sportot ûzöm 10éve már lassan, és általában, ezen körben nézzük a nõket, mindenkinek más a fontos mindig azt mondom, nekem az, hogy tipptopp legyen a csaj, másnak meg, hogy tipikus családanya én attól mászok falra, más meg az én nézõpontomtól :D Nem vagyunk egyformák hálistennek :D
Szia! Én õszinte leszek, sajnos nem tudnám elfogadni, szexuálisan nem tudnám megkívánni, és ekkor megette a fene az egészet, nem tudnék hozzáérni. Nem bántanám, de ekkor szerintem elválnék tõle békében, inkább mint, hogy veszekedés vita legyen.
Szerintem nem butaság utolsó az lenne a normális.Ott van Gárgyán Rita fitneszbajnok például. Csak oda kell figyelni, mit eszik meg járni tornázni utána is, igaz kismama tornára.És nem kettõ helyett enni és nem minden , , szemetet".
Utolsó kettõ ez igen.Kedves lusta hölgyek lehet példát venni az utolsó kettõ , , anyukáról". Tök jó ilyeneket olvasni, igen itt derül ki ki a lusta meg ki az aki bombázó marad terhesség után is. Kifogásokat itt látjátok megcáfolva.
Szerintem nagyon elterjedt az a nézet, hogy a nõnek szinte kötelezõ jól meghízni, miután szült, sõt, rögtön, miután férjhez ment. plusz levágatnia a haját jó rövidre. hú de praktikus. ebbõl látszik, hogy ki a feleség: a kövér, rövid hajú nõk. és még büszkék is rá, hogy õk asszonyosodnak. szerintem errõl le kéne szokni! olyan szép vékony, hosszú hajú fiatal lányokból miért kell pár év alatt ilyenné válni? idõhiány miatt kell meghízni??? na ne szédítsenek már.
Én lány vagyok. De az a véleményem, hogy nem csodálom, ha elhagyná, ha elhízna. Vegyük a nõket/lányokat: komolyan vonzana szexuálisan egy kövér pasi? Nem hinném... Mindenki maga tehet a testi/lelki állapotáról, ha nem változtat, vagy nem vigyáz, vessen magára.
Ha majd szülsz egy gyereket nem fogsz egy darabig ilyen meg olyan nyelvórákra járni, és két helyen dolgozni mert arra sem lesz idõd, h normálisan kipihend magad!
Kifogás utolsó kifogás, inkább lusták a nõk 90%-a tisztelet a kivételeknek. Én két melót végzek, plusz sulit, ilyen nyelvóra olyan nyelvóra, magamra fõzök és edzek.Minden megoldható.
Szülés után minden nõnek megváltozik a teste. Ha vissza is fogy, a bõre nem lesz már közel sem ugyanolyan, a csípõje szélesebb lesz hacsak nem császárral szült...ez a természet rendje. Plusz szerintem nem az kell, hogy az elsõ dolog legyen egy anya életében, hogy visszanyerje a régi alakját, fõleg egy elsõ gyereknél...fel kell dolgoznia, hogy anya lett, bele kell rázódnia egy teljesen új kerékvágásba, ahol már minden a gyerek körül forog...ezután ráér azzal foglalkozni, hogy leadja a pluszkilókat. Amelyik pasi ezt nem érti meg, vagy nem tudja kivárni azt csak sajnálni tudom...
Utolsó én felpontozlak 1.000.000 ponttal csak sajnos egyet lehet kattintani :D
És van itt olyan lány, akit nem zavar, h a pasija meghízik, nagy hasa lesz, rengõ hájjal? Biztos, h van. Mint ahogy pasi is akad akit nem zavar a partnere alakváltozása. Azonban a szülést mint egy áldozatot és mentséget belekeverni ebbe, sztem nem korrekt. A tested olyan amilyenné formálod. Olyan nincs, nem tudom, olyan van, h nincs akaraterõm, gyenge vagyok, elhagytam magam. És most kedves egyet nem értõk, pontozzatok le! ;-)
Szerintem Gárgyán rita igenis szexi, nem tudom...de biztos az öt nem normálisnak nevezõ válaszolónak még jobb nõje van:) )
10:54-es Remélem soha senki nem szül neked gyereket! Ha meg már van esetleg, akkor sajnálom az anyukáját!
Örülök hogy legalább bevallod.Gárgyán Ritát viszont csak tényleg akkor lehetne alapul venni ha õ lenne az átlag nõ de nem az.Gondolom õ nem az a fajta aki otthon fõz, mos, takarít, ellátja a gyereket stb szóval a kettõ összehasonlíthatatlan.
Utolsó ez igaz, én nem is akarok gyereket maximum 15-20év múlva, mert tényleg nem való nekem se gyerek se család. Munkának meg a sportnak élek meg dorbézolásnak :D
Ilyen alapon ha belegondolunk akkor minden pasit ott lehetne hagyni ha hízik pár kilót.Még nem hallottam olyat hogy egy nõ azt mondja a férjének hogy nem fekszem le veled mert híztál öt kilót!!!
Szia.Bár én nõ vagyok feltételezem te is de szerintem ha a férfi szülés után plussz tíz kilóval nem tud szeretni akkor ott alapból probléma van.Én is szültem elég sokat híztam a terhességem utolsó két hónapjában(akkor hagytam abba a munkát)még mindig van rajtam 7-8 kiló de egyszer sem mondta a párom hogy kövér vagyok, bár õ amúgy se szereti a sovány nõket.Persze ez nem azt jelenti hogy hízlalom magam de ha visszamegyek dolgozni 2-3 hónap alatt leszalad a többlet.A lényeg hogy nem hanyagoljuk el egymást.

Császáros szülés után eset már valaki teherbe úgy, hogy nem telt le az egy év? És mektartoták a babát?

Ilyenkor a második baba is császáros lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 14 hónapos volt a nagyobbik, amikor terhes lettem. Megtartottam. 23 hónapos volt a nagy, amior megszületett a kicsi. Azért nem szerencsés ilyen hamar császárosnak teherbe esni, mert nem tud a hasfal regenerálódni és megerõsödni. Én is megbántam, pedig ha jól olvasom, te még kevesebb idõt hagysz a kettõ között. Sokkal fájdalmasabb a felépülés a második alkalommal, és nekem sajnos még szülés után is voltak problémáim, bár nem tudom, hogy a közelség miatt. Az, hogy a második is császár lesz, attól függ, hogy az elsõ miért volt az. Nekem azért volt mind a kettõ az, mert enm volt nyitott a méhszáj még túlhordás esetén se.

Szia! Nekem 14 hónapos volt a nagyobbik, amikor terhes lettem. Megtartottam. 23 hónapos volt a nagy, amior megszületett a kicsi. Azért nem szerencsés ilyen hamar császárosnak teherbe esni, mert nem tud a hasfal regenerálódni és megerõsödni. Én is megbántam, pedig ha jól olvasom, te még kevesebb idõt hagysz a kettõ között. Sokkal fájdalmasabb a felépülés a második alkalommal, és nekem sajnos még szülés után is voltak problémáim, bár nem tudom, hogy a közelség miatt. Az, hogy a második is császár lesz, attól függ, hogy az elsõ miért volt az. Nekem azért volt mind a kettõ az, mert enm volt nyitott a méhszáj még túlhordás esetén se.
Nekem 8 hónapos múlt a nagyobbik amikor a kicsi megfogant és megtartottuk. Mindketten császárral születtek, de semmi gond nem volt a terhességgel és a 2. mûtét után csak egy nagyon picivel volt nehezebb a felépülés nekem.
Sziasztok! Hát pedig lehet véletlenül teherbe esni!! Mi úgy jártunk mensi után 2 nappal szexeltünk gumival, erre terhes lettem.akkor ez mi ha nem véletlen.Véletlenek vannak, és lesznek is...
A kérdező hozzászólása: Bocs de bárkinél becsúszhat még úgy is ha védekezik mert ha nem gyógyszert szedek hanem óvszerral védekezünk az csak 99% véd.De gyógyszer mellett is teherbe lehet esni mert nem egy-két ismerösöm van. Ez csak egy kérdés volt!!!
Véletlenül nem lehet teherbe esni, ezt egy gyerek után már tudhatnád. Védekezz, ha nem akarsz még gyereket. Az én két fiam közt pont 24 hónap van, elsõ császár, második természetes úton született, teljesen egyénfüggõ, de az esetek nagy százalékában az elsõ császár után a második is az. A gyereket nem meKtartani, hanem meGtartani kellene...
Szia! Én császárral szültem, 2008 októberében, és 2009 májusában estem ismét teherbe.Jelenleg 34 hetes kismama vagyok, a kisfiam pedig 15 hónapos.Nekem is azt mondta az orvosom, hogy a második is császár lesz, mert az elsõt téraránytalanság miatt kellett császárral szülnöm. Most a vérnyomásommal vannak problémák, így kicsit félek, hogy nehogy hamarabb jöjjön a baba.
A kérdező hozzászólása: 8 hónapos a babám császáros volt.De egy kicsit agódók remélem nincs miért, mert nem tervezünk még egy babát jelenleg legalább 2 évig.Csak érdeklõdtem ha véletlen így járnék.
Szia nekem a kislányom akkor született amikor a "nagy"lányom 18 hónapos volt. Nekem a csípõm miatt volt mind a 2 császár de az orvosom mondta hogy ilyen kis kor különbséggel nem nagyon engednek természetesen szülni! Nekem nem volt semmi különbség a 2 császár között mind a kettõ után gyorsan elmúlt a fájdalom! Szerintem kérd ki a nõgyógyászod véleményét! Sok Boldogságot nektek és ha megtartod a babát/ha már terhes vagy/könnyû panaszmentes 9 hónapot és könnyû szülést kívánok! Egy 3 és 20 hónapos kislány, 23 éves anyukája:)
Nekem pont egy év van a szülés és a második fogantatás között, bár mi így is terveztük. A dokim nem hordott le, 26 hetesek leszünk, semmi problémám nincs, pedig sokat rohangálok és hajolgatok a "nagy" gyerek miatt... A dokim még a természetes szülést is megpendítette, bár ez csak az utolsó pillanatban fog eldõlni. Bennem nincs félelem, megbízom a dokimban, de felkészültem a császárra is. Persze minél közelebb van a dátum egymáshoz, annál nagyobb a császár esélye, de hát ez van! Terhes vagy, vagy csak érdeklõdsz?
A kisfiam teraranyalansag miatt csaszarral szuletett, akkor azt mondta az orvos, hogy legalabb fel evet varjunk. Kerek egy evvel kesobb lettem terhes, a masodik csaszar utan egy evet kell varjunk. Ugyhogy ez tenyleg teljesen egyenfuggo, csak az orvos tudja megmondani mennyit varjatok.

37 hetes kismami vagyok és nagyon zsibbadnak az ujjaim. Ez mitől van és a szülés után elmúlik ugye?

Legjobb válasz: Vagy magnéziumhiány vagy a vizesedés miatt. Álítólag elmúlik pár héten belül a szülés után, úgyhogy kitartás.:) Nekem is volt egy idõ mikor zsibbadt, segített ha hideg-meleg vizet engedtem rá felváltva, esetleg próbáld ki te is hátha segít! További boldog babavárást! Üdv. 35 hetes kismami

Vagy magnéziumhiány vagy a vizesedés miatt. Álítólag elmúlik pár héten belül a szülés után, úgyhogy kitartás.:) Nekem is volt egy idõ mikor zsibbadt, segített ha hideg-meleg vizet engedtem rá felváltva, esetleg próbáld ki te is hátha segít! További boldog babavárást! Üdv. 35 hetes kismami
Nekem is volt ilyen, szülés után el is múlt. Ne aggódj el fog múlni.
Szia! A vizesedés miatt van. Nem csak a bokába, hanem a testünkön mindenhová gyüjtünk vizet ilyenkor. A szülés után 2-3 héten belül kiürül a víz, és el fog múlni.

Császár szülés után volt úgy valaki vagy halott e valaki olyanról h begyulladt a a sebbe és műteni kellet neki észre lehet venni hogy begyulladt vagy csak orvos tudja ezt észre venni fájdalmas ez vagy nem?

Legjobb válasz: Begyulladhat, de az fáj is, azt észreveszed. De tanulj meg írni, a halott és a hallott között óriási a különbség... És a kellet is mást jelent, mint a kellett.

Begyulladhat, de az fáj is, azt észreveszed. De tanulj meg írni, a halott és a hallott között óriási a különbség... És a kellet is mást jelent, mint a kellett.
Anno én császárral születtem (28 éve). Akkor még hosszában vágtak. Anyukámnak begyulladt a sebe, azt mondta, hogy nagyon fájt neki, ebbõl eredõen kapott egy fertõzést a méhe és a mûtét során el is távolították neki. Akkor 23 éves volt. Azóta már szerintem ilyen nem fordulhat elõ, nekem is begyulladt egy kicsit a külsõ varrat, de pár napos betadinos kezeléssel elmúlt, nem is fájt, csak gennyes volt. Ha fáj, akkor valószínû, hogy az már a belsõ varrat...

Szülés után milyen ügyeket kell intézni, és ennek mi a menete? (gyerek tajkártya, anyasági. )

Legjobb válasz: A taj illetve adókártya automatikus. Gyes/gyed+családi illetve az anyasági. Ezeket kell neked elintézni, a szükséges okmányokat beadni.

A taj illetve adókártya automatikus. Gyes/gyed+családi illetve az anyasági. Ezeket kell neked elintézni, a szükséges okmányokat beadni.
A taj, lakcím, adó kártyát, születési anyakönyvi kivonatot a kórház csináltatja. A taj és adó kártyát postán megkapod! A gyes/gyedet, családit, anyaságit neked kell intézni. Letöltöd a szükséges nyomtatványokat a MÁK honlapjáról, kitöltöd, csatolod a szükséges dokumentumok fénymásolatát, és elküldöd az területileg illetékes kirendeltségre.
Bocsi ha offolok, de ehhez kapcsolódóan nekem is lenne kérdésem. Nektek ezeket apa intézte?pl.munkahelyedre, önkormányzathoz õ ment be?
nálunk a munkahelyit más intézte (másik városban dolgoztam, egy barátom kértem meg, aki szintén ingázik a két hely közt.) a többit apa, írtam meghatalmazást, mert van ahol kérik (pl.anyasági tám.), de van amit bármelyik szülõ felvehet (pl.önkormányzatnál születési tám.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes tájékoztatást. Még egy kérdés, hogy az életkezdési támogatáshoz, milyen iratokat kell csatolni? (mi is a 11. kerben lakunk)

Az anyasági támogatást a terhesség végén vagy szülés után kell intézni? És az egyszeri ugye?

Legjobb válasz: Szia. Mi pont a héten intéztük. Szülés után tudod intézni, mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat és a baba taj száma. (a taj kártya szülés után kb 2 héttel jön postán). És azt mondták, igénylést követõen kb 2 héttel utalják, egyszeri támogatás.

Szia. Mi pont a héten intéztük. Szülés után tudod intézni, mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat és a baba taj száma. (a taj kártya szülés után kb 2 héttel jön postán). És azt mondták, igénylést követõen kb 2 héttel utalják, egyszeri támogatás.
Szia! Egyszeri igen. 64125 Ft. Szülés után tudjátok intézni mert a pici anyakönyvi kivonata is kell hozzá. de hamar kiküldik. Én a postára adástól számítva 2 hétre kézhez kaptam a családival együtt.
Szia! Szülés után 180 napon belül kell benyújtani rá az igényt, és Magyar Államkincstárnál kell igényelni. Ezen az oldalon több infót is megtudhatsz róla: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135

Anyukák, apukák, szülés utáni első együttlét: mennyi idővel szülés után, milyen volt (úgy értem, hogy nagyon más, mint szülés előtt, érezhető különbség lett? ), ki kezdeményezte? És hogy védekeztetek?

Legjobb válasz: Mi a szülés utáni 7. hétben szexeltünk elõször, nekem eleinte fájt, kellett síkosító is, amúgy óvszerrel védekeztünk. Következõ alkalommal már egyáltalán nem is fájt (szintén a 7.hét). Férjem kezdeményezett.

Mi a szülés utáni 7. hétben szexeltünk elõször, nekem eleinte fájt, kellett síkosító is, amúgy óvszerrel védekeztünk. Következõ alkalommal már egyáltalán nem is fájt (szintén a 7.hét). Férjem kezdeményezett.
5 hétig vártunk (természetes szülés után), legalábbis a behatolással. De már a 2. héttõl nem véreztem, így volt ez meg az. :) Már a 4. héten is próbáltunk szeretkezni, de akkor még volt egy varratom, és az feszült. De az 5. héten minden simán ment. Az elsõ 1-2 percben érzékeny volt a gátmetszés helye, de aztán elmúlt, és ugyanolyan jó volt, mint azelõtt. Sõt, még jobb is, mert érzékenyebb lettem, sokkal könnyebben el tudtam élvezni. Óvszerrel védekeztünk, mert akkor már nem szoptattam, de a gyógyszerrel meg kellett várni az elsõ menstruációt, ami 2, 5 hónappal szülés után jött elõször.
7 héttel szülés után. Nem volt kellemes. Óvszerrel. 21/N fél éves kislány anyukája.
Császárral született a kisfiam, és a 4. hét eltelte után kezdtünk próbálkozni(akkor már nem véreztem egyáltalán ). Nekem nem fájt, inkább olyan érzés volt, mintha full száraz és szûk lennék. A szárazság megmaradt még egy ideig, de igazán fájdalomról nem tudok beszélni. Szerencsém volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat!
Mi szülés után 6 héttel szeretkeztünk, de nem mondhatom, hogy nagyon jo volt... viszont rá 1 honapra, mikor elõször megjött...volt külömbség...nagyon érdekes volt hogy csak az elsõ menszesz után élveztem igazán a dolgot. A férjem nagyon odafigyelt de én voltam a kezdeményezõ. Õ bármeddig tudott volna várni, azt mondta szoljak, ha ugy érzem belevághatunk :)
Gyógyszerrel védekeztünk, aztán 3 hónap után rátértünk a pharmatex krémre.
Én természetes úton szültem. 8. héten voltunk együtt, sikosítval is éreztem a behatolást, sõt ki is voltam még tágulva, úgyhogy nem élveztem. Sõt kétségbe estem hogy ez ha így marad akkor 30 évesen pápá sexuális élet. De azóta a kitágultság ha nem is szûnt meg, de klasszisokkal jobb a helyzet!!! És így élvezem is, igaz nem minden pózban. Szóval bármit is fogsz érezni ne ess kétségbe mert idõvel jobb lesz. 6 hós baba anyukája.
a tgyás 168 napig jár. A szülés napjától lehet igényelni, vagy a szülést megelõzõ 28 nappal. A napi bruttó átlagbér 70%-a és csak SZJA-t vonnak belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!és a bruttó bérnek a 70%-a amit kapni fogok?Van még más juttatás is ezen is az egyszeri szülési támogatáson kívül?
Igen, a szülést megelõzõ év napi bruttó átlagbérednek lesz a 70%-a. Egyszeri anyasági támogatást kapsz ugye, ami kb. 64 ezer forint. Ezen kívül a családi pótlék lesz még ami havonta 12 ezer forint körül van. 168 napig kapod a tgyást utána a gyedet, ami a biztosítási idõtõl függõen a gyerek 2 éves koráig járhat. Gyed után igényelheted a gyest, ami a gyerek 3 éves koráig jár, jelenleg kb. nettó 25 ezer forint.
5 és fél hónapig.

Milyen a hasad szülés után? Szép maradt? Tudsz toppot hordani akár? Ugyan olyan feszes a bőr mint régen? (főleg azoktól kérdek akinek null feleslege volt és toppokat hordott)

(mellesleg szülés után mindenkinek csúnya a pocakja?meddig?

Legjobb válasz: nekem megmaradt,de én 23 kilot felszedtem ,most 50 kiló alig vagyok,de kis hasam maradt ami akkor látszik jobban ha ülök. egyik ismim szülés után két héttel már topban tolta a babakocsit,irigyeltem is rendesen!!:/ :)

nekem megmaradt, de én 23 kilot felszedtem , most 50 kiló alig vagyok, de kis hasam maradt ami akkor látszik jobban ha ülök. egyik ismim szülés után két héttel már topban tolta a babakocsit, irigyeltem is rendesen!!:/ :)
Nekem maradt egy pici hasam, de a bõröm nagyon szép, nem nyúlt meg, ugyanolyan mint régen. Még a top is elmenne, de én nagyon kritikus vagyok magammal szemben, ezért így nem merném hordani. De tudom hogy tornával le fog menni. Császárral szültem.
Én alig híztam terhesség alatt, de eleve nagy súllyal indultam neki. Nagyon vékony derekam van és pár dkg híján 4 kg-al született a kisfiam. Hatalmas hasam volt, így elég rendesen szétrepedtem. Most 19 kg-al vagyok kevesebb, mint mikor szülni mentem, de nagyon csúnya a hasam. A csíkok elég halványak, de látszanak, a bõr is meg van ereszkedve és van némi zsírfeleslegem is, szóval nem húzhatnék topot.:) De õszintén, ha szép, lapos hasam lenne, akkor sem hordanék. Zavarna, ha ki látszódna a derekam, jaj, pedig tizenéves koromban hogy imádtam õket!:)
Szia! Nekem nem repedt szét a bõröm, tornáztam terhesség közben és utána is, gyorsan le is ment minden rólam, sõt, azóta azzal idegelnek néhányan, hogy „túl” vékony vagyok (pedig ugyanannyi kiló vagyok már 16 éves korom óta, max. 2-3 kiló ingadoztam eddig). Ezt csak azért írtam, hogy nem híztam meg a terhesség alatt visszafordíthatatlanul, vagyis minden körülmény adott lenne, hogy ugyanolyan legyek, mint elõtte. A hasam állva remekül is fest, fel is vehetnék topokat… azonban ha lehajolok valamiért pl., akkor sajnos látszik, hogy a bõr nem ugyanolyan már, mint régen, szerintem elég csúnyán redõzõdik. Sajnos, nagyon úgy tûnik, hogy ez már ilyen is marad.
Vékony vagyok, striám nem lett, de lóg a bõröm picit, ezért utálom, ha kilóg a hasam - egyébként császár volt.
Majdnem öt éve szültem, én nem mutogatnám már a hasam, nekem sajnos csúnya lett. Egyrészt nagyon csíkos, bár azzal még kibékülnék, de nagyon "megrogyott" a bõr alul. Jó, én nem voltam régen sem csont sovány, de feszes voltam mindenhol, simán hordhattam olyan felsõket, amikbõl kint volt a hasam, jól álltak, csak általában nem S-es méretet viseltem, ennyi :) Hát most már nem lehetne ezt megcsinálni, ide szike kéne :S
Rajtam már csak a szike segíthet... az meg nekem nem "módi", így maradt a másik lehetõség- majd bele hízom :-) Üdv: 3 lányos, 10hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!