Találatok a következő kifejezésre: Szülés után és (849 db)

5 hónappal vagyok a szülés után és nagyon fáj a hát a térd ízületem. Akinek hasonló panasza volt, mikor múlt el? Mit csinált vele?

Legjobb válasz: Nekem a hátam és a csípõm volt nagyon rossz állapotban szülések után. Csontkovács tette helyre mindkétszer. Az elsõ szülés után kb 3 hónappal rakott rendbe, és akkor azt mondta, hogy az esetek 90%-ban maguktól nem mennek vissza a csontok a helyükre, emiatt sokaknak lesznek késõbb derékproblémái pl. A fájdalom általában elmúlik egy idõ után, de ha nem áll vissza a régi rend, akkor kopások lesznek, az pedig már nem visszafordítható. A második szülésem után alig vártam, hogy elteljen egy kis idõ, és helyrerakosgassa a dolgokat, mert tudtam, hogy egy csapásra elmúlnak a fájdalmak. Úgy gondoltam, megvárom a hathetes kontrollt, de végül elõbb vissza kellett mennem a nõdokihoz. Akkor megemlítettem neki, hogy alig várom a hat hét leteltét, azt hitte a házasélet miatt, de ki kellett ábrándítanom, hogy sokkal inkább a csontkovácsolás miatt. Azt mondta, hogy nagyon helyes, hogy erre is gondolok, szülés után tulajdonképpen mindenkinek szüksége lenne rá, és meg ne várjam a hat hetet, nyugodtan rakassam magam helyre. Így 1 hónappal a második szülésem után elmentem a csontkovácshoz, és ismét azt tapasztaltam, hogy elfújták a gondjaimat. Minimum egy masszázst, de lehetõleg csontkovácsolással ajánlanék neked is! Minden jót!

Nekem a hátam és a csípõm volt nagyon rossz állapotban szülések után. Csontkovács tette helyre mindkétszer. Az elsõ szülés után kb 3 hónappal rakott rendbe, és akkor azt mondta, hogy az esetek 90%-ban maguktól nem mennek vissza a csontok a helyükre, emiatt sokaknak lesznek késõbb derékproblémái pl. A fájdalom általában elmúlik egy idõ után, de ha nem áll vissza a régi rend, akkor kopások lesznek, az pedig már nem visszafordítható. A második szülésem után alig vártam, hogy elteljen egy kis idõ, és helyrerakosgassa a dolgokat, mert tudtam, hogy egy csapásra elmúlnak a fájdalmak. Úgy gondoltam, megvárom a hathetes kontrollt, de végül elõbb vissza kellett mennem a nõdokihoz. Akkor megemlítettem neki, hogy alig várom a hat hét leteltét, azt hitte a házasélet miatt, de ki kellett ábrándítanom, hogy sokkal inkább a csontkovácsolás miatt. Azt mondta, hogy nagyon helyes, hogy erre is gondolok, szülés után tulajdonképpen mindenkinek szüksége lenne rá, és meg ne várjam a hat hetet, nyugodtan rakassam magam helyre. Így 1 hónappal a második szülésem után elmentem a csontkovácshoz, és ismét azt tapasztaltam, hogy elfújták a gondjaimat. Minimum egy masszázst, de lehetõleg csontkovácsolással ajánlanék neked is! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!:-)

Olvastam több helyen, hogy szoptatás alatt nem javasolják a tornát, főleg nem hasra. Pedig maradt pocim szülés után és szeretnék felülésezni, hogy lemenjen. Fenék és comb gyakorlatok sem ártanának. Ti mit tornáztatok ami hasznos volt?

Legjobb válasz: Szia, én saját példát tudok: a szülés után 2 héttel kezdtem tornázni napi 20-30 percet, heti 3x, egykezes súlyzót is használtam (3 kg-os). Most 5 héttel a szülés után heti legalább 3x tornázom, 50 percet alkalmanként, hasra a callanetics hasizom gyakorlatait csinálom meg hullahoppozok, fenékre és combra guggolást csinálok 20 kg-os súlyzóruddal + kitörések. És annyi tejem van, hogy csak úgy ömlik és a "Kicsi" sem reklamál, hogy ne ízlene neki.

Szia, én saját példát tudok: a szülés után 2 héttel kezdtem tornázni napi 20-30 percet, heti 3x, egykezes súlyzót is használtam (3 kg-os). Most 5 héttel a szülés után heti legalább 3x tornázom, 50 percet alkalmanként, hasra a callanetics hasizom gyakorlatait csinálom meg hullahoppozok, fenékre és combra guggolást csinálok 20 kg-os súlyzóruddal + kitörések. És annyi tejem van, hogy csak úgy ömlik és a "Kicsi" sem reklamál, hogy ne ízlene neki.
a dokim a hat hetes kontrolon kimondottan kiemelte, hogy KELL a hasizom, mert a terhesség alatt teljesen megnyúlik a hosszanti hasizom. nyugodtan hasizmozz! (ajánlom rubint réka napi 20 perc önmagadért-ból a hasat!)
Izi, le a kalappal elõtted. Bár gondolom Te a Baba elõtt sem voltál eltunyulva. Én még a doki engedélyére várok, addig nem merek tornázni, pedig jól esne egy kis mozgás. Azt hallottam az izomláz megváltoztathatja a tej ízét. Fogalmam sincs azt hogy lehetne elkerülni, ennyi kihagyás után.
Kevés edzéssel, óvatosan kezd, hogy ne legyen nagyon izomlázad és fokozatosan szoktasd hozzá a szervezetd a mozgáshoz. És közben meglátod mit szól a baba az "új" tejhez. Én edzés közben ezt mondogatom: szép a testem, sok a tejem :-))

Milyen juttatások vannak terhesség alatt és szülés után? És milyen sorrendben?

Legjobb válasz: Ha van munkaviszonyod 180nap biztosított napod visszamenõleg két évre akkor igényelheted a Tgyást szülést megelõzöen 28nappal.A munkáltatónál kell beadni a kérvényt õ intézi ha kifizetõhellyel rendelkezik.Amúgy neked kell beadni a nyomtatványt a tb-hez.168napig jár utána jön a gyed ami a gyerek két éves koráig jár.Utána alanyi jogon adják a gyest amihez nem kell mukaviszony.Aki részt vesz 4alkalommal terhes tanácsodáson és megvan a pecsét a kiskönyvben,jogosult az egyszeri anyasági juttatásra amit szülés után lehet igényelni 180napon belül az Államkincstárnál.Az most kb 62000ft-nettó.Azon a nyomtatványon is igényelheted a családi pótlékot is eggyidõben.A baba születése után az Államkincstár értesítést kap hivatalból és õk intézik a babakötvényt.Remélem tudtam segíteni!Üdv 33hetes kismama

Ha van munkaviszonyod 180nap biztosított napod visszamenõleg két évre akkor igényelheted a Tgyást szülést megelõzöen 28nappal.A munkáltatónál kell beadni a kérvényt õ intézi ha kifizetõhellyel rendelkezik.Amúgy neked kell beadni a nyomtatványt a tb-hez.168napig jár utána jön a gyed ami a gyerek két éves koráig jár.Utána alanyi jogon adják a gyest amihez nem kell mukaviszony.Aki részt vesz 4alkalommal terhes tanácsodáson és megvan a pecsét a kiskönyvben, jogosult az egyszeri anyasági juttatásra amit szülés után lehet igényelni 180napon belül az Államkincstárnál.Az most kb 62000ft-nettó.Azon a nyomtatványon is igényelheted a családi pótlékot is eggyidõben.A baba születése után az Államkincstár értesítést kap hivatalból és õk intézik a babakötvényt.Remélem tudtam segíteni!Üdv 33hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nagyon sokat segítettél! :)
Annyit tennék hozzá, hogy gyedet csak akkor kapsz már, ha munkaviszonyod van a szülési szabadságig minimunm.ezt jan 1tõl változtatták meg, eddig munkanélkülirõl is kaptak most már nem.

Anyukák! Nektek mikor jött meg először a menstruációtok szülés után és az milyen volt? Más, mint korábban?

Tisztában vagyok vele, hogy egyénenként változó, de mégis kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Köszönöm. 7 hetes babóca anyukája

Legjobb válasz: Elsõ szülésem után 8 héttel megjött (épphogy abbamaradt a gyermekágyi vérzés, így elég ijesztõ volt, hogy mi ez már megint :D ) Szoptatás alatt gyengébb volt, mint szülés elõtt, és görcsölni sem görcsöltem egyáltalán. Hogy szoptatás után milyen lett volna, azt nem tudom, mert még szopizott a lányom, mikor teherbe estem. A kisebbik most volt 8 hónapos, még nem jött meg. Érdekes, mert mindkétszer kizárólagos szopi volt 6 hónapig - szóval nem csak egyén, de helyzetfüggõ is úgy látszik...

Elsõ szülésem után 8 héttel megjött (épphogy abbamaradt a gyermekágyi vérzés, így elég ijesztõ volt, hogy mi ez már megint :D ) Szoptatás alatt gyengébb volt, mint szülés elõtt, és görcsölni sem görcsöltem egyáltalán. Hogy szoptatás után milyen lett volna, azt nem tudom, mert még szopizott a lányom, mikor teherbe estem. A kisebbik most volt 8 hónapos, még nem jött meg. Érdekes, mert mindkétszer kizárólagos szopi volt 6 hónapig - szóval nem csak egyén, de helyzetfüggõ is úgy látszik...

Van akinek romlott a szeme szülés után és nem lett jobb?

El?tte sem volt sasszemem, de szülés óta messzire sokkal rosszabbul látok...

Legjobb válasz: Én így jártam. -0,5ös és -3/4es volt szülés elõtt a szemüvegem, de szülés után kb egy évvel már nem volt jó. -1es lett mindkét lencsém.

Én így jártam. -0, 5ös és -3/4es volt szülés elõtt a szemüvegem, de szülés után kb egy évvel már nem volt jó. -1es lett mindkét lencsém.
Nekem romlott, most gondolkodom, hogy meg kellene nézetni . Este már nem nagyon tudok olvasni.
A kérdező hozzászólása: Nekem akkor tûnt fel, amikor néztem a Híradót és konkrétan a feliratokat nem tudom, csak hunyorítva elolvasni:) elég rossz, elõtte nem voltam szemüveges, de már látom hogy az lesz a vége
Szülés után lett autoimmun betegségem, konkrétan elveszítettem a bal szememre a látásomat. 10 hónappal a szülés után. Azóta sok orvos, sok kezelés, csak nagyon kicsi javulás van, körvonalakat látok, ennyi.
Nekem is romlott :(
5 hónapja szültem és nekem is rosszabb lett a látásom! Remélem elmúlik! Neked jobb lett kedves kérdezõ???
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem, már voltam azóta szemésznél, készülõben van a szemüvegem:( De szerencsére nem folyamatosan kell viselnem, de pl vezetésnél igen... Hát ez van, a kisfiam miatt megérte:D Egyébként mondta a doktornõ, hogy a terhesség és szülés következménye.
Csak az az érdekes, hogy errõl nem lehet olvasni a neten, pedig keresgéltem.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan nekem a vérnyomásom is erõsen magas volt a terhesség vége felé és leginkább ez játszódott közre. De a családban van szemész és mondta, hogy akinek elõtte sem volt tökéletes annak romolhat, de nem törvényszerû. Ez olyan mint a terhességi csíkok, valakinek van, valakinek nincs.

Van itt olyan férfi akinek a párja hízott szülés után, és nem is tudta leadni, de ő mégis úgy szereti ahogy van, és nem hiányzik neki a régi alkatú felesége?

Legjobb válasz: A terhesség, és az azzal járó hízás az élet része. Mint ahogy az is, hogy a nõk java része azért lead valamit/mindent abból a szülsé után, amit a terhesség alatt felszedett. Butaság nem elfogadni azt, hogy ez normális. És butaság elhinni azt, hogy normális, ha egy nõ szülés után 3 héttel úhra az a piszkafa, aki volt. Az nem a valóság...... Páromon van még 6 kiló. De rendben van, és szép lassan le is fog menni róla:)

Pontosan utolsó.Nem csodálom, hogy ennyi a válás. Sajnos ilyenek a magyar nõk, tisztelet a kivételnek. Nem ártana összekapná magát néhány nõ, mert tuti a kanapén végzi. És lehet szídni, hogy undorító pasik meg fogadjon el így is, egy kapcsolatért igenis tenni kell, ha meg akarod tartani a párod. Csak sajnos sokan azt várják legyen kinyalva a p_csájuk de tenni nem tesz érte meg mindent.
Köszi utolsó :D:D:D Utolsó elõtti, én is azt mondom, hogy senki nem legalábbis még jó sokáig neee :D:D:D, én is infarktust kapnék most egy gyerektõl :D
Osztom az utolsó véleményét, én terhes vagyok, de igyekszem odafigyelni magamra, nem zabálni mint a hülye:) Nem bírom a lusta embereket! Persze ha terhes valaki, nem baj ha egy kicsit enged a csábításnak, egészséges a kicsire nézve is! De egy nõ figyeljen magára, legyen igényes magára!!
A terhesség, és az azzal járó hízás az élet része. Mint ahogy az is, hogy a nõk java része azért lead valamit/mindent abból a szülsé után, amit a terhesség alatt felszedett. Butaság nem elfogadni azt, hogy ez normális. És butaság elhinni azt, hogy normális, ha egy nõ szülés után 3 héttel úhra az a piszkafa, aki volt. Az nem a valóság...... Páromon van még 6 kiló. De rendben van, és szép lassan le is fog menni róla:)
Akkor mi a fontosabb a család vagy néhány kiló?Azért mert valaki akinek te gyereket csináltál aki neked szült egy gyermeket nem lett szülés után egy hónappal olyan mint amilyen volt elõtte képes vagy otthagyni??Akkor neked nem való sem az apaság sem a család.
5-ös, szóval szerinted Gárgyán Rita fitneszbajnok a "normális"? Attól tartok, probléma van az ítélõképességeddel, értékrendeddel.
Mindenkinek más az értékrendje nekem ez a normális speciel, mivel ezt a sportot ûzöm 10éve már lassan, és általában, ezen körben nézzük a nõket, mindenkinek más a fontos mindig azt mondom, nekem az, hogy tipptopp legyen a csaj, másnak meg, hogy tipikus családanya én attól mászok falra, más meg az én nézõpontomtól :D Nem vagyunk egyformák hálistennek :D
Szia! Én õszinte leszek, sajnos nem tudnám elfogadni, szexuálisan nem tudnám megkívánni, és ekkor megette a fene az egészet, nem tudnék hozzáérni. Nem bántanám, de ekkor szerintem elválnék tõle békében, inkább mint, hogy veszekedés vita legyen.
Szerintem nem butaság utolsó az lenne a normális.Ott van Gárgyán Rita fitneszbajnok például. Csak oda kell figyelni, mit eszik meg járni tornázni utána is, igaz kismama tornára.És nem kettõ helyett enni és nem minden , , szemetet".
Utolsó kettõ ez igen.Kedves lusta hölgyek lehet példát venni az utolsó kettõ , , anyukáról". Tök jó ilyeneket olvasni, igen itt derül ki ki a lusta meg ki az aki bombázó marad terhesség után is. Kifogásokat itt látjátok megcáfolva.
Szerintem nagyon elterjedt az a nézet, hogy a nõnek szinte kötelezõ jól meghízni, miután szült, sõt, rögtön, miután férjhez ment. plusz levágatnia a haját jó rövidre. hú de praktikus. ebbõl látszik, hogy ki a feleség: a kövér, rövid hajú nõk. és még büszkék is rá, hogy õk asszonyosodnak. szerintem errõl le kéne szokni! olyan szép vékony, hosszú hajú fiatal lányokból miért kell pár év alatt ilyenné válni? idõhiány miatt kell meghízni??? na ne szédítsenek már.
Én lány vagyok. De az a véleményem, hogy nem csodálom, ha elhagyná, ha elhízna. Vegyük a nõket/lányokat: komolyan vonzana szexuálisan egy kövér pasi? Nem hinném... Mindenki maga tehet a testi/lelki állapotáról, ha nem változtat, vagy nem vigyáz, vessen magára.
Ha majd szülsz egy gyereket nem fogsz egy darabig ilyen meg olyan nyelvórákra járni, és két helyen dolgozni mert arra sem lesz idõd, h normálisan kipihend magad!
Kifogás utolsó kifogás, inkább lusták a nõk 90%-a tisztelet a kivételeknek. Én két melót végzek, plusz sulit, ilyen nyelvóra olyan nyelvóra, magamra fõzök és edzek.Minden megoldható.
Szülés után minden nõnek megváltozik a teste. Ha vissza is fogy, a bõre nem lesz már közel sem ugyanolyan, a csípõje szélesebb lesz hacsak nem császárral szült...ez a természet rendje. Plusz szerintem nem az kell, hogy az elsõ dolog legyen egy anya életében, hogy visszanyerje a régi alakját, fõleg egy elsõ gyereknél...fel kell dolgoznia, hogy anya lett, bele kell rázódnia egy teljesen új kerékvágásba, ahol már minden a gyerek körül forog...ezután ráér azzal foglalkozni, hogy leadja a pluszkilókat. Amelyik pasi ezt nem érti meg, vagy nem tudja kivárni azt csak sajnálni tudom...
Utolsó én felpontozlak 1.000.000 ponttal csak sajnos egyet lehet kattintani :D
És van itt olyan lány, akit nem zavar, h a pasija meghízik, nagy hasa lesz, rengõ hájjal? Biztos, h van. Mint ahogy pasi is akad akit nem zavar a partnere alakváltozása. Azonban a szülést mint egy áldozatot és mentséget belekeverni ebbe, sztem nem korrekt. A tested olyan amilyenné formálod. Olyan nincs, nem tudom, olyan van, h nincs akaraterõm, gyenge vagyok, elhagytam magam. És most kedves egyet nem értõk, pontozzatok le! ;-)
Szerintem Gárgyán rita igenis szexi, nem tudom...de biztos az öt nem normálisnak nevezõ válaszolónak még jobb nõje van:) )
10:54-es Remélem soha senki nem szül neked gyereket! Ha meg már van esetleg, akkor sajnálom az anyukáját!
Örülök hogy legalább bevallod.Gárgyán Ritát viszont csak tényleg akkor lehetne alapul venni ha õ lenne az átlag nõ de nem az.Gondolom õ nem az a fajta aki otthon fõz, mos, takarít, ellátja a gyereket stb szóval a kettõ összehasonlíthatatlan.
Utolsó ez igaz, én nem is akarok gyereket maximum 15-20év múlva, mert tényleg nem való nekem se gyerek se család. Munkának meg a sportnak élek meg dorbézolásnak :D
Ilyen alapon ha belegondolunk akkor minden pasit ott lehetne hagyni ha hízik pár kilót.Még nem hallottam olyat hogy egy nõ azt mondja a férjének hogy nem fekszem le veled mert híztál öt kilót!!!
Szia.Bár én nõ vagyok feltételezem te is de szerintem ha a férfi szülés után plussz tíz kilóval nem tud szeretni akkor ott alapból probléma van.Én is szültem elég sokat híztam a terhességem utolsó két hónapjában(akkor hagytam abba a munkát)még mindig van rajtam 7-8 kiló de egyszer sem mondta a párom hogy kövér vagyok, bár õ amúgy se szereti a sovány nõket.Persze ez nem azt jelenti hogy hízlalom magam de ha visszamegyek dolgozni 2-3 hónap alatt leszalad a többlet.A lényeg hogy nem hanyagoljuk el egymást.

Miért KELL pisilni szülés után, és miért olyan nehéz? Most olvastam a lentebbi kérdésben, hogy milyen nehezen ment mindenkinek. Szülés előtt állok, de ezt még nem hallottam.

Legjobb válasz: ??? biztos hogy pisilésrõl volt szó?? Mert tõlem is minden nap kérdezte a vizitelõ orvos, hogy volt-e már nagywczés. Állítólag nagyon nagy baj ha nem tud kakilni szülés után az ember.

??? biztos hogy pisilésrõl volt szó?? Mert tõlem is minden nap kérdezte a vizitelõ orvos, hogy volt-e már nagywczés. Állítólag nagyon nagy baj ha nem tud kakilni szülés után az ember.
Mert így látja a doki, hogy minden o.k. odabenn. És fura elõször, mint mikor idegen helyen mégy wc-re azért nehéz. itt egy kismamára nem figyeltek, pedig nem volt széklete 3 napig, de nem figyeltek rá, és kiderült h valami komplikáció volt ben, s késõn.
én is szülés elõtt állok, de ebbõl a kérdés-válaszsorozatból sokat tanultam... nem is tudtam hogy ennyire figyelik a mûködésünket... :-)
A császárosoknál is fontos a NAGYDOLOG nekem szólni kellett mind a 3 szülésnél a nõvérkének és csak akkor lehetett leöblíteni a dolgot ha a papíron kipipálta és a szoba társaimnál is ez volt az eljárás. Ha nem volt meg egy bizonyos számszerû mennyiség nem mehettünk haza.
A pisiléssel nekem sem volt gondom. De a dokim azt mondta, ha nem intézem el a nagy dolgomat, akkor rásegít hashajtóval és nem enged haza, amíg nem sikerül. Én azt mondtam, hogy sikerült, pedig nem. De én gátlásos vagyok ezen a téren. 8 emberre volt egy fürdõ, és én nem voltam hajlandó ott elintézni. Igaz ingerem sem volt. (bocs) Szóval valamit biztosan megtudnak belõle, ha nem sikerül egyik dolgodat sem elintézni.
Engem egybõl megkatétereztek szülés után, de utána mikor reggel elmentem(éjjel szültem), nem volt nehéz. Kikisért a nõvér.
na várjatok, a pisilés az az EDA-val szülõknél fontos, nem??? Mivel a gerincérzéstelenítés miatt fontos, hogy érezd mikor pisilsz! A kakilás meg a hüvelyi szülés miatt lehet. Na erre most magamtól jöttem rá:) ))))
Igen szülés után két órával visznek pisilni és aztán mehetsz az osztályra. A másik kérdésnél már leírtam, hogy hiába ittam meg egy 2 literes ásványvizet, nem sikerült a pisi. Végig ott állt a nõvérke. Aztán megegyeztünk, hogy 6-7 órán belül mindenképpen próbálkozzak és ha nem megy, szóljak. Ez a te érdeked! Ha nem szólsz, lehet hogy késõn veszik észre a bajt! Nekem sikerült a pisi és nem kellett katéter, viszont 3 szobatársam kapott.
Ügyi vagy!
Tamarinlekvárt vigyél be, s attól jobban megy a kakalás. Gyógyszertári. A hasad hirtelen kiürül, minden össze-vissza esik, helyre kell álljanak. Nem értek hozzá, d e még a bélcsavarodás lehetõségét is el tudom képzelni, abba meg bele is lehet halni. Hazudni nem szabad!
nade akkor hogy lehet, hogy tõlem pl meg sem kérdezték, hogy pisiltem-e? Szent Imrében szültem, szóval nem valami mucsajröcsögei kórházról van szó.
Kisfiam 15, 18-kor született. Másnap reggelig fent volt a katéter, és a nõvér 2-3 óránként járt ellenõrizni. Másnap reggel a fõorvos kérdezte a vizelet mennyiségét, és csak utána vehették ki a katétert. A nagydolog iránt is élénk érdeklõdés volt. Nekem magamtól sikerült, de nem volt elégedett a prof, így adtak hashajtót.
Két órával a szülés után az õrzõbõl úgy engedhetnének ki, hogy legalább megpróbáltál pisilni. Ha nem megy, és késõbb sem akkor kell a katéter. Nem mindenkinek sikerül pisilni sem, mert van hogy kicsit azt is nyomni kell (nem elég elengedni magad) és szülés után valahogy nem nagyon kívánsz majd nyomni odalenn. A nagywc-t meg a bélcsavarodás miatt kérdezgetik, harmadik nap mindenképp produkálni kell (nem ellenõrízték, de a te érdeked hogy igazat mondj), vagy jön a hashajtó. Én az elsõ nagywc-s próbálkozásomnál kis híján odahánytam. De az utolsó pillanatban sikerült, nem kellett a hashajtó. Bár lehet az jobb, mert nem kell nyomni.
Nemcsak EDA-val szülõknél fontos ez!!!!!
azért az elég komoly hogy még ellenõrizték is a nagy barnamedve meglétét:) Utolsó: szép szülést és miharabbi kisnagydolgokat kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Imádom ezt a fórumot!:) ) Annyi mindent lehet tanulni. Alig várom már, hogy kibújjon a szemem fénye.

Aki Dr. Molnár Balázshoz járt terhesgondozásra, a magánrendelésére, Nyíregyházára mennyit adott neki szülés után, és mikor?

Köszi!

Legjobb válasz: Én 2008-ban adtam neki hatvanezret.Meg voltam vele elégedve jött ott volt már az elejétõl, minden nap jött hozzám nálam kezdte a napot.Szerintem meg volt elégedve vele.Mi rögtön a szülés után ,diszkréten behivattuk a szülésznõvel és odaadtuk.Nem akartam magamnál sok pénzt tartani na meg ugrasztani valakit,higy akkor na most kellene a pénz,vagy a hazaengedés után még keresgélni.(varratszedésnél is oda lehet adni)Hallottam olyat aki a hathetes kontrolon adja oda.Az összeg nagyságára próbáltam én is rápuhatolózni az asszisztensénél,de mondta hogy ne is kérdezzük nem fog mondani semmit,annyit adjunk amennyit gondolunk.Én ezt akkor egy középutnak gondoltam mert volt aki 40 ezret adott neki volt aki többet mint én.

Én 2008-ban adtam neki hatvanezret.Meg voltam vele elégedve jött ott volt már az elejétõl, minden nap jött hozzám nálam kezdte a napot.Szerintem meg volt elégedve vele.Mi rögtön a szülés után , diszkréten behivattuk a szülésznõvel és odaadtuk.Nem akartam magamnál sok pénzt tartani na meg ugrasztani valakit, higy akkor na most kellene a pénz, vagy a hazaengedés után még keresgélni.(varratszedésnél is oda lehet adni)Hallottam olyat aki a hathetes kontrolon adja oda.Az összeg nagyságára próbáltam én is rápuhatolózni az asszisztensénél, de mondta hogy ne is kérdezzük nem fog mondani semmit, annyit adjunk amennyit gondolunk.Én ezt akkor egy középutnak gondoltam mert volt aki 40 ezret adott neki volt aki többet mint én.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!

Tényleg nem fürdetik a babákat szülés után és a bent töltött napok alatt?

Én 4 hónapja szültem és akkor még nem volt ilyen.

Legjobb válasz: Dehogynem! Csak sok kórházban nem rögtön a szülés után fürdetik le az újszülöttet, hanem pár órával a megszületése után, mert így a magzatmázban lévõ hasznos anyagok fel tudnak szívódni!

Dehogynem! Csak sok kórházban nem rögtön a szülés után fürdetik le az újszülöttet, hanem pár órával a megszületése után, mert így a magzatmázban lévõ hasznos anyagok fel tudnak szívódni!
Én szeptember végén szültem a SOTE II-n és szülés után rögtön nem fürdették, ha jól emlékszem, csak késõbb. És mivel nekem hajnalban született a lányom és reggel egyszer már megfürdették, így elsõ este neki nem járt még egy fürdetés. Csak a következõn. De egyébként minden este volt fürdetés.
A kérdező hozzászólása: Vajon miért nem fürdetnek már? Nekem ez tök fura.
Én is a MÁV-ban szültem, ott fürdették még meg is néztem. Igaz, ez nem most volt...
Az egyik unokaöcsém egy hete született a MÁV kórházban, õt nem fürdették meg.
A kérdező hozzászólása: 4 hónapja is minden este fürdették õket, de a sógornõm 1 hónapja szült a SOTE II-n és ott nem fürdettek.
Minden nap fürdetik a babákat .
2. vagyok. Minden nap fürdették a fiamat.
A kérdező hozzászólása: és bent töltött napok?
A fiamat 1, 5 éve fürdették, az biztos. Egyébként úgy hallottam, hogy jó, ha rajtuk marad a magzatmáz még egy ideig, de szerintem a legtöbb helyen azért megfürdetik õket.
Errõl még nem hallottam. Pár hónapja nálunk még tuti fürdettek, bár szerintem jobban járnának a kisbabák, ha nem kéne átesniük ezen. Itt (meg szerintem máshol is), bedugják a csap alá, ha kicsit odaverik a fejüket nem számít, gyerek üvölt, fél, stb, berakják a kocsiba amíg megfürdetik a többit is, szegények ott ordítanak fél órán át egymás mellett. Aztán csodálkoznak otthon az anyukák, hogy a gyerek miért visít az otthoni fürdetésnél.

TGYÁS-t lehet előre igényelni 4 héttel a várható szülés előtt vagy csak szülés után és akkor visszamenőleg 4 hétre?

Második babámat várom. Elméletileg június 11-re vagyok kiírva. Ahogy lejárt a GYED-em elmentem szabira a cégemhez, de az lejár most május 11-én. Menjek szerintetek fizetés nélküli szabira? Szívesen mennék táppénzre, de az nem bunkóság a cég felé? Mert ugye ténylegesen nem dolgoztam most ott egy napot sem, csak a szabikat vettem ki és a táppénzt eleinte a cégnek kell fizetni, nem az OEP-nek. Ezért gondoltam pár nap fizetés nélküli szabira mennék, és ha lehet akkor igényelném a TGYÁS-t. De nem tudom előre lehet-e vagy csak szülés után visszamenőleg. :S

Legjobb válasz: TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

TGYAS-t szules elotti 1 honapban vagy legkesobb szules napjatol igenyelheted.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!