Találatok a következő kifejezésre: Szülés után érdemes (58 db)

Szülés után érdemes spirált fölrakatni? Szülés után mennyi idő múlva rakják föl?

Mennyire biztonságos? Milyen lett t?le a menstruációtok?

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy mennyi idõ után rakják föl szülés után, de akkor teszik föl amikor menzeszed van. Állítólag majdnem olyan védelmet nyújt mint a gyógyszer, én azonban terhes lettem mellette.

Azt nem tudom hogy mennyi idõ után rakják föl szülés után, de akkor teszik föl amikor menzeszed van. Állítólag majdnem olyan védelmet nyújt mint a gyógyszer, én azonban terhes lettem mellette.
és hogy a másik kérdésedre is válaszoljak, nekem ugyanolyan volt a menszim mint mikor még nem volt spirálom, viszont sokszor volt gyulladásom tõle. De hát minden ember más és más, lehet hogy neked beválik.

Hasszorító pántot szeretnék vásárolni szülés utánra honnan tudjam mekkora méretet vegyek vagy majd csak a szülés után érdemes megvenni?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem attól függ,milyen testalkatú voltál terhesség elõtt. Én 48 kg-val kezdtem a terhességet,és 20 kg-t szedtem fel. Mégis S méretût vettem,és nem bántam ,meg,sõt azt bánom,h nem XS-est vettem:-( Nagyon széles a tépõzárja ezeknek így sokféle méretre állíthatod.Én most 56 kg vagyok 5 héttel szülés után és még tudom hova kapcsolni,de ha fogyok még kicsit,akkor már nem biztos,h a szorítást fogom érezni. Na,szóval szerintem bátran vegyél kis méretet,az eredeti alkatodhoz mérten,mert nagyon ruganyosak ezek az övek:-) Én szülés elõtt vettem,mert már a kórházban is tudtam hordani.

Szia! Szerintem attól függ, milyen testalkatú voltál terhesség elõtt. Én 48 kg-val kezdtem a terhességet, és 20 kg-t szedtem fel. Mégis S méretût vettem, és nem bántam , meg, sõt azt bánom, h nem XS-est vettem:-( Nagyon széles a tépõzárja ezeknek így sokféle méretre állíthatod.Én most 56 kg vagyok 5 héttel szülés után és még tudom hova kapcsolni, de ha fogyok még kicsit, akkor már nem biztos, h a szorítást fogom érezni. Na, szóval szerintem bátran vegyél kis méretet, az eredeti alkatodhoz mérten, mert nagyon ruganyosak ezek az övek:-) Én szülés elõtt vettem, mert már a kórházban is tudtam hordani.
A kérdező hozzászólása: Szia Köszönöm a válaszodat.Én 53 kg kezdtem és eddig 10 kg van rajtam és 31 hetes km vagyok.Én is úgy gondolom hogy nagyon jó dolog ez az öv és szerintem nekem is egy S-es vagy Xs-es kell mert a derekam 62 cm volt mikor a terhességet kezdtem.Aztán hogy mennyi lesz mondjuk 1 év múlva meglátjuk. Azt még had kérdezzem már meg hogy van aki azt mondja mindig viselni kell van aki meg azt hogy csak keveset mert az meg ha sokat hordjuk nem tesz jót az izmoknak.Te hogy hordod?
Elsõ vagyok:-) Én pár órát hordom naponta, fõleg, amikor sétálni megyünk, mert ülni nem a legkénylmesebb benne. Én is úgy tudom, h egész nap nem jó hordani, de sztem nem is bírnám:-) Én 5 hete szültem, és 1 hete csinálok hasizom gyakorlatokat, persze nem nagyon megerõltetõt, de vmit kell, mert csak az öv azért nem csinál csodákat;-)
Hól lehet venni és mennyibe kerül ez az öv vagy bugyi? Melyik a jobb?
Elsõ vagyok. Én a Brendonban vettem 8ezerért, de mint megtudtam, van gyógyászati segédeszköz boltokban is féláron! Bugyit nem használtam, de sztem az öv jobb, mert nagyobb felületen szorít. Ruha alá kényelmesen felvehetõ, én farmert is tudtam rá húzni. Ugyan nem császárral szültem, de szerintem az miatt is jobb az öv, mert jobban tartja a hasat. Én a kórházban is hordtam már, ha lementem sétálni.(Mindjárt szülés utáni napon...) V.

A fejést rögtön szülés után érdemes elkezdeni?

Legjobb válasz: Közvetlen szülés után inkább pihenj :D Nah, a viccet félre téve: igen,elõbb belövell a tej ha fejegeted (ezzel is épp úgy serkented mint a szoptatással)

Közvetlen szülés után inkább pihenj :D Nah, a viccet félre téve: igen, elõbb belövell a tej ha fejegeted (ezzel is épp úgy serkented mint a szoptatással)
szerintem ne kezd el (bár igaza van az elõttem szólónak) hanem inkább nagyon gyakran tedd cicire a babát. Ugyanis ártani is tudsz neki (mellgyulladás), és amúgy is egy gyereknél szopizásánál bármilyen fejés kevesebb. Értem úgy, hogy sehogy sem tudod lefejni úgy a tejet, ahogy a gyermek kiszívja. Ráadásul a gyermek is hamar megtanulja a szopizást.
az viszont lemaradt, hogy amikor már megindult a tejed akkor viszont fejd (nehogy azért gyulladjon be mert jóval több a tejed, mint amire egyelõre a babádnak szüksége van).
Nekem jó volt, hogy bevitettem a mellszívót. Harmadik napra úgy bedurrant a cicim, a fiam már éhes volt, egyszer rápróbált és ha nem jött rögtön elfordult, üvöltött, nem jött tej és meg már majdnem bõgtem úgy fájt. Mikor elaludt este, szobatársnõm tanácsára elmentem, jó meleg zuhany alatt masszíroztam, majd besz***tam, aztán elkezdtem szivatni és fél órán belül megindult a tejcsi, de olyan szinten, hogy legszivesebben vödörbe fogtam volna. :D Másnap már nem volt gond a szopival, és sírás sem olt. szóval én azt mondom, van aki így, van aki úgy, nem minden ember egyforma, de azért elfér az a mellszívó a táskádban. Legfeljebb kikéred a kórházi védõnõ véleményét errõl.
A szoptatást, inkább, amint lehet! De, a fejés sokat segíthet, ha a baba valamiért nehezen kap mellre, nagyon nem akar megindulni a tejed vagy épp annyi lesz hirtelen, hogy nem tudod hova tenni. Szóval egyetértek, elférni elfér a táskában a mellszívó; de az elsõ a szoptatás legyen! Az a pár csöpp kincset érõ kolosztrum jobb, ha rögtön a babádba megy és egy mili sem megy kárba.
És fõleg, ne mellszívóval fejj a kórházban, hanem kézzel. Eleinte olyan ödémásak a cicik, hogy nem éppen tesz jót nekik a mellszívó. A kézi fejés sokkal kímélõbb, és úgyis jó ha megtanulod...
Szia! Én a kórházban 1-másfél napot szopiztattam mellszívó hiánya miatt. aztán lett mellszívóm, de nem használtam egybõl. Szopiztattam a fiamat amíg kint volt nálam, majd mikor este elvitték a többiek tanácsára forróvízben megfürödtem, hogy hátha megindul..semmi...aztán mondták hogy a textil pelust áztassam be forró vízbe majd borogassam be vele a mellem és amikor érzem kezd kihûlni a pelus akkor vegyem le és próbáljak fejni....sikerült... azóta van tejem is. Tényleg próbáld meg szopiztatni háta nem is kell utána fejni hanem megindul magától.

Szülés után érdemes használni haskötöt (leszorito öv)? Visszamegy az ember hasa az eredeti állapotba, mennyi idő alatt?

a korházbol hazajövetelkor rámjön már a rendes farmer?

Legjobb válasz: Szia!Ez mind attól függ,hogy milyen alkat vagy és mennyit híztál a terhesség allatt.A szülés után rögtön kérhetel jeget a hasadra ,nekem adtak.Hagy idõt magadnak mert az alakod 9hónap allatt változott meg és kell egy kis idõ,hogy vissza regenerálódjón.

Szia!Ez mind attól függ, hogy milyen alkat vagy és mennyit híztál a terhesség allatt.A szülés után rögtön kérhetel jeget a hasadra , nekem adtak.Hagy idõt magadnak mert az alakod 9hónap allatt változott meg és kell egy kis idõ, hogy vissza regenerálódjón.
Én az elsõ szülésemnél ugyanazzal a sullyal jöttem ki a korházból, mint amennyivel terhes maradtam, rögtön belepréseltem magam a legszûkebb farmeromba és addig amig birtam lélegezni le sem vetettem... Láss csodát a 44 rõl a 38 asra állt vissza a csipõm. Nekem ezt tanácsolták, hiszen az elsõ 6 hétben még a lakithatod az alakod.
Mostanában inkább a haszorítós bugyit javasolják, mint az övet, mert az öv ugye csak a derékig van, a bugyi meg egész lentrõl kezdõdõen simul rád. Én az Anita márkájút szeretem, bár húzós az ára. Nem csak azon múlik mennyit híztál terhesség alatt, hanem alkati kérdés is. Ha belegondolsz 9 hónap alatt növesztetted meg a hasad, szerintem butaság lenne azt várni, hogy négy nap alatt amíg a kórházban vagy csoda történik és újra a régi leszel. Persze vannak ilyen kivételek, õk talán a szerencsésebbek.

Meddig tart a drasztikus hajhullás szülés után? Érdemes vele orvoshoz fordulni?

5 hónapos a kicsim. Kb. 1,5 hónapja kezdett el hullani a hajam úgy rendesen. Addig még elviselhet? volt. Reggelente azon csodálkozom, hogy még van egyáltalán a fejemen. A lakás tele van a hajammal, az ágy szintén, reggel, este a fésülködéskor tele a mosdó kagyló. Elöl már alig van frufrum, a copfom pedig olyan vékony, akár a kisujjam. Ez természetes? És vajon meddig tart?

Legjobb válasz: Nekem is hullott nem olyan régen a hajam. Kivizsgáltak rendesen. Mindenképp el kell menni az orvoshoz, mert a hajhullás oka nem csak a vitaminhiány lehet, hanem gyulladás is okozhatja. Ez lehet egy rossz fog is akár. Mivel csak szakorvos küldhet el bizonyos vizsgálatokra, ezért a bõrgyógyászatot javaslom. Szerintem nem természetes. Ne izgulj, kopasz az nem leszel!

Nekem is hullott nem olyan régen a hajam. Kivizsgáltak rendesen. Mindenképp el kell menni az orvoshoz, mert a hajhullás oka nem csak a vitaminhiány lehet, hanem gyulladás is okozhatja. Ez lehet egy rossz fog is akár. Mivel csak szakorvos küldhet el bizonyos vizsgálatokra, ezért a bõrgyógyászatot javaslom. Szerintem nem természetes. Ne izgulj, kopasz az nem leszel!
Hormoánális, nekem is hullik még, 7 hónapos alányom.
Én 7 hónapja szültem, a fodrászom szerint már van apró "babahaj" a fejemen, amit a homlokomnál már én is látok:-). Már nem is hullik.
Nekem is hullik, 5 hós a kisfiam.
8 és fél hónapos a kislányom, csomókban hullik még mindig a hajam, de nekem is van már babahajam.

Szemüveget hordó kismamik! Szerintetek érdemes szemüveget csináltatni vagy szemet nézetni terhesség alatt? Vagy várjak, és csak szülés után? Pár helyen olvastam, hogy romolhat a szem terhesség alatt, ami vissza is állhat szülés utánra.30hkm

Legjobb válasz: A szemet érdemes bármikor vizsgáltatni. Nekem javult terhesség alatt a szemem, mert többet pihentem. Szülés után pedig visszaromlott, kevesebbet tudok pihenni, aludni, és ez nagyon befolyásolja a szemek állapotát.

A szemet érdemes bármikor vizsgáltatni. Nekem javult terhesség alatt a szemem, mert többet pihentem. Szülés után pedig visszaromlott, kevesebbet tudok pihenni, aludni, és ez nagyon befolyásolja a szemek állapotát.

Hogy érdemes használni szülés után a haskötőt? Mennyire kell megszorítani, hány órán legyen fent naponta? (már 7 héttel túl vagyok a szülésen, de még mindig tekintélyes a hasam)

Legjobb válasz: Nekem anno 3 hetet mondtak, naponta 5órát nap közben, és egész éjszaka. De már a szülés után pár órával fel kellett tenni. A hasfalam egész szépen visszament, de a háj az maradt. Annak kellett 8 hónap, hogy eltünjön.

Nekem anno 3 hetet mondtak, naponta 5órát nap közben, és egész éjszaka. De már a szülés után pár órával fel kellett tenni. A hasfalam egész szépen visszament, de a háj az maradt. Annak kellett 8 hónap, hogy eltünjön.

Mielőtt terhes lettem, egy csomó márkás nem olcsó farmert vettem magamnak, és most szülés után 3 hónappal sem jönnek fel rám. Érdemes még bizakodnom? Visszafogyok még?

Nem híztam sokat inkább szélesedett a csíp?m.És szeretnénk 2.babát is.Most a terhesség el?tti súlyomhoz képest van rajtam 4 kg +.Egyszer még jók lesznek rám ezek e nacik,vagy ajándékozzam el?

Legjobb válasz: ne ajándékozd el!!! egyébként én is úgy jártam mint te. + 2 kg van rajtam, valahogy még se úgy állnak még rajtam a ruhák. nekem 6 hónapos a babám és 2. szülésem. a nõi testnek 1 év kell, mire visszaalalkul szülés elõtti állapotára. elsõ gyermekem születése után kereken 8 hónappal lettem olyan súlyú, mint azelõtt. adj még egy kis idõt magadnak, még csak 3 hónapja szültél. azért mondom, hogy ne ajándékozd el, mert pikkpakk visszaalakulsz és akkor meg fogod bánni. a 26-os gatyáim még elég kényelmetlenek nekem is, ezért vettem 1-2 olcsóbb 27-est, de nyárra már biztosan jók lesznek.

ne ajándékozd el!!! egyébként én is úgy jártam mint te. + 2 kg van rajtam, valahogy még se úgy állnak még rajtam a ruhák. nekem 6 hónapos a babám és 2. szülésem. a nõi testnek 1 év kell, mire visszaalalkul szülés elõtti állapotára. elsõ gyermekem születése után kereken 8 hónappal lettem olyan súlyú, mint azelõtt. adj még egy kis idõt magadnak, még csak 3 hónapja szültél. azért mondom, hogy ne ajándékozd el, mert pikkpakk visszaalakulsz és akkor meg fogod bánni. a 26-os gatyáim még elég kényelmetlenek nekem is, ezért vettem 1-2 olcsóbb 27-est, de nyárra már biztosan jók lesznek.
Nehogy elajándékozd! Én beleestem ebbe a hibába, úgy voltam vele, hogy úgysem lesz már jó rám. Most szülés után 1 évvel azok a ruhák is feljönnek rám, amiket terhesség elõtt 3-4 évvel sem tudtam felvenni, mert kicsik voltak. Már bánom, hogy elajándékoztam õket, mert minden lóg rajtam és elég költséges felújítani a ruhatáramat.
A kérdező hozzászólása: :-) Akkor várok még pár hónapot.....és újra megpróbálom.De lehet hogy addigra újra babát szeretnék és kitolódik még tovább.

Hasszorítót ti használtatok szülés után? Mikor érdemes beszerezni? Mekkora méretet érdemes venni a szülés előtti mérethez képest?

vagy egyáltalán van értelme?

Legjobb válasz: Én használtam, és javasolta is a nõdoki. Császárom volt, de szerintem rendes szülésnél is van aki javasolja. A méretre sajnos nem emlékszem, mert barátnõmtõl kaptam kölcsön (kb egy a méretünk - bár nekem terhesen sokkal nagyobb pocakom volt). Állítható a mérete, azt hiszem az enyémen négy fokozat volt, kb két-három hétig javasolják a hordását.

Én használtam, és javasolta is a nõdoki. Császárom volt, de szerintem rendes szülésnél is van aki javasolja. A méretre sajnos nem emlékszem, mert barátnõmtõl kaptam kölcsön (kb egy a méretünk - bár nekem terhesen sokkal nagyobb pocakom volt). Állítható a mérete, azt hiszem az enyémen négy fokozat volt, kb két-három hétig javasolják a hordását.
Nekem is császár miatt javasolta a doki.Egyszer próbáltam fel, de nem tudtam elviselni sehogy sem.Szerencsére visszavették.
én nem hasszorítót, hanem rendes fûzõs body-t hordtam kb 1 hónapig. segít "visszanyomni" a hasat amíg nem tudsz annyit hasizmozni, hogy már az izom tartja össze
Én is császárral szültem, a Tena Lady hálós bugyiját nagyon ajánlom. Egyrésszt nem szorít, nekem nagy hasam volt, de az L-es simán elég volt, kényelmes, és ha átvérzed esetleg, akkor szappanal és vízzel kilötykölöd és fél, 1 óra múlva száraz és tiszta. Nekem nagyon bejött:)
Szerintem felesleges! Én nem használtam és szülés után elkezdett szépen magától visszamenni! 1 héttel szülés után, már szinte mint régen, olyan volt!
Én 1 hete szültem, természetes úton, nekem sokan ajánlották. Az elsõ naptól kezdve hordom és a hasam már a harmadik napon sokkal szebben nézett ki. Állítólag nem érdemes elõre megvenni, mert nem tudhatod hogy mekkorára csökken vissza alapból a hasad. Én azért beszereztem egyet a szülés elõtt 2 héttel, 95-ös méretben. Ezt a boltban az eladó saccolta, teljesen jól eltalálta. Kórházfüggõ a dolog, de nagyrészt ott helyben is beszerezhetõ. Ennek nézz utána szülés elõtt. Vagy vedd meg saccra, mint én, és nálunk az volt a terv, hogyha nem jó a méret, akkor apuka elmegy és kicseréli..
és mennyibe kerül valamint hol vetted?
nem emlékszem pontosan, 3-4 ezer forint között volt, MiniManóban
Babaszafariban 2990.-

Vácon még mindig az a szokás hogy szülés után adnak betétet az anyukáknak vagy már vinni kell? Ha kell, akkor milyet érdemes? A pelenkát és a ruhát is ők adják még ott a gyerkőcnek vagy azt is vinni kell?

Legjobb válasz: Általában majd mindenhol adnak v. tesznek ki de vihetsz is. én is vittem a biztonság kedvéért és jól tettem mert a kórháziról lepattant a vér nem szivta rendesen mert müszálas volt a felülete. én Tenát vettem a gyógyszertárban lehetett venni db-onként. 10 db.-ot vittem és nagyon bevállt. vettem hozzá hálós bugyit is 230,- volt darabja ebbõl kettõt vettem hogy ha véletlenül véres lehessen mosni. nagyon könnyen megszárad és kényelmes. mivel nem vagyok váci a kérdésed második felére nem tudok válaszolni mert nem ismerem az ottani viszonyokat de annyit azért tudok irni hogy textil pelenkát 3-4 db-ot a szoptatáshoz és a büfiztetéshez érdemes vinni. ezt szülés elött mosd ki és vasald ki.

Általában majd mindenhol adnak v. tesznek ki de vihetsz is. én is vittem a biztonság kedvéért és jól tettem mert a kórháziról lepattant a vér nem szivta rendesen mert müszálas volt a felülete. én Tenát vettem a gyógyszertárban lehetett venni db-onként. 10 db.-ot vittem és nagyon bevállt. vettem hozzá hálós bugyit is 230, - volt darabja ebbõl kettõt vettem hogy ha véletlenül véres lehessen mosni. nagyon könnyen megszárad és kényelmes. mivel nem vagyok váci a kérdésed második felére nem tudok válaszolni mert nem ismerem az ottani viszonyokat de annyit azért tudok irni hogy textil pelenkát 3-4 db-ot a szoptatáshoz és a büfiztetéshez érdemes vinni. ezt szülés elött mosd ki és vasald ki.
Én vittem magammal betétet.Ha veled lessz a babád akkor neked kell pelust vinni ha a csecsemõosztályon lessz akkor ott adnak neki pelust+ruhát is.
Én tavaly augusztusbanszültem Vácon, akkor még mindent adtak:anyukáknak betétet, a babának pelust, ruhát és popsitörlõt is.Gondolom azóta ez nem változott.
Én két hónapja szültem Vácon.Betétet csak a szülõszobán adnak.A babának vigyél pelust, ruhát adnak.
én tavaly szültem akkor adtam betétet minden nap egy csomaggal!de hívd fel õket!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!