Találatok a következő kifejezésre: Szülés után szükséges, (7 db)

Szules utan szukseges meg szedni a terhesvitamint?

Legjobb válasz: Én nem vagyok terhes viszont egy barátnõm (ha minden igaz 1 hét múlva szül:) ) de én úgy tudom még a terhesség egésze alatt sem kell szedni nem akarok hülyeséget mondani talán a feléig mert "túlfejlett" lesz a baba ezért vannak mostanában olyan nagy babák meg sok császár is szülés után meg teljesen felesleges minek?!

Én nem vagyok terhes viszont egy barátnõm (ha minden igaz 1 hét múlva szül:) ) de én úgy tudom még a terhesség egésze alatt sem kell szedni nem akarok hülyeséget mondani talán a feléig mert "túlfejlett" lesz a baba ezért vannak mostanában olyan nagy babák meg sok császár is szülés után meg teljesen felesleges minek?!
Szerintem meg jo ha szeded, foleg ha szoptatni fogsz, kell a vitamin!
A neve " terhes vitamin". Szülés után senki nem terhes már. A szoptatáshoz más vitamin kell. Már, ha kell egyáltalán.
Nagyon sok terhesvitaminra direkt az van írva, hogy a terhesség és a szoptatás idejére is való, szóval, igen, a gyártók szoptatás idejére is ajánlják. A túlfejlettségrõl meg annyit, hogy nem bizonyított ez az elmélet, de pl. én se szedem minden nap, csak minden másnap, harmadnap, mert most úgyis sok zöldséget, gyümölcsöt eszek.
Úgy fogalmaznék, h nagyon is ajánlott. Egyébként a terhesvitaminok tájékoztatóján rajta is van, h a szoptatás idejére is javasolt a szedése. És tapasztalatból mondom, h igenis szükséges, fõleg, ha szoptatsz. A szoptatás rengeteg vitamint, ásványi anyagot energiát "vesz ki" a szervezetbõl, és én ezt sokkal jobban meg is érzem, mint bármikor a terhességem alatt
4, 5 hós a babám, csak szoptatom, én szedtem végig terhesek és most is, a nõgyógyászom és a vèdõnõm is így ajánlotta. A szervezetnek ilyenkor szüksége van kiegészítésre, pláne, hogy én terhesen egy falat zöldséget vagy gyümölcsöt se tudtam lenyelni. Nem lett nagy babám, 3 kg pedig túlhordtam egy héttel.
ajánlott szedni, ha nem azt, akkor bármilyen más multivitamint. bár a neve terhes vitamint, valójában nem csak a terhesség alatt van rá szükség és nem csak a babának. multivitamin készítmény, támogatást nyújt a szervezetnek, ami nagyon fontos mert a szoptatás alatt és a terhesség alatt az anya szervezete nagyon igénybe van véve, normál táplálkozás mellett lehetetlen annyi vitamint bevinni hogy az elég legyen (ezért romlott régen illetve romlik sok anya foga, hullik a haja, stb). nagy babák pedig nem közvetlenül a terhesvitamintól születnek, hanem azért, mert az anya étvágya megnõ a vitamintól (mint pl. a férjem a Béres csepptõl hízik) de ha tudja magát kontrollálni akkor sem õ sem a babája nem lesz nagy. én elevitet szedek az enyém pl kicsinek számít én ettõl független híztam rendesen..

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Kedves Doktor úr! 36 éves egy gyerekes anya vagyok, nehéz szülés után a mehszájrepedáse után, a szülést levezető orvos nem találta szükségesnek e sebeknek a kezelését, és most 5 év után vették eszre, hogy pirosabbak lennének ezeknek a repedéseknek a színe

Kedves Doktor úr! 36 éves egy gyerekes anya vagyok, nehéz szülés után a mehszájrepedáse után, a szülést levezető orvos nem találta szükségesnek e sebeknek a kezelését, és most 5 év után vették eszre, hogy pirosabbak lennének ezeknek a repedéseknek a színe, ráadásul a melleimben ciszták képződtek. Heves fajdalmaim voltak és vannak a menszesz előtt. A kezelőorvos a Premens tablettát javasolta. Kérem véleményét

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Kezelőorvosa helyes tanácsot adott, ilyen esetben valóban a PreMens tabletta szedésétől is várható javulás! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Kezelőorvosa helyes tanácsot adott, ilyen esetben valóban a PreMens tabletta szedésétől is várható javulás! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán


Hogyan tudják szülés után a dokik ha szükséges összevarrni a méhszájsebet, vagy belül a hüvelyt? Csak belegondoltam és nem tudom elképzelni hiszen hogy látnak oda be stb?

Legjobb válasz: Nézd meg, mekkora egy kisbaba feje. Na szüléskor annyira kitágul a hüvely. Azon keresztül bármit kényelmesen látni :)

Nézd meg, mekkora egy kisbaba feje. Na szüléskor annyira kitágul a hüvely. Azon keresztül bármit kényelmesen látni :)
nem kell belátni, ugyanis a méhedet kihúzzák belõled, és úgy varrják... a férjem látta.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz... Gyakorlatban is volt szerencsém hozzá:S Semmit nem éreztem a belsõ varrásból, pedig nyilván könyékig ott turkált a doki. Amikor a gátat varrta, na, akkor már kapálóztam, mert elment az érzéstelenítõ hatása, úgyhogy kaptam még egyet. Annyira ki van tágulva az ember, hogy észre sem vesz egy kéznyi pluszt:)
ne kérdezd hogyan , de állatólag "kifordítják" a hüvely falát ebben az esetben. Nekem legalábbis ezt mondta valaki, de lehet hogy nem szó szerint kell érteni ezt a kifejezést.Egyébként semmit nem érzel ezekbõl a dolgokból.

Szükséges mellszívó készüléket vennem a szülés után a tej belövelésére? Ha igen, milyen fajtát ajánlatok?

Legjobb válasz: Október elejére várom a babát. Ha van eladód ird meg a részleteket privátba. Még nem tudom fogok-e venni; de pár nap alatt eldöntöm, ha itt a lehetõség. Köszönöm a válaszokat.

A kérdező hozzászólása: Október elejére várom a babát. Ha van eladód ird meg a részleteket privátba. Még nem tudom fogok-e venni; de pár nap alatt eldöntöm, ha itt a lehetõség. Köszönöm a válaszokat.
én vettem, elsõ gyerekemmel kb.havonta 1x kellett, amikor kezdett begyulladni a mellem. 2.babám 3 hónapos, eddig még nem volt szükség a mellszívóra. szerintem elõre ne vegyél, hátha nem is lesz rá szükséged. csak nézd ki, melyik tetszik és a párodnak is mutasd meg, ha kell, õ is meg tudja venni. amiatt sem jó elõre megvenni, mert nem tudhatod, hogy csak ritkán lesz rá szükség, vagy talán folyamatosan. tesóm nem vett elõre, náluk sajnos gond volt a picivel, így neki egy elektromos, profibbra lett szüksége. nekem Avent kézi mellszívóm van, ha néha kell csak, akkor ez nagyon jó választás.
Az elsõ napokban semmiképp se használj mellszívót, szoptatós teát stb. Ezeket CSAK akkor kell alkalmazni, mikor apadni kezd a tejed. (HA...) Egyébként kézi tökéletesen jól bevált nekem, Medela Harmony, elég sokat fejtem egy idõben vele, napi 4x is, és sose kaptam ínhüvelygyulladást!:) De dicsérik az Aventeset is.
Mi csak kinéztünk egyet a boltban és mikor benn voltam a kórházban és láttam, hogy szükség van rá akkor vette meg a párom. Fölöslegesen nem akartam elõre megvenni, ha pl. nem is lesz tejem Medela kézit használok.
elõre ne vedd meg, a kórházban tedd minél többet mellre a picit, nála jobb nem kell a belövelléshez :-) Egy Avent kézi van nekem eladó hibátlan állapotban, tartozékokkal és Aventes ajándékokkal, de elõre felesleges megvenni tényleg. mikorra várod a picit?
Nem szükséges venni, csak ha Te biztonságosabbnak érzed, akkor vegyél- nah meg ha sok tejed lesz, esetleg szopi után is le tudod fejni, és eltenni késõbbre./fagyasztani/ Kislányomat nem tudtam szoptatni, mind2 mellbimbóm befelé forduló, ráadásul szegénykém besárgult és aluszékony volt, így 7 hónapig fejtem neki, tehát tudom mi az a fejés :D Kézi Aventosom volt akkor! Jelenleg kisfiam szopik, de a maradékot lefejem, és fagyasztom.Most kaptam egy elektromos Aventet, mert a kézitõl 7 hónap után már rettenetesen fájtak az ujjaim a pumpálástól.
Én nem vettem elõre, elõbb is jött a baba, és úgy lenézett a kórházban az egyik nõvérke... Aztán vettem Philips Aventeset, nagyon jól bevált. Azért szeretem ezeket a cuccokat, mert úgy csinálták meg, hogy minden jól összeilleszthetõ a másikkal. Pl. lefejem a tejet a tejtároló edénykébe, és amikor kell, akkor ebbõl az edénykébõl cumisüveget varázsolok :)
nekem 3 hetes a babám és nagyon örülök, hogy elõre megvettem a medelat ugyanis már beton volt a mellem de a pici annyira sehogy szopott, hogy nem lövellt be. Majd a medelával nekiugrottam és hamar megoldódott, azóta is van bõven neki és tartalékba is (jó ezt mondjuk 3 hét tapasztalattal írom, de csuda örülök, mert se anyósom, se anyukám nem tudott szoptatni babát, szóval a rossz hajlam megvolt...)

Mennyire törvényszerű, hogy fél évvel szülés után abba kell hagynom a szoptatást, mert újra babát várok? Még vam rajtam súlyfelesleg az előző babám miatt, mit tegyek, hogy ne hízzak el túlságosan, de a pocaklakó is megkapjon minden szükségeset?

Legjobb válasz: Csak akkor hagyd abba a szoptatást ha az orvosod ezt javasolja! Sok gyümi, zöldség, kismama torna segít, hogy ne hízz sokat. Gratulálok a babádhoz! Minden jót! 2,5 hós baba boldog anyukája

Csak akkor hagyd abba a szoptatást ha az orvosod ezt javasolja! Sok gyümi, zöldség, kismama torna segít, hogy ne hízz sokat. Gratulálok a babádhoz! Minden jót! 2, 5 hós baba boldog anyukája
Miért kell abbahagynod? Nem ízlik a kicsinek a tej? Ha szopik, akkor szoptass nyugodtan tovább, nem lesz semmi baja egyiknek sem.
Nem kell abbahagynod a szoptatást, de lehet, hogy a várandósság miatt megváltozik a tej íze, és a babád elválasztja magát.

Szülés után hasleszorítók ( szükséges, családilag elég nyúlósak a szöveteink is), közül a hasleszorító bugyi vagy a hasleszorító övet célszerűbb választani, melyik a jobb?

Legjobb válasz: Szia! A legjobb a jegelés!Amint megszületik a baba kérjél jeget a hasadra és szinte teljesen visszahúzódik. Nekem addig volt a pocimon, míg a 2 órás megfigyelésen voltam bent és persze elõtte amikor varrtak. Azonnal rátették, amint kibújt a bébi. Ennél jobb szerintem nem kell!

Szia! A legjobb a jegelés!Amint megszületik a baba kérjél jeget a hasadra és szinte teljesen visszahúzódik. Nekem addig volt a pocimon, míg a 2 órás megfigyelésen voltam bent és persze elõtte amikor varrtak. Azonnal rátették, amint kibújt a bébi. Ennél jobb szerintem nem kell!
Errõl a jeges dologról nem hallottam, na, ha majd lesz második baba, akkor kérni fogom :) Én hasleszorító bugyit vettem, nagyon kényelmes volt (bár belebújni nem volt egyszerû elsõre), jó érzés volt, hogy valami fogja a hasam. De nem úgy hortam, mint a rendes bugyit, hanem a sima bugyira húztam rá, így nem kellett minden nap cserélni (pláne, hogy nem szabad egész nap hordani, csak mondjuk délelõtt vagy délután). Elõször kettõt akartam venni, de amikor láttam, hogy mennyibe kerül, akkor találtam ki ezt a megoldást. Én 5000 forintért vettem. Nekem bevállt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat!! Melyik márkáju bugyesz volt ez? Az Anita az elég húzós, az 8ezer kb. O(
Szia! Egy nagy törölközõ is megteszi, ami körbe ér és meg lehet a derekadon kötni. Ha nem adnak jeget, mert nem minden kórházban van rá lehetõség, tegyél a hasadra vizes törölközõt, de ennek csak az elsõ két nap van jelentõsége, utána már nem használ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!