Találatok a következő kifejezésre: Szülés után száraz voltam, (3 db)

Szülés után nagyon "száraz" voltam, most ez megváltozott. lehet terhesség az oka?

Legjobb válasz: A szülés után természetes állapot a hüvelyszárazság. Ezt az idõt a szoptatás még ki is tolja. Egy idõ után a hormonháztartás helyre áll, a szoptatás alatti hormonok is lecsökkennek, és újra beindul a hüvely "nedvesítése". Persze ez nem zárja ki a terhességet, de a terhesség sem zárja ki a nedvesebb érzetet. DE a kettõnek nem sok ok-okozati köze van egymáshoz. :)

A szülés után természetes állapot a hüvelyszárazság. Ezt az idõt a szoptatás még ki is tolja. Egy idõ után a hormonháztartás helyre áll, a szoptatás alatti hormonok is lecsökkennek, és újra beindul a hüvely "nedvesítése". Persze ez nem zárja ki a terhességet, de a terhesség sem zárja ki a nedvesebb érzetet. DE a kettõnek nem sok ok-okozati köze van egymáshoz. :)

Szülés után amig a korházban voltam miért kellett antibiotikumot szednem? Nehéz szülésem volt, elfolyt a magzatviz, száraz szülés, 1 nap kinlodás.

Akár hányszor rákérdeztem a n?vérekt?l hogy miért kellett szednem az antibiotikumot,azt felelték mert nehéz szülésem volt.Ez nem tul érthet? magyarázat.Esetleg járt igy valaki?

Legjobb válasz: Nem jártam így, de szerintem az orvos(od)tól kérdezd meg, ne a nõvértõl, õk elvileg nem is közölhetnek ilyen információkat veled...

Nem jártam így, de szerintem az orvos(od)tól kérdezd meg, ne a nõvértõl, õk elvileg nem is közölhetnek ilyen információkat veled...
Szerintem megelõzésképpen, hogy ne is legyen még véletlen sem gondod.Szoktak ilyet mûtétre készülõknek is alapból adni, megelõzésképp. Nálad biztos azért adták, mert elhúzódott a szülés, sokat "nyúlkáltak"benned, jó hogy steril kesztûben, de akkor is jobbnak látták óvatosnak lenni.
Nekem még a vajúdás alatt adtak infúzión antibiotikumot. Nekem azt mondták azért, mert már régen magzatvíz nélkül voltam, és hogy ne szedjek össze fertõzést.

Szülés után nagyon hull a hajam és száraz a bőröm, de annyira, hogy cserepessé válik. A sarkaim is mindig berepednek, hiába reszelem és kenem. Soha előtte ilyen nem volt, már dokinál is voltam, de semmi változás. Mit egyek, vagy szedjek?

Legjobb válasz: nálam ue a helyzet,csak én még nem jutottam el a dokihoz.7hónapja szültem,azóta fele annyi a hajam...és sorolhatnám. amit teszek:elevitet szedem napi 1x,próbálok sok gyümölcsöt,zöldséget(vasban gazdag)enni.A sarokrepedésre:heti 1x habkõvel átdörzsölöm,miután jól kiázott,a testre(nekem a kezem nagyon száraz) napi többször aloeverás vagy körömvirágos krémmel kenem.

nálam ue a helyzet, csak én még nem jutottam el a dokihoz.7hónapja szültem, azóta fele annyi a hajam...és sorolhatnám. amit teszek:elevitet szedem napi 1x, próbálok sok gyümölcsöt, zöldséget(vasban gazdag)enni.A sarokrepedésre:heti 1x habkõvel átdörzsölöm, miután jól kiázott, a testre(nekem a kezem nagyon száraz) napi többször aloeverás vagy körömvirágos krémmel kenem.
A kérdező hozzászólása: Igen, most ráálltam jobban a gyümölcsre, ahogy te is irtad. Én sem tudok jobbat kitalálni, csak, hogy vitaminnal pótolom a hiányt, aztán majd meglátom, hogy mi változik mondjuk egy hó után.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!