Találatok a következő kifejezésre: Szülés után, megjön a (18 db)

Szules utan milyen a menszesz, eros vagy csak par csepp? Ugy ertem miutan lejart a tisztulasi periodus es megjon az elso havi?

Legjobb válasz: Mindenkinek változó, sokaknak igen erõs. Nekem olyan volt mint elõtte, sõt talán gyengébb is.

Mindenkinek változó, sokaknak igen erõs. Nekem olyan volt mint elõtte, sõt talán gyengébb is.

Mi a maximum időszak, ami után megjön szülés után a menstruáció? Már másfél éves a babám, és semmi. Szopik még persze pár óránként.

Legjobb válasz: A menstruáció - nem törvényszerûen- a szoptatás abba hagyása után szokott vissza térni. Nõvérem a fiát 3 éves koráig szoptatta,addig nem is jött meg Neki! Nekem szoptatás alatt az elsõnél már 6 hetesen,a másodiknál 3 hónaposan,a harmadiknál is 3 hónaposan jött meg elõször. Arra ügyelj,hogy védekezz,mert ilyenkor is simán teherbe lehet esni!- az elsõ menstruációt peteérés elõzheti meg!! Ne ijedj meg,ha majd szokatlan mennyiségû,vagy szokatlan hosszúságú- vagy mind kettõ- lesz az elsõ, esetleg 1-2 hónap kimarad,vagy 2 hetente jön meg! Szülés után ugyanis sokszor rendszertelen lesz,elhúzódó,vagy épp rövid,görcsös,vagy épp "tünetmentes"... teljes mértékben változó! Üdv: 3 lányos

A menstruáció - nem törvényszerûen- a szoptatás abba hagyása után szokott vissza térni. Nõvérem a fiát 3 éves koráig szoptatta, addig nem is jött meg Neki! Nekem szoptatás alatt az elsõnél már 6 hetesen, a másodiknál 3 hónaposan, a harmadiknál is 3 hónaposan jött meg elõször. Arra ügyelj, hogy védekezz, mert ilyenkor is simán teherbe lehet esni!- az elsõ menstruációt peteérés elõzheti meg!! Ne ijedj meg, ha majd szokatlan mennyiségû, vagy szokatlan hosszúságú- vagy mind kettõ- lesz az elsõ, esetleg 1-2 hónap kimarad, vagy 2 hetente jön meg! Szülés után ugyanis sokszor rendszertelen lesz, elhúzódó, vagy épp rövid, görcsös, vagy épp "tünetmentes"... teljes mértékben változó! Üdv: 3 lányos
Utolsó! Megint növekedett, mert én is dobtam a zöld kezecskét, mivel semmi hülyeséget nem írtál.
4-es Válaszadó! Nem azt mondtam, hogy ez így is van! De lehet félre érthetõ voltam! Azt akartam tudatni, hogy amit elõttem írtak (nincs menstruáció amíg szoptatás van) tévhit! De ez a nincs menstruáció szoptatás alatt úgy van, hogy amíg 2 óránként szoptat, addig nem eshet teherbe- szóval ez mind-mind tévhit! Egyénenként változik, bárki bármikor menstruálhat szülés után és bármikor teherbe eshet! Kérdezõ! Nem kell elválasztani a babád, majd a szervezeted jelez, ha készen áll egy új élet fogadására! :-) Ha csak már össze nem hoztátok azóta! Soha nem lehet tudni, mikor lesz elõször peteérés, így ha nem védekeztek, akkor bármikor össze jöhet az áhított második babó. De mint már írtam, nem lehet tudni, mikor van pé, így ha fél év után sincs semmi, akkor se keseredj!!
Ez csak tévhit!! Ez amúgy is úgy van, hogy amíg 2 óránként -vagy sûrûbben- szoptat az anyuka, addig van védve a terhességtõl, addig nem jön meg sem. De ez egyénenként változó!!! Nem lehet azt mondani, hogy szoptatás után fog elõször megjönni, mert ez egyéni dolog!! Lehet, hogy most beszélünk róla és 2 hét múlva már ott is lesz a "kis piros"... Ezt nem lehet kiszámítani, szülés után bármikor! megjöhet a menstruáció!!
A szoptatás olyan hormonokat termel, amelyek a peteérést gátolják. Amíg szoptatsz, ne aggódj a menstruációért.
Kedves utolsó ha a két óránkénti szoptatás megvédi az anyukát a terhességtõl, akkor hogyan lehet néhány családban (ahol, ha anyukának tej van összes lurkó azon lóg) borzasztóan kis korkülönbség testvérek között? Van olyan 30 éves anya akinek már van 5- gyerek és mindegyik szopott legalább két éves koráig, vagy még oviba járás után is.
A kérdező hozzászólása: Már nagyon szeretnénk kistesót, de nem szeretném elválasztani a babámat.
Nem vitázni akarok, de ha már nem tudok olvasni, akkor nézd meg még egyszer a válaszom! Ezt írtam: Egyénenként változik, bárki bármikor menstruálhat szülés után és bármikor teherbe eshet! Nem értem, miért kell felhúznod Magad ennyire? További szép estét és nyugodt éjszakát Mindenkinek!! :-)
Nekem 12 hónap után jött meg, akkor csak reggel és este szoptattam már több hónapja. Kicsi az esély a terhesedésre, ha nincs még ciklusod. max azt a peteérést tudjátok elkapni, ami az elsõ menzeszt megelõzi ugye... Az meg ki tudja mikor lesz. De persze próbálkozzatok, hátha sikerül.
A "gátolják" és a "meggátolják" majdnem ugyan az. Ha azt írod, hogy "gátolhatják" vagy "meggátolhatják" akkor az egy kicsit más... Remélem érted! A lényeg, hogy nem kell pipának lenned, mert ezen az oldalon már normálisnak számít, ha pontoznak valakit! Engem is sûrûn lepontoznak... Pedig semmi rosszat nem írok, egyszerûen csak nem értenek velem egyet. Van ez így! Egy idõben úgy éreztem, hogy nagyon rám van valaki állva, mert szinte minden válaszom le lett pontozva. Ami a kérdést illeti, szerintem a Kérdezõ megkapta a válaszát! Üdv: 3 lányos
>>A "gátolják" és a "meggátolják" majdnem ugyan az.<< Nem, egyáltalán nem, tényleg, de ez nem a nyelvészeti vita helye. Nem véletlenül vannak az igekötõk, az a feladatuk, hogy módosítsák az alapalak jelentését.

Mitől van az, hogy egyes anyukáknak már szülés után 2-3 hónappal megjön a menszi, míg másnak csak 1 év után?

Legjobb válasz: A szoptatás nagyban befolyásolja. Aki gyakran és sokáig szoptat,annak ritkán jön meg olyan hamar. Persze a genetika is döntõ. Én 2 évig szoptattam, szülés után 1 évvel jött meg elõször.

A szoptatás nagyban befolyásolja. Aki gyakran és sokáig szoptat, annak ritkán jön meg olyan hamar. Persze a genetika is döntõ. Én 2 évig szoptattam, szülés után 1 évvel jött meg elõször.
Így van! A szoptatás nagyban befolyásol a tejtermelés és a hormonszintek visszarendezõdéséhez kinek több kinek kevesebb idõ kell. Én személy szerint 2, 5 évig szoptattam és a fiam már betöltötte a 3évet amikor megjött az elsõ menszesz.
Nincs két egyforma nõi szervezet, erre ez a válasz. Nekem szoptatás alatt már megjött, barátnõmnek is, csak épp nekem 4 hó után, neki egy év után.....az orvosok sem tudják erre a választ.
én szoptattam 1-1 évig és mindíg megjött a szülés után 6 hónappal. ANyám is így volt anno. Szerintem genetika
Mindkét gyerekemet szoptattam, egyiknél 6 a másiknál 4 hónap után jött meg. Hormonháztartás egyéni eltérései.
A kérdező hozzászólása: Én is szoptatok, ma jött meg, fél éves a babám. Köszönöm a válaszokat :-)!
Hát én nem vagyok benne biztos, hogy a szoptatás annyira befolyásolja. Vagyis mások is. MIndkét gyerekemet kizárolagosan szoptattam, az egyiknél 10 hetes volt, a másik nál 5 hósan jött meg.
Elsõ babám, kizárólag szoptatom még 3 hónapos de már 2x megvolt a menszim.Az elsõ a 4.hét végén.Úgyhogy biztos genetika.
Tuti genetika is. Azert szerintem gyakoribb az, hogy nem jon meg, annak ellenere, hogy itt a valaszolok tobbsegenek megjott:) Azert kivancsi lennek. Biztos befolyasolhatja a szoptatas gyakorisaga is. En gyakran szoptatok meg mindig, most 13 hos a fiam es menstruacio meg sehol... Nem, mintha hianyozna:) Csak szeretnenk azert lassan kis tesot.

Elképzelhető, hogy szülés után szoptatás alatt megjön a menzesz?

Legjobb válasz: Nem csak elképzelhetõ, hanem nagyon is gyakori, hogy szoptatás alatt valamikor újra beindul a ciklusod. Leghamarabb szülés után 6 héttel lehet rá rá számítani. Teherbe is lehet ám esni szoptatás alatt, még azelõtt, hogy megjönne az elsõ vérzésed. Az elsõ menszesz elõtt két héttel van az elsõ peteérés, védekezés nélküli szex esetén teherbe is eshetsz, hiába szoptatsz.

Nem csak elképzelhetõ, hanem nagyon is gyakori, hogy szoptatás alatt valamikor újra beindul a ciklusod. Leghamarabb szülés után 6 héttel lehet rá rá számítani. Teherbe is lehet ám esni szoptatás alatt, még azelõtt, hogy megjönne az elsõ vérzésed. Az elsõ menszesz elõtt két héttel van az elsõ peteérés, védekezés nélküli szex esetén teherbe is eshetsz, hiába szoptatsz.
Nekem 3 hónap után jött meg, rendszeresen volt utána is. 1 évig szoptattam.
nyolc hónapos volt a fiam, amikor elõször megjött, majdnem egy éves koráig szoptattam
Igen, elképzelhetõ!
2 honapra jott meg, most 3 eves, meg szoptatok.
Szia! Hány héttel szülés után? Mert 5-6hétig ugyn. gyermekágyi folyás van, ami olyan mint a vérzés, de folyamatos, több hétig húzódik.
3, 5 hós korában jött meg, 22 hós, még szopik.
Nekem szülés után 6 hétre megjött, és azóta is minden hónapban. Babám 4 hónapos, és még szoptatom. Úgyhogy simán elképzelhetõ, sõt, ahogy olvasgatom egyáltalán nem ritka, hogy szoptatás alatt megjön.

Szülés után a menstruáció ha megjön már rendszeres lesz?

Szülés után 6 hónap múlva megjött a menstruációm.1 hétig tartott.Gondoltam ez most már rendszeres lesz,de azóta eltelt 45 nap és nem jött meg.Ez normális?Nem hiszem,hogy terhes lennék,mert védekezünk.

Legjobb válasz: Elvileg nem normális, legalábbis én mindenhol azt olvastam, hogy nem az mert nekem is így volt. Elmentem orvoshoz és azt mondta, hogy normális és hogy mindenkinél máshogy van. Nekem úgy volt hogy szülés után 5 hónappal meg jött utána következõ hónapban kimaradt és egy jó fél évig 2 havonta jött meg. Utána állt be. Most már rendesen meg jön minden hónapban. Én azt hittem, hogy terhes vagyok mikor nem jött meg én a magzatmozgásokat is éreztem, de csak beképzeltem magamnak mert negatívat teszteltem meg az orvos is mondta, hogy nem vagyok terhes. Úgyhogy szerintem normális. De menj el orvoshoz, hogy megnyugodj én is csak úgy nyugodtam meg.

Elvileg nem normális, legalábbis én mindenhol azt olvastam, hogy nem az mert nekem is így volt. Elmentem orvoshoz és azt mondta, hogy normális és hogy mindenkinél máshogy van. Nekem úgy volt hogy szülés után 5 hónappal meg jött utána következõ hónapban kimaradt és egy jó fél évig 2 havonta jött meg. Utána állt be. Most már rendesen meg jön minden hónapban. Én azt hittem, hogy terhes vagyok mikor nem jött meg én a magzatmozgásokat is éreztem, de csak beképzeltem magamnak mert negatívat teszteltem meg az orvos is mondta, hogy nem vagyok terhes. Úgyhogy szerintem normális. De menj el orvoshoz, hogy megnyugodj én is csak úgy nyugodtam meg.
Nekem az elsõ 5, 5 hónap után jött meg és csak barnázás volt 3-4 hétig, utána 2 hónap múlva megint megjött, de csak nagyon kevés volt és az is 3 hétig tartott, most kb. a második elsõ napjához képest 28 napra jött meg, rendes volt és 5 napig tartott (tehát egy hét kihagyással mensiztem, tök jó volt:) Remélem most már rendszeres lesz:)
Szülés után 4 hónap múlva jött meg, és még eltelt 1 év mire minden visszaállt a régi kerékvágásba, addig olyan volt, mint az estimese: hol volt, hol nem. A doki azt mondta, hogy semmi gond, a hormonoknak idõ kell mire helyre rendezõdnek!
Mikor nekem szülés után megjött az elsõ, utána 1 hónap teljesen kimaradt, vagyis kb 58 nap múlva jött a következõ. Azóta nagyjából beállt.
Nekem a szülés után 7 héttel jött meg, utána pedig napra pontosan 26 napra csakúgy mint elõtte.Egyszer késett 4 napot, de utána is 26 napra jött meg.Mondjuk nekem minimális tejem volt és 4hónap után már egyáltalán nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Lehetséges, hogy szülés után 4 héttel megjön a menstruációm?

Szoptatok rendesen, két hete nincs vérzésem, csak enyhe barnás folyás. Ma reggelt?l vérzek, nem túl er?sen, de élénkpiros, a tisztasági betét nem elég, normális kell. Lehetséges, hogy a menstruációm jött meg ilyen korán, vagy a szülés után vérzés jött volna vissza ilyen er?sen? Azt tudom, hogy a szoptatás nem feltétlenül zárja ki a menstruációt, de ilyen hamar? Lehetek ennyire peches? El?re köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Igen lehetsz ennyire peches, sajnos én is így voltam miközben szoptattam végig véreztem szüléstõl számítva 6 hétig utána 2 hét pihi és újból de az már normális lefolyású volt.

Igen lehetsz ennyire peches, sajnos én is így voltam miközben szoptattam végig véreztem szüléstõl számítva 6 hétig utána 2 hét pihi és újból de az már normális lefolyású volt.
Nekem megjött a 4. héten pedig kizárólag szoptattam .Vannak ilyen peches emberek.
igen, lehetséges. de ez azt is jelenti, hogy regenerálódott a szervezeted :)
Nem értem, hogy ezt miért tartod pechnek?!Inkább örülnél annak, hogy ilyen gyorsan visszaállt a rend a menzeszed körül.Másnak szülés után össze-vissza jön meg, nem áll vissza rendesen, felborul a hormonháztartásuk és csak küszködnek miatta.Te inkább szerencsés vagy és nem peches!!! 23+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom most végül, hogy mi volt ez, mert végül elállt a vérzés estére, és azóta sem semmi. Pedig tegnap reggel rendesen folyt menszesz-szerûen. Most akkor ez normális? Vagy a 6. hétig igazából "minden normális"? Keressem fel az orvosom? Elkezdtem aggódni!
6. hétig jelentkezhet vissza-visszatérõ vérzés. Nekem szülés után 3 héttel egyszer teljesen elmúlt a gyermekágyi vérzés, majd rá egy hétre újra jelentkezett, de csak 2 napig tartott (mensiszerûen). Akkor hívtam a nõgyógyászomat, hogy ilyenkor mi van? Õ azt mondta, az elsõ 6 hétben ilyesmi elõfordul, a kontrollon mindent rendben találta. Végül a szülést követõ 7. hónapban jött meg a normál menstruáció (5, 5 hónapig tudtam szoptatni)

11 hónappal szülés után semmi szex! Egyedi az esetem? Miért távolodik el két fiatal egymástól, ha megjön a baba? Miért marja egymást az a két ember, akik 1 éve még a világ legboldogabb emberei voltak?

Legjobb válasz: Én nem értem, nálunk 4 hét volt a leghosszabb idõ szex nélkül. De azt hiszem - ismerõsök elbeszélései alapján - hogy sokan nem értik meg, hogy a gyerek születése nagy öröm, de csakmegerõsítése az egymás irán érzett szeretetnek és nem léphet annaka helyére. Számtalan anyukát láttam, akinek csak a gyerek létezett a szülés után, teljesen elhanyagolta a kapcsolatát, kisajátította a gyereket, veszekedett miatta a párjával. Aztán szépen elváltakpár éven belül. Szerintem a gyerek kiteljesedése egy párkapcsolatnak, de nem annak helyettesítése.

Én nem értem, nálunk 4 hét volt a leghosszabb idõ szex nélkül. De azt hiszem - ismerõsök elbeszélései alapján - hogy sokan nem értik meg, hogy a gyerek születése nagy öröm, de csakmegerõsítése az egymás irán érzett szeretetnek és nem léphet annaka helyére. Számtalan anyukát láttam, akinek csak a gyerek létezett a szülés után, teljesen elhanyagolta a kapcsolatát, kisajátította a gyereket, veszekedett miatta a párjával. Aztán szépen elváltakpár éven belül. Szerintem a gyerek kiteljesedése egy párkapcsolatnak, de nem annak helyettesítése.
10hónapja szültem, 3X szerelmeskedtünk a párommal, ez van....
Olyan nincs hogy "ez van" ott inkább gond van és ha szereted a párod tesség megoldani nem hinném hogy jó így nektek.
http://www.libero.hu/Pages/General/Article.aspx?id=18698 ezt véletlenül találtam ma, ajánlom figyelmedbe, elég bíztató :)
nincs mit :) minden jót :)
A kérdező hozzászólása: utolsó: igazad van és köszi mindent! :)
Passz. erre nem lehet így válaszolni. A mi kapcsolatunk nem változott meg. Ugyanolyan jó. Lehet, amúgy is ez lett volna, a gyreke nélkül is.
utolsó elõtti vagyok. szerintem ne aggódj, hogy ez így nem normális, meg hogy nehogy válás legyen így ebbõl, mert ez nem egészséges (legalábbis én ettõl féltem eleinte :) ) de aztán végiggondoltam, hogy egy kapcsolat nem ezen múlik. ha a férjednek ez nagyon fontos lenne, akkor lenne gond, de akkor meg kezdeményezne, tehát neki sem elsõdleges. Szerintem az, hogy (ideiglenesen) szex nélkül is mûködõképes a kapcsolat pontosan azt jelenti, hogy mély és tartalmas. Egy felszínes kapcsolat nem bírná ki ezt szerintem, de nyilván nálatok nem errõl van szó. Ja és az, hogy a férjed nem kezdeményez, az lehet azért van, mert neki nem az a fontos, hogy Õ kielégüljön, hanem az hogy jó szex legyen köztetek, amit te is élvezel, nem csak túlvagy rajta... ez szerintem azt jelenti, hogy szeret és tisztel. És ahogy elõttem is írták, az intimitást az összetartozást, máshogy is meg lehet találni, õsszebújni stb, új kis szertartásokat kitalálni... Abban biztos vagyok, hogy ez az idõszak el fog múlni, de elõbb talán át kéne aludnunk egy éjszakát és egy kicsit fellélegeznünk, hogy újból a szex körül forogjon a gondolatunk...:)
A kérdező hozzászólása: utolsó kettõ hozzászólónak: örülök, hogy írtatok, kicsit megnyugodtam, hogy azért nem olyan rossz a helyzet, és hát lehet, hogy nem az igazi, de most ez van. szerencsére tényleg nem túl rossz a helyzet, nem csal a férjem, én se válni készülök, igazából a helyzet zavar. és igen, ahogy írta az utolsó, tényleg nem maga a kielégülés hiányzik, csak maga a tudat, hogy nincs szex, mert ahogy valaki írta az elején, azért ez nem egészséges így...vagy mégis??? tényleg érdekes, hogy vannak párok, akik alig bírják kivárni a 6 hetes kontrollt és vagyunk mi, akiknek hónapokig nem megy. kicsit azért félek, hogy lesz-e valaha normális. bár megjegyzem, nálunk a normális sem azt jelenti, hogy hetente kétszer együtt vagyunk. mi sem vagyunk már huszonévesek, mindketten kicsit túl a 30-on és a szex valahogy tényleg 20. rangú dolog. már régebben sem a mennyiség, inkább a minõség volt a fontos. akkor azért reménykedem, hogy lassan nekünk is normalizálódik a helyzet. tény, hogy az én babám is 24 órában igényel, sokat szopizik még, éjszaka is, fáradt is vagyok, a hormonok is másképp mûködnek most. a férjemmel meg tegnap beszéltük, újra elmondtam, hogy nekem mi hiányzik, megértette, és igyekszik....meglátjuk...
Nekünk 4, 5 hós a lányunk és nem voltunk együtt, amióta megtudtuk, hogy terhes vagyok. Mondjuk már nem vagyunk huszonévesek. a férjemnél a szex 20. rangú dolog, már amikor megismertem, akkor is ilyen volt, de ez még imponált is, mert korábban olyan kapcsolataim voltak, ahol elõbb volt a szex, aztán beszélgettünk. Engem ez jobban zavart. Ahogy olvastam a soraidat, egyértelmû, hogy Te nem kívánod, és valószínû, hogy a párodat sem érdekli a dolog annyira. Úgy érzem, hogy az a tudat zavar, hogy nincs szex, és nem a hiánya. Szerintem ezt nem kell eröltetni, majd visszajön az inger is, biztos nem marad így. A gyengédség, kényeztetés pedig nem biztos, hogy csak szexszel lehet, inkább csak búj hozzá, egy kis simogatás, puszilgatás, ölelés is gyengédséget ad. MEgjegyzem, nekem van egy "pusziládám", ami idõnként kifogy, és azt fel kell töltenie. :-) A fáradság majd elmúlik, ha nagyobb lesz a gyerek, és kevésbé lesztek ingerültek.
A kérdező hozzászólása: köszi, elolvastam. hát igen, ez azért nyugtató :) bár a cikk szerintem elsõsorban az elsõ hetekre, hónapokra vonatkozik. bár említi, hogy a 6 és 12. hónap sem elsõsorban a szexrõl szól. azért az gondolom az én esetem talán már szélsõséges, hiszen nálunk 11 hónapja nem volt szex és ahogy elnézem, még jó pár hónapig szoptatni fogok (amit amúgy nagyon szeretek).
Hát ez nehéz dolog lehet de nem értem hogy tudunk ennyire különbözni???4 hónapja szültem és minden rendben van.Jó a szexuális életem használok síkosítót és a férjem kezdeményez a legtöbbször és nem utasítom el soha mert én is kívánom de néha én kezdek akkor sincs elutasítás.Hidd el én is fáradt vagyok mert közben még a szám gépen dolgozom, levelezõn tanulok és a gyerek, házimunka stb.Van energiám rá is mert szeretjük egymást, pedig csúnyácska vagyok a terhesség még rá is tett egy lapáttal mert sok a feleslegem ami lóg kint van a köldököm, van egy hatalmas barna csík is a hasamon, mindenhol szétrepedtem stb.Féltem hogy nem fog kívánni de ez nem lett akadály.Fel a fejjel ez így nem oké a szex kell és neked kell lépned, nyitnod, nem kell a szexi cucc mert nem attól lesz jobb lehet hogy a párod tõled várja a megoldást.Az hogy fáradt vagy ne legyen kíbúvó mert még sokáig az leszel meg kell szoknod és élned kell az életed normálisan amihez a szex is jár.
utolsó megkérdezhetem hány éves vagy? és hogy mennyit tudsz aludni éjjel egyhuzamban? és elõtte mennyire volt fontos az életedben a szex? szerintem ebbõl adódnak a különbségek :)
A kérdező hozzászólása: igen, azt én is megkérdezném, hogy éjszaka mennyit alszol, mert én mióta megszületett a babánk még nem aludtam éjszaka egyhuzamba 4 órát... és én még azt is megkérdezném, hogy szoptatsz-e még, mert azt hiszem ez is elég fontos, hiszen a szoptatási hormon a prolaktin nagyban "felelõs" azért, amiért mi jelenleg itt tartunk. persze-persze, biztos lehetne, ha nagyon akarnám, de ha a testem nem igényli, maximum a lelkem, mert úgy érzem, hogy kellene ez is az életünkbe...így sajnos nem sokat tudok tenni (egyenlõre....:)
én vagyok a másik sorstárs :) én is általában 2-3 órát alszom egyhuzamban, mert fogzik a fiam 3 hós kora óta (most 10) és nagyon sokszor felkel...:( én nem is gondoltam, hogy mennyire kikészíti az embert az ha hónapokig csak így tud aludni... néhanapján alszik kb 5 órát egyhuzamban (ez nagyon ritka) és másnap úgy érzem magam, mint aki újjászületett, annyira sokat számít! Fel a fejjel, leszünk még mi is úgy mint ez a 4, 5 hós anyuka! Bár nekem 4, 5 hós korában még csak eszembe sem jutott hogy szexelni kéne... állva elaludtam büfiztetés közben, mert egy nap 24 óra sírásból és kínlódásból állt... azért most már sokkal jobb a helyzet :)
Sziasztok! Gondolkodjunk egyszerû pasiésszel. Higgyétek el, hogy õk tizedennyire nem kombinálják agyon ezt a dolgot, mint mi a hatalmas lelkünkkel és érzéseinkkel:) a férjed kb annyit lát az egészbõl, hogy korábban mindig elvetted, ami kellett, vagyis jelezted, hogy: apa, zászlót fel! Most a nyakadon lóg egy baba egész nap, a szive mélyén sajnál emiatt, az tuti, hisz õk mennyivel szabadabbak maradtak?!? Hajnalban kelsz, este bedõlsz az ágyba, oldalrafordulsz és szunyálsz. Most akkor mikor erölködjön? Várja az egyértelmû kijelentést, abogy korábban: apa, ma készülj a menetre! Õk a legkevèsbè sem értenek semmilyen utalásból! Csak az egyenes beszédbõl! Határozd el magad, végy egy nagy levegõt és szépen elcsábítod, mindegy milyen fáradt vagy. Minnél tovább halogatod, annál nagyobb para lesz az egész téma, holott nem kéne, hogy az legyen. Túl sok az agyalás, tessék cselekedni! Ha megteszed, utólag mosolyogni fogsz az egészen és szidni magad, hogy minek vártál eddig! 
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, nem írsz hülyeséget...megfontolandó a dolog..:)
26 éves vagyok, igény szerint szoptatok, van házimunkám és szám gépen dolgozok, segítségem nincs és éjszaka 2* kelek fel a babához aki 4 hónapos most kezd bújni a foga.A szex azután van miután a baba elaludt 9 körül majd a párom hazaér a másodállásából mert kell kevés a pénzünk de megvacsizik fürdés és összebújunk és volt hogy a baba közben felsírt de megoldottuk és folyt köv.Hacsak egy rövid szex volt de volt és jobban éreztük magunka utána.Én is baromi fáradt vagyok de kell az a rövidke élvezet...kitartás nem vagyunk egyformák.
Ne aggódj, nem egyedi az eseted, bár úgy látom, most többségben voltak azok a válaszadók, akiknek rendben van a szexuális életük, de keress vissza, itt rengetegszer felmerült már ez a kérdés. Nagyon sok oka van, hogy miért alakul így, (hormonok, fáradtság, megváltozott élet, stb) szerintem nem lehet kijelenteni azt, hogy mi a normális. Valakinek az, hogy ahogy letelik a 6 hét máris összebújnak. Valaki pedig ilyenkor (mint pl te és én) egyszerûen nem kívánja a szexet, mert most másról szól az élete, és annyira kimeríti a gyerek (szerintem a te babád sem alszik éjjel, az enyém 10 hós és még mindig éjszakázom), hogy nincs energiája, kedve, igénye arra, hogy este még plusz egy embert is kielégítsen.. Szerintem ez is normális jelenség. Lehet a mi gyerekeink többet kivesznek belõlünk, mint azoké akik rögtön újra tudták kezdeni. Itt a lényeg az, hogy ezt a férjeddel meg tudjátok beszélni, hogy most ez egy ilyen idõszak, nem fog örökké tartani, de most ez van, amíg a babádnak napi 24 órában kellesz, addig nem tudsz nõként 100%-osan funkcionálni. Az én férjem például ezt teljesen megérti, és azt mondja vár, addig amíg én úgy nem érzem, hogy teljesen készen állok rá, és kívánom. Szerintem a te férjed is így van ezzel. Amíg ez mindkettõtöknek megfelel, akkor rendben van. Csak azért ne idegesítsd magad, mert másoknál hamarabb helyreáll a rend. Szerintem egyébként azok a párok kezdenek korán újra összebújni, ahol apuka már alig bír magával és rámászik az asszonyra :) ahogy írtad, evés közben jön meg az étvágy, így könnyebb lenne, de a te férjed nem ilyen típus. Plusz azért te is anyuka lettél, lehet nem mondja de mégiscsak más vagy most. Anya. pláne ha végignézi ahogy épp szoptatsz mondjuk. nekem a férjem ezt is csak utólag vallotta be, hogy persze szeret meg minden, de nem volt számára egy kívánatos látvány a szoptatás. erre az idõre "kölcsönadott" a babánknak :) azért párszor mi voltunk már együtt, amikor nagyinál volt a babánk. neked is azt javaslom, hogy vedd a kezedbe az irányítást, ha ez zavar, szervezzetek egy estét, vagy ha lehet éjszakát, hogy kettesben lehessetek, csináljatok valamit, amit szülés elõtt (vacsi, mozi, iszogatás) meglátod simán át tudsz majd állni és minden menni fog! legalábbis nálunk így volt. az mondjuk más kérdés, hogy ettõl nem indultak be a dolgok, mert a hétköznapok változatlanok, de legalább néha-néha együtt vagyunk ilyenkor.. kicsit hosszú lett bocs :)
Én 2 és fél hónapja szültem, és még nálunk sem volt semmi, megmondom õszintén nem is tudom mikor lenne rá idõnk, hiszen este mikor a gyerkõc elalszik, én is bealszok azonnal, szóval fogalmam sincs...Meg nem is érzem magam csinos nõnek mostanában, önbizalmam sem sok így...Van, hogy elfelejtek megfésülködni... Meg mi van ha a gyerek felébred?Jó gondolom biztosan elõfordul stb.
A kérdező hozzászólása: 11:30! Köszi a válaszod, azt hiszem igazad van. Régen, a baba elõtt nyilván nem tûnt fel ez nekem, és nem is zavart, hogy én kezdeményezek, hiszen nem voltam fáradt, nyûgös, éjszaka aludtam 7-8 órákat, napközben nem fárasztott le úgy a munkahelyem, mint itthon a gyerekem. Az anyasággal változtam, és most nem tudnám elképzelni pl azt, hogy én vagyok a nõvérke és ellátom a "beteget"... Nekem csak figyelemre, törõdésre, persze egy kis kényeztetésre lenne szükségem, hogy néha én legyek a középpontban, és ne a férjem. Késõbb, lehet szoptatás után már nálam is máshogy alakulna a dolog, és visszaállna újra a régi "rend", megjönne az étvágy, és akkor talán nem zavarna az sem, ha újra én nyitok....kérdés, hogy megérjük-e ezt. Egyébként a külsõmmel nincs gond, ápolt vagyok én is, sminket is teszek magamra, akár csak, ha sétálok a babával, veszek új göncöket, tehát nem hanyagolom el magam és nem is asszonyosodtam el..:) azért még várok válaszokat, jól esik kicsit ezt itt kibeszélni!
egyébként 3 gyerekünk van (második voltam)
Ajaj..nálatok nagyon komoly lehet a baj.11 hónap??Te hogy birod??A párod nem lehet hogy valahol máshol keresi a boldogságot??Ez nem egészséges hogy ennyi ideig nem szexeltek.Mi alig bírtuk kivárni a 6 hetet sõt azóta sokkal többet vagyunk együtt mint eddig.Mi is szoktunk vitázni de a gyerek miatt minden elcsitul.Normális hogy változik a világ hiszen többen lettetek és van egy új kis élet akiért felelõsek vagytok.Nagyon nehéz de akkor sem szabad egymást elhanyagolni.Sok mindent számít mióta vagytok együtt, tervezett a baba vagy becsúszott, ki akarta jobban stb.Mi elötte komolyan mérlegeltünk és azután jött minden.Igazán sajnálom hogy ez van de kitartás.
magatokban kell keressétek a hibát, és ha megtaláltátok, orvosolni kell. Nem egymást hibáztatni. Ülj le, és gondolkodj el azon, hogy TE miért nem közeledsz, miért nem kívánod õt. Minden kezdet nehéz. Az elsõ lépést a legnehezebb megtenni. Nálunk semmi sem változott, imádjuk egymást. Van, hogy összekapunk, de utána egy jót szexelünk, és semmi baj tovább. 5 hétig bírtuk szex nélkül szülés után :)
A kérdező hozzászólása: természetesen akartuk a babát, terveztük, örültünk neki bennem nincs vágy, ezt nem tagadom, és azt hiszem ez még a szoptatás miatt van, hiszen teljesen megváltoznak a hormonok. a menszeszem se jött még meg eddig, a testem még nem áll készen arra, hogy együtt legyünk (pl. hüvelyszárazság) a férjem nem nyit, nem ébreszti a vágyat, pedig mondtam neki, hogy talán nekem is könnyebb lenne, ha kezdeményezne. fáradt! és gondolom az eltelt idõ is csak nehezít, olyan, mintha szûz kamaszok lennénk az elsõ akció elõtt. én estére idegileg elfáradok, éjszaka szoptatok. férjem is fáradt. ennyi. nem máshol keresi a boldogságot, annál intelligensebb, ideáig nem fajult a dolog. itthon is van mindig, minden idõt együtt töltünk hármasban, csak szex nincs és egyre több a kisebb vita...:((
Sajnos a hormonváltozás csökkenti a libidót, nálam is ez volt, mikor abbahagytam a szoptatást sokkal kívánósabb lettem. Biztos, hogy feszültek vagytok, de surlódást okozhat a kielégítetlenség is. Próbáld meg egy hétvégi napra (akár csak napközben) rábízni a bébit valakire, és menjél el a férjeddel ebédelni, moziba, vagy ahova régen szoktatok. Kicsit beszélgessetek magatokról, ne csak a gyerekrõl, és használjatok sikosítót, az is sokat segít. Próbáld elcsábítani és éreztetni, hogy õ ugyanolyan kívánatos férfi a számodra.
Amig szoptattam, 5 hónap volt, nem szexeltünk. Hozzám sem nyúlt:(( csak utána. Èn õszinte leszek. Jócskán apadt is akkor már a tejem , nem is akart szopni a fiam rendesen, én megkönnyebbültem, mikor levált rólam, rendezõdött a házaséletünk.
A kérdező hozzászólása: rábízni senkire nem tudjuk, így ez kilõve... õszinte leszek, mindig én nyitottam a férjem irányába, mindig én csábítottam, most azonban nem érzem azt (miután nincs vágy)hogy nekem kellene a csábító istennõnek lennem. jó lenne végre, ha engem csábítana a férjem, és Õ kezdeményezne, hiszen az én hormonjaim változtak meg, én szoptatok, én szültem gátmetszéssel...stb, vele nem történt semmi változás, de úgy látszik a férjem nem képes megtenni a kezdõ lépést és nekem ez fáj. nem tudok újra szexi cuccokat felvenni, és mondjuk lejteni elõtte egy mini sztriptízt, vagy hasonlót, én most erre még képtelen vagyok. régen ment, most nem, talán megmakacsoltam magam, de szeretnék végre én elcsábulni, és nem csak csábítani, mint az elmúlt években....
A kérdező hozzászólása: vagy mindenkinek csak úgy megy az "újrakezdés", ha anyuka öltözik kívánós fehérnemûbe és Õ kezdi teszi meg a kezdõ lépést???
Beszéltetek róla? Ha már nem is beszéltek, akkor tényleg nagyon távolodtaok egymástól, hiszen valamit ami nagyon fontos és nagyon foglalkoztat mindkettõtöket nem beszéltek meg. Ne csinálj sztriptízt, de ülj le és mondd el neki, hogy mit érzel. Ha nem megy szóban, akkor írd le neki.
A kérdező hozzászólása: de, megbeszéltük, többször, én sokszor mondtam, hogy értse meg, hogy én most képtelen vagyok kezdeményezni, egyszerûen a szervezetem nem kívánja. DE ez nem jelenti, hogy ha mondjuk vágyat ébreszt bennem, akkor nem menne a dolog. VAGY elég lenne néha egy kis kényeztetés, figyelmesség. Kértem, hogy esetleg amíg én altatom a babát, Õ addig készüljön nekem finom, habos fürdõvel...dobtam be már több ötletet, bár jobb lenne, ha magától jönne ez neki, de így se kapok semmit. ha megkérem, hogy kicsit kenje be a hátam testápolóval, jól esne egy kis masszázs, akkor jó, ha 5 percet ráfordít, persze masszírozni nem tud, nem is akar...és én ebbe fáradtam bele!!!! persze ha én felöltöznék csipke szerkóba és lejtenék egy kis fenékrázást, akkor biztos jobban menne. DE miért mindig a nõnek kell kezdeményezni???? én ebbe belefáradtam!!!! nem járna egy kis figyelmesség, kényeztetés annak a személynek, aki 9 hónapig hordta a szíve alatt a közös babát, aki keményen vajúdott, megszülte, táplálja a közös gyereket....ennyi figyelmesség nem jár???? vagy akkor én ne legyek makacs, és legyen minden úgy, mint régen??? a gyermekünk se jött volna össze, ha aznap este nem én vagyok a kezdeményezõ, szexi nõci, de ez MOST nem megy!!!! tanácstalan vagyok!!! :( és szomorú, mert azért hiányzik, nem maga a szex része, de az együttlét, a figyelem, a szeretet...ennyi.
Ó azt hittem, már nálunk nincs lejjebb, de te bebizonyítottad, hogy van... a mi lányunk 6.5hós, de mi sem voltunk még eggyütt, talán kétszer én kényeztettem õt, a szegényt....Nálunk is ez van, semmi figyelem, egy ölelést is szinte lopnom kell, de azt is csak sietve kapom.A hátam is csak úgy keni be mintha lovat csutakolna. Elég sok a vita, bármi van a gyerekkel, én tehtek róla, ha azt hiszem beteg a pici, -mért festem az ördögöt a falra-..ha átõltöztetem akkor minek nyúzom szegényt, ha azt mondom hogy fáradtt vagyok, jön a válasz -õ is..persze õ végigalussza az éjjelt, még délután is néha pihen, de ha már 2-3 nap nem fõzök, mert jön a gyerek foga és csak kézben lenne, és nem alszik éjjel és nem jutok oda, hogy fõzzek, vagy nem olyat ami neki is tetszik, akkor jön a vita.. Azthiszem, önzõ lett az én párom...vagy mindig is ilyen volt csak baba mellet jobban észrevenni, mert követeli azt amit régen megkapott....Nem tudom mi lesz, hogy túl leszünk-e ezen...:(
Sajnos a férfiak ezt nem így élik meg, ahogy te leírtad. Õk csak azt látják, hogy 1. helyre került a gyermeketek és hogy vele nem foglalkozol úgy, ahogy elõtte. Meg talán nem is mer kezdeményezni, mert látja rajtad, hogy fáradt és nyûgös vagy. Nálunk az vált be, hogy a fürdetést apuka teljesen átvette (együtt fürdenek), és amíg én egyéb dolgokat intéztem, játszott a babával egy fél órát. Próbáld meg, hogy 1-2 órára kettesben hagyod õket, te is pihentebb leszel és õ is jobban átérzi a te fárattságodat. És sajnos, ha akarsz valamit, neked kell nyitni, a férfiak kicsit mindig gyerekek maradnak, neked kell lenni az okosabbnak.
Azt írod, hogy eddig is csak akkor volt szex, ha te kezdeményeztél. Azt nem értem, akkor miért csodálkozol? Ne haragudj, de a ti kapcsolototokban a szex így mûködött ezelõtt. Elõbb kellett volna meggondolnod, hogy ez a kapcsolat így megfelel-e neked vagy nem. Tudom, hogy kegyetlenül hangzik és sajnállak õszintén, de õ nem változott. Te változtálés mást vársz el tõle mint e gyerek elõtt. Ez jogos is lenne, ha pl. mosogatásról, háztartási munkáról lenne szó. De a szex olyan ami az egyéniségbõl, érzésbõl fakad és egy ember szexuális szokásait, igényeit nem lehet megváltoztatni.
Sikosító, dm- ben tescoban szinte minden áruházban lehet kapni! Nekünk nagyon bevált! + vettem egy vibrátort, vaterán vettem :D ezzel kicsit fel lehet dobni a sexet, és így mindkettõtöknek lenne egy kus ujdonság! 15 hónapos a lányom, azért én próbálok csinosan öltözködni Kis smink, hogy még tessek a páromnak, ne asszonyosodjak el, és jól esik ha hazajön és azt mondja hogy de csinos vagy! Így neki is több kedve van hozzám!
A kérdező hozzászólása: akkor te nagyon szerencsés vagy! :)

Szulés után 4 hónappal jott meg a mensim eloszor. Akkor a tejem nagyon megcsappant. Ha most megint megjon, úrja kevesebb lesz majd a tejem?

Félek ettol, mert nagyon nehéz volt az az egy hét, míg megvolt.

Legjobb válasz: Amikor megjön szoptatás alatt akkor megváltozik a tej ize, és természetesen visszaesik,igen kevesebb lesz,sajnos a pár nap mig meglesz az ilyen lesz, 8 hetes anyuka.

Amikor megjön szoptatás alatt akkor megváltozik a tej ize, és természetesen visszaesik, igen kevesebb lesz, sajnos a pár nap mig meglesz az ilyen lesz, 8 hetes anyuka.
Nekem szulés utan 6 héttel jott meg a menzim. Az normális??? Az én babám is nyugosebb volt akkor, lehet, tenyleg mas volt a tej íze.

Van olyan hogy amikor szülés után először megjön a mensi utána rögtön beáll a régi rendszerre?

Lehetséges hoyg a második már úgy fog megjönni, mint szülés el?tt (29 napra) és a peteérésem is a szokott id?ben van/lesz?

Legjobb válasz: Nekem minden teljesen úgy van mint szülések elõtt volt.

Nekem minden teljesen úgy van mint szülések elõtt volt.
nálam mind a kétszer szülés után 8 héttel jött meg elõször, aztán kapásból beállt stabilan 28 naposra a ciklusom. Szóval létezik.
Persze van olyan igen!Ahol én lakok a kisebbség a 6 hetes kontrollra már terhesen megy vissza...
Nekem császár után 8 hétre jött meg és azóta 28 napos.
Nekem 8 hónapra jött meg.Azóta is 28-30 napos:-))

Normális az, ha szülés után négy és fél héttel megjön a menstruációm? Hüvelyi szülés volt, és nem szoptatok.

Legjobb válasz: Igen, akár menstruáció is, lehet, de a gyermekágyi folyás is bármikor visszatérhet az elsõ 6 hétben, fõleg, ha többet mozogtál, esetleg megerõltetted magad az elõzõ napokban. Ha valóban mensi, szoptatás nélkül az is normális. Ha nem túl bõ a vérzés, nem bûzös, nem élénk piros vér ürül, nincsenek erõs (szinte vajúdáshoz hasonló) görcseid, akkor nincs gond, ellenkezõ esetben hívd fel az orvosodat!

Igen, akár menstruáció is, lehet, de a gyermekágyi folyás is bármikor visszatérhet az elsõ 6 hétben, fõleg, ha többet mozogtál, esetleg megerõltetted magad az elõzõ napokban. Ha valóban mensi, szoptatás nélkül az is normális. Ha nem túl bõ a vérzés, nem bûzös, nem élénk piros vér ürül, nincsenek erõs (szinte vajúdáshoz hasonló) görcseid, akkor nincs gond, ellenkezõ esetben hívd fel az orvosodat!
Normális, még akkor is az lenne, ha szoptatnál. Üdv a klubban. :) (nekem öt hét után)
Normális. Nekem is megjött 4 hét után, amikor az elsõbabámat nem tudtam szoptatni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!