Találatok a következő kifejezésre: Szülés után, már nem (143 db)

Aki a terhesség alatt cukros volt, szülés után már nem kell a diéta?

Lehet enni bármit, vagy valameddig még kell a diéta? A babával van utána valami különleges bánásmód, külön figyelem, vagy gyógyszer?

Legjobb válasz: Nálam is cukrot állapítottak meg mikor terhes voltam. Elég magas lett 10-es érték jött ki. A szülésig diétáztam, utána, már nem volt rá szükségem. itthon miután kijöttünk a kórházból megmértem, és már teljesen normális értéket mutatott, és ez azóta is változatlan. A babákkal sem volt semmi különös, igaz elõbb jöttek 5 héttel a kelleténél, de nekem az ikerterhességbõl kifolyólag indult meg elõbb a szülés. Nálam a terhesség idézte elõ a cukorbetegséget, reméljük nálad sem lesz másként, csak figyelj a diétára! Boldog babavárást! Ikres anyuka

Nálam is cukrot állapítottak meg mikor terhes voltam. Elég magas lett 10-es érték jött ki. A szülésig diétáztam, utána, már nem volt rá szükségem. itthon miután kijöttünk a kórházból megmértem, és már teljesen normális értéket mutatott, és ez azóta is változatlan. A babákkal sem volt semmi különös, igaz elõbb jöttek 5 héttel a kelleténél, de nekem az ikerterhességbõl kifolyólag indult meg elõbb a szülés. Nálam a terhesség idézte elõ a cukorbetegséget, reméljük nálad sem lesz másként, csak figyelj a diétára! Boldog babavárást! Ikres anyuka
Szia! Nekem is terhességi diabetesem volt és inzulinoztam magam és persze még ez mellett is diétázni kellett. Szülés alatt és utána is mértem a cukromat. Mire megszületett a kislányom addigra a cukrom is beállt, igaz az éjszakai inzulinom ami hosszan tartó hatású volt az még bennem volt. De attól a pillanattól kezdve helyreállt a cukorszintem. A lányomét is nézték a kórházban óránként és az enyémet is. Az inzulint azonnal abba kellett hagynom. A diétával sem foglalkoztam de mivel nálunk ez örökletes hajlam ezért nekem egész életemben diétázni kell mert már az ötödik orvos mondja hogy cukros leszek csak még van pár évem. Minden esetre szülés után is mérd a cukorszintedet mert ha ez terhességi diabetes akkor el fog múlni. Azért nem árt óvatosnak lenni. Sok boldogságot és jó egészséget kívánok. 9, 5 hós kislány anyukája
Azt mondták minap a kórházban, mikor eéllenõrzésen voltam a cukor mitta, hogy a szülésig tartani kell a diétát, utána lehet rajta lazítani egy kicst, de nem szabad hirtelen megterhelni a szervezetet. Tanácsos a 6 hét letelte után csináltatani egy terheléses cukorvizsgálatot.
A babának rögtön szülés után, és fél óra mulva, majd másnap kell vérvétel, hogy kizárják a gondot. (de ha a cukrod rendben volt, a babával sem lesz gond) A dietetikus nekem javsolta, hogy még 6 hétig diétázzak, majd menjek el egy kontrollvizsgálatra. Én nem tartottam a diétát, és nem érzem, hogy gond lenne. A dokihoz nem jutottam vissza, mert elköltöztünk, itt meg lehetetlen volt felhívni õket és idõt kérni.De nem adom fel, és próbálkozom bejutni.

Ha 1 nő már szült, akkor milyen vele a szex? Nagyon kitágul szülés után? Már nem lesz vele olyan jó a szex, mint szülés előtt? Lötyögni fog benne a pénisz?

Legjobb válasz: A harmadik babámat várom,és hidd el ha "lötyögött" volna bennem a párom nem gyártunk az elsõ után még kettõt. :D Na de komolyan általában szülésnél vágnak is,hogy könnyebben kiférjen a baba,és ezt utána össze is varrják,úgyhogy nem marad tág.

A harmadik babámat várom, és hidd el ha "lötyögött" volna bennem a párom nem gyártunk az elsõ után még kettõt. :D Na de komolyan általában szülésnél vágnak is, hogy könnyebben kiférjen a baba, és ezt utána össze is varrják, úgyhogy nem marad tág.
valakit szûkebbre varrnak mint azelõtt volt :) mellesleg a hüvely legfontosabb biológiai tulajdonsága a gyors tágulás és összehúzódás.... a hüvely nagyon gyorsan vissza tudja nyerni eredeti állapotát... pl nekem hiába nincs még gyerekem, észre vettem, hogyha sokáig nem vagyok együtt a párommal, pl egy hétig, még jobban összeszûkülök, mint általában, és az elsõ együttléten majdnemhogy szûzkislánynak érzem magam... szóval a válasz a kérdésedre az, hogy semmivel sem különbözik egy gyermekes és egy gyermektelen nõ hüvelye...(feltéve, h nem közvetlen a szülés után 2 nappal akarod kipróbálni XD )
Màr bocs, de te hulye vagy :D:D ' lotyogni fog benne a pénisz", pfff.. Ugyanolyan jo lesz vele a szex, mint elotte, ha nem jobb! Igy lett a huvely kitalàlva, szulés utàn nemsokkal visszatér eredeti méretére, sot, jobb helyeken intim tornàt is felirnak a dokik, ami marhajol edzi a huvelyizmokat. Szoval no para...hidd el, észre sem venni, hogy a no szult..
Szülés után 2 nappal egyéb gondjai is vannak egy anyukának. :D
azt csak viccbõl írtam, de sztem látszik is :)

38 hetes terhes vagyok. A súlygyarapodás mikor áll meg nagyjából? Eltarthat igazából a szülésig? Szülés után már nem jellemző a hízás?

Legjobb válasz: 60-al kezdtem, 92-vel mentem szülni. Utolsó pillanatig hízta. 15 kiló lement a kórházban. 3 hónapos a lányom, szoptatok, eszem iszom rengeteget, mert így van tejem ,ha diétázni próbéltam kevés volt a tej, de egy dekét nem híztam vagy fogytam azóta.

60-al kezdtem, 92-vel mentem szülni. Utolsó pillanatig hízta. 15 kiló lement a kórházban. 3 hónapos a lányom, szoptatok, eszem iszom rengeteget, mert így van tejem , ha diétázni próbéltam kevés volt a tej, de egy dekét nem híztam vagy fogytam azóta.
50nel lettem terhes, 36 hetesen 62kg voltam, 39 hetesen csak 60 (az utolsó héten ment a hasam), szülés után 55 (a baba 3, 2kg volt), aztán nagyon gyorsan (kb. 6 hét alatt) 50 lettem, most már csak 48kg vagyok, 4 hónapos a fiam, csak szoptatom, õ már 8 kg :) . De nem vagyunk egyformák!

Mivel hozzátok helyre a hasatokon a bőrt, ha szülés után már nem a régi?

Arra gondolok, hogy megnyúltabb, szárazabb, egy kicsit ráncosabb.

Legjobb válasz: Szia.Én minden nap testápolózom,és napi rendszerességgel hullahoppozok(napi 15perc),és egész jól néz már ki.Szerintem már nem lesz olyan mint régen,de azért nem adom fel:D Üdv.17hós nagylegény anyuja

Szia.Én minden nap testápolózom, és napi rendszerességgel hullahoppozok(napi 15perc), és egész jól néz már ki.Szerintem már nem lesz olyan mint régen, de azért nem adom fel:D Üdv.17hós nagylegény anyuja
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nekem is nagy már a legénykém :-), 21 hónapos. Sajnos a hasam még nem a régi, bár tornázok keményen az érdekében. Nyárra szeretnék normálisan kinézni. Gondolom olyan bababõr mát nem is lesz rajta, de azért igyekszem.
Szia.Elsõ vagyok.Próbáld ki a hullahopp-ot, tényleg használ, nekem már látható az eredmény és még csak 5hete csinálom, csak napi 10-15perc ki meddig bírja/tudja és ez tényleg segít.Én akkor szoktam, ha a picur már lefeküdt este, ez nem hangos és már látszik, hogy van derekam is:) . Üdv.

Igaz, hogy a nők egy jelentős része szülés után már nem vagy nem annyira kívánja a sexet? Mitől van ez?

Ha elötte jó volt akkor tána már nem olyan élvezetes?

Legjobb válasz: Én jobban kívánom, de csak mióta nem szoptatok. (hozzátenném, hogy van segítségem és nem hüvelyi úton szültem, sajnos)

Én jobban kívánom, de csak mióta nem szoptatok. (hozzátenném, hogy van segítségem és nem hüvelyi úton szültem, sajnos)
és hozzátenném: 24 órás szolgálat a gyerek mellett, és nagyon sok férj nem segít be a háztartásba és a gyereknevelésbe. Amikor nekem megszületett a lányom, nem volt túl jó alvó, éjszakánként is ébredt 3-4x, 3 éves koráig. A lakásban ajtófélfától-ajtófélfáig közlekedtem, annyira hulla fáradt voltam! Szerinted??????
Hormonok miatt van. Nem nagyon áll vissza a normális kerékvágásba. Ez a fõ ok. Mellékokok, hogy a kismama kövér marad, utálja a testét, netán még apu is elvárná, hogy bombanõ legyen két héttel a szülés után.
Ez nem ilyen kategorikus. Elõször is szülés után hat hétig jobb kerülni a szexet (ennek orvosi okai vannak), aztán az elején a legtöbb anya hullafáradt. Szoptatni kell, elrendezni a kicsit, éjszakánként gyakran felkelni stb. Sok esetben még a háztartás is kizárólag rá marad, nem csoda, hogy kifárad. Szóval van egy ilyen oka is. A másik pedig hormonális: a hormonok azt "diktálják" neki, hogy a kicsire figyeljen, az õ igényeit elégítse ki. Ennek evolúciós oka van: ha a csecsemõt elhanyagolják, az meghal. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a nõk szülés után frigidek lesznek (mert akkor senkinek se lenne testvére :D), hanem hogy az elején fáradtak és a hormonok miatt is másfelé "figyelnek". Meg hát kicsi mellett nehéz alkalmas pillanatot is találni, hogy ne zavarjon senki senkit. De nem lehetetlen, ez biztos. Sok múlik az apán is, hogy mennyire veszi ki a részét a háztartásból, gyerek körüli teendõkbõl, mennyire türelmes és megértõ stb.
egy ideig biztos, h eszedbe se jut, de megteszed ha szereted a férjed, de szép lassan ahogy a baba növöget, átalussza az éjszakát, ugyanúgy, sõt néha jobban, kívánod majd a szexet
05/26 20:47 vagyok megint... igen, ahogy nõnek a gyerekek és kezdenek bizonyos dolgokban önállóak lenni (effektíve nem nekem kell egy pohár vizet tölteni a csapból meg ilyenek) az ember kipihentebb. Én amikor hullásítva voltam, azért akkor is a férjem kedvére tettem. Csak mivelhogy Õ soha nem tett az én kedvemre, mert csak cselédnek használt, hát sajna kicsit morgós lettem (soha nem kiabáltam vele), aztán a házasságunk 7. évében egyszer nem keltem fel este 10-kor pótvacsit csinálni neki, hanem kedvesem azt mondtam neki: ottvan a hûtõben felvágott, sajt, satöbbi, nézz körül mit ennél, és csinálj egy szendvicset (ekkor már baromira bele voltam fásulva a cseléd szerepbe, és még mindig nem kiabáltam vele, mert nem szeretek ilyet csinálni). Na, erre az istenbarma azt hitte, hogy már nem szeretem õt, és gyorsan talált magának a kolleginák között egyet aki csillogó szemmel istenként tekint fel rá --- naja, az õ fõmérnöki beosztásában 300papír nettó fizuval jó parti volt), engem meg elhagyott a 2 gyerekkel. Most 40 éves vagyok, és néha majd' megõrülök egy kis szexért.... ugyanis a gyerekek már nagyok, melegítenek maguknak kaját, segítenek nekem a háztartásban, tehát nem vagyok annyira fáradt, plusz most vagyok abban a korban amikor kezdenek termelõdni az ösztrogén hormonok és ez azt a biológiai folyamatot hozza magával, hogy kívánom a szexet. Szóval, kedves férfiak, ez a helyzet! Kitartás! Vagy: segítsetek többet a háztartásban, hogy az asszonynak maradjon energiája a szexre! Ez van.
A kérdező hozzászólása: >>Szóval, kedves férfiak, ez a helyzet! Kitartás! Vagy: segítsetek többet a háztartásban, hogy az asszonynak maradjon energiája a szexre! Ez van.<< ezt megjegyzem magamnak késõbbre, még jól jöhet, köszi

Mit csináljak ha szülés után már nem kíván a párom?

Nem is nagyon keresi a társaságom és nem kezdeményez. Sőt! Ugy gondolom,hogy megcsal pedig nagyon szeretem és szerintem ő is engem de valami nincs rendben. Megmondjam neki,hogy észrevettem vagy haggyam,lehet hogy csak egy alkalom volt? Szerintem a külsőm nem annyira változott meg,hogy egyártalán ne akarja.

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy nem bízik meg benned. Te biztosan nem bízol meg benne, hiszen ezt sem vele beszéled meg. Ne forrald magadban! Így bármit megtehetnek veled. Pasiként mondom, semmi köze nem lehet a külsõdnek ahhoz, hogy nem kíván. Egyáltalán az alapján, amit leírtál sem feltételezhetõ, hogy a külsõd az oka. Sajnos ennyi bizalomra nagyon nehéz kapcsolatot alapozni. Vele kéne beszélned. Csigavér! Nem ér annyit az egész, hogy felhúzd magad rajta.

Elképzelhetõ, hogy nem bízik meg benned. Te biztosan nem bízol meg benne, hiszen ezt sem vele beszéled meg. Ne forrald magadban! Így bármit megtehetnek veled. Pasiként mondom, semmi köze nem lehet a külsõdnek ahhoz, hogy nem kíván. Egyáltalán az alapján, amit leírtál sem feltételezhetõ, hogy a külsõd az oka. Sajnos ennyi bizalomra nagyon nehéz kapcsolatot alapozni. Vele kéne beszélned. Csigavér! Nem ér annyit az egész, hogy felhúzd magad rajta.
A kérdező hozzászólása: Azért húztam fel magam , mert találtam egy olyan smst a telójában és furcsa magyarázata volt rá és látom rajta, hogy valami nem stimmel, ismerem már annyira. Csak azért nem akartam vele beszélni errõl mrt olyan érzésem van mintha kényszeríteném rá, mert mondani kell neki és ez már régen rossz. Nem jó érzés, hogy eddig állandóan akarta, mostmeg nekem kell mondani mert ha próbálkozok fáradt meg nincs kedve meg ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Mindedj, köszi a válaszokat... majd megoldjuk.
Nekem is ugyanez a problémám. csak én nem tudok róla h megcsalna. Azóta megoldodott a probléma???

Ha tág vagyok akkor szülés után már nem is élvezi majd velem a párom a szexet?

Edzettek az izmaim és szorítani is tudok,de tágabb vagyok.Így születtem.A páromnak nincs kis méret? pénisze és néha fáj is,de félek mi lesz szülés után.Lehúzhatom magam a wc-n?! :(

Legjobb válasz: dehogyis. ugyanúgy vissza szükül. szép lenne akkora maradna mint amekkora egy gyerek körfogata.... Akkor nem lenne senkinek testvére szerintem.....

dehogyis. ugyanúgy vissza szükül. szép lenne akkora maradna mint amekkora egy gyerek körfogata.... Akkor nem lenne senkinek testvére szerintem.....
A kérdező hozzászólása: Tudom persze, hogy nem marad akkora, ez logius is.Csak olvasom, hogyha valaki szûk annak azt mondják majd ha gyereket szülsz.Miért akkor már annyira szembetûnõbb a különbség?
Visszaszûkül.Nos addig lehet, hogy ne,
legalább nem kell gátat metszeni, és hamarabb gyógyulsz! :-)utána még egy kis edzés, amit most is csinálsz, és utána minden olyan szép, és élvezetes lesz, mint elõtte! :-P
A kérdező hozzászólása: Annyit tudok, hogy ez genetika.Minden nõ a családomban elég tágulékony és könnyen megy a szülés.Csak félek utána mi lesz.Nem bírnám elviselni, ha nem lenne jó velem és , , tágas, , lennék.Nagyon megbántódnék, mert mindenki csak a szûk csajokat szereti
Képzeld, nekem egyáltalán nem volt jó olyan nõkkel a szex, akik még nem szültek, annyira passzos volt.Nem kell aggódnod, mûködni fog a dolog rendesen!
A kérdező hozzászólása: Jolvan köszönöm :)
könnyen tágultat a méhszájra értik nem a hüvelyre. Annak a tágulásával szokott inkább gond lenni. persze sérülhet a túl szûk hüvely is. Viszont hidd el vissza szükül ugyanolyanra esetleg az 5-6. gyereknél már érezhetõ valami de 1-2 szülés után tuti nem.

Azt hallottam egyik nap, hogy a nőknek természetes szülés után ugyebár kitágul a vaginájuk. és hogy emiatt, hogy ki van tágulva már nem lehet őket rendesen kielégiteni. Tényleg nemjó a sex szülés után már?

Legjobb válasz: Kielégíteni ki lehet, csak a teljesen betöltõ érzés fog hiányozni, ami lehet így az orgazmus gátja. Hármas válaszolónak üzenem, hogy bioszból nem kellett volna a felmentés! A hüvely mérete nem befolyásolja a gyerek távozását, mert a méhszáj az, ami visszatartja a gyereket.

Hatos! A gátmetszést a gáton végzik el. De gondolj bele, miért a méhszáj tágulását mérik? Mert az tartja bent a gyereket. Ha viszont az kitágul, nincs az az isten, hogy bent maradjon a gyerek. Ha csak be nem varrják azt.
Kielégíteni ki lehet, csak a teljesen betöltõ érzés fog hiányozni, ami lehet így az orgazmus gátja. Hármas válaszolónak üzenem, hogy bioszból nem kellett volna a felmentés! A hüvely mérete nem befolyásolja a gyerek távozását, mert a méhszáj az, ami visszatartja a gyereket.
ez butaság.nagyon rugalmas a hüvely fala és ahogy kitágul az össze is szûkül szülés után.
Buta vagy, mint akitõl hallottad. A nõk kitágulnak, de szülés után összehúzódik megint. Ha nem így lenne, akkor a második gyerek már kipotyogna járás közben. Biológia könyvekbõl próbálj értesüléseket szerezni, ne magadfajtától.
Ööööö elõször gondolkodj és utána kérdezz. Kérlek! Köszönöm!
És a gát metszést azt a méhnyakon csinálják?Hülyébbnél hülyébb kérdés-válasz.
Erre van a császár. Meg a gátmetszést elkerülendõ. Fejlettebb nyugati országokban ez már egyáltalán nem számít akkora tabunak.
Ennyi hülyét! A nõ hüvelye igenis kitágul a szüléstõl. És utána nem áll vissza az eredeti állapotára! Csak a sok szûz ossza itt az észt megint!
Természetesen szültem, és szûkebb vagyok, mint valaha. A hüvelytorna csodákra képes.
Lehet, hogy a szülés után kitágul, de azért van a 6 hét szexmentes idõszak, hogy minden visszaálljon az eredeti méretre. Két és fél évvel a szülés után nekem teljesen rendben mennek a dolgok, és nem fordul meg bent egy IFA...
A hír igaz!Csak nem a nõé tágul, hanem a férfié töpörödik.Ki lehet elégíteni ha van mivel.A szex ugyan olyan jó, csak ritkább.SAJNOS.
De gondolj bele, miért a méhszáj tágulását mérik?De nem is a méhet dugod!
Az én feleségemé is kitágult, csak úgy tudom kielégíteni, hogy egy elefántot felnyomok neki :/
szerintem ugyanolyan am egy kicsit kitágul és a második gyerek nem fog annyira fájni
Nekem is tágabb lett és jobb lett a szex mert elõtte túl szûk voltam. A szex hormonális változások miatt nem jó szülés után.

Szülés után már soha nem leszek olyan szük mint elötte és ez a páromnak nagyon észrevehetö lesz?

Legjobb válasz: Ez egyáltalán nem biztos. Én pl. szûkebb lettem szülés után, a párom is észrevette:)

Ez egyáltalán nem biztos. Én pl. szûkebb lettem szülés után, a párom is észrevette:)
Ahogy az Elsõ Válaszadó írta, egyáltalán nem biztos! Ez is genetika, illetve egyéb más függvénye is: pl gátmetszés, esetleg repedsz, és a doki kicsit "szûkebbre vesz". Én olyan szerencsétlen vagyok gének tekintetében-vagy legalább is fogjuk arra (mert hát valamire mindent fogni kell :-) ), hogy én kicsit tágabb lettem, a méhszáj is lentebb került, és hát hüvelyfal süllyedésem is lett, amikre a Párom nem szólt semmit, mert hát akár mi is van ott, akkor is én vagyok, Õt nem zavarja a többi... :-) Boldog babavárást, egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos
Ez engem is érdekelne!
Engem is nagyon jól összevarrt a dokim, kétszer is.. Nem panaszkodik az ember:-) (Augusztusban újra szülök, remélem most is jól varr össze!) Szerintem nálatok se lesz ez probléma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!