Találatok a következő kifejezésre: Szülés után, kórházban, amíg nem (4 db)

Akinek kicsi korkülönbség van a babái között, a második születésénél hogyan viselte az első, hogy 3-4 napig nem látja az anyukáját, amíg a szülés után kórházban kell lenni?

Én ezen gondolkodom egy ideje mert 20 hónaps lesz a fiam, amikor jön a tesó, és akkor még nagyon elmagyarázni sem lehet a dolgot.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.

Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.
Az enyém 2 éves volt, nem igazán rázta meg, pedig én is féltem tõle, nem voltunk elõtte külön soha több napra.

Szülés után, a kórházban, amíg nem indul el a tejképződés, mivel etetik a babákat?

Legjobb válasz: Pótolják ha kell anyatejjel és pohárból, nálunk igy volt

Pótolják ha kell anyatejjel és pohárból, nálunk igy volt
Az elsõ 2-3 napban azt mondják elég nekik az elõtej, az a kicsi, ami akkor ürül (pár csepp). Sajna ahol én szültem, ott cukros vízzel itatták.
Nálunk szülés után felvitték a babákat egy órás megfigyelésre, akkor még ugye én nem voltam ott, mert engem meg a szülõszobán figyeltek meg, akkor kapott egy kis teát, utána amíg bent voltunk nekem nem indult meg a tejem, de az elõtejet szopizta szépen, de adtak teát is ha kértem.
Vácon cumisüveg és vagy víz, vagy tépszer.Egy éjszaka volt, amikor kértem, hogy ne keltsenek fel, mert a kisasszony pont éjszakát szemelt ki megszületésre.Másnap reggel fél órát kínlódtam mire elfogadta a mellem.Utána csak méricskélni adtam vissza a csecsemõsöknek.Meg reggelente elvitték fürödni, és gyermekorvosi vizitre. Az elõtej is elég nekik, ugyanis cseresznyemagnyi a gyomruk.Amúgy ha nagyon kardoskodsz és el akarod kerülni a cumisüveget, akkor lehet kérni poharat, ha esetleg nem megy vele, akkor mokkáskanálból is ügyesen isznak.Ha nincs még elõtejed, akkor olyan 2-3 nap lesz mire beindul.
Ahol én szültem ott noszogatták az anyákat, hogy szoptassa a babáját, mindig próbálgassa. Csak annak az anyukának adtak teát, aki már összeveszett a csecsemõsökkel (de hozzáteszem nem is láttam nagyon a szoptatáshoz való akaratát). A többi anyukának megmutatták a helyes szoptatási testhelyzetet, hogy hogy is kapja be a baba a cicit, szóval ott inkább szoptatás pártiak voltak:)
Gyõr: Kizárólag szoptatás. Már születése után hozzák, és szopizik, utána végig mellettem van. És nagyon bíztatnak a sûrû szoptatásra. Elsõ napokban elég neki a pár csepp elõtej, utána meg beindul a tejci rendesen. TEhát ennyi elég. Nálunk is volt rátáplálás, de csak igen nagy indokkal adták nekik, csak úgy nem. A babának elég az , amit tõled kap:-)
zalaegerszegen kizárolagos szoptatás van. 1-2 napig míg nem indul be a tej addig elég nekik az elõtej és nem kell nekik semmi más
nekem sajnos csak a 3. napon kezdett beindulni a tej, de a babámnak nem volt elég amit az elõttem szólók is leírtak, és a 2. nap este vígasztalhatatlan sírásba kezdett, próbáltuk teával, 10 percig hatott csak, és mivel nem hagyhattuk órákig sírni, ezért kapott tápszert, és akkor megnyugodott. Semmi baja nem lett tõle, meg a cumisüvegtõl sem, azóta is tud szopizni.

Budapesten melyik az a kórház (ak) ahol a szülés után nem viszik el a babát és kizárólag velem van? Ha császároznak akkor is ragaszkodom hozzá hogy végig velem legyen a szobában amig bent kell lennünk! Van ilyen?

Legjobb válasz: pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.

pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.
Szia, én a Kútvölgyi Kórházban szültem Budapesten.Ez baba-mama barát kórház teljes mértékben. Engem császároztak. Amikor kiemelték belõlem már akkor is megmutatták. Utána amég feküdnöm kellett az epidurál miatt (24 óra) Többször behozták, cicire tették, kettesben hagytak vele stb. Másnap már én dönthettem el mennyire vagyok erõs ahhoz hogy velem legyen, ha akartam betoltam a csecsemõsökhöz, ha nem akkor is hozták 3 óránként szopizni.Még éjjel is.
20:43-as voltam az elõzõ.
én ugyan nem Bp-en szultem, de bababarát kórházban, császárral. az elso nap csak hozták a babát 3 óránként, a 2. naptol viszont velem volt, és mint császárosnak, tobb segítség járt a novérek részérol. szerintem rogton nem hagyják ott, hisz az anyuka szinte ágyhoz van kotve az infuziok meg a seb miatt.
A babát elvitték este 10-kor de jobb is volt mert legalább tudtam pihenni. Amúgy nappal velem volt végig. Reggel 7-8 körül hozták ki õket de 1-szer visszavitték mérni õket, addig meg lehetett ebédelni.
I. Nõi SOTE. császároztak (20.49-kor) és reggel 10kor kaptam meg a picit. utána végig velem volt. ha rendesen született volna akkor el sem viszik, csak ha kérem. Miután kivették a pocakból és rendben felsírt legalább 5percig a kezemben volt, apával együtt sírtunk. mert õ is bent volt a mûtõben. késõbb elvitték fürdetni és öltöztetni, de visszahozták amig engem varrtak. utána sajna mennem kellett az örzõbe, de a család még órákig csodálhatta. nem dugták el, apa kivihettem megmutatani, fotózni. remélem a másodikkal is így lesz! 15hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sajnos még nem vagyok terhes, de legalább van idõm mindennek utánnajárni, utánnakérdezni, hogy mikor végre megszületik a babám a legjobbat nyújthassam neki!!!
A kérdező hozzászólása: 20:43-as És utánna végig veled volt a pici?ott aludt a szobába addig míg haza nem mentetek vagy elvitték közbe néhány órára mindig?
Dél-Pesti kórház. Császár után este hozták ki a babámat.
bocsi elirtam 20, 38-as vagyok, szóval ha nem akartam betolni, akkor végig velem lehetett. Én dönthettem el.
St istván kórház! Ha csak nem vagy olyan fáradt vagy annyira rosszúl akkor ott va veled mindíg. Egyszerûbb azt kérdezni melyik nem olyan.


Ha szülés után nem lesz tejem kérhetek a kórházban más anyától az alatt a -remélhetőleg- pár nap alatt amíg ott vagyunk? Megengedik a nővérek?

Mert nem akarom h csak cukros lötyit adjanak a babának vagy egyb?l tápszert kapjon.

Legjobb válasz: Igaza van az elsõ válaszolónak. Nekem is csak a 3. napon lett igazából tejem és nem halt éhen a baba. :-) Nagyon picike a gyomruk még, kb. mint egy dió. Az elõtej is tökéletesen elég lesz, ne aggódj. Az meg tuti lesz. Ha nagyon készülni akarsz, akkor inkább azt javaslom, hogy szoptatós teát vigyél be magaddal. Ha nekem lett volna, akkor még gyorsabban beindul a tejtermelés. Nem lesz semmi baj, ne félj!

Igaza van az elsõ válaszolónak. Nekem is csak a 3. napon lett igazából tejem és nem halt éhen a baba. :-) Nagyon picike a gyomruk még, kb. mint egy dió. Az elõtej is tökéletesen elég lesz, ne aggódj. Az meg tuti lesz. Ha nagyon készülni akarsz, akkor inkább azt javaslom, hogy szoptatós teát vigyél be magaddal. Ha nekem lett volna, akkor még gyorsabban beindul a tejtermelés. Nem lesz semmi baj, ne félj!
21: 25 nem tudsz olvasni? Pótlásról beszéltem! Vagyis arról, hogy a babákat ha tetszik hanem éjjel , hogy aludjanak megpótolják. Én babás szobában voltam és nem kapott mást csak amit szopni tudott. De amíg nincs tej mert még elõtej sincs addig mit adsz neki? némelyek itt olyan okosak. ..
Szia! Két okból nemleges a válasz. 1. Arra a kevés napra , míg bent lesztek és tekintve a baba gyomrának a befogadóképességét, biztos lesz tejed. (Szinte kivétel nélkül a 2-3. napon belövell a tej, a császáros szülések után is) 2.Nagyon szigorúan veszik a tejleadást a központokba is, nagyon sok vizsgálaton át kell menni a tejet leadó mamának (kaki , pisi, vér , hepaszûrés pl.) Még1:Sajnos a cukros löttyöt lehet nem fogja"megúszni" a babád, de ez a késõbbi szopási kedvét nem fogja befolyásolni!
Ne is gondolj ilyenre. A nõk 99%-nak van teje, és nem csak pár napig (feltéve, hogy helyesen jár el). A lényeg, hogy igyál amennyi jól esik, szoptass mindig mindkét melledbõl, és minden szoptatás után fejd ki az utolsó cseppet is! És persze szoptass igény szerint. Ha így teszel, egész biztosan lesz elég tejed, és nem kell majd tápszer.
Okoska! Amíg nincs tej, addig símán kibírja a baba, akár 3-4 napig is.
Nálunk ahol szültem amikor megszületett a kicsi aláírattak egy papírt, hogy mivel pótolhatják meg a picit míg tart a tejbelövellés: Én anyatejet vagyis nõi tejet kértem és azt is kapott.
Bocs az offért. Kedves 3.! Még a csapból is az folyik, hogy az újszülött babának a legértékesebb tápláléka az elõtej, ami legelõször jelentkezik, ez 99%ban minden anyának van, még akkor is ha utána kevés ideig tud szoptatni.Mivelhogy különleges antitesteket tartalmaz a baba immun-és bélrendszeréhez! A babának a másik anya teje vagy a pótlás ilyenkor kb. egyelõ a cukros vízzel. És arra a pár napra meg igazán fontos, hogy errõl döntsön az anyuka. Akkor már lehetne szülés elõtt is kérni, hogy ahogy megszületik a baba , már mehet is tápizni. Hát nem egészen... nekem odahozták, egybõl cicire, hogy minél elõbb beinduljon a tejcsike!!
És még valami: amíg nem lövell be a tej, a babának SEMMIRE nincs szüksége! Sem cukros vízre, sem tápszerre, sem más anya tejére. A babák így vannak "kitalálva".
Nagyon sok kórházban az elsõ 2 nap cukros vizet kap a baba. Ez épp elég az igényeinek, a 3. naptól viszont már adják a tápszert. Én azt mondom, hogy nagyon sok szoptatás, már a szülõszobán mellre tenni a babát, amint igényli, azonnal ciciztetni, s akkor még a cukros víz sem kell a babának. Ezzel gyorsan elérhetõ a tejbelövellés. Én mindkét fiamnál ezt tettem, 6 hónapos korukig kizárólag anyatejet kaptak.
Nekem a 7. nap lövellt be, otthon. Addig próbálkoztunk és tápszert kapott meg teát, mert picit be volt sárgulva és nekem fontosabb volt, hogy minden rendben legyen. Volt, aki kiöntötte a tápszert, hasonlóan sárga babánál, bent is fogták a súlyveszteség és a színe miatt. Aztán hazamentünk és a nyugodt környezetben lett elég tejcsi rögtön. Azóta sem látott tápszert. Szerintem próbálkozz és próbálkozz, de ha nincs még tejcsi ne félj megetetni tápszerrel. Más anyától meg nem adnék a helyedben, mert nem tudhatod milyen betegség bújkál benne. Nálunk annyi volt a tej kezelése, hogy forralták...:-SS De a legtöbb nõnek tényleg 2-3 nap alatt belövell. Viszont 1 hét az sok!! Nálam muszáj volt.
Bocs, hogy beleszólok a vitátokba, de velem volt egy kórteremben kismama, aki nem adott pótlást a babának /csak éjjelre vitték el õket/. A pici üvöltött, mert éjjel kapott enni a csecsemõsöktõl, nappal is igényelte volna a gyomra, az anyukája meg véresre szopatta vele a cicit. Besárgultak, bent is maradtak még pár napot. Tápszerrel mentek haza. Én pótoltam, szoptattam és a 7. napon, elhagytuk a tápszert. Most 1 éves, és azóta sem láttuk viszont a cumisüveget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!