Találatok a következő kifejezésre: Szülés után, kórházban, amíg (18 db)

Akinek kicsi korkülönbség van a babái között, a második születésénél hogyan viselte az első, hogy 3-4 napig nem látja az anyukáját, amíg a szülés után kórházban kell lenni?

Én ezen gondolkodom egy ideje mert 20 hónaps lesz a fiam, amikor jön a tesó, és akkor még nagyon elmagyarázni sem lehet a dolgot.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.

Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.
Az enyém 2 éves volt, nem igazán rázta meg, pedig én is féltem tõle, nem voltunk elõtte külön soha több napra.

Budapesten melyik az a kórház (ak) ahol a szülés után nem viszik el a babát és kizárólag velem van? Ha császároznak akkor is ragaszkodom hozzá hogy végig velem legyen a szobában amig bent kell lennünk! Van ilyen?

Legjobb válasz: pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.

pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.
Szia, én a Kútvölgyi Kórházban szültem Budapesten.Ez baba-mama barát kórház teljes mértékben. Engem császároztak. Amikor kiemelték belõlem már akkor is megmutatták. Utána amég feküdnöm kellett az epidurál miatt (24 óra) Többször behozták, cicire tették, kettesben hagytak vele stb. Másnap már én dönthettem el mennyire vagyok erõs ahhoz hogy velem legyen, ha akartam betoltam a csecsemõsökhöz, ha nem akkor is hozták 3 óránként szopizni.Még éjjel is.
20:43-as voltam az elõzõ.
én ugyan nem Bp-en szultem, de bababarát kórházban, császárral. az elso nap csak hozták a babát 3 óránként, a 2. naptol viszont velem volt, és mint császárosnak, tobb segítség járt a novérek részérol. szerintem rogton nem hagyják ott, hisz az anyuka szinte ágyhoz van kotve az infuziok meg a seb miatt.
A babát elvitték este 10-kor de jobb is volt mert legalább tudtam pihenni. Amúgy nappal velem volt végig. Reggel 7-8 körül hozták ki õket de 1-szer visszavitték mérni õket, addig meg lehetett ebédelni.
I. Nõi SOTE. császároztak (20.49-kor) és reggel 10kor kaptam meg a picit. utána végig velem volt. ha rendesen született volna akkor el sem viszik, csak ha kérem. Miután kivették a pocakból és rendben felsírt legalább 5percig a kezemben volt, apával együtt sírtunk. mert õ is bent volt a mûtõben. késõbb elvitték fürdetni és öltöztetni, de visszahozták amig engem varrtak. utána sajna mennem kellett az örzõbe, de a család még órákig csodálhatta. nem dugták el, apa kivihettem megmutatani, fotózni. remélem a másodikkal is így lesz! 15hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sajnos még nem vagyok terhes, de legalább van idõm mindennek utánnajárni, utánnakérdezni, hogy mikor végre megszületik a babám a legjobbat nyújthassam neki!!!
A kérdező hozzászólása: 20:43-as És utánna végig veled volt a pici?ott aludt a szobába addig míg haza nem mentetek vagy elvitték közbe néhány órára mindig?
Dél-Pesti kórház. Császár után este hozták ki a babámat.
bocsi elirtam 20, 38-as vagyok, szóval ha nem akartam betolni, akkor végig velem lehetett. Én dönthettem el.
St istván kórház! Ha csak nem vagy olyan fáradt vagy annyira rosszúl akkor ott va veled mindíg. Egyszerûbb azt kérdezni melyik nem olyan.

Szülés után amig a korházban voltam miért kellett antibiotikumot szednem? Nehéz szülésem volt, elfolyt a magzatviz, száraz szülés, 1 nap kinlodás.

Akár hányszor rákérdeztem a n?vérekt?l hogy miért kellett szednem az antibiotikumot,azt felelték mert nehéz szülésem volt.Ez nem tul érthet? magyarázat.Esetleg járt igy valaki?

Legjobb válasz: Nem jártam így, de szerintem az orvos(od)tól kérdezd meg, ne a nõvértõl, õk elvileg nem is közölhetnek ilyen információkat veled...

Nem jártam így, de szerintem az orvos(od)tól kérdezd meg, ne a nõvértõl, õk elvileg nem is közölhetnek ilyen információkat veled...
Szerintem megelõzésképpen, hogy ne is legyen még véletlen sem gondod.Szoktak ilyet mûtétre készülõknek is alapból adni, megelõzésképp. Nálad biztos azért adták, mert elhúzódott a szülés, sokat "nyúlkáltak"benned, jó hogy steril kesztûben, de akkor is jobbnak látták óvatosnak lenni.
Nekem még a vajúdás alatt adtak infúzión antibiotikumot. Nekem azt mondták azért, mert már régen magzatvíz nélkül voltam, és hogy ne szedjek össze fertõzést.

Akinek volt fogadott szülésznője a szülésnél, ahhoz a szülésznő bement a szülés után, a kórházi napok alatt, látogatni? Vagy a szülés után már rá sem nézett, csak akkor találkoztatok, amokor a pénzt megkapta?

Legjobb válasz: szia nekem igen aranyo volta szülésznõm mind a kétlányom születésénél õ volt jelen (a másodiknál már 5 hónapos terhes volt és már nem is dolgozott csak bejött hogy segítsen) ÉS MINDEN NAP MEGLÁTOGATOTT MIND A KÉT ALAKALOMMAL. NEKEM SZERENCSÉM VOLT VELE

szia nekem igen aranyo volta szülésznõm mind a kétlányom születésénél õ volt jelen (a másodiknál már 5 hónapos terhes volt és már nem is dolgozott csak bejött hogy segítsen) ÉS MINDEN NAP MEGLÁTOGATOTT MIND A KÉT ALAKALOMMAL. NEKEM SZERENCSÉM VOLT VELE
15 ezret adtam a szülés után 8 órával és minden nap benézett kétszer
Most egy kicsit elszomorodtam, mert nekem fogadott szülésznõm volt de egyik nap sem látogatott meg. ja és 20 ezret kapott !
A kérdező hozzászólása: Azt megkérdezhetem, hogy mennyit adtatok neki? Mert lehet az enyém kevésnek találta, azt, amit tõlünk kapott. (25ezret).
elõszõr 10 000ft másodszor pedig 20 000ft -ot szerintem a stílusa ilyena tiednek
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az utolsó válaszolótól kérdezném, a te szülésznõd is fogadott volt, vagy te az ügyeletesnél szültél?
nekem nem volt fogadott szülésznõm, az ügyeletesnél szültem (nem kapott pénzt tõlem!), és olyan rendes volt, hogy másnap meglátogatott bennünket a gyermekágyas osztályon.
A kérdező hozzászólása: Ne szomorkodj! Azért tettem fel ezt a kérdést, mert engem sem látogatott meg egyszer sem! Viszont majdnem mindenkitõl azt hallottam, hogy a szülésznõ látogatta õket a kórházban. Nekem is jólesett volna! Na mindegy, nem ezért fogadtuk, és ami a lényeg szakmailag nagyon toppon volt!

Két kérdés: 1. Szülés után milyen ruhában jöttök haza, amiben bementetek? 2. Hajszárítót kell vinni a kórházba?

Tudom mindkett? részlet kérdés de mindenr?l szeretnék gondoskodni hogy ne a páromnak kelljen kapkodnia, lesz elég baja enélkül is szegénynek.

Legjobb válasz: Szia!Én abban jöttem haza a kórházból amiben mentem.Vihetsz nyugodtan hajszárítót,úgyis te érzed majd hogy lesz e szükséged rá.Én örültem hogy ki tudtam menni zuhanyozni és vissza csoszogni de engem császárztak.Akik normál úton szültek hamarabb "rendbe" jöttek.

Szia!Én abban jöttem haza a kórházból amiben mentem.Vihetsz nyugodtan hajszárítót, úgyis te érzed majd hogy lesz e szükséged rá.Én örültem hogy ki tudtam menni zuhanyozni és vissza csoszogni de engem császárztak.Akik normál úton szültek hamarabb "rendbe" jöttek.
Szia!ÉN túlhordtam a babámat és már baromira nem bírtam az egész terhességet és szóltam a páromnak h apa jó lenne már tenni vmit h meginduljon a szülés, szexeltünk egyet utána letusoltam hajat mostam és kezdõdtek a fájások.Inultunk a kórházba hajszárítót nem kellett vinnem és a terhes nadrágomban mentem haza.
1. Nekem is gumis állítható derekú terhesnacim volt, azt beljebb húztam, így nem bántotta a császáromat. 2. Nem vittem hajszárítót, de telefonáltam a férjemnek, hogy hozzon be délután. Én egy hetet voltam bent, szülés elõtt 2 napot, utána 4 napot, így muszáj volt.
Én nem vittem hajszárítót, mert tudtam, hogy csak 3 napig maradok, és szülés elõtt gyorsan megmostam a hajamat. Terhesség elõtti mackógatyában jöttem haza a kórházból. Rólam leesett a terhesnaci, konkrétan bokáig, kíváncsiságból felpróbáltam :) Ugyanúgy néztem ki szülés utáni 3. napon, mint terhesség elõtt (sovány).
1. igen abban jöttem haza, amiben mentem. 2. júniusban szültem, marha meleg volt, ezért nem kellett, de vittem, külön szobában voltam, úgyhogy simán használhattam volna.
Igen abban a ruhában jöttem haza, de készíts elõ másikat és mielõtt mész haza beviteted.A hajszárítót jó ha viszel mert a kórházban nincs.
Én mielõtt mentem szülni raktam egy táskába ruhákat!Ez beleraktam a mózeskosárba a baba holmijai mellé!Én szabadidõt raktam, aminek nyúlik a dereka!Amiben mentem, az tuti nem lett volna jó, már csak azért is mert útközben folyt a magzatvizem, és hazaküldtem a párommal kimosni!Én vittem hajszárítót is igen, mert 2-3 naponta hajat mosok, és kellett!
a barátnöm a terhes nadrágban jött naza, amiben bement, összehuzta a hasán. hajszárito nem kell, 4 napig ki lehet birni hajmosás nélkül, azt hiszem csak gyors zuhany vagy pisi mig a babát egyedül hagyod, hajat otthon mossál:) de van aki melegitöt vitet be abba is belefél, mikor jön haza, 32
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi a válaszokat. Készítek otthon másik ruhát is, a kocsiba befér aztán majd a kórházban "válogatok" hazaindulás elõtt. Hajszárítóra a tél miatt gondoltam de lehet hogy tényleg nem lesz kedvem ott majd ilyesmivel vacakolni.
Én júniusban szültem, nem vittem hajszárítót, csattal felfogtam a hajam és kész. Haza pocakosnadrágban jöttem, amiben bementem, a szobatársam vitt magával melegítõnacit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket! Szülés után 10 órával hazamenni azért nem semmi. Bár nálam is ilyen gyorsan zajlana. A hosszú felsõ jó ötlet, a betétre nem is gondoltam hogy az azért nem lesz extra vékony :)

Ha a szülés után lactoherbtől beindult még a kórházban a tej és sok tej van, akkor is kell inni a lactoherbet, amíg csak szoptatok végig, vagy ez csak ahhoz kell, hogy beinduljon a tej?

Legjobb válasz: Az elején érdemes rendszeresen inni,amíg a szervezeted fel nem veszi a ritmust a baba igényével,étvágyával.Utána meg alkalmakkor,nem napi rendszerességgel. Bár ha sok a tejcsi,és tényleg van bõven,akkor nem kell. Nekem 5 hónapos a kisfiam és én heti 1x még mindig iszok tejszaporító teát,pedig szerencsére van is tejem elég.De biztos,ami biztos alapon...ártani biztosan nem fog. :)

Az elején érdemes rendszeresen inni, amíg a szervezeted fel nem veszi a ritmust a baba igényével, étvágyával.Utána meg alkalmakkor, nem napi rendszerességgel. Bár ha sok a tejcsi, és tényleg van bõven, akkor nem kell. Nekem 5 hónapos a kisfiam és én heti 1x még mindig iszok tejszaporító teát, pedig szerencsére van is tejem elég.De biztos, ami biztos alapon...ártani biztosan nem fog. :)
Neked az ezek szerint már nem kell, próbáld ki milyen ha nem iszod. Mármint h a babádnak nem kezd-e el fájni a pocója, mert abban van édeskömény ami segíti az emésztését. Ha nincs gond akkor sutba vele!
Nem a teától indult be a tejed, hanem azért, mert mûködik a hormonrendszered! A méhlepény leválásával már nincs gátlás alatt a tejtermelõ hormon, ezért lövellt be a tejed. A teának ehhez semmi köze, az csak folyadék. (És egyébként szerencséd, hogy nem durrantál be tõle még jobban; akikre hat az összetétele, azoknak akár káros is lehet rögtön a szülés után elkezdeni. A Lactoherb tejSZAPORÍTÓ tea, vagyis akkor érdemes kipróbálni, ha nem elég a tej, nem akkor, amikor még be se indult a rendszer...) Ihatni ihatod, amíg jólesik és amíg nem okoz gondot; de elsõsorban nem ettõl lesz elég tejed a jövõben sem, hanem a megfelelõ szopis gyakorlattól. Az elegendõ folyadék persze fontos, ebbe a tea is beleszámít, de ez önmagában még nem elég.

Szülés után egyből van menstruáció? Mik az alap felszerelések, ami már a kórházban kellhet a babának?

Legjobb válasz: Nem, csak tisztulsz, ami vérzéssel jár. Nálam kb 1hét volt. A menzeszem, meg 9hónapot még váratott magára :) Babának, hogy mit kell vinni, az kórházfüggõ. Arra szerintem kérdezz rá.

Nem, csak tisztulsz, ami vérzéssel jár. Nálam kb 1hét volt. A menzeszem, meg 9hónapot még váratott magára :) Babának, hogy mit kell vinni, az kórházfüggõ. Arra szerintem kérdezz rá.
Én 4 hétig véreztem(tisztuló)és mivel én nem tudtam szoptatni rá 1 hétre megjött a rendes menstruációm.Az kórház függõ hogy mi kell a babának.Én Szombathelyen szültem, oda csak törlõkendõt kellett vinni.Persze volt aki vitt saját ruhát is a babájának.
Gyermekágyi folyásnak (lochia) hívják, ami eleinte élénk piros színû, majd napról-napra halványodik, barnás, sárgás végül átlátszó. Alap felszerelés neked betét (1 csomag vastagabb, pl. Tena Lady extra elég szokott lenni, plusz valami vékonyabb betét), a babának pelenka, popsikrém, cumisüveg (egy vizes-teás és egy tápszeres, ha szükség lenne rá), popsitörlõ, textilpelenka. Alkohol és steril vatta szokott lenni a gyermekágyas osztályon.
A védõnõdtõl kérdezd meg, hogy mit kell vinni a kórházba. Õ elvileg tudja, hogy mi a helyi szokás. Én szülés elõtt elmentem a helyi (fehérvári) szülészetre is, ahol hetente "túrát" adnak, körbevezetnek mindenhová, és egyúttal elmondják, hogy mire lesz szükség.
Nekünk pelenka, popsikenõcs, törlõkendõ kellett, 2 db tetrapelenka etetéshez, tisztába tételhez, meg hazamenõs ruha a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

Miket kell elintézni az apukáknak amíg te szülés után bent vagy a kórházban? Papirokat a kicsinek.

Legjobb válasz: Nálunk semmit nem kellett neki. Mindent én intéztem amikor már otthon voltunk. A kormány ablaknál egyszerre mindent le tudtam adni, de személyesen kellett.

Nálunk semmit nem kellett neki. Mindent én intéztem amikor már otthon voltunk. A kormány ablaknál egyszerre mindent le tudtam adni, de személyesen kellett.
Akkor még semmit nem tud intézni, mert még nincs kész az anyakönyvi kivonata a babának. Ahol én szültem, az anyakönyvvezetõ bejött a kórházba két naponta, és felvette a babák adatait. Ha megvan úgy egy hét múlva, be lehet menni érte a polgármesteribe. lakcím (egyben személyi azonosító) kártyát is adnak hozzá. Ezután be lehet menni személyesen az OEP-be, ott legyártják helyben a TAJ kártyáját, vagy ha már közben postázták, akkor megmondják a TAJ számot, amivel máris lehet menni intézni TGYÁS-t (OEP), anyaságit, családi pótlékot (MÁK), önkormányzati anyaságit (PH). Mindenhova érdemes vinni az elõre kitöltött kérelmeket, a baba és a szülõk iratait. Nem fontos, hogy apuka menjen, nekem édesanyám ment körbe egy meghatalmazással. Odament reggel 10-re, és 4-kor már itthon volt, mindent elintézett egy kalap alatt. Az adókártyát nekünk postázta a NAV (Apeh).
Tgyás ügyben a munkahelyeddel konzultálj, mert nekik is kell kitölteni papírt az igényléshez (Foglalkoztatói igazolás + nyilatkozat).

A gyõri kórházba mit kell vinni a babának arra a pár napra, amíg szülés után ott leszünk?

Pelenkát, popsitörlõt és krémet alapból viszek, de nem tudom h. kell-e ruha a picinek. Vagy ezeken kívül bármi más, ami szükséges. Nemsokára költözünk és fogalmam sincs az ottani rendszerrõl.

Legjobb válasz: Adnak ruhát, ha nincs bent neki, de jó, jó ha viszel. Fõleg, ha hétvégén is bent vagy, mert akkor nincs mosoda se. Kellhet még textil pelenka a feje alá. Ha lesz esetleg lefejt tejed, akkor annak valami tároló. Takarót nem tudom, hogy adnak-e most a babának, mert én nyáron voltam, akkor nem volt és sajátot vittünk.

Adnak ruhát, ha nincs bent neki, de jó, jó ha viszel. Fõleg, ha hétvégén is bent vagy, mert akkor nincs mosoda se. Kellhet még textil pelenka a feje alá. Ha lesz esetleg lefejt tejed, akkor annak valami tároló. Takarót nem tudom, hogy adnak-e most a babának, mert én nyáron voltam, akkor nem volt és sajátot vittünk.
Szia! Én egy hete "szabadultam":) Pelenkát adnak napi 2 db-ot, általában elég is, de azért én is vittem. Popsitörlõt és krémet is. Textilpelenkát, takarót (takarót adnak, nálunk ez egy összehajtogatott lepedõszerûség volt csak), kis sapkát...Én ruhát is vittem, rá lehet adni nyugodtan a sajátot.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, akkor lassan csomagolom a babarucikat :)

Másnak is kell vinni a kórházba be tányért? Ti is műanyagot vittetek? Milyen ételekre számitsak szülés után amit benn adnak? Dél pestibe szülök.

Össze pakoltam a kórházi cuccomat a szülésre, alig fér bele egy utazó táskába, két csomagot kell vigyek szerintem.

Legjobb válasz: Nekem nem kellett, csak evoeszkozt vittem es hozattam be 18 uveg asvanyvizet, 5 karton almalet. Bar ott kaptunk teanak csufolt valamit es 3* etkezest, de sosem nyultam hozza. Most le ia fogom mondani, amint befekszem. Nekem a rokonok hoztak be mindennap enni. Apukam 5 L-s huslevest fozott, az egesz gyermekagy osztaly azt ette :)) Nem mondom, hogy koze van hozza a levesnek, de a tejem beindult szepen. :)

Nekem nem kellett, csak evoeszkozt vittem es hozattam be 18 uveg asvanyvizet, 5 karton almalet. Bar ott kaptunk teanak csufolt valamit es 3* etkezest, de sosem nyultam hozza. Most le ia fogom mondani, amint befekszem. Nekem a rokonok hoztak be mindennap enni. Apukam 5 L-s huslevest fozott, az egesz gyermekagy osztaly azt ette :) ) Nem mondom, hogy koze van hozza a levesnek, de a tejem beindult szepen. :)
A kérdező hozzászólása: aha értem. hát nekem is biztos hoz be a család enni, de gondolom nyilván kapunk is ott :) .
Én vittem. A reggelit, vacsorát csak úgy kiosztották, ha nem volt tányérod, etted a picurka szalvétán a viaszosvásznon... Általában tipikus menzakoszt. Egyszerûbb (egy csésze) leves, fõzelék picurka feltéttel, esetleg tésztaétel. Kevés az adag, nem nagyon lehet jóllakni vele.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!