Találatok a következő kifejezésre: Szülés után, kórházban, (193 db)

Ha minden rendben van akkor most h napot kell szülés után korházban tölteni?

Legjobb válasz: SZia! Azt nem tudom hogy kórházanként változik-e, én szülés napja + 3 napot voltam bent.

SZia! Azt nem tudom hogy kórházanként változik-e, én szülés napja + 3 napot voltam bent.
Szia!Én hétfõ délután 2-kor szültem és pénteken jöhettünk haza, bár csütörtök lett volna, csak a baba kicsit besárgult.
Szia, Uzsokiban 5 éjszakát töltöttünk, sima szülés volt, de a császárosoknak is ennyi volt.
3nap.én az a baj hogy este szültem de minden rendben volt és igy 4lett.
Én Gyõrbe szültem.5 napot kellett bent lennem, de informácioim szerint most már 3 nap mulva haza lehet menni ha nincs semmi komplikáció. Szerintem korházanként változik. Na meg persze attól függ sima szülés vagy császár történt.
Én a Péterffy-ben szültem. Aki délután kettõig szült, annak három éjszakát, aki azután, annak négy éjszakát. Én fél háromkor szültem:-)(sima szülés volt) és négy éjszakát töltöttünk bent.
Szia! Úgy tudom a hivatalos az, hogy a születés idõpontjához képest a hüvelyi úton szülõknek 3-szor 24 órát, a császárosoknak 4-szer 24órát kell a kórházban lenni. Mindenéppen délelött engednek haza, tehát addigra kell ezeket az idõtartamokat letöltei a kórházban.
Nagy átlagban 3-4 napot kell benntölteni, ettõl többet nemigen. Igyekeznek gyorsan kiszórni az embereket :-)
én császárosan 4-et voltam
Én császáros voltam, délelõtt 10-kor lett meg a kicsi és 5 napot voltam bent. Úgy értve hogy aznap mikor szültem és az 5. napon már délben mehettünk haza, addigra volt meg a zárójelentés kb. Mondjuk én elõtte is voltam bent, mert túlhordtam stb stb, de más császáros is ennyi napot volt. De ha délután, késõ délután, este lett neki császárja, akkor 6. napon mehetett, de ugye akkor az elsõ nap mikor meg lett a baba, már nem volt egész nap. A rendesen szülõk már a 4. nap hazamehettek úgy emlékszem. Ez volt 2007-ben. Szerintem ez még ennyi.
A kérdező hozzászólása: Utolso hol szültél?
Én Keszthelyen szültem és a szülés napját követõ 4. napon jöttünk haza.
A kérdező hozzászólása: Engem föleg Zalaegerszeg érdekelne de ha más korhában szültetek akkor is létzi írjátok meg a tapasztalatótkat.

Akinek kicsi korkülönbség van a babái között, a második születésénél hogyan viselte az első, hogy 3-4 napig nem látja az anyukáját, amíg a szülés után kórházban kell lenni?

Én ezen gondolkodom egy ideje mert 20 hónaps lesz a fiam, amikor jön a tesó, és akkor még nagyon elmagyarázni sem lehet a dolgot.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.

Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.
Az enyém 2 éves volt, nem igazán rázta meg, pedig én is féltem tõle, nem voltunk elõtte külön soha több napra.

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.


Az egyszeri anyasági támogatáshoz kell egy igazolás a nőgyógyásztól, hogy részt vettem a kötelező vizsgálatokon. Ezt mikor lehet elkérni tőle? Szülés után még a kórházban?

Máshoz is kell még ez az igazolás?

Legjobb válasz: Elvileg szülés után a kórházban. Nekem akkor adta oda, a varratszedés után (szülés után 3 nappal). Máshoz nekem nem kellett, csak az anyaságihoz. A Tgyás-hoz is vittem azért magammal, (2 pldányban adta a doki), de ott nem kérték.

Elvileg szülés után a kórházban. Nekem akkor adta oda, a varratszedés után (szülés után 3 nappal). Máshoz nekem nem kellett, csak az anyaságihoz. A Tgyás-hoz is vittem azért magammal, (2 pldányban adta a doki), de ott nem kérték.
Nekem anno a védõnõ hozta a szülés utána elsõ látogatásakor. Az igazolás helyett a kiskönyv is jó, ha hozzájárulsz, hogy másolatot készítsenek róla.
Én már elõbb elkértem, ha megvan a könyvedben a 4 pecsét, kiadják.
Nekem szülés után a kórházban kérdezés nélkül adtak igazolást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Melyik az a korhaz Bp-en, ahol csaszar utan egybol a babammal lehetek es minden ua megy mint a normal szules utan?

Ahol nem kell kivarni,h az erzestelenito kimenjen es felkelhessek es csak utana tolhatom ki a babat a csecsemo osztalyrol. Elso terhessegem csaszarral vegzodott, eleg valoszinu,h a masodik is az lesz. Az elsonel du. fel 5-kor szultem es masnap du kaptam meg a kisfiamat eloszor, addig csak akkor lattam, amikor a mutoben egy pillantasra odamutattak nekem. Hiaba kertem, nem hoztak ki en meg nem tudtam felkelni. Ezek utan masik korhazba mennek, de hova?

Legjobb válasz: Szia! Kérdezd meg a Péterfy úti kórházban, én este fél 11-kor szültem császárral, hajnalban hozták szopizni, pedig mozdulni sem birtam, reggel fel kellett kelnem, utána egész nap velem volt a baba! Éjjel is maradhatott volna, de azt még mozgással nem birtam csak másnaptól. Azt nem tudom, hogy rögtön szülés után oda tudják-e adni, de ezek után nem tartom kizártnak!

Szia! Kérdezd meg a Péterfy úti kórházban, én este fél 11-kor szültem császárral, hajnalban hozták szopizni, pedig mozdulni sem birtam, reggel fel kellett kelnem, utána egész nap velem volt a baba! Éjjel is maradhatott volna, de azt még mozgással nem birtam csak másnaptól. Azt nem tudom, hogy rögtön szülés után oda tudják-e adni, de ezek után nem tartom kizártnak!
A császár nagy hasi mûtét, szerintem sehol nem bízzák rád rögtön a babát. És nem is lenne jó ha így lenne...hogy kelnél fel hozzá, ha 12órán keresztül nem is lehet kikelni az ágyból.
Az ÁEK-ban (régen MÁV) szültem 17:27-kor, férjem mehetett a babával, amikor fürdették meg öltöztették, majd behozták vissza a mûtõbe, ott megsímogathattam, megpuszilgathattam, de legközelebb csak másnap reggel 5-kor kaptam meg. Onnantól már végig velem volt éjjel-nappal. Ott a császár után legalább 8-10 órán keresztül nem kelhetsz fel, utána fürdés és onnantól már úgy kezelnek, mint egy "sima" szülésest, a reggeli fájdalomcsillapítókat kivéve :-) Szerintem nem nagyon fogsz olyan kórházat találni - esetleg magánt - ahol császár után rögtön végig veled lehet a baba.
Szia! 5 hete szültem a Péterfyben, spinális érzéstelenítésem volt, 6 óra múlva fel kellett kellnem (nem mondom, hogy kellemes volt, de kibírtam, és utána minden egyes felkelés könnyebb volt). Elõtte is behozták a babát, szopiztunk is. Ott maradhatott velem, bár ott volt velem a férjem is, így ha kellett õ arrébb tudta rakni. Éjszakára elvitték, de azt mondták, hogy ha sír, akkor behozzák szopizni, hát az én drágám véigaludta az éjszakát, így csak reggel hozták. Onnantól kezdve viszont éjjel nappal velem volt. 5 hetes manó anyukája

Székesfehérváron hány napig kell bent maradni a kórházban szülés után?

Van esetleg 1-2 ágyas szoba, akár fizet?s is?

Legjobb válasz: Szia. Ha simán ment a szülésed akkor 3 nap után hazamehettek,ha semi gond nincs se veled,se a babáddal.Ha császárral szültél akkor 5 nap a bent lét.2,3,4 ágyas szobák vannak.Én 4 ágyasba voltam,ahol csak 2 voltunk, de én igy se aludtam semmit.Ha van fogadott orvosod beszéld meg vele, hogy te 2 ágyasba szeretnél menni.Egyébként ez attól is függ, hogy mennyire telitett az osztály.1 ágyas szobáról nemtudok,de lehet,hogy van.2 hónapja szültem.2,3,4 ágyas szobákat láttam.A kaja sz nem lesz jó,vites be magaddal minig enni valót.egyébként szerintem jó korház. sok sikert,és könnyû gyors szülést kívánok neked.

Szia. Ha simán ment a szülésed akkor 3 nap után hazamehettek, ha semi gond nincs se veled, se a babáddal.Ha császárral szültél akkor 5 nap a bent lét.2, 3, 4 ágyas szobák vannak.Én 4 ágyasba voltam, ahol csak 2 voltunk, de én igy se aludtam semmit.Ha van fogadott orvosod beszéld meg vele, hogy te 2 ágyasba szeretnél menni.Egyébként ez attól is függ, hogy mennyire telitett az osztály.1 ágyas szobáról nemtudok, de lehet, hogy van.2 hónapja szültem.2, 3, 4 ágyas szobákat láttam.A kaja sz nem lesz jó, vites be magaddal minig enni valót.egyébként szerintem jó korház. sok sikert, és könnyû gyors szülést kívánok neked.
Szia!Én decemberben szültem császárral.Nekem 4napig kellett bent maradnom.(úgy tudom a sima szülésnél 3nap)Vannak 2-4-5 ágyas szobák.Én 2ágyasba kerültem, mégsem tudtam aludni mert a szobatársam kislánya folyamatosan sírt.
Nekem volt fogadott szülésznõm és orvosom. kétágyas szobába kerültem és 4 napig voltam bent vagyis 3 éjszakát.
A kérdező hozzászólása: Tehát csak akkor lehet ha fogadok orvost? Még kisterhes vagyok, csak jó lenne elõre intézkedni... Szóval nem fogadnék orvost ha nem muszáj, de ha ez garantálja hogy nem leszünk 4en a szobában, meg 3an se akkor nekem megéri... De ha ez se garantálja, akkor nem fizetném ki feleslegesen a dokinak a pénzt.:( Hú már elõre fázik a lábam a bent töltendõ idõtõl.. Köszönöm a válaszokat!!
Szia! Én 4 hete szültem itt.Volt fogadott dokim, de nem beszéltem vele a szobákról.Én 2 ágyasnak mondott szobában voltam, ahol 3 ágy volt.Nagyon picike volt.Azért kerültem ide, mert tele volt az osztály, még párnám is alig lett.Szerintem e miatt ne fogadj dokit!Sok sikert

A Dél Pesti Jáhn Ferenc korházba hány napot kell bent maradni szülés után ha nincs semmi gond?

Legjobb válasz: Én nem a Jahn Ferenc kórházban szültem, de én egy hetet maradtam a szülés után, nem tudom a Jahn-ban ez hogy mûködik. Jó babázást neked, sok boldogságot :) és lehetõleg kevésbé fájdalmas szülést ;) (amúgy három megállóval lejjebb leszel tõlünk, innét drukkolok majd :P)

Én nem a Jahn Ferenc kórházban szültem, de én egy hetet maradtam a szülés után, nem tudom a Jahn-ban ez hogy mûködik. Jó babázást neked, sok boldogságot :) és lehetõleg kevésbé fájdalmas szülést ;) (amúgy három megállóval lejjebb leszel tõlünk, innét drukkolok majd :P)

Császár után tovább bent kell maradni a kórházban, mint hüvelyi szülés után?

Legjobb válasz: Nálunk (Gyõr) a császárosok 5, a hüvelyi úton szülõk pedig 3 napot töltenek a kórházban szülés után.Ha baba és mama is jól vannak már mehetnek is haza!:)

Nálunk (Gyõr) a császárosok 5, a hüvelyi úton szülõk pedig 3 napot töltenek a kórházban szülés után.Ha baba és mama is jól vannak már mehetnek is haza!:)
Debrecenben is 5 nap, hüvelyinél 3.
Én az elsõ babámat császárral szültem, a 4. napon mehettünk haza. Sógornõm természetes úton, õ szintén a 4. napon. Pesten a Bajcsyban szültünk.
Pesten a MÁV-ban (ÁEK) császár után is hazamehetsz 72 órával a szülés után, ha a babával nincs gond. Mi azért voltunk 5 napot, mert a 3. nap besárgult a fiam.

A jászberényi kórház szülészete mennyire bababarát? Hogy zajlik egy szülés Dr. Balogh Jánosnál? Megválaszthatom milyen pózban szeretnék szülni? A szülés után velem maradhat a kisbabám?

Legjobb válasz: Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!

Én 2004-ben szültem itt elõször, de Dallos doktornál. Én kértem, hogy velem lehessen a baba. Csak este tízkor vitték el, és reggel hatkor hozták. Szülés után rögtön rámtették, de nem sokáig hagyták rajtam, mert volt egy kis probléma a szívhanggal a szülés köben. Van alternatív szülõszoba. Nagyon jók a homeopátiában is. Szerintem, ha megbeszéled a Balogh doktorral a kívánságaidat, mindent megenged, ha nem lesz egyikõtökkel sem probléma a szülés alatt. Egyébként most õ a "sztárorvos" a berényi szülészeten. Én augusztus végén fogok újra itt szülni, mert meg voltam elégedve az elsõ szülésemkor is. Ja, és mindenképpen válassz egy jó szülésznõt, mert az is sokat segít. Jó babavárást!
A jászberényi szülésszetet senkinek nem ajánlom!!!! Név nélkül, de szinte egy doki sincs normális. Pénzéhes szakbarbárok! 1. Rokonoknál babát vártak, nem jött meg... bement a kórházba, közölték vele, hogy cysta, mûtik. Otthon csinált egy tesztet, pozitív lett. Pestre mentek és az ottani doki megnyugtatta, hogy minden ok, cysta nincs, egészséges magzaat van! 2. Kismama bevérzett, éjszaka ügyeleten közölték vele, hogy meghaalt a baba. Holnap megmûtik, meg kell szülni. Férje nem hagyta annyiban, átmentek Ceglédre ügyeletre, ott meg mondták, hogy él a magzat, minden rendben van, csak feküdni és pihenni kell! 3. Egészséges kismama, egészsséges magzat. Félrediagnosztizálás miatt vénás gyógyszert kapott a kismama, belehalt a baba és majdnem az anyuka is. Azon a héten 5 kisbaba halt meg! Mindez fél év alatt!

A veszprémi kórházban szülés után lehet pizsamát is hordani, vagy kötelező a hálóing? És adnak kórházi hálóinget, vagy sajátot kell vinni?

Legjobb válasz: Szia! Szüléskor adnak kórházi hálóinget, utána pedig nyugodtan lehetsz pizsamában. Én is abban voltam:)

Szia! Szüléskor adnak kórházi hálóinget, utána pedig nyugodtan lehetsz pizsamában. Én is abban voltam:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ez megnyugtató. Utálom a hálóinget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!