Találatok a következő kifejezésre: Szülés után, alatt (232 db)

Azoknak a férfiaknak szól a kérdés, akiknek szült a feleségük/élettársuk. Szülés után, alatt is ugyanolyan vonzónak láttátok őt, mint szülés előtt?

Legjobb válasz: Nézd 68%-os, neked nem mindegy? Õ már túl van azon a szinten, hogy egy kis hülyéskedésen megsértõdjön. (Beb*szna is, milyen szülõ lenne belõle?)

Nézd 68%-os, neked nem mindegy? Õ már túl van azon a szinten, hogy egy kis hülyéskedésen megsértõdjön. (Beb*szna is, milyen szülõ lenne belõle?)
"Elõszeretettel fogdossa a hurkáim is, meg "nagyseggûnek" hív" az adja :D :D :D
A kérdező hozzászólása: végre egy értelmes ember:)
szülés alatt azért volt vonzó mert az é gyerekemmel volt terhes, szülés után meg azért mert nem eltespedt hanem próbálta visszahozni a régi formáját. amúgy se a testét szeretem csak, hanem az egész lényét.
Szerintem ez abszolút egyén függõ, de ha szerelmes vagy a párodba, én nem tudom elképzelni, hogy plusz 10-15 kg miatt ne kívánjon meg. Én a terhességem alatt 18 kg-t szedtem föl, és végig nagyon jó volt a szexuális életünk. (Mondjuk mellre is rendesen kikerekedtem, párom nagy örömére). Tudtam, éreztem, hogy így is vonzónak talál. Ha elhidegülnek ilyenkor a párok, az inkább azért van, amit az elsõ válaszoló is írt, mert valami akarva-akaratlanul is megváltozik, már nem csak férfi-nõ lesztek, hanem apa és anya is, és ha csak erre a szerepre és a gyerekre figyeltek, egymásra pedig nem, akkor ellaposodhat a kapcsolat.
Ugyan nem ebben a helyzetben vagyok, de azt biztos, hogy nálunk nem lesz apás szülés... errõl is hallottam már pár sztorit, hogy sok újdonsült apukának nagyon elment a kedve tõle.
na, hat az igaz :D
Szerintem is hülyeség, fõleg ebben a helyzetben, hiszen biztos vagyok benne, hogy a kérdezõnek nincs nagy segge, csak lett rajta fogni való és játékosan kiejtve nem sértõ. Ne félj, ha akkora lenne a segge, hogy külön életet él, majd megsértõdne õ is... ;)
ez nem hülyeség, hanem a párunknak a meggyalázása.
Próbáltam, de nem ment. De fõleg a viselkedésének a megváltozása miatt, úgy éreztem nem szeret már annyira. A viselkedésétõl, hozzáállásától olyan érzésem lett hogy "teljesítetted a küldetést, nincs más dolgod" vagy hogy mondjam... Ezen az odéma meg vizesedés "nem segített" de annyira nem volt jelentõs a külsõ változás mint az ember gondolná...
Pontosan. 179 cm mellé 78 kiló nem sok. Ráadásul magas vagy, eloszlik. Érdekes módon 179/78 sokkal vonzóbb, mint a 155/50, pedig utóbbinál kisebb a súly. Minél magasabb egy nõ, annál vonzóbb (egy méretig).
ja, és én besértõdnék a nagyseggûn...... tisztel egyaltalan teged??
hat fujjj.. ezért nem szülök...... :S
Mert nem drasztikusan lettél túlsúlyos, éppen csak egy kis súlyfelesleg van rajtad. Szerencsés vagy, mert elõtte soványabb lehettél az átlagnál és nem rontott rajtad annyit az a plusz 20 kilogramm. Egyébként nem minden férfit tántorít el az ilyesmi...
Bocsi, Én nõ vagyok! 2 gyerkõcünk van, fel is szedtem sok kilót, ami nem ment le. Mikor megismerkedtünk a párommal, 58kg voltam, most 78 (179cm) . A párom 16 év után ugyan úgy szeret és nincs olyan nap, hogy nem dönt az ágyba:) Elõszeretettel fogdossa a hurkáim is, meg , , nagyseggûnek, , hív és ha átölelem, megsimizem, vagy csókolózunk, ugyanúgy khm... készen áll bármire:) ) Szóval nem változott semmi, kíván ugyan úgy:)
Hát?
abban az idõben nem avval voltam elfoglalva, hogy a feleségem vonzó e, vagy sem...
ez az!!! én is ilyet akarok :DDD

Ha szülés után hamar, még a szoptatási időszakban esik valaki teherbe, elmegy a tej? Vagy a terhesség alatt is végig tud szoptatni?

Legjobb válasz: Én,bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9,másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt,de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni,gond nélkül.

Én, bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9, másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt, de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni, gond nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bár még van egy kis idõ a szülésemig, azon gondolkozom, hogy ha nagyon hamar bevállaljuk a kistesót, az mennyiben lenne hátrányos az elsõnek (pl nem tud szopni) - de akkor ez kiesett. :) Köszi még egyszer és gratulálok a gyermekeidhez!
Az én kisfiam elõbb értesült a kistesóról, mint én magam. 11 hónapos, éppen ma, és két hete elkezdte kiköpködni a cicit. 2-3 napig még próbáltam adni neki, de egyet szívott és kilökte. 2 napra rá pozitívat teszteltem. Valszeg õ már érzett valamit, és így neki már nem kellett a cici.
jajszegényem :( és hogy viselte, h már nem jó neki a tejci? nem nyûgösebb, h nem tud cicizni? :( én megvártam a szoptatás végét, sztem, ha biztosra akarsz menni, várd ki türelemmel, míg a meglévõ babád szépen, a saját tempójában elenged téged :)
Én is hasonló képen jártam, mint a második válaszoló. 11 hós volt a fiam, maikor egyik napról a másikra nem kérte a cicit. Csináltam ugyan tesztet, de még nem mutatta ki akkor, mert még nagyon korai volt a terhesség, csak pár hét múlva tudtunk biztosat. Így utólag egyébként nem bánom, elég sokáig szopizott, és legalább nem nekem kellett tõle elvennem vagy ilyesmi.
második vagyok zökkenõmentesen vette az akadályt szerencsére, mondjuk õ már csak reggel cicizett, este tápot kapott, így most reggel is azt kap.

Szülés után hogyan sikerült lefogyni és mennyi idő alatt?

70 kg voltam a terhesség elején,88 kg-val mentem szülni,76 kg voltam amikor haza jöttünk a kórházból és gyermekágy alatt sikerült 7 kilót felszednem. Ez nagyon elkeserít.A n?gyógyászom azt mondta ne aggódjak, szoptatás alatt lemennek a kilók,de nekem nem úgy t?nik. Terhesség alatt egyáltalán nem voltam kívánós, szülés után mint,aki megbolondult úgy kívántam mindent. F?leg a madártejet.

Legjobb válasz: Kb. 26 kg-ot híztam a terhesség alatt. Szoptatás alatt egy deka nem ment le rólam. :( Persze idõvel szép lassan eltûnt a rengeteg víz, de még így is maradt szépen rajtam. Aztán amikor 11 hónapos volt a kisfiam, elkaptunk egy hányós-hasmenõs vírust, amivel 3 nap alatt leadtam 3 kg-ot, és itt megindult a lavina. Tulajdonképpen most, 16 hónappal a szülés után mondhatom azt, hogy kezdek úgy kinézni, mint terhesség elõtt, bár itt-ott még szélesebb vagyok, és a mérleg is többet mutat 4-5 kilóval. De még az ujjaim, a lábam és a csuklóm is szélesebb, mint volt, sõt, a cipõméretem is egy számmal nagyobb lett. Igazából nem fogyóztam, tornázni szoktam idõnként (sajna a lustaság nagy úr), de jövõ héttõl megcsinálok egy kiskegyedes diétát, és a tornát is elkezdem, ha kimentünk a náthából. Nyárra szeretnék ismét topon lenni, most 50 kg vagyok (45-46-tal kezdtem a terhességet). Azt szokták mondani egyébként, hogy 9 hónap kell a terhességhez, és 12 hónap kell ahhoz, hogy a szervezet regenerálódjon a megterhelõ 9 hónap után. Nálam ez abszolút bejött.

A kérdező hozzászólása: Valóban össze vissza étkezem, kislányom elsõ gyermekünk és új a helyzet minden téren. Csak rá fókuszálok és így a táplálkozásomra figyeltem oda a legkevésbé. Most már összeszoktunk, talán már oda tudok figyelni magamra is. Köszönöm a többi válaszokat is!
"A hordozókendõ jó ötlet, bár úgy tudom használatát tanulni kell." Az elölkereszt nagyon könnyû, videóról lestem el és azonnal ment. Hátrakötni tényleg nehezebb, azt tanulnom-gyakorolnom kellett egy ideig. Kendõ helyett 3 hós ko felett jó a mei tai, azt aztán tényleg baromi egyszerû megkötni.
Én szülés után rögtön visszafogytam az eredeti súlyomra, de szoptatás alatt híztam 4 kg-t, mindig ehetnékem volt. Kisfiam 1 évesen abbahagyta a szopit, akkor elkezdtem, hogy nem vacsoráztam és a nasikat is csökkentettem. Így nagyon lassan, havi 1 kg-t sikerült fogynom, mostanra újra a régi súlyomnál vagyok. Tornára nem tudtam rászánni magam, nagyon lusta vagyok. Mérleg szerint annyi vagyok, amennyi voltam, de valahogy átrendezõdtem, a hasam még mindig hatalmas, ezen csak a torna segít gondolom. Szóval ha csak annyit csinálsz, hogy nem vacsizol és nem nassolsz annyit, lassan de biztosan elkezdesz fogyni, és ez szerintem a szoptatásnak sem árt.
én sem tudtam hízni és nem tudom mi történt, de 1, 5 évvel szülés után kezdtek hipp-hopp lemenni a kilók, pedig ugyanúgy ettem és mozogtam, mint addig. biztosan a hormonoknak van ebben is nagy szerepük
Én sem fogytam szoptatás alatt egy dekát sem, sõt, én a kórházból annyival jöttem ki mint amennyivel teherbe estem, és szoptatás alatt repültek fel a kilók! Hát azóta is csak egy része ment le, pedig rég nem szopik a fiam. De azért igyekszem.
67-ról idultam, 79 lettem szülés után megint 67 voltam Most 66-68 között változik, az álomcél a 60. (170 centi vagyok) A elsõ terhességemet 63-ról kezdtem 11 éve, de azóta sem volta 63 kg :-((
70 kg voltam terhesség elõtt, 85-tel szültem, 79-cel jöttem haza. Szoptattam, anyatejleadó voltam és kendõben hordozom a babámat a mai napig (9, 5 kg), nem babakocsizunk. Ezeknek tulajdonítom, hogy szülés után 6 hónappal már csak 66 kiló voltam, pedig mindent megettem, amit megkívántam, közte jó sok édességet.
Kb. 26 kg-ot híztam a terhesség alatt. Szoptatás alatt egy deka nem ment le rólam. :( Persze idõvel szép lassan eltûnt a rengeteg víz, de még így is maradt szépen rajtam. Aztán amikor 11 hónapos volt a kisfiam, elkaptunk egy hányós-hasmenõs vírust, amivel 3 nap alatt leadtam 3 kg-ot, és itt megindult a lavina. Tulajdonképpen most, 16 hónappal a szülés után mondhatom azt, hogy kezdek úgy kinézni, mint terhesség elõtt, bár itt-ott még szélesebb vagyok, és a mérleg is többet mutat 4-5 kilóval. De még az ujjaim, a lábam és a csuklóm is szélesebb, mint volt, sõt, a cipõméretem is egy számmal nagyobb lett. Igazából nem fogyóztam, tornázni szoktam idõnként (sajna a lustaság nagy úr), de jövõ héttõl megcsinálok egy kiskegyedes diétát, és a tornát is elkezdem, ha kimentünk a náthából. Nyárra szeretnék ismét topon lenni, most 50 kg vagyok (45-46-tal kezdtem a terhességet). Azt szokták mondani egyébként, hogy 9 hónap kell a terhességhez, és 12 hónap kell ahhoz, hogy a szervezet regenerálódjon a megterhelõ 9 hónap után. Nálam ez abszolút bejött.
Szia! Elsõ lányommal 96kg-val mentem szülni, 85 jöttem haza, majd szoptatás alatt 92-lettem! Amikor abahagytam a szopit, fél év alatt fogytam 30kg. Persze koplaltam és minden nap eljártam futni! A második lányomnál is szint ugy történt szinte, pedig olyan szépen elterveztem hogy nem igazán fogok hizni, terheség ill szoptatás alatt! Most szültem 2hónapja a kisfiamat, 102kg-val szültem 90-jöttem haza és még mindig annyi vagyok sajnos szoptatás alatt egy dkg se fogyok, pedig probálok 5 után nem enni, probáltam tornázni de amint valamibe belekezdek rögtön kevesebb a tejem! Szoval egyenlõre az a tervem hogy mekprobálok legalább nem hizni a szopi allatt!! Majd ha meg nem szopizik belelendülök megint!! Az biztos hogy nem jó ötlet de én rengeteg szüzteakapszulát ettem és nekem bejött!!
ha nem fogytal a szoptats alatt sott meg hiztal akkor azt jelenti hogy ossze vissza eszel egesz nap. Ugyelj az etekezesekre, ket etkezes kozt ne nassolj es sportol ha mast nem akkor csinalj terhestornat mert az nem olyan megterhelo.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Mivel nekem az a legfontosabb, hogy a babámnak elég tej legyen, így azt hiszem a szopi végéig várnom kell és mindent megtenni, hogy legalább ne hízzak. A hordozókendõ jó ötlet, bár úgy tudom használatát tanulni kell. Én 3.emeleten lakom és naponta többször is megmászom, sétálni is sokat megyünk, de hiába. Minden esetre nekem nyugtató, hogy rajtam kívül vannak mások is, akik szintén ezzel a problémával küzdenek/küzdöttek és van eredménye hosszú távon. Köszönöm még egyszer!!!

Miért nem lehet a szoptatás alatt teherbe esni? És hogy hogy hónapokig nem jön meg a menstruáció szülés után? :O

Legjobb válasz: Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...

Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...
Ezt honnan vetted? Teherbe lehet esni szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: valaki mondta ezek szerint akkor lehet ??
Az elso menstruacio elott kb 2 hettel van az elso peteeresed. Konnyen teherbe lehet esni.
7 hónapos a fiam. még nem volt mensesem, szedtem szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót, és a napokban kiderült, hogy terhes vagyok. méghozzá 9 hetes a méretekbõl ítélve. sokan esnek ilyenkor teherbe, mert úgy vannak vele, hogy még nem jött meg úgyse...
nekem a szoptatás alatt egyáltalán nem jött meg, 17 hónappal az elsõ gyermekem születése után így estem teherbe viszont a nõgyógyászom szerint van mensi nélkü is peteérés: a második szülésemet követõen 11 hetesen tudtam elmenni a 6 hetes vizsgálatra és a végén figyelmeztetett, hogy érett petém van, óvatosan a szexuális együttlétekkel. nos, mondanom sem kell, azóta sem menstruáltam, viszont ez 4 hónapja volt és a nyákomon, hõmön látszik is, hogy rendszeresen lehet vmi odabenn periodikusan, négy hetente...
Úgy tudom, a prolaktin nevû hormon felelõs a tejtermelésért és a menstruáció elmaradásáért. De azért ez nagyon egyéni, mert valakinek szoptatás mellett is megjön 6 héttel szülés után, valakinek meg akár 2 évig se. És ugyanígy valaki teherbe esik véletlenül, mert "még úgyse jött meg", valaki meg hiába próbálkozik a következõ gyerkõccel, mert magas még a hormonszintje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !!

Szemüveget hordó kismamik! Szerintetek érdemes szemüveget csináltatni vagy szemet nézetni terhesség alatt? Vagy várjak, és csak szülés után? Pár helyen olvastam, hogy romolhat a szem terhesség alatt, ami vissza is állhat szülés utánra.30hkm

Legjobb válasz: A szemet érdemes bármikor vizsgáltatni. Nekem javult terhesség alatt a szemem, mert többet pihentem. Szülés után pedig visszaromlott, kevesebbet tudok pihenni, aludni, és ez nagyon befolyásolja a szemek állapotát.

A szemet érdemes bármikor vizsgáltatni. Nekem javult terhesség alatt a szemem, mert többet pihentem. Szülés után pedig visszaromlott, kevesebbet tudok pihenni, aludni, és ez nagyon befolyásolja a szemek állapotát.

A terhesség alatt kell-e valamilyen papírt intézni, vagy mindent szülés után?

Arra gondolok mi az a sorrend, amiben érdemes a papírokat intézni, mert úgy látom el?bb taj-szám kell a babának, aztán lehet ezt azt , de mit is? Az a baj, hogy tél lesz és valószín? a párom fog menni, de nem tudom mire készítsem fel.

Legjobb válasz: A szülési szabit ki lehet venni már a szülés elõtt is, akkor azt érdemes intézni. De nem érdemes, inkább menj el táppénzre, kell még az a szülési szabi szülés utánra. A többihez (GYED, családi pótlék, apás szabi stb.) kelleni fognak a gyerek iratai. Azt a kórházban intézik. Születési anyakönyvi kivonatért kb. 1 héttel a születés után kell majd visszamenni. A lakcímkártyát postán küldik, a TAJ számot meg majd a szülés után 2-3 héttel. Az a lényeg, hogy a kórházba vidd az irataid, plusz kell még házassági anyakönyvi kivonat másolat (mindenhol azt mondták, hogy kérjek frisset, de nekem elfogadták az eredetit). Ennek hiányában apasági nyilatkozat.

A szülési szabit ki lehet venni már a szülés elõtt is, akkor azt érdemes intézni. De nem érdemes, inkább menj el táppénzre, kell még az a szülési szabi szülés utánra. A többihez (GYED, családi pótlék, apás szabi stb.) kelleni fognak a gyerek iratai. Azt a kórházban intézik. Születési anyakönyvi kivonatért kb. 1 héttel a születés után kell majd visszamenni. A lakcímkártyát postán küldik, a TAJ számot meg majd a szülés után 2-3 héttel. Az a lényeg, hogy a kórházba vidd az irataid, plusz kell még házassági anyakönyvi kivonat másolat (mindenhol azt mondták, hogy kérjek frisset, de nekem elfogadták az eredetit). Ennek hiányában apasági nyilatkozat.
Második hozzászólót javítanám: 1. a thgys-t nem az államkincstártól kell igényelni, hanem a megyei egészségbiztosítótól, mivel ez biztosítzási jogviszonyhoz kötött ellátás, és csak akkor kapod, ha minkaviszonyban állsz! 2. Adóigazolványt az APEH állít ki, külön igényelni NEM kell. A gyermek adóazonosító jelérõl a Magyar Államkincstár levelébõl értesülhetünk, amelyet a Babakötvény kapcsán küldenek ki.
Szia! A helyi illetékes Államkincstárhoz menj be nyugodtan és kérd el az adatlapot a TGYÁS, családi pótlékhoz való igényléshez. Amit tudsz, azt töltsd ki, aztán ha a baba megszületett és már lesznek iratai, akkor már csak az õ hiányzó adataival kell kiegészíteni az adatlapot, a párod pedig viheti is be a hivatalba. Állítólag jobb személyesen bevinni, mint postára bízni. Ha babakötvényt is szeretnétek, akkor az APEH-tól is kell adószámot kérni, de adatlapot kérhettek nyugodtan elõre, vagy szerintem a honlapjukról le is lehet tölteni. Remélem tudtam valamit segíteni!

Azok, akik terhesseg alatt nem kivantak a szexet: szules utan megvaltozott ez az allapot?

Legjobb válasz: Szülés után 4 hónappal tért vissza a kedvem hozzá, vagy talán addigra rendezõdtek a hormonjaim...egyszerûen terhesen féltem, hogy baj lesz (még ha tudtam is, hogy nem), és kényelmetlen is volt minden testhelyzet, szülés után meg nagyon nehéz volt anya üzemmódból átállni nõ üzemmódba... De most megint minden tök jó! S bár türelem kellett ehhez, de azért csak javult a helyzet! Egy dolgot viszont ne vegyél komolyan: ha valaki azt írja, hogy márpedig én szexistennõ voltam terhesen is és szülés után már 2 héttel is, és mindent megadtam a páromnak, és te hülye vagy, ha nem ezt teszed! Sajnos nem mindenki mûködik így, és ha nálad sem így van, akkor beszéld meg a pároddal (reméljük normális férfi és megérti, az én párom nagyon normálisan kezelte)! Nem szabad, hogy még a stressz is rád telepedjen, amiatt mert esetleg rosszul érzed magad, mert nem megy a szex egy ideig!

Szülés után 4 hónappal tért vissza a kedvem hozzá, vagy talán addigra rendezõdtek a hormonjaim...egyszerûen terhesen féltem, hogy baj lesz (még ha tudtam is, hogy nem), és kényelmetlen is volt minden testhelyzet, szülés után meg nagyon nehéz volt anya üzemmódból átállni nõ üzemmódba... De most megint minden tök jó! S bár türelem kellett ehhez, de azért csak javult a helyzet! Egy dolgot viszont ne vegyél komolyan: ha valaki azt írja, hogy márpedig én szexistennõ voltam terhesen is és szülés után már 2 héttel is, és mindent megadtam a páromnak, és te hülye vagy, ha nem ezt teszed! Sajnos nem mindenki mûködik így, és ha nálad sem így van, akkor beszéld meg a pároddal (reméljük normális férfi és megérti, az én párom nagyon normálisan kezelte)! Nem szabad, hogy még a stressz is rád telepedjen, amiatt mert esetleg rosszul érzed magad, mert nem megy a szex egy ideig!
Nekem az elején, szoptatás mellett furcsa volt a szex, mert volt, hogy folyt a tejem is...ááá...tiszta illúzióromboló volt. Olyankor nem tudtam koncentrálni, úgy meg nem megy a szex... De átértékeltem magamban a helyzetet, és tudtam, hogy most ez egy ilyen idõszak, jelenleg a babám a legfontosabb, most neki kell leginkább megfelelnem. A párommal pedig átbeszéltünk mindent, mert tudom, hogy neki is vannak szükségletei...viszont nekem szerencsém van a a férjemmel, mert õ mindig azt mondta, hogy ezt közösen vállaltuk, így közösen vészeljük is át. :) A helyzet pedig folyamatosan javult, egyre inkább visszatért a kedvem a szexhez. Szóval türelem kellett hozzá.
Igen, megváltozott.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat es a linket is! Es szoptatni tudtatok kozben? Csak azert kerdem, hogy a szoptatas nalatok mennyire befolyasolhatta a szexualis vagyakat.
Nekem sokáig nem volt kedvem, se energiám hozzá. Az elsõ év majdnem végig így telt el.
Hú, ez most megnyugtatott:D Én 8 hónapja szültem, közbe alig volt szex, mert féltünk. Azóta is elég ritka, és többnyire, hogy ne okozzak csalódást, eljátszom, hogy én is szeretném. Aztán néha úgy vagyok vele, mint ahogy a mondás is szól: Evés közben jön meg az étvágy. Még szoptatok, talán ezért is nem kívánom annyira. Elõtte se voltam az a nagy étvágyú. Akkor még van esély, hogy a régi legyek:D
Már a terhesség legelején lecsökkent a szex iránti vágyam. Nem mondom, volt egy pár nehezebb hét is közöttünk emiatt, amit nem dörgölt az orrom alá, de éreztem, hogy a párom kissé magába zárkózott. A pánik tört rá, hogy lehet ez már így is marad örökre, és ezt évekkel késõbb vallotta be. A szülés után 2-3 hónappal kezdtem regenerálódni szexuális téren, de nem volt még az igazi, mert folyt közben nekem is a tejem, és a seb is húzódott. Szóval nyugi, mindenki megküzd ezzel, csak kevesen vallják be. A "terhesen és szülés után 2 héttel szexistennõ" legendában én sem hiszek.
Igen, de el kellett telnie egy kis idõnek. A szülés után teljesen rá voltam hangolódva a fiamra. Persze élrtünk nemi életet, de nem élveztem annyira, mint mikor már néhány hónapos volt a fiam.
Igen megváltozott szülés után kb 11 hónappal... Addig a hátam közepére se kívántam! Szoptattam is, még most is szoptatok (most 14 hónapos a fiam) kétszer, de már nincs gond a szexuális étvággyal!

Hogy lehet szexelni terhesség alatt és szülés után? Mármint nem a mód, hanem hogy mettől meddig lehet illetve nem lehet

Legjobb válasz: Terhesség alatt ha nincs szex tilalom akkor addig amíg nektek jó, szülés után 6 hétig nem lehet. És ez vonatkozik rendes szülésre és császárra is. :)

Terhesség alatt ha nincs szex tilalom akkor addig amíg nektek jó, szülés után 6 hétig nem lehet. És ez vonatkozik rendes szülésre és császárra is. :)
Terhesség alatt szinte végig lehet szexelni, kivéve, ha orvos megtiltja, mert veszélyt jelentene. De amúgy meg mindenki érzi, hogy meddig esik jól neki, van akinek a végén már nem, illetve akár a szülést is beindíthatja, de azért ez nem egy általános dolog. Szülés után pedig 6 hétig nem ajánlott a szexuális együttlét.
Terhesség alatt hallottam ezt is, azt is. Én elvileg veszélyeztetett vagyok, az orvos mégsem mondta soha, hogy nem szabad. Többnyire az elsõ és utolsó trimeszterre mondják, hogy nem szabad, mert beindíthatja a vetélést/szülést, de egyén függõ is, ki mennyire érzékeny. Szülés után 6 hétig nem szabad, habár pár hónapig bizony az ember lánya inkább egy kicsit aludni szeretne, mint szerelmeskedni kevés szabadidejében :)
Én már vártam h leteljen a 6 hét mert már a 33.héttõl nem szexeltünk. Kicsit már hiányzott a testi közelség ezen formája :) Így mikor letelt szorítottunk rá idõt. :) Szerintem fontos h legyen meg gyerek mellett is mert a végén elhidegülünk egymástól. :) De terhesség alatt addig szexelsz ameddig jól esik, kivéve ha tiltva van. Az elején is nyugodtan lehet ha nincs vérzés vagy más egyéb veszélyeztetés. De ezeket a doki mondja. Ha meg nem mondja konkrétan h tilos és mégis talál vmi gondot akkor mindig rá kell kérdezni. MErt az sem mindegy h a szextõl tiltanak el vagy az orgazmustól. Mivel az orgazmus okozhat méhösszehúzódásokat de ha ez nincs tiltva csak a behatolás ugye más módon is lehet örömet okozni. Szóval sok mindentõl függnek a dolgok :)

Milyen juttatások járnak terhesség alatt illetve szülés után, ha nem bejelentett volt a munkahely?

Sziasztok! 18 hetes veszélyeztetett terhes vagyok kétszarvú méh miatt. 5 éven keresztül dolgoztam diákszövetkezeten keresztül, de nem diákként hanem felnőttként (megbízási szerződésem volt) tehát minden járulékot vontak. Fizetett szabadság vagy táppénz nem járt. Mivel a dokim veszélyeztetett terhesnek mondott ezért itthon kell lennem. A kérdéseim ha tud valaki segíteni, hogy milyen juttatások illetnek így meg, illetve ezentúl a TB-t nekem kell majd fizetnem magam után? Esetleg valamilyen segélyt lehet e igényelni? Előre is köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: A TB-t neked kell fizetned, amit az Apehnél elintézhetsz, 6390 ft/hó, ha egyáltalán nincs kereseted, és a veled egy háztartásban élõk keresete egy bizonyos érték alatti, akkor a helyi önkormányzat fizeti helyetted! Terhesség alatt nem jár juttatás, szülés után alanyi jogon, Gyes és CsP, ha rendszeresen jársz, legalább 4-szer terhes gondozáson akkor jár egyszeri anyasági a szülést követõen!

A TB-t neked kell fizetned, amit az Apehnél elintézhetsz, 6390 ft/hó, ha egyáltalán nincs kereseted, és a veled egy háztartásban élõk keresete egy bizonyos érték alatti, akkor a helyi önkormányzat fizeti helyetted! Terhesség alatt nem jár juttatás, szülés után alanyi jogon, Gyes és CsP, ha rendszeresen jársz, legalább 4-szer terhes gondozáson akkor jár egyszeri anyasági a szülést követõen!
A gyes mellett nem kell tovább fizetned a tb-det, de ez nem automatikus, hanem kell elintézned.
Szerintem kérdezz meg egy TB-szakértõt, mert ha a megbízási jogviszonyodból fizettek TB-t, akkor lehet, hogy tudsz kapni GYED-et, de nem biztos... Azért ez elég speciális eset, szerintem érdemes szakembernek fordulnod vele! Nagyon okos dolgokat tudnak mondani! Én is igénybe vettem egy szakértõ segítségét a terhességem alatt, mert elég bonyolult volt a helyzetem, és max. GYED-et kaptam két évig!
Ha a párod adózik, 91. naptól havi 10 ezer családi adókedvezmény igénybe vehetõ.

Elképzelhető, hogy szülés után szoptatás alatt megjön a menzesz?

Legjobb válasz: Nem csak elképzelhetõ, hanem nagyon is gyakori, hogy szoptatás alatt valamikor újra beindul a ciklusod. Leghamarabb szülés után 6 héttel lehet rá rá számítani. Teherbe is lehet ám esni szoptatás alatt, még azelõtt, hogy megjönne az elsõ vérzésed. Az elsõ menszesz elõtt két héttel van az elsõ peteérés, védekezés nélküli szex esetén teherbe is eshetsz, hiába szoptatsz.

Nem csak elképzelhetõ, hanem nagyon is gyakori, hogy szoptatás alatt valamikor újra beindul a ciklusod. Leghamarabb szülés után 6 héttel lehet rá rá számítani. Teherbe is lehet ám esni szoptatás alatt, még azelõtt, hogy megjönne az elsõ vérzésed. Az elsõ menszesz elõtt két héttel van az elsõ peteérés, védekezés nélküli szex esetén teherbe is eshetsz, hiába szoptatsz.
Nekem 3 hónap után jött meg, rendszeresen volt utána is. 1 évig szoptattam.
nyolc hónapos volt a fiam, amikor elõször megjött, majdnem egy éves koráig szoptattam
Igen, elképzelhetõ!
2 honapra jott meg, most 3 eves, meg szoptatok.
Szia! Hány héttel szülés után? Mert 5-6hétig ugyn. gyermekágyi folyás van, ami olyan mint a vérzés, de folyamatos, több hétig húzódik.
3, 5 hós korában jött meg, 22 hós, még szopik.
Nekem szülés után 6 hétre megjött, és azóta is minden hónapban. Babám 4 hónapos, és még szoptatom. Úgyhogy simán elképzelhetõ, sõt, ahogy olvasgatom egyáltalán nem ritka, hogy szoptatás alatt megjön.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!