Találatok a következő kifejezésre: Szülés után, aki szoptat, (8 db)

6-7 hónapra jött meg.
Sajna az 5. hónapban :-/
21. hónapig nem volt menstruációm szülés után :) Ez 2 hónapja volt, akkor jött meg, amikor drasztikusan lecsökkent a tejem.
Lányom után elõször szülés után 6 hétre, aztán következõbe mikor 8 hós volt. De utána sem volt rendszeres. Az ikrek után is 6 hétre, aztán mikor 1 évesek voltak. Utánuk csak akkor állt be, mikor 17 hósan abbahagyták a szopit és másik gyógyszert kezdtem szedni, annál is csak a második levél alatt.
Szia!!Szülés után 5 hétig vérezgettem, majd a 6 hetes kontrollon felírattam fog.gátlót(Azalia), elszedtem 1 havi adagot, közben kb.15 napot vérezgettem ismét, aztán abbahagytam.Most 4 és fél hónapos a kislányom, csak szopik, és még nem jött meg.Üdv.Tamy
Szülés után 6 hétre megjött, onnan rendszeres is lett. Én még utána 8 hónapig szoptattam. Örültem volna, ha még egy ideig "mensi mentes" lehettem volna, de hát hamar visszaálltam a régi kerékvágásba. A szoptatásba csak kicsit zavart bele a dolog, mert lányom megérezte valahogy, és a mensi elsõ napjain nyafogva szopizott és elég keveset evett.
Nekem a 10. hónapban.
A kérdező hozzászólása: De érdekes ez, nem? Most szülés után 5. hónapja nem mensizek. Úgy tudtam, hogy 4. hónapban legkésõbb meg kell jönnie ezért kezdtem el parázni, de úgy látszik kár volt. Köszike a válaszokat!

Szülés után mikor jött meg a menstruációd? Főleg olyanok válaszát várnám, aki csak szoptat/ott?

Legjobb válasz: 11 hónap után. 6 hónapos koráig kizárólag szopizott a fiam, amikor megjött, még akkor is naponta 3 alkalommal szoptattam. Nem választotta el magát, most 13 hónapos, és még este szopik, sõt, 3 napja még reggel is:)

11 hónap után. 6 hónapos koráig kizárólag szopizott a fiam, amikor megjött, még akkor is naponta 3 alkalommal szoptattam. Nem választotta el magát, most 13 hónapos, és még este szopik, sõt, 3 napja még reggel is:)
Császárral szültem, 15 hónapos koráig szoptattam a fiam és szülés után 10 hónapra jött meg elõször, szerencsére a görcsei elmúltak!
14. hónapban jött meg szülés után:) örültem is hogy addig "békén hagyott" :)
Akkor még csak szoptattam, mégis megjött 5 és fél hónappal szülés után.
7 hónapos volt a kisfiam, amikor megjött. Másfél éves koráig szoptattam :D
10 hónapig szoptattam, rá 2 hónapra jött meg elõször, amikor 1 éves volt a babám.
az enyém is csak szopott, mégis 12 héttel a szülés után megjött. akkor le is csökkent a tejem mennyisége átmenetileg és a babám szopisztrájkolt.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert 7 hetes a babám és mikor mentünk a 6 hetes kontrollra, aznap megjött!Császárom volt és 4 hétig véreztem utána!A doki megvizsgált és mondta, hogy ez már menszesz.De olyan fura , mert csak 1 napig tartott!Az én babám is csak szopik!És furcsáltam, hogy máris megjöjjön:(((
8 honappal szules utan, pedig 6 honaposan mar hozzataplaltam.13 hos koraig szopizott utana el kellett vennem tole mert jott a teso :-)
Pont a kisfiam egy éves szülinapja után 3 nappal jött meg elõször, 18 és fél hóig szoptattam.
napra pontosan 9hónappal szülés után, most 10.5hónapos a fiam, még nem jött meg másodszor, mivel az elmúlt pár hétben sokat szopik. Sosem kapott tápszert. A sógornõmnek pedig 18hónappal a szülés után.
4 hónapos volt a kisfiam, maikor elõször megjött, akko még bõven csak szopizott. Azóta is szinte percre pontosan jön meg. Olyan 9 hónapos koráig naponta még 4x szopizott, teljesen 16 hónaposan hagytuk el az anyatejet.
Szülés után 6 hónappal. Akkor kezdtem hozzátáplálni. 8hónaposan jött a foga (egyszerre 4) és nem evett 1 hónapig semmit, csak szopott, akkor kimaradt. Egyébként rendszeres. 13, 5hónapos a fiam és még mindig szopik. Mellesleg azóta nem védekezünk, de nem akar jönni a tesó.
Utolsó vagyok akkor nekem is csakis kizárólag szopcsizott.
Napra pontosan 6 hét múlva.Meg is lepõdtem, hisz azt hallottam szoptatás alatt nem szokott megjönni, de a védõnõ csak annyit mondott van ilyen, csak ritka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) ))

Ha valaki nem szoptat szülés után egyáltalán, akkor is beindul a teje?

Legjobb válasz: Magához a tejtermelés beindulásához nem kell a baba által kiváltott inger. A tejtermelést a lepény leválása után felszabaduló hormonok indítják be. Természetesen utána már serkenti a tejtermelést a baba szopizása, hiszen szoptatás közben is hormonok szabadulnak fel.

Magához a tejtermelés beindulásához nem kell a baba által kiváltott inger. A tejtermelést a lepény leválása után felszabaduló hormonok indítják be. Természetesen utána már serkenti a tejtermelést a baba szopizása, hiszen szoptatás közben is hormonok szabadulnak fel.
persze. És ha akkor sem szoptat akkor szépen begyullad.
Ahogy már írták: a lepény leválása hormonreakciót vált ki, ez beindítja a tejtermelést pl. halott baba anyukájánál is. A baba szopása pedig fenntartja ezt a folyamatot.
Fejés.
Magától nagyon ritkán apad el. Ha valakinek pl.meghal a babája a szülésnél, akkor annak gyógyszer és jegelés kell, hogy elapasszák a tejét. A mell becsomósodik és forró. Elég fájdalmas dolog.
Semmi. Kulonben nekem elapadt 2 hettel a szules utan, nem csomosodott be es nem lettem lazas sem.
Beindul, mert ahogy leírták, hormonok hatására indul be. Nem tudom milyen okból kérdezed, de sok kórházban erõltetik, hogy tedd sokszor mellre a babát, mert akkor a stimulálástól hamarabb lövell be a tejed. Ez nem igaz, be fog egyébként is lövellni, nem kell ahhoz véresre harapdálnia elõtte a babának. Persze tedd mellre, de ne készítsd ki magad elõre, mert mire végre lesz tejed, addigra már tök sebes a bimbód és azért nem fog menni. Ezzel most sokan nem fognak egyetérteni, de ez a véleményem.
Na most biztos jonnek a "miertnemszoptassszoptassmar" valaszok. Szerintem beindul, csak nagyon hamar el is apad.
Kedves utolso valaszolo, 22.01-es vagyok, koszi hogy megvedtel :-) Azt hiszem tobbet nem irok valaszt szoptatos kerdeshez, mindig lepontoznak akarmit irok. :-(
meg 22:01-et is mért pontozta le valaki/több valaki?! semmi mást nem tett, csak a konkrét tényeket közölte.
Valakinek mégis fájt, hogy megírtam az álláspontom. Biztos rég szült már és megszépültek az emlékek, de nagyon tud ez fájni. (mármint a véres bimbó és társai) De azért örülök, hogy egy valaki van. :)
Pedig nem véletlenül erõltetik a kórházakban a szoptatást, ugyanis komolyan segíti a belövellést! Az "igazi" tejtermelést tényleg a lepény távozása indítja be (az ösztrogén és a progeszteron szintje leesik, a prolaktin gátlódása megszûnik), viszont általában sokkal kíméletesebben zajlik le a belövellés, ha a baba a szülést követõen minél hamarabb és minél többet lesz mellen. Azért, mert közben folyamatosan, de fokozatosan nõ a prolaktin és az oxitocin szintje, így valószínûleg nem lesz olyan hirtelen és drámai a belövellés (nem keményedik, csomósodik be a mell, nem megy fel a testhõ stb.). Az igaz, hogy fizikálisan és aktuálisan nem mindig kellemes, amikor a baba "üresen" szívja a mellet, pláne, ha kis falánk:) , de hosszú távon sokkal jobb, mintha csak rövid idõkre engednék rá! Kérdezõ, fejéssel is elérhetõ eredmény, ha valaki egyáltalán nem szoptat, de általában kevésbé hatékony módszer. Fõleg azoknak lehet vele gondja, akik elsõbabások és fogalmuk sincs, mit hogyan csináljanak, nincs meg rögtön a megfelelõ módszerük ill. eszközük hozzá stb. Én úgy látom, hogy kisebb az esély arra, hogy kezdõként csak fejéssel megmaradjon a tej, mintha mellette legalább valameddig szoptatna is az anyuka. (A szoptatás összes többi elõnyérõl nem is beszélve.)
Kedves Utolsó! Nekem tetszik a válaszod, tök logikus!!! Inkább én is úgy tettem volna.
A kérdező hozzászólása: Igazából csak arra lennék kíváncsi, hogy ha nincs meg a baba által kiváltott inger, akkor mi az ami még segíti a tejtermelést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Valószínûleg azért pontozták le, mert nem igaz, hogy a baba szopásán kívül semmi sem tudja megindítani ill. fenntartani a tejtermelést. Pl. a fejés jó módszer lehet erre. Illetve egyeseknek talán megakadhatott a szemük azon, hogy 2 hét alatt elapadt a tej, de mégis "minden jól alakult" utána. Ebbõl lehet, hogy azt szûrik le, hogy a hozzászóló nem bánja, hogy így alakult, ez pedig a szokásos témához vezet..... Mindez csak logika volt, nem egyéni vélemény. A felvetett kérdésre válaszoltam.

Aki tandemben szoptat, vagy nagyon sokáig annak hogy alakul szülés után a tejbelövellés?

Én úgy gondolnám, hogy aki végig szoptat annak ugye van teje az első perctől kezdve ,mert el sem apadt!

Legjobb válasz: Én csaknem egy évig szoptattam tandemban. Tejbelövellés így is van, csak alig észrevehetõ, nem olyan látványos, mint az elsõ babónál. Nagy elõny, hogy a mellgyulladást tandemszopinál elfelejtheted, a két gyerek gyönyörûen karbantartja a dolgokat. A másik nagy elõny, hogy az újszülöt súlya - igény szerinti szopi esetén - gyakorlatilag egyáltalán nem esik vissza, mivel azonnal van mit ennie.

Én csaknem egy évig szoptattam tandemban. Tejbelövellés így is van, csak alig észrevehetõ, nem olyan látványos, mint az elsõ babónál. Nagy elõny, hogy a mellgyulladást tandemszopinál elfelejtheted, a két gyerek gyönyörûen karbantartja a dolgokat. A másik nagy elõny, hogy az újszülöt súlya - igény szerinti szopi esetén - gyakorlatilag egyáltalán nem esik vissza, mivel azonnal van mit ennie.
Szintén tandemszoptató anyuka vagyok6illetve már csak az egyik babám szopik :) Tehát az én tapasztalatom a következõ volt: A "nagyot" már csak 3-szor szoptattam mire a kicsi megszületett. Persze volt tejem, de az már/még nem olyan volt, mint az elsõ hetekben lenni szokott. A szülés után másnap jött el a nagyfiam meglátogatni a kisöccsét és bizony kérte a jussát :) és milyen jól tette :) másnapra annyi tejem lett, hogy az egész újszülöttosztály jól lakott volna :) Akkor éjjel lövellt be újra. De ez más volt, tényleg nem fájt.

Szülés után meddig véreztetek? Aki nem szoptat.

Legjobb válasz: Én nem szoptattam, de fejtem 8 hétig! 11 hétig véreztem!

Én nem szoptattam, de fejtem 8 hétig! 11 hétig véreztem!
2 hét aztán 2 hét barnázás (minimális szopi mellett).

Ha valaki szoptat még és terhes lesz, és mondjuk a terhesség alatt is szoptatja a babát, akkor a szülés után újra beindul a tejtermelődés?

Mert ugye más összetétel? tej kell egy 1,5 évesnek és más egy újszülöttnek!Nem beszélve a létfontosságú el?tejr?l!

Legjobb válasz: Én szoptattam terhesség alatt végig (csak este az elalváshoz kérte), folyamatosan volt tejem, bár néha talán kevesebb. Megszültem, elõtej képzõdött, a cicim nem sebesedett ki, mert folyamatosan igénybe volt véve. A "nagylányom" 2 éves a kicsi 3 hónapos és most mindkettõt szoptatom, és ez mindhármónknak óriási öröm. Tehát a tejtermelés nálam folyamatosan fenállt, kívánom, hogy ez nálad is így legyen!

Én szoptattam terhesség alatt végig (csak este az elalváshoz kérte), folyamatosan volt tejem, bár néha talán kevesebb. Megszültem, elõtej képzõdött, a cicim nem sebesedett ki, mert folyamatosan igénybe volt véve. A "nagylányom" 2 éves a kicsi 3 hónapos és most mindkettõt szoptatom, és ez mindhármónknak óriási öröm. Tehát a tejtermelés nálam folyamatosan fenállt, kívánom, hogy ez nálad is így legyen!
Ja, ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá! Kérdezz nyugodtan!
Ne is vedd el tõle! Igényli, és te boldoggá teszed vele! Az én lányom is cicifüggõ lett újra, fõleg ahogy látja, ahogy a kicsit szoptatom. Hú, de féltékeny:) !!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!Az az igazság, hogy a nagy fiam egy cici bajnok, és nem tudom, hogy mikor lesz hajlandó abbahagyni a szopizást!Még nem vagyok terhes de már dolgozunk rajta, csak emiatt nem szeretném tõle elvenni a cicit!
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem lehet rossz hatással a magzatra, ha szoptatsz? Úgy értem, nem terheli-e meg túlságosan a szervezetet, mert ugyebár mindkettõ, a terhesség és a szoptatás igénybe veszi az anyai testet.
A kérdező hozzászólása: Szióka! Szóval szoptattam terhes lettem(egybõl), utána is szoptattam (mármint terhesen)és senkinek semmi baja nem lett.Igaz a fiamnak nem kellett a cici kb amikor 20 hetes lehettem, abbahagyta.Most még van 6 hetem a szülésig és minden rendben.Amúgy nem viselt meg a terhesség+szoptatás, de azért nem bánom, hogy a kicsi fiam elválasztotta magát!Nagyon érzékeny volt már a mellem.De ha nem teszi akkor tovább szoptattam volna!
Örülök, hogy minden rendben lett! 6 hét már nem sok a szülésig, kitartás! Minden jót!

Szülés után, annál aki szoptat, mikor szokott először megjönni a menstruáció?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más.növéremnek 6 hónapra jött meg,a bara´tnömnek 6 hétre,nekem meg azt mondta a doki,hogy 2hét múlva várhatom.11 hetes a lányom.

Ez mindenkinél más.növéremnek 6 hónapra jött meg, a bara´tnömnek 6 hétre, nekem meg azt mondta a doki, hogy 2hét múlva várhatom.11 hetes a lányom.
Nekem lassan 3 hónapos a kislányom, szopik még. Nekem még nem jött meg..
Szia! Nekem az elsõ fiam 3 hónapos volt mikor megjött, a második pedig 5 hónapos.Onnantól rendszeres volt, pedig mindkettõt 1 éves koráig szoptattam. Sógórnõm 9 hónapig szoptatott, neki addig egyáltalán nem jött meg. Ez mindenkinél változó.
Szia! Nekem 9 hónapos volt a kislányom, mikor elõször megjött, aztán kimaradt egy hónap, utána beállt rendesen.
nekem 9 hónapos volt a babám amikor megjött elöször, és utánna még 12 hónapos koráig szopott. Viszont a barátnöm szintén 12 hónapig szoptatott, de neki már 3 hónapra a szülés után megjött. Másik barátnömnek 6 hónapra jött meg, õ is szoptatott sokáig. Ugyhogy szerintem ez változó.
5 és fél hónapos volt a babám.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!