Találatok a következő kifejezésre: Szülés után, aki (596 db)

Szerintetek, ha a férfiak viselnék a terhesség minden terhét, szülést, fájdalmakat, ilyeneket és ők nem tudnának sexelni szülés után, akkor is megcsalnának?

Legjobb válasz: szülés után 6 hétig nem szabad szexelni, orvosi elõírás. Sok nõ sem a szülés elõtt, sem a 6 hét letelte után nem kívánja még jó ideig a szexet. Gondolom ez az infó állhat a kérdés hátterében.

szülés után 6 hétig nem szabad szexelni, orvosi elõírás. Sok nõ sem a szülés elõtt, sem a 6 hét letelte után nem kívánja még jó ideig a szexet. Gondolom ez az infó állhat a kérdés hátterében.
Ha nem tudnak szexelni, úgy nehéz... De ez szerintem általánosítás, hogy a férfiak könnyebben kaphatóbbak, ha a feleségük nemrégiben szült... Mondom ezt mint nõ! Ha a párod igazán szeret, akkor nem a szex miatt van veled, ha meg igen, akkor nem szeret. A szex nem minden egy kapcsolatban! Fontos dolog, az biztos, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ma már sok egészségügyi problémán tudnak segíteni, ha ilyen áll a háttérben, ha pedig szimplán libidócsökkenés, akkor azt is lehet némi fantáziával orvosolni vagy legalább növelni valamicskét.
szted ha úgy mászok fára, hogy nem tudok úszni tényleg elüt a villamos?
Azért kérdezed mert a férjed megcsalt mert szülés után nem tudtál szexelni ??
Hát ha nem tudnának szexelni, akkor nem tudnának megcsalni sem :) Egyébként szerintem nem ettõl függ.
mikor? szülés után, amikor nem tudnak szexelni?
Igen, mert tök mindegy hogy szültél vagy nem ha meg akar ugy is megteszi.
Ha egy férfi megcsalja a felségét, nem biztos hogy azért mert terhes volt, és szülés után nem tudott szexelni..Csak kérdezem miért nem tudott? Nekem nem volt gond szülés után sem..
Szexelni nem csak úgy lehet, amibõl gyerek lesz, de mindegy... :-D
Mióta nem tudnak a nõk szülés után szexelni, akkor hogy lehet egyes családokban alig évente új baba?
Azért, mert két ember, ha szereti egymást, akkor gyermekük születését csodaként élik meg. Normális esetben a férfi is kiveszi a részét. Én imádom, hogy a várandósságaim alatt a férjem is kicsit kipocakosodik. Lehet, hogy ez egy természetes dolog, még sincs párja annak a pillanatnak amikor gyermekünk megszületik. Amikor a férjed (életed szerelme) elvágja a köldökzsinórt. Amikor szülés után rád néz, és látod a szemében, hogy csodát éltetek át. Amikor elõször szoptatod a gyermeketeket a párod simogat benneteket és könnyes szemmel nézitek hol a picit, hol egymást. Család lettetek. S onnan már nem csak két szerelmes ember vagytok, hanem apa és anya is. Amikor pedig hazamész a picivel, akkor ketten dajkáljátok, ha fáj a pocija. Ketten aggódtok, ha lázas. Már nem egyedül várod haza a párodat a munkából, hanem haza várjátok. A férjet és az apát. S a párod többé nem csak hozzád megy haza, hanem, hozzátok megy. Haza a párjához és a gyermekéhez. A baj akkor van, ha az apa nem érett arra, hogy apa legyen és nem képes egy ideig háttérbe helyezni az önös érdekeit, kívánságait a családjáért. Nekem szerencsém van, mert soha nem volt probléma, hogyha fáradt voltam. Nem volt baj, ha a doki eltiltott a házasélettõl, vagy hónapokig kórházban voltam. A férjem, gyermekeim apja, mellettem volt, mellettem van. Remélem ott tud lenni, negyedik gyermekünk születésénél is, hogy együtt éljük meg a csodát újra.
én nekem is ez ami nem megy fejembe be hogy miért kell a szülésbõl meg a gyerekbõl isteni csodát kreálni és mindent háttérbe szorítani, mert ez termsézetes nem csoda, és valakine meg nyûg is.Gyerekekkle, tinikkel fiatalokkal foglakozom szeretem is õket de otthonra nem kéne egyenlõre. 28N
Szerintem tök jó lenne. Végre nem lenne túlértékelve a gyerekkel kapcsolatos összes dolog és nem lenne akkora gyerekmánia. Akkor végre a szülõ fél nem vesztené el az eszét és maradna logikája... És nem születne annyi gyerek, végre fellélegezhetne a bolygó. Ja és nõ vagyok mégis elegem van a többi nõbõl akinek ez a mániája. HGa megcsalják úgy kell neki. Szexeljen a gyerekkel, legyen az õ felesége ha csak vele tud foglalkozni.
De vajon miért hagy el, miért csal meg mert elhanyagolják, mert elev nem akar még apa lenni, vagy egyszwerûen nem hûséges tipús olyan is van, vagy csak szerinted minden happy, szerinte meg már rég nem, ott nehéz megdumálni a bajt ahol az egyik fél beszélgetne a másik meg menne már kifelé a számára rosszból stbstb, de biztos hogy nemcsak a szülés a fõ ok.
de most nem ezekrõl van szó... o.O most nem a gyerekkel való visszaélésrõl van szó... és mivel ez nem általános, nem ez az oka annak, hogy temérdek ilyen panaszt-kérdést leht itt is olvasni: kisgyerekkel egyedül maradtam, mert elhagyott a párom, vagy megcsalt.
De régen rossz az a kapcsolat ahol gyerek kell ahhoz hogy javitson a rossz kapcsolaton, mert a gyerek csak rontani fog.
azért ez nem általános! házasságban és hosszan tartó kapcsolatban azért ez nagyon ritkán fordul elõ! ha ilyen elõfordul, akkor ott alapvetõ baj van a kapcsolattal...
Meg sajnos vannak akik meg se kérdezik apukát, csak elfelejtetik bevenni a bogyót és bejelentik hogy kölyök lezs.
Azért megy félre olyankor a pasi ha van baba meg ha asszonyka terhes mert vannak nõk akik akkor is szülnek ha a pár nem akarja.
Értem én amirõl beszész, számodra csoda boldogság volt, de nem vagyunk egyformák, számomra még teher nyûg lenne mert munkám õk, itthonra most nem férnének bele.Szerencsére párom hasonlo mint én még várunk, alapozunk, kiéljük magunkat, megtermtjük a feltételeket, hogy ne állambácsi nyakára kelljen szülnöm, kettõ hogy ne a gyerek mellõl akarjak élni menni.Mert sajnos sok ilyen van, de gratulálok a te csodádhoz.
ma 17:38! Köszönöm. A lényeg, hogy meg kell várni, még vágytok rá. Mindketten. :) Akkor hidd el, majd csoda lesz. Viszont ismerek olyan párt is, akiknek nem fér bele egy gyerek a kapcsolatukba, ezért soha nem vállaltak. Ez sem baj. Az asszonyka nehezen viselte egy ideig, de rájött, hogyha a férjét akarja, akkor nem szabad gyermeket szülnie. Ma már így is tud boldog lenni.
17:34 - Nem csak a férfi lehet éretlen a szülõi létformára, hány olyan anyának nem való anyát látok, akinek a gyereke elkallódik vagy bánkódik azon, hogy az anyját nem is érdekli... Ha a férfi (vagy akár a nõ) félremegy, akkor az a kapcsolat eleve rossz alapokra épült, amit nem vettek észre idõben, és valamelyik fél sír, és szidja a másikat, ez nem megoldás, pláne, ha már van esetleg gyerek. Nem kell, hogy valamelyik félben konkrét hiba legyen, elegendõ annyi, hogy nem egy irányba tartanak, és annyira mások a céljaik, hogy az már súrlódást okoz, és ezt észre kell venni még idõben, mert ha nem, a gyerek szívja meg leginkább. Nem kell a másik félre kígyót békát kiabálni, csak észre kell venni a problémát, és ha van lehetõség, megoldani, ha nincs, akkor meg BÉKÉSEN különválni, még mielõtt agresszió alakulna ki.
Egyébként mi a párommal SZERETKEZNI szoktunk. Ez nem elvárós alapon megy. Sokat beszélgettünk errõl és elmondta, hogyha úgy feküdnék le vele, hogy nem élvezem, az neki sem lenne jó. Õ azt szereti, ha nekem is jó és együtt érünk a csúcsra. Ez meg csak akkor lehetséges, ha éppen én is akarom. Ha a férfi akkor is szeretkezik a feleségével amikor az nem akarja, nem esik jól neki, gyakorlatilag erõszakot tesz rajta. Még ha a nõ látszólag bele is megy a játékba.
azért jó h van olyan aki nem volt ilyen szituban és el tudja mondani h õ bizony szülés után kész lenne rá! ez nem feltétlen az agyban dõl el, van akinek elég a 6 hét, van akinek 8 kell vagy 10 és akkor mi van? összeszorított foggal is, de kielégíteni a pasit? mert egyébként elmegy?... Anno a férjemnek voltak gondjai, hosszú hónapokba telt míg sikerült a szexuális éltünket feljavítani. Nem akarta, nem ment, elzárkózott. Én nem gondoltam másra, segítettem neki, támogattam, aztán hogy hogynem szülés után 3 héttel: dugunk?...menjek [email protected]ához?.....
Hát nem tudom nekem inkább hátborzongató és kissé morbid amiket írsz nem gyönyörû és romantikus. Eleve nálam a romantikába csak én férek bele és a barátom. De lehet velem van a baj hogy nem álmodom romatikus párom által elvágott köldökökre meg romantikus hasfájós gyerekre :D
Én tudok olyat ahol fordított van anyukát kéne megdolgoztatni mert sose dolgozott azt se tudja mi munka fogalma csak költi a lovét amit férfi keres és még félre is jár, a gyerekét meg letolja csak eszköz volt neki, az ilyennek nem kéne szülni se, az meg aki akar annak meg nem lehet:( ez ami nem fair!
Sajnos idáig fajult ez a világ, ha egy nõ szül és még élni is alig bír, annyira fáradt, leterhelt, teli van problémákkal. Aztán a faszinak csak annyi a problémája, hogy nincs ki leszopja....anyám, ments meg minket az ilyen faszoktól! A pasikat jól meg kellene dolgoztatni!
17:59 - És tudod, mi a vicc, hogy nagyanyám elvárná, hogy anyu szépen kiszolgálja...
Nekem az egyik nõvérem van híján az anyai érzelmeknek. Neki, kár volt szülnie. Kisfiát, félig meddig én neveltem fel.:(
17:48 - Ja, és egyik személyesen ismert anyának nem való anya az anyai nagyanyám anyuval szemben...
ma 17:45! Ez így van. Két ember kell jóhoz is, rosszhoz is.
Mindegy, de akkor se szabad a gyerekre meg a szex elmaradására fogni, ha a pasi elmegy, annak más oka is van, és aki csak erre fogja, az nem látja a fától az erdõt.
mondom :) mázlista vagy :)
14:01 :-))))) ha rajtuk múlna a szülés, valószínûleg kihalna az emberiség...
sógorom kijelentette, h a nõk bizony túlértékelik a gyerekszülést! Minap sikerült a "rossz" végérõl végignéznie a gyermeke születését. Elmondások szerint órákkal utána is fal fehér volt......lehet elkezdi tisztelni a feleségét?
14 06 14 13 nálatok a pont, de sok nõ sajnos az orális kényeztetést oda vissza valami undorító aljasságnak tekinti, pedig...
14:06-os, nekem is ez jutott eszembe, hogy mennyi más módja van az örömszerzésnek... miért ne lehetne a férfi örömére lenni anélkül, hogy veszélyeztetné a nõ a gyógyulását?! Egy kis fantázia, kedvesség... az más kérdés, hogy ilyenkor a nõk inkább a gyerekkel akarnak foglalkozni és nem a férjükkel.. de akkor meg érthetõ, hogy a férfi máshol keresi a boldogságát.
hááát... szerintem kevesebben pasi menne félre..
Nana, azért a nõ is ott van... nekünk azt tanácsolták, hogy ebben az idõszakban petting, orális szex - így a férfi nem fog más nõhöz menekülni. Csak sok nõnek ez eszébe sem jut..
egy férfi nem tudna kihordani még egy gyereket sem, és szülni sem lenne képes, csak donornak jók.. :) egy náthába is belehalnak :D szerintem ez a lehetõ legnagyobb aljasság ha valaki ilyet tesz amikor baba születik
13:51 én is így értelmeztem. Gondolom a kérdezõ szült, még fájdalmai vannak, és a férje egybõl szexelni akart. Aztán vagy megsértõdött (bár ezt sosem értettem meg a pasikban, mert én is sokszor kívánom a szex-et, és épp siet, vagy fáradt, vagy bármi, és én megértem), vagy rosszabb esetben meg is csalta.
13:53 nem azért nem szabad szexelni, mert gyerek lesz belõle! hanem azért, mert a gátmetszésnek be kell gyógyulni, a testének regenerálódni kell, ha császármetszés volt, akkor meg kell abból gyógyulni, és így tovább! megint tizenéves kamaszok mondanak ilyesmirõl véleményt. pff...
Nemtom nektek hány pár napos-hetes kisbabátok van. én szülés után örültem, hogy éltem. mindenen pánikoltam, hogy így a pici, úgy a pici. bajlódtam a pelenkázással, a fürdetéssel, a szoptatással. iszonyat fáradt voltam, sokszor levert. fizikailag is tropa voltam. éjjel-nappal azt figyeltem, hogy lélegzik-e a baba, hogy miért nyûgös.. és elárulom... baromira nem volt kedvem orálisan kényeztetni senkit. azt akartam, hogy elmagyarázzák, hogy a félelmeim alaptalanok, hogy ha a kicsi sír, akkor nem kell vele kórházba rohanni mert nem beteg, hogy segítsenek, hogy átöleljenek és nyugtassanak, és aludni akartam... aki ezt nem képes megérteni... és nem képes önmagát egy kicsit pár hétre háttérbe helyezni, és nem képes ilyenkor az _új szerepet tanuló_ párjának segíteni és lelki, fizikai támogatást nyújtani, hanem helyette azon pánikol, hogy nincs aki leszopja, és nem tudja az asszonyt megdugni... az nem is férfi és nem is ember.
Ezért nem kell apucis szülés, mert elõfordul hogy a férvi utána megundorik és visszataszitónak tartja a feleségét.
15:11 - Én nõ vagyok, de pont a legnehezebb idõszakaimban segített ki az idegességbõl 1-1 ilyen jellegû törõdés.
az lehet, Utolsó... de _van_ amikor nem kívánsz semmilyen erotikus érintést. és nem is akarsz mást ilyenben részesíteni. még akkro sem, ha amúgy normális esetben megvesznél a vágytól a párodért. van olyan idõszak, ami nem a szeretkezésrõl és a szexrõl szól elsõdlegesen. és ezt el kell fogadni. ha valakinek megy, és nincs ilyen idõszaka, az örüljön mint majom a farkának... de ebbõl van kevesebb...
Na, gyerekek, azért tegyünk különbséget szeretkezés és dugás között, az elõbbibe az is beletartozik, ha elfogadjuk a párunk közeledését nehéz idõszakban, ami más esetben csak elõjátéknak számít, apróságok, mégis jólesik, sõt, a feszültséget oldja, eltereli a figyelmet a fájdalmakról és gyorsabb a regenerálódás ezáltal, az utóbbit nem ecsetelgetném, de akinek csak abból áll a szex, akár férfi, akár nõ, az elég sivár lehet érzelmileg.
Sokan több éves házasság alatt sem képesek örömszerzésre koncentrálni mert frigidek, perrsze hogy a férfi nõ férle megy.
semmi gond :) remélem neked sikerül terhesség alatt és pár nappal utána már örömszerzésre koncentrálni :)
Nyílván nem a szülés utáni elsõ 2 hétre vonatkozik az egyéb örömszerzés... de azért 2-3 hét után már lehet próbálkozni. Persze én még nem szültem... de terhesség elõtt is vannak olyan helyzetek az életben, amikor a nõ nincs sexre hangolva... és mégis örömet okoz, a párjáért. Vagy veletek ez sosem esik meg?
ma 14:21! Szívembõl szóltál. Három gyermekünk van, mindegyiknél vágtak, szakadtam. A szülés után pedig az elsõ hetek hónapok, kimerítõek. Elárulom, én a terhesség elején elvesztem a libidómat és csak ritkán van kedvem, bármihez is.Viszont a férjem, ezek szerint olyan mint a fehér holló. Nem panaszkodik, nem jár félre. Szeret. Így is. Én pedig még jobban tisztelem és becsülöm a türelméért, megértéséért. S amikor a libidóm visszatér, bizony ezerszer meghálálom neki. (megéri a böjt a késõbbi vadmacskáért) Mi ezeket a dolgokat is meg szoktuk beszélni. Mert meg kell beszélni. Így fönntartható a szerelem.
apás szülés jó lehet, csak tudni kell hol kell állni, ha a pasi látja azt a küzdelmet, lehet átértékeli.....a sógorom egy pancser, minek akarta végignézni? miért nem a felesége mellett állt?
A szülés után bevallom töredelmesen h az utolsó gondolatom volt h hogyan elégítsem ki a férjemet....ott volt a gyerek...és félreértés ne essék ilyenkor nem választhatsz. Az idõ nagy része vele megy el és nehéz bizony másra koncentrálni! A legnagyobb probléma a kommunikáció hiánya! -pasi: dugunk? -nõ: nem nem azt mondom, h a legelején, de 3 hét múlva már vágytam a testi kontaktusra, no nem egy 5 perces menetre.....egy szép ívû szeretkezésre......a férjem inkább a tévét nézte ahelyett h velem bajlódjon....Most akkor ki nem foglalkozik a másikkal? Továbbá sokan egyszerûen nem akarják megvárni a 6 hetet, lehet ha nekik vágtak volna a szebbik szervükbe valóban máshogy gondolnák!
Nem a szex miatt fognak megcsalni, ha szeret, miért tenné, ha nem szeret, akkor meg nincs értelme siránkozni.

Szülés után akinek hamarabb megjött a menstruáció, a kilók hamarabb mentek le? Az első gyereknél 13 hónap után jött meg először, nem is fogytam csak 1.5 év után.

van akinek 4-5-6 hónap után megjött és már is mentek a kilók lefele,ezt úgy mondták,van ehhez valami köze??

Legjobb válasz: Szia!nekem 2 hónap után megjött szerencsére a babámnak ez nem volt gond 15 hónapos koráig szopizott!Mivel 7 kor fürdettem elõtte ettem mert tudtam hogy 11ig megvan a programon akkor már nem ettem!Mire abba hagyta a szopizást már újra szülés elõtti súlyom volt!De sok függ attól is kinek milyenek a génjei!Szerintem így is hamar vissza nyerted az alakod ne aggódj minden megy a maga útján! :)

Lehet benne valami. Nekem eddig 2x jött meg (13 hós) és már 8 kilót fogytam. Valahogy nem kívánom annyira a szénhidrátot. Viszont hozzá tartozik, hogy szülési komplikációk miatt kb. 1-2 hónapig ágyhoz voltam kötve és csak fokozatosan nyertem vissza az izmaimat is.
Szia!nekem 2 hónap után megjött szerencsére a babámnak ez nem volt gond 15 hónapos koráig szopizott!Mivel 7 kor fürdettem elõtte ettem mert tudtam hogy 11ig megvan a programon akkor már nem ettem!Mire abba hagyta a szopizást már újra szülés elõtti súlyom volt!De sok függ attól is kinek milyenek a génjei!Szerintem így is hamar vissza nyerted az alakod ne aggódj minden megy a maga útján! :)
8hónapos a lányom, eddig 4szer jött meg. Az elsõ menzis szoptatás nem tetszett neki, de azon túl minden Ok volt. A súlyomról annyit, hogy -5kg-nál járok. 12kg-t híztam, 17kgt fogytam:S semmit se tudok hordani, mert minden leesik rólam, övvel is:( A fiammal a gyerekágy után elkezdtem fog-gátlót szedni, elsõ körben 2hetente megjött, abba is hagytam, összesen 8szor jött meg, mire terhes lettem, és szintén horrort fogytam, a lánykori súlyom alatt vagyok, ennél egyszer voltam könnyebb, de akkor olyan is volt az életvitelem.
Nálam nem volt összefüggés a menstruáció és a kilók között. Több, mint 1évig szoptattam, 6hóig kizárólag anyatejes volt a babám, mégis minden hónapban ugyanúgy menstruáltam, mintha semmi sem történt volna. Szülés után azonnal annyi kg lettem, mint teherbeeséskor, viszont a szoptatás alatt feljött kb.4kg, s közben rendszeresen menstruáltam. Szoptatás abbahagyása után picit odafigyeltem és csak úgy olvadtak le a kilók. Gondolom amiatt is, mert folyton rohangálok a Pici után és enni is alig van idõm mellette. :)
én 3 hónapja szültem és pontosan akkor meg is jött(tegnap).Azt nem tudom hogy hamarabb mennek e le a kilók.Én már a terhességem, elõtti súlynál vagyok meg kicsit lejjebb 2 kg val.(terhesség alatt 8kg híztam)Én csak reménykedek hogy megy még lejjebb mert sajnos pajzsmirigy beteg vagyok így nehezen fogyok és van rajtam plusz kiló.
hát a kilókat nem tudom, de nem jó az túl hamar, mert megváltozik a tej íze, rossz lesz! van olyan kicsi, aki akkor nem is akar szopizni. Tartalmas ételeket egyél, vitamindúsat és kenyeret, krumplit, rizst keveset. Szigorúnan csak cukor nélküli italt(úgy nagyon észrevétlenül dõl be a kalória)- +szoptatás + az elsõ gyerekkel is a teendõk (nem fogsz unatkozni) = menni fognak azok a kilók lefele
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
szia! nekem 5. hónaptól van rendes menzeszem, addig szedtem cerazettet a 6 hete kontroll óta és folyton véreztem, abbahagytam és óramû pontossággal minden hónapban havizom. és igen kb azóta fogyok is. 55 kg voltam szülés után 1 hónappal, most 48 kg vagyok, kislányom 14 hónapo.
még szoptatok, és nem is volt probléma a tejjel.

Szülés után aki nem tartotta be a 6 hetet (együttlétre értem) lett valami problémátok?

ha igen, milyen volt a kezelése?

Legjobb válasz: 6 het egyik szulesem utan sem volt kivarva, de a doki nem is mondta. Azt mondta, hogy addig nem lehetunk egyutt, amig a gyermekagyi verzes/folyas tart. Ha teljesen megszunt, akkor varni kell par napot, ha nem ter vissza, akkor az azt jelenti, hogy a meh oldala begyogyult a placenta helyen es nincs fertozesveszely. A mehszaj egyebkent hamar visszahuzodik, nem ez a donto szempont, hanem a seb. Varratom/vagasom/repedesem nekem nem volt. arra sem kellett varni.

6 het egyik szulesem utan sem volt kivarva, de a doki nem is mondta. Azt mondta, hogy addig nem lehetunk egyutt, amig a gyermekagyi verzes/folyas tart. Ha teljesen megszunt, akkor varni kell par napot, ha nem ter vissza, akkor az azt jelenti, hogy a meh oldala begyogyult a placenta helyen es nincs fertozesveszely. A mehszaj egyebkent hamar visszahuzodik, nem ez a donto szempont, hanem a seb. Varratom/vagasom/repedesem nekem nem volt. arra sem kellett varni.
Off bocsi, ez engem is erdekel.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is így voltam.... már csak barnáztam, aztán az is elmûlt ...vártam 2napot (addig semmi) aztán lefeküdtünk és másnap újra véreztem!! Szóval most félek hogy gond van :S Varratok nekem sem voltak, császárom volt! És köszi a választ! :)
Mi mindkét alkalommal 4 hétig bírtuk... Semmi gond nem volt.
Barátnõmék 2, 5 hétig bírták, császárral született a babája (nem tudom ennek van-e jelentõssége, de szerintem igen). Nem lett semmi baja.
Én mindkétszer császáros voltam, és mindkétszer 2-3 hétig birtuk.Nem lett semmi bajom, de ismerek olyat akinek igen, vissza kellett feküdnie a kórházba!!!
Angliában élõ barátnõm mondta, hogy ott nem hat hetet mondanak az orvosok, hanem azt, hogy a vérzés elállásáig várjanak. Az ugye kevesebb, mint hat hét.
Nem biztos hogy a verzes nem tart 6 hetig, nekem az elso utan pont ennyi ideig tartott. Nekem azt mondtak, 4-8 hetig normalis a verzes. De en is addig varnek, mig elall a verzes.

Ha valaki sokat pihen szülés után, akkor a vérzés mennyisége hamarabb csökkenhet? Vagy ez nem befolyásolja?

Legjobb válasz: Nem befolyásola. Én az elsõvel 2 hétig csak feküdtem szülés után, mert nem bírtam megmozdulni sem. Ömlött belõlem a vér 4 hétig. Másodikkal meg már a legelejétõl kezdve mentem mint a mérgezett egér (nagyobb gyereket oviba, majd haza, plusz a kicsi napközben, plusz házimunka, stb). De akkor is ugyanúgy ömlött belõlem a vér 4 hétig.

Nem befolyásola. Én az elsõvel 2 hétig csak feküdtem szülés után, mert nem bírtam megmozdulni sem. Ömlött belõlem a vér 4 hétig. Másodikkal meg már a legelejétõl kezdve mentem mint a mérgezett egér (nagyobb gyereket oviba, majd haza, plusz a kicsi napközben, plusz házimunka, stb). De akkor is ugyanúgy ömlött belõlem a vér 4 hétig.
A saját tapasztalatom az, hogy, sem a túlpihenés, sem a túlerõltetés nem tesz jót. A szervezet szépen regenerálja önmagát, ha se pro se kontra nem esel túlzásokba. Nálam normális terheléses üzemmód mellett 2-3 nap múlva teljesen elállt a vérzés. Nyugi, vigyázz Magadra, szeresd a babádat, hallgass a szervezeted természetes jelzéseire, és fõleg légy nagyon boldog :-) !
A legjobb minél hamarabb felkelni. Erõsödni kell.
Biztosan te is erzed mar, h. amikor szoptatsz, jobban verzel A szopinak valoban mehosszehuzo hatasa (is) van, es ezaltal termelodik a tobb ver, tisztul a szervezeted. Ha tobbet pihensz, amit egy ujszulott anyukaja max.segitseggel tud megtenni, akkor is verezni fogsz. Kb. 3-6 hetig. Ha csaszaros vagy, ugyis menned kell a varratszedesre, akkor megkerdezheted a dokidat, ha siman akkor meg a 6 hetes kontrollra, addig alt.el szokott mulni. Belolem, mint a Niagara vizeses folyt, mindkettonel, Tena betetekkel, meg bugyipelussal (benne van a betet az 1* hasznalatos bugyeszban) tudtam csak atveszelni, sima betet nem is volt eleg. Ugyhogy kitartas, el fog mulni. Viszont, ha bizonytalan vagy, hidv az orvosodat, v.a szulesznodet, ha volt, ok tudjak biztosra megmondani. Kitartas, elvezd az elso heteket, olyan hamar elmulik, barmire is kemeny az elejen! :-)
en nem is a mozgast mondanam kockazatnak, hanem az emelgetest. Szerdan engedtek haza, csutortokon mar vinni kellett a gyerekorvoshoz, persze babahordozo, lepcsok, miegymas. Amire hataertem, omlott a ver, pihenes utan szerencsere ez rendezodott, de a kovetkezo heten ugyanigy jartam. Vigyazz magadra amennyire csak tudsz, es ha tudsz szoptass, mert az tenyleg osszehuzza a mehet.
1-es, Azt hiszem a példád itt nem releváns, mert ha nem azért fekszel, mert pihenni szeretnél, hanem mert nem tudsz megmozdulni, akkor azért valami nincs rendben a szervezetben. Nem tudhatjuk, de elképzelhetõ, hogy ha az elsõ terhességed után is már úgy (próbálsz) szaladgálni, mint a második után, akkor a vérzés tovább tart.
Igaz, amit 3-as ír, szoptatáskor többek között oxitocin szabdul fel, és ennek méhösszehúzó hatása van. Ezért lehet, hogy szopi alatt az elsõ pár napban fájhat az ember hasa, de ez inkább jó, mert így a méh hamarabb visszanyeri eredeti méretét, és rövidebb ideig vérzik. Amúgy pedig jó, ha minél többet tudsz pihenni szülés után, jó, ha van segítséged, de a teljes fekvés sem jó, mert a keringés lassúbb, és lassúbb a regeneráció, tehát ha van annyi segítséged, hogy megcsinálnak minden házimunkát, és ellátják a gyereket éjszaka is, és neked csak szoptatni kell, akkor se csak feküdj, mert az már hátráltatja a gyógyulást. Próbálj minél többet aludni, de azért járkálj, menj ki levegõre is. Ha pedig nem lesz segítséged, vagy csak korlátozottan, akkor a pihenés bizony alig-alig jön szóba.
Nekem az elsõ babámnál azt mondták, hogy a szoptatás valamennyire méhösszehúzò hatású, igy csõkkenti a vérzést is.
A fiam anno koraszülöttként született, két hétig háromóránként szaladgáltam oda-vissza pár emeletet, éjszakánként is. Nem sokat aludtam vagy pihentem, mert olyan lassan evett szegénykém, hogy mihelyt felértem a szobámba, szinte már mehettem is vissza :) A szülés utáni vérzés baromi hamar csökkent, majd két hét múlva már alig-alig volt.
Bocsánat, elírtam: nem 2-3 nap, hanem 2-3 HÉT

Szülés után akinek fájt szex, akkor mi fájt, hol fájt? Most lesz vége a 6 hétnek és kicsit félek.

Legjobb válasz: A gátmetszés helye fájt, elég nagy vágásom volt, és még nagyon tág voltam akkor a 6. héten, mert még nem volt ideje a hüvelynek rendesen összehúzódni, ezen meglepõdtem, na meg száraz is voltam, nem úgy mint elõtte. És igen, a félelem munkál az emberben, mert ahogy odaér valami arra a helyre, rögtön elõjönnek a szülés fájdalmainak emlékei, és ezért fáj, mert fél az ember még, annyira friss a szülés élménye. Nekem utána még sokáig fájt a gát, és gyakran be is repedt, az orvos szerint 1 év a teljes regenerálódás, de ez így is van.

A gátmetszés helye fájt, elég nagy vágásom volt, és még nagyon tág voltam akkor a 6. héten, mert még nem volt ideje a hüvelynek rendesen összehúzódni, ezen meglepõdtem, na meg száraz is voltam, nem úgy mint elõtte. És igen, a félelem munkál az emberben, mert ahogy odaér valami arra a helyre, rögtön elõjönnek a szülés fájdalmainak emlékei, és ezért fáj, mert fél az ember még, annyira friss a szülés élménye. Nekem utána még sokáig fájt a gát, és gyakran be is repedt, az orvos szerint 1 év a teljes regenerálódás, de ez így is van.
Azt szokták mondani, hogy olyan, mintha újra veszítené el az ember a szüzességét, én nem tudom, csak barátnõm mondta, nekem császárom volt.
Nekem lelkileg jobban fájt, mivel féltem, nem tudtam elengedni magam, és tényleg olyan volt, mintha egy kis hülye beszari szûzlány lennék. Próbálj meg ne ráparázni! Agyban dõl el igazán, úgyhogy próbálj meg lazítani, már amennyire ilyenkor lehet.
Azért annyira nem fájdalmas, hogy elõre parázz miatta, nem annyira vészes -elõzõ voltam. Majd írd meg az élményeid.
nekem rohadtul fájt és fáj még most is.6 hónapja szültem, a sebem szépen begyógyult, azzal nem is volt gondom sosem. 6 hét után zöld utat kaptunk, nekem nagyon fájt, úgy éreztem, mintha nagyon szûk lennék, mintha késsel hasogatnának, le is jöttek a könnyeim, bebujtam a férjem nyakához, hogy ne lássa szegény, biztos lekonyult volna... Még most is ez van, annyit javult a helyzet, hogy most már csak az elsõ 1-2 perc fáj kegyetlenül, utána kifejezetten tudom élvezni a szexet, nagyon jó. Amúgy használunk síkosítót, próbáltuk extra hosszú elõjáékkal, igazából tökmindegy, így is úgy is rosz az eleje. De ugye vannak olyanok, akiknek semmi gondjuk a szülés utáni szeretkezésekkel
Az utolsó választ mintha én írtam volna, annyi különbséggel, hogy nekem még mindig borzasztóan fáj, nem csak az elsõ 1-2 perc, hanem végig. Nem tudom mi fáj, de olyan, mintha tûvel szurkálnának, késsel vagdosnának közben. Irtó rossz, ráadásul szegény férjemnek bûntudata van miatta, hogy fájdalmat okoz nekem.
Nekem csak a heg körül volt érzékeny, kellemetlen ha valami hozzáért. Nem a szülés fájt, azt még elviseltem, de a varrás...Brrr... Meg ugye száraz voltam mint a sivatag. Nyilván az ember ilyenkor be van tojva, de a sikosító jó barát az elsõ idõkben :) Az elején ne is várd magadtól, hogy el tudod engedni magad. Majd belejöttök megint. Olyan, mintha elölrõl kezdenéd az egészet, az elsõ alkalomtól.

Szülés után, aki nem bírta kivárni a 6 hetet, mennyi idő után volt újra együtt a párjával? Milyen kockázattal járt?

Lett bel?le bármi baj?

Legjobb válasz: Szia! Mi sem bírtuk kivárni a 6 hetet. 3 héttel a szülés után szeretkeztünk elõször. Nem történt semmi baj, igaz a férjem úgy vigyázott rám, mintha szûz lettem volna :-) Szerintem a nõgyógyász nem vette észre, vagyis nem tette szóvá :-)

Szia! Mi sem bírtuk kivárni a 6 hetet. 3 héttel a szülés után szeretkeztünk elõször. Nem történt semmi baj, igaz a férjem úgy vigyázott rám, mintha szûz lettem volna :-) Szerintem a nõgyógyász nem vette észre, vagyis nem tette szóvá :-)
Semmilyen következménnyel nem jár, nyilván meg kell várni, hogy elmúljon a vérzés. Nekem anno a doki azt mondta, hogy a vágyaknak nem feltétlen kell csak azért ellenállni, mert még nem járt le a 6 hét csak 5.....
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, 3 héttel szülés után voltunk elõször együtt, szerintem a doki nem veszi észre.Egyébként meg óvatosak voltunk mind a ketten....
Ez sztem ilyen maximum idõ, nekem pl. leválasztásom volt így baromi sokáig véreztem. Hiába is szerettük volna csinálni véreztem még 5 hét múlva is, és amúgy is hajlamos vagyok a fertõzésekre így hát vártunk. Amíg vérzés van az sebet jelent odabent és azon könnyebben megtapadnak a bacik, gombák stb. Ezért kell várni vele. De ha semmi gond nincs, kizárt h a doki észrevegye.hacsak nem pont szex utáni napon mész a vizsgálatra :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat, megnyugodtam. Férjem kegyetlen módon vigyázott rám, akár az elsõ hozzászólóra.Próbáltuk kivárni, de a vágyaknak nagyon nehéz ellenállni.Mi is 3 hetet bírtunk. Utána se, közbe se éreztem fájdalmat, minden ugyanolyan jó volt mint elõtte.Most igazán megnyugtattatok. Ezt köszönöm. Szép napot mindenkinek.
hát még engem hogy megnyugtattatok, én szülés elõtt állok még, de olyan jo ilyeneket is olvasni, nemcsak azt hogy utána fél évig rá sem birtak nézni a párukra... :-) bocs az offért....
Én azt vallom, hogy ha már nem vérzel, nem váladékozol, és késznek érzed magad, akkor lehet. Mi a 4. héten voltunk együtt, szûzlányeffektus volt pár alkalommal, de más gond nem volt:-) A dokim nem kérdezett rá, csak azt kérdezte, hogy akarunk védekezni.
Én is 3 hetet tudtam várni, de én császárral szültem.
De jó nektek. Én már több, mint egy éve szültem, de még mindig nem kívánom a szexet és fáj is. Voltam orvosnál, nincs semmi bajom fizikailag. Talán csak az állandó fáradtság, de mindegy, a baba mindenért kárpótol, õ a legfontosabb nekem!!!!

Ha még nem jött meg a szülés után akkor honnan tudom hopgy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ha úgy érzed terhes lehetsz, akkor csinálj tesztet. Szülés után nagyon könnyû újra teherbe esni. Nem szedsz gyógyszert?

Ha úgy érzed terhes lehetsz, akkor csinálj tesztet. Szülés után nagyon könnyû újra teherbe esni. Nem szedsz gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: nem mert szeretnénk babikat kis tesokát
Szia! Én azt tanácsolom, minden hónapban csinálj egy tesztet! Ha vitamint szedsz, és vigyázol magadra, az emelésekre figyelsz, akkor nem lesz gond, akkor sem, ha kicsit késõbb jösz rá, mint az elsõnél. :) Sok sikert!
csak a teszt, a mell ugye, mint tünet kiesik, a késés nem mérv adó, max a hányinger lehet, ami egyértelmû, ha egyáltalán Te olyan alkat vagy, bár nincs két egyforma terhesség, szóval lehet, hogy az elsõvel volt és most a másodikkal meg semmi nem lesz, tényleg csak a teszt marad...:-)

Szülés után akinek volt gátsebe mikor szőrtelenített először?

És mivel? Nem tudom a seb miatt mi lenne jó. Már begyógyult de gondolom érzékeny ott a bőr. Gondoltam intim szőrtelenítőre, vagy borotvára. Amúgy egy hónapja szültem.

Legjobb válasz: eddig 1x, párom szedte le hajnyíróval. kb. 1 hónappal szülés után.

eddig 1x, párom szedte le hajnyíróval. kb. 1 hónappal szülés után.
Én 1 hónappal szülés után.
És ezt honnan lehet megállapítani, hogy nem a gyerekágyas vérzés az?
jaj bocs nem ide akartam:)
Én a 6 hetes kontrollra borotvával kicsit érzékeny volt de semmi extra
A kérdező hozzászólása: köszi Elsõ te mivel csináltad?
Én alig egy hét után az elsõ kicsinél. Én a terhesség végéig szedtem a szõrt, nem bírom elviselni, és ráadásul a meleg+betét, cuki pattanások is lettek rajtam, szóval a védõnõvel megbeszéltem, hogy a sebet kihagyva nagyon óvatosan csináljam meg ha gondolom. Az elsõ 30perces zuhanyom volt a szülés óta. A lányom mikor megszületett akkor már bent a khban rendbe tettem szintén a sebet kihagyva "rutinosan". (borotvával)
A 6 hetes kontrollra szõrtelenítettem elõször borotvával. Nagyon féltem hogy véletlenül úgy nyúlok oda, h fájni fog, de semmit nem éreztem.
1-es vagyok. Borotva:)

Szülés után, aki csak szoptatott, mikor jött meg először a menstruáció?

Legjobb válasz: Elsõ gyereknél 8 hónapra szülés után,másodikkal 2 hónapra.

Elsõ gyereknél 8 hónapra szülés után, másodikkal 2 hónapra.
szülés után 7 hónappal jött meg elõször. Most 9 hós múlt a kisfiam, a mai napig szoptatom.
12, 5 hónapos volt a kislányom, amikor elõször megjött. Elõtte napi 8x szopizott és amikor lecsökkent 4-re rögtön meg is jött.
1. gyerek után: 4 hónaposan 2. gyerek: 11 hónaposan 3. gyerek: 7 hónaposan
szülés után 6 hónappal
Elsõvel 4hét, onnantól rendszeresen. Most 4, 5hónapja egyszer volt valami barnázás 2napig, azóta se semmi.
4 hónapra, elsõ gyerkõc.
elsõnél 6 héttel, másodiknál 7 héttel szülés után. eslõnél tök rendszeres volt ezután, most van a második :) szóval nem tudom most hogy lesz.
Kb. 9 hónappal szülés után. Akkor még napi 3-4x szopott. 6 hós koráig csak anyatejet kapott. Egyébként 13 hónapos koráig szopizott.
mindkét lányomnál a 6 hetes kontroll után pár nappal.az elsõ 6, a második 3 hónapig volt anyatejes.
3, 5 hónappal szülés után (6 hós koráig kizárólag) 27 hónapja szoptatok
1. gyerek: 7 hónap 2. gyerek: 4 hónap
6 hétre, és azóta is rendszeresen. :-((
Szülés után 10, 5 hónappal jött meg elõször.
Szülés után 6 héttel már megjött. (8 hónapig szoptattam) Ez mindenkinél más. Sógornõm 5 hónapig szoptatott, de csak 8 hónappal szülés után jött meg neki.
egy év
1+1 nap. :)
Elõzõ vagyok, elírtam. Szóval 1 év 1 nap. :)
9 hónap és 1 nap. Most lesz a kislányom10 hónapos. Még szopizik.
Szülést követõ 4. hónapban. 14 hónapig szoptattam.
Szülés után két hónappal.
szülés utáni 2.hónapban, pedig 6hós koráig kizárólag anyatejes volt.
Én másfél évig szoptattam, utána jött meg.

Ha nincs tb-m és kijön egy"nagy"csekk szülés után, akkor behajtsák rajtam valahogy?

ha nincs tb-m és kijön egy "nagy"csekk szülés után akkor behajtsák rajtam valahogy???semmi nincs a nevemen,de már nincs id?m elintézni a tb-t!vagy nem kapok családit vagy ilyesmi??

Legjobb válasz: Igen, alaphangon 100.000 a sima szülés! Ha császármetszéssel szülsz, akkor kb 180.000. Ha a babának egyéb ellátás is kell, akkor ez még növekszik! Szerinted ingyenes az orvosi ellátás? Súlyos pénzeket kell fizetni havonta az alapellátásért! Ha vennéd a fáradtságot, bebattyogsz egy TB helyre, kérsz csekket, s befizeted a Tb járulékot minden hónapban (kb 4000 Ft), így válsz tb biztosítottá! Attól hogy nincs a neveden semmi, igen, BEHAJTJÁK! Ha igénybe veszel egy szolgáltatást, akkor szerinted azért nem kell fizetni? A CSP miatt aggódsz, de az nem számít, hogy TB-t nem fizetsz!

Igen, alaphangon 100.000 a sima szülés! Ha császármetszéssel szülsz, akkor kb 180.000. Ha a babának egyéb ellátás is kell, akkor ez még növekszik! Szerinted ingyenes az orvosi ellátás? Súlyos pénzeket kell fizetni havonta az alapellátásért! Ha vennéd a fáradtságot, bebattyogsz egy TB helyre, kérsz csekket, s befizeted a Tb járulékot minden hónapban (kb 4000 Ft), így válsz tb biztosítottá! Attól hogy nincs a neveden semmi, igen, BEHAJTJÁK! Ha igénybe veszel egy szolgáltatást, akkor szerinted azért nem kell fizetni? A CSP miatt aggódsz, de az nem számít, hogy TB-t nem fizetsz!
Papírok nélkül hogyan szeretnéd felvenni szülés után az egyszeri anyasági támogatást? Vagy a családi pótlékot hogyan igényled meg? Mindehhez kell az okmány fénymásolata. Intézd el mihamarabb, s a szülés összegét pedig remélem, behajtják rajtad valahogy...
A személyi, lakcím, adó stb elintézése is megy pikk-pakk, hajrá!
Nem vagyok bunkó szerintem, te vagy lusta! És igen, terhesgondozásra is kell járni, arra is kell idõt szaktani, akkor menj el papírokat csináltatni, mivel azokat kérik a szüléskor! Kismamaként elõre fognak engedni! Tudod, csak elegem van abból, hogy mindenki tartja a markát, mint te is! Szerinted rajtad kívül ki tud neked személyi okmányokat intézni? Vedd a fáradtságot, és tegyél is valamit! Egyébként a Tb havi csekkes befizetése szerintem minimum lenne, ha már várandós vagy! Az APEH adók módjára fogja behajtani a szülés költségét, szóval nem a 8. hónapban kellene észbe kapni! Az, hogy lelépett a párod, az az Apeh-ot nem fogja érdekelni!
ugyanmár, nem ideje nincs elintézni hanem nem akarja fizetni.
Családi pótlékra és gyesre leszel jogosult, ez így együtt kb 40ezer ft. A szülést ki kell majd fizetned. Én is és mindenki más, aki dolgozik havonta tb-járulékot fizet, neked sem fog ingyen járni. A tb-t elintézni miért nincs idõd? Terhesgondozásra hogyan jársz? A tb elintézése pár nap, ha ennyire közel vagy a szüléshez, akkor miért csak most jut eszedbe?
Majd kiadja az oep adók módjára behajtandó köztartozásként az APEH-nak, aki nem fogja tudni behajtani addig, amíg nincs vagyonod, vagy munkabéred. 5 év, amíg elévül. Vagyis az adófizetõk pénzébõl nyeli be az állam.
Ja és éppen ezért nem évül el 5 év alatt, mert a biztosításban eltöltött utolsó naptól meg kell fizetni, ahhoz, hogy újra biztosított legyél. (de lehet, hogy ez max 5 év lehet- de az akkor is kb 240000 forint amit be kell fizetned)
Még ilyet!Ezt nem is hiszem el!!!!!!És vajon mi lesz a picivel egy ILYEN felnõtt mellett?
Csak fogom a fejem és nézek, hogy lehet valaki ilyen felelõtlen? Azt hiszem mindent leírtak az elõttem szólók és maximálisan egyetértek velük. Ez döbbenet.
Sziasztok, a kérdezõn teljesen meg vagyok rökönyödve! Igazgatok van, nem akarja elintézni a dolgokat, pedig ha elhagyott dokumentumokat a helyi-megyei új hivatalban, a jogi segítségnyújtási hivatalban, ami pár éve létezik még pénzt is adnak, ha az anyagi helyzete miatt nem tudja az iratok árát fedezni. De egy új személyi mire kiérkezik majdnem egy hónap, tehát már ideje sem lesz a normális papírokat elintézni, csak másolatokkal meg igazolásokkal mehet szülni. Felháborító, hogy ezzel emberek így játszanak! A másik: az APEH-nél lehet kérni valóban csökkentett összegû tb. fizetést, csak be kellett volna menned, de gondolom kényelmesebb volt minden másra ráfogni, hogy ezt se kelljen elintézned. Elég visszatetszõ azt látni, hogy ezzel nem csak a saját életeddel játszol, hanem a gyerekedével is, mert ha valami baja lesz, - ne adja isten - akkor a te biztosításodat fogják azonnal elõvenni, ami ugye nincs. Tehát te gyakorlatilag kockáztatod a gyereket is. Ez már a felelõtlenségen is túlmegy! De az, hogy kapsz-e ellátást, az bezzeg nagyon érdekel! HÁt miattad vezetném be, hogy aki nem tesz e közös kalapba, az ne is kaphasson belõle! Nekem van rendes munkahelyem, fél napot voltam munkanélküli egész életemben, és igen, voltam takarítónõtõl az adminisztrátorig minden, de az ilyenek miatt, mint te, nekem még a popsikenõcsöt is be kell vinnem a kórházba, a steril gézt, stb. mindent, mert csak 4 pelenkát adnak, semmi mást! Az ilyenek miatt nekem tisztességes adófizetõnek sem jár normális ellátás! Úgyhogy vegyél erõt magadon, és intézd el a saját dolgaidat!
Ne haragudj, hogy ezt írom. Ha a társadalombiztosításodat nem tudod elintézni, akkor hogyan akarsz felnevelni egy gyermeket? Egyébként szerintem te nem nem tudod elintézni, hanem nem akarod. Felháborító!
Tegnapi 13:40-es vagyok. Még az is eszembejuott, hogy szülés után a babának a gyógyszertári cuccokat is a te TAJ-számoddal lehet kiváltani (ha jól emlékszem egy 8-ast kell majd eléírni). Szóval tényleg érdemes gyorsan elintézned ezeket! Elõször személyi, ez lehet pár nap, de minden mást azonnal megcsinálnak!
Nem ezért vagy azért, de az anyakönyvi hivatalban sztem a gyerek születési anyakönyvi kivonatát sem adják ki személyi nélkül... Én 3 hete szültem, párom ment be érte, és vinnie kellett az én személyimet is. De ha most azt mondod, nincs idõd elintézni.....azt gondolod, h majd a babával lesz idõd, elrohangálnod otthonról és sorban állogatni a mindenféle hivatalokban??? Azonkívül a terhességedtõl függetlenül is:az ember nem lehet meg mindenféle papírok nélkül.(Legalábbis nagy felelõtlenség...)
14:28-as vagyok. Szerintem nem kell ítélkezni felettem, meg, hogy belecsúsztam a potyautas létbe. Sajnos csak kiskönyvvel tudtam dolgozni aztán munkanélküli lettem és nem járt ellátás sem, mert nem volt meg hivatalosan az idõm. (mert ugye vagy elvállalod a munkát és szürkén dolgozol a pénzért vagy sehogy) Várandósan meg már esélyem se volt, hiába mentem állásinterjúkra, mert megoldható lett volna, hogy ne én legyek majd otthon a babával, ha sikerül. Egyébként a családban meg mindenki adózik, szóval nem kéne egybõl hujjogatni. Na meg mint mondtam én is el akartam intézni, de a hivatalos helyen mondták, hogy arra a pár hónapra nem érdemes. Bocs az off-ért
Én tavaly szeptemberben szültem Sajnos munkanélküli lettem, amit csak pár hónapig kaptam. Egyszer, mikor mentem UH-ra, közölte a szonográfus nõ, hogy nincs tb-m, intézzem el gyorsan, mert szép kis összeg fog felhalmozódni. Hozzáteszem, hogy volt tb-m, be is mentem az egészségpénztárhoz még aznap, fel is vették a jegyzõkönyvet, a munkaügy nem jelentette le náluk, hogy kapok pénzbeli ellátást. Mikor lejárt, bementem az APEHba, kitöltöttem egy papírt, és küldték a csekkeket. 4500Ftot kellett fizetni minden hónapban, amíg meg nem született a fiam. Császárral született, utána kaptam egy papírt, hogy mennyibe került a kórházi ellátásom, majdnem 200ezer Ft-ba. Amint tudtam, bementem az APEH-ba, ahol újra ki kellett tölteni azt a papírt, csak másik oldalon, hogy mostmár jogosult vagyok a tb-re. Mondta is a nõ, hogy mennyivel jobban jártam így, mert ki kellene fizetni az ellátást. Nem csak magát a szülést, hanem amíg bent vagy, a kórházi ellátást, gyógyszereket, ételt, amit kapsz, vizet, mivel zuhanyzol... És tényleg, idõ van mindenre, csak akarni kell. Valószínû, hogy nem tegnap hagytad el a papírokat, és 1-2 napot rászánva el lehet intézni az összeset... Ha nem is kapod meg rögtön, de igazolást kapsz róla, hogy folyamatban van...
Szia! Nem tudom változott-e valami de a terhesgondozásér és a szülért nem kellett fizetni. (na persze ez nem magánorvosra, meg magánklinikára vonatkozik). Amikor elsõ fiamat vártam 3 éve akkor kezdõdött a nagy ellenõrzés. Nem voltam biztosított el akartam intézni de akkor a tb-nél mondták szülés után a gyes-sel már az leszek, a terhesellátás meg ingyenes a várandós nõknek. Azért érdeklõdj utána és minnél elõbb szerezd be a papírjaid, mert azok mindenhez kellenek.
És ismét a bunkó vagyok. Nos nem vagyok bunkó, 10 éve rendõrtiszt vagyok (tanultam, dolgoztam és szültem 2 gyereket). A te iskolázottságod már egyáltalán nem kérdéses... A hozzászólók is mind az én véleményemen vannak! Ugyanis õk is fizetik a te szülésedet, s te gyermeked ellátását! Olyan nincs, hogy ingyen TB, meg ingyen felsõoktatás. Ezt mind az adófizetõ állampolgár fizeti ki! A szülés után arra rögtön lesz idõd, hogy a polgármesteri hivatalban intézd az ilyen olyan segélyeket, amiket én és sokan mások nem is ismerünk. Mert mi adót fizetünk, így a fizetésünk túl magas ahhoz, hogy bármire is jogosultak legyünk! Hangsúlyozom: havi 4000 Forint körül van a tb!
Így van, a lakcím kártya helyben megy, személyi két hét, de addig is kapsz ideiglenes személyit, adókártyát eleve az APEHban adnak, de az adószámodat meg tudják mondani. és ha már az APEHban vagy ott beynújthatnád a bevallást. A befizetéshez, meg kell papír, mert szerintem csekken kell. Mások lebunkozása helyett, inkáb gondolkodj. A baba szintén utánad kap ellátást a te TAJ számodra, mivel neki nem lesz. Úgyhogy azt is fizetned kell. És mi volt az elõzõ nyolc hónapban, most hirtelen hogy lettél ellátatlan? Mertha volt munkahelyed, volt biztosításod is, most akkor nyolcadik hónapban már THGY-t kellene kapnod. Amibõl vonnak járulékot vagy legalábbis táppénzen kell lenned, ami szintén biztosítási jogviszony. Nem válhat valaki hirtelen a nyolcadik hónapban ellátatlanná, mert van 42 nap türelmi idõ is. 42 nap alatt pedig bármi papírt el lehet intézni. Úgyhogy egy lusta, felelõtlen, ingyenélõ vagy. Azt kell mondjam. De mindegy mert az APEH behajtja az ingóságokat is, még a hajszárítódat is elviszik.
Ezeket a papírokat bõven el lehet intézni egy hónap alatt, és még idõd is lesz csekket befizetni. Tb kártyát pl azonal gyártanak, adókártyát is, a személyi picit hosszabb idõ kb másfél hét, de lakcímkártyát is kapsz azonnal, ha besétálsz az okmányirodába. Ja és a rendõrségen ne felejtsd el bejelenteni, hogy nincsenek meg, mert még visszaélnek a neveddel és sittr is vághatnak! Bocsi, de szerintem is kicsit félvállról veszed. Mikor hagytad el õket? Gondolom nem tegnap, eddig miért nem intézted? És igen ha nincs tb-d akkor bizony fizetni kell, vagy a boltba sem fizetsz, ha vásárolsz?
A kérdező hozzászólása: én elintéztem volna rég csakhogy elhagytam a papírjaimat és ahoz h. vizessem a tb-t kellenek a papírjaim..!!(személyi, lakcím, adó stb!)próbálok sietni de nem lessz kész!nem tudom miért kell bunkónak lenni a másikkal "kedves" második válaszoló!!!!!ja és persze h. aggódok a családi meg a többi miatt ugyanis most a 8 hónapban lépett le az apuka!
Az a véleményem, hogy önmérsékletet kellene többeknek tanúsítaniuk itt, mielõtt ítélkeznének. Az nagyon elképzelhetetlen, hogy valaki nem tudja fizetni a TB-jét Magyarországon? 3 millióan élnek a létminimum alatti összegbõl. A nagyon kedves rendõrtisztnek inkább példát kellene mutatnia megértésbõl. Másrészt jelentkezzen az, aki imád hivatalokban ülni és pár az itt megszólalókhoz hasonlóan segítõkész és tárgyilagos ügyintézõkkel beszélgetni. Bár ott még normálisabbak az emberek, mint itt. Én meg inkább azt gondolom, hogy annak a gyerekének nem lennék a helyében, aki még egy ilyen ügyben is képes másokat ilyen módon elítélni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!