Találatok a következő kifejezésre: Szülés közeledtével az (26 db)

Jelezheti a szülés közeledtét az alábbi tünetek? Még egy hetet szeretném ha bent maradna, ráadásul a jönnek a frontok és tudtommal ezek is beindíthatják ha már kész hogy megszülessen? !

Er?s csíp?fájdalom, derékfájás, sok keményedés napi kb 15-20 de ez csak saccolás nem számoltam még meg pontosan de volt olyan most péntek este hogy pontosan 10percenként keményedett, gyakori hüvelyi szurkálás és nyomás érzés, mensi érzés ritkábban szokott lenni. Szerdán megyek dokihoz elmondom neki is de kíváncsi lennék a véleményetekre meg hogy kinek mivel indult.

Legjobb válasz: Én is 37 hetes vagyok és pont ugyan ezek a tüneteim.Még nem csomagoltam össze a kórházi dolgaimat,de az este 9kor már majdnem nekiálltam,mert úgy keményedtem,mondom itt bármi lehet éjjel,de nem lett szuerencsére :).Elsõ fiamat túlhordtam,úgyhogy meglepõdnék,ha most elõbb jönne,ott már korábban keményedtem,úgyhogy szerintem ebbõl nem lehet megmondani a szülés közelségét. Könnyû szülést

Én is 37 hetes vagyok és pont ugyan ezek a tüneteim.Még nem csomagoltam össze a kórházi dolgaimat, de az este 9kor már majdnem nekiálltam, mert úgy keményedtem, mondom itt bármi lehet éjjel, de nem lett szuerencsére :) .Elsõ fiamat túlhordtam, úgyhogy meglepõdnék, ha most elõbb jönne, ott már korábban keményedtem, úgyhogy szerintem ebbõl nem lehet megmondani a szülés közelségét. Könnyû szülést
Ez akármi is lehet. 37-ik héten már nem számít koraszülöttnek. Lehet akár hogy túl is hordod. Nekem a korházba azt mondták akkor mennyek ha a fájások elkezdödnek és úgy gondlom de úgy 5 pereceseknél már illik bemenni, vagy vérzésnél vagy ha elfolyik a magzatvíz. nem kell rögtön autóba ugrani van idö össze pakolni és szépen bemenni. Ha esteleg 3-5 percesekkel kezdi akkor érdemes rögtön indulni meg ha vérzés van vagy magzatvíz. Nekem a 30 hets ctg-n voltak 20 perc alatt 3x keményedésem, a doki azt mondta szedjek magnéziumot. Ha zavarnak a keményeesek vegyél be magnéziumot, nem fog ártani, mert a szülési fájásokat az nem tomipítja. Tele is tömheted magad magnéziummal ha beindul a szülés semmit nem használ.
36. hét után nem javasolt a magnézium szedése, mert ronthatja a tágulást. SZóval várj türelemmel, a babád már elég érett a kinti létre, ha ki akar jönni, hadd jöjjön. Én is 37 betöltött leszek kedden, de nagyobb a babám 2 héttel és alig várom, hogy elinduljon. Ilyenkor már mindenük kifejlett, "csak" híznak. :) Kitartás!

Jelenthetik a szülés közeledtét az alábbi tünetek?

Betöltöttem a 36 hetet, vagyis beléptem a 37-ikbe és néhány napja nagyon sok minden alakúlt ki. Szombat reggelre bedagadt a bokám, az ujjaim, "kipofásodtam". Eddig egyszer sem vizesedtem, 10 kg-ot hiztam. A vérnyomásom végig magas volt, ezért is lesz császármetszásem (az időpont még nincs kitűzve), de szombat óta szinte alig megy 150/100 alá, pedig szedem a Dopegytet. Zsibbadnak a lábaim, majd leszakad a derekam és a hasam (mintha lejjebb is ment volna). Lihegek egész nap és alig találok kényelmes testhelyzetet, sem űlve, sem fekve nem jó. A gyomorsavamról nem is beszélek, mindegy mit eszek és hányszor, nem használ semmi, a torkomig feljön, éjjel még roszabb. Szerdán megyek orvoshoz, kiváncsi vagyok mit fog mondani. Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Írd majd meg, mi hogyan alakult! Már kíváncsi vagyok (utálom a befejezetlen történeteket, fõleg, ha icipici "közöm" is lett hozzá...ha csak virtuálisan is) köszi

Írd majd meg, mi hogyan alakult! Már kíváncsi vagyok (utálom a befejezetlen történeteket, fõleg, ha icipici "közöm" is lett hozzá...ha csak virtuálisan is) köszi
Azonnal hívd fel az orvosodat!!! Ezek lehetnek a toxémia tünetei is, akár mindkettõtök élete veszélyben lehet! Nem ijesztgetni akarlak, de ne várd meg, amíg rosszabbul leszel! Aztán majd írd meg, mi történt, ha hozzájutsz... (Orvos-anyuka-kismama vagyok)
A kérdező hozzászólása: Igen, összesen ennyit hiztam. Okvetlenûl irok majd :) Addig marad a várakozás.
Jaj, most értettem meg azt hiszem teljesen, amit írtál, ne haragudj: hogy összesen 10 kg-ot híztál! Valamiért úgy gondoltam, ez a mostani hétvégére vonatkozott - 10 kg (liter) víz azért nem lenne semmi a keringésnek egy-két nap alatt... Ne haragudj, azért szerintem a vizeletvizsgálat nem ártott, már csak a vérnyomásod miatt sem :)
Akkor jobbulást - a kiírt idõpont meg úgyis mindegy már; elég érett a kisbabád, hogy akár most is megszülessen... Gondolom nehezebb így még tervezni is - ha mindenre felkészültetek (amire lehet), akkor már "rosszkor" nem jöhet. Kitartás, már legfeljebb 2-3 hét, és más miatt nem fogtok tudni jól aludni :) Az az orvos meg biztosan elég kismamát látott már, neki sem jó, ha neked rossz! Úgyhogy hajrá! (És ha véletlenül maradna idõd, akár hetekkel késõbb is, írd meg, mi hogyan történt :) )
A kérdező hozzászólása: Semmi különös nem történt, az orvosom úgy gondolja, hogy nincs ezzel mit foglalkozni, mert a terhesség vége felé ez normális és a vizeletem pedig jó. Szóval hétfõn megyek megint, addig is emelte a Dopegyit adagomat. Nem lettem nyugodtabb, de az orvosom nem "szivbajos" ilyen téren, neki csak 1 vagyok a sok közûl... Minden esetre ma éjjel is alig aludtam, majd szét szakadt a szeméremcsontom és a csipõm. Biztos, hogy nem huzom ki a kiirt idõpontig, fõleg hogy még mindig nem tûzte ki a programozott császár idõpontját. Köszönöm, kedves válaszoló, hogy érdeklõdtél :)
Örülök neki - a nõgyógyász meg csak tudja, mit csinál :)
A kérdező hozzászólása: Minden rendben a vizeletemmel, nincs benne fehérje. Ma egész nap nem megy 150/100 alá a vérnyomásom, de az orvosom csak holnap reggel fogad.
A kérdező hozzászólása: Reggel kiderûl. Köszönöm és megirom mi volt.
Elsõ vagyok. A védõnõ jó ötlet - ne haragudj, ha megijesztettelek - a fontos, hogy valakit keress fel... (nekem nyilván az orvos volt az egyzerûbb megoldás :) ) És tényleg kíváncsi vagyok, mi hogyan alakul - minden rendben lesz, reméljük :)
igaza van az elsonek, de ha nincs benne feherje akkor nem toxema. Vedonoddel nem tudod megnezetni a vizeletet? 1 perc az egesz, nalzk altalaba van ilyen teszt csik. En nem varnek holnapig.
A kérdező hozzászólása: Jesszusom... na most már ideges is vagyok. Reggel kell leadnom vizeletet. Ha nincs benne fehérje, akkor nem toxémia, igaz?
Szia! Még mindig semmi? Hogy' vagy? :)
38 hetesen mar minden a szules kozeledtet jelzi :D A baba mar beilleszkedett, valoszinuleg a hasad is lejjebb van mar.
A kérdező hozzászólása: Hát igen picit lejjebb ment, csak nekem ez új, mert elsõvel semmi ilyen nem volt.
Á második gyerek mindig más, mint az elsõ.A szülés se olyan lesz, mint az elsõvel! Valószínûleg elkezdtél tágulni.Jó egészséget Nektek és könnyû szülést kívánok!

38+5napos km vagyok és ma arra ébredtem, hogy nagyon bedagadt a lábam, időnként zsibbad a jobb kézfejem és az is be van dagadva! Lehet ez a szülés közeledtét jelzi?

Tegnap egész nap rosszul éreztem magam,hányingerem volt és egész nap úgy éreztem mindjárt megjön!A hasam már elég jól lent van!Már nagyon szeretném ha kibújna a kiscsajszi,mert már szinte egyálltalán nem tudok aludni éjjel!

Legjobb válasz: Én 38+6 vagyok. Detto a tüneteim. Lábdagadás kézzsibbadás menzi szerû fájások ha fekszem. Ez mind a közeledtét jelzi. Fõleg a hányinger. Nekem az még nincs. Én is alig alszom, sokat forgolódok. Már nem sok van. :) Könnyû szülést!!

Én 38+6 vagyok. Detto a tüneteim. Lábdagadás kézzsibbadás menzi szerû fájások ha fekszem. Ez mind a közeledtét jelzi. Fõleg a hányinger. Nekem az még nincs. Én is alig alszom, sokat forgolódok. Már nem sok van. :) Könnyû szülést!!
Szia!Érdemes még számolni a magzatmozgások számát, és ha mást nem is , de telefonon megkérdezni a védõnõt.Jó ez a fórum, de csupán hasonló tapasztalatok miatt, nem 100%-os.

Az jelentheti, a szülés közeledtét, hogy ma háromszor volt székletem (előtte hascsikarás, mintha hasmenésem akarna lenni), és hánytam is?

Vagy csak a tegnapi sok mandarin okozza? Nincsenek fájásaim, a nyákdugó se ment el, se a magzatvíz. Tegnap voltam CTG-n, ott is minden rendben volt. 39. hetes vagyok.

Legjobb válasz: Igen, nekem is enyhe hasmenéssel kezdõdött. Igaz, nekem reggel a nyákdugó is elment. De a hasmenés vagy a többszöri székletürítés jelezheti a szülés közeledtét

Igen, nekem is enyhe hasmenéssel kezdõdött. Igaz, nekem reggel a nyákdugó is elment. De a hasmenés vagy a többszöri székletürítés jelezheti a szülés közeledtét
sok helyen olvastam már a válaszadók írásait miszerint hányás(hányinger)is jelezheti hogy eljött az idõ.nálam az elsõnél egyáltalán nem volt semmilyen tünetem.38 hetet zártam, a doki megvizsgált...na akkor ment el a nyákdugó.de már kórházban voltam , jó helyen nem volt miért aggódnom.visszatérve mindenkinél máshogy jelzi a szülés közeledtét a szervezet.
Elsõ válaszoló vagyok, nekem aznap megindult, amikor a hasmenés és a nyákdugó jelentkezett. De ez tényleg mindenkinél egyéni. van, akinél a nyákdugó is akár napokkal elõbb távozik.
második válaszoló:ahogy megvizsgált, elmentem wc-re és akkor rögtön egyben távozott a nyákdugó.ez volt 9 körül.háromnegyed 10-kor szülõszoba(burokrepesztés toxémia miatt)és 3:45-kor megszületett a kislányom.
Nekem körübelül egy hete hasmenésem van, de a szülés szerintem még a kanyarba sincs. Pedig már lassan a 41. hétbe lépünk
39+1 hetes vagyok. Néha vannak fájások (nem vészes), a nyákdugó épp folyamatban van kifele (tegnap este óta), csak kicsit van kinyílva a méhszáj. Erre azt mondta a doki, hogy még azért jó pár nap, mire ebbõl baba lesz. Amúgy én is többször járok vécére pár napja (pedig nem ettem mandarint.) :) Már nincs sok hátra, kitartás!!! Üdv!
Nekem az elsõ babámnál a szülés elõtt majdnem 2 héttel ment el a nyákdugó. Viszont elõtte pár nappal nekem is visszatért a hányinger/hányás. Hasmenés és sok székelés szerintem egyéni, én pl. alapból naponta 3-szor megyek "nagydolgozni", enyhe hasmenésem havonta egyszer minimum van. De az én emésztésem abnormálisan gyors. Szóval nálad lehet, hogy ez már tényleg a szülés elõjele! :) 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Ez lehet pár nap is, vagy órák kérdése és elindulhat?

36 hetes vagyok! Az normális ha ennyi idös terhesen székelési ingerem van? A szülés közeledtét jelenti?

Legjobb válasz: Szülés elõtti idõben a nõk nagy többsége naponta többször ürít székletet. Ez még nem a szülés jele, eltart több hétig is. Az, ha fájásaid vannak, és székelés nélkül érzed az ingereket, az igen, a szülést jelenti, annak is a végét.A kitolásra jellemzõ. Ha ilyet érzel, gyorsan menj kórházba!

Szülés elõtti idõben a nõk nagy többsége naponta többször ürít székletet. Ez még nem a szülés jele, eltart több hétig is. Az, ha fájásaid vannak, és székelés nélkül érzed az ingereket, az igen, a szülést jelenti, annak is a végét.A kitolásra jellemzõ. Ha ilyet érzel, gyorsan menj kórházba!

"Bedagadt" két napja az orrom és a szám. Jelezheti a szülés közeledtét? Ki tapasztalt még ilyet?

Legjobb válasz: Én még szülés elött állok, de nekem sokan mondták hogy ha "eltorzul" az arc az bizony jelzi a szülést. 36 hetes km

Én még szülés elött állok, de nekem sokan mondták hogy ha "eltorzul" az arc az bizony jelzi a szülést. 36 hetes km
Nekem szülés elõtt három héttel mondták, hogy olyan a fejem, mint aki mindjárt szül (amit írtál). Szerintük akkor már nem sok volt hátra. Hát 3 hét lett...
szülés elõtt 2 héttel lettem "kalácsképû"nekem akkor nem tûnt fel annyira, csa a férjem, mondta, hogy erõsen torzulok.mielõtt elindultunk a kórházba, csináltunk eg utolsó pocakos képet, nmrég megnéztem, hát gyerekeket lehette volna ijesztegetni velem....kitartás, már nincs sok
nekem is mondták szülés után, h látszott rajtam, h szülni fogok!állítólag "kifordult"a szám és fel volt dagadva az arcom, semmit nem vettem észre belöle!mikor ezt titulálta az illetõ, h kicsit furin nézek ki rá 5napra elfolyt a vizem, de maga a szülés nem indult be így császi lett!

Kisebb lett a hasam - ez utalhat a szülés közeledtére? No nem sokkal kisebb, csak valahogy megváltozott az alakja. Meg talán nincs olyan feszes. 37+1 hetes vagyok.

A magzatvíz mennyiségét a héten nézték uh-n átlagos. Már akkor is kisebbnek éreztem a hasamat, nem hiszem hogy azzal lenne probléma.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy leszállt a hasad? Azt azért látnod kell :o) És az bizony már a szülés elõjele, legalábbis nekem azt mondta a doki, mikor leszállt a pocim, hogy "na, közeleg már, közeleg" :o)

Nem lehet, hogy leszállt a hasad? Azt azért látnod kell :o) És az bizony már a szülés elõjele, legalábbis nekem azt mondta a doki, mikor leszállt a pocim, hogy "na, közeleg már, közeleg" :o)
A kérdező hozzászólása: De lehet, hogy leszállt. Bár annyira nem egyértelmû, hogy lentebb van... inkább csak más :) Nehezen tudom megfogalmazni.
Értem. Amúgy nem mindenkinél egyforma, nekem elég látványos volt, mikor leszállt, mert addig olyan "elõreugró" pocim volt, úgy meg olyan volt, mintha "lógna". Én sem tudom jobban megfogalmazni :o)
A kérdező hozzászólása: Igen hasonló nekem is. Eddig olyan feszesen állt... most meg "lóg".
Na, akkor szerintem leszállt :o) 37+1-en már ez nem meglepõ :o)
Egyszerû. Ha a melled alá és a pocid teteje közé befér a 4 összezárt ujjad, akkor leszállt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor azért ebbõl még nem lehet következtetni, hogy mennyire van közel a szülés ha jól tudom.
Szia! 37 hetesen már nekem is lent volt a pocikám, és napra pontosan 39 hetesen szültem! Hajrá, hajrá! Már nem sok van hátra!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Tudom, hogy neki még jó bent... közben kicsit siettetném is. Már nagyon várom!

Szülés előtt mennyi idővel jelentkezik a hányinger, ha az a szülés közeledtét jelzi?

38. hétben vagyok, és nem igazán tudom, hogy "csak " gyomorrontásom van, vagy napokon belül várható valaki...

Legjobb válasz: Nekem volt, mindkettõnél és az már a fájások közepette volt és róka lett a vége... a fiam rá 2 órára született, a lányom 10-15 percre rá... Ha nincsenek még fájásaid szerintem még nem jön a bébi.

Nekem volt, mindkettõnél és az már a fájások közepette volt és róka lett a vége... a fiam rá 2 órára született, a lányom 10-15 percre rá... Ha nincsenek még fájásaid szerintem még nem jön a bébi.
Nekem nem volt hányingerem.
Jóslófájásod is van vagy csak a hányinger?? Én azt hallottam, hogy a hasmenés jelzi a szülés közeledtét. De nálam nem jött be.
A kérdező hozzászólása: Jóslók vannak, de nem vészesek. Azok is inkiább éjszaka-hajnalban. Viszont nem volt egyszer sem hasmenésem, bár ez a hányinger is új. iztos valami baci vagy étel... Köszi!

36-hetes kismami! Ha ugy veszem észre ment lejjebb a pocim akkor az konkrétan mit jelent? Szülés közeledte?

Legjobb válasz: A baba beáll.... Készülödik a "nagy útra".Még van idö.Azgt mondják a has a szülés elött 3 héttel száll le.Ez nálam is bejött.

A baba beáll.... Készülödik a "nagy útra".Még van idö.Azgt mondják a has a szülés elött 3 héttel száll le.Ez nálam is bejött.
nekem is kb 2 hét múlva született a lányom
A kérdező hozzászólása: DE MÉG TELJESEN ZÁRT VAGYOK!JELENT VALAMIT?KÖSZÖNÖM!
én 34 hetes vagyok és nekem is lejebb ment a pocakom , az elõzzõ terhességeimnél nem is nagyon vettem észre mindkettõ idõre született de most nekem is feltûnk hogy lent van a pocak meg mondták is, azért remélem hogy én még 2 hét múlva nem fogok szülni, de neked sikeres és gyors szülést kivánok ha majd beindul!
Én még a szülés napján is teljesen zárt voltam, úgyhogy ne aggódj. Majd kinyílik a méhszájad, a tested tudja a dolgát. Könnyû szülést!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!