Találatok a következő kifejezésre: Szülés közben rajtam (6 db)

Szülés közben rajtam lehet a szemüvegem? Nagyon bizonytalan vagyok nélküle, bár "csak" -1.75-ös a szemem.

Legjobb válasz: Rajtad lehet! Sokszor be fog parasodni, de majd Apa megtorolgeti :)

Rajtad lehet! Sokszor be fog parasodni, de majd Apa megtorolgeti :)
PERSZE, HOGY RAJTAD LEHET.ÉN IS ÚGY SZÜLTEM ÉS EGYÁLTALÁN NEM ZAVART.CSAK MÛTÉTNÉL KELL LEVENNI.
Nem kell! Én császárral szültem és rajtam lehetett! Anélkül nem láttam volna a kisfiamat! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat.

Ki élt még át orgazmust szülés közben rajtam kívül?

Egy hete szültem és a szülészn?m azt mondta, hogy a tolófájás az olyan, mint a kakilási inger. Hiába vártam, nekem egyáltalán nem olyan volt. Olyan rángás szer? volt inkább, mint egy hatalms orgazmus és nem a végbelemet nyomta, hanem el?l valamit. Persze mindezek ellenére nagyon fájt, uh nem olyan volt , mint a sex. Olvastam már err?l korábban, de nem hittem, hogy igaz lehet. Másnak is volt ilyen élménye?

Legjobb válasz: Én még nem hallottam ilyenrõl, nekem a klasszikus székelési ingerrel kezdõdött a tolófájás.

Én még nem hallottam ilyenrõl, nekem a klasszikus székelési ingerrel kezdõdött a tolófájás.
szerencsés vagy:-)))bárcsak én is ezt éreztem volna.
Nem de én is olvastam errõl ^^ Bárcsak nekem is így lenne, mondjuk azt sem bánnám ha egyáltalán nem fájna ^^ Ada és Abi

Volt rajtam kívül egyáltalán valaki aki kiabált szülés közben?

Legjobb válasz: Nem tudok rájönni, hogy mitõl függ, hogy kiabálunk, vagy nem. Az elsõ 2 gyereknél hangom nem volt, a harmadik szülést konkrétan artikulálatlanul végigüvöltöttem. A negyediknél és az ötödiknél csak a beszédhangom lett jó erõs, kiabálva kommunikáltam a férjemmel. Hozzá kell tennem, kb. egyforma szülések voltak. Túl sokat nem is kell agyalni ezen, ha kiabál az ember, hát kiabál. Talán annyi a trükk, hogy ha elkezded, nem tudod abbahagyni:)

Nem tudok rájönni, hogy mitõl függ, hogy kiabálunk, vagy nem. Az elsõ 2 gyereknél hangom nem volt, a harmadik szülést konkrétan artikulálatlanul végigüvöltöttem. A negyediknél és az ötödiknél csak a beszédhangom lett jó erõs, kiabálva kommunikáltam a férjemmel. Hozzá kell tennem, kb. egyforma szülések voltak. Túl sokat nem is kell agyalni ezen, ha kiabál az ember, hát kiabál. Talán annyi a trükk, hogy ha elkezded, nem tudod abbahagyni:)
Pedig nyugodtan irigyelhetsz:) Nem véletlenül lettek ennyien, mi akartuk így, és egy percre sem bántam meg.
5 gyerek? húú ba.meg nem irigyellek!
Elsõ szülésemnél órákig nem tágultam, kaptam az oxitocint, kézzel tágítottak, na akkor kiabáltam.Rettenetesen fájt. Császár lett a vége. Most egy hónap múlva szülök, nem tudom mi lesz...
9-es vagyok. Na igen a kézzel tágítás... Akkor sírtam, meg próbáltam a doki kezét ellökni, mire csúnyán nézett rám, na akkor bedühödtem, és mondtam neki, h talán szólhatott volna, h mi lesz. Akkor még nem szültem, csak túlhordtam, befektettek, és kaptam egy méhszájlazító tablettát, amitõl másnap a dokit idézve "lesznek fájdogálások". 4 órán belül megszültem. Senki nem hitte el nekem, h ezek nem jóslók, a szülésznõ kicsit megdöbbent, mikor végre 2 órával késõbb megvizsgált, és kérdezte, h mennyire voltam kitágulva, mondtam, h egy ujjnyit, mire õ, akkor szólok az orvosnak, eltûnt a méhszáj. Kicsit elkanyarodtam, de szóval az nagyon fáj, ha kézzel tágítanak, a doki azt mondta, h kicsit rásegített a tágulásra, hát köszi szépen...
13:37-es vagyok. Na igen, a kézzel tágítás. Ott a másodiknál rászóltam a dokira jó hangosan, hogy "Ezt most tessék abbahagyni!". Jót mosolygott, de nem hagyta abba. De akkor lehet, hogy kiabáltam is.
Szülés után valamikor beszélgettünk a férjemmel, és mondom: én nem is kiabáltam (nem úgy, mint a filmekben) erre õ: de kiabáltam, olyannyira, hogy már úgy volt, hogy bejön megnézi miért nem segítenek már rajtam valahogy :) ) Érdekes, hogy abszolút kiesett nekem...
Én a férjem kezét szorítottam a számra és úgy kiabáltam (hangtompítás miatt) de én se bírtam halál csendben lenni. Ez van. nem vagyok rá büszke:) De azt hittem meghalok kb. úgy fájt mind-3 szülésem.
Bocs, de off leszek. Valaki írta az elõzõekben, hogy becsukták rá az ajtót, mert zavarta Õket a hang a kávézásban. Nem igazán ezért csukják be, inkább a többi kismama miatt. Nekem szülésindítás miatt elõzõ este be kellett feküdnöm. Amíg vártam a felvételre, egy fiatal lány a folyosón sétálgatva vajúdott. Nem kiabált, de látszott rajta, hogy mekkora fájdalmai vannak. Hát én már ettõl totál kiborultam, és haza akartam menni, pedig a 4. babámmal voltam ott, és tudtam, mi vár rám. Aztán az éjszaka folyamán végighallhattam néhány szülést, amitõl tisztára pánikba estem. Akkor higgadtam csak le, amikor már nálam is beindultak a fájások, és arra figyeltem, nem a külvilágra.
A kérdező hozzászólása: na megnyugtatattatok, hogy vannak más kiabálos anyukák is. èn is úgy indultam neki, hogy én áh, dehogy. Aztán másképp lett. Amúgy utolsó ez tényleg rossz lehetett. Nálunk olyan szülöszobák voltak amik az ágyas részelgtöl kb 200m-e volt és 2 óriási belépös ajtó volt. de a szülöszobákból sem halalni ki semmit. barátnöm késve jött és a kitolási szakasznál ért oda így már nem akartam hogy bejöjjön, de 2x hallott mikor valaki bejött a szobába amúgy csukott ajtónál semmit.
Olvasom itt a kommenteket. Elsõ babánál az ember azt se tudja, mi vár rá. Az oxytocin beadása szinte minden esetben egy nagyon gyors tágulást eredményez, nagyon erõs fájásokkal. Ezt elfelejtik közölni, nem is csoda hogy egy vajúdó elkezd "bepánikolni" és sírni meg zaklatottá válni. (tapasztalat, nem elmélet). A kézzel tágítás ugyanez. Nem mondanak semmit, csak "na fájás van? akkor felnyúlás!" , és kész. Szegény ember lánya meg már a falat kaparja. (szintén tapasztalat). 2 . babánál is nehéz a rákészülés, van akinek könnyebb-van akinek nehezebb. Egy jó nõdoki vagy szülésznõ nagyban tudja segíteni az ellazulást, csak ez nem mindig jön össze....
Én nem kiabáltam, de nyöszörögtem. Hogy mennyire, az fel sem tûnt, de egyszer bejött egy nõvér, és becsukta az ajtót, mert "kihallatszik a folyosóra". Biztos zavartam õket kávézás közben. Szóval szerintem nem volt hangos, de úgy tûnik, másokat zavart.
A táguláshoz kaptam oxitocint. Elõtte röhögcséltem, meg hangoztattam, hogy ez nem is vészes...aztán nagyon gyorsan nagyon erõs fájásaim lettek, pikk-pakk kitágultam. Nyöszörögtem meg sóhajtoztam, a férjemet suttogva kértem, hogy menjünk haza, alszok egyet és másnap folytatjuk. (És ezt halál komolyan gondoltam). A kitolás gyors volt, 2. tolofájásra, 3. nyomásra megszületett a lányom. Egyszerûen nem bírtam hang nélkül nyomni, életemben nem fejtettem ki ekkora erõt, mindent beleadtam, így sikerül csukott szájjal morognom, mint egybolhás kutya. Én nem tudom azt elképzelni, hogy valaki teljesen csendben nyom, hiszen akkora erõ kell hozzá...
én voltam az utolsó hozzászóló a linkelt kérdésnél.szerintem én azért nem kiabáltam, mert féltem.rámszol a szülésznõ, hogy ha jönnek a toló fájások és nyomnom kell, akkor szorítsam össze a fogam és ne nyissam ki ha lehet és csukjam be a szemem.és mint engedelmes kislány én igy tettem.meg persze totál be voltam..., hogy mi lesz. nálam a kitolási szakasz 30 perc volt kb, tolást nem tudom, mert nem számoltam, de sokat nyomtam az biztos.ja és a férjem kezét lapogattam.
A kérdező hozzászólása: Az utolsón jót nevettem. èn is be voltam pánikolva de én azért mert már több mint egy óra eltelt és hiába adtam bele mindent nyomtak toltak, minden pózban megpróbáltatták (állva is, ülve is, oldaltfekve) de nem jött. ès akkor elfogott a pánik hogy mi lesz ha nem tudom tovább nyomni? Már a feje ki ki lógott. Aztán megfogták vákummal és tartották afejét, kb még így is 5-10 nyomás volt mire kijött. Akkor közöltem hogy legközelebb császároznak. A dokinéni meg aztmondta hogy ilyet soha nem tenne mert én természetes tehetség vagyok a szüléshez (amit nem hittem el persze).
Kb 6 nyomásra lett meg, az elején annyira bepánikoltam, h kiabáltam, tök normálisan szóltak, h így nem fogom hallanai, ha kérnek tõlem valamit. Amikor meg kijött a gyerek, viccesen mondtam, h nyugodtan ordibálhattam volna, mert teljes kuss volt végig, senki egy árva szót sem szólt, h pihegjem el, vagy, h egy fájás alatt kétszer nyomjak, vagy bármit mondhattak volna, de semmi nem volt :) Énn abbahagytam a kiabálást, de nem a fájdalomtól kiabáltam, hanem mert akkor jöttem rá, h a gyerek ott ki fog jönni, és nagyon beijedtem.
Az elsõ vagyok, elsõ gyerekemnél a kitolás vagy 40 perc volt (kiabáltam akkor is egyszerûen nem bírtam uralkodni a hangomon így inkább hagytam hagy jöjjön ki mert több energiámba került volna "viselkedni" és inkább a feladatra akartam koncentrálni). A másodiknál a kitolás konkrétan 10 perc ha volt és ott is kiabáltam. Szóval nálam semmi összefüggés.
4-es vagyok. Most olvastam a kommentedet, és nem hiszem, hogy pusztán a kitolás hosszával függ össze a dolog. Nekem mindegyik baba pikk-pakk kibújt, a 3.-nál mégis szégyenletesen ordítottam már a táguláskor is.
A kérdező hozzászólása: ès aki nem kiabált annak milyen hosszú volt a kitolás? Nekem másfél órás volt a kitolási szakasz. sok embertöl hallottam hogy kettöt nyomott és kint volt. akkor tuti én sem kiabáltam volna.
Nem ettõl függ a minta szülõség... Én nem kiabáltam, az elsõnél nyöszörögtem (állítólag, én nem emlékszem), de a második szülésemnél belebokszoltam a vajúdás alatt a férjembe ("neked is egy kicsit fájjon" felkiáltással).
Huh rámtörtek az emlékek :-) . Én is csatlakozok a 18-ashoz. Már túlhordtam a babám, és álltunk a szülõszoba elõtt a férjemmel, tudtam, hogy 2 nap múlva be kell feküdnöm, ráadásul a kisfiam csak fekve lehetett ctg-ni a szülõszobán, végig attól rettegtem mit kell végig hallgatnom a szülõszobán. Aztán egyszer csak olyan örjöngõs kiabálások szûrõdtek ki.... huh nagyon-nagyon megijedtem, mai napig szégyenlem magam miatta... sírva fakadtam, és csak azt hajtogattam nekem nem is kell baba:-DDDD onnan már nem volt vissza út. Persze nagyon bánt, hogy ez jutott eszembe... minden kínt megért a kisfiam, a vége sajna császár lett, így nincs "tapasztalatom".

Szülés közben lehet rajtam melltartó?

Tudom, hülyén hangzik, de nagy mellem van, 85G-s melltartót hordok, itthon is, nekem borzasztó érzés, ha nincs rajtam, nagyon kényelmetlen, mert elég nehezek. Remélem nem akarják majd levetetni velem a kórházban.

Legjobb válasz: Ha külön szólsz a szülésznönek,szerintem magadon hagyhatod.El is hiszem,hogy nehéz melltartó nélkül.Rajtam nem volt csak a kórházi hálóing szülésközben.

Ha külön szólsz a szülésznönek, szerintem magadon hagyhatod.El is hiszem, hogy nehéz melltartó nélkül.Rajtam nem volt csak a kórházi hálóing szülésközben.
egyébként még nem is hallottam, hogy van g-s kosárméret.Azt tudom, hogy 2E-s van.Könnyü szülést, az elsö válaszoló.
Szia! Én is 85D-st hordok és tök meztelenül voltam szülés közben, igaz a vízben vajúdtam csak a szülés utáni ellátásra vettem fel egy hálóinget. De egy cseppet sem zavart, még az sem hogy nézegetnek közben. Ha kéred akkor biztosan engedik, hogy legyen rajtad melltartó, bár szerintem nehézkes levenni amikor a baba megérkezik. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, bizony van G-s kosár, sõt H-s is, szerintem szülés után az kell majd... :((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is, nem a nézegetés, hanem a cicik súlya miatt kell a melltartó...
Szia!Átérzem a problémád, bár én még csak E kosárnál tartok.Melltartó pedig I-ig van, legalábbis a Brendonban ezt emlegette az egyik eladó..igaz pokoli áron(7-8ezer Ft)Tehát ha szükséged van nagyobbra ne ijedj meg, tudsz venni.A kitolásnál le kell venned, de szerintem majd meglátod, hogy hogyan kényelmes.Egyezkedj az orvossal, hogy te ezt szeretnéd, mert nehéz. Amúgy ha nagyon fáj a hátad tõle, akkor mikor túl vagy ezen a gyermekvállalásos perióduson érdemes megcsináltatni, a TB támogatja, ha valamilyen egészségre káros hatása van, és a gerincbántalom pont elég.Egyik ismerõsöm is megcsináltatta, és ha túlleszünk az összes gyereken, akiket szeretnénk, és nagyon hátfájós lesz, akkor szerintem én is meg fogom.
Rajtam volt melltartó szülés közben, mert zavart ekkora méretnél. De már a végén az zavart, hogy rajtam van, de akkor már minden zavart:) Nekem már az F-es kosár sem jó, ma voltam egy Triumph boltban...:( Úgyhogy megyek majd vissza G-s melltartóért, nem muszáj szoptatós, csak tartson, mert nagyon nehéz. Esetleg ha tud vki normális melltartót 75 G-s méretben, vagy H-s méretben, szóljon, megköszönném. I-s melltartót hol lehet kapni?? A Triumph-nál csak G-ig van. Elõre is köszi a választ.

Milyen ruha van rajtunkn szülés közben?

Lehet, hogy nagyon hülye kérdés. De mit vigyek magammal? Nyár van. És így is, úgy is totál leizzadok majd. Ráadásul utána - remélhet?leg, ha nincs gond - cicire lehet majd rakni.

Legjobb válasz: Kórházi hálóing. Nagyon nem kell rá készülni.

Kórházi hálóing. Nagyon nem kell rá készülni.
szia, a Jánosban is adtak kórházit, szülés után átöltöztettek a sajátomba.Abszolút mindegy volt mi van rajtam, akár zsákban is szültem volna:)
Szia! Én a MÁV-ban szültem 3, 5 éve, és a sajátomban voltam. Kérdezz rá a kórházban, hogy mire számíts. Üdv!
A Péterffy-ben saját hálóingben szültem.
Szia! Én kórházi "hálóinget" kaptam. Csodás volt:) Az eleje totál nyitott, csak a köldök táján volt egy kis kötõ, de ha összekötöttem, akkor felül és alul szétnyílt. Szerencsémre éjjel volt, és csak a dokim és a szülésznõ, na meg a férjem látott úgy. Még a lábamon volt egy vastag térdzokni(sízokni), és arra húzták rá azt a zöld korházi csizmát. Szüléskor nem fáztam, bár csak 20 perc volt az egész, de utána majdnem megfagytam, 2 vastag takaró is kevés volt. A pihenési idõ letelte után minden a régi volt, ruci, hõérzet, stb... Nálunk a 2 órás megfigyelési szak után lehetett cicre tenni, szüléskor csak 5 másodpercre rakták a hasamra, és vitték is el.
Szia! Melyik kórházban fogsz szülni? Csak mert mindenhol más a rendszer. Van ahol adnak, van ahol vinni kel. Én a MÁV-ban szültem, ott elvileg adnak, de gyakorlatilag jobb ha viszel sajátot. Nem érdemes drágát venni, piacon nézz körül, csak pamut legyen.
kapsz majd egy nagyon csini kis hálóinget szüléshez, utána meg a sajátodban leszel, amíg bent vagytok. (nálunk így volt)
2.vagyok.Bp.en, az Ázsia centerben(a hátsó épületben, a földszinten a kávézóval szemben) úgy emlékszem 1500 ft körül volt darabja.Vettem világoskéket, fehéret 2 db-ot és rózsaszínt.A mai napig semmi baja(igaz, már nem hordom, csak amíg szoptattam)60 fokon mostam, Domestosba áztattam.
A kérdező hozzászólása: És te hol vettél ilyen hálóinget?
A Szt.István khzban a saját hálóingedben szülsz, és egész idõ alatt abban vagy a khzban.Én tavaly májusban szültem, és megköthetõ spagetti pántos, térd fölött érõ hálóingeket vittem magammal 4 db-ot.Bõven elég is volt.
Szia! Én a Szt. Istvánban szültem és semmi ruha nem volt rajtam. Mindössze egy lepedõ volt csak rajtam :)
Szia! Én a gyõri kórházban szültem. Kórházi hállóingben voltam a szülés alatt.

Az, hogy szülés után van rajtam +12kg (tehát zsír, háj van rajtam) 160cm vagyok 71kg, van-e köze ahhoz hogy a babám ettől hízik? Sok tejem van.4090grammal született hétvégén lesz 5.5 hónapos és már 9100 van

mármint hogy zsíros vagyok és ettől zsíros a tejem,bár az első gyerekemnél kevesebb kiló voltam és ő is nagyon hízott.

Legjobb válasz: Szerintem ez genetika. Az én kisfiam 3910 g-mal szuletett, tegnap volt öt honapos, és 11 és fél kiló!!!!!! A védõnõ és az orvos szerint ne aggódjak, majd lemegy róla ha megindul, mivel csak anyatejes. Nekem is sok tejem van, rajtam is van 25 !!!! Kg sulyfelesleg (sajnos egyre csak hizok mig szoptatok, de az orvos szerint ehhez nincs köze a baba súlyának. Õ a harmadik fiam és mindegyikkel így jártam!

Szerintem ez genetika. Az én kisfiam 3910 g-mal szuletett, tegnap volt öt honapos, és 11 és fél kiló!!!!!! A védõnõ és az orvos szerint ne aggódjak, majd lemegy róla ha megindul, mivel csak anyatejes. Nekem is sok tejem van, rajtam is van 25 !!!! Kg sulyfelesleg (sajnos egyre csak hizok mig szoptatok, de az orvos szerint ehhez nincs köze a baba súlyának. Õ a harmadik fiam és mindegyikkel így jártam!
Szerintem semmi köze annak, hogy mennyi tejed van és hány kiló vagy. Szoptatás alatt nem ajánlott fogyózni, mert azért annak viszont van köze hozzá, hogy ha koplalsz akkor igenis kevesebb a tejed, mert megérzi a szervezeted és elkezd raktározni és nem engedi, hogy annyi tej termelõdjön, ezért nem ajánlatos koplalni. Viszont ilyenkor már el tudod kezdeni a tudatos étkezést, hogy csak barna kenyeret eszel, és nem eszel édességet, sok zöldséget és gyümit eszel. Este pedig valami husit és köretnek valami könnyû zöldséget amiben nincs annyi keményítõ. Mondjuk nem rizst és krumplit, ettõl nagyon fogyni nem fogsz drasztikusan, de ha mellé mozogsz, akkor biztosan, hogy a zsírból lassan izom lesz és amire befejezed a szopit már lehet is fogyózni rendesen, mert nem lesz olyan drasztikus az átállás. Nekem ez nagyon bevált. Volt tejem, és amikor abbahagytam a szopit máris tudtam keményebben fogyózni, mert bírtam jobban a tornát, és nem volt olyan nagy átállás az étkezésben. Semmit nem vontam meg magamtól, mert csokit is ettem, csak nem este és nem evések közben, hanem egy kockát evés után, vagy túrórudit. Sok sikert és hidd el, hogy le fog menni minden, amikor itt lesz az ideje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Én ha este nem eszem akkor már fogyok, annyira hízásra hajlamos nem vagyok , anyukám is kicsi , 6 gyereket szült.most mivel terhes voltam gondolom a szervezet raktárazott, vagy ilyesmi, szerintetek?
Szerintem nem az anya aktuális alakjától vagy zsírmennyiségétõl függ a baba gyarapodása, hanem akkor már inkább az örökölt genetikai hajlamtól. Szóval Kérdezõ, ha te alapból hízásra hajlamos vagy, akkor nem meglepõ, hogy ilyen tempósan gömbölyödtök. Vagy ha nem te, akkor apuka vagy valaki más a családból.. De hogy most éppen +x kiló van rajtad, annak alig van köze az õ súlyához.
Én rajtam nincs egy gramm zsír se, de a babáim olyan dagik voltak, hogy öröm volt nézni. Fél évesen mindkettõ majdnem 10 kilós volt, csak anyatejesek voltak, én még úgy néztem ki mint egy anorexiás (nem volt túl jó hatással rám a szoptatás, nagyon lefogytam).
Szia! Rajtam olyan 16 kiló maradt az elsõlányom születése után!:( 14 hós volt mikor azt mondtam, ha rá is megy a szopi elkezdek tornázni és "fogyózni"! 19hóskorára 19 kilót fogytam(Õ még szopizott) ésén hihetetlenül egészségesnek éreztem magam!Teherbe is estem rögtön ahogy utat engedtünk neki!Most 23 hetes vagyok a második kislányunkkal, és a nagy még szopik (25 hós most), de szopitanácsadónk azt mondta hogy a baba hízásanem függ anya súlyától! Amúgy találkoztam egy csomónádszálvékony anyukaával akiknek 8-10 kilós 5-8 hós szopizó babaái vannak!Remélem nálunk is így lesz, mert én eddig még egy grammot sem híztam, debszoptatninyilván a kicsit isszeretném! De a Te példád is bíztató!Köszi
A kérdező hozzászólása: az elsõnél is , most a másodiknál 3 kg-ot hiztam miután a kórházból haza jöttem.
A kérdező hozzászólása: nem aggódok, az elsõ fiamat 27 hónapig szoptattam és amíg a menstruáció nem jött meg , addig egy dekát sem fogytam(szülés után 13hónap után jött meg elõször)és utána lassan elkezdtem fogyni, semmi erõfeszítés nélkül, de a elsõ terhességem súlyát nem értem el, azaz 53-54 kg hanem 59 ezzel kezdtem a második terhességemet.
A középsõ kisfiam 2, 5 eves, õt nyolc hónapig tudtam csak szoptatni. Akkor nem volt ilyen sok tejem. A szoptatas abbahagyasa utan három hónap alatt lement 25 kg. Szerintem most is így lesz, csak most nem tudom, meddig fogok szoptatni, mert a kisfiam egy cicimumus, és ugye most a tejem is több. De tudom, hogy amíg szoptatok, nem fogok fogyni, egyszerûen nem tudok. Szerintem ez hormonális lehet, mert nem eszek annyit, hogy ennyit hizzak:-( Aggodsz a plusz kilók miatt?
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM a választ, és sikerült szopatás után leadni?hány hónapig szoptattál?gratulálok a babádhoz(babáidhoz) szép estét!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!