Találatok a következő kifejezésre: Szülés közben lehet a (33 db)

36 hetes kismama vagyok. Tegnap a CTG után vérnyomást mértek, az jó volt, viszont a pulzusom 120 volt. Azt hittük, hogy rossz a mérő, így itthon is megmértük, de itthon is magas volt. Mit jelent ez? Köze lehet a közelgő szüléshez?

Legjobb válasz: 36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re ,itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol ,mert +2cm nyilàs van ,ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem ,hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re , itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol , mert +2cm nyilàs van , ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem , hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

A szülés közben lehet valamit enni?

Bocsi de sokmindent nem tudok még , els? baba lesz.

Legjobb válasz: Változó...van,hogy lehet, van,hogy nem, ez nagyon kórházüggõ. Én aztmondom,hogy ha nem engedik is egy dugi szõlõcukrot meg lehet beszélni a szülésznõvel,különben kitolásra annyi energiád sem marad mint egy pintynek:)

Változó...van, hogy lehet, van, hogy nem, ez nagyon kórházüggõ. Én aztmondom, hogy ha nem engedik is egy dugi szõlõcukrot meg lehet beszélni a szülésznõvel, különben kitolásra annyi energiád sem marad mint egy pintynek:)
Szerintetek milyen dolog hogy nem engednek inni se? X órát vajúdsz és ki vagy száradva? És akkor még nyomjunk is hát remek.
Szõlõcukrot. Sote II. Vizet nem lehetett inni egyáltalán. Egy kortyot se. Nem éheztem meg, de ölni tudtam volna egy fél pohár vízért. 18 órát vajúdtam.
A kérdező hozzászólása: Csoki is jó, azt is viszek. köszönöm , akkor talán nem halok éhen.:)
nálunk lehetett, de nem igazán kívántam (pedig 1 napig kínlódtam elõtte a kórházban), úgy szólt a szülésznõ, hogy most egyek szõlõcukrot, csokit. A lényeg, hogy nagyon rövid idõ van a fájások közt, amikor nyugodtan ehet az ember, és nagyon rossz ha úgy jön a fájás, hogy még nem nyeltem le a falatot. Szóval olyan étel a jó, amibõl kicsit is tudsz enni, és olvad a szádban (csokiból ne egész mogyoróst vegyél).
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok az eddigi válaaszokat, akkor megyek beszerzek pár csomag szöllõ cukrot.Még jó , hogy legalább ezt lehet enni.
Miskolc: csak vizet :P
Bajcsyban vizet, szõlõcukrot, pár kocka csokit lehet. A szõlõcukor úgy látom mindenhol mehet, úgyhogy akkor nem kell félned, hogy leesik a cukrod...mert még a bugyink is le fog szerintem ijedtünkben...:-DDD Üdv: 40hetes km.
Indított szülésem volt. Reggel 9kor tették fel a tablettát. 2óra megfigyelés után visszamehettem a szobámba. Iszogattam, szõlõcukroztam. Du fél 2re kellett mennem a szülészetre. Beöntés, fürdés, burokrepesztés és nekem már elõtte mondta a szülésznõ, hogy kortyolgassak nyugodtan. 4után megszültem, egybõl szõlõcukroztam. Hát nem tudom, nekem vhogy az evés nem járt a fejemben:) ) Ha Te hipózol, akkor beszélj a dokiddal, hogy ilyen esetben mi a tehendõ!!!
vizet bármennyit ihattam. szõlõcukrot is ehettem volna, de nem szeretem, így csokit csipegettem!
Hol fogsz szülni?Hátha így jobban tudunk segíteni:)
indított szülésem volt.reggel 9-kor indították.éjféltõl nem ehettem és ne ihattam.gondolhatjátok milyen rossz volt, ráadásul este fél 10-re lett meg a babám.
A kérdező hozzászólása: Köszike az eddigi válaszokat, engem azért is érdekelt, hogy lehet-e enni mert ha éhes vagyok leesik a vércukrom, és rosszul leszek.Volt már rá példa, hogy el is ájultam.
Nálunk szigorúan csak szõlõcukrot, és vizet lehetett!Amit vittem, gyümölcslevek, kekszek, azokat mind haza kellett vitetnem párommal! :( Utána becsempésztünk egy kis sütit, aztán dugiba majszolgattam, persze szülés után! :)
Az ÁEK fõszülésze azt mondta, lehet, persze nem 3 fogásos vacsorát. Az altató doki viszont elmondta, hogy remek gyomormosó eszközeik vannak ha mégis gond lenne. :P Hát én 12 órát vajúdtam, de nem éheztem meg :) Talán szõlõcukrot ettem, de bõven nem ott járt az eszem...
Az ÁEK-ban a szülésznõ engedélyezte a szõlõcukrot. Szénsavmentes ásványvizet pedig a legtöbb helyen lehet inni, nagyon pici kortyokban, és persze nem 1, 5 litert :-)
Hajnal 5-kor indult be, este 8-kor lett meg.Tehát én nem ettem csak elõtte nap vacsorát, meg harmadnap ebédre kekszet, mert császár volt.De egyáltalán nem voltam éhes, se szomjas. Kaptam infúziót talán azért.

Fogadott doki nélkül szülök majd a váci kórházban. Hogy fognak velem viselkedni? Lehet benn velem valaki a szülés közben? Lehet még az utolsó 2 hétben fogadni szülésznőt?

mert állítólag az többet csinál mint egy orvos!ezért nem akartam dokit! és szülész?t hogy lehet választani?

Legjobb válasz: Szia!Nekem fogadott dokim van,de nem nagyon foglalkozik velem.Most tartok ott,hogy dokit váltok 11 héttel a baba születése elött!Hát én a szülésznõket sem tartom hú,de rendesnek,tudod minedenkit a pénz hajt és nem a hívatása.De már aott tartok,hogy csak bemegyek és megszülõk és nem kell foagdott doki:) Boldog babavárást!28 hetes kismami!ja a Váci kórházat nem ismerem,de remélem,hogy minden jól alakul ott neked!

Szia!Nekem fogadott dokim van, de nem nagyon foglalkozik velem.Most tartok ott, hogy dokit váltok 11 héttel a baba születése elött!Hát én a szülésznõket sem tartom hú, de rendesnek, tudod minedenkit a pénz hajt és nem a hívatása.De már aott tartok, hogy csak bemegyek és megszülõk és nem kell foagdott doki:) Boldog babavárást!28 hetes kismami!ja a Váci kórházat nem ismerem, de remélem, hogy minden jól alakul ott neked!
Nekem sincs fogadott orvosom. Sajnos, többször kellett visszamennem az sztk-ba, kórházban is voltam. Többet törõdtek velem, mint azzal, akinek orvosa volt! És ha van fogadott dokid, több fórumon olvastam, h nem nyúlnak hozzád a többiek, mert te xy betege vagy...


Hogyan lehet a szülés közben a fájdalmat könnyebben elviselni?

Alacsony a fájdalomküszöböm és már most félek hogy nem fogom birni/nem akarok kiabálni/,csöndben és kitartással szeretnék vajúdni!A kitolásnál mindig marad annyi er? amennyi szükséges? Adjatok tanácsokat! Köszönöm! 33 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! A kitolás már a legjobb szakasza a szülésnek,ha van erõd ha nincs,akkor is nyomni fogsz,hiszen majd te is alig várod majd hogy meglásd a babát és hogy minnél hamarabb túl legyél rajta. Nekem szülés elõtt nem voltak fájásaim,hiszen magzatvíz elfolyással kerültem be. Aztán adták a méhösszehúzó infúziót. Hát megmondom õszintén,nem volt olyan vészes. Simán ki lehet bírni a fájásokat. Én 13 óráig szenvedtem a szülõszobán:) A legfájdalmasabb az mikor fájás közbe az orvos tágít a kezével... Az nagyon ütõs.

Szia! A kitolás már a legjobb szakasza a szülésnek, ha van erõd ha nincs, akkor is nyomni fogsz, hiszen majd te is alig várod majd hogy meglásd a babát és hogy minnél hamarabb túl legyél rajta. Nekem szülés elõtt nem voltak fájásaim, hiszen magzatvíz elfolyással kerültem be. Aztán adták a méhösszehúzó infúziót. Hát megmondom õszintén, nem volt olyan vészes. Simán ki lehet bírni a fájásokat. Én 13 óráig szenvedtem a szülõszobán:) A legfájdalmasabb az mikor fájás közbe az orvos tágít a kezével... Az nagyon ütõs.
Nekem a légzéstechnika segített.Mindíg mikor jött a fájás vettem egy nagy levegõt és szépen lassan kiengedtem.Egy hang nélkül végig vajúdtam 14 órát.
Légzéstechnika tényleg nagyon fontos! Nekem a barátnõm jelenléte is sokat segített.
Én is a légzéstechnikára szavazok! De nekem a védõnõ a fájások közötti relaxációt is javasolta.
A férjem segített rengeteget azzal, hogy teljesen nyugodt maradt.Eszegetett, vicceket mondott...és persze önmagad tehetsz a legtöbbet önkontrollal és koncentrációval.
Szia! Légzéstechnika, és mindenekelõtt semmi pánik! Próbálni kell nyugodtnak maradni, és viselni a fájdalmat. Remélhetõleg szépen fogsz tágulni, nem kell elõre görcsölni, hogy mi lesz ha ez vagy az történik. A fájások közti szünetekben becsuktam a szemem, próbáltam elképzelni, hogy fog kinézni a kicsi, vajon mit csinálhat most odabenn, stb. Ezek sok erõt adnak ilyenkor, és ezzel készülhetsz a következõ fájásra. A tolófájás persze fáj, de akkor már látni az egésznek a végét, nemsoká kinn baba, az már izgalmasabb, mithogy az ember fáradtságra gondoljon :-))) Sok sikert!!!
Én pihentem a fájások között. Becsuktam a szemem, kizártam a külvilágot, és magamra és a kicsire koncentráltam. A tolofájások között ki sem nyitottam a szemem, csak bólogattam a dokinak, ha kérdezett valamit:-)Vicces lehettem:-)) Ne félj, ki lehet bírni, én sem emlékszem fájdalomra, igaz hamar és könnyen szültem. Ajánlon a homeos bogyókat!!!
Sziasztok! Amik nekunk segítették: homeos bogyók, vajúdás alatt forró zuhany; es amikor a kitolás elõtt mar a Férjem is velunk lehetett, akkor 'fajas' alatt én leültem egy székre, vagy az agy szélére, a két talpam a Földön, Férjem pedig erõsen nyomta a két térdemet a csípõm fele.ez a nyomas elvette a fájdalom kb 70 százalékát. Youtuben találsz hozza videókat is. Szep születést Nektek! ;)

Szülés közben honnan lehet azt tudni hogy baj van? Gondolok arra, hogy megreked a szülőcsatornában a baba vagy rátekeredik a köldökzsinór? Ezt én tudni fogom vagy csak az orvos és a szülésznő és ők honnan? Ezt megmondják nekem vagy elhallgatják?

Legjobb válasz: A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját,és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang,az valami bajt jelent,rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az,hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt,csak berontottak hozzám,és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is,akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig,hogy hol tart a szülés. Minden jót,könnyû szülést.

A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját, és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang, az valami bajt jelent, rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az, hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt, csak berontottak hozzám, és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is, akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig, hogy hol tart a szülés. Minden jót, könnyû szülést.
Szia! Én nyolc óráig voltam a szülõszobában, mire elvisttek császározni. Egy ideig semmi baj nem volt, de aztán megakadt a baba és nem tágultam tovább. Szerintem ezt megérzi az ember. Csak a szülésznõ volt bent, az orvos fél óránként rámnézett. Egyszer éreztem, hogy baj van, szóltam a nõvérnek, hogy hívja a dokit (persze nem hívta, de ez másik történet). Végül is csak megérkezett, megvizsgált és mondta, hogy császár. Addigra már a köldökzsinór is rátekeredett, de szerencsére a babának nem lett baja. Szóval szerintem lehet érezni. Most egy gyönyörû makk egészséges 7 hónapos kislány anyukája vagyok.
Szia! Õk tudni fogják, a szívhangból, meg mikor már érzik kézzel is a babát, stb. Hát szomorú, de nekem elhallgatták. Az újraélesztést is csak 1 hónap múlva tudtam meg. :(
Sziasztok! Ez nekem új, hogy hallgatják a szívhangot szülés közben, mert nekem se nst-t semmit nem csináltak, csak mondták, hogy mikor nyomjak!
Elõzõ vagyok, amúgy nekem elakadt a szülõcsatornában.
3. válaszoló vagyok. Lehet, hogy valaki megérzi, valaki nem. Tök "nyugodtan" vajúdtam. Egyszer csak kattant az agyam, és azonnal azt akartam, hogy valaki vizsgáljon meg (a szívhang normális volt)és mint kiderült, nem is alaptalanul. Elakadt a babám feje, rátekeredett a köldökzsinór, és mikor megcsászároztak, azonnal adták neki az oxigént. Ha nem erõlködök, hogy valaki nézze meg, lehet, hogy nagyobb baja is lett volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtató szavakat, elsõ baba lesz és mostanában kezdtem el nagyon foglalkozni magával a szüléssel, most töltöm pár nap múlva a 28. hetet.Köszönöm mégegyszer!
11, 02-es válaszolóval vitatkoznék, hogy lehet-e érezni a bajt.Szerintem nem lehet, vagy nem mindig.Azt a szülõ nõ nem érzi ahogy a méhszáj tágul, csak az orvos tudja megállapítani. Az én lányom elfordult a szülõágyon, mégsem éreztem, csak a szívhangokból tudtam, hogy baj van.Percek alatt a mûtõbe voltunk.
Nyugodj meg, az orvos és a szülésznõ tudja a dolgát, biztosan nem ez lesz az elsõ szülés, amit levezetnek. Ha a baba nyakára rátekeredik a köldökzsinór (nekem két gyereknél is így volt), azonnal szólnak, hogy ne nyomj tovább. Ez ui. akkor okozna gondot, ha rövid a köldökzsinór és a kicsúszó baba nyakán maradna. Éppen ezért, amikor a feje kibújt, azonnal leveszik róla. Az én gyerekeim is egészségesek, szépek és már tizenévesek. Azt meg, ha nem is mondanák meg, hogy vmi baj van észrevennéd, mert hirtelen nagy lenne körülötted a nyüzsi. Nyugodj meg, a legtöbb szülés kombináció mentesen zajlik, de még a többedszer szülõk is izgulnak kicsit elõtte. Ez szerintem természetes. 4 gyerekes anyuka
Én onnan tudtam, hogy lelassult a babám szívverése, az orvos kikapcsolta a gépet, és szólt a szülésznõnek, hogy hívjon segítséget, szülünk. Ketten könyököltek a hasamon, három nyomásra kipréseltük. A köldökzsínór volt rátekeredve a nyakára. Szerencsére nem lett semmi baj, rögtön felsírt.

Apás szülésre készülünk! Vajúdás alatt is ott lehet a férjem, illetve lehet-e sétálgatni közben a folyosón ha úgy könnyebbnek érzem?

Veszprémben fogok szülni és többször hallottam, hogy a párunk nem lehet velünk vajúdás közben... :(

Legjobb válasz: Én Szegeden szûltem de természetesen ott volt velem az elejétõl a végéig. Ha nyugtalanít kérdezd meg valamelyik szülésznõt, sõt ha teheted fogadj fel egyet, mert akkor biztos, hogy mindent lehet :-) /persze normális kereteken belül/ Én ha lehetne csak szülésznõt fogadnék, mert az orvosok -ha nagyon síma a szülésed- semmit nem érnek, a szülésznõ segít mindenben. Ez az én véleményem

Én Szegeden szûltem de természetesen ott volt velem az elejétõl a végéig. Ha nyugtalanít kérdezd meg valamelyik szülésznõt, sõt ha teheted fogadj fel egyet, mert akkor biztos, hogy mindent lehet :-) /persze normális kereteken belül/ Én ha lehetne csak szülésznõt fogadnék, mert az orvosok -ha nagyon síma a szülésed- semmit nem érnek, a szülésznõ segít mindenben. Ez az én véleményem
Kórháza válogatja. Nálunk apa bent volt, és sétálni is lehetett.
Pedig pont ez a lényege az Apás szülésnek , hogy végig veled van a párod és legalább lelkiekben segít. Bár nekem császárom lett, de míg a vajúdóban voltam végig velem volt. Mûtét közben kint várt. És mivel altattak császár után õ kapta meg a babát. :)
Ja még annyi, hogy én Pesten a 2.sz.-ú szülészeti klinikán szültem.
Én Fehérváron szültem és ott szóba se jöhetett, h. bent legyen a párom a vajúdóban. Irtózatos hülyeségnek tartottam, mivel ott lett volna szükségem rá! Tényleg kórháza válogatja, ezt az tudná megmondani, aki a veszprémi kórházban szült.

Volt mar olyan pillanat szules kozben, hogy azt mondtatok hogy kessz, mar nem lehet el viselni a fajdalmat?

Legjobb válasz: én egész szülés alatt azt hajtogattam a dokinak, hogy engedjen el, haza akarok menni, meghalok. utána még kétszer szültem nála, õ meg azóta is ezen röhög.. :)

én egész szülés alatt azt hajtogattam a dokinak, hogy engedjen el, haza akarok menni, meghalok. utána még kétszer szültem nála, õ meg azóta is ezen röhög.. :)
Volt, de aztán csak sikerült:)
ja utolsó vagyok, lemaradt hogy az oxi bekötése után 3/4 óra múlva született meg a kislányom. :)
Szia! Nekem az utolsó 2 óra volt ilyen. Annyira legyengültem hogy másnap nem állhattam fel, mert nem bírtak el a lábaim. Álmomban sem hittem volna hogy én valaha is így leszek. Emlékszem még mondtam is a szülésznõnek hogy nem bírom tovább, õ meg mondta hogy minden nõ ezt mondja. Aztán csak sikerült a kislányunk :)
Hajaj, volt olyan pillanat. Az utolsó 2 órában azt hiszem többször is elmondtam a férjemnek, hogy én bizony meg fogok halni. Ha lett volna hozzá erõm, akkor nagyon szívesen csak üvöltöttem volna. De a szülés fájdalommal jár, és hát túl vagyunk rajta. A végeredmény pedig csodaszép. :)
Már kitolásnál voltam úgy, h nem birom tovább, annyit éreztem, h egy nyomásnyira van erõm(ezt közöltem a dokival is), a babának még csak a haja látszodott(párom mondta), rettenetes fáradt voltam, nagy feje is volt a fiamnak(37), bele adtam az utolsó nyomásba apait-anyait és egybe kinyomtam, párom mesélte, h a fiam szó szerint repült kifele, az ágy végénél kapta el a szülésznõ.(leesni nem tudott volna, rendes ágyon szültem, a végén nagy leesésgátlóval). Mindenki lesett, mert a doki még akkor azt mondta min.3-4 nyomás kell, amikor kijelentettem, h csak egyre van erõm. Olyan fáradtan, erõ nélkülinek sose éreztem magam. Lányom szülésnél éreztem olyan fájdalmat, h azt mondtam soha többé nem akarok szülni, és kellett a párom, szülésznõ lelkitámogatása h átlendüljek a mélyponton.
volt, a 26. óra után. na az nem volt semmi, már ott voltam, hogy megmondom a dokinak, császározzon meg, végül az 53. órában megszültem....
Igen, volt. A dokim szólt a vajúdás vége felé, hogy ha fél órán belül nem bújik ki a picur, császár kell, hogy legyen. 10 perc múlva már annyira fájt, hogy könyörögni kezdtem neki, nem bírom tovább, menjük AZONNAL császározni, mert belehalok. Persze végül hüvelyi szülés lett, a kitolást már egyáltalán nem éreztem. A varrás horror volt, mivel a dokim extra alaposan összeöltött. A párom szerint "jobb, mint új korában".
Igen volt s négyszer is átéltem.Volt, hogy azt éreztem itt a vég s mindjárt meghalok. Pokolian tud fájni! De abba a pillanatba, mikor megszületik a baba minden elmúlik.
Utolsó voltam! A varrásnál adnak érzéstelenítõt.Egy jó párszor injekciókat szurkálnak oda!S közbe varrnak.Engem a 4.szülésnél már nem vágtak s így nem is vartak.Megúsztam!De eléggé kimerültem a 4, 30 s 62 cm-es csöppségtõl, aki ma már 13 hónapos nagyfiú. Minden jót!
Igen, volt olyan!Amikor már egymásba értek a fájások. Nagyon kellemetlen volt, de szerencsémre nagyon hamar megvolt a baba. Nekem a kitolás meg a varrás már csak szúnyogcsípés volt ahhoz képest! Sok sikert kívánok neked.
Úristen, hát volt bizony...:) 36 órát vajúdtam, nem tágultam, ezért kaptam oxitocin infúziót, amitõl olyan erõs fájásaim lettek, hogy a gép már nem mérte, és igazából már nem is fájások voltak, hanem egy folyamatos fájás, abból is a legdurvább. Annyira kimerült a méhem, hogy toló fájásaim már nem is voltak, vákuummal húzták, meg könyökkel nyomták ki belõlem szegény kisbabámat, aki a történtek ellenére egészségesen és "gyûrõdés mentesen" jött a világra. Könyörögtem a császárért, mert 30 óra után is csak két ujjnyi voltam. Leírhatatlan a fájdalom amit éreztem. Megnyugtatásképpen: a barátnõm 4 óra vajúdás után szülte meg szintén az elsõ babáját. Nekem a varrás nem fájt, észre sem vettem hogy varrnak, mert mikor kijött a babám, már csak hihetetlen megkönnyebbülést éreztem, és kb. néztem a plafont öntudatlanul... :) Alig várom hogy kis tesót szülhessek, nem vette el a kedvemet a nagy fájdalom, már akkor tudtam, hogy nem ez volt az utolsó!
ó igen, . de én akkor nem tudtam semmit beszélni, nem hogy komplett mondatokban fejezzem ki magam. viszont nekem oxitocinnal indították mert nem tgultam, és az ált. nagyon erõs, a természetes fájásoknál erõsebb fájást generál. elõtte 20 órát vajúdtam, de nem sûrûsödtek jobbanmint 7 perc, és csak 2 ujjnyit tágultam. szóval indították. onnatól hogy berakták z infúziót, hirtelen lettek nagyon borzalmas fájások, aszittem meghalok. olyna érzés volt mintha össze akanának nyomni, vagy ifordítani a testembõl, mr nem görcs volt, valami más, de nem tudom elmondani. most terhes vagyok megint, és ha így kell megint szülni, hát állok elébe. :) ) 2 éves kislány édesanyja és 7 hetes km
A kérdező hozzászólása: kossz mindenkinek
Nálam ilyen nem volt, csak olyan, hogy már nagyon kibújhatna a kicsikém, közel 3napig szenvedtem!Amikor a végén azt mondták, hogy nem tudjuk elkerülni a császárt akkor felsóhajtottam, mert tudtam, hogy itt a vége! De tény, hogy nagyon fájtak a fájások!
A kérdező hozzászólása: hol faj a legjobban?
Én is nagyon féltem a szüléstõl. Azt hittem, hogy ott fogok meghalni. Ahhoz képest pozitívan csalódtam az egészben. Szerencsére gyorsan és könnyen meglett a baba. Nem is fájt, inkább csak kellemetlen volt. Folyamatosan úgy érzi az ember, h wc-re kellene mennie. Ehhez tudom hasonlítani:D A legszörnyûbb az egészben a varrás volt:S De mindegyik szülés más, más az emberek fájdalomküszöbe. Valaki többet, szenved, valaki kevesebbet. ez természetes. De szenvedjünk bármennyit, megéri, hiszen egy gyönyörû kisbabáért tesszük, aki rengeteg örömteli percet fog nekünk okozni!:D
A kérdező hozzászólása: ezt mar tobb mindenkitol hallotam hogy a varras fajdalamasabb volt mint az egesz szules!!de olyankor nem kapnak vallami zsibasztot elotte?
Ez is változó, mert én például a varrást meg sem éreztem. Kaptam fájdalomcsillapítót, és csak láttam, hogy lent motoszkál a doki, de érezni nem éreztem.
Ja, nem fájdalomcsillapítót, hanem érzéstelenítõt kaptam:)
Nálam is volt egy pillanat amikor azt mondtam, hogy nem bírom tovább, de ott volt a férjem és õ segített túl a kritikus ponton. Varrás elõtt kapsz helyi érzéstelenítõt, de attól függetlenül szerintem is az a legrosszabb része a szülésnek, mondjuk én a varrást nem éreztem, csak feszített.
Volt igen, el is sirtam magam.Aztan a szuleszno mondta hogy szedjem ossze magam, sikerult. Nalunk adnak erzestelenitot de nem varnak semmit vele, rogton varrnak, minden tuszurast ereztem, de kb egy ora elteltevel total lezsibadtam alul, az jo volt.
Persze! Ahogy erösödtek a fájdalmak.... pokol volt, a legfájdalmasabb dolog életemben! Pedig én még szerencsés voltam mert az egész mindennel együtt 4 óra volt, pedig elsö baba. A varrás is rettenetesen fájt, csípett pedig kaptam oda érzéstelenítö injekciót. Szerencsére csak 3 öltés volt, nem vágtak nagyon szét. 3 hét alatt elmült a szülés emlékének fájdalomtöltete, csak a szépre emlékeztem, meg itt fekszik mellettem a csodás eredmény amiért szenvedtem :) 23/N
Én 14 órát vajúdtam, ebbõl az elsõ 6 óra elviselhetõ volt, a második 6 óra egy rémálom volt már, nagyon fájt, de csak az uccsó 2 órában kezdtem el hajtogatni, hogy nem bírom tovább értsék már meg:) Igaz nálam már megvolt a rendes tágulás az utolsó 2 órában már a toló fájásokat vártuk, mondták szóljak ha "kakilni"kell.De nálam az nem akart jönni, ezért kezdtem el hajtogatni hogy nem bírom tovább, mert nem láttam a "végét" a dolognak.Szegény doki hiába biztatott, hogy látja a haját, éreztem, hogy nem láthatja, mert fent éreztem még a babát, és kiderült jól éreztem, mert az én kis csöppem arccal akart kijönni, ezért abba az utolsó 2 órába már nem haladtunk sehova. Szóval én abban a 2 órába rendes hisztit levágtam, már könyörögtem a császárért, és végül a doki is rájött hogy tényleg nem fog így menni, pedig õ már húzta a gyereket kifele, egy másik meg már a hasamból nyomta lefele de így se volt elõre haladás.Azért mikor felébredtem elnézést kértem a szülésznõtõl meg a dokitól is a "viselkedésemért", de azt mondták ilyenkor már cifrábbakat is mondanak a kismamák:D
nekem volt egy pillanat, szóltam a dokinak, hogy kérnék valami fájdalomcsillapítást. Megvizsgált, és azonnal mentem a szülõágyra szülni. :) Kb 5-10 perc és megvolt a bébi.

Hamarosan szülök, félek, hogy a szülõszobán összekoszolok valamit szülés közben. Mit fognak szólni a szülésznõk? Lehet, hogy éjszaka fog megindulni a szülés. Ki fog utánam takarítani?

Legjobb válasz: Összefogsz koszolni elég sok mindent és ez jól is van így :) A takarítõ nõ utána megy takarítani. Nálam tiszta vér volt a padló sõt még a függönyök is.

Összefogsz koszolni elég sok mindent és ez jól is van így :) A takarítõ nõ utána megy takarítani. Nálam tiszta vér volt a padló sõt még a függönyök is.
Hát nagyon sok mindent összekoszolsz. Most nem akarok gusztustalan lenni, de a szülés valóságához a következõ is hozzátartozik: én a beöntés után nem jutottam el a wc-ig például. Elhiheted, hogy nem én álltam le ott takarítani két fájás között. A magzatvizem is folyt folyamatosan. Ahogy járkáltam, mindenhol csepegtettem, ráadásul véreset, mert tágultam is közben, de ugye sétálnom kellett, hogy a gravitáció besegítsen. Burkot is kellett még repeszteni, mert felülrõl repedt meg és alul a baba fejénél még ott feszült a burok. El tudod képzelni, mennyi véres víz ömlött ki belõlem akkor? Szóval, ne aggódj. A szülés kicsit gusztustalan, de a legcsodásabb élmény is egyben. A részletekkel meg nem kell foglalkozni. A takarítás nem a te feladatod, neked arra kell koncentrálni, hogy megszüld a kisbabád. Jah és szülés után két napig ömlött a vér belõlem. Rengetegszer cseréltek huzatot és ha felkeltem pisilni, összevéreztem a padlót. Soha senki nem szidott össze ezért.
Ez a kérdés jó volt, legalábbis arra, hogy mindenkinek adjak zöld kezet + nevettem egy jót így estére ......
Összekoszolsz? Arra gondolsz, hogy elcsöpögteted a magzatvizet, esetleg véres lesz alattad a lepedõ, netán megy rá egy kis ka.i is? A szülésznõk természetesen fel lesznek háborodva, mert ilyen még soha senkivel nem történt, ráadásul mindenki 8 és 4 óra között szül munkaidõben...
1es vagyok. Ne haragudjál már, de egy ilyen kérdés után még te oltogatsz engem? Vicc... Azért van jól, mert tisztán szülni nem lehet. Lesz magzatvíz, vér esetleg pisi kaki is, egyszerûen lehetetlen tisztán szülni. Ezt felbírod fogni vagy még részletezzem?
Természetesen kamu a kérdés.
ha megindul a szülés, hidd el, hogy pont [email protected], mit koszolsz össze és mit nem...:)
Nyílván kamu...
Ez egy komoly kérdés vagy csak kamu??
Összekoszolsz vmit? Ha megindul a szülés, max magzatvízzel koszolsz össze bármit is. Van takarítónõ. Egyébként én a szülõszobát koszoltam össze, odahánytam az ágy mellé. Hirtelen jött és nem tudtam visszatartani. Ez van. Jött a takarító nõ. Bocsánatot kértem tõle, megnyugtatott, h ez elõfordul. Azt írod, nem azért van a takarító nõ, h utánad takarítson. Akkor hogy gondoltad? A párod megy utánad a felmosó cuccal vagy majd te takarítasz 2 fájás között???
Jól van hülyítsél mást, ne itt trollkodj.
A kérdező hozzászólása: Mi az, hogy "jól is van így"? Nem azért van a takarítónéni, hogy utánam takarítson!
Én végig csorgattam a folyosót véres magzatvízzel, kétszer kellett nyomnom, mindkétszer bekakiltam. Annyira fájt, hogy ez érdekelt hidd el a legkevésbé...

Az mit jelenthet ha a kisbabánk az én születésnapomon fogant meg és a párom születésnapjára vagyok kiírva szülésre? Lehet köze ehhez a csillagoknak?

Legjobb válasz: Szerintem nincs nagy köze a csillagoknak ehhez..csak neked meg a párodnak..lehet,hogy szerencsét hoz..ki tudja?:D

Szerintem nincs nagy köze a csillagoknak ehhez..csak neked meg a párodnak..lehet, hogy szerencsét hoz..ki tudja?:D
Hát ami eszembe jutott elsõnek, hogy jó volt a szülinapod :) . Szerintem sincs köze a csillagoknak hozzá viszont ezúton gratulálok a kicsihez!
A sátán megfogan. Hirdessük az eljövetelét testvéreim, Exitus acta probat.
Elkell vetetned , mert magát az Antikrisztust hordozod a méhedben.Tegyél valamit amíg nem késõ, mert sorsunk megpecsételõdik.
Bármily meglepõ, szerintem azt jelenti, hogy .....õõõõ....buzy lesz xD
1. Azt jelenti, hogy a születésnapod elõtt nemi életet éltetek. Jegyezzük meg, hogy a fogantatás pontos idõpontja nem ismert. 2. Azt jelenti, hogy a párod szülinapja a tiédet kilenc hónappal követi. Remélem hasznos volt a válaszom. :)

Lehet, hogy most hülyeséget fogok kérdezni, de ti nem féltek mondjuk szülés közben a pukizástól?

Legjobb válasz: Beszéltem még régen egy szülésznõvel és kérdeztem hogy is van a szülés? Azt mondta hogy elõször a kismama beöntést kap, de nem minden esetben. Na ha nem kap még az is elõforduhat hogy nem puki az a csomag. Te nemfogod észrevenni elvileg. Ez ott tök természetes. Remélem nem csak szivatott az illetõ. 27 heteske

Beszéltem még régen egy szülésznõvel és kérdeztem hogy is van a szülés? Azt mondta hogy elõször a kismama beöntést kap, de nem minden esetben. Na ha nem kap még az is elõforduhat hogy nem puki az a csomag. Te nemfogod észrevenni elvileg. Ez ott tök természetes. Remélem nem csak szivatott az illetõ. 27 heteske
amikor az elsõ babám szültem és rendessen voltak fájásaim mindig csak azt tudtam mondani a páromnak hogy szóljon valakinek mert mindjárt bekakilok.a doki odajött és azt mondta hogy ne fogjam vissza magam ha kakilnom kell akkor csak nyugodtan.visszagondolva elég viccessen hangzik de hidd el hogy a dokik ehhez tuti hozzá vannak szokva, te meg ne szégyeld.lehet hogy nem is kakás leszel csak abban a helyzetben úgy érezzük.
szia, bennem ez fel sem merült, mint lehetséges félelmeim egyik. akkor ott sokkal inkább attól féltem, hogy minden rendben legyen, ne akadjon el a szülõcsatornában, ne legyen rátekeredve a köldökzsinór, hogy érett, egészséges legyen. akkor csak ez érdekelt. és akkor ott téged is csak ez fog érdekelni. ha pedig attól félsz, hogy a párod meghallja.....nos, épp a gyermekét hozod világra, mit számit egy-két puki.
Már bennem is felmerült ez a kérdés. Sõt, én még a sima nõgyógyászati vizsgálatnál is szoktam arra gondolni, hogy jajj, csak nehogy pont most csússzon ki egy puki :-) Hiszen a felhúzott láb pozíció ideális a bélmozgásoknak... De szülésnél szerintem kellõképpen le leszünk foglalva mással!
Szerintem ezen ne izgasd magad. Gondolom a párod is tudja, hogy esetleg ezekkel a kellemetlenségekkel is járhat egy szülés. Hidd el, õ nem azzal lesz elfoglalva, hogy te pukizol vagy mit csinálsz, hanem inkább aggódni fog, hogy jajj hogy segítsek a feleségemnek, amikor úgy fáj neki?????!!!!!
Szia! Én kaptam beöntést és mégis (sok-sok órával késõbb) bekakiltam. A férjem ebbõl semmit nem vett észre: õ ugyanis azzal volt elfoglalva, hogy el ne törjem a kezét, annyira szorítottam. A doki meg tök diszkréten szólt a szülésznõnek, hogy törölje le. Ennyi és nem több. Hidd el, a doki sem úgy fogja fel, mintha pl. egy rákszûrés alkalmával pukizod le.
Én nem tartok tõle.Vannak komolyabb félelmeim.Ha jól körülnézel meglátod akár pisi vagy széklet is kinyomódhat.Te észre sem fogod venni.Kár ezen izgulni. Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: A párom apás szülést tervez, illetve tervezünk, és bár tudom, hogy akkor ez lesz a legkisebb problémám, azért érdekelne a ti véleményetek is!
A kérdező hozzászólása: Én is szeretnék beöntést kérni, biztos ami biztos. A legfontosabb, hogy egészségesen és problémamenetsen jöjjön a világra.Csak ezek a dolgok is foglalkoztatnak néha..
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem, mert ha a párom is bent lesz az olyan ciki, hogy esetleg bekakilok, vagy egyfolytában pukizok. :)
A kérdező hozzászólása: Nekem sem ez a legnagyobb félelmem, sõt ez nem is félelem csak eszembe jutott ez is...
Szia! Hidd el, lesznek ott cifrább dolgok is mint kaki.Nagyjából annyi vér lesz az ágyon, mintha egy disznóvágást végeztek volna el.A kaki a legkevesebb.No meg, ha a fejednél áll a párod, akkor nem sok mindent fog látni a lenti eseményekbõl.Tehát ne aggódj, ez teljesen természetes.Egyébként a beöntés eléggé kellemetlen, és iszonyatos görcsökkel jár.Én örülök, h nem kaptam.Ott és akkor te már nem is nagyon leszel tudatában annak, h mi történik. Könnyû szülést!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!