Találatok a következő kifejezésre: Szülés közben jön (7 db)

7. hónapban vagyok, normális dolog az, hogy fél óránként járok pisilni? Mi lesz ha szülés közben jön rám?

Legjobb válasz: Ha biztosan nincs egy kis felfázás, vagy fertõzés,akkor normális,a babád nyomhatja a hólyagot.Ha szülés közben nyomsz,és ott valami ki akar jönni,nem fog senki erre figyelni,tudják mivel jár,és fel vannak készülve, ne aggódj.Te is a babádra fogsz koncentrálni,és ne legyen szégyenérzeted ez miatt.Gondold el mekkora nyomást kell kifejtenünk,csoda ha megússzuk szárazon:-) Ha meg esetleg elõre befektetnek,akkor meg ha megindítják,elõtte egy bizonyos idõvel nem lehet enni,inni,és lesz ideje a hólyagodnak kiürülni.

Ha biztosan nincs egy kis felfázás, vagy fertõzés, akkor normális, a babád nyomhatja a hólyagot.Ha szülés közben nyomsz, és ott valami ki akar jönni, nem fog senki erre figyelni, tudják mivel jár, és fel vannak készülve, ne aggódj.Te is a babádra fogsz koncentrálni, és ne legyen szégyenérzeted ez miatt.Gondold el mekkora nyomást kell kifejtenünk, csoda ha megússzuk szárazon:-) Ha meg esetleg elõre befektetnek, akkor meg ha megindítják, elõtte egy bizonyos idõvel nem lehet enni, inni, és lesz ideje a hólyagodnak kiürülni.
Nemrég szültem. Nekem is állandóan pisilni kellett. Amikor már közel voltam a szüléshez(már órák óta bent voltam a kórházban, a szülõszobán) a doki kért, hogy pisiljek. De nem ment. Csak a fájásokat éreztem, semmi pisilési inger nem volt. Ekkor kaptam egy egyszerhasználatos katétert, és úgy sikerült.. Féltem tõle, de nem fájt. Szerintem nem lesz gond nálad se. Bár elõször szültem, nem tudom máshol hogy megy. Egyébként Debrecenben a Klinikán szültem. További jó babavárást! :-)

Milyen érzés mikor kijön az aranyér? Közvetlen szülés után jön ki, vagy már akkor? Szülés után csak vécézés közben (erölködéstől) vagy bármikor kijöhet?

Legjobb válasz: Azt nem tudom,hogy szülés után azonnal kijön-e,ezt tegnap én is megkérdeztem. Mikor kijön,elõször olyan kellemetlen,mikor még csak kicsit van kint.Olyan viszketõs érzés.Arra tudnám hasonlítani,mint amikor kölökkoromban elkaptam valami férdesedést a kiscicáktól,és pokolian viszketett.Aztán ha ezt elhanyagolod,mint én is tettem,mert nem tudtam mi is az,akkor egyre nagyobb lesz,mig a végén akár ülni sem tudsz vele,annyira fáj.nekem volt miatta egy álmatlan éjszakám is.Meg vérezni is szokott. Nemcsak szülés után jön ki,hanem bmikor.Szorulás,nagy súly emelése stb...nekem most 30 hetesen jött ki.Olyan 2-3 hét a gyógyulásiidõ.Kamillás ülõfürdõ és körömvirágkrémmel reggel este bekenni.A gyógyszertárosnéni sem tudott jobbat mondani.

Azt nem tudom, hogy szülés után azonnal kijön-e, ezt tegnap én is megkérdeztem. Mikor kijön, elõször olyan kellemetlen, mikor még csak kicsit van kint.Olyan viszketõs érzés.Arra tudnám hasonlítani, mint amikor kölökkoromban elkaptam valami férdesedést a kiscicáktól, és pokolian viszketett.Aztán ha ezt elhanyagolod, mint én is tettem, mert nem tudtam mi is az, akkor egyre nagyobb lesz, mig a végén akár ülni sem tudsz vele, annyira fáj.nekem volt miatta egy álmatlan éjszakám is.Meg vérezni is szokott. Nemcsak szülés után jön ki, hanem bmikor.Szorulás, nagy súly emelése stb...nekem most 30 hetesen jött ki.Olyan 2-3 hét a gyógyulásiidõ.Kamillás ülõfürdõ és körömvirágkrémmel reggel este bekenni.A gyógyszertárosnéni sem tudott jobbat mondani.
Szia.Èn szülés után az elsö székletüríte´skor vettem elözször észre.akkor utánna visszahu´zo´dott.Sajna ithon (megemeltem egy nehéz dobozt), gondolom, hogy azért, u´jra kijött.Nagyon kellemetlen volt, vérzett is.kaptam rá kúpot, 2-3 hét mire rendbe jött.Néha most is kijön wc-kor, de visszahúzo´dik.Sajnos bármikor kijöhet, emeléstöl, felfázástól, esetleg székrekedéskor.Vigyaß´zni kell.
Nekem a második szülésem után 9 nappal jött ki. Sorban álltam, és éreztem, hogy vmi történt. Védõnéni Sperti krémet ajánlott, ezt lehet terhesen-szoptatás alatt használni. Viszketett, és egy kis dudort éreztem. Hamar elmúlt (kb 1 hét), és akkor jön ki, ha kicsit több székletem van egy nap.
A kérdező hozzászólása: Húha. Az is lehet már nekem is kijött akkor? Párszor már viszketett , de egyebet nem éreztem, hogy ott kint lenne valami, csak a viszketést. Most 38 hetes vagyok.

Van akinek nagyobb az egyik szemérem ajka mint a másik és így szült? Szülés közben az orvos mit csinál vele? Vagy arrébb teszi hogy lássa mikor jön a baba vagy hogy működik ilyenkor egy szülés?

Legjobb válasz: Annyira szétnyílik ilyenkor minden, hogy kétlem, hogy pakolgatni kellene a szeméremajkaid kitoláskor :) egyrészt terpeszben vagy, másrészt a baba feje nagyon szépen kitágít mindent. Nem lesz ott látászavar... egy szál se!

Annyira szétnyílik ilyenkor minden, hogy kétlem, hogy pakolgatni kellene a szeméremajkaid kitoláskor :) egyrészt terpeszben vagy, másrészt a baba feje nagyon szépen kitágít mindent. Nem lesz ott látászavar... egy szál se!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Még nem szülök mert fiatal vagyok csak érdekelt.
Nekem nagyobb az egyik, semmi probléma nem volt szülésnél, pedig már túl vagyok hármon:) ) 1-essel egyet értek:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
A doki nem nézegeti, hanem felnyúl kézzel. Az ujjaival nézi, hogy mennyire tág a méhszáj. Ezért mondják azt, hogy 1, 2, 3, 4, vagy 5 ujjnyira van nyitva valaki.
Ja, és addig vizsgálhat, amíg a baba feje nem látszódik. Ha már látszódik akkor egyáltalán nem játszik szerepet az, hogy milyen a szemérem ajkad. :)
Nekem a terhességeim alatt meg is nõttek kicsit és be is lilultak... szóval egyáltalán nem úgy néztek ki, mint elõtte és utána...


Szülés közben, honnan jön a sok vér? Mi vérzik?

Nem a gátmetszésre gondolok.

Legjobb válasz: a méhed

a méhed
Leválik a méhlepény, ami tele van ágazva vérerekkel... Az vérzik.

Szülés közben nem jön ránk a pisilés, ha igen akkor mi lesz?

Legjobb válasz: Nálam rámjött. A szülésznõ adott egy ágytálat és abba pisiltem.

Nálam rámjött. A szülésznõ adott egy ágytálat és abba pisiltem.
semmi.... nekem valamennyi széklet is jött és senkit nem érdekelt hidd el. ezen ne izgulj. 6 hetes kisbaba anyukája.
Nem jön rád. Ha mégis, akkor kimész pisilni. Van aki kakil is, de nem jellemzõ. Senki sem fog vele foglalkozni, kicserélik a lepedõt alattad és kész.
Én kaptam katétert. De amúgy szerintem sincs semmi, ha pisilsz is, nekem ilyen nem volt, de széklet jött egy kicsi, igazából kisebb bajom is nagyobb volt annál, amikor éppen úgy éreztem, hogy most fogok ketté szakadni. Nem fog téged sem érdekelni, ne félj.

Ha beindul a szules mennyi ideig tart egy fajas? Mennyi idonkent jonnek? Ket fajas kozt teljes fajdalom mentesseg van? Vagy csak enyhulnek a fajasok es aztan megint erosse valnak? 37+4hkm

Legjobb válasz: Nekem az elején 2-35 percenként jöttek kb 1percig tartott! A végefelé 1-2 percenként jött és egy percig tartott! Két fájás között egyáltalán nincs fájdalom. A fájás ha elindul elõször enyhe majd erõsödik és a végén gyengül majd elmúlik!

Nekem az elején 2-35 percenként jöttek kb 1percig tartott! A végefelé 1-2 percenként jött és egy percig tartott! Két fájás között egyáltalán nincs fájdalom. A fájás ha elindul elõször enyhe majd erõsödik és a végén gyengül majd elmúlik!
Elsõ vagyok nem 2-35 , hanem 2-3-5 percenként!
Én 6 hete szültem. Nálam 10 percenként kezdõdött és kb 20-25 mp-ig tartott. Közte nem fájt. Aztán 10 órán keresztül maradt a 8-10 perces fájás, de akkor már fél percnél tovább tartott. Ezek nem voltak még vészesek és majdnem 3 ujjnyira kitágultam. Aztán 3-4 percesek lettek és közel 1 percesek. Az elsõ 10 órát nem értettem, vajúdásnak túl sokáig volt stabil 8-10 perces, nem billent semerre... jóslónak meg durva. Szerintem egyébként ez annyira változó, sok mindentõl függ. A lényeg, ha már 4-5 perces, akkor már indulás a kórházba :) Kitartást és boldog babázást kívánok! K.
Szia! nekem 26 órán át tartott a 20 perces rendszeres fájásoktól a születésig a szülésem. A 10 perc alatti fájásaim rendre 40-50 mpig tarottak, enyhén indult, erõssé vált, a végén enyhült és elmúlt annyira, h aludni is tudtam közben. Amikor már 1-2 percenként jöttek és ugyanennyi ideig tartottak, akkor egy idõ után egybefolyt és jöttek a tolófájások, azok viszont hosszabb szünettel a kettõ között.
Nekem kb 10 percenként jöttek a legelején, elfolyt a magzatvíz, kb 2 óra múlva értem be a kórházba, addigra 5-7 percesek voltak. Eleinte teljes fájdalommentesség volt 2 fájás között, aztán néhány órával késõbb a szünet fájt kb annyira, mint az elején a fájás... Én nem mértem, hogy mennyi ideig tartott egy fájás, de az elején sztem kb fél perc-1 perc, utána hosszabbak. Én most 37+6 vagyok a másodikkal, és már várom, mikor jönnek megint azok a fájások :)

12 hete szültem, első gyerek, hüvelyi úton, rövid, de intenzív szülés volt (2 óra).6 hétig véreztem utána. Kb 3 hete enyhén görcsölget, mintha meg akarna jönni, főleg szopi közben/után. Van olyan nap, amikor jön is 1-2 csepp vér. Ez normális?

A 6 hetes kontrollon a doki azt mondta, minden ok. Kérlek írjátok meg a véleményeteket!

Legjobb válasz: Szia! Húzódik vissza a méhed ez azért van! A szoptatás meg valami hormont termel, ami segíti a méhösszehúzódást, azért érzed ezt! Nekem is volt, néha még úgy is éreztem, mintha belülrõl rángatna valami:-)

Szia! Húzódik vissza a méhed ez azért van! A szoptatás meg valami hormont termel, ami segíti a méhösszehúzódást, azért érzed ezt! Nekem is volt, néha még úgy is éreztem, mintha belülrõl rángatna valami:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!