Találatok a következő kifejezésre: Szülés közben gyakori (3 db)

Szülés közben milyen gyakori a pukizás?

Engem ez annyira nyomaszt!

Legjobb válasz: Szülés közben nem csak pukizni fogsz,hanem ha nem kapsz beöntést,akkor lehet be is kakilsz. Hidd el ott és akkor nem ez fog a legjobban érdekelni!

Szülés közben nem csak pukizni fogsz, hanem ha nem kapsz beöntést, akkor lehet be is kakilsz. Hidd el ott és akkor nem ez fog a legjobban érdekelni!
szia, Ne izgulj ezen, lehet ott még más is. De ez ott abban a pillanatban a kutyát nem érdekli. Nyugi téged sem fog, észre sem fogod venni, ha ilyesmi történik. Ne foglalkozz ezzel. Élvezd a terhességed.
Egyetértek az elõttem szólókkal. Most lehet, hogy ez nyomaszt. A hangsúly a MOST-on van! Ott és akkor minden jobban fog érdekelni, mint az, hogy pukizol-e. Tudom, ettõl a választól még nem múlt el a szorongásod. De bízz mindent a természetre és akkor hidd el, hogy nem lesz semmi, ami ott feszélyezni fog.
A szülõ nõk kb. 90 %-a kap a szülés megindulásakor beöntést. Azzal minden távozik. De ha nem, akkor se figyel arra senki. A szülész és a szülésznõ arra figyel, hogy a folyamat rendben zajlik e, meg hogy a babának a lehetõ legkényelmesebb legyen a születés. Te meg el leszel a méhösszehúzódásokkal foglalva, így a pukizásra nem marad erõd figyelni. Úgy hogy ez ugyan ne nyomasszon téged.
Feltételezem nem a 9. hónapban vagy. Én igen és bárcsak annyi lenne a bajom, hogy sorozatban pukizom:)
Szia. Èn a 40.héten járok.Sokat gondolkozom én is ezeken a dolgokon, de mindenki mondja, hogy akkor ez lessz a legkissebb gondom.De ezt el is hiszem.ha bemész a kórházba, egyböl majd te kérj beöntést, és akkor nem lesz "baleset".Èn is ebben bízom.A férjem elött kellemetlen lenne.Most i´gy gondolom. Lényeg, hogy ne paráztasd magad, nyugalom, és megy minden úgy ahogyan lennie kell.

Mennyire gyakori a csecsemőkori agyvérzés? Láttatok már ilyen statisztikát? 100 gyerekből hányat érint szülés közben vagy közvetlenül szülés után?

Legjobb válasz: Konkrét statisztikát nem találtam, de ennyit igen: http://www.origo.hu/lifenetwork/lifemagazin/20100208-az-agyv.. http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=8623..

Gyakori eset, hogy nem csak a baba hanem más is kijön szülés közben?

Ezért félek behivni az apukát a szülésre,pedig szeretném ha velem lenne.

Legjobb válasz: Vér jön ki, meg a baba. Baba után pedig a lepény. Más nem jön ki. Te mire gondoltál a "más" alatt?

Vér jön ki, meg a baba. Baba után pedig a lepény. Más nem jön ki. Te mire gondoltál a "más" alatt?
ha belegondolok nekem milyen felelmeim voltak... Pl engem leginkabb a "meztelenul szules" aggasztott, de aztan eljott a nagy nap es minden olyan termeszetes volt. Meztelenseggel, verejtekkel, verrel, kakival egyutt. Egyszeruen nem erre fogsz koncentralni. Nincs semmifele szag sem a szuleszeten a teljesen hetkoznapi korhazi fertotleniton kivul talan. Azt meg az aulaban is erzed. Most varom a masodikat, elvezek minden percet mert nem szeretnenk tobb babyt. Mar nincsenek ilyen felelmeim mert tudom, hogy ez az egesz nem ezekrol szol. Jo lett volna ha ezt az elsonel is igy latom, de persze kell, hogy az ember a sajat boren tapasztalja a dolgokat. Ha ram hallgattok felejtsetek el ezeket a dolgokat, mert akkor es ott eszre sem veszi oket senki...
Szülés elõtt egész nap hasmenésem volt, kaptam beöntést is és így is jött még, igaz minimális (akkor már csak barnás "víz" volt az egész. pár csepp) Bocs a részletes leírásért :) Adott pillanatban téged is a legkevésbé fog érdekelni. Persze elõtte én is ezen aggódtam, hogy mi lesz
5-ös vagyok! Ez a beszéd!! Hiszen szeretitek egymást, szerelmetek gyümölcse jön világra és ez olyan csodálatos!!! :)
kijohet, igen. Nekem kijott a ferjem is ott volt, talan latta is, de nem ez marad meg sztem... Emiatt ne hagyd ki, hiszen az o gyereke is.
Én is pont ettõl féltem, és bizony kijön/kijöhet kaki is, de tényleg úgy van, hogy az orvos és a szülésznõ nem csinálnak ebbõl problémát, valószínûleg te észre sem fogod venni. Szerintem beszéljetek errõl, hogy ilyen lehet, hogy õ is fel tudjon erre készülni. Az is fontos, hogy az apuka mit szeretne. Nálunk úgy volt, hogy a férjem a "végére" a kitolásra már nem marad bent (mert az a legdurvább rész ugye), de mégis maradt és nem bánta meg, és nagyon büszke ránk, hogy végigcsináltuk.
Mire apuka észrevenné, már el is tüntetik. Mondjuk engem sosem zavart ez a része a dolognak. Én úgy vagyok vele, hogyha valaki szeret, és valakit szeretek, akkor nem zavarnak ezek a dolgok. Az én férjem azt mondta, hogy õ tuti nem ezt figyeli, miközben a gyerekének adok életet. Különben is, mi lenne ha pl valami betegség miatt mondjuk pelenkázni kellene vagy õt vagy engem. Elhagynánk egymást? Nem hiszem.
Kakira, pisire gondolsz? Igen, elõfordul, de a szülésznõk, orvosok ezt olyan természetességgel kezelik (láttak már 1000 ilyet), hogy nincs mitõl tartanod. Nekem sok barátnõm észre sem vette, hogy bepisilt.
Igen , elég gyakori. Még beöntés vagy "kúpozás" ellenére is. Az apuka nem látja, a szülésznõk meg a sokik meg már gyakorlottak ebben. Fognak egy rongyot, vagy egy papírtörlõt, aztán huss! már senki sem látja.....
Persze hogy jöhet más is!Anyám mesélte hogy õ éngem amikor ment szülni elõtte evett füstölt kolbászt és hiába volt beöntése, én bizony kolbászosan jöttem a világra!A doki még meg is jegyezte hogy na ez a gyerek is szeretni fogja a kolbászt! :) :) Én most vagyok 24 hetes és egyáltalán nem eszem magam ilyeneken!Élvezem minden pillanatát!
Kaki...kijöhet. De ezért ne maradjon távol, majd a fejedhez áll. Amúgy is van beöntés, meg a kitolás elsõ babánál viszonylag sokára van általában, szóval addigra csak kijön...
Ha másra gondoltál, mint az elsõ válaszoló, akkor kijön még a (hogy szépen fogalmazzak) a széklet is, ha nem kapsz beöntést!!! De éppen ezért csinálják szülés elõtt!! Szerintem ne félj bevinni Apát, mégiscsak az Õ gyereke is, és ha be akar menni veled, akkor engedd Neki!! :)
Valaki írta, hogy elsõ szülésnél hoszasabb a kitolási szak.Nálam pont fordítva volt.Elsõ szülésemnél tovább vajúdtam, kaptam beöntést, nem volt kaka, baba hipp hopp alatt kinnt volt.Második szülésnél vajúdás rövidebb, nem volt beöntés, kaka kijött.Babócát sokkal nehezebben és tovább tartott kinyomni.
hmmmm....bocsánat ''engem''
Gondolj arra, hogy Ti egy család lesztek. Lesztek még idõsek és betegek is. Akkor is mellette leszel és õ is melletted. Jóban rosszban. Mert akkor is a társad és a férjed lesz, amikor majd beteg és gyenge lesz, és talán már pelenkázni kell, idõs korában. Ilyen apróság, mint a kaki nem állhat közétek. Ez egy természetes folyamat, ami sem nem ciki, sem nem különleges. Van. Ennyi. Ott életet fogsz adni a közös babátoknak! Szinte képtelen lesz felfogni azt a hatalmas boldogságot, amit a Pici látványa fog okozni! Szerintem azt sem fogja tudni, hol van... észre sem fogja venni, ha bármi történik, de ha mégis, nem fogja érdekelni! Ez hatalmas élmény az ember életében! Ne hagyja ki csak azért, mert kicsit kényelmetlen neked az a kb. tized másodperc, ami alatt a szülésznõ már el is tüntetni, ha jönne.. (mert folyamatosan törölgetni fognak ott lent, hogy a doki és a szülésznõ mindent jól lásson!). Sok boldogságot nektek!
A kérdező hozzászólása: Igazatok van. Nem akadok fent ezen. Bent lesz a szülésnél...ö a világon az egyedüli ember aki mindig megtud nyugtatni és nincs ciki elötte. ha jön más is, hagy jöjjön :)
Ja és elsõnél bennt volt apa, másodiknál tilalom miatt nem tudott, de ha nem lett volna tilalom és bennt van akkor sem szégyenlem magam, mert elõfordul.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!